Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-17, 09:11   #2791
misiaa91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Już po badaniach. Byłam u innej babki niż na pierwszych badaniach bo facet mnie tak chamsko potraktował ze musiałam zmienić. Babka robiła mi je 40 min. Bardzo dokładnie także jestem mega zadowolona. Waga 400 g i płeć bez zmian. Wargi sromowe widać jak byk czas kompletować wyprawkę )

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super! Gratulacje. Chwal się, co kupujesz.
Stary 2019-07-17, 09:16   #2792
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Jaguś
Napiszesz co najczęściej jesz na kolację?

Kolację mi najtrudniej wymyślić. Jem ser biały z jogurtem, cebula i ogórkiem, ostatnio pomidory ze śmietaną i cebulą i do tego kiełbasa (chociaż podobno powinnam jeść tylko chude wędliny), zapiekam chleb z oliwą albo żółtym serem i do tego tonę pomidora pokrojonego jak do bruschetty, czasem makrela albo pasta z makreli i ogórka kiszonego, placki serowe syrniki https://www.przyslijprzepis.pl/przep...ki-z-patelni-2 tylko z jakąś pełnoziarnistą mąką. Zazwyczaj do tego 2 kromki chleba żytniego (oprócz placków oczywiście).
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:16   #2793
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Chyba do 5 września

To tak jak ja w pierwszej ciazy (bo teraz jestem na wychowawczym) Pracowalam do konca 7mc, a potem po prostu mialam mnostwo zaleglego urlopu. Na L4 nie bylam wcale

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja lubię swoją prace i ludzi w niej wiec chętnie tu przychodzę

Tez to rozumiem. Ja kocham swoja prace. Kocham prace, kocham ludzi i kocham pensje . Jedyne czego nie kocham to dojazd, bo mam 25km do pracy, a w Warszawie to oznacza godzine drogi :/ ale cos za cos.

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
Ja powinnam być wg kalkulatora 6-6,5kg na plusie a jestem 4,6kg. Jestem zadowolona, dane z tych kalkulatorów poprawiają mi humor

Haha

Cytat:
Napisane przez diaka Pokaż wiadomość
Tak, siedziała na trampolinie i kładąc się na plecy nie zabrała rączki i się jej wywinęła Matka przerażona, ale już jest dobrze. Dziś od rana uśmiech na twarzy Dzięki dziewczyny ☺

Ojej duzo zdrowia dla coreczki

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Ja tem przez moje zaparcia już się hemoroidów nabawiłam

Ja w pierwszej ciazy nie mialam zaparcia ani razu, a tez sie nabawilam hemoroidow . Ginka mi powiedziala, ze z reguly znikaja po ciazy, ale u mnie nie zniknely, moze dlatego, ze byl za krotki odstep miedzy ciazami, nie wiem :/.

Cytat:
Już po badaniach. Byłam u innej babki niż na pierwszych badaniach bo facet mnie tak chamsko potraktował ze musiałam zmienić. Babka robiła mi je 40 min. Bardzo dokładnie także jestem mega zadowolona. Waga 400 g i płeć bez zmian. Wargi sromowe widać jak byk czas kompletować wyprawkę )

Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
ale po co Ci te ochraniacze na łóżeczko?

A Ty ich nie uzywalas? To jak pralas materac z zygow? Chyba, ze nie mialas tego problemu. Bo moje dziecko tak ulewalo, ze bez ochraniacza na materac to bym musiala go prac 3 razy dziennie (co raczej nie jest mozliwe).

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:22   #2794
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
3 prześcieradła spokojnie wystarcza ale po co Ci te ochraniacze na łóżeczko?
Bo wydaje mi się, że jak dziecko zasika/zakupka/zarzyga łóżeczko to wymieniam wtedy prześcieradło i piorę/przecieram ochraniacz a nie wymieniam materac

A na nasze łóżko to w razie gdyby wody mi odeszły w łóżku

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
A Ty ich nie uzywalas? To jak pralas materac z zygow? Chyba, ze nie mialas tego problemu. Bo moje dziecko tak ulewalo, ze bez ochraniacza na materac to bym musiala go prac 3 razy dziennie (co raczej nie jest mozliwe).
Sarahxoxo, a ile ochraniaczy miałaś? Jeden? Czy może dwa, żeby był na zmianę?

Bo czytam opisy i każdy spód ma z plastiku a górę z tkaniny, więc chyba przeprać jak najbardziej, ale samo przetarcie nie starczy.
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:22   #2795
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

Super gratuluje !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:25   #2796
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję I udanych zakupów chwal się zakupami
Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Laktuloza na mnie nigdy nie działała mąż jedzie do klienta przez nasze miasto to wyskoczy mi do apteki po czopki, które polecalyscie: eva qu. Jestem naprawdę zdesperowana. Myślałam, że w zeszłym tygodniu to jednorazowo, bo w środę minęło ale w tym dokładnie taka sama powtórka z tym, że już chodzić ciężko.

A może cola? Wiem, że niezdrowa, ale czasami działa.
Cytat:
Super, że tym razem Cie dobrze zbadano i że z córką wszystko ok to co, od czego zaczynasz kompletowanie? różowy kocyk czy słodkie bodziaki?

Ja dziś wrzuciłam do koszyka na allegro przescieradla i ochraniacze (zarówno do łóżeczka jak i do naszego łóżka). Myślicie, że 3szt przescieradel starczą?

3 prześcieradła wystarczą Ja właśnie oglądam ręczniki

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:32   #2797
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
A może cola? Wiem, że niezdrowa, ale czasami działa.3 prześcieradła wystarczą Ja właśnie oglądam ręczniki
Cola też nie, nawet ona nie działa. Na kolację wczoraj wpadł arbuz+ maliny+ kiwi+ gruszka a i tak nic. Może taki urok? Nie mam pojęcia. Jutro pewnie skoczę na zakupy to kupię jakiś błonnik do chrupania wieczorami.

W lidlu ręczniki mają po 15/20 zł No i standardowo w ikei. W action widziałam po 15 zł.
My kupiliśmy 2 szt w szperaku, jak nówki, a 3 szt dostaliśmy od teściów

To prześcieradła niech czekają w koszyku na nowy miesiąc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-17, 09:33   #2798
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Bo wydaje mi się, że jak dziecko zasika/zakupka/zarzyga łóżeczko to wymieniam wtedy prześcieradło i piorę/przecieram ochraniacz a nie wymieniam materac

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Sarahxoxo, a ile ochraniaczy miałaś? Jeden? Czy może dwa, żeby był na zmianę?

Bo czytam opisy i każdy spód ma z plastiku a górę z tkaniny, więc chyba przeprać jak najbardziej, ale samo przetarcie nie starczy.
Czekaj czekaj ochraniacz na materac a Ochraniacz na łóżeczko to są dwa osobne produkty ochraniacz na materac jak najbardziej się przyda mi chodziło o ten ochraniacz na szczebelki

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:34   #2799
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj czekaj ochraniacz na materac a Ochraniacz na łóżeczko to są dwa osobne produkty ochraniacz na materac jak najbardziej się przyda mi chodziło o ten ochraniacz na szczebelki

Mi chodziło o te na materac
Stary 2019-07-17, 09:36   #2800
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Kolację mi najtrudniej wymyślić. Jem ser biały z jogurtem, cebula i ogórkiem, ostatnio pomidory ze śmietaną i cebulą i do tego kiełbasa (chociaż podobno powinnam jeść tylko chude wędliny), zapiekam chleb z oliwą albo żółtym serem i do tego tonę pomidora pokrojonego jak do bruschetty, czasem makrela albo pasta z makreli i ogórka kiszonego, placki serowe syrniki https://www.przyslijprzepis.pl/przep...ki-z-patelni-2 tylko z jakąś pełnoziarnistą mąką. Zazwyczaj do tego 2 kromki chleba żytniego (oprócz placków oczywiście).
Dzięki. Mi kompletnie nic nie służy na kolację i już brakuje mi pomysłów. Ale spróbuję jeszcze z makrela albo inna rybą bo lubię,a dawno nie jadłam.
Nabiał, wędliny, sałatki, wieśniaki,do wszystkiego tona surowych warzyw (pomidorów unikam na wieczór), pieczywo, druga pozna kolacja, wszystko na nie.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:36   #2801
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja w pierwszej ciazy (bo teraz jestem na wychowawczym) Pracowalam do konca 7mc, a potem po prostu mialam mnostwo zaleglego urlopu. Na L4 nie bylam wcale

Tez to rozumiem. Ja kocham swoja prace. Kocham prace, kocham ludzi i kocham pensje . Jedyne czego nie kocham to dojazd, bo mam 25km do pracy, a w Warszawie to oznacza godzine drogi :/ ale cos za coś

Ja tez w obrębie Warszawy i mam 28km wiec świetnie rozumiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 09:40   #2802
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:

Dokladnie.

Cytat:
B

Tez tak zrobilam z tego samego powodu i nadal uzywam ochraniacza na nasz materac, bo czasem corka przychodzi do nas, a ona koszmarnie sie poci i jest mega plama na przescieradle. Albo zdarzylo sie, ze pielucha jej przeciekla.

Cytat:

Sarahxoxo, a ile ochraniaczy miałaś? Jeden? Czy może dwa, żeby był na zmianę?.

Ja mialam 3 ochraniacze i 3 przescieradla (nie wiem czemu pisze w czasie przeszlym, bo mam je do dzis haha i nadal tak uzywam).
Moge Ci polecic (nie wiem kto mi to powiedzial, ale to jest genialne), zeby nalozyc ochraniacz na materac, na to przescieradlo, na to kolejny ochraniacz i na to znowu przescieradlo. Uwierz mi to tak ulatwia zycie jak masz "wypadek" o 3 w nocy i zamiast przebierac wszystko, po prostu sciagasz mokre przescieradlo i mokry ochraniacz i juz masz pod spodem wszystko czyste i suche i mozesz od razu isc spac Takie sytuacje mielismy mnostwo razy

Cytat:

Zalezy jak duza jest plama. Jak ochraniacz jest po prostu mokry to musisz go wyprac w pralce (nic mu sie nie stanie, ja swoje piore od 10 miesiecy), a jak sa 3 krople to mozna zostawic.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
A może cola? Wiem, że niezdrowa, ale czasami działa.

Ja pije cole w ciazy, bo super sie po niej czuje. Polozna mi to poradzila na samym poczatku jak rzygalam, zebym wypijala tak 0,3 dziennie i faktycznie bylo mi troche lepiej.

Stary 2019-07-17, 09:44   #2803
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam 3 ochraniacze i 3 przescieradla (nie wiem czemu pisze w czasie przeszlym, bo mam je do dzis haha i nadal tak uzywam).
Moge Ci polecic (nie wiem kto mi to powiedzial, ale to jest genialne), zeby nalozyc ochraniacz na materac, na to przescieradlo, na to kolejny ochraniacz i na to znowu przescieradlo. Uwierz mi to tak ulatwia zycie jak masz "wypadek" o 3 w nocy i zamiast przebierac wszystko, po prostu sciagasz mokre przescieradlo i mokry ochraniacz i juz masz pod spodem wszystko czyste i suche i mozesz od razu isc spac Takie sytuacje mielismy mnostwo razy

Ja pije cole w ciazy, bo super sie po niej czuje. Polozna mi to poradzila na samym poczatku jak rzygalam, zebym wypijala tak 0,3 dziennie i faktycznie bylo mi troche lepiej.
To już samo w sobie brzmi genialnie

A co do coli to moja rodzinna od zawsze przy jelitówkach zaleca "dietę" cola+sucharki/paluszki, więc coś w niej musi być
Stary 2019-07-17, 09:49   #2804
Sarahxoxo
Zadomowienie

Acha te 3 ochraniacze to mam do lozeczka malej. Do naszego mam tylko jeden.

Stary 2019-07-17, 10:07   #2805
kapewa
Raczkowanie

Dzień dobry.
Dobrze rozumiem idee ochraniacza na materac-sama też mam w swoim łóżku i u dzieci miałam, właściwie Młodsza nadal ma, bo zdarza jej się nie obudzić na czas. Dwa na zmianę bo bo szybko schnie. Ale dwóch warstw to bym nie zakładała-przecież wtedy pod spodem nie ma żadnej cyrkulacji powietrza, dziecko się poci na tej ceracie. Pod spodem materac drogi, z warstwami jakimiś oddychającymi, membranami, a i tak nie spełnia swojego zadania Takie większe awarie się nie zdarzają co noc.
Z ulewaniem to nie mam zdania, bo ja nie miałam wcale takich sytuacji, ale kupy ile by musiało być żeby przeleciało przez pampers, śpiochy, śpioworek
kapewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 10:10   #2806
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Dzięki. Mi kompletnie nic nie służy na kolację i już brakuje mi pomysłów. Ale spróbuję jeszcze z makrela albo inna rybą bo lubię,a dawno nie jadłam.
Nabiał, wędliny, sałatki, wieśniaki,do wszystkiego tona surowych warzyw (pomidorów unikam na wieczór), pieczywo, druga pozna kolacja, wszystko na nie.

Bo Ty masz problem na czczo? Ja na szczęście nie, czy mam po kolacji 100 czy 150 to rano cukier taki sam. Głupia ta cukrzyca, każdy ma zupełnie inaczej

Cytat:

Jako że moge pić tylko wodę albo herbatę i rzygam tym, to czasem pozwalam sobie na colę zero i wtedy mam wielkie święto
Stary 2019-07-17, 10:15   #2807
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Mi chodziło o te na materac
To już wszystko jasne

Stary 2019-07-17, 10:16   #2808
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że tym razem Cie dobrze zbadano i że z córką wszystko ok to co, od czego zaczynasz kompletowanie? różowy kocyk czy słodkie bodziaki?

Ja dziś wrzuciłam do koszyka na allegro przescieradla i ochraniacze (zarówno do łóżeczka jak i do naszego łóżka). Myślicie, że 3szt przescieradel starczą?

Spokojnie wystarcza
Cytat:

Tez to rozumiem. Ja kocham swoja prace. Kocham prace, kocham ludzi i kocham pensje . Jedyne czego nie kocham to dojazd, bo mam 25km do pracy, a w Warszawie to oznacza godzine drogi :/ ale cos za cos.

Haha

Ojej duzo zdrowia dla coreczki

Ja w pierwszej ciazy nie mialam zaparcia ani razu, a tez sie nabawilam hemoroidow . Ginka mi powiedziala, ze z reguly znikaja po ciazy, ale u mnie nie zniknely, moze dlatego, ze byl za krotki odstep miedzy ciazami, nie wiem :/.

Gratulacje!!

Ja niestety też się nabawilam hemoroidow i też nie zniknęły mam nadzieję tylko, że teraz się nie pogorsza jeszcze.

Moja ma ponad 3,5 roku i nadal ma ochraniacz i jeszcze kładę u nas pod prześcieradło. Kiedys miała jelitowke i wszystko było zarzygane. Dobrze, że nam nie przemoklo do samego materaca tylko na pokrowiec.

Stary 2019-07-17, 10:20   #2809
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Bo Ty masz problem na czczo? Ja na szczęście nie, czy mam po kolacji 100 czy 150 to rano cukier taki sam. Głupia ta cukrzyca, każdy ma zupełnie inaczej

Jako że moge pić tylko wodę albo herbatę i rzygam tym, to czasem pozwalam sobie na colę zero i wtedy mam wielkie święto
Głupia jak but! Ja na początku w ogóle nie wiedziałam co mi szkodzi, a co nie. Zdarzało się jeść to samo, a mieć inny cukier :P
Teraz jest ok, jak jem późno to rzeczywiście cukry z rana mam ładne. Likka9 o to kiedyś pytała - lepszy cukier mam jak sobie zbadam po 8 godzinach od posiłku, niż 10. Czyli najlepiej mi zjeść mini kolację (u mnie rządzi skyr + orzechy włoskie) ok. 22 i zbadać cukier o 6.30 - wtedy mam od 66-75. Dzisiaj badałam dopiero przed 9 i było 77 (przed godzinę nie mogłam zasnąć - od 4.30 do 5.30, więc potem odsypiałam do 8.40).
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-17, 10:36   #2810
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87003270]Głupia jak but! Ja na początku w ogóle nie wiedziałam co mi szkodzi, a co nie. Zdarzało się jeść to samo, a mieć inny cukier :P
Teraz jest ok, jak jem późno to rzeczywiście cukry z rana mam ładne. Likka9 o to kiedyś pytała - lepszy cukier mam jak sobie zbadam po 8 godzinach od posiłku, niż 10. Czyli najlepiej mi zjeść mini kolację (u mnie rządzi skyr + orzechy włoskie) ok. 22 i zbadać cukier o 6.30 - wtedy mam od 66-75. Dzisiaj badałam dopiero przed 9 i było 77 (przed godzinę nie mogłam zasnąć - od 4.30 do 5.30, więc potem odsypiałam do 8.40).[/QUOTE]
O matko, przez chwilę myślałam, że ja ja mierzę różnie, czasem i o 9, ważne że powyżej 90 nie skacze, wolę się wyspać a ketonów nie mam. Ta późna kolacja mi nie idzie, no nie chce mi się. A cukry i tak mam bez zmian, czy ją jem czy nie.
Stary 2019-07-17, 10:40   #2811
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapewa Pokaż wiadomość
Ale dwóch warstw to bym nie zakładała-przecież wtedy pod spodem nie ma żadnej cyrkulacji powietrza, dziecko się poci na tej ceracie. Pod spodem materac drogi, z warstwami jakimiś oddychającymi, membranami, a i tak nie spełnia swojego zadania Takie większe awarie się nie zdarzają co noc.

U nas teraz tez sie nie zdarza co noc, ale przez pierwsze 3-4 miesiace zdarzalo sie 3 razy dziennie, nie zartuje :/. Wiec wole, zeby materac nie oddychal (chociaz nasz oddycha od boku i od dolu, bo sa szczebelki) niz zebym go musiala prac, bo wtedy jego oddychanie nic mi nie da. A za duzo pieniedzy na niego wydalam, zeby teraz go zniszczyc

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Spokojnie wystarcza Ja niestety też się nabawilam hemoroidow i też nie zniknęły mam nadzieję tylko, że teraz się nie pogorsza jeszcze.

Ja tez mam taka nadzieje. A Twoja ginekolog cos mowila na ten temat?

Stary 2019-07-17, 10:54   #2812
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
To już samo w sobie brzmi genialnie

A co do coli to moja rodzinna od zawsze przy jelitówkach zaleca "dietę" cola+sucharki/paluszki, więc coś w niej musi być
Mnie cola też kiedyś na jelitówkę pomogła, jeszcze te suszone morele polecam na zaparcia, u mnie zadziałało. Nie masz żelaza w suplemencie? Może ono potęguje.

Co do pracy, ja chciałabym pracować do drugiej połowy września, ale zobaczę, jak będę miala wizytę u gina. Potem 3 tygodnie urlopu i macierzyński. Mam wrażenie, że w pracy mam więcej czasu, niż jakbym siedziala w domu, także narazie nie narzekam
Stary 2019-07-17, 11:13   #2813
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Mnie cola też kiedyś na jelitówkę pomogła, jeszcze te suszone morele polecam na zaparcia, u mnie zadziałało. Nie masz żelaza w suplemencie? Może ono potęguje.

Co do pracy, ja chciałabym pracować do drugiej połowy września, ale zobaczę, jak będę miala wizytę u gina. Potem 3 tygodnie urlopu i macierzyński. Mam wrażenie, że w pracy mam więcej czasu, niż jakbym siedziala w domu, także narazie nie narzekam
Mam, ale biorę już 3 opakowanie tego prenatalu i dopiero teraz problem :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-17, 11:39   #2814
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam, ale biorę już 3 opakowanie tego prenatalu i dopiero teraz problem :/

Ja miałam tak w I trymestrze, więc wiem jakie to uciążliwe. Trzymam kciuki, żeby szynko było lepiej.

Polecacie jakieś konkretne ręczniki dla maluszka? Na co zwrócić uwagę?
Stary 2019-07-17, 11:41   #2815
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:

Fajne sa te z kapturkiem i polecam kupic wiekszy, bo dostalam w prezencie taki maly kwadratowy z kapturkiem, wyglada super, tylko ze sluzyl nam moze ze 3 razy, wiec szkoda kasy na takie malenkie.

Stary 2019-07-17, 11:46   #2816
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam tak w I trymestrze, więc wiem jakie to uciążliwe. Trzymam kciuki, żeby szynko było lepiej.

My mamy takie, każdy z kapturkiem. 20190713_110016.jpg

Stary 2019-07-17, 11:57   #2817
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
My mamy takie, każdy z kapturkiem. Załącznik 7683505

Te z kapturkiem super opcja, głowa zakryta po kąpieli i dziecko owiniete na około dzisiaj odebrałam strój galowy z H&M Screenshot_20190717_125648.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-17, 11:57   #2818
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Te z kapturkiem super opcja, głowa zakryta po kąpieli i dziecko owiniete na około dzisiaj odebrałam strój galowy z H&M Załącznik 7683506

Mówisz szykujesz na chrzest?

Sliiiiiicznyyyy!

Stary 2019-07-17, 11:57   #2819
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj odebrałam strój galowy z H&M

Ladny A to na chrzest czy na jaka okazje?

Stary 2019-07-17, 11:58   #2820
piano2019
Raczkowanie

Cytat:

Zacznę od kocyka lulalove w kolorze piwonii bo już go miałam dawno upatrzony. Ubranek nie kupuje bo muszę przejrzeć co mam po córce.

Cytat:

Ja polecam ręcznik z ikei. Tez muszę kupić ze dwa i pewnie kupię z ikei.

Co do ochraniaczy na materac to ja miałam założony ale nigdy nie było wpadki. Tak na prawdę przydał się dopiero przy odpieluchowaniu.

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości