|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Przyczajenie
|
Dot: Remont i przemeblowanie
Witam. Już od dłuższego czasu obserwuję ten wątek i w końcu postanowiłam napisać. Na wiosnę szykuję się z zamiarem przeprowadzenia generalnego remontu swojego pokoju gdyż ostatni raz przeprowadzony był ok. 6 lat temu. Chciałabym zmienić kolor ścian tak aby pokój był ciepły i przytulny ale nie wiem jakie kolory pasują do mebli i łóżka (niestety ich wymiana raczej nie wchodzi w grę ze względu na ograniczone fundusze :-( ) Zastanawiałam się nad czerwonym, filetowym, ewentualnie niebieskim i zielonym. Pokój jest dość duży 4,4 m x 4,3 m i jasny bo od ok. południa słońce znajduje się z tej strony domu. Załączam zdjęcia pokoju i plan ( trochę niedokładny, wymiary podane w cm). Meble zaznaczone na czerwono mogę usunąć gdyż po generalnych porządkach zrobiło mi się sporo miejsca w szafkach :p W oknie mam jeszcze żaluzje ale chciałabym je zmienić na rolety. Co do akwarium to musi ono stać na tej szafce gdyż inna by nie wytrzymała. Prosiłabym o pomoc w wyborze koloru, umeblowania i doborze dodatków. Z góry dziękuję.
Edytowane przez jula19888 Czas edycji: 2009-11-29 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Wtajemniczenie
|
Zdjecia mojego pokoju...Co moge zmienic???
![]() ![]() Potrzebna mi jest wasza pomoc... Niedawno miałam remont pokoju,malowałam ściany itp.2 ściany mam koloru jasno różowego,a 2 sa w kolorze ciemnego różu. Na ścianie powiesiłam 3 obrazy,pościagałam różne zbedne gadżety z regałow... Kolor bardzo mi przypadł do gustu,dobrze sie czuje w moim małym pokoiku,ale to jeszcze nie to.... ![]() Moim problemem jest to,ze czuję że w pokoju panuje wieczny bałagan... Mimo to ze usunełam duzo rzeczy,ciagle panuje tu "masz-masz" ![]() Chciałabym cos zmienic,ale nie wiem co ![]() Moim kolejnym problemem jest skos...wydaje mi sie taki jakis pusty...A zajmuje znaczna czesc pokoju.Moze ktoras w Was odsunie mi pomysł co moge z nim zrobic.. Kocham rózowy kolor ale jakos nie mam dodatkow w tym kolorze..Niewiem co kupic i jak je rozmiescic aby bylo ok,gdzie je poustawiac.niedawno kupilam kwiatki samoprzylepne i powiescilam w rogach scian.wydaje mi sie ze wygladaja ok... Ale jakie moge dodac jeszcze dodatk i gdzie? Zdjecia mojego pokoju z załacznikach Bardzo prosze was kochane o pomoc bo juz niewiem ![]() Pozdrawiam ![]() I przepraszam za jakośc zdjec ale były robione telefonem ![]()
#2853 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdjecia mojego pokoju...Co moge zmienic???
szukam wnętrz nowoczesnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co bym zmieniła to pozbyła sie (bez obrazy proszę ![]() A rzeczy z parapetu przeniosła bym na regał i zainwestowała w jakiegoś kwiatuszka ![]() No i z pewnością przydało by się np. parę świeczników na tą półkę nad monitorem która wydaje się dosyć pusta... Nad łóżkiem dostrzegłam że wiszą jakieś dzwoneczki może by zamienić jedne na baldachim? zapełniło by wtedy ten "pusty" skos a jeśli dało by radę odkleiła bym kwiatuszki i "porożu cała" bym je po tej ścianie nad łóżkiem (na której są) by były bardziej widoczne... no i ostatnia już rzecz jaką bym zmieniła to jakaś porządna narzuta na łóżko... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Rozeznanie
|
Możesz napisać konkretnie jakich wnętrz, chodzi o sypialnię, salon, łazienkę itp
![]()
#2856 |
Raczkowanie
|
![]()
Wizażystki!
Na zdjęciach jest mój salon, niby normalny a czegoś mi w nim brak... Macie jakieś pomysły na odmianę tego pokoju? Może jakieś małe sztuczki, a efekt będzie powalający? Pomóżcie! ![]() W grę wchodzi zmiana podłogi, łącznie z dywanem, nowy stolik, może komoda? No nie wiem... Ważne tylko by został komplet wypoczynkowy i kolor ścian - a z resztą zróbcie co chcecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
sypialnia, pokój
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
Mówisz i masz, może coś Cię zainspiruje
![]()
#2859 |
Rozeznanie
|
![]()
#2860 |
Rozeznanie
|
![]()
#2861 |
Rozeznanie
|
parę salonów
#2862 |
Rozeznanie
|
i jeszcze coś
![]()
#2863 |
Rozeznanie
|
i jeszcze
![]()
#2864 |
Rozeznanie
|
no i jeszcze to, może znajdziesz tu coś dla siebie
![]()
#2865 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czegoś tu brak... - metamorfoza salonu
No niestety, ja bym te ściany w pierwszej kolejności przemalowała, naprawdę są okropne. Wywal dywan, podłogi nie widać więc nie wiem czy ją zmieniać czy nie.
Poduszki w jakieś ładne kolorowe poszewki. Proste, gładkie firany i zasłony proste do podłogi na oknach. Stolik prosty bardziej nowoczesny, ale drewniany i serweta pa, pa. Na ścianie zamiast tego obrazu coś większego i na ścianie pustej, przy której stoją kwiaty też jakiś obraz, albo ładne duże lustro w pięknej drewnianej ramie - pod kolor stolika. Kwiatom przydałyby się ładne osłonki. Lampy też bym wymieniła na proste i bardziej nowoczesne. Może te zdjęcia jakoś Cię zainspirują
#2866 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
<-_-Anika-_->
Bardzo Ci dziekuje za porady ![]()
#2867 |
Zadomowienie
|
Mm.. no to teraz czas znowu na mnie wiem już prosiłam was o pomoc jednak proszę o nią jeszcze raz bo mój pokój nie przeżył w efekcie żadnego wielkiego remontu tylko dokupiłam zasłony i baldachim... teraz zamówiłam nowe meble więc myślę o przemalowaniu ścian 1czekoladowa (ta z oknem) a reszta magnolia.. no ale im dłużej o tym myślałam tym szybciej wpadały mi do głowy inne pomysły na imag mojego pokoju z klasycznego brąz i magnolii na retro (lata 70') po przez old school... wszystkie te style kocham! więc pomóżcie jak połączyć to wszystko w jedną całość by się nie gryzło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
Troszkę inspiracji... z tych stylów... mam nadzieje że moja prośba o pomoc nie zostanie zapomniana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zadomowienie
|
Coś mi sie wydaje, że te ściany lepiej wyglądają w rzeczywistości niż na zdjęciu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zadomowienie
|
coś ode mnie dla inspiracji
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Raczkowanie
|
a macie może zdjecia z filmy barwy szczescia bo bardzo podoba mi sie wystroj domu kasi i julki
#2872 |
Raczkowanie
|
Macie może zdjęcia pokoi w kolorze lawendowym, wrzosowym, fioletowym?!?!?! Szukam czegoś w tym stylu...
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja znalazłam u siebie tylko tyle
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Wywaliłabym stolik i lampy w pierwszej kolejności . Czy to jest salon połączony z kuchnią?Jeśli tak to w jakim stylu jest kuchnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Raczkowanie
|
cmoksia dzięki za zdjęcia są bardzo fajne...
a co do moich trzech pytajników nie wiem o co wam chodzi... często tak pisze i jak na razie nikt na to uwagi mi nie zwrócił. Jestem na forum od nie dawna. Czy wszyscy "nowi" są wyśmiewani za napisanie tego co niektórym się nie podoba? Są jakieś dozwolone granice używania pytajników? :/
#2877 |
Rozeznanie
|
Pomalowałabym na ciemno tylko jedną ścianę, ale nie okienną, a tą na wprost łóżka - to jedyna ściana bez skosów - reszte na jasny kolor. Możesz na tej ciemnej ścianie zrobić jakiś szablon, albo jeśli masz stare płyty nakleić je na ścianę jako ozdobę. Na łóżko narzuta w kolorze ciemnej ściany i parę poduch w jasnym kolorze we wzorki. Na oknie zasłona z tego samego materiału co np. poduszki na łóżku.Do jasnych w odcieniu ciepłego beżu i czekoladowego brązu możesz w dodatkach - szczególnie we wzorach na dodatkach dodać trochę turkusu. Tyle mi przychodzi na myśl w tej chwili
![]() Może wyjść coś mniej więcej w tym stylu - sorki za to że tak brzydko, ale robiłam to szybko i we Paincie ![]()
Pozdrawiam ![]() Edytowane przez kraajanka Czas edycji: 2008-02-10 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nikt nie miał zamiaru Cię urazić, to są tylko żarty. ![]() ![]() Pytajników możesz sobie używać ile chcesz, nie ma limitów... ![]() Za to grafik w tekście może być tylko 20... ![]() Stanowczo za mało... ![]() ![]() Pozdrawiam, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co, myślałam, że mam więcej, ale jednak nie..
chodziło mi o to, że "!?" często wyraża irytację czy wściekłość, a w dużych ilościach to już w ogóle strach się bać. Żeby zadać pytanie naprawdę wystarczy jeden znak zapytania. Nie chodzi o wyśmiewanie nowych, tylko o rozróżnianie przekazu teksu mówionego i pisanego, one rządzą się zupełnie innymi prawami i właśnie tym "?!?!?!" wyrażasz zupełnie co innego niż chcesz, więc trzeba uważać, bo możesz zostać w którymś momencie źle odebrana i ktoś przez przypadek np poczuje się urażony
#2880 |
Rozeznanie
|
Torchy może to Ciebie zainteresuje
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.