|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
Przetwornik. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- [1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89035820]Chodzi pewnie o przetwornik/transformator. Tak, będzie działał, tylko przetwornik zajmuje dużo miejsca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] No to miejsce mnie trochę wstrzymuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Czy jest coś, co można zrobić z zębami prewencyjnie? Jestem w trakcie ogarniania wszystkich zębów na czysto (plus będę próbowała ósemki usunąć). I myślałam, żeby czymś je potraktować prewencyjnie, bo mam bardzo lipne szkliwo (podobno przez bardzo dużą ilość antybiotyków w dzieciństwie). Ale dorosłym się już nie lakuje. Jest coś, co można zrobić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2794 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2796 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Jeśli chodzi o preparaty czy zabiegi to na pewno profesjonalna higienizacja i fluoryzacja, do domowego użytku polecam ToothMousse (tzw. płynne szkliwo). Świetnie działa na nadwrażliwość, przeciwdziała próchnicy, jedna tubka starcza na długo. Aczkolwiek najważniejsze są nawyki żywieniowe i regularne domowe czyszczenie (szczotkowanie i nitkowanie). Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
To serio coś daje? Pytałam dentystki i nic nie wspomniała o fluoryzacji.
Cytat:
Mam specjalnie szczoteczkę oclean, chyba kupię też za jakiś czas irygator. Ale to płynne szkliwo jest mega ciekawe, poszukam, bo mam w jednym miejscu nadwrażliwość (od odsłonięcia się kilka lat temu szyjki zębowej). Generalnie to chciałabym być jak krokodyl i mieć kolejny zestaw zębów na czysto ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2798 | |
Zadomowienie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89035555]Raczej nic. Smaruj maścią rozgrzewającą albo taką z niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym. Nie nadwyrężaj tego barku. Za kilka dni powinno ci przejść. Jak nie to wtedy do ortopedy.[/QUOTE]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2799 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2800 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Fluor powoduje remineralizację zębów.
Łączy się ze szkliwem tworząc fluoroapatyt, czyli takie specjalne kryształy „łatające” ubytki. Sama chemia generalnie :P https://estetic-dent-sklep.pl/blog/r...izacja-szkliwa Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2021-12-13 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2801 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2802 |
Przyczajenie
|
Czy pracodawca może wymagać ciągłych nadgodzin? Czy jeśli zada za dużo zadań pracownikowi w ciągu dnia, a on nie ma szans ich wykonać w ciągu 8h to ma prawo oczekiwać ze zostanie po godzinach i to wykona? Czy ma prawo wyciiągać konsekwencje jeśli sie pracownik nie wyrobi? Czy może oczekiwac ze takie rzeczy jak sprzątanie, liczenie kasy i ogolnie związane w zamknieciem pracownik będzie robił po godzinach? W teorii pracuję 8h. W praktyce po tych 8h godzinach muszę posprzątac swoje miejsce pracy, bo nie zawsze uda mi się to zrobic w ciągu tych 8h pod koniec dnia. Do tego liczenie kasy czy przygotowanie się do następnego dnia w pracy. Czy te rzeczy nie powinny byc wliczone w te 8h? Dodam ze to nie sa "wyjatkowe" sytuacje a dość częste + oczekuje sie ze mamy to koniecznie zrobic a jeśli nie zrobimy (po godzinach) to jest problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Przyszła Ci już? Jak z jakością? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2804 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, help plis.
Jaki smartwatch dla dziecka? Chodzi o taki, który ma względnie sensownie działającą opcję lokalizacji + da się na niego/z niego zadzwonić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzadko zdarzało mi się przy pracy w handlu, żebym wyszła po równych 8 godzinach, ale zazwyczaj te dodatkowe czynności zajmowały mi maksymalnie pół godziny. Może w skali miesiąca okazywało się, że przepracowałam dniówkę za darmo, ale jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby jakoś głębiej się nad tym zastanawiać - nie zdążyłam w trakcie zmiany, to muszę zrobić teraz. Nie wiem, ja odbierałam to jako specyfikę tej pracy, a nie tego że ciągle wymagają ode mnie nadgodzin. No i oczywiście mówiąc sprzątanie mam na myśli umycie podłogi po zamknięciu, bo bieżące porządki robiłam w trakcie zmiany. Co nie zmienia faktu, że jeśli czujesz się wykorzystana to porusz ten temat z przełożonym ![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2021-12-13 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
QueenEda
Robiłabym tak,żeby sprzątanie i liczenie kasy upchnąć w tych 8 godzinach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2808 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2810 |
Wtajemniczenie
|
I działa względnie OK? Widzę mega dużo negatywnych opinii na Google Play i się zastanawiam czy rzeczywiście tak beznadziejnie jest, czy po prostu efekt tego, że zadowoleni opinii nie piszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2811 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2021-12-13 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2815 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Po prostu zastanawiam sie czy gdybyśmy zrobiły "bunt" i po wybiciu godziny o której powinnyśmy isc do domu kończyłybyśmy prace, czy nam by coś groziło za niewykonanie poleceń których byśmy nie zdążyły wykonać. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2816 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2817 |
Przyczajenie
|
Czy mężczyźni na tym forum to dla was coś dziwnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2818 |
Przyczajenie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89036100]A płaci wam przynajmniej dodatkowo za zostawanie po godzinach pracy i przyjmowanie dodatkowych klientów? Jaką masz formę zatrudnienia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Umowa o pracę. Klienci są przeważnie przyjmowani w ciągu tych 8h pracy. Czasem obsługujemy poza godzinami pracy, ale głównym problemem jest to oczekiwanie że te inne obowiązki będziemy robić po godzinach jeśli przez caly dzień będzie tyle klientów że nie zdązymy tego zrobić w tych 8h. Godziny są do obioru jak uzbiera sie cały dzień. A ja po prostu wolałabym pracować te 8h tym bardziej ze jeżdżę komunikacją publiczną i jak nie zdarzę na autobus to następny mam za godzine. A często jest tak ze powinnam skończyć np o 19 i muszę zostać a przez to nie nadążam na autubus o 19,2o i musze czekać godzinę na następny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Nie zapisujcie klientów na ostatnie pół godziny. Niech chociaż jedna z Was będzie wtedy wolniejsza i ogarnia sprzątnięcie i kasę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj możesz sobie zaplanować kiedy klient Ci przyjdzie, więc bym z tego skorzystała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.