![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Pamietajcie przy tabelkach że musicie odejmowac 5 cm i zaokrąglać w dół
![]() Czyli przy 73 pod biustem i 81 w to bym stawiała na 65B/C ![]() Mnie całe zycie panie ekspedientki upychały w 75A. Wiecie jaka to rozpacz była jak 75 A na mnie latało? Matko boska miseczka A była na mnie za duża! Napomkne tylko że pod biustem mam 64-66 cm ![]() ![]() Nosiłam 70B pozniej, oczywiscie jak sie dowiedziałam o całej akcji z dobieraniem staników to wszystko mnie drażniło, zaczeło sie zwężanie. Wczoraj dostałam moje 2 pierwsze staniki w rozmiarze 65C ![]() ![]() Chociaz ja powinnam mieć 60DD, ale... ciezko znaleźć. Chcąc nie chcąc biust mam mały, a wiekszosc tych w tym rozmiarze to już bardzo zabudowane, szyte jakby na duzy biust. Ale radze sobie zwezaniem całkiem dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zadomowienie
|
ja się zmierzyłam i mi wyszło 80A
A zawsze kupuję 80B ehhh...
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej musicie sobie coś zle mierzyć, bo o to własnie chodzi zeby zmniejszyc obwód a zwiększyć miseczkę a nie na odwrót! ![]() prosze oto kilka przydatnych linków: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ http://besame.blox.pl/2007/02/Stanik...radnikowo.html
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze zasugeruje żeby sprobowac wpisac tez cm mniej lub wiecej i zobaczyc czy nie jestesmy na granicy. Ja jak wpisze 80 to mam B a jak 81 to C ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Pani Buka
|
czyli czyli że wg tabelki wyszło mi 70/75 B to powinnam nosić 65C czy jak? :O
#2857 |
Zakorzenienie
|
mi w kalkulatorze wyszedł rozmiar polski 70D, D?! Chyba się utopie;D
#2858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla przykładu: ja wpisuje 65 i 95 wychodzi mi rozmiar brytyjski 60GG (28GG) ale to jest wszystko orientacyjnie. Ja mierzyłam ok.10 biustonoszy i tylko jedna 60 nie była zaciasna. W dodatku miseczki różnią się w zależności od producenta i w rzeczywistości dobrze leżały staniki 65GG/H
![]() |
#2859 |
Pani Buka
|
no tak. wszystkie moje staniki mają obwód 75. przydałoby się, żeby były węższe...
![]() ![]()
#2860 |
Zakorzenienie
|
to jest jakieś....dziwne, całe życie kupowałam 75B a teraz dowiaduje się o jakiś niestworzonych rzeczach
![]() Już nic z tego nie rozumiem
#2861 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
#2863 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nareszcie na swoim kompie ![]() Co do facetów to ja się wolę nie wypowiadać, bo ostatnio jestem w tych sprawach beznadziejna i rady nie widzę ![]() A jeśli chodzi o staniki to się z czystej ciekawości zmierzyłam to mi wyszło kompletnie bez sensu, bo miseczka jest w tej tabeli A a ja zawsze noszę B i jest ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
maszyna, nie człowiek
|
http://besame.blox.pl/2007/02/Stanik...radnikowo.html
http://besame.blox.pl/resource/miseczki__za_male.GIF no jakby zrobili zdjęcie 70A na mnie, dokąłdnie taki sm obrazek. No to ja wiem co będę robić w przyszłym tygodniu :P
#2865 |
Zakorzenienie
|
o tak.
ostatnio stwierdziłam, że jestem głupia. no ale, kurcze.. zakochałam się w totalnym palancie.. niby wiem(nawet nie niby bo wiem) jaki on jest na prawdę, ale nie dociera to do mnie do środka ![]() ![]() ![]() od tego czasu odkąd się znamy poznałam 2 facetów, na prawdę świetnych, prawie, że ideałów ale ja do nich nic a nic.. i tak myślę, że daję sobie siana z facetami, chyba jeszcze nie dorosłam do tego, żeby być z kimś na poważnie ![]() ![]() dzisiaj pobudka o 6:33 a o 6:50 wyjazd na zakupy z rodzicami ![]() ![]() łososie zakupione mniam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (co wcale mnie nie cieszy, bo przeżywasz to co ja, a to jest straszne i nie chciałabym aby inny byli w takiej zagmatwanej sytuacji) ____________ Dziewczyny, zastosowałam ten wasz kalkulator stanikowy i wyszło mi 75D ![]() Ehh, wybiorę się po świętach do jakiegoś porządnego sklepu z bielizną...
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja chyba też nie dorosłam do facetów. Mówię to, bo sobie zdałam ostatnio sprawę z tego, jak ja strasznie lubię dominować. Moje musi być ostatnie słowo w kłótni, to ja łapię za rękę, ja musze postawić na swoim, ja powiem, ja zrobię, ja to i ja tamto. I jak mi sie podoba jakiś facet to właśnie taki, który potrafi nade mną zapanować i mnie zdominować. Chyba mi się w mózgu od tej nauki poprzestawiało...
Doszłam do wniosku, że teraz po nocach będę mysleć o sukience na 100dniowkę, a nie o tym co we mnie jest tak zj***, że uniemożliwia mi interakcję :P (Boże, jakich ja słów zywam ![]()
#2868 |
Zakorzenienie
|
ja sobie przeklnęłam, ale dziś idę do spowiedzi ... :P
nic mi się już nie chce jakiś leń mnie dopadł.. kurcze musiałabym zacząć powtarzać z biologii albo lektury(o zgrozo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
hmm coś jakiś dziwny ten kalkulator
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2870 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja ostatnio za dużo przeklinam, dziewczyna nie powinna być tak.. wulgarna jak ja. I tak agresywna :P No to mam postawnowienie na Nowy Rok: nie rpzeklinac i nie zostawiać na ludziech śladów moich łapek ^^'
xxboo, może dobrze Ci wyszło? Tlyko trudno sprawdzić, bo znaleźć w Polsce 65D to sukces. Miałam ostatnio ochotę trzeonąć koleżanke w głowę, jak jej pani w sklepie zaproponowała 70B zamiast 75A. Nawet przymierzyć nie chciała, bo ona wie lepiej, biustu nie ma (w porównaniu z emną to ona jest jak Pamela Anderson XD).
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2008-12-23 o 10:19 Powód: dopisek xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nicRu, pewnie nie ma, skoro sobie go uparcie rozsmarowuje po klatce piersiowej :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaciekawiłyście mnie tymi stanikami ![]()
![]() |
#2873 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A do wszystkich płaczących przez facetów - Nowy Rok idzie, może przyniesie coś dobrego, więc uszy do góry. ![]() Idę z powrotem do krojenia, cebula (i piekące oczy) już za mną, czas na góóóórę pieczarek... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2876 |
Pani Buka
|
u mnie jest niby ok z TŻ-tem, ale on jest starszy, i czasem mi się wydaje, że może za wcześnie wpakowałam się w taki poważny związek... mimo to strasznie, strasznie mi na nim zależy, a problem w tym, że nie wiem, co będzie po mojej maturze
![]() w ogóle ostatnio ciągle się martwię, stresuję przyszłością bliższą, dalszą. mam straszne zmiany nastrojów i w ogóle nie czuję tych świąt. mama namawia mnie do pójścia do spowiedzi, ale ja nie chcę... nie wiem nawet co powiedzieć, bo ostatnio Kościół mnie odstrasza... poza tym boję się, że mój prezent dla TŻ-ta (kalendarz i rękawiczki) okaże się niewypałem i w ogóle... bu. przepraszam za to smęcenie ![]()
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż znam wiele osób które są w związkach na odległość i są szczęśliwi ![]() ja się boję że longsleeve który mam dla TŻta będzie za mały! ![]()
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
koniec siedzenia na dupie i nic nie robienia!
![]() zabieram się za notatki z bio. z ekologii, bo moja klasa jej nie przerabiała a na maturce jest z niej kilka zadań i szkoda by było stracić pkt.. tak więc zaczynam robić notatki, żeby było się z czego uczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Pani Buka
|
ano widzisz. też bym tak chciała problem w tym, że chciałabym wyjechać, bo tu na miejscu nie ma raczej satysfakcjonujących mnie studiów... rodzina by mnie zabiła zresztą bo wiedzą że stać mnie na dużo lepsze uczelnie
![]() najbliżej mam do Wawy i Lublina, ale w stolicy jest masakra z mieszkaniem i kasą, a w Lublinie... no jakoś nie. TŻ jest natomiast na drugim roku na tutejszej uczelni, na trzeci mógłby co prawda przenieść się na zaoczne, a potem zacząć coś innego, ale u niego też jest problem z kasą ![]() wiem, że są pary, które widują się rzadko, ale przecież do domu przyjeżdzałabym najczęściej raz w miesiącu na weekend, więc co to jest...... nie no w naszym przypadku taka opcja odpada :/
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.