|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Hello
![]() wszystkiego co najmilsze dla Igutki i Tymka! ![]() Podczytuję i widzę, że na tapecie temat niani elektronicznej. U nas też przydałaby się jednak. Mieszkanie małe, więc nie ma potrzeby, ale do dziadków jest niezbędna... Mam możliwość odkupienia od przyjaciółki. Zastanawiam się tylko, jaki zasięg mają takie nianie Asiak, za ząbek! Rówieśnica Wojtulka nawet nie ma śladu zębów ![]() Caffe, pewnie dostałaś milion odpowiedzi, ale ja powiem, co u nas się sprawdziło. Odciąganie katarkiem [w ogóle odciąganie], Sterimar, olejek olbas w świeczkowym kominku Kamikadze, ja gotuję Hani. Zupki blenduję, ale jak widzę grudy jakieś, to jeszcze przez sitko coś robię [co się robi przez sitko?!] ![]() Blueberry, w takim razie Hania będzie laryngologiem, bo fascynują Ją usta i nosy ![]() Lwico, będę oglądać wszystkie wiadomości i relacje z meczu Bierzesz kastet, albo kij baseballowy?Matall, jestem chętna na spotkanie
|
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mary moj AngelCare ma 200 zlbo 300 materow I zastanawiam sie czy go nie sprzedac i nie kupic z kamerka, bo tak naprawde prawie w ogole nie uzywalam tego monitora oddechu ![]() Moria, Anulka, Aga_pe uzywacie jeszcze monitora oddechu? Gusiu strasznie sie ciesze, ze rozwiazaliscie problem paszprtow i juz sa z Wami w domku! Szybko sobie poradziliscie I brawa dla Nadiny, ze tak pieknie wypila z takiego kubeczka ja nie widze Antka jak pije z czegos takiego... wydaje mi sie, ze by nie potrafil ![]() Caffelatte podwyzszony materacyk, olejek Olbas i kciuki by szybko katar sobie poszedl. Przechodzimy dalje przez to samo zatkany nosek bez goraczki czy innych objawow. Z reszta Antka osluchiwala lekarka i jest zdrowy tylkko ten katarek ![]() Matall ja bym sie wybrala do Wawy na zlot, bo nigdy nie bylam w Warszawie ale jakby moj tz dowiedzialby sie, ze pojechalam sama z Antkiem pociagiem to on mnie ![]() Asiak1891 gratulujemy zabka Spoznione, ale szczere zyczenia dla Oliwki i Ignasia!!! Igusiu i Tymusiu dla Was kochani wszytskiego co najlepsze z okazji pol roczku i 5 miesiecy ![]() Aga_pe jeszcze raz wszystkiego najlepszego kochana
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, 5 (pół roczku Edzika), 11-13 (góry).A tak to dowolnie, dostosuję się ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
night to może odwiedz ten Outlet w Krk (koło Leroy Merlin w Modlniczce) Nazywa się Futura Park.
Andziotko, wiem, że we Wrocku jest też Outlet Futura PArk, powiedz proszę, opłaca się tam jeździć? Taniej niż w normalnych odpowiednikach tych sklepów z Outletu? Piękny warkocz, już nie ma to tamto Obiadek wyborny Ci się kroi Możesz mi powiedzieć, czy słoiczek śliwka oraz banan traktuje się jako deser czy obiad? (bo na słoiczkach niektorych mam dopisek deser a na ww nic) Paulizia, jak noc??????? Aga_Pe 100 lat Kochana !!!!!!!!!!!
Niech moc będzie z Tobą !! wypiję Twoje zdrówko karmi przy okazji u mnie tez impreza bo mama ma dziś urodziny
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie chcemy tam jechać do Ecco zobaczyć buty dla Zosi na zimę, bo tam z poprzedniej kolekcji jest taniej tylko, że tam właśnie są resztki albo rzeczy z poprzednich kolekcji ... zależy też jaki sklep, czasem jest tylko ciut taniej, czasem sporo jeżdżę tam po bieliznę z atlantica, mamy też basta plus - sklep z ciuchami dla dzieci gdzie często są spore promocje śliwa i banan to deserek |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Andziotko, a mnie to tam pikuś, że to poprzednie kolekcje, jak dla mnie to mogą być i nawet dwie do tyłu
No to już się cieszę na ten sklep, bo otworzyli go w krk w środę a ja do niego mam ok 3km więc rzut beretem. Basta plus u nas niet ale jeżeli uda mi się zaliczyć wrocławski zlot to nie omieszkam ten sklep zaliczyć
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() catia, mary, andziot no ja też blenderem robię i o ile to jest zupa to jest ok, ale jak miksuję np. ziemniaki z brokułami to zawsze mi grudy z ziemniaków zostają choćbym zarżnęła blender pozostanie mi kupic sitko i przecierać.Andziot no słoiczki bez przypraw i ja też bez niczego gotuję oczywiście, ale np. ziemniaki ze szpinakiem ze słoiczka bleee, natomiast ziemniaczki ze szpinakiem by kamikadze pycha ![]() w wawie w soboty jest jarmark ekologiczny i tam kupuję warzywka Ivo nadal z gorączką i żadnych innych objawów... Spotkanie w Warszawie - chętnie !!!!!! Wracam pożniej
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() udanej zabawy i uwazaj na siebie ![]() Igusia i Tymuś wszystkiego najlepszego od cioci Kasi i Nikolindy ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- asiak za ząbek. Dopiero wychodzi czy już cały jest?? Mojej Nikusi widać ze 3milimetry![]() andziot sama bym chciala taki warkoczyk dobierany jak Zosia ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Nikosia wczoraj zasnęła o 18tej... okolo 20 mysle sobie,że pewnie już bedzie spała do rana...a tu bach o 21.10 oczy jak 5zl i gotowa do zabawy ![]() dałam jej mleczko z kleikiem kukurydzianym i chodziłyśmy do 23.45 ![]() rano okolo 7.30 przebudzila się, dałam jej herbatki morelowej i spała do 10tej ![]() ciekawe jak dzisiaj będzie, wczoraj mnie zaskoczyła ![]() ale przynajmniej teraz spi poł godziny, zjadlam obiad i czekam na męża... któremu już przeszło to tyle ładny dzionek nawet dzisiaj
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-22 o 13:39 |
|||
|
|
|
#2801 | |||||
|
Rozeznanie
|
Zosia z warkoczykiem
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za poprawę u IvoCytat:
na mecz nie wiem czy dojadę ![]() dziadek wziął dzisiaj Anię na spacer, pospała, dotleniła się. jak wrócił to zostawiłam Małą w pokoju z dziadkami i po krótkiej zabawie zaczął się płacz babcia nie dała rady uspokoić, jak dziadek podchodziła było jeszcze gorzej ![]() biedna tak się popłakała, że uspokajałam ją 15 minut, padła i śpi a i nie uspokaja się przy cycu, trzeba lulać i spacerować. i do tego śpiewać podsumowując, nie wiem jak będzie z meczem bo dziecko najwyraźniej boi się zostać bez mamy. a dziadków zna dobrze, bo bywają u nas aż za często i jak ja wrócę do pracy, jeśli to tak będzie wyglądać? |
|||||
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co innego u mnie, jak ciagle same jestesmy ![]() dobra Nika się wyspała (40min.) ide mleczko szykować
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jestem nie wyspana ..Moje dziecko zasnęło koło 19:30 i obudziło się o koło 5-tej...Oczywiście musiała odbyć swoją arię operową na cały blok ..Dostała butlę i dalej poszła lulkać..i dospała do 9-tej...Mąż rano pojechał na zakupy jedzeniowe i powiedział,że ma dla mnie pożyteczny prezenty,więc ja sobie myślę pewnie znowu ciastko kupił ..Ja ciekawska poleciałam do kuchni a na blacie stoi PAROWAR ...hmm ucieszyłam się-ale nawet nie myślałam nigdy o takim sprzęcie,że chciałabym to mieć...Cieszę się,bo faktycznie pożyteczny ....Ma któraś z was to cudo?? Jak się sprawuje?Gusia-powiadaz,że Nadunia grzeczniutka przy babci ,,musi pozory zachować.![]() IGOSŁAWO I TYMUŚ-Samych słodkości,uśmiechu każdego dnia i chowajcie się zdrowo...(macie zakaz na chorowanie )![]() 2 fotosy w albumie
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-22 o 14:05 |
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
wiec IGUSIU, TYMKU I OLIWKO wszystkiego dobrego z okazji waszego swieta AGNIESZKO_PE najlepszego przepisze mi ocene z MAKROEKONIMII tak to ja moge magistra robic ![]() oluchna sie obudzila spala cale 25 minutek ide jej zrobic obiadek
|
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Wszystkiego naj z okazji kolejnych miesięcznic dla Iguni i Tymka !!! Aga_pe25 dla Ciebie wszystkiego naj z okazji urodzin!!! My oczywiście męczymy się - ja z przeziębieniem, Mati z katarem ![]() Dzisiaj w nocy mały miał pobudki co 30-40 minut bo tak go to katarzysko męczy ja mam katar, bolące gardło i w ogóle czuję się jak by mnie ciężarówka przejechała ![]() postaram się chociaż was podczytywać, bo brak mi weny i sił na pisanie, do udanego weekendu
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Na początek: Igusiu, Tymuś! Wszystkiego najlepszego słodziaki! ![]() My na nogach już od daaaawna jesteśmy. W sumie to nie pamiętam, żebym spała dziś. Julinka tak męczył katar, że budził się biedak średnio co 30 minut. Spływał mu katar do gardła, kaszlał przez to, charczał i bulgotał. TŻ poświecił swoje medyczne wielkie książki, podłożył je pod nóżki łóżeczka od strony głowy. Ale nic z tego, po 3 pobudkach zabrałam Julka do siebie do łóżka, żeby mieć go tuż obok i móc szybciej reagować. Spał - budził go katar - tuliłam, dawałam, cyca smoka, czasem usnął od razu a czasem gotowało się w nosku dalej to psikłam i odciągałam Fridą. Jejku jaki był wrzask i jaka rozpacz Serce pęka Potem cyc i się uspokajał, zasypiał przytulony, podmieniałam cyca na smoka i odkładałam. I tak dotrwaliśmy do rana. Było ciężko, bardzo. Niby sam katar, ale jak męczy dziecko!agus87, MoniaK, asiak1981, blueberry_11, moria44, mary poziomkowa, Paulizia, Kasiu łódzka (i ... mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) dziękuję za ciepłe myśli i wszystkie dobre rady! Jesteście kochane!!! ![]() Od siebie chciałam dodać, że polecany spacer przy katarze jak dziecko nie ma gorączki to super sprawa! Byliśmy z Julkiem prawie dwie godziny na spacerku. Mały ani razu nie kaszlał i z noska też nic nie leciało! Szok! Oglądał świat, pospał spokojnie, wróciliśmy dopiero jak zgłodniał. I jest teraz lepiej niebieska lwica mam nadzieję, że uda Ci się wyrwać na mecz. Nasze dzieciaczki chyba teraz wchodzą w taki okres, że tylko Mama i Mama. Przechodzimy to samo z Julkiem. Zawsze był śmiały, radosny wśród obcych, dawał się brać na ręce a teraz jak orientuje się, że mnie nie ma obok to jest mega płacz, rozpacz i histeria. Mam nadzieję, że to przejdzie. A może to skok jakiś? Muszę doczytać.
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu moje dziecko pięknie śpi gdy jest z nim tatuś a ze mną budzi się po pół godziny
ehh, pospał u mnie godzinę na rękach i teraz jest w końcu chwila spokoju bez płaczu. Może przez ziemniaka z dynią Caffe, Zosiu, przytulam mocno waszych synków Andziot, warkoczyk boski ![]() Tymuś dziękuje wszystkim ciociom za życzenia
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, tylko skromny obiad dla dziadków
![]() Ale ciacho będzie ![]() Cytat:
U nas była masakra, teraz jakby się przyzwyczaił, że nie zawsze jest mama i tata, dziadki i ciocie znów są w porządku
|
|
|
#2810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego dla Igusi i Tymusia U nas nocka o wiele wiele lepiej 1 pobudka Dzisiaj przychal kolega na motorze Ola spala wiec skorzystalam i sobie pojezdzilam 30min. Ech jak fajnie stare czasy mi sie przypomnialy ale zimno trochu bylo ![]() new fotki w albumie
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-10-22 o 16:17 |
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot-warkocz bardzo ładny i równy..Ja jak zawsze robę to krzywy wychodzi
![]() caffelate,zosiaa-oby szybko katarek przeszedł
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-22 o 16:48 |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, skąd Ty bierzesz opisy tych skoków? Podaj stronę
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
MoniaK- ja nie Matall ale tu masz stronke o skokach
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html
|
|
|
|
#2815 | |
|
Raczkowanie
|
Igosławo i Tymusiu dużo pysznego jedzonka i samych szczęśliwych chwil ![]() Cytat:
![]() :brzyda l: właśnie też doczytuje w temacie zasięgu niań, bo okazała się być konieczną u nas ![]() aguś pięknie, że uda się 2 oceny przepisać, zawsze to mniej nauki, przypominania sobie asiak za pierwszy ząbek Wojtusia;caffe ![]() klaterina za zmieszczenie się w spodnie przedciążowe ja moge tylko pomarzyć blue w takim razie, mój Wiktor będzie okulistą :d wszystkim paluchy do oczu wpycha ![]() night udanej krakowskiej imprezy rodzinnej aliczko oby plan zrzucenia wagi się powiódł mnie też tyle zostało brrrr aż mi się patrzeć na siebie nie chce;pauliziu jak oczko Antosia? andziot przekochany słodziak z Zosieńki Mamooptymistko, antropia, aguś,SillLee Klaterina, dziękuję za odzew w sprawie niani elektronicznej agnieszko_pe z okazji Twojego święta tylko przyjaznych i dobrych Ludzi dookoła i bssienko za wczorajszą miesiącznicę dla Oliwki
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Dla solenizantów wszystkiego naj...naj...naj!
Młodszym i Starszym życzę i buziak przesyłam Delicadeza wiesz ile ja ostatnio razy mogłam u Ciebie być na kawie??
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam znowu nie wiem co tam u Was, mam z tym moim synkiem szkole przetrwania, zasypia po 23ciej, a najczesciej ok.24tej, normlanie zywe zombie jestem, teraz maz wyszedl na spacer to juz zleazko grzeje, moze wieczorem Was poczytam
Wszystkiego naj naj dla Igusiu i Tymusia Ide chociaz w klubie sie Wam pozalic
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/search?aq=f&gcx...koki+rozwojowe
Tu masz sporo stron na ten temat
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA, UWAGA!!!
ZLOT NA ŚLĄSKU! Więcej info w K.
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja cały dzień na wysokich obrotach Jeszcze mam trochę do zrobienia. Iga, Tymuś - najlepszego z okazji urodzin ![]() Na poprawę nastroju obejrzyjecie sobie TO właśnie płaczemy z tż ze śmiechu ( chociaż tak naprawdę to film ku przestrodze ).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

za ząbek! Rówieśnica Wojtulka nawet nie ma śladu zębów 

I brawa dla Nadiny, ze tak pieknie wypila z takiego kubeczka
zatkany nosek bez goraczki czy innych objawow. Z reszta Antka osluchiwala lekarka i jest zdrowy tylkko ten katarek 

przynajmniej tak wynika z faktu posiadania karty kibica
za poprawę u Ivo