|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Dzięki. Nie widziałam posta o tym wczoraj dlatego spytałam. Przepraszam.
|
|
|
|
#2852 | |||
|
seriously? no.
|
no to może prawie wszystkie, albo większość
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
piona ![]() ![]() przynajmniej nie będzie bolesne wydawać na włosy to przyjemność
|
|||
|
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy drugi raz zniosą na włosach ten zapach
|
|
|
|
|
#2855 | |||
|
Zadomowienie
|
cos Ty
dzisiaj to nie wiem czy bym z 10 uzbierała ![]() Cytat:
dziewczyny przypomnicie ulice na ktorej jest Drogeria DM zaraz przy Polskiej granicy bo szukam ale wyskakuja mi same w Pradze
|
|
|
#2856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie, dla wielu niepoinformowanych osób może to być dziwne ![]() Dziewczyny, znowu kusicie garnierem Zeby nie wybrac się do biedronki upaćkałam włosy olejem kokoswym, a wieczorem czeka mnie farbowanie
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra, to załączam mapkę na szybko.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#2858 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaraz obczaje jak tam daleko do Pragi ciekawe jak u nich z dojazdem ![]() kurde ponad 400 km
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-08-14 o 17:02 |
|||
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Na takie porównanie bym nie wpadła ale chociaż nie jestem sama
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na przyszłość Pragę polecam, jak będzie możliwość lepszego dojazdu
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W natłoku odżywek właściwe testowanie może trochę potrwać, ale będę pamiętać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że olejek, jakikolwiek, nie powinien wonieć siuśkami![]() Nie miałam też nigdy problemu z pozbyciem się zapachu Sesy (bo innego olejku ajurwedyjskiego i owszem )Nie kuś! No nic może w przyszłe wakacje ...a może na pocieszenie po zimowej sesji
Edytowane przez vivinn Czas edycji: 2012-08-14 o 17:42 |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
ale mkniecie
![]() ja po wczorajszym mixie miałam dziś takie leciutkie, delikatne włosy i bardziej sliskie i błyszczące chyba nawet. Po ostatnim były jakby bardziej dociążone. Nie wiem teraz czy to wina mixu olejów, krótszego (2 godz zamiast całej nocy) trzymania olejów, mixu olej + odżywka (ale jak łączyłam 1 olej z 1 odżywka na noc to takiego efektu nie było) czy tego, że po umyciu nałożyłam total repair ![]() ale mam zagwozdkę ![]() mam dziś czas i myślę czy coś znów napaćkać, włosy jutro rano będę dopiero myła. To idealny moment mam. Ale boje się, że przesadzę w końcu ;P i nie wiem... dobre z tym octem w łazience
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile to na KWC jest opinii o kocim moczu |
|
|
|
|
#2864 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cierpliwa jestem ![]() nawet nie gadaj z tą Pragą to jest moje marzenie od zeszlych wakacji i co ![]() Teraz mnie Pluskotoka napaliła ale to jest jednak doś kawałek od granicy .....
|
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
jadę do Pragi za tydzień!
), ale parę dni później będę w Niemczech i chyba zakupy tam bardziej się opłacą
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
#2866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra, nie kuszę, bo sama sobie smaka robię. Żeby nie było offtopowo to, siedzę już z olejem, pod to psikacz z glutka, poterrsa aloesowego i gliceryny.
|||
|
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmyłam przed chwilą masełko Isanki I czekam aż wyschną
|
|
#2868 |
|
seriously? no.
|
na dozie wszystkie produkty, które mam w planach kupić są niedostępne
trzeba mi było kupować a nie jakieś bany urządzać jaką wcierkę poza jantarem i gp polecacie? rzepy nie kupię, bo niedostępna
|
|
|
|
#2869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ty mówisz, nigdy bym nie pomyślała, że się tak może kojarzyć, a z kocimi siuśkami mam styczność No, ale w końcu każdy ma inny nosJa z kolei sugerowałam się tym, że często czytałam, że zjełczała Vatika zaczyna wonieć siuśkami , a przecież to i to na kokosie.(A KWC Sesy jakoś mi umknęło )Cytat:
Magia, nie miasto, magia![]() Nie lubię cię ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też muszę cosik nałożyć - dziś włosy były bez wyrazu
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
a da się pogrubić jakos cieniasy czy one zawsze bedą cienkie?
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zazdroszczę dostępu do DM
alverde to moje marzenie, jakbym jakimś cudem była kiedyś w DM to tyyyyle bym kupiła ehhhhKascysko mam nadzieję że randka udana ![]() A odnośnie laminowania to zaczęłam sie zastanawiać nad łączeniem z farbowaniem chemicznym. Bo skoro proteiny nie są wskazane zaraz po farbowaniu bo mogą się przyczynić do szybszego wypłukiwania koloru, to zapewne laminowanie też nie? A co z laminowaniem przed farbowaniem? Czy taka warstewka sprawi, że farba gorzej chwyci, przez co będzie mniej trwała i szybciej będzie się wypłukiwać? Czy też może nie będzie mieć wpływu na trwałość, a ta warstwa będzie jakby ochroną włosów przed zniszczeniem? No i jeszcze się zastanawiam nad jednym. Bo chyba wprowadzę laminowanie na stałe do pielęgnacji tylko, że obawiam się co by nie przeproteinować włosów. W mgiełce pod olej mam kreatynę hydrolizowaną oraz kolagen z elastyną (z ZSK, cząsteczki chyba za duże by wnikać ale i tak dodaję), olej nakładam ok dwa razy w tygodniu, poza tym dodaje je do maski tez ok dwa razy w tyg, keratynę mam też w jednej odżywce i w jednym szamponie. Oczywiście stosuję również dla równowagi różne nawilżacze, ale i tak zastanawiam się, czy sobie tym laminowaniem na dłuższą metę nie zrobię kuku? |
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Wraz z TŻ jedziemy na tygodniowy urlop do Trójmiasta, Mogłybyście polecić mi jakieś włosowo-atrakcyjne miejsca? ![]()
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie po dwóch tygodniach czekania przybył kurier
czekałam zwłaszcza na ten eliksir, jak on cudownie pachnie a maska pachnie przyjemnie i ma minimalnie inny skład niż ten na KWC a w ramach rekompensaty za długi czas oczekiwania dostałam 'pastę stawiającą'
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam sklep w sopocie na monte cassino w domu handlowym monte na pierwszym piętrze (z kosmetykami ajurwedyjskimi, półproduktami, maskami bingo i innymi wizażowymi hitami )---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- i jeszcze sklepy emporium - to jakieś takie fryzjerskie hurtownie czy coś takiego, jeszcze tam nie byłam. jeden jest w gdańskim wrzeszczu, drugi na starówce.
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, jak to jest w końcu? Lepiej chodzic na codzień w rozpuszczonych czy kitce lub warkoczu?Luźnych koków jakoś nie potrafie robić, zawsze są takie mocne bo inaczej by spadła gumka.
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi znowu włosy strasznie przeszły tym zapachem może za długo trzymałam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

(ostatnią zbiłam przy pierwszej aplikacji na włosy 

Myślę, że olejek, jakikolwiek, nie powinien wonieć siuśkami
...a może na pocieszenie po zimowej sesji

Co ty mówisz, nigdy bym nie pomyślała, że się tak może kojarzyć, a z kocimi siuśkami mam styczność
)