|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Cytat:
![]() Może mała drzemka i dziś sobie odpuść? |
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko od kiedy ci pasuje? i gdzie?
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chodzisz?Cytat:
Ja nie mam problemów z wypryskami. Raz w miesiącu wyskoczy mi jakiś nieprzyjaciel. Ale szukam czegoś na świecenie.
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2012-03-03 o 17:06 |
||
|
|
|
#2794 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, jak działają na świecenie, bo ja się średnio świecę, ale mnie przekonało to, że nawilżają, wyrównują koloryt i jednocześnie walczą z wypryskami
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie- byle blisko Ruskiej/kazimierza wlk. - bo chciałabym chodzić po pracy a z tych ulic mam autobus do domku więc i tak bym musiała po ćwiczeniach się w te okolice dostać
![]() pasuje mi od poniedziałku z tym, że w przyszłym tygodniu jestem we Wrocku tylko poniedziałek i wtorek, bo w środę po pracy jadę do Szczecina ![]() a potem już będę dyspozycyjna, bo kolejny urlop planuje na maj/czerwiec ![]() a propos Szczecina..Pony, Rain miałybyście chwilę w przyszłym tygodniu by się spotkać? W piątek/sobotę? |
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do relaxu http://www.relax.net.pl/ przy przystanku Cystersów
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
stefka i tak zostawiasz tą przemytą twarz czy normalnie dajesz krem na to?
|
|
|
|
#2799 |
|
Polka Ogarniaczka
|
coraz bliżej Zlocik, nanananana <3
aaa, Warszawianki, mam dla Was zaproszenie ![]() 10. kwietnia 2012 (jak będę znała lokacyjne szczegóły, to podam), w jakimś Kościele na Ursynowie, mój chór, wraz z Orkiestrą Filharmonii Świętokrzyskiej, wystawia Requiem Mozarta - ja tez tam będę ![]() jeśli macie ochotę przyjść (zapewne będzie to godzina typu 18,19), to będzie mi bardzo miło móc zobaczyć znajome, kochane twarzyczki ![]() przemyślcie propozycję
|
#2800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2801 |
|
Polka Ogarniaczka
|
jasne, to świeżynka, więc muszę się dowiedzieć dokładnie, gdzie to będzie grane. No i jam nie solista, ale cegiełkę dołożę (z przodu przynajmniej z racji głosu będę stać
)
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
ale kicha
![]() przed chwilą do pokoju zapukała nasza współlokatorka i poprosiła K. żeby zwołał zebranie ludzi od nas z mieszkania bo ktoś podżera jej jedzenie z lodówki i... wszedł do jej pokoju pod jej nieobecność i zjadł jej pączka ![]() jak ja nie lubię takich chorych akcji, kto mógł być tak bezczelny, wejść komuś do pokoju i zjeść pączka? absurd |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam już swój wątek na forum Recenzentek
![]() jeśli macie ochotę to zapraszam
|
|
|
|
#2804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie robić - traktować jak zwykle. Jak pęd się ususzy to możesz go przyciąć, jak zostanie zielony to nie radzę obcinać. Może i wygląda taki badyl mało estetycznie, ale zwykle po krótkim czasie odbija i wychodzą na nim nowe kwiaty ![]() Eeee tam, teraz za granicą potrafią takie piękne sztuczne kwiaty zrobić, że wyglądają dokładnie jak żywe. Inna sprawa, że są od żywych pięć razy droższe ![]() Cytat:
![]() Kaktusy są bardzo uciążliwe w utrzymaniu w domu, chociaż obiegowa opinia mówi co innego ![]() Cytat:
Nie amarylis tylko hippeastrum (lub w naszym ojczystym języku "zwartnica") Amarylis to zupełnie inna roślina, dużo mniej popularna, więc na 95% zakładam, że w domu masz to pierwsze ![]() Wiem, że potocznie się je tak nazywa, ale jest to nazwa błędna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może w końcu uda się spotkać
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) będzie ciężko z wolnym miejscem b) nie będziecie ze mnie miały pożytku, bo będę jak zombie z migreną
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytania 1) jak usunąć wełnowce ze storczyka bo moja bratowa ma z nimi problem 2) kiedy najlepiej rozsadzić kliwię i 3) do zamioculcasa ziemię jak do kaktusów mam kupić? bo słyszałam wiele opinii
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja i tak wolę wcześniejsze godziny, bo potem chyba do rodziny pojedziemy
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama cebulę Hippeastrum trzymała w gazecie w zimnie i zaczęła jej wypuszczać listki
A co do mojego storczyka to dalej nie wiem co z nim Dalej jego liście są pomarszczone i gumowe (takie bez życia). Sprawdzałam korzenie, część miała ususzonych więc je obcięłam. Ale zauważyłam, że od spodu niektóre liście mają dziurki, jakby coś wyżarte. Nie wiem co to za paskudztwo Czasem widziałam, że koło jego pałętały się ziemiórki (takie muszki). Teraz ich nie widzę, ale może gdzieś jej larwy się ukryły. Chciałabym się pozbyć tego, co niszczy mi storczyka. Spróbuję na pocztę wrzucić fotę storczyka. Może dzięki Tobie Rain odżyje Od razu przepraszam za jakość ale nie mam zbyt dobrego aparatu w kom.
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jest to zła nazwa.
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paskudna sprawa :/ z wełnowcami jest o tyle przekichane, że walczy się z nimi gorzej, niż z wiatrakami po pierwsze trzeba odizolować natychmiast po wykryciu roślinę od innych, bo to cholerstwo się rozchodzi jak tylko może. Po drugie nie mogę Ci sprawdzonego sposobu walki podać, bo nigdy (na szczęście!) nie miałam z nimi bezpośrednio do czynienia, ale ponoć dobrym sposobem jest zmieszanie z wodą odrobiny płynu do naczyń, pościąganie całego robactwa, jakie się znajdzie ręcznie i przetarcie roztworem liści - czynność powtarzana aż do znudzenia...Kliwia piękna roślina Samą ziemię z wierzchu warto wymieniać raz na rok jakoś, bo wiadomo, że się rozkłada.Do zamiokulkasa, z moich wiadomości, chyba najlepsza jest ziemia do azalii, chociaż nie dorobiłam się jeszcze własnego i nie mogłam sprawdzić czy to prawda
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie wiedziałam, Rain mnie uświadomiła. Nawet ostatnio w jakimś sklepie widziałam je z podpisem Amarylis. |
|
|
|
|
#2815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojej Babci na jej święto kupiłam dwa lata temu taki standardowy okaz, niewysoki - no zwykły. A ten cwaniak w zeszłym roku wyrósł na metr, a w tym to n półtora prawie Babcia go musiała przywiązać do klamki okna, bo był taki ciężki, że się przewracał ![]() Cytat:
Cytat:
fakt, kwiaty mają podobne, ale... ![]() To jest amarylis: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nna_sfbg_1.jpg Już wiecie, że jest inaczej i oto przeszłyście na wyższy poziom świadomości
|
|||
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Rain bo ja mam "matkę " kliwię i teraz 3 dzieci czyli w doniczce 4 roślinki. Muszę je przesadzić bo zaraz rozsadzą doniczkę.
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z pełną premedytacją proszę w kwiaciarniach o hippeastrum - po minie osoby po drugiej stronie lady orientuję się, czy mam do czynienia z osobnikiem wykształconym w temacie ![]() Raz poszłam wybrać kwiaty i mówię do pana w kwiaciarni "poproszę tyle tego, tyle tamtego" - wszystko z poprawnymi, pełnymi nazwami. On tak patrzy na mnie podejrzliwie i wypala "a pani jest florystką, prawda? ".Bo ponoć normalny zjadacz chleba mówi "poproszę to zielone i te róże" |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Hippeastrum babci to Jakbyś mogła to w wolnej chwili zerknij na pocztę na mojego storczyka. Byłabym wdzięczna Foty kiepskiej jakości, ale może postawisz diagnozę. Chciałabym go odratować. Nie wygląda za dobrze
|
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wsadzamy dzieci do zwykłej ziemi, tylko 1/2 torfu i 1/2 piasku. To jest w sumie standardowe postępowanie - ważne jest tylko, żeby poczekać, aż dzieci będą gotowe na rozłąkę z mamą ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() Ja też nie wiedziałam, dlatego przeżyłam szok jak go zobaczyłam Nie wiem czym Babcia go karmi, ale to daje niezłego kopa ![]() Rzucę okiem później, teraz pilnuję pizzy w piecu może coś wymyślimy
|
||
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

tylko od kiedy ci pasuje? i gdzie?

Nie wiem, jak działają na świecenie, bo ja się średnio świecę, ale mnie przekonało to, że nawilżają, wyrównują koloryt i jednocześnie walczą z wypryskami
za motywację

Dalej jego liście są pomarszczone i gumowe (takie bez życia). Sprawdzałam korzenie, część miała ususzonych więc je obcięłam. Ale zauważyłam, że od spodu niektóre liście mają dziurki, jakby coś wyżarte. Nie wiem co to za paskudztwo