Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 05:51   #2791
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny używałyście odżywek w sprayu Gliss Kura?Polecacie?Właściwie potrzebne mi psikadło na szybko do rozczesania rano włosów po umyciu i żeby nie obciążało. Do tej pory używałam Pantene Aqua Light, ale po 3 czy 4 butelkach trochę mi się znudziło i szukam zastępstwa.
Ja ich używam nałogowo Najbardziej lubię tę różową z jedwabiem, teraz mam też czarną z tej nowej serii do zniszczonych włosów.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
To jak nie chcesz korzystać z manualnych trybów ekspsozycji to po co przepłacałaś za taki zaawansowany aparat? Ja właśnie te tryby chcę bardzo, ale żeby aparat miał bardziej rozmiar i wagę kompaktu niż lustrzanki

Czy ja wiem czy przepłaciłam? W moim poprzednim aparacie też miałam manualne tryby a jednak ciężko było na nich zrobić zdjęcie. Ile razy mi wyszło prześwietlone albo niedoświetlone...dopiero jak poczytałam jak się ustawia migawkę i przesłonę żeby było dobrze to coś niecoś mi zaczęło wychodzić (m.in. te wspomniane efekty rozmycia świateł samochodów). Na Nikonie jakoś łatwiej mi to ustawić, ale ja i tak w 90% robię zdjęcia makro i tylko z tego trybu korzystam

Miałam wczoraj iść do Bonarki, ale popołudniowe załamanie pogody sprawiło, że prawie zasnęłam nad biurkiem. Wróciłam do domu i drzemałam do wieczora.
Może pójdę dziś, zwłaszcza że tata znów ma kilka dni urlopu i wymienia mi drzwi w pokoju na nowe. Znów będzie bajzel w całym domu
Stary 2011-09-08, 12:46   #2792
Estella
Zakorzenienie

Karolina, Kochanie dostałyście ode mnie maila po ostatnim spotkaniu? Waśnie sobie przypomniałam, że żadna z Was mi nic nie odpisała. Do Niny w ogóle nie mam maila i prosiłam o podesłanie jej tego co wysłałam.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:35   #2793
rzyrafka
Zakorzenienie

Isa, znalazłam już nowy obiekt westchnień na miejsce Lumixa LX5
http://www.optyczne.pl/4214-nowo%C5%...4%85cych_.html
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:29   #2794
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
A chciałabym teraz coś mocno nawilżającego i kojącego, żeby po lecie skórę zregenerować zanim zaaplikuję jej coś przeciwzmarszczkowego.

Wczoraj z wyjścia "pooglądac krem" wróciłam z linerem w słoiczku Catrice i pędzelkiem do niego i lakierem Catrice z serii Nudes. Sierpień jest moim rekordowym miesiącem w tym roku pod względem zakupów.
Zdecydowałaś się na coś nowego? Bo ja mimo wielbienia tłustego Iwostinu mam ochotę na zmianę. Kusi mnie Uriage Tolederm Riche(kojąco-odżywczy), A-derma Creme de Soin (widziałam w promocji za 20zl). Zainteresował mnie tez nowy krem Iwostinu z serii Zero.

Jesteś zadowolona z linera Catrice? Dobrze się trzyma powieki? Obecnie mam dwa żelowe linery Essence, turkusowym(chyba z wakacyjnej limitki) jestem zachwycona, ale czarny to porażka; strasznie się odbija nad powieką a kreska powoli znika i robią się prześwity.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość

Widzę, że wróciłaś cała i zdrowa. Jak Ci się podoba pamiątka z Warszawy?
Podobać to mi się podoba, ale jednak nie na mnie coś nie mam do tych róży ostatnio szczęścia i nie trafiam w najlepsze kolory; ten brązowy byłby chyba lepszy.
A najlepsze jest to że dwa dni po mojej małej wycieczce zaszłam do swojej Natury i zobaczyłam szafę Catrice, mozna powiedzieć nówka nie śmigana

Dziewczyny, prasowałyście kiedyś puder? Mój ulubiony brązer Gosha wypadł mi z ręki i sie roztrzaskał, i od tamtego dnia pełni rolę pudru stacjonarnego. Nie wiem czy próbować go odratować czy zmielic jeszcze bardziej i przerzucić do pudełka z sitkiem po minerałach TBS i używać po prostu sypkiego(tylko obawiam się, że będzie mi sie go zawsze nabierało za dużo)
Stary 2011-09-09, 05:53   #2795
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, fajny Stylizowany na stare aparaty.
Ja się w sobotę spróbuję pobawić czy wyjdzie mi efekt bokeh. Znalazłam tutoriale jak to zrobić, będę próbować

sleepy ja nigdy nie prasowałam, jak już się coś rozwaliło to zwykle robiłam z tego cień/puder sypki
Stary 2011-09-09, 09:15   #2796
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
zagłosowałam na makijaże sephorowych wizażystów- ale 90% totalnie mi się nie podoba. Co to za smoky jeśli wykończenia są praktycznie graficzne i dają efekt pandy? Albo zdjęcia były robione w pośpiechu albo te makijaże, bo mało której modelce pasuje do rysów twarzy to co na niej stworzono. Na nagrodę wybrałam sobie szminkę 445 Createur-to tak a'propos szlabanu
Ja wybrałam tusz, przydałoby się go wygrać, bo mi się High Lenghts kończy i makijaże też mi się specjalnie nie podobały.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny używałyście odżywek w sprayu Gliss Kura?Polecacie?Właściwie potrzebne mi psikadło na szybko do rozczesania rano włosów po umyciu i żeby nie obciążało. Do tej pory używałam Pantene Aqua Light, ale po 3 czy 4 butelkach trochę mi się znudziło i szukam zastępstwa.
Ja kiedyś byłam zadowolona z różowej z jedwabiem, ale potem zaczęła mi obciążać włosy. Nie polecam za to ani żółtej z olejkami ani pomarańczowej jakiejś regeneracyjnej, bo one obie strasznie obciążały od samego początku.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Zdecydowałaś się na coś nowego? Bo ja mimo wielbienia tłustego Iwostinu mam ochotę na zmianę. Kusi mnie Uriage Tolederm Riche(kojąco-odżywczy), A-derma Creme de Soin (widziałam w promocji za 20zl). Zainteresował mnie tez nowy krem Iwostinu z serii Zero.
Czekam wciąż na pensję i męczę się z Alterrą z dziką różą, która naprawdę marnie nawilża. Zdecydowałam się wstępnie (i klikam jak zasili mi się konto) na zakup kremu Uriage Xemose Cerat (dużo masła shea, które moja skóra lubi i 150ml pojemności), mam nadzieję, że nie będzie za lekki do twarzy, ale na wypadek jakby był chcę dokupić serum Iwostin Hydratia. Seria Zero też mnie ciekawi, ale to w dalszej przyszłości.

Cytat:
Jesteś zadowolona z linera Catrice? Dobrze się trzyma powieki? Obecnie mam dwa żelowe linery Essence, turkusowym(chyba z wakacyjnej limitki) jestem zachwycona, ale czarny to porażka; strasznie się odbija nad powieką a kreska powoli znika i robią się prześwity.
Dopiero raz go testowałam i nie mogłam potem domyć micelem, więc muszę przyznać, że trzyma się świetnie. Nakłada się dobrze, lepiej niż Essence (mam fiolet, ciężko nim zrobic kreskę, która będzie mieć tak samo intensywny kolor na całej długości ) i ma naprawdę piękny kolor - niby to brąz, ale taki zimny, szarawy, przydymiony i z lekkim połyskiem. Ale nie miałam sie nim jeszcze gdzie pomalować, bo rano przed pracą mi się nie chce pracować nad równą kreską

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:17
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:23   #2797
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Karolina, Kochanie dostałyście ode mnie maila po ostatnim spotkaniu? Waśnie sobie przypomniałam, że żadna z Was mi nic nie odpisała. Do Niny w ogóle nie mam maila i prosiłam o podesłanie jej tego co wysłałam.
ja dopiero dopisałam
Cytat:

Podobać to mi się podoba, ale jednak nie na mnie coś nie mam do tych róży ostatnio szczęścia i nie trafiam w najlepsze kolory; ten brązowy byłby chyba lepszy.
A najlepsze jest to że dwa dni po mojej małej wycieczce zaszłam do swojej Natury i zobaczyłam szafę Catrice, mozna powiedzieć nówka nie śmigana

Dziewczyny, prasowałyście kiedyś puder? Mój ulubiony brązer Gosha wypadł mi z ręki i sie roztrzaskał, i od tamtego dnia pełni rolę pudru stacjonarnego. Nie wiem czy próbować go odratować czy zmielic jeszcze bardziej i przerzucić do pudełka z sitkiem po minerałach TBS i używać po prostu sypkiego(tylko obawiam się, że będzie mi sie go zawsze nabierało za dużo)
Ja ostatnio wyrzuciłam czarny liner (ale coastal scents), bo się strasznie sypał i tworzył czarne kropki pod oczami
Szkoda, że nie pasuje do Ciebie kolor Ale teraz przynajmniej nie będziesz musiała jechać do Warszawy po jeden róż
Ja nigdy nie prasowałam, ale to chyba proste, zdaje się, że Encore (Enkore?) miał kiedyś taki filmik...
Cytat:
hihi, wygląda trochę jak Zenit

Nie kupiłam żadnej szminki w Sephorze... za to kliknęłam kilka kredek Nyxa, pędzle na coastalscents i czaję się na jedną torebkę z etorebki
A ponieważ dostałam pieniądze od rodziców na imieniny, to kupiłam... maszynkę do mielenia mięsa - ale nie taką zwykłą, tylko przystawkę do mojego robota. Przy okazji dowiedziałam się, że wprowadzono dużo nowych kolorów, które są przepiękne

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

aaa, zapomniałam.

Karolina, ja używam spryskiwacza latte L'biotica i sobie chwalę. Pomaga rozczesać włosy i ich nie niszczy No i nie ma alkoholu.

Ja też oglądałam makijaże konkursowe, okropne. Z trudem wybrałam pięć ładnych...
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 09:24   #2798
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z brązera Deborah zrobiłam właśnie sypki, ponieważ kawałeczki, które zostały popękały i dobrze się spisuje

Kochanie: jaka torebka?

Za miesiąc będę mężatką

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:26
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 09:29   #2799
isa666
Zakorzenienie

Wzięłam i też zagłosowałam na makijaże Sephory i muszę Wam przyznać rację: ciężko znaleźć jakiś ładny To już 100 razy lepsze rzeczy tworzą dziewczyny na MM.
Stary 2011-09-09, 09:37   #2800
iceflower
Przyjaciółka KWC

Zobaczyłam, że krem, który chcę kupic jest w promocji i kliknęłam go w Eskulapie, chociaż jeszcze nie mam za co go odebrać.

Wzięłam też filtr Aderma, maseczkę Iwostin Sensitia i serum Iwostin Hydratia. Chyba tym samym wyczerpałam limit szaleństw na ten miesiąc.
Stary 2011-09-09, 09:57   #2801
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kochanie: jaka torebka?

Za miesiąc będę mężatką
Czarna Aida Wcześniej w ogóle mi się nie podobała, ale jakoś ostatnio mnie na nią wzięło, ostatnio zniknęła, a teraz się pojawiła i przez to jeszcze bardziej kusi
Fajnie jest być mężatką Dużo zostało Ci przygotowań?
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Wzięłam i też zagłosowałam na makijaże Sephory i muszę Wam przyznać rację: ciężko znaleźć jakiś ładny To już 100 razy lepsze rzeczy tworzą dziewczyny na MM.
dokładnie, dawno nie widziałam tak paskudnych. Nie wiem, czy to kwestia zdjęć, czy ci "artyści" są tacy mało utalentowani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 12:23   #2802
emememsik
po prostu Em :)

Zgadzam się z wami, ja też miałam trudności z wybraniem paru znośnych makijaży. A oczekiwań wcale nie ustawiłam na poziomie profesjonalistów. Przydałoby im się jakieś szkolenie...
Stary 2011-09-09, 12:44   #2803
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna Aida Wcześniej w ogóle mi się nie podobała, ale jakoś ostatnio mnie na nią wzięło, ostatnio zniknęła, a teraz się pojawiła i przez to jeszcze bardziej kusi
Fajnie jest być mężatką Dużo zostało Ci przygotowań?

dokładnie, dawno nie widziałam tak paskudnych. Nie wiem, czy to kwestia zdjęć, czy ci "artyści" są tacy mało utalentowani
Właściwie to zostało już mało spraw:
- autobus dla gości
- zdecydować się na samochód + jak ozdobić (na pewno bardzo minimalistycznie, bez tematycznych tablic rejestracyjnych )
- potwierdzić menu
- spotkać się z dj (dać mu listę piosenek, które na pewno mają się pojawić)
- ustalić kwestie podziękowań (nie chcę robić szopki na sali łącznie z tańcem w kółku, zaproponowałam TŻ podziękowania w domu, po błogosławieństwie, a na sali zaskoczyć rodziców jednych i drugich mówiąc o ich rocznicach ślubu - zaróno moi i jak i TŻ brali ślub też w październiku)
- poradnia rodzinna (we wtorek mamy I spotkanie)
- majtki
- rajstopy (chcę takie a'la pończochy na pasku, ale widziałam tylko czarne )
- podwiązka
- przymiarka sukni na ok tydzień przed (na szczęście nie trzeba jej skracać, tylko zwęzić)
- sprawdzić jak zmienili woalkę (dali za dużo materiału przez co nie układała się łądnie i za duży kwiat przy grzebyczku)
i chyba tyle.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 13:07   #2804
isa666
Zakorzenienie

Apropos ślubów, widziałyście ten wątek (a raczej program, którego dotyczy - są tam linki)?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=558788
Te suknie są...
Stary 2011-09-09, 15:57   #2805
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Organzzo jeszcze raz za smsa! Okazało się, że różni klienci dostali różne zniżki i np. pani przede mną miała -15% Trochę to nieładnie z ich strony, ale fajnie, że Ty dostałaś -20%
nie ma za co cieszę się, że skorzystałaś ja nie mogłam się na nic zdecydować
o, myślałam że wszystkim wysłali to samo, dziwnie postępują
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
dziewczyny na spotkaniu ze Sleepy opowiadały w skrócie jego treść
Cytat:
ojej, szkoda.. ale fajnie, że w końcu masz ich szafę u siebie
Cytat:
Ja wybrałam tusz, przydałoby się go wygrać, bo mi się High Lenghts kończy i makijaże też mi się specjalnie nie podobały.
ja wybrałam pomadkę, bo tusz ma fatalne opinie w internecie, a pomadki całkiem fajne - mam 2 z tej serii i bardzo je lubię (no, może poza trwałością )
zgadzam się, że nie było z czego wybierać tych makijaży...

Iza, całkiem zapomniałam o podaniu Ci lakierów, jakie bym chciała widziałam na transdesign, że Essie są w tym miesiącu po 4$? bardzo polubiłam te lakiery
a OPI zniknęły z obu stron? nie widzę na żadnej
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2011-09-09 o 16:08
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:15   #2806
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prasowałam kiedyś resztki różu Delice, ale to poprostu ugniotłam czymś płaskim i używało się go tak samo
Cytat:

Dopiero raz go testowałam i nie mogłam potem domyć micelem, więc muszę przyznać, że trzyma się świetnie. Nakłada się dobrze, lepiej niż Essence (mam fiolet, ciężko nim zrobic kreskę, która będzie mieć tak samo intensywny kolor na całej długości ) i ma naprawdę piękny kolor - niby to brąz, ale taki zimny, szarawy, przydymiony i z lekkim połyskiem. Ale nie miałam sie nim jeszcze gdzie pomalować, bo rano przed pracą mi się nie chce pracować nad równą kreską
Pełnowymiarówke już wykończyłaś ja niedawno mini wyrzuciłam a miałam od stycznia! Nie mam pojęcia jak Wam się tusze szybko kończą- albo nakładacie straszne ilości, alebo kurczę ja mam tak strasznie mało rzęs, ze nie zużywam prawie nic

A jaki to kolorek/numerek? Tak go apetycznei opisałaś, ze zaczyna mi się go chcieć
Cytat:
hihi, wygląda trochę jak Zenit
Prześliczny Był w domu kiedyś Zenit, ale zniknął zanim się zdążyłam zainteresować
Cytat:
Zobaczyłam, że krem, który chcę kupic jest w promocji i kliknęłam go w Eskulapie, chociaż jeszcze nie mam za co go odebrać.

Wzięłam też filtr Aderma, maseczkę Iwostin Sensitia i serum Iwostin Hydratia. Chyba tym samym wyczerpałam limit szaleństw na ten miesiąc.
E tam, po prostu rozsądny zakup tylko troche wcześniej moze TŻ wspomoże do czasu wypłaty?

Byłam w SP i tym razem poszalała moja mama. Dałam jej bon na 10 zł i pojechałyśmy dziś kupić perfumy Avril Lavigne bo jej się od dawna podobały. Po drodze oczywiście musiałam zmacać wszystkie nowości kolorówkowe i wpadłam w zachwyt nad obrotowym tuszem Bourjois jak zobaczyłam, że ta szczota kręci mu się w obie strony. A mama się tak zasugerowała, ze wrzuciła go do koszyka. Na szczęscie przyplątała się konsultantka i oprócz promocji gazetkowej za ułożenie durnego wierszyka (w moim wykonaniu) dostała mama kredkę metalise pełnowymiarową w kolorze brązu z nutą śliweczki. I do tego jeszcze okazało się, że jak coś dokupimy na ponad 50 zł to ten bon będzie można wykorzystać- to mama sobie wzięła lakier Revlon Plum Night A ja wyjątkowo skromnie- tylko panadol, ha
Cytat:
Właściwie to zostało już mało spraw
No to fajnie, kilka ostatnich guzików do zapięcia pozostało
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
nie ma za co cieszę się, że skorzystałaś ja nie mogłam się na nic zdecydować
o, myślałam że wszystkim wysłali to samo, dziwnie postępują
dziewczyny na spotkaniu ze Sleepy opowiadały w skrócie jego treść
ojej, szkoda.. ale fajnie, że w końcu masz ich szafę u siebie
ja wybrałam pomadkę, bo tusz ma fatalne opinie w internecie, a pomadki całkiem fajne - mam 2 z tej serii i bardzo je lubię (no, może poza trwałością )
zgadzam się, że nie było z czego wybierać tych makijaży...

Iza, całkiem zapomniałam o podaniu Ci lakierów, jakie bym chciała widziałam na transdesign, że Essie są w tym miesiącu po 4$? bardzo polubiłam te lakiery
Ja dostałam jeszcze przedłużenie do niedzieli jakby ktoś chciał to służę

jakie kolorki masz i który kliknęłaś? PRzejrzałam swatche wszystkich zanim wybrałam, a i tak potem mi się jeszcze inna spodobała (chyba Model czy jakoś tak?)

O kurka, 4$? a mi tak utknęły w głowie 2 kolorki z zeszłorocznej kolekcji resort
Stary 2011-09-10, 15:03   #2807
isa666
Zakorzenienie

Mam dość sprzątania na najbliższe pół roku. Przez tę wymianę drzwi od wczoraj pokój i przedpokój był niemal biały od kurzu. Rano posprzątałam a tata zaczął murowanie wokół drzwi i nabrudziło się od nowa. 2 razy latałam ze ścierką po wszystkich meblach, sprzętach itd. A to jeszcze nie koniec remontu...

Dziewczyny polecicie jakąś dobrą drogeryjną maseczkę/odżywkę do włosów suchych/zniszczonych?
Muszę jakąś w nowym tygodniu kupić i nie mam pomysłu jaką Dawno nie używałam żadnych mazideł tego typu z drogerii, bo miałam maskę Lorys i Nunaat (miałam tylko niedawno Alterrę z granatem, ale mi nie podeszła zupełnie). Ale chciałabym coś o mniejszej pojemności, jednak takie wielkie opakowania są męczące w zużywaniu

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-09-10 o 15:07
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 17:40   #2808
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Pełnowymiarówke już wykończyłaś ja niedawno mini wyrzuciłam a miałam od stycznia! Nie mam pojęcia jak Wam się tusze szybko kończą- albo nakładacie straszne ilości, alebo kurczę ja mam tak strasznie mało rzęs, ze nie zużywam prawie nic
A może masz za dużo tuszy otwartych na raz? Bo ja mam zawsze 1 sztukę i koniec, więc u mnie 3-4 miesiące gdy maluję rzęsy prawie codziennie to dobry wynik. HL jeszcze maluje, ale mało już go, a musi wytrzymać jeszcze trochę, bo w tym miesiącu to ja tuszu już nie kupię.

Cytat:
A jaki to kolorek/numerek? Tak go apetycznei opisałaś, ze zaczyna mi się go chcieć
02 Mambo nr 2 są tylko dwa kolory w palecie. Zamierzam się nim dzisiaj pomalować wieczorem, mam nadzieję że będzie się fajnie trzymał.

Cytat:
E tam, po prostu rozsądny zakup tylko troche wcześniej moze TŻ wspomoże do czasu wypłaty?
Wspomógł, jedziemy dziś odebrać po drodze do znajomych tylko zażyczył sobie rezygnacji z maseczki.

Cytat:
Dziewczyny polecicie jakąś dobrą drogeryjną maseczkę/odżywkę do włosów suchych/zniszczonych?
Muszę jakąś w nowym tygodniu kupić i nie mam pomysłu jaką Dawno nie używałam żadnych mazideł tego typu z drogerii, bo miałam maskę Lorys i Nunaat (miałam tylko niedawno Alterrę z granatem, ale mi nie podeszła zupełnie). Ale chciałabym coś o mniejszej pojemności, jednak takie wielkie opakowania są męczące w zużywaniu
Ja lubiłam Biovax do włosów suchych i zniszczonych, bardzo dobrze służył moim włosom. Za to nie polecam Glorii słynnej, zupełnie nie robi na mnie wrażenia.

Mi okropnie ostatnio wypadają włosy. Dosłownie garściami, nigdy jeszcze tak nie miałam. Zaczęłam pić tran, kupiłam lotion Seboradin z naftą i mam nadzieję, że coś pomoże zanim zostanę łysa.

Idę dzisiaj oglądać walkę, a za boksem nie przepadam. W dodatku jestem kierowcą, więc chyba sobie jeszcze kawkę zrobię zanim zacznę się szykować do wyjścia.

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2011-09-10 o 17:42
Stary 2011-09-10, 20:13   #2809
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

sleepy ja nigdy nie prasowałam, jak już się coś rozwaliło to zwykle robiłam z tego cień/puder sypki
Jak mi się rozwalił zwykły puder to też nie było problemu i normalnie używałam sypkiego, nawer jak się za dużo weźmie na pędzel to można łatwo rozprowadzić po całej twarzy, a z brązującym to już nie jest tak bezproblemowo. Nabiera się go zawsze trochę za dużo i latwo o placek na policzku

Cytat:

Z miejsca mogłabym to wszystko przygarnąć Dobrze, że mnie też czekają większe apteczne zakupy. Ten krem Uriage wygląda bardzo kusząco, z opisu jakby specjalnie dla mnie Będę czekała na pierwsze wrażenia z używania.

Cytat:

Cytat:
Ja lubiłam Biovax do włosów suchych i zniszczonych, bardzo dobrze służył moim włosom. Za to nie polecam Glorii słynnej, zupełnie nie robi na mnie wrażenia.
Mi też od razu przyszły na myśl maski Biovax.
Bardzo lubię też Aussie, ale dostępne są chyba tylko na allegro. Siostra zrobiła mi ostatnio niespodziankę i przywiozła szampon i odzywkę, akurat gdy kończył mi się mój poprzedni zestaw
Stary 2011-09-10, 21:30   #2810
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
A może masz za dużo tuszy otwartych na raz? Bo ja mam zawsze 1 sztukę i koniec, więc u mnie 3-4 miesiące gdy maluję rzęsy prawie codziennie to dobry wynik. HL jeszcze maluje, ale mało już go, a musi wytrzymać jeszcze trochę, bo w tym miesiącu to ja tuszu już nie kupię.

02 Mambo nr 2 są tylko dwa kolory w palecie. Zamierzam się nim dzisiaj pomalować wieczorem, mam nadzieję że będzie się fajnie trzymał.

Wspomógł, jedziemy dziś odebrać po drodze do znajomych tylko zażyczył sobie rezygnacji z maseczki.

Idę dzisiaj oglądać walkę, a za boksem nie przepadam. W dodatku jestem kierowcą, więc chyba sobie jeszcze kawkę zrobię zanim zacznę się szykować do wyjścia.
aktualnie 3, ale to był codzienniak

pomacam przy okazji

No chyba się nie zgodziłaś?

Ja też miała iść, ale się nie dogadałam z gospodarzem wieczoru. Przykro mi, bo większość znajomych z paczki tam jest a ja siedzę w piżamie na kompie

Wykopki szybko poszły, mam nowego przyjaciela, przynajmniej on ma dla mnie serduszko dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010047.jpg (48,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-09-10, 22:02   #2811
emememsik
po prostu Em :)

Świetny ziemniak.
Stary 2011-09-10, 22:05   #2812
rzyrafka
Zakorzenienie

serduszko niestety jako osobny ziemniorek , ale Pan ma takie śmieszne 4 nogi- 2 od tyłu też W ogóle mnóstwo było takich serduszek.
Stary 2011-09-11, 06:55   #2813
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Mi okropnie ostatnio wypadają włosy. Dosłownie garściami, nigdy jeszcze tak nie miałam. Zaczęłam pić tran, kupiłam lotion Seboradin z naftą i mam nadzieję, że coś pomoże zanim zostanę łysa.
Cytat:
Bardzo lubię też Aussie, ale dostępne są chyba tylko na allegro. Siostra zrobiła mi ostatnio niespodziankę i przywiozła szampon i odzywkę, akurat gdy kończył mi się mój poprzedni zestaw
Biovaxa właśnie mam (teraz tego do ciemnych włosów, ale mialam też do zniszczonych i do blondów). Z tym, że z waxowaniem u mnie ostatnio kiepsko, nie zawsze mi się chce go nakładać i trzymać te 30 minut Szukam czegoś, co mogę nałożyć tuż po umyciu włosów na 2-3 minutki i spłukać.
Spróbuję poszukać odżywek z Joanny albo czegoś w tym stylu, czegoś z prostym składem i z polskich firm

ice może spróbuj picia pokrzywy?

Cytat:
Wykopki szybko poszły, mam nowego przyjaciela, przynajmniej on ma dla mnie serduszko dziś
Boski

A ja wczoraj złapałam księżyc Trochę ruszone, ale nie mam statywu, a na maksymalnym optycznym + cyfrowym zoomie nawet minimalne drgnięcie ręki może rozmazać zdjęcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moon.jpg (44,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-09-11, 10:54   #2814
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Z miejsca mogłabym to wszystko przygarnąć Dobrze, że mnie też czekają większe apteczne zakupy. Ten krem Uriage wygląda bardzo kusząco, z opisu jakby specjalnie dla mnie Będę czekała na pierwsze wrażenia z używania.
Jak odbiorę to dam znać jak się będzie sprawował, wiążę z nim duże nadzieje i oby się sprawdził, bo to wielkie pudło jest.

Cytat:
No chyba się nie zgodziłaś?
Zgodziłam, bo sama miałam wątpliwości czy ją brać, ale jeszcze mam czas się zastanowić, bo TŻ za późno wrócił do domu i wyjechaliśmy o 21 do znajomych dopiero i już było zamknięte.

W sumie nie wiem, czy ją chcę teraz już.

Fajny ziemniaczek.

Cytat:
ice może spróbuj picia pokrzywy?
Ale to chyba niedobre w smaku jest i długo trzeba czekać na efekty?

Myślę, że one wypadają od stresu i przestaną, jak przestaną mieć powody.
Stary 2011-09-11, 11:33   #2815
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to chyba niedobre w smaku jest i długo trzeba czekać na efekty?

Myślę, że one wypadają od stresu i przestaną, jak przestaną mieć powody.

Pokrzywa nie jest niedobra, wg. mnie ma nawet lekko słodkawy smak. Ja nie słodzę (zaparzam na raz 2 torebki w dużym kubku) i mi smakuje

Na efekty trzeba poczekać, ale u mnie za każdym razem po takiej kuracji widać było efekty. Zwykle piję ją 2-3 miesiące a potem robię przerwę, bo nie powinno się pić bez przerwy.

Co do stresu to rozumiem doskonale, mi też leciały strasznie, gdy miałam w pracy nerwowy okres.
Stary 2011-09-11, 18:04   #2816
iceflower
Przyjaciółka KWC

No nie wiem, może się na picie pokrzywy skuszę, ale jakoś ani nie mam przekonania, chociaż opisy działania na stronach zielarskich brzmią ciekawie.

Nie wytrzymałam przy tej pięknej pogodzie w domu, wybrałam się na rowerze po moje zamówienie apteczne. W jedną stronę pojechałam dwa razy dłuższą drogą, więc ćwiczenie było.

Wypróbowałam krem Uriage Xemose - jest fajny, dokładnie taki jak chciałam - nawilżył skórę przyjemnie, lekko też natłuszcza, dla mnie to plus. Tylko nie wiem, kiedy zużyję to wielkie pudełko.
Stary 2011-09-12, 13:53   #2817
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Właściwie to zostało już mało spraw:
- autobus dla gości
- zdecydować się na samochód + jak ozdobić (na pewno bardzo minimalistycznie, bez tematycznych tablic rejestracyjnych )
- potwierdzić menu
- spotkać się z dj (dać mu listę piosenek, które na pewno mają się pojawić)
- ustalić kwestie podziękowań (nie chcę robić szopki na sali łącznie z tańcem w kółku, zaproponowałam TŻ podziękowania w domu, po błogosławieństwie, a na sali zaskoczyć rodziców jednych i drugich mówiąc o ich rocznicach ślubu - zaróno moi i jak i TŻ brali ślub też w październiku)
- poradnia rodzinna (we wtorek mamy I spotkanie)
- majtki
- rajstopy (chcę takie a'la pończochy na pasku, ale widziałam tylko czarne )
- podwiązka
- przymiarka sukni na ok tydzień przed (na szczęście nie trzeba jej skracać, tylko zwęzić)
- sprawdzić jak zmienili woalkę (dali za dużo materiału przez co nie układała się łądnie i za duży kwiat przy grzebyczku)
i chyba tyle.
lista niby długa, ale rzeczywiście mało zostało
Cytat:
Apropos ślubów, widziałyście ten wątek (a raczej program, którego dotyczy - są tam linki)?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=558788
Te suknie są...
zaczęłam oglądać ten porgram... i byłam cały wieczór w szoku
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
No właśnie zobaczyłam zniknięcie opi dopiero jak napisałaś... A na transdesign od piątku nie mogę się dostać:/
Cytat:
Też lubię biovax najbardziej Latte.
Cytat:
ale śliczny
Cytat:
A ja wczoraj złapałam księżyc Trochę ruszone, ale nie mam statywu, a na maksymalnym optycznym + cyfrowym zoomie nawet minimalne drgnięcie ręki może rozmazać zdjęcie.
Ale świetne! Przy księżycu jest jeszcze dodatkowy problem, że się rusza i przy dłuższym czasie naświetlania to widać...

Kupiłam dziś torebkę na etorebkę Dziękuję Basiu za kod Nie mogę się doczekać aż dojdzie! Ale teraz do końca miesiąca mam odwyk od wszystkiego oprócz jedzenia

Stary 2011-09-12, 16:51   #2818
isa666
Zakorzenienie

Odebrałam dziś z Oriflame perfumy Love Potion, piękny zapach Ciężkawy, ale jednocześnie słodki i będzie idealny na zimę, bo przyjemnie otula
Z Avonu przyszły kolczyki Tasha. Myślałam, że będą nieco większe, ale i tak mi się podobają.

Będę chyba w tym tygodniu zamawiać coś z BU. Myślę znów nad olejem kokosowym dla moich włosów i może jeszcze coś dobiorę do tego
Stary 2011-09-12, 18:41   #2819
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nie wiem, czy ją chcę teraz już.
Ano, chyba że tak
Cytat:
Wypróbowałam krem Uriage Xemose - jest fajny, dokładnie taki jak chciałam - nawilżył skórę przyjemnie, lekko też natłuszcza, dla mnie to plus. Tylko nie wiem, kiedy zużyję to wielkie pudełko.
A ja sobie testuję Aqualię thermal z saszetek, jaby mi któraś podeszła to może się załapię jeszcze na promocję w SP. Ale z wersja Light chyba się nie polubimy, święcę się szybko
Cytat:
No właśnie zobaczyłam zniknięcie opi dopiero jak napisałaś... A na transdesign od piątku nie mogę się dostać:/
Ja też chciałam dziś się przymierzyć do zamówienia i nie mogę wejść- czy da się tam płacić przelewem takim zwykłym? I jakie są koszty wysyłki?
Stary 2011-09-13, 08:41   #2820
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A ja sobie testuję Aqualię thermal z saszetek, jaby mi któraś podeszła to może się załapię jeszcze na promocję w SP. Ale z wersja Light chyba się nie polubimy, święcę się szybko
Ja lubię AT Riche, ale dawno jej już nie miałam. Jeżeli nie podoba Ci się Light, to Riche raczej też nie podejdzie bo one sa bardzo podobne w konsystencji itp., tylko Riche na dłużej nawilża z tego co pamiętam.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Dziewczyny czy mogę prosić o oddanie głosu na mnie w konkursie rossmannowskim? Link w podpisie i z góry bardzo dziękuję.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości