|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
właśnie nie
napisałam maila do firmy ms moda z prośbą o zdjęcie
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Dot4 Gratuluję znalezienia pracy!!!
kicia Strasznie jestem ciekawa tej sukni, weszłam sobie nawet na strone ms moda ale tez nie znalazłam, szkoda...jak tylko bedziesz miała zdjecie to nam tu wklej. Myślisz, ze to juz ta ostatnia jedyna?? Cytat:
Ja bym chciała z tatą (moim zdaniem to piekny zwyczaj), ale w moich stronach się tego nie praktykuje i nie wiem, czy nie zostałoby to odebrane jako wydziwianie |
|
|
|
|
#2793 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Podoba mi się jak Para Młoda wchodzi do kościoła razem (kicia)- Gratuluję znalezienia wymarzonej sukni Strasznie się cieszę ![]() A dziś jest taka piękna pogoda, że do tej pory cały czas z niej korzystam . Najpierw razem z kuzynką byłyśmy na 3 godzinnym spacerku z "naszymi" dziećmi- z 5 miesięczną Majką i 9 miesięcznym Bartoszkiem . A później 3 godziny zajęło mi koszenie trawy w ogrodzie. Jestem wykończona- nie wspomnę o ilości odcisków które mam na rękach po męczeniu się z kosiarką. Mykam odpoczywać- wrócę wieczorkiem
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
tego uczucia się nie da opisać. Jak ją założyłam i zobaczyłam się w lustrze chciało mi się płakać normalnie nie chciałam jej ściągać. To było takie no nie potrafię opisać o co mi chodzi... to trzeba poczuć. Mierzyłam wszystkie suknie w A jakie mi się spodobały a przy tej to aż mi się płakać chciało taka była piękna
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja tylko sie przywitam, odpisze troszke i lece dalej piekna pogoda dzisiaj bylam u dentysty, 1,5h na fotelu, moja buzia juz sie sama zamykala,:P ale u gory mam juz wszystkie zeby zrobione, dzisiaj wymianiala mi "czarne plomby" na biale nie wiem jak to sie nazywa fachowo:P a jutro czeka mnie to samo z dołem i bedzie wszysko cacy aa.. i jutro gin... mam nadzieje ze bedzie oki![]() Cytat:
widzisz, raz z gorki raz pod gorke super! praca Ci sie podoba+ fantastyczna płaca to od razu chce sie pracowac i nie ma czegos takiego jak: "o jezu.. znowu do tej durnej pracy..". BOMBA!Cytat:
wszystko sie uda
|
||
|
|
|
#2796 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślub jest dla nas swego rodzaju etapem, ale już dawno czujemy się jak rodzina, więc dziwnie by mi było gdyby mnie Tata miał "oddawać". Więc oczywiście idziemy razem, ramię w ramię, w nowe, legalne wspólne życie ![]() Cytat:
Cytat:
Ale to NASZ dzień, Dziewczyny, ma być po naszemu! Więc jak jest marzenie i to w zasięgu ręki to naszym obowiązkiem jako człowieka wolnego jest je spełnić Nie bójmy się samodzielnie decydować, bo tak jak wszyscy robią ludzie nie mający własnego zdania, a nie samodzielne i inteligentne kobiety jak my ![]() Cytat:
![]() TŻcik przyniósł mi właśnie małą gałązkę jabłoni, żebym sobie mogła wąchać, bo mam taki katar, że na dworze mało co czuję
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-04-20 o 16:59 |
||||
|
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
kicia- po Twoim opisie już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć to cudo
![]() nena- jak będziesz miała już torebkę w domu to napisz jaka jest ta eko skóra czy wygląda jak naturalna, czy wygląda bardzo sztucznie. Mi się podoba ta Twoja i jeszcze ta: http://etorebka.pl/s03.php?f=0286 Może też sobie zamówie którąś z nich, tylko ani ja ani mój Tż nie trawimy za bardzo tej sztucznej skóry, więc musi ona wyglądać w miarę jak naturalna żeby nam się torebka spodobała. A z naturalnej skóry trudno jest znaleźć taki ładny fason znowu;/
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 - wspaniała wiadomość!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
szkoda, że zdjeć nie masz
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam stronkę, na której jest sporo welonów. Może się cosik komuś spodoba http://www.sklep.morie-stylee.pl/wel...c00b8f3fbe2153 Cytat:
Wszystkie mówiłyśmy, że się ułoży. PM-ki zawsze prawdę powiedzą ![]() Cytat:
To zakochanie pewnie było na niej wymalowane ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2801 | |||
|
Podróżniczka
|
Dzień dobry
Ale miałam dzisiaj dzień. Wstałam o 9, pojechałam do banku, potem do Urzędu Pracy zapytać czy mają dla nie pracę (nie mają ) potem do kantoru wymienić wycieczkowe pieniążki na euro, cobyśmy mogli na wczasach poszaleć Wróciłam do domu i tak mnie zmogło, że musiałam się położyć. Ja nie sypiam w dzień, a dziś 2 godziny bite i pewnie jeszcze bym spała, gdyby TŻ nie szedł do pracy i mnie obudził. Nie wiem co się ze mną dzieje, jakieś przesilenie ? Dotka, gratuluję znalezienia pracy! ![]() Cytat:
Powodzenia!Cytat:
Będziemy czekać z niecierpliwością na zdjęcia Cytat:
Poza tym ten zwyczaj bardzo mi się podoba iść razem, ramie w ramie przez kościół ![]() Idę piec przedświąteczne muffinki czekoladowe z konfiturą wiśniową. Mam foremki w kształcie zajączków wielkanocnych i jeszcze nie miałam okazji ich wykorzystać. Zobaczymy jakie wyjdą
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Nie mam czasu, żeby odpisywać Wam po kolei, sorki!!!! Ale z tego c zapamiętałam: Nena- jeśli nie jestes przekonana do cywilnego, nie zgódź się. Delikatnie wytłumacz kochanemu i już. Nie będę rozwijała myśli, bo już dziewczyny ładnie to zrobiły. Kicia- cieszę się bardzo, że znalazłaś tą jedyną Dotk4- za znalezienie pracy!!!!!!!Tusia-dlaczego wybraliście Krzanowice??? Bliżej nie było, czy TŻ pochodzi może z tych stron??? Byłam raz na weselu w Perle, trochę dawno temu, ale wrażenia pozostały bardzo dobre. Jamee- Jarek Gnot godny polecenia, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś nie chwalił sobie współpracy z nim. i my też go mamy ![]() Temat dotyczący wychowania dzieci na wsi czy w mieście był tutaj ostro poruszany. No cóż każdy wychował się w jakimś środowisku i sam zdecyduje jak ma być wychowane jego dziecko. Powiem tylko tyle, że okropnie żałuję, że polska wieś idzie tak do przodu, bo dla mnie największą frajdą 18 lat temu było bieganie po stodołach z sąsiadami dużo starszymi ode mnie. Granie w siatkówkę przez płot, rysowanie ulic kredami, a jak nie było kredy to i czerwoną cegłą. A najfajniejszą huśtawkę miałam na drzewie. To tylko małe elementy dzieciństwa, ale za nic w świecie bym go nie oddała! I nawet dzieci, które wychowują się same nie muszą być zamknięte na obcych. Wszystko zależy od ich charakteru. A Sztuczka, gdzieś Ty była, jak Ciebie nie było!!!!!!! Fajnie, że zaglądnęłaś! Więcej grzechów nie pamiętam.. To tyle w telegraficznym skrócie. Bawcie się dobrze!
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawde dla mnie to piękny zwyczaj, ale też nie chce powiedzieć Tżtowi aby stał jak kołek przed tym ołtarzem i spełniał moje marzenie, skoro mu się to nie podoba.. No i właśnie goście... Niby to nasz dzień, powinniśmy sami decydować co należy a co nie... Ale chyba jest tak że każdy chce aby tą wyjątkowość dnia podzielali z Nami inni, a nie patrzyli "co Wy wyprawiacie, naoglądali się Amerykańskich romansideł, bla bla" ![]() Ja porozmawiam jeszcze raz z TŻ co o tym sadzi, a kiedyś na pewno z Naszymi rodzicami i bliskimi... Może wtedy dojdziemy do czegoś, wspólnie
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko- nie tata się odezwał, tylko ja musiałam, bo moje wesele stało pod znakiem zapytania. A konkretnie to przyszedł sądowy nakaz zapłaty zaległego czynszu no i niestety ale ja muszę to spłacać. Więc zadzwoniłam do ojca czy coś się dołoży do wesela i powiedział, że tak.
A mama dzisiaj na mnie przepisała mieszkanie!! Uf... wreszcie!
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Tż mi kiedyś zaproponował żebym szła do ołtarza z tatą, ale ja nie mam takiego kontaktu z tatą żeby go o to poprosić a tak w ogóle to wolę wejść z TŻem. W końcu to z Nim idę do ołtarza a nie z tatą
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I życzę Tobie, by od teraz już w Twoim mieszkaniu żyło się tak jak tego chcesz!!!
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jeśli ktoś nie ma dobrego kontaktu z tata to on nie powinien prowadzić do ołtarza tylko dlatego że to ładnie wygląda. Ja mam świetny kontakt z tata. Często gadamy godzinami chodzimy na spacery wiem że mamy podobne charaktery. Wiem że jestem jego mała dziewczynka i lubli mojego TŻ a odprowadzając mnie do ołtarza przekaże mnie oficjalnie pod opiekę TŻ. A mój M nie będzie stał sam tylko ze świadkami
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
(kicia) gratuluję zakochania sie w sukni
![]() ohhh juz nie mogę sie doczekać tego stanu Cytat:
Cytat:
![]() ja na razie zakochałam się w sukni platonicznie, na razie tylko w zdjęciu
|
||
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
vesna84 piękna ta suknia, też chciałabyś taki srebrny kolor? jaka to firma?
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nigdy nad srebrnym kolorem, ale ten kolor i fason do siebie bardzo pasują, ciekawe czy ja sie z nimi zgram
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również idę do ołtarza z TŻtem, nawet nie pomyślalam, żeby iść z tatą. Takie trochę amerykańskie mi się to wydaje
. Do tego wiem, że na pewno byłoby to dziwnie odebrane. A mimo, że to moje wesele, to podobnie jak nena jednak przejmuję się opiniami gości.kicia strasznie się cieszę, że znalazłaś to jedyną, wymarzoną! czekam niecierpliwie na fotki ![]() vesna ładna suknia chociaż ja widzę siebie w nieco innych fasonach. dziewczyny zaczęłam przekopywanie stron z sukniami ślubnymi póki co nie znalazłam żadnej o której pomyślałabym: To ta! Ale parę modeli jako tak wpadło mi w oko . Wiem już, że chcę prostą pod względem ozdób- jak najmniej cyrkonii, świecidełek itp. Takie najbardziej do mnie przemawiają . A jesli chodzi o fason to chyba najbardziej podobają mi się takie księżniczkowate trochę . Z gładką, gorsetową górą i prostym, najchętniej tiulowym albo muślinowym dołem. A drugi mój typ to gładka góra, ale dół z delikatnych falban. Dodam, że jeszcze do tej pory nie mierzyłam żadnej sukni ślubnej, więc może się okazać tak jak u wielu z was, że to co wymarzone niekoniecznie dobrze na nas leży. Ja mam zaledwie 157cm wzrostu więc może być różnie ![]() Wkleję wam moich kilka pierwszych typów. Tak jak już wyżej pisałam, żadna nie jest och ach, ale jakiś zarys tej wymarzonej już mi się rodzi w głowie ![]() 1- niekoniecznie podobają mi się zdobienia u góry, ale dół i ogólnie fason bardzo na tak 2- delikatnie bym ją zmieniła, ale generalnie podoba mi się 3- już kiedyś wklejałam, podoba mi się, ale chyba jednak zbyt falbaniasty ten dół 4- góra totalnie na "nie", ale dół przepiękny. jakby do tego dobrać gładką górę to 5- bardzo podoba mi się dekolt Jestem ciekawa co o nich myślicie, piszcie szczerze
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
fablous mi osobiście podoba się najbardziej druga i piąta, ale druga jest po prostu sliczna
a ja wkleję wam suknie w których byłam zakochana, nim znalazłam tę swoją jedyną Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-04-20 o 20:22 |
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zrozumcie mnie źle ale denerwuje mnie myślenie że zwyczaj prowadzenia do ołtarza przez ojca to takie amerykańskie. A tak naprawdę to tradycja anglosaska.
Jamee ja mam tyle samo wzrostu więc tak z moich wypadów do salonów wywnioskowałam że takim niskim osobom jest do twarzy w sukniach empire lub fason A ew A z obniżonym lekko stanem ale też bez przesady bo wtedy się rybka robi
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
kiciu, ja nawet gdzieś kiedyś słyszałam że to jest staropolska tradycja tylko zapomniana wieki temu
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
fablous- nr 5
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
fablous jak dla mnie 2 jest super. Uważam podobnie jak nena, że dla niskiej osóbki taki gładki dół będzie najodpowiedniejszy. Nie będzie przytłaczał. Mimo, że obfity, to jednak PM-ka wygląda ładnie i filigranowo
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
No też tak słyszałam że było to najbardzie popularne w krajach anglosaskich i słowiańskich za czasów królów potem to jakoś z czasem znikło. Pozostało w ameryce cóż ale mi się podoba sam gest przekazania córki
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Mnie na pewno nie będzie tata odprowadzał do ołtarza. Nie łączą nas jakieś zażyłe stosunki, więc wyszłoby to strasznie sztucznie. Zresztą dla mnie to jest jakiś taki symbol poddaństwa kobiety - najpierw jest własnością ojca, potem męża
![]() Dzięki Kochane za wszystkie kciuki. Niestety dam radę odezwać się jak poszło dopiero we wtorek, bo w całe święta będę odcięta od świata
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Ślub jest dla nas swego rodzaju etapem, ale już dawno czujemy się jak rodzina, więc dziwnie by mi było gdyby mnie Tata miał "oddawać". Więc oczywiście idziemy razem, ramię w ramię, w nowe, legalne 

) potem do kantoru wymienić wycieczkowe pieniążki na euro, cobyśmy mogli na wczasach poszaleć