|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
gratulacje !!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
no to Ci powiem, że czas jak na maraton dla osoby, która jeszcze do niedawna paliła fajki, piła piwko regularnie, to chyba nie jest najgorszy? Ty Madzia w jakim czasie biegasz maraton?
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
Ja przebiegłam dwa maratony tylko, i niestety i jeden i drugi w trakcie choroby z okresem
![]() ![]() Co do mojego tz to ja jestem w szoku jakie postępy zrobił, ale Wiesz on ze mną do mojego klubu chodzi to biega z takimi harpaganami to uważa że jest słaby. Ja uważam że rewelacyjne wyniki jak na 9mc biegania. Teraz waży 78kg, a jak zaczynał to miał 92kg. Za dużo by chciał od razu. Półmaraton biega w 1.35 to dla mnie nieosiągalne po 3 latach biegania.
![]() |
#2853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Konto usunięte
|
Brawo!!! Gdańsk czy Kraków?
Ja debiutuję w marcu ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Mój trening jest przeznaczony na 18 tyg a do półmaratonu mam 25 chyba, potem po prostu wezmę sobie jakiś 4 tyg trening i już. Wszystko od tego zależy ile, jak i od kiedy biegasz. Ja nie biegłam jeszcze więcej niż 10km, więc spokojnie sobie tym planem dojdę do 21km ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4869304 5]Brawo!!! Gdańsk czy Kraków?
Ja debiutuję w marcu ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Ja już się zapisałam na połówkę w marcu. normalnie biegam 2-3 razy (wtorek, czwartek i w niedzielę długie wybieganie) w tyg, w planie mam 4 razy z dodatkową sobotą. Trenuję już tak 3 tydzień, ale nie trzymam się mega ściśle planu co do kilometrów, jednego dnia wyjdzie mi więcej innego mniej. Wiadomo, też że zdarzają się sytuacje, ze naprawdę nie mam kiedy iść pobiegać, albo źle się czuję wtedy odpuszczam trening, bo wychodzę z założenia, że wszystko jest dla ludzi i nic na siłę. Więc jeśli Ci sobota nie pasuje zamień na inny dzień, albo zrezygnuj z niej. Mój trening jest przeznaczony na 18 tyg a do półmaratonu mam 25 chyba, potem po prostu wezmę sobie jakiś 4 tyg trening i już. Wszystko od tego zależy ile, jak i od kiedy biegasz. Ja nie biegłam jeszcze więcej niż 10km, więc spokojnie sobie tym planem dojdę do 21km ![]() mozesz wrzucic tu ten swoj polmaratonowy plan, moze od niego zaczne i wlasnie jakos na wiosne polmaraton zrobie. tez nie biegam wiecej niz 10 km i sek w tym ze mnie pasuje poniedzialek środa piatek i niedziela i nie wiem jak to rozplanowywac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2014-10-27 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam od lipca i teraz przechodzę jesienny kryzys.Wszystko przez pogodę i to,że jak wracam o 18 do domu to jest już tak ciemno
![]() Jeśli chodzi o biegi to mam za sobą swój pierwszy bieg na 10km w 59min.Na wiosnę chciałabym zrobić półmaraton,oby się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
pl_madzia jaki masz stosunek do biegania i zdrowia kregoslupa? Czy taka forma ruchu bardzo nadwyreza te kolumne?
![]()
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Poza tym chyba mężczyznom jest łatwiej. Mój mąż teoretycznie biega,a praktycznie nie ma teraz czasu i weny na to. Nie przeszkodziło mu to jednak w przebiegnieciu półmaratonu. Co prawda zajęło mu to 2h, ale jak na całkowity brak przygotowań nie jest źle. Kurcze ja teraz pewnie nieźle się namęcze zanim przebiegne 5 KM a gdzie tam ponad 20 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
Przy bieganiu na kręgosłup wpływa bardzo duże obciążenie, ale to nie tak ze szkodzi, w ćwiczeniach musi być równowaga i trzeba wzmacniać mięśnie kręgosłupa. Rewelacyjnie jest łączyć bieganie z pływaniem, ja po prostu jak coś mnie w krzyżu czy karku boli to kilka dni ćwiczę plecy i jest ok.
![]() |
#2860 |
Przyczajenie
|
Ja biegam już od 2 mc. Ale narazie tylko okresy 15 min. Planuję do godziny, ale troszkę to zajmie .
#2861 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4870557 9]korzystam z tego planu: http://bieganie.pl/?cat=19&id=432&show=1 myślę, że spokojnie możesz pozamieniać dni na te co Ci odpowiadają.[/QUOTE]
dzieki za linki , kiedy wprowadzasz podbiegi, rpzeznaczas na to osobny trening czy kazdy trening zawiera te elementy? ja mieszkam w takim terenie ze robie to przy okazji kazdego wybiegania (biegam tylko w terenie, nisz szlifuje asfaltow ani chodnikow ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupiłam buty Asics, żelowe, w pełnym wypasie. Założyłam raz i to jednak nie mój model. Rozmiar 40, ktoś zainteresowany? Jeśli tak, proszę o PW. Oddam dużo taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj 8,5 km, ale fatalnie mi się biegło, więc o czasie nie będę wspomianała
![]() ![]()
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Model to excel33 2, dokładnie te, co na aukcji: http://allegro.pl/buty-biegowe-asics...721987970.html rozmiar 40,5 (buty biegowe kupuje się pół rozmiara większe, ale to na pewno wiecie) Założone autentycznie raz. Edytowane przez aaricia8 Czas edycji: 2014-10-29 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Konto usunięte
|
Ja nie trzymam się ściśle tego planu. Tzn. staram się zawsze trzymać niedzielny kilometraż, w tygodniu przeważnie robię trochę więcej km niż na planie. I zawsze przy każdym bieganiu w tyg robię coś innego a to podbiegi, a to siłę biegową. Niestety ja biegam chodniki / asflaty. Żeby zrobić podbiegi muszę jechać specjalnie na górkę. A w niedzielę długie spokojne wybieganie po lesie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4871954 6]Ja nie trzymam się ściśle tego planu. Tzn. staram się zawsze trzymać niedzielny kilometraż, w tygodniu przeważnie robię trochę więcej km niż na planie. I zawsze przy każdym bieganiu w tyg robię coś innego a to podbiegi, a to siłę biegową. Niestety ja biegam chodniki / asflaty. Żeby zrobić podbiegi muszę jechać specjalnie na górkę. A w niedzielę długie spokojne wybieganie po lesie.[/QUOTE]
jak cwiczysz siłe biegową ![]() z serii dialogi małżeńskie on: jaki chcesz kolor niebieski czy różowy ja: a zaryzykuje różowy on: ok ja: ale co ok ? on: no kupuje Ci czołówke do biegania po lesie w nocy ![]() tak tak, mojemu męzowi nadal nie rpzeszło, mało tego że chce biegać ze mna to jeszcze nie chce biegać po chodnikach tylko po lesie, a że teraz szybko ciemno sie robi to kupił nam czołówki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Konto usunięte
|
Mam kilka ćwiczeń, każde po 60s, robię je gdzieś w połowie biegania:
- bieg do przodu skip A (kojarzysz? kolana w górę) - tzw. bieg japoneczki (moja nazwa) bardzo wolno, stawiam bardzo drobniutkie kroczki - bieg do przodu z wyrzucaniem nóg przed siebie - wyskoki w górę - kolana wysoko - skoki narciarza - nie umiem wytłumaczyć jak to się robi za bardzo, stawiasz duże kroki noga za nogę i wyrzucając do przodu nogę prostą rękę przeciwną się bierze na ukos albo np. biegam przebieżki, czy 100metrowe odcinki tyłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to dobrze, ale on biega po ok. 4 km a to pierwsze dni. a sama też bym chciała, bo ja akurat fitness, bieganie mi ciężko podchodzi, ale chcę spróbować (wiem brzydal ze mnie ale dopiero na wiosnę ![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] Edytowane przez SunnyGirl Czas edycji: 2014-10-31 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ jak zaczął biegać, to pierwszy raz 2,5km z dwoma przerwami, dwa dni później 3km z jedną przerwą, i tak 3xw tyg, po 1,5 tyg biegał 5-7km, po miesiącu w naszą rocznicę ślubu startowaliśmy w biegu na 15km, a po 2mc miał pierwszy półmaraton (1godz 51min) Najważniejsze w bieganiu to drobne kroczki. Facetów z wynikami nie ma co do kobiet porównywać. Dobrze dopinguje jakiś gadżet do biegania.
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw o zrzucenie wagi chodzi a jak widzę takie wyniki to łał! ![]() i o gadżecie muszę pomyśleć dla niego ![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Raczkowanie
|
Do kobietek biegajacych z Nike + Running: tylko dzisiaj do zdobycia specjalna Halloweenowa odznaka. Ja juz swoja mam, a Wy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
no to sobie pobiegałam
![]() Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Biegała któraś z Was w takim stanie? ![]()
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli biegałaś przed ciążą to możesz sobie "pobiegać" w ciąży.Skonsultuj z lekarzem od kiedy i jaka forma sportu jest zalecana.Ogolnie jak byłas aktywna przed to dobrze być aktywna w trakcie ciąży. Widziałam dziewczyny w ciaży maszerujace szybkim krokiem po parku, na siłowni pedałujące na rowerku czy na stepie .Nawet na warsztatach z Ewką Ch. była przyszła mamusia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży nie biegałam, akurat moja lekarka była przeciwna, a ze nie byłam wieloletnią biegaczka to nie szukałam lekarki bardziej przyjaznej bieganiu. Przerzucilam się na nordic walking i z kijami chodziłam do 5 miesiąca. Potem miałam zakaz bo mi się szyjka skracala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, jestem w lekkim szoku w dalszym ciągu, nie planowałam w tej chwili
![]() Wychodzi na to, że będę mamą lipcową ![]() Na razie odpuszczę bieganie, może rower, orbitrek. A nordic walking nie wiem czym umiem uprawiać.
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bieganie zależy od samopoczucia, ale trucht w tempie emeryta na mniejsze dystanse nie zaszkodzi, ale odradzałabym do 12tc bo wtedy się zagniezdza ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 |
Konto usunięte
|
Gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku chodziłam z instruktorem, potem z koleżanką. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.