|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
muron - zaczynasz panikować na maxa!!!!!!!!!!! przestań! kopa w 4 litery?
a ja jeszcze galaretkę zrobiłam, kolejny kocyk wsadziłam do pralki... Mój maz się pyta, na ile dni przed porodem pojawia się instynkt wicia gniazda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MURON !!!!!!!!! BEZ PANIKI PROSZĘ!!!!!! ![]() a tak w ogóle to ciężko was nadrobić lasencje.. nawet nie wyrabiam z czytaniem na bieżąco.. chyba macie za dużo czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zadomowienie
|
Louboutinko a jak bedzie mial na imie?
#2795 |
Zakorzenienie
|
witam się wtorkowo
![]() Widzę, że wszystkie śpicie jeszcze i bardzo dobrze. Ja zrobiłam sobie śniadanko i teraz będę je konsumować, chociaż bardzo mnie mdli. Dzisiaj mam mega doła i humor do ![]() Agape pochwal się sukienką i zazdroszczę Wigilii w pracy, bo będziesz pewnie miała okazję wysłuchać mojego chóru ![]() olbka jeżeli dalej chcesz, aby ktoś Ci posprzątał to nie ma sprawy, pakuję manatki i wpadam do Ciebie, bo rozrywa mnie dzisiaj z rańca jakaś korbka z siłą napędowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Rozeznanie
|
Witam i ja z rana
![]() Moje male tez bylo dzis bezlitosne, najpierw po 3 srednia do nas przydreptala, a o 4 maluch brzuszkowy zaczal szalec, czekalam wiec az sie uspokoi (zwykle po pol godzince, albo szybciej przestaje), ale mowy nie bylo, szalala do 5, kiedy do skapitulowalam, wstalam zrobilam i zjadlam sniadanko, bo wiedzialam, ze o to jej chodzi, tyle ze wstawac mi sie nie chcialo ![]() Jak zjadlam, to usnela, ale ja nie moglam, a jak usnelam to budzik po 5 minutach dzwonil, bo dziewczyny do szkoly wyszykowac trzeba. Niesprawiedliwe jak nic :P Teraz glowa mnie oczywiscie z niewyspania boli, ale co tam wyjde na powietrze, to moze przejdzie ![]() Marika Sarunia urocza, dawaj jak najwiecej jej zdjec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Rozeznanie
|
Muron zastanawiałaś się już nad wyborem mleka dla małej ?
![]() |
#2798 |
Rozeznanie
|
agape gdybym wiedziala ze potrafisz szyc to tez bym uderzyla wczoraj do Ciebie, bo dostalam zaproszenie na dzis na wigilie do pracy a bladego pojecia nie mam w co sie ubrac ;( nie chce zeby mnie za grubasa wzieli :/ no i nie wiedzialam ze tez stawiacie na Paulinke - cudnie!
lilijka ![]() Ja dzis wstałam w całkiem niezłym, nocka spokojna, ale telewizor mnie wkurzyl przed chwila na szczescie juz sie naprawil no i kolejny dzien sprzatania musialam przyspieszyc bo za dwie godzinki wyjde i wroce wieczorem! Wczoraj wieczorem ubralismy choinke - wyszla jakas paskudna i wogole mi sie nie podoba ![]() ![]() Milego dnia zycze! |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zadomowienie
|
ja się całkowicie nie wyspałam, czekałam jakiś czas aż TŻ wróci...a jak kładłam się spać to on się odezwał że już wraca;
obudził małego, bo jak zasnął w brzuszku o północy to miałam spokój a o 2 usłyszał tatusia i wariował jak szalony znów, oczywiście tatuś też mi potem spać nie dał...bo ciężko "chory" i jeszcze w nocy uznałam żeby poszedł spać jednak do drugiego pokoju ale...nie dało się, zarzucił ręce na mnie i wbił mi w plecy łokieć...i tak pół nocy chuchał mi. Normalnie co ja się mam z tymi moimi DZIEĆMI!
#2800 | |||
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki,
ja myślałam, że noc będzie koszmarem bo za nic nie mogłam sobie pozycji znaleźć, ale gdzie tam, usnęłam na siedząco i tak też się obudziłam. Nic nie boli, super wyspana. można dziś działać. Idziemy dziś z mężem zakładać lokaty, co najmniej dwie chcemy, a wieczorem mamy zajęcia z położną laktacyjną. Cytat:
Jak tam JeSuis? Wrócił grzecznie? Obyło się bez nerwów? Mam nadzieję, że tak i że sobie spokojnie przespałaś stres ![]() Edytuję: widzę, że już napisałaś co i jak. Cytat:
Cytat:
![]() Muron Ty jeszcze nie urodziłaś????? ![]() Żartuję, żartuję ![]() Lilijka nos do góry, kawałek ciacha sobie zjeść, gorące kakao, pomoże ![]()
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-12-21 o 08:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co do imion jak my nadawaliśmy to wszyscy sie dziwili że takie rzadkie
![]() ![]() Co do synka nadal sie zastanawiam ... Muron ja też miałam intuicje ze szybciej urodzę a moja córeczka 2 tygodnie po terminie z wywoływaniem .... Na Święta dostałam prezent od córki OSPĘ !! ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
ja też witam z rańca i też się nie wyspałam
![]() Byłam wczoraj na SR i tam mi położna zachwalała OCTANISEPT do pielęgnacji pępka. I teraz ja nie wiem,bo słyszałam wiele negatywnych opinii i to że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.Zresztą ten pępek nie wiem czemu spędza mi sen z powiek (jakoś się go boję). Więc powiedzcie mi jak Wy będziecie dbały o pępuszek? Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-12-21 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
BAN stały
|
Witam mamusie
![]() Ja miałam dziś niemal bezsenną noc. Mała tak dawała popalić,że po prostu tragedia. Od 2:30 do 5,z małymi przerwami. Nie miałam wyjścia,musiałam wstać,i przy okazji obudziłam męża ![]() Niedawno wyszła ode mnie teściowa-oczywiście znów nakupiła małej tyle ubranek,że nie mam gdzie tego pomieścić(a przy pierwszej wnuczce się tak nie starała;P) Ale pranie wszystkiego i tak zacznę dopiero po nowym roku,bo wcześniej to nie ma sensu...chyba,że dzidzia się pospieszy... Aaa,i muszę się Wam pochwalić: spotkała mnie miła niespodzianka: zważyłam się,i mam caluteńki kg na plusie ![]() A jeszcze 4 dni temu byłam na minusie ![]() Miłego dnia,mamusie ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-21 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
BAN stały
|
Koperco, ja pamiętam,że położna radziła przemywać pępuszek albo gazikiem nasączonym spirytusem,albo jodyną(?).
Ja używałam spirytusu,zarówno przy pierwszym dziecku,jak i przy drugim,i wszystko się ładnie goiło. s_a_j, dziękuję ![]() Niby nic,bo tylko kilogram,ale dla mnie to dużo. Bałam się o małą,tym bardziej,że z tego,co mówił lekarz,jest dość mała.Przy ostatnim USG (miałam 2 tyg temu) lekarz powiedział,że waży 1880 g. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-21 o 08:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
o dziękuję za rady! też właśnie myślałam o starym dobrym spirytusie
![]() ![]() gratuluje kilograma!!! Ja nie mam wagi w domu więc dziś dopiero się zważę u gina po miesiącu, ciekawa jestem ile przybrałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ale z tego co pamiętam to ten spirytus trzeba rozcieńczyć , pediatra mówiła że można wódeczką przemywać już bez rozcieńczania
#2808 |
Zadomowienie
|
dołączam do klubu niewyspanych.
o 2,30 poszłam spać, a o 6,30 maż wychodził do pracy i się przebudziłam.. chciałam to odespać, ale o 9 obudził mnie sąsiad..!!!!!! takiego prostaka to ja od lat nie widziałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zadomowienie
|
Witam wtorkowo!!
Ja za to spałam dziś do 10 ![]() ![]() Cytat:
Kochana nie martw się - instynkt wicia gniazda pojawia się nawet miesiąc przed porodem...niektórym od początku III trymestru, także luzik ![]() Ja kocyki sobie zostawiłam, bo wiem, ze na święta dostanę jeszcze jeden, więc wypiorę w przyszłym tygodniu wszystkie razem ![]() A co do porządków etc., to ja też na miejscu usiedzieć nie mogę, ale ja tak mam co roku przed świętami...tyle, że teraz robię 30% tego, co zwykle - bez froterki podłóg, mycia i strojenia okien i całej chałupki...dosłownie minimum, ale w przyszłym roku sobie odbiję, hehe. Współczuję sąsiada - tak to jest w akademcu...chociaż i u mnie w bloku różnie bywa...na szczęście studenci mieszkający pod nami już wyjechali na święta do domku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2810 |
Zadomowienie
|
oo, to ja dzisiaj wyjątkowo wyspana, miałam kilka pobudek w nocy ale udawało mi się usnąć...
![]() Muron, melduj się!!! wiecie co, w tym roku w ogóle nie czuję, że zaraz będą święta... Jakoś tak czekam na Małą już tylko... ![]()
#2811 |
Zakorzenienie
|
dzięki laseczki
ligotka cokolwiek ubierzesz i tak będziesz ślicznie wyglądała. Miłej imprezy życzę JeSuis hehe skąd ja to znam. Też mam DZIECKO w domu, a drugie w brzuszku ![]() ![]() saj już zabieram się za robienie kakaa, bo ciasta niestety nie mam w domu ani nic słodkiego. Jelly37 gratuluje podwyższenia się wagi ![]() Patrilla ale numer........nie zazdroszczę . Proszę się kurować razem z córką ![]() Koperco trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() No cóż spróbuję dodzwonić się do znajomej, ona ma dwóch dorosłych synów (chodzą do 3 kl Gimnazjum) i poproszę ją czy przynajmniej jeden mógłby ze mną pójść na zakupy i mi pomóc. Jakoś sobie trzeba radzić. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- w stosunku 2:1 |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
BAN stały
|
Koperco,dziękuję
![]() Justyna M, niektórzy mówią,żeby rozcieńczać,inni,żeby tego nie robić. Ja wylewałam 1/3 butelki spirytusu,i dolewałam przegotowanej wody. Tak mi radziła położna. Mysiopez, niektórzy nie wykazują empatii w stosunku do kobiet w ciąży ![]() Mnie często teściowa budziła telefonami o 7:00 rano. Nie robiła tego złośliwie,ale ona to taki ranny ptaszek,i sądziła,że ja też już nie śpię. Teraz,przez dzidzię,faktycznie nie śpię o tej porze,ale wcześniej sobie smacznie lulałam,a teściowa dzwoniła na inspekcję;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | ||||
Rozeznanie
|
witam,
tez niewyspana.. jakies koszmary mnie w nocy nękały.. Marika Sara śliczniutka ![]() ![]() Achaia witaj i jeszcze raz gratuluje!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ja jestem mega wściekła! moj TZ miał wczoraj dostac wypłate i mielismy jechac na świateczne zakupy, ale sie okazało ze jakas małpa czegos tam nie posłała i kasa bedzie w środe, czwartek ![]() u mnie tez jak co roku wypłata w grudniu była przed 20 tak teraz tez nie wiadomo kiedy bedzie.. a mi zostało w portfelu 50 zł i ani cos kupic, robic do swiat tez nie mam z czego bo nic w domu nie mam.. normalnie tragedia.. jak mu wypłaca we czwartek to zanim wróci z pracy po 16 i zrobimy nawet szybkie zakupy to kiedy ja bede cokolwiek robic?? nic mi sie normalnie nie chce, na rodzinke tez nie mam co liczyc, matka wie ze ledwo sie ruszam to sie jeszcze mnie ostatnio pytała czy przyjde pomóc uszka lepic i czy okna sobie umyłam przed świetami... ![]() ![]() a swojej synowej w 3 miesiacu ciazy leciala okna myc ![]() ehh.. nie smece wiecej
![]() |
#2814 |
BAN stały
|
kaskup, dzięki,uspokoiłaś mnie
![]() Lekarz mnie właśnie straszył (nienormalny czy jak?ciężarną straszy ![]() Cóż,najwyraźniej urodzę krasnoludka ![]() Kurczę,przy poprzednich ciążach tak nie panikowałam,a teraz...nie wiem,co się ze mną dzieje,chyba się starzeję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co ja też trochę się znowu zawiodłam na mojej babci, myślałam, że skoro mieszka z nami, to i święta, jak co roku spędzimy razem...a wczoraj się dowiedziałam, że ona w czwartek jedzie do Syna, który mieszka 50km od Torunia...i ma gdzieś, czy ja dam radę sobie ze Świętami, czy przystroję sama dom etc. Jak jej powiedziałam, że mogła mnie wcześniej uprzedzić, to stwierdziła, że "przecież jestem już tak wysoko w ciąży, że powinnam sobie wszystko odpuścić i iść na święta do mamy, albo jechać z nią do wujka" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz pisz, nie smęcisz.........ja posmęciłam i teraz mi już lepiej, zaraz zbieram się z wyra, idę się myć, zrobię jakieś porządki (może dzisiaj kuchnia) i będzie git........... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż bywali i tacy studenci, do których nic nie docierało - a podczas imprez krzesła wylatywały oknami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
e no co Ty//..... daj ze 4 kopy w 4 litery... Przespałam cała noc bez bolesnego skurczu, aż humor lepszy, pojutrze KTG to mam nadzieje, ze bez zmian
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.