Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 15:31   #2791
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
ooo, Anka przypomnialaś mi ja też od dawna chciałam was pytać co polecacie do czyszczenia uszu
a próbowałaś używać u siebie? chodzi mi o odczucia, czy to jest nieprzyjemne doznanie itp
młoda ostatnio nie cierpi jak jej coś wpuszczam w otwory krople do nosa i woda morska są na czarnej liście

ja dziś narzekam niestety na ból głowy to przez tą durną pogodę, wieje masakrycznie, nie odważyłam się wyjść na spacer
tż w pracy, wcześniej pojechał szukać deski sedesowej (bo przecież pękła kilka dni temu ) ale u nas nie ma tego modelu tylko na zamówienie, no chyba ich pogięło nie będę tydzień czekać, skoro do Poznania w 30 minut zajadę i kupię więc trzeba będzie się wybrać

Kasiulka - cudne te klocuszki ja tam uwielbiam takie pierdy, sama bym sobie chętnie poukładała kupiłaś na all? to jest w zestawie?
Jowiszkowa mnie wyprzedziła, Maluśna to jest dokładnie ten zestaw. Ma 129 elementów, w ogóle fajne jest to że można inne do niego dokupywać Zastanawiałam się też nad pociągiem, ale w domku jest więcej klocków, a Ola ma manię układania już dłuższy czas

Takuśna Ola już potrafi się dłużej pobawić różnymi zabawkami, albo rzeczami kompletnie nie nadającymi się do zabawy Długi czas potrafi robić coś sama ale musi mieć akurat wenę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:31   #2792
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Ale tu ruch

Karolek ma nadal manię układania puzzli
układa i rozwala i od razu układa i tak w kółko jak mu się znudzą jedne to bierze następne
czasem ma manię budowania z klocków lego //zazwyczaj autka i przyczepki, choć ostatnio przerzucił się jeszcze na budowanie domów z drzewkami i kwiatuszkami

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:46   #2793
taka sobie
Zakorzenienie

u mojej z kolei mania naklejek i kolorowanek. Ostatnio przerabia takie w których trzeba wykonac jakies zadanie, no przykleic buzie kotkowi który jest za koszyczkiem itp. Uwielbia , szkoda tylko ze taka jedna ksiązeczka kosztuje ok 8 zł a zabawy na godzinę

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 19:51   #2794
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
u mojej z kolei mania naklejek i kolorowanek. Ostatnio przerabia takie w których trzeba wykonac jakies zadanie, no przykleic buzie kotkowi który jest za koszyczkiem itp. Uwielbia , szkoda tylko ze taka jedna ksiązeczka kosztuje ok 8 zł a zabawy na godzinę

oo myślę że taka książeczka też by się Karolkowi spodobała

Stary 2011-02-05, 19:53   #2795
jowisz
Zakorzenienie

u mnie ostatnio małe zainteresowanie zabawkami klocki poszły w kąt.
jedynie namiot jakotako ją zajmuje. rozkładam,a ona się w nim przewraca po całym pokoju

dla zainteresowanych - dziś Ojciec Chrzestny o 22 na Polsacie

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
sprawdziło się to u mnie w pociągu
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:01   #2796
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
oo myślę że taka książeczka też by się Karolkowi spodobała
mysle ze to akurat dla dzieciaków w tym wieku duza frajda z rozwiązywania no i naklejki, moja uwielbia

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Wiki dzis obejrzała "Dzwoneczek" i zazyczyła sobie skrzydełka kazała sobie przywiązać dwa sliniaczki na ręce i latała ubaw po pachy. Jutro pojedzie z TZ na zakupy to jej kupi, widziałam w realu po 12 zł bodajze. A ja niestety do pracy i nie zobacze mojego elfika w akcji

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:17   #2797
kristi75
Zakorzenienie

takuśna to niech ci tz ją nagra //ty ją zobaczysz i będzie pamiątka

Stary 2011-02-05, 20:26   #2798
jowisz
Zakorzenienie

idźcie baby do ogrodu, od razu się uśmiechniecie przy sobotnim wieczorze
Stary 2011-02-05, 20:34   #2799
Sosnowa
Zakorzenienie

Dobra, Wiki, hahaha
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 20:49   #2800
jowisz
Zakorzenienie

po wichurze przyszedł u mnie czas na ulewę też u was taki wiatr ? mało mi łba nie urwało jak wyleciałam po 18. po mąkę (tym razem tradycyjne naleśniki dziecku na kolację zrobiłam apropos - ubijacie białko i dopiero dodajecie do ciasta ? ja od niedawna tak robię i super są takie puchate )
Stary 2011-02-05, 21:15   #2801
kristi75
Zakorzenienie

ja ubijam jaja dość mocno
ale spróbuję ubić białka i dać na koniec

w sumie do ciasta też tak robię że białko daję na koniec ubite i delikatnie mieszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-05, 22:29   #2802
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
Byłam w ogrodzie k laski:

A pozatym to ide spać bylam dzisiaj w pracy na 7-15 (mieliśmy inwenturę) jestem padnięta bo u nas halny wieje wiec noc miałam ciężką. Wszyscy w pracy ledwo żywi... Jutro luźne dopołudnie a po południu psióła
Nadrobię później
Zyczę wam miłego weekendu
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:31   #2803
Judi21_84
Zakorzenienie

Witam niedzielnie
U nas nadal mega wiatr, ale super bo pranie schnie na polku w mega tempie Wczorajsze już suche pomijam że jest u nas + 10
Zaraz idziemy na spaceros
Stary 2011-02-06, 10:15   #2804
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
U nas nadal mega wiatr, ale super bo pranie schnie na polku w mega tempie Wczorajsze już suche pomijam że jest u nas + 10
Zaraz idziemy na spaceros
hey hye

u nas tez +11 i mega wicher!
ja wczoraj wyprawialam urodzinowo- imieninowa impreze wiec mnie nie bylo.
tez chyba na jakis spacer zaraz pojdziemy.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:29   #2805
anka1900
Zakorzenienie

hello
troszkę wstyd, bo niedziela, ale byłam w lidlu i biedronie , uzupełnić zapasy żywnościowe na przyszły tydzień, żebym nie musiała dźwigać
tż mi się zlisił i zastrajkował, bo wczoraj nie chciałam z nimi jechać, więc dziś on zawetował i powiedział " masz prawko, samochód, mały ruch, więc sobie sama jedź, bo widzę że sie napailiłaś ')
dwa razy nie trzeba było mi tego powtarzać, dałam radę
kupiłam, wróciłam, jeszcze tylko muszę tż zatrudnic za tragarza bo rzeczy w bagażniku zostały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 12:07   #2806
kristi75
Zakorzenienie

Witam się

Anka super sobie poradziłaś //facetowi trzeba pokazać że bez niego też doskonale sobie radzimy //ale to też nie oznacza że do jego obowiązku nie należy nam pomaganie a szczególnie zaciążonej /
dobrze że mu zostawiłaś te zakupy
Mam tylko nadzieję że jechałaś bez Mikiego

A nas 9 na + ale wieje strasznie i jest pochmurno //mogło by jeszcze jakieś słoneczko zaświecić

Stary 2011-02-06, 12:45   #2807
jowisz
Zakorzenienie

Iga instruuje pluszaki do spania, sama pewnie nie uśnie kolejny dzień

albo padnie w samochodzie bo mam nadzieję,że namówię małża na jakiś wypad do CH ost. raz porządnie buszowałam chyba w listopadzie po sklepach i już mi się chce
strasznie to upierdliwe mieć męża,który naprawdę nie lubi takiego łażenia po sklepach bo wyciąganie go to prawdziwa mordęga
Stary 2011-02-06, 13:19   #2808
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja też już po spacerze i Ola nie spała więc zapewne będę mieć siwy dym do wieczora, tfu tfu na razie jest w miarę grzeczna

Właśnie zjadła michę rosołu więc git

U nas ciepło, wietrznie ale nie tragicznie i pochmurno, ale nie narzekam jak dla mnie taka pogoda jest git Wolę tak niż jakiś wielki mróz i śnieg.

Ania za samodzielne zakupki

Jowiszkowa jak pobuszujesz i kupisz coś fajnego to pochwal się mi też się zakupy marzą

Stary 2011-02-06, 13:39   #2809
poulette
Wtajemniczenie

Hej laski.
Mam pytanie, pewnie wiecie, a ja nie mam o tym zielonego pojecia...
Jak sie robi strone internetowa ? Tzn nie tak szczegolowo, ale chodzi mi o to, czy jest to platne i czy placi sie miesiecznie czy raz i juz. Pewnie trzeba sie na tym dobrze znac, zeby taka strone stworzyc co ?
Chodzi mi o to, ze jakbym chciala otworzyc wlasna firme i miec strone internetowa tej firmy to od czego zaczac ?
Pewnie od znalezienia kogos kto sie tym profesjonalnie zajmuje....

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

A moj Gino zabawkami ostatnio tez jakos sie przestal interesowac. Tylko lubi jakies kaski i okulary narciarskie, w butach narciarskich najchetniej by chodzil na codzien..... lubi jedynie ksiazeczki i motory. Ma takie 2 male i caly czas ostatnio sie nimi bawi. No i pilki. Wszytskie rozmiary, rodzaje i ksztalty. To jego pasja.
Nakupowalam mu puzli i ksiazeczek do malowania i naklejania, ale on ostatnio w ogole tego nie lubi, tzn. po srednio 3 minutach rzuca wszystko twierdzac, ze on juz ma dosyc.... Tak wiec schowlalam do szafy i wyjme za pare miesiecy moze mu sie odwidzi.

Ale bym sobie pojechala do Polski. Chyba wybiore sie w kwietniu.

U nas wiosna. 14 stopni i wielkie slonce. Szok z ta pogoda. 16 stopni roznicy w ciagu 2 dni....

A ostatnio wam sie bardzo chwalilam jak to moj Jimmy jeszczs nigdy nie byl chory..... no to wlasnie jest. Zalapal jakiegos wirusa i kaszle jak gruzlik. Poszlam z nim w piatek do lakarza, ktory mi powiedzial, ze to wirus i wyslal do domu z paracetamolem na goraczke i tyle. Tak wiec juz 5 dzien sie meczymy, mam nadzieje, ze jutro bedzie koniec bo fridowanie Jimmiego rowna sie z dzikim krzykiem i kopaniem nogami....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 14:05   #2810
kristi75
Zakorzenienie

Poulette zdrówka dla małego //trzymam kciuki by nic poważniejszego się mu nie rozwinęło no i by Gino nie załapał nic od niego

co do strony nie pomogę - bom zielona w tych sprawach

COś mi się wydaje że pomału będziemy się żegnały ze spaniem popołudniowym dzieciaków
Bo są coraz starsi i nie potrzebują już tyle spania

Stary 2011-02-06, 14:39   #2811
marticia
Zakorzenienie

Poulette, ja powiem Ci jak ja zrobilam. zaczelam od zwyklego bloga na jimdo.com. Jest b.latwa w opracowaniu i niewiele trzeba sie wysilic, zeby cos stworzyc, nie wymaga znajomosci jezyka html, bo to juz taka gotowa plaforma, ktora ci wszystko ulatwia.
Nastepnie zakupilam domene za 60 euro rocznie (Jimdo Pro), ktora daje mi znacznie wiecej mozliwosci, a warto wczensije pomyslec o stronie i zamiescic na niej rozne artykuly z kluczowymi slowami, zeby juz sie pozycjonowala.
Ja ze swojej jestem tak srednio zadowolona, a to z uwagi na niemozliwosc zamieszczenia wersji jezykowych - korzystam z tlumacza google - choc ta opcja jest duzo ekonomiczniejsza.

Kiedys pomysle o stronie profesjonalnej, ale na dzien dzisiejszy jest ok

U mnie 17°C!
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:48   #2812
anka1900
Zakorzenienie

Kristi pewnie że bez Mikiego jeździłam , no jak na szybko mogłabym zakupy poskładać do kosza

widzisz Jowiszowa, jak nic musisz prawko zrobić wtedy małż jako taxi nie jest już nam potrzebny
namawiam

Poulette są chyba jakieś darmowe domeny, ale to chyba tylko na jakiś czas a potem znowu trzeba coś tam odświeżać
nie jestem w temacie, bo nie znam sie za bardzo na tym
Stary 2011-02-06, 16:34   #2813
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Hej laski.
Mam pytanie, pewnie wiecie, a ja nie mam o tym zielonego pojecia...
Jak sie robi strone internetowa ? Tzn nie tak szczegolowo, ale chodzi mi o to, czy jest to platne i czy placi sie miesiecznie czy raz i juz. Pewnie trzeba sie na tym dobrze znac, zeby taka strone stworzyc co ?
Chodzi mi o to, ze jakbym chciala otworzyc wlasna firme i miec strone internetowa tej firmy to od czego zaczac ?
Pewnie od znalezienia kogos kto sie tym profesjonalnie zajmuje....
[COLOR="Silver"]
Poulette, my mamy tu strone, nie wiem jak jest z pozycjonowaniem itp....mamy reklame na maps.google i u nich jestesmy nawet wysoko 1-2 pozycja
http://www.stronygratis.pl/
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:00   #2814
poulette
Wtajemniczenie

Hmmmm.... dziekuje dziewczyny za odpowiedzi.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:03   #2815
wersta
Zakorzenienie

hej,
wczoraj zadylaliśmy do rodziców do lekarza, bo w w-wie nie mogłam się nigdzie dostać zajęte wszystkie terminy
miałam przez 2 dni tem. prawie 40 st. dostałam antybiotyk -zinnat wczoraj i dziś jakoś już żyję od razu i Z. zbadana, razem z krwią i też dostała antybiotyk (augumentin), bo crp lekko podniesione, czyli zaraziła się niestety. zduszone w zarodku i znowu miałyśmy wszystkie badania krwi przy okazji.
idę leżeć dalej. co nie nadrobię do 49 kg, to znów jakaś lipa i spada o 2 a niedługo ortodonta
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:46   #2816
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia biedaku, ale Was wzięło. Koszmarkos. Zdrówka życzę, teraz przy antybiotykach powinno być tylko lepiej. Przejdź na dietę haburgerowo-frytkowo-pizzową jak coś ja będę jadła Ty przejmiesz kg

Stary 2011-02-06, 18:50   #2817
jowisz
Zakorzenienie

Wersta ale ci dobrze z tą wagą przy chorobie od razu w dół a jak normalnie jesz to nie rośnie
ja znów mam więcej w biodrach

na zakupach byłam, ale zdobyłam tylko pasek do sztruksów-biodrówek (pierwszy i ost. taki zakup, nie dla mnie biodrówki, zdrowia nie mam żeby to poprawiać cały czas na zadzie)
bluzk chciałam jakąś fajną, pół-elegancką i nie ma. albo za długie tuniki albo szmatex a'la h&m czy bershka. próbowałam tam wejść ale nie daję rady,zawsze mnie cofa do wyjścia po 3metrach
Stary 2011-02-06, 18:57   #2818
wersta
Zakorzenienie

ach zakupy, na takich z połażeniem na luzie bez pośpiechu nie byłam od jesieni a mam upatrzone kilka rzeczy, tylko nie wiem skąd sponsora wytrzaskam
Jowisz ja po prostu nie mogę jeść jak jestem chora i tyle. oraz pocę się jak szczur, czyli woda wychodzi z organizmu ot i co. teraz leżymy z tosinką w łóżeczku i będziemy oglądały przyjaciół sezon 9ty

edit: w h&m wpadam tylko po skarpety i rajstopy w dziale dla berbeci - też nie trawię tego sklepu a w berhsce to ubrania dla małolat. jakieś koszulki z nadrukami w misie i kokardki nie chcę być dzidzią-piernik

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:00
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 19:45   #2819
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
Wersta ale Was wzięło... takiej gorączki chyba nigdy w zyciu nie miałam. Wracajcie szybko do zdrówka

Ja miałam dzisiaj ciężki dzień. Tymek byl nieznośny A u niego takie dni zdarzają się sopradycznie. Leży już w łóżku i wyje co jakiś czas. Ale byłam dzisiaj na skraju wyczerpania
Idę na likier z mleczkiem do kawy uffff
Stary 2011-02-06, 19:49   #2820
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Idę na likier z mleczkiem do kawy uffff
ja mam winko. ale moja chrapie od 40min.
mam nadzieję,że rano nie wyjdziemy do przedszkola jak prawie zawsze po histerii. biedni ci moi sąsiedzi, naprawdę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości