![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
I tak moim zdaniem warto cieszyć się ładną cerą przez pare miesięcy
![]() Ja brałam tetrę 3 miesiące i poprawa była średnia. Największa w drugim miesiącu a jakiś tam efekt trzymał się do września. Teraz znów masakra. ![]()
Co wyczyniam ze swoją cerą ![]() Rano: 1. Mycie - Rossmann Facelle intim, Waschlotion Sensitive 2. Dalacin T, antybiotyk. 3. Iwostin purritin, krem eliminujący niedoskonałości/matujący Wieczorem: 1. Mycie - jw. 2. Domowy tonik z kwasem mlekowym 10% 3. Dalacin T 4. Pharmaceris Almond Peel 5% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2822 |
Raczkowanie
|
dokładnie. warto chociaż dla chwilowej poprawy brać i skorzystać.. jak miałam jakieś ważne życiowe wydarzenia to zawsze biegłam do derma po receptę..
![]() |
![]() |
#2823 |
Raczkowanie
|
Melduję się po 2 miesiącach przyjmowania tetralysalu (dawka 1xdziennie 300) W porównaniu z początkiem kuracji, podskórnych gul w ostatnim miesiącu wyszło o połowe mniej. jest nadzieja! pierwszy miesiąc przyjmowania to była tragedia, dopiero po ponad półtora miesiąca zaczęłam zauważać jakieś zmiany. zobaczymy jak będzie za kolejny miesiąc. powodzenia wszystkim walczącym!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() tydzień temu dermatolożka zdiagnozowała u mnie to czego się najbardziej bałam.. dokładniej wpisała w kartę L71.8- inny trądzik różowaty ![]() dostałam tetrasyl ale boję sie go brać.. ![]() ![]() w załączniku dorzucam zdjęcie tego mojego dziadostwa.. słabej jakości bo robione telefonem i światło do kitu, więc normalnie to trochę inaczej wygląda, nie jest tak 'czerwono' ale zdjęcie jest ![]() ![]() ![]() byłabym wdzięczna za rady, wskazówki. może ktoś boryka się z tym problemem? ![]() ![]()
Edytowane przez Jacqueline__ Czas edycji: 2013-11-17 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie widzę fotek ![]() ja mam na policzkach symetrycznie takie czerwono-fioletowe podskórne gule i mnie to martwi , dziewczyny mi pisały że wygląda to na różowaty ale dermatolog nie mówiła nic zaczęłam 3 opakowanie tetralysalu , niepotrzebnie odstawiłam duac na tydzień i mi się zrobił ropniak przy ustach i to na policzkach się zaogniło
![]() Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2013-11-02 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2826 | |
Zakorzenienie
|
już już są
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
właśnie widziałam fotki na stronie wcześniej ![]() faktycznie miałaś takie gule jejku.. to moje co mam na policzku to nawet nie są krosty bo tego ani nie da się dotknąć, wycisnąć czy coś ![]() ![]() generalnie planuje zmienić dietę, na szczęście nie jem fast foodów, czekolade, chipsy raz na jakiś czas więc myślę że nie będzie problemów z tym ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorę Lacidofil do tego i mam wrażenie , że mi trawienie przyspieszyło czasem zrobi mi się lekko niedobrze ale to rzadko bierz koniecznie probiotyk Cytat:
![]() łykam rutinoscorbin
![]() |
![]() |
#2828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja na razie jeszcze nie będę chyba brała tetralysalu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2829 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal
Ja nigdy nie mialam problemu z tradzikiem dopiero w maju tego roku po odstawieniu tabl.anty moja cera strasznie sie pogorszyla-moj problem to wielkie bolace wulkany z ktorych niestety nic nie wychodzilo szczegolnie czolo i linia zuchwy,oraz zaskorniki na nosie.Niestety z dziadostwem nie poradzilam sobie sama tak wiec od prawie 2 tyg.zazywam tetralysal przez tydzien 2 razy 1 tabletka ,teraz tylko raz dziennie do tego epiduo na razie jestem zadowolona efekty widac mam tylko czasem bol zoladka ale czasem zapominam o nystatynie probuje tez troszke zmienic diete i mam nadzieje ze cos z tego bedzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2830 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli nie jesteś pewna tej diagnozy to idź dla pewności do innego lekarza, żeby to potwierdzić. Może masz na razie początkowe stadium ale potem może być gorzej a po co Ci to. Może będziesz brała krótko - tak jak ja. Lekarz chce Ci pomóc - tutaj widzę, że profesjonalnie, a nie zrobić krzywdę, więc zrób to co kazała i czekaj na efekty. Wit PP jest na receptę - lepiej kupić kompleks wit.B. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej nie ma sensu konsultowania tego z innym lekarzem bo nie mam wątpliwości i wiem ze to dobry dermatolog ![]() ![]() ![]() a jak to u Ciebie wygląda w porównaniu z tym co ja mam? da się to wyleczyć? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
nie mam już recepty.. tata wykupił mi maści bez tetry bo tak wstępnie mówiłam że nie wiem czy to brać i teraz muszę iść jakoś zdobyć tą receptę na to jeszcze raz, kurde
![]()
![]() |
![]() |
#2834 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny a czy wy podczas zażywania tetrysalu miałyście powikłania jak grzybice pochwy? w ulotce napisane jest, że może to wystąpić ale nie spodziewałam się że przy zażywaniu priobiotyku Lacibios Femina i odpowiednim jedzeniu nastąpi to tak szybko po rozpoczęciu leczenia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2835 |
Rozeznanie
|
nie wiecie może czy można zrobić antybiogram łykając tetralysal?
niestety ten antybiotyk nie pomaga, pojawiają się nowe pryszcze, a minął już miesiąc i myślę, że jakaś poprawa nawet mała powinna być :/
![]() |
#2836 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nastepnie przeszłam grzybicę paznokci u stóp - nie łażę po basenach itd i jedynym czynnikiem było długie zażywanie antybiotyku - 3 miesiące. Wyleczyłam dermatologicznie. Ale z twarzą mam spokój. Opisywałam swoja historię we wcześniejszych wypowiedziach i na swoim blogu - zapraszam. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
No ale trochę głupio potępiłaś - widać trafiłaś na dobrego lekarza a olałaś sprawę. Idź do niej jeszcze raz i pogadaj. Nawet wciśnij sie bez kolejki - że chcesz zapytać o ten lek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak zrobię ![]() ![]() moja cera dzisiaj rano miała pogorszenie- miałam bardziej czerwone policzki. ale mam nadzieję że to chwilowe i będzie lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2838 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tetralysal- działa to coś wogóle?????????
Witam, czy tabletki są duże? Nie umiem połykać takich większych i stąd bardzo proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmierzyłam przez opakowanie , bo każda jest osobno pakowana
![]() |
![]() |
#2840 |
Raczkowanie
|
O dzięki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2841 |
Zakorzenienie
|
Melduję na szybko, że powoli nadchodzi czas, kiedyś po 140 dniach brania Tetralysal x 300mg na dobę, muszę go powoli odstawić. Moja kuracja dermatologiczna, tj Tetra + Differin/Rozex/Acne-Derm na zmianę na noc, trwa od końca czerwca. Jestem totalnie zadowolona, wierzę że efekt się utrzyma. Teraz tylko zastanawiam się czy odstawić antybiotyk z dnia na dzień, czy odstawiać powoli, tj np najpierw co drugi dzień 1x300mg ... sama nie wiem ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się czujecie w czasie kuracji ? Ja jestem w 43 dniu kuracji i od jakiś 4 dni strasznie słabo się czuję :-/ nie wiem czy to może mieć związek z antybiotykiem ?
Chyba jakieś witaminki muszę kupić
![]() |
#2843 |
Przyczajenie
|
Dermatolog mi przepisała tabletki z tetralysalem i mam takie pytania, które mnie nurtują. Tabletek jest jedynie 16, a naczytałam się o tym, że niektórzy biorą te tabletki po kilka miesięcy. Dermatolog kazała mi się pokazać dopiero w styczniu. I tak się zastanawiam czy to wystarczy i czy można taką krótką terapię przeprowadzić. Nie chciałabym, żeby po tym jeszcze bardziej mi się pogorszyło zwłaszcza, że obecnie moim problemem są głębokie zaskórniki i czasem coś tam wyskoczy. Oprócz antybiotyku do smarowania mam Differin.
Co myślicie, ma ktoś jakieś doświadczenie czy zna się na tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2845 |
Raczkowanie
|
Ja jestem od wczoraj na ponownej terapii tetralysalem + epiduo, dostałam póki co tabletek na 48 dni - 16 dni z 300 mg x1 i 32 dni ze 150 mg x 1
![]() Ostatnio brałam 3 miesiące, teraz derma wspomniała że będzie dłużej ...
Co wyczyniam ze swoją cerą ![]() Rano: 1. Mycie - Rossmann Facelle intim, Waschlotion Sensitive 2. Dalacin T, antybiotyk. 3. Iwostin purritin, krem eliminujący niedoskonałości/matujący Wieczorem: 1. Mycie - jw. 2. Domowy tonik z kwasem mlekowym 10% 3. Dalacin T 4. Pharmaceris Almond Peel 5% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2846 |
Raczkowanie
|
Dostałam taki sam zestaw z tym, że dermatolog mi powiedziała tak: najpierw mam brać po 2 tabletki, a potem po 1... dostałam 4 opakowania tego antybiotyku... i kazała za 6 tyg się pojawić więc chyba to oznacza że muszę kierować się tym co na ulotce czyli 10 dni po 2 tablety i potem po jednej.... masakra... leczenie trwa niecały tydzień a ja już nie mogę wytrzymać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
ja mam rozkminę..
najpierw dermatolog powiedziała , że 3 miesiące mam brać a teraz widziałam się z nią na korytarzu (przyjąć nie mogła mnie bo limity się skończyły ) to powiedziała , że 6 opakowań na ulotce jest 12 tygodni.6 opakowań to prawie 14 tygodni.... chyba wezmę tylko 5 opakowań bo 6 żeby wziąć 4 tabletki mi się nie opłaca kupować a kosztuje sporo a nie chce jeszcze przedłużać o te 2 tygodnie skoro na ulotce jest info o 12
![]() |
#2848 |
Raczkowanie
|
No tak mi też dermatolog mówiła, że nie można dłużej... więc myślę, że powinnaś zrobić tak jak uważasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2849 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej robaczki, właśnie zaczęłam II turnus leczenia z Tetrysalem (niestety po I opakowaniu ufo zniknęło ale w jeden dzień bez tabletki pojawiło się na nowo ).
Dostałam tym razem 2 opakowania tetra 300 mg + diferin zel. Wnerwia mnie to paskudzctwo jak nie wiem - nie dość, ze cały czas trzeba łykać tabletki +priobiotyk + smarowac się zelami duperalami i etc to jeszcze to nawraca. Zastanawia mnie czy nie ma czegoś co skutecznie zwęzi te cholerne pory w skórze aby się one tak nie zapychały i nie robiły tego typu bolących ustrojstw? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możne to nie tetralysal , może z izotekiem pomylili ![]() no nic wezmę 5 opakowań a nie 6 to będzie 12 tygodni bez 4 tabletek ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.