Żony 2011 :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 17:50   #2851
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki, byłam dzisiaj na rozmowie o pracę i fajnie jakby się udało wyniki dopiero za tydzień
trzymam bardzo mocno

Ja też bym poprosiła za kciuki, bo idę jutro wkońcu na pobranie krwi. Muszę sprawdzić co mi jest, bo od ponad roku z przerwami bolą mnie stawy w nadgarstkach ale jakoś ignorowałam to, jak przestawało boleć, to uważałam, że już mi lekarz nie potrzebny, jak zaczynało to brałam jakiś silny proszek i przestawało. I doprowadziłam się do takiego stanu, że bardzo boli i się strasznie boję, że będzie to coś poważnego, już takie choroby sobie wymyślam, że w nocy nie mogę spać... Wiem, wiem stara baba a głupia ale naprawdę strasznie się boję wyników...

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2012-08-03 o 19:33
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 18:43   #2852
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 00:18   #2853
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny trzymajcie kciuki, byłam dzisiaj na rozmowie o pracę i fajnie jakby się udało wyniki dopiero za tydzień
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;35682370]trzymam bardzo mocno

Ja też bym poprosiła za kciuki, bo idę jutro wkońcu na pobranie krwi. Muszę sprawdzić co mi jest, bo od ponad roku z przerwami bolą mnie stawy w nadgarstkach ale jakoś ignorowałam to, jak przestawało boleć, to uważałam, że już mi lekarz nie potrzebny, jak zaczynało to brałam jakiś silny proszek i przestawało. I doprowadziłam się do takiego stanu, że bardzo boli i się strasznie boję, że będzie to coś poważnego, już takie choroby sobie wymyślam, że w nocy nie mogę spać... Wiem, wiem stara baba a głupia ale naprawdę strasznie się boję wyników...[/QUOTE]

Dziewczyny trzymam za Was kciukasy!
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 09:50   #2854
Stysik
Zakorzenienie

Ja też trzymam

Ewelika badałaś sobie ostatnio poziom cukru we krwi?

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 16:37   #2855
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Ja też trzymam

Ewelika badałaś sobie ostatnio poziom cukru we krwi?

nie badałam, bo nie wiedziałam że cukier może mieć też wpływ na bóle stawów. Ale dobrze, że mi napisałaś to jeszcze dziś pójdę do babci go sobie zmierzyć.
Miałam dziś to badanie krwi, pani w laboratorium powiedziała, że wyniki mam w normie ale jeszcze w poniedziałek idę z nimi do mojego lekarza rodzinnego i zobaczę co mi powie.

A jutro jadę robić teściowej ogórki na zimę mam nadzieję, że mi wyjdą

Dziękuję za kciuki
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 20:41   #2856
badzia987
Wtajemniczenie

dorka- trzymam mocno kciuki !!!

ewelika- Lańsko za te zlekceważenie.

Mam takie pytanie- jak zaboli was ząb to idziecie do dentysty prywatnie czy państwowo?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 21:33   #2857
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja nie wiem jak to jest iść do dentysty państwowo

Ale np moja rodzina w małopolsce ma świetną państwowa opiekę.

U mnie za wszystko się płaci nawet jak gabinet ma podpisaną umowę z NFZ.

- 25 kg
Stary 2012-08-05, 11:38   #2858
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie- jak zaboli was ząb to idziecie do dentysty prywatnie czy państwowo?
mam stomatologa, do którego chodzę i państwowo i prywatnie i w jednym i drugim przypadku bardzo się stara jeśli znasz kogoś dobrego na nfz to idź - chyba, że to będzie ząb do leczenia i nie jest to przód (1,2,3) bo tylko na przód przysługują białe plomby

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 15:42   #2859
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to jest iść do dentysty państwowo

Ale np moja rodzina w małopolsce ma świetną państwowa opiekę.

U mnie za wszystko się płaci nawet jak gabinet ma podpisaną umowę z NFZ.

Ja byłam tylko raz państwowo i niby sie nie dało uratowąc zęba i mi go baba wyrwała a to była 4 wiec było widać jak sie uśmiechałam wiec musiałam wstawić koronkę , od tamtej pory nie ryzykuję i chodze prywatnie.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-06, 07:05   #2860
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
dorka- trzymam mocno kciuki !!!

ewelika- Lańsko za te zlekceważenie.

Witam wszystkich po wakacjach
Ja chodzę do gabinetu dentystycznego gdzie przyjmują i prywatnie i państwowo. Zawsze płace tyle samo więc nie wiem jak ta babka to sobie liczy.
Rozmawiałyście o pracy więc i ja sie wypowiem...
Ja pracuje w biurze rachunkowym za 1200 zł pracowałam w urzędzie skarbowym za najniższą krajową i jak słyszę jak mówicie, że nie będziecie pracować za 1500 zł to wogóle was nie rozumiem. Jeżeli nie macie co jeść i któraś z was mówiła że sam czynsz pochłania większość oszczędności to dla mnie sprawa jest oczywista idę na kase do biedronki i nie ma znaczenia czy mam studia czy nie, teraz mgr można się "podetrzeć" najważniejsze są znajomości jak się ich nie ma to trzeba zaczynać od niższych szczebli kariery a w między czasie można coś szukać.
Stary 2012-08-06, 07:53   #2861
Stysik
Zakorzenienie

w ogóle dentyści powinni dawać paragon wkurza mnie jak idę państwowo (ostatnio państwowo kilka lat temu byłam), to nie dość że im państwo płaci, to jeszcze ja muszę państwu zapłacić jak chcę coś czego nie ma w darmowym cenniku niech mi dają paragon

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 10:06   #2862
megamag
BAN stały

Cytat:
Trzymam. Daj znać, jak będziesz wiedzieć, czy się dostałaś.

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;35682370]trzymam bardzo mocno

Ja też bym poprosiła za kciuki, bo idę jutro wkońcu na pobranie krwi. Muszę sprawdzić co mi jest, bo od ponad roku z przerwami bolą mnie stawy w nadgarstkach ale jakoś ignorowałam to, jak przestawało boleć, to uważałam, że już mi lekarz nie potrzebny, jak zaczynało to brałam jakiś silny proszek i przestawało. I doprowadziłam się do takiego stanu, że bardzo boli i się strasznie boję, że będzie to coś poważnego, już takie choroby sobie wymyślam, że w nocy nie mogę spać... Wiem, wiem stara baba a głupia ale naprawdę strasznie się boję wyników...[/QUOTE]

A może Ci się po prostu jakieś chrząstki wycierają? Jak stawy bolą to podobno trzeba jeść dużo żelków albo jakiś forlexów, czy jak to się tam nazywa z apteki. Ale lepiej zapyta lekarza.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam wszystkich po wakacjach
Ja chodzę do gabinetu dentystycznego gdzie przyjmują i prywatnie i państwowo. Zawsze płace tyle samo więc nie wiem jak ta babka to sobie liczy.
Rozmawiałyście o pracy więc i ja sie wypowiem...
Ja pracuje w biurze rachunkowym za 1200 zł pracowałam w urzędzie skarbowym za najniższą krajową i jak słyszę jak mówicie, że nie będziecie pracować za 1500 zł to wogóle was nie rozumiem. Jeżeli nie macie co jeść i któraś z was mówiła że sam czynsz pochłania większość oszczędności to dla mnie sprawa jest oczywista idę na kase do biedronki i nie ma znaczenia czy mam studia czy nie, teraz mgr można się "podetrzeć" najważniejsze są znajomości jak się ich nie ma to trzeba zaczynać od niższych szczebli kariery a w między czasie można coś szukać.
Też dość długo pracowałam za 1200 zł. I jakoś nie czułam się szczególnie zhańbiona.

Co do dentysty, to nawet zapomniałam, że da się państwowo. W ogóle to jest zabawna rzeczy, bo ja niby mam ubezpieczanie jako jeszcze studentka z mamy emerytury, ale żeby z niego skorzystać, musiałabym mieć zaświadczenie z mamy ZUS-u, a ono jest ważnie miesiąc. Do tej placówki ZUS-u to ja mam ponad 100 km, a jest czynna tylko w tygodniu, a ja pracuję. No więc nie będę tam jeździć. I tak mam, a nie mam.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 19:04   #2863
badzia987
Wtajemniczenie

Ojej co tu tak cicho?!

Dziewczyny to może jakoś powspominamy te lepsze czasy- jak się poznaliście z waszymi połówkami. Długo jesteście razem? Jak wyglądały oświadczyny ? Czy czułyście, że to może być wasz przyszły mąż?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 21:00   #2864
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Ojej co tu tak cicho?!

Dziewczyny to może jakoś powspominamy te lepsze czasy- jak się poznaliście z waszymi połówkami. Długo jesteście razem? Jak wyglądały oświadczyny ? Czy czułyście, że to może być wasz przyszły mąż?
ja jednym okiem oglądam igrzyska ale po krótce mogę opisać naszą historię
nam pod koniec września minie 6 lat jak już jesteśmy razem. Pochodzimy z dwóch sąsiednich miejscowości, które graniczą ze sobą. Nawet mąż mieszkał w dzieciństwie w mojej, a później się wybudowali, ale mamy do naszych domów 10 minut spacerkiem

Zanim byliśmy razem znaliśmy się już wcześniej, poznałam swojego jak byłam w pierwszej klasie średniej na sylwestrze u koleżanki. Wtedy się poznaliśmy i sporo tańczyliśmy, miałam na niego chrapkę i on też ale był zbyt nieśmialy. I tak jakoś rozmyło się wszystko, choć koleżanki chciały nas ze sobą zeswatać

Później od czasu do czasu widzieliśmy się w autobusie jak dojeżdżałam do szkoły, był czas że odprowadzał mnie na praktyki, narobił mi wtedy nadziei, ale na tym się skończyło, bo jak się okazało miał już dziewczynę
I tak nasze drogi się łączyły i rozchodziły, aż do pewnego dnia, jak wracałam ze spaceru z kumpelą kolo jego domu.

Zamieniliśmy parę słów i zanim doszłam do swojej chałupki dostałam od niego sygnał na komórkę, później napisał smsa i już przez kolejny tydzień spotykaliśmy się codziennie wieczorami. Siedzieliśmy na ławeczce popijając piwko i gadaliśmy do 1-2 w nocy. A od 30 września zaczęliśmy być razem, taki prezent na dzień chłopaka
Po niecałych trzech latach oświadczył mi się w Augustowie jak byliśmy na urlopie.
Odkąd zaczęliśmy być razem nie wyobrażałam sobie, że mogłoby być inaczej. Po niecałym roku zamieszkaliśmy razem, chcieliśmy wcześniej.
Czułam, że to on i nikt inny, bo pasujemy do siebie idealnie

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2012-08-10 o 21:04
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 10:49   #2865
tatami
Rozeznanie

Dziewczyny to i ja się wypowiem w sprawie pracy bo przyznam, że też trochę tego nie rozumiem.
Jestem po studiach podobnie jak Wy. W tym roku obroniłam magisterkę ale nie mam złudzeń, że przyjmą mnie do biura lub że w najbliższym czasie uda mi się znaleźć pracę w swoim zawodzie. Mężatką jestem od ponad roku, mieszkamy ze sobą 3,5 roku, z czego 2 lata na swoim mieszkaniu. Pracuje tylko mąż, ja dorabiałam sobie w różnych miejscach jako studentka. Od czerwca nie mam pracy, nie szukałam do tej pory, bo planowaliśmy wyjazd, więc nie było sensu szukać roboty na 1,5 miesiąca.
Teraz do rzeczy - jak napisałam, nie łudzę się, że przyjmą mnie nie wiadomo gdzie. Chcę pracować i pójdę do jakiejkolwiek pracy. Zwyczajnie lepiej się czuję pracując GDZIEKOLWIEK niż nie pracując w ogóle. Owszem, ja także mam ambicje, chciałabym być tak zwanym KIMŚ i zarabiać przynajmniej te 2 tysiące miesięcznie. Ale wiem, że póki co nie mam na to szans. I wolę mieć te 1000 zł choćby za pracę na kasie, niż nie mieć nic i siedzieć w domu.
Czy Wy zastanowiłyście się kiedyś, jak taka sytuacja jest odbierana przez Waszych mężów, teściów czy najbliższe środowisko? Że szukacie ambitnej pracy, ale skoro jej nie ma, to wolicie nie pracować wcale niż np. w sklepie spożywczym? Nie chcę Was oceniać, nie moja w tym rola, jednak mam wrażenie, że idziecie trochę na łatwiznę. Skoro mąż pracuje, starcza nam do pierwszego, to mogę sobie pozwolić na bezrobocie. Nie chcę się wymądrzać, ale sytuacja na rynku pracy jest tak zmienna, że Wasze połówki (choć teraz mają stałą i pewną pracę) mogą za jakiś czas ją stracić. I co wtedy?
Osobiście wolę pracować, odkładać moją wypłatę (bo z pieniędzy męża utrzymamy się) na jakieś wycieczki, wczasy, ciuchy, wizyty u kosmetyczki itp. Pracę będę miała prawdopodobnie mało prestiżową, ale za to będzie mnie stać na wszystkie te przyjemności. I będę niezależna finansowo. A to dla mnie bardzo ważne, bo choć mąż mi nie wypomina, że to on na nas zarabia, to wiem, że "w razie czego" będę bardziej pewna siebie.
I jeszcze jedna kwestia - z jednej wypłaty bardzo trudno utrzymać dwoje dorosłych ludzi plus dziecko. A wszystkie jesteśmy w takim wieku, że już pewnie o tym myślicie. Ja mam 24 lata, przez najbliższy rok - półtorej zamierzam odkładać kasę i w międzyczasie starać się dostać umowę o pracę na choćby te 3 lata. I za ten rok - półtorej starać się o dziecko. A Wy? Czy jeśli za dwa lata będziecie w takiej samej sytuacji jak teraz, tzn. bezrobotne, zdecydujecie się na planowanie rodziny?
Moje stanowisko jest takie - studia ma teraz prawie każdy, prawie każdy chce mieć dobrą i uznawaną w społeczeństwie pracę. Ale takich posad w stosunku do osób, które się o nie starają, jest mało. W związku z tym wolę zacisnąć zęby, pracować gdziekolwiek (byle szanowali mnie szefowie i współpracownicy, bo dobra atmosfera w pracy pomaga ugłaskać zranione ambicje) i odkładać pieniądze na spełnianie marzeń o rodzinie czy podróżach. Mogę zmywać gary w restauracji, byle wrócić do domu, w którym będzie czekał na mnie mąż, pies i małe szczęście. Wtedy będę czuła, że to wszystko robię "po coś". Że to wszystko ma sens.
Układajcie sobie własne życie jak chcecie, nikt go za Was nie przeżyje. Chcę jedynie skłonić Was do refleksji. Jak to powiedziała moja promotorka - w naszym pokoleniu nie ma już tej pokory i chęci poświęcenia się dla ideałów (ojczyzny, rodziny itp.). Czy miała rację - oceńcie sobie same.
Pozdrawiam i szczęśliwego życia życzę - bez względu na to, jaką pracę wykonujecie

Lody miętowe

tatami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 16:01   #2866
happy2gether
Wtajemniczenie

Tatami chcę powiedzieć, że z ciekawością przeczytałam to co napisałaś i muszę przyznać, że to bardzo mądre słowa. Gratuluję Ci takiego dojrzałego podejścia do życia i podpisuję się pod tym w 100%

Edytowane przez happy2gether
Czas edycji: 2012-08-11 o 16:02
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 16:53   #2867
tatami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Tatami chcę powiedzieć, że z ciekawością przeczytałam to co napisałaś i muszę przyznać, że to bardzo mądre słowa. Gratuluję Ci takiego dojrzałego podejścia do życia i podpisuję się pod tym w 100%
Dziękuję, chociaż nie chodziło mi o uznanie. Chciałam tylko skłonić do pewnej refleksji Jeśli ktoś choć przez chwilę się nad tym zastanowi, to znaczy, że warto było to napisać.

Lody miętowe

Stary 2012-08-11, 18:11   #2868
morenica
Zakorzenienie

Jak ja bym chciała, żeby gdziekolwiek mnie chcieli...
Niestety z banku zadzwonili, że dziękują za zainteresowanie i może we wrześniu jak będzie kolejna rekrutacja.
Przechorowałam to leżąc cały dzień w łóżku i gapiąc się w tv, dzisiaj na szczęście Mąż mnie zmusił wręcz do ruszenia się i pojechania z Nim do dziadków. Co jednak wcale nie poprawiło mojego nastroju...
I coraz częściej myślimy o wyjeżdzie...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 18:14   #2869
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała, żeby gdziekolwiek mnie chcieli...
Niestety z banku zadzwonili, że dziękują za zainteresowanie i może we wrześniu jak będzie kolejna rekrutacja.
Przechorowałam to leżąc cały dzień w łóżku i gapiąc się w tv, dzisiaj na szczęście Mąż mnie zmusił wręcz do ruszenia się i pojechania z Nim do dziadków. Co jednak wcale nie poprawiło mojego nastroju...
I coraz częściej myślimy o wyjeżdzie...
Wiem co czujesz... Ja tak miałam po każdej rozmowie, gdy czekałam na telefon i nic i nic, później "depresja" przez kilka dni i tak w kółko.
Stary 2012-08-11, 19:14   #2870
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz... Ja tak miałam po każdej rozmowie, gdy czekałam na telefon i nic i nic, później "depresja" przez kilka dni i tak w kółko.
Ja pracowałam na taśmie fizycznie, w biurze nieruchomości, miałam staż w Areszcie Śledczym, pracowałam na słuchawce w call center, byłam sekretarką agencji kredytowej, sprzedawałam łososia, rozlewałam browar... Żadna praca nie hańbi

Mimo ze mam studia to składałam swoje CV nawet do pracy jako sprzątaczka w biurach ale niestety nikt mnie nie chce

Choć tyle że mogę sobie tych kilka stówek miesięcznie dorobić bo byłabym skazana na męża w 100%

- 25 kg
Stary 2012-08-11, 19:51   #2871
morenica
Zakorzenienie

W moim mieście sprzątaczka powinna mieć grupę inwalidzką...a ja nie mam...
A składam CV dosłownie wszędzie. Nie boję się żadnej pracy i już dawno w kieszeń schowałam swoje wykształcenie kierunkowe. Byle to była jakaś praca i jakaś kasa...ale nawet i tego nie ma w moim mieście.
Moja kuzynka pracowała prawie 2 lata w call center i z dnia na dzień Jej podziękowali...

Schudłam prawie 2 kg
Stary 2012-08-11, 19:57   #2872
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Tak do pracy albo grupę albo znajomosci albo w ostateczności być studentem

- 25 kg
Stary 2012-08-11, 20:00   #2873
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do pracy albo grupę albo znajomosci albo w ostateczności być studentem
Zaocznym, który jest dyspozycyjny nawet w weekendy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-11, 20:09   #2874
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zaocznym, który jest dyspozycyjny nawet w weekendy
Oł je

- 25 kg
Stary 2012-08-11, 21:17   #2875
tatami
Rozeznanie

Dokładnie, żadna praca nie hańbi. Ja siedziałam na kasie, wykładałam towar, wycinałam naklejki w drukarni, pracowałam w call center, handlowałam na targach przeróżnych (nie na targowiskach, tylko targach tematycznych). sprzedawałam ciastka, parzyłam kawkę... I zawsze z tego jakaś kasa była. Dzięki temu jako nastolatka mogłam sobie pozwolić na coroczne wakacje, kupić jakiś ciuch czy prezent na urodziny wtedy jeszcze chłopakowi.
Teraz mam 24 lata i kasa przyda się na inne rzeczy, ale zawsze się przyda. Bez względu na to, czy zarobię ją stukając w klawiaturę w biurze czy rozlewając piwo w pubie. W domu nie wysiedzę

Lody miętowe

Stary 2012-08-11, 21:41   #2876
Siejusia
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
mogłabym się do Was podłączyć? Może powiem coś o sobie. Jestem żoną roku 2011 tak jak Wy, poza tym również bezskutecznie szukam pracy. Nie jest to fajne. W tym roku pragnę w końcu zacząć moje wymarzone studia, ale żeby to zrobić, muszę na nie zarobić. Błędne koło po prostu
Stary 2012-08-11, 21:42   #2877
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
mogłabym się do Was podłączyć? Może powiem coś o sobie. Jestem żoną roku 2011 tak jak Wy, poza tym również bezskutecznie szukam pracy. Nie jest to fajne. W tym roku pragnę w końcu zacząć moje wymarzone studia, ale żeby to zrobić, muszę na nie zarobić. Błędne koło po prostu

- 25 kg
Stary 2012-08-12, 07:59   #2878
martusienka
Wtajemniczenie

Ja też uważam, że żadna praca nie hańbi. Tylko nigdzie mnie nie chcieli. Trochę późno zorientowałam się, że do prac takich, jak np. na kasie mam za wysokie wykształcenie. Zresztą, mając nawet taką pracę jak można myśleć o przyszłości, o dziecku? Ja sobie nie wyobrażam. Taka praca jest ok, ale tylko "na chwilę".
Stary 2012-08-12, 10:51   #2879
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Witaj znajomo z kociego wątku

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że żadna praca nie hańbi. Tylko nigdzie mnie nie chcieli. Trochę późno zorientowałam się, że do prac takich, jak np. na kasie mam za wysokie wykształcenie. Zresztą, mając nawet taką pracę jak można myśleć o przyszłości, o dziecku? Ja sobie nie wyobrażam. Taka praca jest ok, ale tylko "na chwilę".
Dokładnie Zgadzam się...
Stary 2012-08-12, 11:55   #2880
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Witaj znajomo z kociego wątku

Miałam w piątek chamską sytuację. Poszłam do księgarni po tym jak znalazłam ogłoszenie w sieci. Kobieta umówiła się ze mną na 11 żeby zobaczyć jak pracuję. Poszłam o tej 11 i usłyszałam że oferta jest nieaktualna, bo już kogoś mają. Powiedziałam że to dziwne że umówili się ze mną na rozmowę i przyjęli kogoś innego. Więc babka mówi: to niech pani przyjdzie o 13. Poszłam tam, popracowałam kilka godzin, ometkowałam im pół sklepu. O 20 zadzwonili i powiedzieli że jednak przyjmą kogoś innego. Pewnie obiecali pracę dziewczynie która była przede mną , a ja przyszłam odwalić za free czarną robotę i tyle.
Druga praca była w pralni. Byłam na maglu. Godziny pracy tragiczne, system na 3 zmiany, prócz tego pracujące soboty i niedziele, 6 zł za godzinę, ale chciałam tam pójść, jednak szefowa powiedziała że nie da mi umowy. W takiej sytuacji szukam dalej. Zależy mi na ubezpieczeniu. Jak sprasuję sobie palce to zostanę bez pracy i bez palców. Wolę być bezrobotna

Edytowane przez Siejusia
Czas edycji: 2012-08-12 o 12:03
Siejusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości