|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
okolo 37 tydzien
![]() ale u mnie i tak cc bylo, wiec nie wiem czy cos pomoglo to mojej macicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas jest problem z wstawaniem rano do przedszkola, ale juz po sniadaniu chetnie idzie ![]() ![]() Wogole moje dziecko wczoraj zostalo wychwalone za jego mowe- ponoc zrobil sie z niego chatter box ![]() ![]() Ale mamy znowu problem z moczeniem nocnym ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazzdroszcze tego gadania cały czas ![]() Wczoraj mnie zaskoczył i powiedział mama chew ![]() ![]() To napewno takie chwilowe noczenie mocne i ja tez bym nie wracala do pampersow ![]() http://www.boots.com/en/Huggies-DryN...7Pack_1014512/ My tak mamy do tej pory, chociaz juz Seba nie sika w nocy, ale mu nie przeszkdadza ![]() ![]()
![]() |
#2794 |
Zadomowienie
|
Zaczynamy o 9, ale zeby maly zdarzyl na czas musze go budzic juz o 7.30
![]() ![]() Ja takie podklady wkladam pod przescieradlo. Nikos bardzo sie wierci podcas snu I pewnie jakbym polozyla te podklady na przescieradlo to zaraz by je skopal ![]() ![]() Seba tez sie w koncu rozkreci z mowa ![]() Ja myslalam , ze Nikos po pobycie w Pl bedzie wiecej mowil po polsku, ale on wlasnie w strone angielskiego bardziej poszedl ![]() ![]()
#2795 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj na próbę odciągnęłam swoje mleczko i mój tz próbował je podać małej.
i wyobraźcie sobie, że ona nie chce ciągnąć butli ![]() nie umie wogóle tego ssać, wypluwa z buzi, nawet nie próbuje ssać ![]() a jak palec wkładam do jej buzi to ssa, swoje rączki ssa, rękawy ssa, cyca ssa, a smoczka ani butelki nie ![]() czy to normalne? co mam robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Fajnie, ze sie mowa rozkręca. Cytat:
![]() Moja tak miała. Nigdy nie zaakceptowała butli, smoczka. Kilkakrotnie udało sie z Nukiem, ale bez rewelacji. Piła z doidy a pózniej z niekapkow.
![]() |
#2797 |
Rozeznanie
|
Domciatko wogole mnie to nie dziwi, wiele dzieci piersiowych nie chce butelki. Mojej znajomej maly byl rok na piersi, kiedy odstawila od piersi odmowil picia z butelki.
Nie wiem w sumie co poradzic Podawaj jej co jakis czas, w koncu moze zalapie. A w zasadzie czemu butelke podalas? Dziewczyny jaka macie predkosc netu? Ja musze się w koncu na cos zdecydowac i wziac net, ale nie mam pojecia jaki z kad? Ja się na tym kompletnie nie znam |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa dzieci, ktore nie akceptuja butelki czy smoczka. Co masz robic?Ja bym karmila dalej piersia a za kilka miesiacy spróbowala z kubkiem. Cytat:
![]() ![]() Seba i tak raczej nie spi dluzej niz do 7.30, max 8.00, wiec spokojnie sie wyrabiamy ![]() Ja je tez poczatkowo kaldalam pod przescieradlo, tylko jak czesciej zmoczył to musialam cale lózko zmieniac. One sie dobrze trzymaja bo sie przykleja boki, Seba sie tez wierci, ale jeszcze go nie skopał. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- ja mam BT infinity.
![]() |
#2799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Calkiem normalne ![]() Nic nie robic. Moj starszy nigdy nie zaakceptowal butelki I smoczka, jakos nigdy nie czulam potrzeby zeby musial pic z Mlodszy bez smoczka nie moze zyc ![]() ![]()
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
![]() Ja wczoraj dowiedzialam sie ze moja znajoma urodzila synka. Mały jedt w szpitalu bo ma jakies zakazenie , niby nie grozne ale po co? W piatek odeszly jej wody , a urodzila w poniedzialek bo skurczy nie miala. Odsylali ja do Domu trzy razy I jeszcze Od soboty nie pozwolili nic jesc bo gdyby mialo byc CC .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
ja chcialam podac butle, dla swojej wygody.
chcialam pospac w nocy wiecej niz 2 godziny i jedno karmienie w nocy oddac tz. ale zobaczymy jak to sie ulozy. myslalam tez, ze gdybym musiala gdzies wyjsc na dluzej to moge zostawic butle z moim mlekiem dla tz, ale widac pierwsza proba nieudana. ale ciesz sie ze u Was tez tak bylo i ze to normalne |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie za wczesnie chcesz odpocząć? Ja Natalkę nawet butelką karmiłam co 2h w nocy do 7mż. Olę tak samo ale piersią.Byłam na macierzyńskim i miałam jeszcze starszą córkę do ogarnięcia. Spalam jak Ola spala do poludnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.expresschemist.co.uk/pics...flam-spray.jpg Cytat:
![]() |
#2805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam nie wiem. metodami prób i błędów robię co mogę, co uważam za słuszne. mogę się mylić, ale na pewno nie chce skrzywdzić ani siebie ani Sary. jak tej butli nie polubi no to nie będę pchać na siłę, zobaczymy. wiesz ja bym z chęcią pospała popołudniu, tylko, że moja Sara nie śpi po południu. od kilku dni co mam chustę to mi w chuście śpi po godzinke, półtorej, to sobie coś zjem na spokojnie, jakieś pranie wrzucę itp. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
sama jestem ciekawa co z tego wszystkiego wyniknie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez uwazam ze to moze byc za wczesnie na butelke ![]() ![]() Poza tym, ze to podasz mm na noc wcale nie znaczy, ze corcia bedzie lepiej spala ![]() U nas od tygodnia noce sa okropne, pobudki sa co godz ( nie koniecznie na karmienie) a rano musze wstac ok 7 bo starszy idzie do przedszkola. Wygladam jak zombie ( tak tez sie zreszta czuje), w dzien nie pospie, bo moje dziecko nie praktykuje spania w dzien , krotkie 20-30 min drzemki 3 razy dziennie. Ale jakos to musze przezyc, narazie winie zabkowanie I mam nadzieje, ze jak juz te zabki wyjda to I ja sobie lepiej pospie ![]()
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
gosia pamiętasz ile to kosztowało? albo może zaraz poszukam
![]() A nam chomiczek umiera ![]()
#2809 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Współczuję!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a butle z moim mlekiem mial tz podawac tak to sobie wykombinowalam haha no ale caly plan w łeb wziął ![]() nic będę czekać tak jak mówisz i próbować ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
o to mi chodzilo ![]() fajnie ze mnie ktos zrozumial ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
o to mi chodzilo ![]() fajnie ze mnie ktos zrozumial ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Nie do końca rozumiem to stwierdzenie dotyczące metody prób i błędów. Dziecko to nie eksperyment i o ile warto próbować rożnych metod to lepiej sie doedukowac i doinformiwac niz próbować na chybił trafił. Czasem rodzice robią krzywdę albo zwyczajnie nie wspierają dziecka dobrze mimo dobrych intencji. Wg intencje nie usprawiedliwiają tego. Tak ogólnie mówię, nie konkretnie o tobie.
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
ajah
rozumiem Ciebie i zgadzam się, że "testować" na dziecku nie można i że jego potrzeby są ważniejsze niż matki czy ojca. ale prawda jest też taka, że nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko. głodna mama to niedokarmione dziecko. niewyspana mama, to mama która nie ma sił podnieść dziecka, a także taka które może upuścić dziecko, czyli niebezpieczna mama. co do butli z odciagnietym mlekiem, pytalam poloznej, radzila nie podawac wczesniej niz przed 6 tygodniem. zdecydowalam sprobowac wczoraj, jak pojdzie z ta butelka. nie udalo sie, trudno. w przyszlosci, za miesiac dwa, chcialabym wrocic do pracy ( sobota , od 9-12) i z ta wlansie mysla chcialam "spróbowac" czy mała dałaby się nakarmić przez tz. no i tak jak dziewczyny piszą, gdyby załapała butlę z moim mleczkiem, może tż mógłby karmić w nocy jedno karmienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Co do tego, ze matka szczęśliwa to u dziecko w lepsz stanie; gdy matka zmęczona to i na dziecku sie odbija- racja. Tylko to matka jest dorosła i niezależna od kogoś. Nie zawsze można odpocząć, wypoczac i truc o braku siły. Czasami nie ma innej opcji tylko zadbać o siebie w miarę możliwości, zaciągnąć zeby i wstawać nawet tysiąc razy w nocy do dziecka. A pomysł z butelka zrozumiałam bez problemu.
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
ajah
no tak jak mowie, zobaczę co przyniosą kolejne miesiące dla nas i jak będziemy sobie radziły. dziś bardziej gdybam i planuje tak marzeniowo przyszłość, która weryfikuje plany jak widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Rozeznanie
|
Domciatko, ja doskonale Cie rozumiem i wogole się nie dziwie, ja kupilabym inna butelke moze by podpasowala i podawala co jakis czas moze w koncu zalapie
Sa rozne dzieci , moja szwagierka dwojke dzieci karmila cycem, ale tez i podawala butelke jak np byla w gosciach i nie chciala z cycem paradowac. I jej dzieci pily i cyca i mleko choc wiadomo wolaly cyca ale glodne i mleko z butli wypijaly i to mm a nie odciagniete Nie dziwi mnie to ze chcesz odpoczac, ja tez często meza budzilam zeby nakarmil malego, ale ja od urodzenia karmie butelka więc mi odpada problem cyca. Owszem potrzeby dziecka sa najwazniejsze, ale nie popadajmy w jakas skrajnosc ze ojciec nie moze podac dziecku butelki. Matka tez czlowiek |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka właśnie tak robiła odciągała mleko i karmiła małego na zmianę z mężem wiec nie widzę w tym dziwnego
![]() Ja niestety nie karmiłam piersią wiec nie wiem jak to jest ale myśle ze warto spróbować żeby tata raz w nocy wstał na karmienie oczywiście nic na siłe ![]()
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#2820 |
Rozeznanie
|
Dla dziecka to tez nowosc, ale jest szansa ze jak malutki to zalapie za kilka dni, z moich obserwacji wynika ze wlasnie wieksze dziecko ciezej przyzwyczaic do butelki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.