|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Cytat:
Poza tym jakoś nie mam zaufania do kursów dotyczących umiejętności miękkich... ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Dziewczyny bardzo proszę o poradę co zrobiłybyście na moim miejscu. Nie wiadomo czy dyrekcja będzie mogła przedłużyć mi umowę na następny rok. Bezczynne czekanie jest bez sensu , a zmiennych jest tak dużo, że muszę przygotować się na to, że nie dostanę przedłużenia zastępstwa. Zastanawiam się nad wyjazdem „za pracą”. W moim regionie anglistów za dużo. Jednak wiem, ze są w Polsce rejony gdzie mogą potrzebować anglisty. Np. moje koleżanki ze studiów pochodzące z woj. Małopolskiego wszystkie pracują w szkołach i nie boją się o etat. Bardzo lubię swoja pracę, jestem w tym dobra, czuję, ze znalazłam swoje miejsce, czuję się doceniana, do pracy idę z uśmiechem. Dyrekcja jest ze mnie zadowolona. Inni nauczyciele uważają mnie za bardzo dobra i ambitną nauczycielkę. Również uczniowie i rodzice są zadowoleni. Oczywiście są też uczniowie którzy mnie nie znoszą wiadomo, wszystkim nie dogodzi. Jednak mam TŻ, a on ma tu pracę. Nic specjalnego- jest referentem. Pracuje ponad rok- staż, zastępstwo i prawdopodobnie przedłużą mu umowę, bo ktoś odchodzi z pracy, więc robi się miejsce. Umowa ma specyficzny termin bo „do czasu wprowadzenia komputeryzacji” . Komputeryzacja na razie trwa jakieś 2 lata i niewiele ruszyło w tym temacie Jednak kiedyś ten czas nadejdzie i referenci zostaną zwolnieni –nie ma możliwości przesunięcia na inne stanowiska. Nie wiem co wtedy. Tż z wykształcenia jest sportowcem i raczej nie posiada żadnych kluczowych umiejętności ani znajomości które pozwoliłyby mu szybko znaleźć kolejna pracę. Obecnej szukał trochę ponad rok. Nigdy nie myślał o żadnym wyjeździe. Inna kwestią jest to, że za nauczycielką pensję nie dam rady wynająć kawalerki w dużym mieście. Na pokój byłoby mnie stać, ale jak sobie pomyślę o powrocie do studenckiego mieszkania i problematycznych współlokatorów to aż mi słabo. Najlepszym wyjściem byłoby szukanie szkoły z tzw. „domem nauczyciela”, ale mało kto jeszcze utrzymuje taki relikt poprzedniej epoki Rodzice nie odmówią, ale wiem, że nie są w stanie mi pomagać. Całą kasę dają bratu. Gdybym trafiła na bardzo „wyposzczony” region Polski chętnie założyłabym swoją szkołę językową aby podreperować budżet. Dziewczyny czy rzuciłybyście wszystko dla pracy w wymarzonym zawodzie i wyprowadziłybyście się gdziekolwiek was zechcą? To może być wyprowadzka 50km dalejale równie dobrze może to być nawet drugi koniec Polski! Czy zostałybyście na miejscu, przy TZ, rodzinie i szukały byle jakiej pracy byle na miejscu. Czy warto tak stawiać wszystko na głowie dla marzenia? Może lepiej się poddać i „dorosnąć” do rezygnacji z siebie? Prawdę mówiąc po posmakowaniu spełnionego marzenia (pracy w szkole) myśl o biurze powoduje u mnie grymas na twarzy
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39138568]kupiłam
![]() i załączam ![]() i że tak powiem.... są identyczne jak buty z ccc, które kupiłam rok temu za 119 zł... tylko mam kremowe.[/QUOTE] Wow świetne są! ja niestety auchana mam bardzo daleko... |
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tutaj nie było i widzę że się pozmieniało. Ja muszę pochwalić się nowym absurdalnym doświadczeniem co do rozmowy kwalifikacyjnej. W piątek byłam na rozmowie na stanowisko sekretarki w jednej ze szkół policealnych. Oczywiście to dopiero 1 etap czyli rozmowa, 2 etap ma być etapem praktycznym i jeśli będą zainteresowani to dziś zadzwonią i na niego zaproszą.
Najbardziej jednak załamało mnie to, że byłam na rozmowie na stanowisko sekretarki a młoda Pani która rekrutowała zapytała mnie jakbym zareklamowała sklep warzywny.... <ściana>
|
#2854 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym wyjechała Mieszkać można wszędzie, przyjaciół zdobyć również. Stanowisko Twojego męża nie jest "warte zachodu" skoro to tylko staż. Zwłaszcza, że w większym mieście są też szkoły językowe, dzieci które można uczyć - jest więcej możwliwości. Jeśli macie jakieś oszczędności na start to spróbujcie. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
zaczynam panikować za 2 godzinki wychodzę na test/rozmowe
![]() gdybym chociaż wiedziała co mnie czeka czy pisemny test czy rozmowa...nastawiam się na test, pouczyłam się, ale ustawy długie i nudne jak flaki z olejem pewnie wszystko pomieszam jak będzie tylko rozmowa i na niej pytania z tych ustaw to leżę.... choć jestem przesądna a dziś rano odwiedził mnie kominiarz to może jakos będzietrzymajcie kciuki proszę...
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39161172]Szczerze?
Ja bym wyjechała Mieszkać można wszędzie, przyjaciół zdobyć również. Stanowisko Twojego męża nie jest "warte zachodu" skoro to tylko staż. Zwłaszcza, że w większym mieście są też szkoły językowe, dzieci które można uczyć - jest więcej możwliwości. Jeśli macie jakieś oszczędności na start to spróbujcie. [/QUOTE] staż był kiedyś, teraz ma zastępstwo. Dwóch chłopaków odchodzi z tej pracy i robi się miejsce, ale to i tak umowa tylko do wprowadzenia komputeryzacji oddziału. Więc zgadza się, ze jakoś szczególnie "warte zachodu" to stanowisko nie jest ![]() Narazie w gre wchodziłby tylko mój wyjazd, potem mogłabym go ściągnąć. Mam pewna sumkę tylko moich oszczędności na czarną godzinę Dziękuję za opinię
|
|
#2857 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Heledore, doradzałabym przeprowadzkę. Może spróbuj sama najpierw a TŻet niech szuka tam pracy i się to ułoży. Szkoła językowa jest dobrym pomysłem a jeszcze lepszym wydaje mi się połączenie Twoich umiejętności i TŻta i założenie szkoły, która prowadzi też zajęcia sportowe? Może jakaś gimnastyka, rytmika? Im szersza oferta tym lepiej. Może coś jeszcze?
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Heledore ja chyba też bym zaryzykowała. Jeśli tego nie zrobisz, jest duże prawdopodobieństwo, że potem będziesz sobie to wypominała i będzie Ci z tym ciężko.
Cytat:
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdę mówiąc myślałam dla niego o siłowni gdzieś na przedmieściach. Pamiętam jak śmiałam się kiedy w naszej pipidówie w starej chałupie otwierano siłkę ze specjalną strefą dla kobiet. Myślałam że to będzie klapa (10km dalej był wypasiony fitness club), a jednak odnieśli sukces Ludzie wolą przyjść do kameralnej "chałupy" niż do wypasionego klubu nawet sama w końcu zaczęłam tam chodzić. No ale to już tż będzie musiał podjąć decyzję czy ma na to ochotę.
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Trener na siłowni to jest dobra praca.
Pomysłów znajdzie się wiele, więc szukaj pracy Heledore i jedź. 25 pytania od rekruterów. http://www.biztok.pl/25-najdziwniejs...acyjnych-s6967
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-11 o 11:24 |
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie oglądałam zapowiedź Rozmów w toku "Nie chce dorosnąć, chce być elfem" i tak sobie myślę, żebym ja miała takie problemy. Rety czego to ludzie nie wymyślą.
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Konto usunięte
|
Hejka!
Wiecie co? Byłam wczoraj w kilku galeriach by poskładać CV. Kurczę... Warszawa Galeria Mokotów a tam zero ogłoszeń ![]() Byłam w jeszcze kilku i więcej pieniędzy wydałam na bilety i jedzenie niż zostawiłam CV ![]() Wróciłam do domu i znalazłam ogłoszenie do sklepu z biżuterią. Zadzwoniłam ,dowiedziałam się. Pojechałam złożyć CV osobiście ,porozmawiałam z właścicielką i mam nadzieję ,że odzwoni. Jak widać bezrobocie dopada również Warszawę. Kiedy pracowałam dorywczo jako hostessa to było sporo ogłoszeń. A teraz?
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Dzisiaj u mnie zero ogłoszeń, super. |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- latem bardziej szukają jak urlopy się pojawiają |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja bym powiedziała ,że zależy w jakim znajdowałby się miejscu i jak bardzo byłby wyposażony. Jeżeli byłby to w mieście to bym miała gazetkę promocyjną. Każdego dnia promocja na inne warzywa. Ponadto stworzyłabym ulotki ,na których byłby duży napis : Smacznie ,zdrowo i tanio. Warzywa. Nazwa miejsca ,ulicy itd. Ponadto zareklamowałabym go plakatami z napisami itd. |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie wojna Jest zbyt rodzinnym człowiekiem.
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też nic nie ma.
![]() Co do tych rozmów w toku... niektórzy ludzie to mają wesoło w życiu.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-11 o 12:40 |
|
|
|
#2872 |
|
BAN stały
|
Złożyłam dziś podanie do sklepu spożywczego. Jest to sieć sklepów spożywczych i otwierają kolejny sklep za nie długo. Nawet biura mają w tym sklepie. Tylko w biurach robią sami swoi, po znajomościach . Nigdy ogłoszenia do biura do nich nie było. Teraz też nie ma ogłoszenia, że do nowego sklepu będą przyjęcia. Tak ze słyszenia, wiem, że nowy sklep otwierają i ponoć z up będą brać pracowników. Jak na staże będą brać, to odpada bo mi up już stażu nie da. Jak zanosiłam podanie, to odbierała je kobieta z księgowości i nawet na nie zerknęła. od razu rzuciła je w kąt za siebie. Ciekawe czy chociaż, to podanie trafi w ręce szefostwa. Bo jak zobaczy, że mam studia ukończone, (a wpisałam, je w CV, żeby nikt nie zapytał co 5 przez lat robiłam, jak nie studiowałam, żeby nie wyszło, że nic nie robiłam) to może sobie pomyśli, że chce ją wygryźć z księgowości i podanie nie trafi do rąk szefostwa. Szefostwa na sklepie dziś nie było, by osobiście do ich rąk mogłam CV złożyć. Swoja rzeczą byłabym mega szczęśliwa, jakby tak nagle ktoś odszedł z księgowości i mnie przyjęli do księgowości.
Ciekawe czy chociaż na rozmowę na kasjera lub podobne stanowisko mnie zaproszą ![]() Dzwonili też do mnie z Aegon . Tylko praca w terenie na terenie całego województwa podkarpackiego. A ja nie ma auta i prawa jazdy. Więc odpada. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-11 o 13:24 |
|
|
|
#2873 |
|
Konto usunięte
|
gwiazdeczka172 -czemu jesteś zablokowana tymczasowo?
|
|
|
|
#2874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wyjezdziemy w tym roku, ale za granicę. Od zawsze mowilam ze czuje ze urodzilam sie nie w tym kraju co trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pokszyfka, widze tam troche rzeczy dla siebie! np Zarządzanie sprzedażą i relacjami z klientem. Umiejętności interpersonalne. Super o i ekologiczny biznes! Dzis rozmawialam z moim ortodontą i mowil ze jak sie nie ma znajomosci to ciezko o prace, no ja o tym wiem od dawna i wlasnie mowilam mu ze moje studia z administracji to jedna wielka pomylka, tak samo moj maz, skonczyl mgr na grafice i woli pracowac w sprzedazy, bo swietnie czuje sie w relacji z klientem i czuje ze to jego zywiol (co skutkuje wieloma nagrodami).Ja to bym chciala sie dostac do pracy ktora mnie interesuje i pozniej sie doszkalac w tym temacie
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2013-02-11 o 13:36 |
|||
|
|
|
#2875 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- i jak, i jak? ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Gwiazdeczka prosiła, żebym Wam przekazała, że została zablokowana za wysyłanie linka do konkursu. Pozdrawiam
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39165844]kurcze, nie kumam czemu ludzie nawet nie patrzą w te dokumenty:/
niestety, tak to jest jak się ma 18 lat i decyduje się o przyszłości nie mając żadnej wiedzy praktycznej a potem po studiach się okazuje, że "kurde, wolę jednak to a nie to" i lata studiów idą w zapomnienie...[/QUOTE] Też nie kumam, a też tak miałam jak roznosiłam cv po przedszkolach. Niestety tak jest, podpisuje się pod tym. Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2878 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja raz dostałam upomnienie za obrażanie osoby, która obgadywała nas na innym forum. Nie pamiętam nicku, ale wiecie o kogo chodzi. Także, trzeba uważać , co się piszę i jakie linki wysyła.
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Kurczę... Nie mogę się dogrzać. Ciągle mi zimno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.