A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 16:03   #2791
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
kicia a może chociaż coś podobnego znalazłaś w necie?
właśnie nie

napisałam maila do firmy ms moda z prośbą o zdjęcie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:18   #2792
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Dot4 Gratuluję znalezienia pracy!!!

kicia Strasznie jestem ciekawa tej sukni, weszłam sobie nawet na strone ms moda ale tez nie znalazłam, szkoda...jak tylko bedziesz miała zdjecie to nam tu wklej. Myślisz, ze to juz ta ostatnia jedyna??

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

nena1984
NENA powiedz gdzie kupiłaś tą torebkę, bo właśnie ona mi sie najbardziej podobała
na allegro, ale są tez na www.etorebka.pl

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A jak to u Was bedzie, dziewczyny? Bedziecie szly nawa z Tata, czy juz z TZem?
Ja bym chciała z tatą (moim zdaniem to piekny zwyczaj), ale w moich stronach się tego nie praktykuje i nie wiem, czy nie zostałoby to odebrane jako wydziwianie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:19   #2793
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, Wasze kciuki maja magiczna moc!!!! Dostalam nowa PRACE!!! Francuska firma PR-owa z siedziba w Londynie Zaczynam 2 maja! Co oznacza, ze jeszcze do konca kwietnia popracuje tu gdzie jestem obecnie, ale juz jakos latwiej mi sie tu chodzi, jak wiem, ze to sie niedlugo skonczy
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
To ja też poproszę kciuki Jutro mam rozmowę rekrutacyjną. To już czwarte zaproszenie odkąd zaczęłam szukać nowej pracy. Tym razem kobitka przez telefon była bardzo miła, wysłała też mejla ze wszystkimi informacjami, więc raczej traktują mnie poważnie. Uff, bo już zaczęłam się powoli załamywać, wczoraj TŻ-owi szlochałam w mankiet połowę nocy że nic nie znajdę i musiał mnie pocieszać, choć nawet nie wiedział jak, no bo wiadomo że na rynku pracy jest masakra

Cytat:
Moj TZ mial wczoraj rozmowe kwalifikacyjna przez telefon. Mowie, ze sadzi, ze dobrze mu poszlo. Drugim etapem jest rozmowa bezposrednia, ale czy go zakwalifikuja okaze sie na poczatku przyszlego tygodnia, wiec ja nie przestaje sciskac za niego kciukow, bo chlopak juz oddal mgr, to by wypadalo zaczac zarabiac kokosy

Cytat:
Ja tez nie .. Mam nadzieje, ze nikogo specjalnie nie uraze, ale nie podobaja mi sie welony .. Wygladaja jak przerzucone przez glowe firanki .. Przepraszam, ale takie mam odczucia. Oczywiscie wszystko moze mi sie jeszcze zmienic o 180 stopni, ale odkad mam w glowie, jako taka wizje siebie w Tym Dniu, to we wlosach mam kwiat i zadnego welonu :P
Mi też nie podobają się tego typu welony. W sumie na razie nawet nie myślę o welonie, ale na pewno nie chcę takiego zakrywającego twarz...

Cytat:
Z TŻem . Podoba mi się jak Para Młoda wchodzi do kościoła razem

(kicia)- Gratuluję znalezienia wymarzonej sukni Strasznie się cieszę

A dziś jest taka piękna pogoda, że do tej pory cały czas z niej korzystam . Najpierw razem z kuzynką byłyśmy na 3 godzinnym spacerku z "naszymi" dziećmi- z 5 miesięczną Majką i 9 miesięcznym Bartoszkiem . A później 3 godziny zajęło mi koszenie trawy w ogrodzie. Jestem wykończona- nie wspomnę o ilości odcisków które mam na rękach po męczeniu się z kosiarką. Mykam odpoczywać- wrócę wieczorkiem
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:21   #2794
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Strasznie jestem ciekawa tej sukni, weszłam sobie nawet na strone ms moda ale tez nie znalazłam, szkoda...jak tylko bedziesz miała zdjecie to nam tu wklej. Myślisz, ze to juz ta ostatnia jedyna??
tego uczucia się nie da opisać. Jak ją założyłam i zobaczyłam się w lustrze chciało mi się płakać normalnie nie chciałam jej ściągać. To było takie no nie potrafię opisać o co mi chodzi... to trzeba poczuć. Mierzyłam wszystkie suknie w A jakie mi się spodobały a przy tej to aż mi się płakać chciało taka była piękna

Stary 2011-04-20, 16:51   #2795
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hejka Ja tylko sie przywitam, odpisze troszke i lece dalej piekna pogoda dzisiaj bylam u dentysty, 1,5h na fotelu, moja buzia juz sie sama zamykala,:P ale u gory mam juz wszystkie zeby zrobione, dzisiaj wymianiala mi "czarne plomby" na biale nie wiem jak to sie nazywa fachowo:P a jutro czeka mnie to samo z dołem i bedzie wszysko cacy aa.. i jutro gin... mam nadzieje ze bedzie oki

Cytat:
Dziewczyny, Wasze kciuki maja magiczna moc!!!! Dostalam nowa PRACE!!! Francuska firma PR-owa z siedziba w Londynie Zaczynam 2 maja! Co oznacza, ze jeszcze do konca kwietnia popracuje tu gdzie jestem obecnie, ale juz jakos latwiej mi sie tu chodzi, jak wiem, ze to sie niedlugo skonczy

Krotko mowiac, jestem wniebowzieta Zaproponowano mi fantastycznie warunki finansowe, wiec jak juz sobie obliczylam, w ciagu 6 miesiecy bedziemy mieli odlozone na obraczki, moja suknie i garniak TZta i w dalszym ciagu zostanie nam sporo na zycie na poziomie TAK BARDZO, BARDZO, BARDZO sie ciesze

Ojej, jakbym czytala o naszej 2. rocznicy!! tez bylismy w SPA, a pozniej na kolacji. A pozniej TZ mi sie oswiadczyl, wiec na sama mysl o tym dniu sie rozplywam
gratuluje nowej pracy widzisz, raz z gorki raz pod gorke super! praca Ci sie podoba+ fantastyczna płaca to od razu chce sie pracowac i nie ma czegos takiego jak: "o jezu.. znowu do tej durnej pracy..". BOMBA!

Cytat:
Kochana, rewelacja!!! Bardzo Ci gratuluję

To ja też poproszę kciuki Jutro mam rozmowę rekrutacyjną. To już czwarte zaproszenie odkąd zaczęłam szukać nowej pracy. Tym razem kobitka przez telefon była bardzo miła, wysłała też mejla ze wszystkimi informacjami, więc raczej traktują mnie poważnie. Uff, bo już zaczęłam się powoli załamywać, wczoraj TŻ-owi szlochałam w mankiet połowę nocy że nic nie znajdę i musiał mnie pocieszać, choć nawet nie wiedział jak, no bo wiadomo że na rynku pracy jest masakra
trzymamy kciuki wszystko sie uda
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:55   #2796
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako, że prowadzenie córki do ołtarza to takie symboliczne oddanie jej zięciowi, to u nas nie miałoby sensu - mieszkamy razem od dawna i o żadnym oddawaniu nie ma mowy Ślub jest dla nas swego rodzaju etapem, ale już dawno czujemy się jak rodzina, więc dziwnie by mi było gdyby mnie Tata miał "oddawać". Więc oczywiście idziemy razem, ramię w ramię, w nowe, legalne wspólne życie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Mi się marzy aby tata mnie poprowadził do ołtarza! Poważnie. Tylko że u Nas w okolicach nie ma takiego zwyczaju i kiedy powiedziałam o tym TŻ to średnio jest nastawiony i sądzi że wydziwiam..

Nie wiem jak go przekonać....
Powiedz, że masz takie marzenie, a On od tego jest Twoim narzeczonym, a niedługo mężem, żeby Twoje marzenia spełniać, szczególnie kiedy są takie łatwe do spełnienia.

Cytat:
Ja bym chciała z tatą (moim zdaniem to piekny zwyczaj), ale w moich stronach się tego nie praktykuje i nie wiem, czy nie zostałoby to odebrane jako wydziwianie
Ja nie wiem, czemu Wy się tak przejmujecie tymi zwyczajami. Co to za różnica, jak kto odbierze? Wszystkim i tak nie da się dogodzić i zawsze komuś się może coś nie podobać.
Ale to NASZ dzień, Dziewczyny, ma być po naszemu! Więc jak jest marzenie i to w zasięgu ręki to naszym obowiązkiem jako człowieka wolnego jest je spełnić Nie bójmy się samodzielnie decydować, bo tak jak wszyscy robią ludzie nie mający własnego zdania, a nie samodzielne i inteligentne kobiety jak my

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
tego uczucia się nie da opisać. Jak ją założyłam i zobaczyłam się w lustrze chciało mi się płakać normalnie nie chciałam jej ściągać. To było takie no nie potrafię opisać o co mi chodzi... to trzeba poczuć. Mierzyłam wszystkie suknie w A jakie mi się spodobały a przy tej to aż mi się płakać chciało taka była piękna
Przestań, bo i ja się zaraz rozpłaczę z tego wszystkiego

TŻcik przyniósł mi właśnie małą gałązkę jabłoni, żebym sobie mogła wąchać, bo mam taki katar, że na dworze mało co czuję

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:59
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:57   #2797
dosia_90
Raczkowanie

kicia- po Twoim opisie już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć to cudo

nena- jak będziesz miała już torebkę w domu to napisz jaka jest ta eko skóra czy wygląda jak naturalna, czy wygląda bardzo sztucznie. Mi się podoba ta Twoja i jeszcze ta: http://etorebka.pl/s03.php?f=0286
Może też sobie zamówie którąś z nich, tylko ani ja ani mój Tż nie trawimy za bardzo tej sztucznej skóry, więc musi ona wyglądać w miarę jak naturalna żeby nam się torebka spodobała. A z naturalnej skóry trudno jest znaleźć taki ładny fason znowu;/
dosia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 17:04   #2798
niut0
Zakorzenienie

Dotk4 - wspaniała wiadomość!gratulacj e

Cytat:
Kochana, rewelacja!!! Bardzo Ci gratuluję

Cytat:
Witam ponownie

Dotk4 gratuluję znalezienia pracy
sztuczka steskniłam się za Tobą i Twoim avatarkiem

Sukni nie kupiłam i nie kupię Jolie. Bo się zakochałam. Ale tak na zabój. Ale od początku. Byłam dziś chyba w 10salonach ale zmierzyłam tylko 3suknie. znalazłam te jedną jedyną. Zacznę od tego iż lubelskim pm odradzam salon lill yes. Baba chyba chciała mi na siłę wcisnąć tą suknie. Zmierzyłam dziś dwie firmy ms moda. Obie jednoczęściowe wiązane. Jak nałożyłam pierwszą i zobaczyłam się w lustrze myślałam że się popłacze. Dziewczyny takie ucieszone były to było takie piękne. Suknia była ecru ale pani która mnie obsługiwała powiedziała że biel to jednak mój kolor. Myślę że ma rację. W lill yes mierzyłam tydzień temu ta białą no i źle w niej wyglądałam bo fason był zły a nie kolor. No ale wracając do dnia dzisiejszego suknia to model ms moda julienne. Nie mogę znaleźć je w necie. Ale uszyta jest w muślinu jest mega lekka. Jakbym nic na sobie nie miała. Kosztuje 2300zł nowa szyta na mnie. Zmierzyłam jeszcze jedną była ładna ale taka trochę za skromna i mniej rozłożysta. A suknia była za długa ale w tym salonie było takie małe podwyższenie i widziałam całą suknię.Na końcu poszłam do lill yes znowu była ta głupia baba. Zmierzyłam białą która była prawie na mnie. I cóż bez rewelacji. Ah zakochałam się
ale się przyjemnie czyta takie relacje szkoda, że zdjeć nie masz
Stary 2011-04-20, 17:17   #2799
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czemu Wy się tak przejmujecie tymi zwyczajami. Co to za różnica, jak kto odbierze? Wszystkim i tak nie da się dogodzić i zawsze komuś się może coś nie podobać.
Ale to NASZ dzień, Dziewczyny, ma być po naszemu! Więc jak jest marzenie i to w zasięgu ręki to naszym obowiązkiem jako człowieka wolnego jest je spełnić Nie bójmy się samodzielnie decydować, bo tak jak wszyscy robią ludzie nie mający własnego zdania, a nie samodzielne i inteligentne kobiety jak my
dla mnie to akurat jest ważne co pomyślą sobie o mnie goście na moim ślubie, ja się nie czuję jakąś gwiazdą co to "wystąpi" na swoim weselu i ma głęboko gdzieś co myślą o mnie inni. Naszymi gośćmi są najbliższe dla nas osoby i po prostu zależy mi na ich pozytywnej opinii. Może i nie umiem myśleć samodzielnie skoro rozważam tę decyzję również przez pryzmat panujących zwyczajów, trudno. Co innego gdyby chodziło o jakąś bzdurę typu kolor sukni, kolor wstążki do sukni, brak lub obecność welonu ale to czy podejdę do ołtarza z tatą czy z Tż to już uważam, jest inna kwestia, którą należy dogłębnie rozważyć a nie tylko zarządzić "ma tak być, bo tak chcę" i kropka.

Stary 2011-04-20, 17:21   #2800
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
dziewczyny, zawsze byłam przeciwna welonowi, ale oczywiście odmieniło mi się i chciałabym go jednak No i szukam...Jako że moja suknia jest dosyć jakby to ująć?? "bogata" to nie chciałabym welonu obszytego koronką, lamówką czy krysztalkami no i spodobało mi się coś w tym stylu. Myślicie, że będzie pasować? Jak się nazywa taki rodzaj welonu, żeby go wyszukać np. na allegro
Ja bym określiła ten rodzaj welonu jako WOAL. Tą część, która jest na twarzy odrzuca się póżniej do tyłu.

Znalazłam stronkę, na której jest sporo welonów. Może się cosik komuś spodoba

http://www.sklep.morie-stylee.pl/wel...c00b8f3fbe2153

Cytat:

Krotko mowiac, jestem wniebowzieta Zaproponowano mi fantastycznie warunki finansowe, wiec jak juz sobie obliczylam, w ciagu 6 miesiecy bedziemy mieli odlozone na obraczki, moja suknie i garniak TZta i w dalszym ciagu zostanie nam sporo na zycie na poziomie TAK BARDZO, BARDZO, BARDZO sie ciesze
Gratki ogromne Wszystkie mówiłyśmy, że się ułoży. PM-ki zawsze prawdę powiedzą

Cytat:
Witam ponownie

Sukni nie kupiłam i nie kupię Jolie. Bo się zakochałam. Ale tak na zabój. Ale od początku. Byłam dziś chyba w 10salonach ale zmierzyłam tylko 3suknie. znalazłam te jedną jedyną. Zacznę od tego iż lubelskim pm odradzam salon lill yes. Baba chyba chciała mi na siłę wcisnąć tą suknie. Zmierzyłam dziś dwie firmy ms moda. Obie jednoczęściowe wiązane. Jak nałożyłam pierwszą i zobaczyłam się w lustrze myślałam że się popłacze. Dziewczyny takie ucieszone były to było takie piękne. Suknia była ecru ale pani która mnie obsługiwała powiedziała że biel to jednak mój kolor. Myślę że ma rację. W lill yes mierzyłam tydzień temu ta białą no i źle w niej wyglądałam bo fason był zły a nie kolor. No ale wracając do dnia dzisiejszego suknia to model ms moda julienne. Nie mogę znaleźć je w necie. Ale uszyta jest w muślinu jest mega lekka. Jakbym nic na sobie nie miała. Kosztuje 2300zł nowa szyta na mnie. Zmierzyłam jeszcze jedną była ładna ale taka trochę za skromna i mniej rozłożysta. A suknia była za długa ale w tym salonie było takie małe podwyższenie i widziałam całą suknię.Na końcu poszłam do lill yes znowu była ta głupia baba. Zmierzyłam białą która była prawie na mnie. I cóż bez rewelacji. Ah zakochałam się
Superek Chciałąbym zobaczyć Twój wyraz twarzy jak się zobaczyłaś w lustrze To zakochanie pewnie było na niej wymalowane

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Gratuluje

A dziś jest taka piękna pogoda, że do tej pory cały czas z niej korzystam . Najpierw razem z kuzynką byłyśmy na 3 godzinnym spacerku z "naszymi" dziećmi- z 5 miesięczną Majką i 9 miesięcznym Bartoszkiem . A później 3 godziny zajęło mi koszenie trawy w ogrodzie. Jestem wykończona- nie wspomnę o ilości odcisków które mam na rękach po męczeniu się z kosiarką. Mykam odpoczywać- wrócę wieczorkiem
Pogoda, fakt, cudna. Lato praktycznie. Ale jakoś nie będę miała dzisiaj okazji, żeby gdzieś wyjść. Samej na rower mi się nie chce, Tż będzie u mnie raczej późno. Poza tym trzeba jeszcze resztę porządków porobić i na odkurzaczu polatać.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 17:35   #2801
magdziaS
Podróżniczka

Dzień dobry Ale miałam dzisiaj dzień. Wstałam o 9, pojechałam do banku, potem do Urzędu Pracy zapytać czy mają dla nie pracę (nie mają ) potem do kantoru wymienić wycieczkowe pieniążki na euro, cobyśmy mogli na wczasach poszaleć Wróciłam do domu i tak mnie zmogło, że musiałam się położyć. Ja nie sypiam w dzień, a dziś 2 godziny bite i pewnie jeszcze bym spała, gdyby TŻ nie szedł do pracy i mnie obudził. Nie wiem co się ze mną dzieje, jakieś przesilenie ?

Dotka, gratuluję znalezienia pracy!

Cytat:
Powodzenia!

Cytat:
Kiciu strasznie się cieszę, że znalazłaś TĄ JEDYNĄ! Będziemy czekać z niecierpliwością na zdjęcia

Cytat:
Mogę podeprzeć się wypowiedzią Chatki U nas będzie tak samo, razem we wspólne, legalne życie Poza tym ten zwyczaj bardzo mi się podoba iść razem, ramie w ramie przez kościół Oddawanie córki przez tatę zięciowi jest takie amerykańskie

Idę piec przedświąteczne muffinki czekoladowe z konfiturą wiśniową. Mam foremki w kształcie zajączków wielkanocnych i jeszcze nie miałam okazji ich wykorzystać. Zobaczymy jakie wyjdą

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 17:40   #2802
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej!!!
Nie mam czasu, żeby odpisywać Wam po kolei, sorki!!!!
Ale z tego c zapamiętałam:

Nena- jeśli nie jestes przekonana do cywilnego, nie zgódź się. Delikatnie wytłumacz kochanemu i już. Nie będę rozwijała myśli, bo już dziewczyny ładnie to zrobiły.

Kicia- cieszę się bardzo, że znalazłaś tą jedyną

Dotk4- za znalezienie pracy!!!!!!!

Tusia-dlaczego wybraliście Krzanowice??? Bliżej nie było, czy TŻ pochodzi może z tych stron??? Byłam raz na weselu w Perle, trochę dawno temu, ale wrażenia pozostały bardzo dobre.

Jamee- Jarek Gnot godny polecenia, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś nie chwalił sobie współpracy z nim. i my też go mamy

Temat dotyczący wychowania dzieci na wsi czy w mieście był tutaj ostro poruszany. No cóż każdy wychował się w jakimś środowisku i sam zdecyduje jak ma być wychowane jego dziecko. Powiem tylko tyle, że okropnie żałuję, że polska wieś idzie tak do przodu, bo dla mnie największą frajdą 18 lat temu było bieganie po stodołach z sąsiadami dużo starszymi ode mnie. Granie w siatkówkę przez płot, rysowanie ulic kredami, a jak nie było kredy to i czerwoną cegłą. A najfajniejszą huśtawkę miałam na drzewie.
To tylko małe elementy dzieciństwa, ale za nic w świecie bym go nie oddała!
I nawet dzieci, które wychowują się same nie muszą być zamknięte na obcych. Wszystko zależy od ich charakteru.

A Sztuczka, gdzieś Ty była, jak Ciebie nie było!!!!!!! Fajnie, że zaglądnęłaś!

Więcej grzechów nie pamiętam..
To tyle w telegraficznym skrócie.
Bawcie się dobrze!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:10   #2803
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

Też własnie się nad tym zastanawiam, bo nigdy sama nie byłam na takim ślubie gdzie ojciec szedł z córką do ołtarza.
Na prawde dla mnie to piękny zwyczaj, ale też nie chce powiedzieć Tżtowi aby stał jak kołek przed tym ołtarzem i spełniał moje marzenie, skoro mu się to nie podoba..
No i właśnie goście... Niby to nasz dzień, powinniśmy sami decydować co należy a co nie... Ale chyba jest tak że każdy chce aby tą wyjątkowość dnia podzielali z Nami inni, a nie patrzyli "co Wy wyprawiacie, naoglądali się Amerykańskich romansideł, bla bla"

Ja porozmawiam jeszcze raz z TŻ co o tym sadzi, a kiedyś na pewno z Naszymi rodzicami i bliskimi... Może wtedy dojdziemy do czegoś, wspólnie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:21   #2804
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Też własnie się nad tym zastanawiam, bo nigdy sama nie byłam na takim ślubie gdzie ojciec szedł z córką do ołtarza.
Na prawde dla mnie to piękny zwyczaj, ale też nie chce powiedzieć Tżtowi aby stał jak kołek przed tym ołtarzem i spełniał moje marzenie, skoro mu się to nie podoba..
No i właśnie goście... Niby to nasz dzień, powinniśmy sami decydować co należy a co nie... Ale chyba jest tak że każdy chce aby tą wyjątkowość dnia podzielali z Nami inni, a nie patrzyli "co Wy wyprawiacie, naoglądali się Amerykańskich romansideł, bla bla"

Ja porozmawiam jeszcze raz z TŻ co o tym sadzi, a kiedyś na pewno z Naszymi rodzicami i bliskimi... Może wtedy dojdziemy do czegoś, wspólnie
My będziemy wchodzili razem W końcu to My, razem, rozpoczniemy naszą wspólną małżeńską drogę. Ręka w rękę
Stary 2011-04-20, 18:30   #2805
Madziuniusia
Zakorzenienie

Chatko- nie tata się odezwał, tylko ja musiałam, bo moje wesele stało pod znakiem zapytania. A konkretnie to przyszedł sądowy nakaz zapłaty zaległego czynszu no i niestety ale ja muszę to spłacać. Więc zadzwoniłam do ojca czy coś się dołoży do wesela i powiedział, że tak.
A mama dzisiaj na mnie przepisała mieszkanie!! Uf... wreszcie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 18:33   #2806
dosia_90
Raczkowanie

Tż mi kiedyś zaproponował żebym szła do ołtarza z tatą, ale ja nie mam takiego kontaktu z tatą żeby go o to poprosić a tak w ogóle to wolę wejść z TŻem. W końcu to z Nim idę do ołtarza a nie z tatą
dosia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:35   #2807
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Chatko- nie tata się odezwał, tylko ja musiałam, bo moje wesele stało pod znakiem zapytania. A konkretnie to przyszedł sądowy nakaz zapłaty zaległego czynszu no i niestety ale ja muszę to spłacać. Więc zadzwoniłam do ojca czy coś się dołoży do wesela i powiedział, że tak.
A mama dzisiaj na mnie przepisała mieszkanie!! Uf... wreszcie!
Cieszę się bardzo
I życzę Tobie, by od teraz już w Twoim mieszkaniu żyło się tak jak tego chcesz!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:40   #2808
(kicia)
Zakorzenienie

Moim zdaniem jeśli ktoś nie ma dobrego kontaktu z tata to on nie powinien prowadzić do ołtarza tylko dlatego że to ładnie wygląda. Ja mam świetny kontakt z tata. Często gadamy godzinami chodzimy na spacery wiem że mamy podobne charaktery. Wiem że jestem jego mała dziewczynka i lubli mojego TŻ a odprowadzając mnie do ołtarza przekaże mnie oficjalnie pod opiekę TŻ. A mój M nie będzie stał sam tylko ze świadkami

Stary 2011-04-20, 19:47   #2809
vesna84
Zakorzenienie

(kicia) gratuluję zakochania sie w sukni

ohhh juz nie mogę sie doczekać tego stanu

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
My będziemy wchodzili razem W końcu to My, razem, rozpoczniemy naszą wspólną małżeńską drogę. Ręka w rękę
zdecydowanie idziemy razem z Tż-tem. nie zrozumcie mnie źle, ja po prostu uważam, że jestem już za duża, na to, żeby tata mnie prowadził

ja na razie zakochałam się w sukni platonicznie, na razie tylko w zdjęciu wiem, że jak uda mi się ją przymierzyć, to może się odkocham ale na razie mi się podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gown_60.jpg (28,1 KB, 29 załadowań)
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 19:48   #2810
nena1984
Zakorzenienie

vesna84 piękna ta suknia, też chciałabyś taki srebrny kolor? jaka to firma?

Stary 2011-04-20, 19:50   #2811
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
(kicia) gratuluję zakochania sie w sukni

ohhh juz nie mogę sie doczekać tego stanu

zdecydowanie idziemy razem z Tż-tem. nie zrozumcie mnie źle, ja po prostu uważam, że jestem już za duża, na to, żeby tata mnie prowadził

ja na razie zakochałam się w sukni platonicznie, na razie tylko w zdjęciu wiem, że jak uda mi się ją przymierzyć, to może się odkocham ale na razie mi się podoba
Super wygląda w tym srebrnym kolorze
Stary 2011-04-20, 19:51   #2812
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
vesna84 piękna ta suknia, też chciałabyś taki srebrny kolor? jaka to firma?
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Super wygląda w tym srebrnym kolorze
znalazłam na stronce Lisy Ferrery
powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nigdy nad srebrnym kolorem, ale ten kolor i fason do siebie bardzo pasują, ciekawe czy ja sie z nimi zgram
Stary 2011-04-20, 20:12   #2813
fablous
Zakorzenienie

Ja również idę do ołtarza z TŻtem, nawet nie pomyślalam, żeby iść z tatą. Takie trochę amerykańskie mi się to wydaje. Do tego wiem, że na pewno byłoby to dziwnie odebrane. A mimo, że to moje wesele, to podobnie jak nena jednak przejmuję się opiniami gości.

kicia strasznie się cieszę, że znalazłaś to jedyną, wymarzoną! czekam niecierpliwie na fotki
vesna ładna suknia
chociaż ja widzę siebie w nieco innych fasonach.

dziewczyny zaczęłam przekopywanie stron z sukniami ślubnymi póki co nie znalazłam żadnej o której pomyślałabym: To ta! Ale parę modeli jako tak wpadło mi w oko. Wiem już, że chcę prostą pod względem ozdób- jak najmniej cyrkonii, świecidełek itp. Takie najbardziej do mnie przemawiają. A jesli chodzi o fason to chyba najbardziej podobają mi się takie księżniczkowate trochę . Z gładką, gorsetową górą i prostym, najchętniej tiulowym albo muślinowym dołem.
A drugi mój typ to gładka góra, ale dół z delikatnych falban.
Dodam, że jeszcze do tej pory nie mierzyłam żadnej sukni ślubnej, więc może się okazać tak jak u wielu z was, że to co wymarzone niekoniecznie dobrze na nas leży. Ja mam zaledwie 157cm wzrostu więc może być różnie
Wkleję wam moich kilka pierwszych typów. Tak jak już wyżej pisałam, żadna nie jest och ach, ale jakiś zarys tej wymarzonej już mi się rodzi w głowie
1- niekoniecznie podobają mi się zdobienia u góry, ale dół i ogólnie fason bardzo na tak
2- delikatnie bym ją zmieniła, ale generalnie podoba mi się
3- już kiedyś wklejałam, podoba mi się, ale chyba jednak zbyt falbaniasty ten dół
4- góra totalnie na "nie", ale dół przepiękny. jakby do tego dobrać gładką górę to
5- bardzo podoba mi się dekolt

Jestem ciekawa co o nich myślicie, piszcie szczerze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1014_1.jpg (24,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10222_t3.jpg (19,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1500_torretta_dolores.jpg (55,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_1295538815_b.jpg (21,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg allegoria01.jpg (86,5 KB, 22 załadowań)

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 20:19   #2814
nena1984
Zakorzenienie

fablous mi osobiście podoba się najbardziej druga i piąta, ale druga jest po prostu sliczna i uważam, że jako niskiej osobie w takiej gładkiej będzie Ci najlepiej, obawiam się że falbanki mogą troszę przytłoczyć, choc suknie z falbankami same w sobie są piękne,

a ja wkleję wam suknie w których byłam zakochana, nim znalazłam tę swoją jedyną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 217-EIRE-2011-rosa-clara-wedding-dress-ivory-cap-sleeves-full-a-line-side.jpg (24,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4647470662_3df3492200_z.jpg (28,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lyn ashworth.jpg (33,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Monique-Lhuillier-12349-large.jpg (22,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg valentino hesperidos.jpg (74,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zuhair murad 2011.jpg (27,9 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-04-20 o 20:22
Stary 2011-04-20, 20:21   #2815
(kicia)
Zakorzenienie

Nie zrozumcie mnie źle ale denerwuje mnie myślenie że zwyczaj prowadzenia do ołtarza przez ojca to takie amerykańskie. A tak naprawdę to tradycja anglosaska.

Jamee ja mam tyle samo wzrostu więc tak z moich wypadów do salonów wywnioskowałam że takim niskim osobom jest do twarzy w sukniach empire lub fason A ew A z obniżonym lekko stanem ale też bez przesady bo wtedy się rybka robi

Stary 2011-04-20, 20:23   #2816
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrozumcie mnie źle ale denerwuje mnie myślenie że zwyczaj prowadzenia do ołtarza przez ojca to takie amerykańskie. A tak naprawdę to tradycja anglosaska.
kiciu, ja nawet gdzieś kiedyś słyszałam że to jest staropolska tradycja tylko zapomniana wieki temu

Stary 2011-04-20, 20:26   #2817
vesna84
Zakorzenienie

fablous- nr 5
Stary 2011-04-20, 20:26   #2818
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

fablous jak dla mnie 2 jest super. Uważam podobnie jak nena, że dla niskiej osóbki taki gładki dół będzie najodpowiedniejszy. Nie będzie przytłaczał. Mimo, że obfity, to jednak PM-ka wygląda ładnie i filigranowo
Stary 2011-04-20, 20:30   #2819
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
kiciu, ja nawet gdzieś kiedyś słyszałam że to jest staropolska tradycja tylko zapomniana wieki temu
No też tak słyszałam że było to najbardzie popularne w krajach anglosaskich i słowiańskich za czasów królów potem to jakoś z czasem znikło. Pozostało w ameryce cóż ale mi się podoba sam gest przekazania córki

Stary 2011-04-20, 20:34   #2820
bahari
Raczkowanie

Mnie na pewno nie będzie tata odprowadzał do ołtarza. Nie łączą nas jakieś zażyłe stosunki, więc wyszłoby to strasznie sztucznie. Zresztą dla mnie to jest jakiś taki symbol poddaństwa kobiety - najpierw jest własnością ojca, potem męża

Dzięki Kochane za wszystkie kciuki. Niestety dam radę odezwać się jak poszło dopiero we wtorek, bo w całe święta będę odcięta od świata
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości