Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 11:07   #2821
rinneko
Raczkowanie

GG do rinneko
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

I tak moim zdaniem warto cieszyć się ładną cerą przez pare miesięcy A nóż widelec akurat u nas efekt będzie trwały ... z tym to tylko metodą prób i błędów.
Ja brałam tetrę 3 miesiące i poprawa była średnia. Największa w drugim miesiącu a jakiś tam efekt trzymał się do września. Teraz znów masakra.
rinneko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 16:14   #2822
nikka_88
Raczkowanie

dokładnie. warto chociaż dla chwilowej poprawy brać i skorzystać.. jak miałam jakieś ważne życiowe wydarzenia to zawsze biegłam do derma po receptę..
Stary 2013-11-01, 18:01   #2823
sylle
Raczkowanie

Melduję się po 2 miesiącach przyjmowania tetralysalu (dawka 1xdziennie 300) W porównaniu z początkiem kuracji, podskórnych gul w ostatnim miesiącu wyszło o połowe mniej. jest nadzieja! pierwszy miesiąc przyjmowania to była tragedia, dopiero po ponad półtora miesiąca zaczęłam zauważać jakieś zmiany. zobaczymy jak będzie za kolejny miesiąc. powodzenia wszystkim walczącym!
sylle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 13:01   #2824
Jacqueline__
Zakorzenienie

hej dziewczyny można?

tydzień temu dermatolożka zdiagnozowała u mnie to czego się najbardziej bałam.. dokładniej wpisała w kartę L71.8- inny trądzik różowaty to są jakieś początki i w ogóle, więc liczę na to że teraz leczenie przyniesie najlepsze skutki i nie dojdzie do całkowitej masakry bo tego bym nie wytrzymała.. rumieńce mam zazwyczaj tylko na prawym policzku. większe przed okresem, w inne dni policzki są lekko różowe, a czasami normalne. widać kilka naczynek. na prawym policzku mam dosłownie kilka tych charakterystycznych krost.

dostałam tetrasyl ale boję sie go brać.. nie wiem czy w moim przypadku jest on aż tak nie zbędny? stwierdziłam że się wstrzymam i zobaczę czy maści coś będą dawały.. na dzień mam roztex, a na noc aknemycin. na razie nic się nie dzieje nie pożądanego, czyli mogę już mówić o tym że nie uczulają mnie? czy jest za wcześnie? używam ich 2 dzień. dodatkowo mam przepisany też jako tonik borasol ale jeszcze nie wykupiłam.. mam też przepisane 6 zabiegów sonoforezy - raz na 2 tygodnie.

w załączniku dorzucam zdjęcie tego mojego dziadostwa.. słabej jakości bo robione telefonem i światło do kitu, więc normalnie to trochę inaczej wygląda, nie jest tak 'czerwono' ale zdjęcie jest zawsze mówiłam że matka natura mnie oszczędziła bo nie miałam problemu z trądzikiem ani w okresie dojrzewania ani później, a tu masz.. a gdyby coś to lat mam 22

byłabym wdzięczna za rady, wskazówki. może ktoś boryka się z tym problemem?

Edytowane przez Jacqueline__
Czas edycji: 2013-11-17 o 22:55
Jacqueline__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 13:03   #2825
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jacqueline__ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny można?

tydzień temu dermatolożka zdiagnozowała u mnie to czego się najbardziej bałam.. dokładniej wpisała w kartę L71.8- inny trądzik różowaty to są jakieś początki i w ogóle, więc liczę na to że teraz leczenie przyniesie najlepsze skutki i nie dojdzie do całkowitej masakry bo tego bym nie wytrzymała.. rumieńce mam zazwyczaj tylko na prawym policzku. większe przed okresem, w inne dni policzki są lekko różowe, a czasami normalne. widać kilka naczynek. na prawym policzku mam dosłownie kilka tych charakterystycznych krost.

dostałam tetrasyl ale boję sie go brać.. nie wiem czy w moim przypadku jest on aż tak nie zbędny? stwierdziłam że się wstrzymam i zobaczę czy maści coś będą dawały.. na dzień mam roztex, a na noc aknemycin. na razie nic się nie dzieje nie pożądanego, czyli mogę już mówić o tym że nie uczulają mnie? czy jest za wcześnie? używam ich 2 dzień. dodatkowo mam przepisany też jako tonik borasol ale jeszcze nie wykupiłam.. mam też przepisane 6 zabiegów sonoforezy - raz na 2 tygodnie.

w załączniku dorzucam zdjęcie tego mojego dziadostwa.. słabej jakości bo robione telefonem i światło do kitu, więc normalnie to trochę inaczje wygląda ale jest zawsze mówiłam że matka natura mnie oszczędziła bo nie miałam problemu z trądzikiem ani w okresie dojrzewania ani później, a tu masz.. a gdyby coś to lat mam 22

Witaj
nie widzę fotek o już widzę
ja mam na policzkach symetrycznie takie czerwono-fioletowe podskórne gule i mnie to martwi , dziewczyny mi pisały że wygląda to na różowaty ale dermatolog nie mówiła nic
zaczęłam 3 opakowanie tetralysalu , niepotrzebnie odstawiłam duac na tydzień i mi się zrobił ropniak przy ustach i to na policzkach się zaogniło

Edytowane przez aaaania1989
Czas edycji: 2013-11-02 o 13:06
aaaania1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 13:17   #2826
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Witaj
nie widzę fotek
już już są bo nie dodały mi się za pierwszym razem, nie wiem czemu

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
ja mam na policzkach symetrycznie takie czerwono-fioletowe podskórne gule i mnie to martwi , dziewczyny mi pisały że wygląda to na różowaty ale dermatolog nie mówiła nic
zaczęłam 3 opakowanie tetralysalu , niepotrzebnie odstawiłam duac na tydzień i mi się zrobił ropniak przy ustach i to na policzkach się zaogniło

właśnie widziałam fotki na stronie wcześniej

faktycznie miałaś takie gule jejku.. to moje co mam na policzku to nawet nie są krosty bo tego ani nie da się dotknąć, wycisnąć czy coś wygląda to jak takie małe plamki- może kiedyś coś się ma z tego zrobić? nie wiem.. oby nie a jak się czujesz biorąc ten antybiotyk? bo moja siostra brała go na zwykły trądzik i strasznie po nim chciało jej się wymiotować itd. generalnie źle znosiła leczenie nim..

generalnie planuje zmienić dietę, na szczęście nie jem fast foodów, czekolade, chipsy raz na jakiś czas więc myślę że nie będzie problemów z tym przerzuciłam się mycie twarzy przegotowaną wodą zacznę łykać jakieś witaminy żeby te naczynka nie pękały, nie wiem co więcej można jeszcze

Stary 2013-11-02, 14:09   #2827
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się czujesz biorąc ten antybiotyk? bo moja siostra brała go na zwykły trądzik i strasznie po nim chciało jej się wymiotować itd. generalnie źle znosiła leczenie nim..
przez pierwszych kilka dni męczyła mnie zgaga ,a teraz już jest ok
biorę Lacidofil do tego i mam wrażenie , że mi trawienie przyspieszyło
czasem zrobi mi się lekko niedobrze ale to rzadko
bierz koniecznie probiotyk

Cytat:
zacznę łykać jakieś witaminy żeby te naczynka nie pękały, nie wiem co więcej można jeszcze
ja mam cerę naczynkową też
łykam rutinoscorbin

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 16:47   #2828
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
przez pierwszych kilka dni męczyła mnie zgaga ,a teraz już jest ok
biorę Lacidofil do tego i mam wrażenie , że mi trawienie przyspieszyło
czasem zrobi mi się lekko niedobrze ale to rzadko
bierz koniecznie probiotyk

ja mam cerę naczynkową też
łykam rutinoscorbin
no własnie musze poszukać czy mam rutinoscorbin jeszcze w domu czytałam że jeszcze na tr. różowaty dobra jest witamina pp, ale jest chyba na receptę wiec muszę odwiedzić mojego lekarza rodzinnego

ja na razie jeszcze nie będę chyba brała tetralysalu pogadam z babką jeszcze raz.. czy to jest na prawdę konieczne przy takich zmianach jakie mam

Stary 2013-11-02, 19:15   #2829
vanilka_87
Przyczajenie

Dot.: Tetralysal

Ja nigdy nie mialam problemu z tradzikiem dopiero w maju tego roku po odstawieniu tabl.anty moja cera strasznie sie pogorszyla-moj problem to wielkie bolace wulkany z ktorych niestety nic nie wychodzilo szczegolnie czolo i linia zuchwy,oraz zaskorniki na nosie.Niestety z dziadostwem nie poradzilam sobie sama tak wiec od prawie 2 tyg.zazywam tetralysal przez tydzien 2 razy 1 tabletka ,teraz tylko raz dziennie do tego epiduo na razie jestem zadowolona efekty widac mam tylko czasem bol zoladka ale czasem zapominam o nystatynie probuje tez troszke zmienic diete i mam nadzieje ze cos z tego bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
vanilka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-03, 09:11   #2830
hellojza
Przyczajenie

Cytat:
hej dziewczyny można?

w załączniku dorzucam zdjęcie tego mojego dziadostwa.. słabej jakości bo robione telefonem i światło do kitu, więc normalnie to trochę inaczej wygląda, nie jest tak 'czerwono' ale zdjęcie jest zawsze mówiłam że matka natura mnie oszczędziła bo nie miałam problemu z trądzikiem ani w okresie dojrzewania ani później, a tu masz.. a gdyby coś to lat mam 22

Dermatolog postawiła Ci dobra diagnozę i widzę, że masz tez jakies zabiegi, maści - wiec nie byle jaki lekarz. Nie rozumiem dlaczego się boisz brac Tetry jak ma Ci pomóc? Nie ma nic gorszego jak leczyć się samemu. Ja też na początku nie byłam pewna ale po 3 miesiącach widzę poprawę. Też leczę sie na trądzik różowaty, jestem w Twoim wieku, wcześniej nie miałam problemów z trądzikiem.
Jeśli nie jesteś pewna tej diagnozy to idź dla pewności do innego lekarza, żeby to potwierdzić.
Może masz na razie początkowe stadium ale potem może być gorzej a po co Ci to. Może będziesz brała krótko - tak jak ja.
Lekarz chce Ci pomóc - tutaj widzę, że profesjonalnie, a nie zrobić krzywdę, więc zrób to co kazała i czekaj na efekty.
Wit PP jest na receptę - lepiej kupić kompleks wit.B.
Stary 2013-11-03, 16:39   #2831
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hellojza Pokaż wiadomość
Dermatolog postawiła Ci dobra diagnozę i widzę, że masz tez jakies zabiegi, maści - wiec nie byle jaki lekarz. Nie rozumiem dlaczego się boisz brac Tetry jak ma Ci pomóc? Nie ma nic gorszego jak leczyć się samemu. Ja też na początku nie byłam pewna ale po 3 miesiącach widzę poprawę. Też leczę sie na trądzik różowaty, jestem w Twoim wieku, wcześniej nie miałam problemów z trądzikiem.
Jeśli nie jesteś pewna tej diagnozy to idź dla pewności do innego lekarza, żeby to potwierdzić.
Może masz na razie początkowe stadium ale potem może być gorzej a po co Ci to. Może będziesz brała krótko - tak jak ja.
Lekarz chce Ci pomóc - tutaj widzę, że profesjonalnie, a nie zrobić krzywdę, więc zrób to co kazała i czekaj na efekty.
Wit PP jest na receptę - lepiej kupić kompleks wit.B.
dziękuje za odpowiedź

raczej nie ma sensu konsultowania tego z innym lekarzem bo nie mam wątpliwości i wiem ze to dobry dermatolog no ale boje się, boję się że jak odstawię to to mi się rozwali wszystko poza tym nie powiedziała przez ile mam to brać i w ogóle wizytę mam dopiero na początku stycznia..

a jak to u Ciebie wygląda w porównaniu z tym co ja mam? da się to wyleczyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 16:53   #2832
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym nie powiedziała przez ile mam to brać i w ogóle wizytę mam dopiero na początku stycznia..
a ile opakowań zapisała ?
Stary 2013-11-03, 17:43   #2833
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
a ile opakowań zapisała ?
nie mam już recepty.. tata wykupił mi maści bez tetry bo tak wstępnie mówiłam że nie wiem czy to brać i teraz muszę iść jakoś zdobyć tą receptę na to jeszcze raz, kurde

Stary 2013-11-04, 07:47   #2834
Patico
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Dziewczyny a czy wy podczas zażywania tetrysalu miałyście powikłania jak grzybice pochwy? w ulotce napisane jest, że może to wystąpić ale nie spodziewałam się że przy zażywaniu priobiotyku Lacibios Femina i odpowiednim jedzeniu nastąpi to tak szybko po rozpoczęciu leczenia...
Patico jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 13:38   #2835
natii86
Rozeznanie

nie wiecie może czy można zrobić antybiogram łykając tetralysal?

niestety ten antybiotyk nie pomaga, pojawiają się nowe pryszcze, a minął już miesiąc i myślę, że jakaś poprawa nawet mała powinna być :/
natii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 16:51   #2836
hellojza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Patico Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wy podczas zażywania tetrysalu miałyście powikłania jak grzybice pochwy? w ulotce napisane jest, że może to wystąpić ale nie spodziewałam się że przy zażywaniu priobiotyku Lacibios Femina i odpowiednim jedzeniu nastąpi to tak szybko po rozpoczęciu leczenia...
W trzecim miesiącu brania miałam problem z grzybicą pochwy - wyleczyłam antybiotykiem dopochwowym - Gynalgin i maścią Pimafucort. Potem stosowałam probiotyk - Lactovaginal. Od tamtej pory mam spokój ale nieprzyjemna sytuacja.
Nastepnie przeszłam grzybicę paznokci u stóp - nie łażę po basenach itd i jedynym czynnikiem było długie zażywanie antybiotyku - 3 miesiące. Wyleczyłam dermatologicznie. Ale z twarzą mam spokój.

Opisywałam swoja historię we wcześniejszych wypowiedziach i na swoim blogu - zapraszam.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
dziękuje za odpowiedź

raczej nie ma sensu konsultowania tego z innym lekarzem bo nie mam wątpliwości i wiem ze to dobry dermatolog no ale boje się, boję się że jak odstawię to to mi się rozwali wszystko poza tym nie powiedziała przez ile mam to brać i w ogóle wizytę mam dopiero na początku stycznia..

a jak to u Ciebie wygląda w porównaniu z tym co ja mam? da się to wyleczyć?
Wyleczyć się da - oczywiście - w moim wypadku 3 miesiące. Nie chce się rozpisywać - znajdź moje wcześniejsze wpisy. Poza tym zapraszam na bloga gdzie opisuje walkę z tą "chorobą".

No ale trochę głupio potępiłaś - widać trafiłaś na dobrego lekarza a olałaś sprawę. Idź do niej jeszcze raz i pogadaj. Nawet wciśnij sie bez kolejki - że chcesz zapytać o ten lek.
Stary 2013-11-04, 19:51   #2837
Jacqueline__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hellojza Pokaż wiadomość
Wyleczyć się da - oczywiście - w moim wypadku 3 miesiące. Nie chce się rozpisywać - znajdź moje wcześniejsze wpisy. Poza tym zapraszam na bloga gdzie opisuje walkę z tą "chorobą".

No ale trochę głupio potępiłaś - widać trafiłaś na dobrego lekarza a olałaś sprawę. Idź do niej jeszcze raz i pogadaj. Nawet wciśnij sie bez kolejki - że chcesz zapytać o ten lek.
poczytam wszystko, dziękuje bo jestem bardzo ciekawa jak to było z Tobą. dałaś mi nadzieję że jest szansa się tego pozbyć

tak zrobię idę w środę na tą sonoforeze więc jeśli będzie moja derma to zapytam o to, a jeśli nie to za kolejne 2 tygodnie- akurat będzie mogła zobaczyć czy maści coś dają czy nie jak na początek

moja cera dzisiaj rano miała pogorszenie- miałam bardziej czerwone policzki. ale mam nadzieję że to chwilowe i będzie lepiej

Stary 2013-11-07, 19:36   #2838
Dabulinda
Raczkowanie

Dot.: Tetralysal- działa to coś wogóle?????????

Witam, czy tabletki są duże? Nie umiem połykać takich większych i stąd bardzo proszę o odpowiedź
Dabulinda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 19:46   #2839
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dabulinda Pokaż wiadomość
Witam, czy tabletki są duże? Nie umiem połykać takich większych i stąd bardzo proszę o odpowiedź
kapsułka o długości 2 cm i szerokości ok 4 mm
zmierzyłam przez opakowanie , bo każda jest osobno pakowana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 20:00   #2840
Dabulinda
Raczkowanie

O dzięki! Powinnam dać radę:P
Stary 2013-11-08, 14:43   #2841
withi_as
Zakorzenienie

Melduję na szybko, że powoli nadchodzi czas, kiedyś po 140 dniach brania Tetralysal x 300mg na dobę, muszę go powoli odstawić. Moja kuracja dermatologiczna, tj Tetra + Differin/Rozex/Acne-Derm na zmianę na noc, trwa od końca czerwca. Jestem totalnie zadowolona, wierzę że efekt się utrzyma. Teraz tylko zastanawiam się czy odstawić antybiotyk z dnia na dzień, czy odstawiać powoli, tj np najpierw co drugi dzień 1x300mg ... sama nie wiem ;/
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 20:54   #2842
aaaania1989
Zakorzenienie

Dziewczyny jak się czujecie w czasie kuracji ? Ja jestem w 43 dniu kuracji i od jakiś 4 dni strasznie słabo się czuję :-/ nie wiem czy to może mieć związek z antybiotykiem ?
Chyba jakieś witaminki muszę kupić
Stary 2013-11-23, 13:35   #2843
valerica
Przyczajenie

Dermatolog mi przepisała tabletki z tetralysalem i mam takie pytania, które mnie nurtują. Tabletek jest jedynie 16, a naczytałam się o tym, że niektórzy biorą te tabletki po kilka miesięcy. Dermatolog kazała mi się pokazać dopiero w styczniu. I tak się zastanawiam czy to wystarczy i czy można taką krótką terapię przeprowadzić. Nie chciałabym, żeby po tym jeszcze bardziej mi się pogorszyło zwłaszcza, że obecnie moim problemem są głębokie zaskórniki i czasem coś tam wyskoczy. Oprócz antybiotyku do smarowania mam Differin.
Co myślicie, ma ktoś jakieś doświadczenie czy zna się na tym?
valerica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 12:50   #2844
Dabulinda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez valerica Pokaż wiadomość
Dermatolog mi przepisała tabletki z tetralysalem i mam takie pytania, które mnie nurtują. Tabletek jest jedynie 16, a naczytałam się o tym, że niektórzy biorą te tabletki po kilka miesięcy. Dermatolog kazała mi się pokazać dopiero w styczniu. I tak się zastanawiam czy to wystarczy i czy można taką krótką terapię przeprowadzić. Nie chciałabym, żeby po tym jeszcze bardziej mi się pogorszyło zwłaszcza, że obecnie moim problemem są głębokie zaskórniki i czasem coś tam wyskoczy. Oprócz antybiotyku do smarowania mam Differin.
Co myślicie, ma ktoś jakieś doświadczenie czy zna się na tym?
Mam to samo co Ty, tylko, że ja mam 2x dziennie po 1 tabletce przez 3 miesiące
Stary 2013-11-26, 07:34   #2845
rinneko
Raczkowanie

GG do rinneko

Ja jestem od wczoraj na ponownej terapii tetralysalem + epiduo, dostałam póki co tabletek na 48 dni - 16 dni z 300 mg x1 i 32 dni ze 150 mg x 1
Ostatnio brałam 3 miesiące, teraz derma wspomniała że będzie dłużej ...
rinneko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 09:55   #2846
Sanu
Raczkowanie

Dostałam taki sam zestaw z tym, że dermatolog mi powiedziała tak: najpierw mam brać po 2 tabletki, a potem po 1... dostałam 4 opakowania tego antybiotyku... i kazała za 6 tyg się pojawić więc chyba to oznacza że muszę kierować się tym co na ulotce czyli 10 dni po 2 tablety i potem po jednej.... masakra... leczenie trwa niecały tydzień a ja już nie mogę wytrzymać...
Sanu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 10:08   #2847
aaaania1989
Zakorzenienie

ja mam rozkminę..
najpierw dermatolog powiedziała , że 3 miesiące mam brać a teraz widziałam się z nią na korytarzu (przyjąć nie mogła mnie bo limity się skończyły ) to powiedziała , że 6 opakowań
na ulotce jest 12 tygodni.6 opakowań to prawie 14 tygodni....
chyba wezmę tylko 5 opakowań bo 6 żeby wziąć 4 tabletki mi się nie opłaca kupować a kosztuje sporo
a nie chce jeszcze przedłużać o te 2 tygodnie skoro na ulotce jest info o 12
Stary 2013-11-27, 11:08   #2848
Sanu
Raczkowanie

No tak mi też dermatolog mówiła, że nie można dłużej... więc myślę, że powinnaś zrobić tak jak uważasz
Sanu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 12:37   #2849
Patico
Raczkowanie

Angry Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Hej robaczki, właśnie zaczęłam II turnus leczenia z Tetrysalem (niestety po I opakowaniu ufo zniknęło ale w jeden dzień bez tabletki pojawiło się na nowo ).
Dostałam tym razem 2 opakowania tetra 300 mg + diferin zel.
Wnerwia mnie to paskudzctwo jak nie wiem - nie dość, ze cały czas trzeba łykać tabletki +priobiotyk + smarowac się zelami duperalami i etc to jeszcze to nawraca.
Zastanawia mnie czy nie ma czegoś co skutecznie zwęzi te cholerne pory w skórze aby się one tak nie zapychały i nie robiły tego typu bolących ustrojstw?

Patico jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 13:55   #2850
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sanu Pokaż wiadomość
No tak mi też dermatolog mówiła, że nie można dłużej... więc myślę, że powinnaś zrobić tak jak uważasz
ale czytałam na wizażu i innych forach , że niektórzy biorą po kilka mieisęcy
możne to nie tetralysal , może z izotekiem pomylili
no nic wezmę 5 opakowań a nie 6
to będzie 12 tygodni bez 4 tabletek

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Zastanawia mnie czy nie ma czegoś co skutecznie zwęzi te cholerne pory w skórze aby się one tak nie zapychały i nie robiły tego typu bolących ustrojstw?
tylko retinoidy doustnie

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości