Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-23, 19:02   #2881
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
To tak jak ja a to już prawie 7 lat Mamy tylko jeden fotoobraz i wywołaliśmy kilka sztuk dla rodziców i dziadków
O to to :P Dziadkowie mają albumy, a my nie 3 lata po ślubie

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja myślę, że naturalna zadziała

Obżeram się pizza, pyycha jest

Wybieraliśmy dziś kolory farb i tapety do pokoiku, bo zaraz będzie remont.
Potem w pepco przypadkiem dorwałam słodkie bodziaki
A ja w Pepco kupiłam ostatnio taką niebieską czapeczkę z uszkami I obżeram się plackami ziemniaczanymi z kefirem, bo wzięło mnie na nie nieziemsko i wsunęłam 12... Umieram

Na jakie kolory ostatecznie się zdecydowaliście?
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 19:08   #2882
MademoiselleB
Raczkowanie

2 warianty: pierwszy to tapeta z niebieskim kolorem i biąły kropkami i do tego farba baaardzo jasny niebieski, taki zeby nie bylo bialo, ale kolor musniety wrecz, tapeta z jimbo http://www.tapetydladzieci.net/produ...na_115845.html
drugi to farba beż i tapeta beż z wzorem w krolewny z karetami, smieszny taki, ale nieprzesłodzony, ba TZ ten wybral tapeta z tiny tots https://www.tapety-sklep.com/pl/p/Ta...iny-Tots/42226

obie śliczne, trudny wybór - mniej chyba odrobinę bardziej groszki urzekły, ale tylko odrobinkę
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 19:13   #2883
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
My już po wizycie synek dalej jest synkiem, wszystko ok, moja szyjka długa, kluciami się ni3 przejmujemy dopóki nie są regularne i nie trzymają długo. Mam pobrać leki na te wyniki moczu, za tydzień powtórzyć mocz i zrobić usg. A i Heviran na opryszczke.
Super!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 19:20   #2884
judkama
Zakorzenienie

CAM01586-1.jpg

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 19:23   #2885
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
My już po wizycie synek dalej jest synkiem, wszystko ok, moja szyjka długa, kluciami się ni3 przejmujemy dopóki nie są regularne i nie trzymają długo. Mam pobrać leki na te wyniki moczu, za tydzień powtórzyć mocz i zrobić usg. A i Heviran na opryszczke.

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość

Też muszę to zrobić - wstyd się przyznać, ale ja nawet swoich zdjęć ze ślubu nie mam jeszcze wywołanych, bo wszystkie mam na dysku :P
ja to myslalam ze ze mna jest cos nie tak...zdjec mam 1200 na dwóch płytach i film na pendrivie. O ile z filmem nic nie musze (a rodzice sobie zgrali) to zdjęcia.... chcialam zrobic album moim i tesciom i nam. Poki co moi zdjecia zgrali sobie na kompa, tesciowie chyba nawet nie widzieli ja wywolalam grupowe i takie z poszczegolnymi ososbami i im dałam, a temat lezy. Kiedys zaczelam nawet wybierac foty na albumy i mielismy z mezem o tym pogadac tylko nie znalezlismy dotad czasu :roll eyes:

Cytat:
Powiem Wam, że byłam dziś na zajęciach Mama Fit (dla kobiet w ciąży i mam z dziećmi) i byłam jedyną babką w ciąży i bez dziecka. Jednak nie są to zajęcia dla mnie - krzyk kilkunastu niemowląt, z których jedno szarpie mnie za włosy, drugie wdrapuje mi się na brzuch, trzecie obślinia moją butelkę z wodą, a czwarte uderza mnie z całej siły grzechotką w twarz zupełnie nie pozwolił mi się skupić choćby na jednym ćwiczeniu. Wyszłam z zajęć wymęczona psychicznie, a fizycznie nawet ich nie poczułam
to mialas chrzest bojowy

Cytat:
I obżeram się plackami ziemniaczanymi z kefirem, bo wzięło mnie na nie nieziemsko i wsunęłam 12... Umieram
miałam tak chyba z miesiac. placki na okraglo... ale mi przeszlo. chyba sie nimi przeżarłam
Stary 2017-03-23, 19:26   #2886
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Dzis sie nad nimi zastanawialam

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 19:33   #2887
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tapety bylyby na krotszej scianie, taki kawalek, gdzie bedzie łozko kiedys

2 warianty: pierwszy to tapeta z niebieskim kolorem i biąły kropkami i do tego farba baaardzo jasny niebieski, taki zeby nie bylo bialo, ale kolor musniety wrecz, tapeta z jimbo http://www.tapetydladzieci.net/produ...na_115845.html
drugi to farba beż i tapeta beż z wzorem w krolewny z karetami, smieszny taki, ale nieprzesłodzony, ba TZ ten wybral tapeta z tiny tots https://www.tapety-sklep.com/pl/p/Ta...iny-Tots/42226

Nam w kwietniu tez stuknie 7 lat i tez bez fotek jestesmy
Obie opcje fajne
Dobrze, że tapety tylko fragment, bo przy księżniczkach na dużej ścianie oczopląs murowany

Cytat:
Będzie pokaz mody jak nam się te bobasy wyklują
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-23, 19:42   #2888
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Obie opcje fajne
Dobrze, że tapety tylko fragment, bo przy księżniczkach na dużej ścianie oczopląs murowany

Ojjj taaak

Stary 2017-03-23, 19:45   #2889
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Obie opcje fajne

Proszę Cie oszalalabym ja to skromnie kropki wybralam, a ten mi tu z ksiezniczkami no ale zobaczymy

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-23, 20:08   #2890
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość

obie śliczne, trudny wybór - mniej chyba odrobinę bardziej groszki urzekły, ale tylko odrobinkę
Na mnie zdecydowanie bardziej działają groszki Są przeurocze. W tej beżowej trochę za dużo bodźców na raz na mój układ nerwowy Ale dziewczynce na pewno będzie się podobać

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

ja to myslalam ze ze mna jest cos nie tak...zdjec mam 1200 na dwóch płytach i film na pendrivie. O ile z filmem nic nie musze (a rodzice sobie zgrali) to zdjęcia.... chcialam zrobic album moim i tesciom i nam. Poki co moi zdjecia zgrali sobie na kompa, tesciowie chyba nawet nie widzieli ja wywolalam grupowe i takie z poszczegolnymi ososbami i im dałam, a temat lezy. Kiedys zaczelam nawet wybierac foty na albumy i mielismy z mezem o tym pogadac tylko nie znalezlismy dotad czasu :roll eyes:

to mialas chrzest bojowy

miałam tak chyba z miesiac. placki na okraglo... ale mi przeszlo. chyba sie nimi przeżarłam
Oj, chrzest bojowy to mało powiedziane
Plackami jestem obżarta na amen. Czuję się jak wyrzucony na brzeg wieloryb. Jutro kilogram do przodu na wadze murowany Najlepsze jest to, że mój TŻ zjadł 4 i stwierdził, że się zapchał, a ja zjadłam 12 w jednym rzucie i później dopchałam jeszcze dwoma... Od jutra dietka

Czytam sobie o Waszych szyjkach i muszę Wam powiedzieć, że zaczynam się zdrowo niepokoić, bo jak jestem już w połowie 19tc, tak nie miałam u swojego ginekologa prowadzącego ANI JEDNEGO badania na samolocie, z wyjątkiem tego na samym początku ciąży - jeszcze przed zbadaniem bety. Czy mam go napastować?
Stary 2017-03-23, 20:13   #2891
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie zdecydowanie bardziej działają groszki Są przeurocze. W tej beżowej trochę za dużo bodźców na raz na mój układ nerwowy Ale dziewczynce na pewno będzie się podobać

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Plackami jestem obżarta na amen. Czuję się jak wyrzucony na brzeg wieloryb. Jutro kilogram do przodu na wadze murowany Najlepsze jest to, że mój TŻ zjadł 4 i stwierdził, że się zapchał, a ja zjadłam 12 w jednym rzucie i później dopchałam jeszcze dwoma... Od jutra dietka

Czytam sobie o Waszych szyjkach i muszę Wam powiedzieć, że zaczynam się zdrowo niepokoić, bo jak jestem już w połowie 19tc, tak nie miałam u swojego ginekologa prowadzącego ANI JEDNEGO badania na samolocie, z wyjątkiem tego na samym początku ciąży - jeszcze przed zbadaniem bety. Czy mam go napastować?
Jak przystojny to napastuj

Ja mam szyjke badana przez usg dowcipne na kazdej wizycie i po pierwszym badaniu na samolocie na razie takowego nie mialam, ale jak nie masz wskazan to w sumie nie musisz miec badanej szyjki

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-03-23 o 20:20
Stary 2017-03-23, 20:14   #2892
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

A na kiedy ty masz termin?

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 20:16   #2893
aneta_91
Zakorzenienie

A moim zdaniem szyjkę powinnaś mieć badaną co wizytę ( nie musi lekarz za każdym razem podawać jej długości) Pamiętajmy, że comiesięczne wizyty mają głównie na celu dbanie o ciężarną, a nie podejrzenie maluszka na usg.
Stary 2017-03-23, 20:17   #2894
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Ja zawsze mam szyjkę badaną...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-23, 20:22   #2895
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Jak przystojny to napastuj

Ja mam szyjke badana przez usg dowcipne na kazdej wizycie i po pierwszym badaniu na samolocie na razie takowego nie mialam, ale jak nie masz wskazan to w sumie nie musisz miec badanej szyjki
No właśnie stary i zgrzybiały Ale ma ogromną wiedzę i zawsze wyczerpująco odpowiada mi na wszystkie pytania, więc zdecydowałam się na niego. Twierdzi, że wystarczy mu USG. Hmm.
Stary 2017-03-23, 20:22   #2896
a_nn_a_
Zadomowienie

Hej. Nie cytuje nawet, bo za duzo☺
Ja tez mam co wizyte badaną na samolocie, niekoniecznie przez usg.

Judkama, tapety obie słodkie 😊

Co do zdjęć to ja jestem typem sentymentalny i z każdego roku odkąd jestem z mężem parą robię album, taki tradycyjny,do którego razem wklejamy zdjęcia. Mam nadzieje, ze kiedyś moja córka to doceni 😁😁😁 Właśnie musze zabrać się za zdjęcia z 2016, bo jak maleństwo będzie z nami będę miała inne zajecia😁

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 20:23   #2897
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
A na kiedy ty masz termin?

Wysłane za pomocą mTalk
TP 12 sierpnia. Kolejne USG 28 marca, a wizyta u ginekologa (mój ginekolog nie robi USG samodzielnie) - 30 marca.
Stary 2017-03-23, 20:42   #2898
bianca30
Raczkowanie

Oj weźcie nawet nie mówcie o zdjęciach. Ja też mam zaległości z ostatnich kilku lat. Miałam nawet kiedyś zaczęty folder ze zdjęciami, które chcę wywołać, ale przekopiowałam tam kilka fotek i tak leży to ugorem już nie wiem ile. Jak pojawi się dziecko to też pewnie się za to nie wezmę. Chyba, że będzie typem leniuchująco-śpiącym to moze jest jakaś nadzieja. Gdyby nie to, że w pakiecie u fotografa było ileś tam fotek, które on nam wywołał do albumu, to pewnie nawet fot ze ślubu i wesela bym nie miała w wersji papierowej.

Ja też mam badanie na samolocie i sprawdzanie szyjki co wizytę. Aż mnie to wkurzało i wydawało się strasznie anachroniczne, że lekarz co miesiąc to badanie wykonuje. Wydawało mi się, że wystarczyło by mu usg. Ale jak widac ma to sens i zacznę doceniać, że chociaż tyle robi.

Postanowilam, że czas zacząć wiosenno-świąteczne porządki i posprzątałam sobie dzisiaj w szafkach w kuchni. A dawno porządków tam nie robiłam. Efekt taki, że czułam jakbym przekopała cały ogródek. Ten spadek siły mnie przeraża.

Powiedzcie, czy wchodzicie na drabinkę czy coś w tym stylu? Bo o ile boję się już wejść na taboret czy krzesło, to drabinkę (może nierozsądnie) taką ze stopniami, pokojową, uważam za dość bezpieczną i pomocną w pewnych porządkach lub wyjmowaniu czegoś z szaf. Niestety TŻ-ta często nie ma w domu i jakbym miała czekać aż on mi w czymś pomoże albo wyjmie głupi ręcznik z górnej półki to chyba bym się wściekła. Ale może nie powinnam już korzystać z drabiny? Po tych rewelacjach o szyjkach itp. to już zaczynam sie obawiac co można robić a czego nie w ciązy.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 20:51   #2899
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam jeszcze wszystkich szczegółów..msza byla za moja kuzynke bo nie mogli jej wybudzić po cc ale juz wszystko ok i sie obudziła. Nie wiem ile w tej śpiączce była... Cała ta sytuacja miała miejsce w poniedziałek więc do mnie dopiero dzisiaj informacje doszły, msza była wczoraj więc myślę, że chyba wczoraj sie obudziła dopiero. Wczoraj właśnie babcia dzwoniła do mnie ale później dopiero zauważyłam i juz po nocy nie chciałam dzwonić, dzisiaj do niej pojechałam i sie dowiedziałam.

Wysłane za pomocą mTalk
Kurczę, przykro czytać takie historie. Dużo pozytywnych myśli do nich wysyłam.

Cytat:
O to to :P Dziadkowie mają albumy, a my nie 3 lata po ślubie

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

A ja w Pepco kupiłam ostatnio taką niebieską czapeczkę z uszkami I obżeram się plackami ziemniaczanymi z kefirem, bo wzięło mnie na nie nieziemsko i wsunęłam 12... Umieram

Na jakie kolory ostatecznie się zdecydowaliście?
Chyba mój kolejny obiad... Dawno nie jadłam.

Cytat:

Nie jesteś jedyna. Ja na samolocie nie miałam do dziś. A szyjkę miałam ostatnio badaną (20t) bo skarżyłam się na regularne bóle w podbrzuszu. Jeśli się niepokoisz to poproś na kolejnej wizycie, możesz też coś tam udać głupa, że Cię ostatnio kłuło. A co najlepsze ja do 2 ginów chodzę i żaden nie praktykuje właśnie samolotu czy badania szyjki. Albo mi nie mówią, że badają, tylko że skoro jest ok - to nie mówią.

bianca30, ja cały czas wchodzę na krzesła. Nie podnoszę tylko już meeega ciężkich rzeczy, bo mnie boli w krzyżu.

Jakiś taki słaby humor dzisiaj mam... :-/ Ludzie mnie wkurzają, TŻ mi przykrości sprawił jak wrócił późno do domu i jakoś tak sklapciałam. Może jutro będzie lepiej.

Edytowane przez Serenely
Czas edycji: 2017-03-23 o 20:52
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 21:25   #2900
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Oj weźcie nawet nie mówcie o zdjęciach. Ja też mam zaległości z ostatnich kilku lat. Miałam nawet kiedyś zaczęty folder ze zdjęciami, które chcę wywołać, ale przekopiowałam tam kilka fotek i tak leży to ugorem już nie wiem ile. Jak pojawi się dziecko to też pewnie się za to nie wezmę. Chyba, że będzie typem leniuchująco-śpiącym to moze jest jakaś nadzieja. Gdyby nie to, że w pakiecie u fotografa było ileś tam fotek, które on nam wywołał do albumu, to pewnie nawet fot ze ślubu i wesela bym nie miała w wersji papierowej.

Ja też mam badanie na samolocie i sprawdzanie szyjki co wizytę. Aż mnie to wkurzało i wydawało się strasznie anachroniczne, że lekarz co miesiąc to badanie wykonuje. Wydawało mi się, że wystarczyło by mu usg. Ale jak widac ma to sens i zacznę doceniać, że chociaż tyle robi.

Postanowilam, że czas zacząć wiosenno-świąteczne porządki i posprzątałam sobie dzisiaj w szafkach w kuchni. A dawno porządków tam nie robiłam. Efekt taki, że czułam jakbym przekopała cały ogródek. Ten spadek siły mnie przeraża.

Powiedzcie, czy wchodzicie na drabinkę czy coś w tym stylu? Bo o ile boję się już wejść na taboret czy krzesło, to drabinkę (może nierozsądnie) taką ze stopniami, pokojową, uważam za dość bezpieczną i pomocną w pewnych porządkach lub wyjmowaniu czegoś z szaf. Niestety TŻ-ta często nie ma w domu i jakbym miała czekać aż on mi w czymś pomoże albo wyjmie głupi ręcznik z górnej półki to chyba bym się wściekła. Ale może nie powinnam już korzystać z drabiny? Po tych rewelacjach o szyjkach itp. to już zaczynam sie obawiac co można robić a czego nie w ciązy.
Ja nie wchodzę, bo jednak mam już inny punkt ciężkości i w razie w ciężko by min było utrzymać równowagę. Poza tym zawsze jest jakieś ryzyko upadku i wolę nie kusić losu.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Kurczę, przykro czytać takie historie. Dużo pozytywnych myśli do nich wysyłam.

Chyba mój kolejny obiad... Dawno nie jadłam.

Nie jesteś jedyna. Ja na samolocie nie miałam do dziś. A szyjkę miałam ostatnio badaną (20t) bo skarżyłam się na regularne bóle w podbrzuszu. Jeśli się niepokoisz to poproś na kolejnej wizycie, możesz też coś tam udać głupa, że Cię ostatnio kłuło. A co najlepsze ja do 2 ginów chodzę i żaden nie praktykuje właśnie samolotu czy badania szyjki. Albo mi nie mówią, że badają, tylko że skoro jest ok - to nie mówią.

bianca30, ja cały czas wchodzę na krzesła. Nie podnoszę tylko już meeega ciężkich rzeczy, bo mnie boli w krzyżu.

Jakiś taki słaby humor dzisiaj mam... :-/ Ludzie mnie wkurzają, TŻ mi przykrości sprawił jak wrócił późno do domu i jakoś tak sklapciałam. Może jutro będzie lepiej.
Tez "sklapciałam", tak od 21 siedzę myślę o niczym

Stary 2017-03-23, 21:58   #2901
gunis
Rozeznanie

Ja sie poprztykalam z mężem, niby przeprosił, ale pojechał zaraz do pracy i jestem nadal na niego zła.

Tak to jest, jak się zwiążą dwa choleryki...

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-23, 22:23   #2902
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Mnie TŻ też ostatnio drażni. Nie wysypia się - trochę na własne życzenie, bo do późna zamula przed kompem - i jest przez to zrzędliwy, potrafi czepiać się o pierdoły. Ja jestem cholerykiem, więc 9 szpil wytrzymam, ale przy 10-tej wybuchnę. I tak już z tydzień to trwa.
Stary 2017-03-24, 01:38   #2903
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Ja mam i anemię (biorę żelazo, nienawidzę go), i niedoczynność (Euthyrox 100, i męczą mnie w kółko zawoty głowy, więc rozumiem, co czujesz... Pod prysznicem potrafi mi się zakręcić w głowie tak, że tracę równowagę.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Też muszę to zrobić - wstyd się przyznać, ale ja nawet swoich zdjęć ze ślubu nie mam jeszcze wywołanych, bo wszystkie mam na dysku :P

Mam identyczny zestaw chorób, dostałam jeszcze wit b complex na anemię

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 05:22   #2904
Hanala
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Milego dnia

Stary 2017-03-24, 05:59   #2905
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Milego dnia

Hej

Nas chorubsko dopadło, corka w nocy kaszel, a ja bolące gardło,.nos zapchany i juz mi sie odrywający kaszel załączył... Masakra, później wizyta u lekarza 😐

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-24, 06:00   #2906
judkama
Zakorzenienie

Dobry, jade dzisiaj do dentysty sadysty brrr

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-24, 06:18   #2907
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Nas chorubsko dopadło, corka w nocy kaszel, a ja bolące gardło,.nos zapchany i juz mi sie odrywający kaszel załączył... Masakra, później wizyta u lekarza 😐

Wysłane za pomocą mTalk
( zdrówka!!!
Cytat:
Dobry, jade dzisiaj do dentysty sadysty brrr
To powodzenia

Stary 2017-03-24, 06:24   #2908
gunis
Rozeznanie

Dzień dobry!

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 06:30   #2909
diablica80
Zakorzenienie

I ja się witam 😀

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 06:35   #2910
a_nn_a_
Zadomowienie

Miłego i zdrowego piątku życzę wszystkim😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości