![]() |
#2881 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
mam w przyszły wtorek spotkanie na sr z fizjoterapeutką i masażystką to jej podypam, położnej też, bo wczoraj zapomniałam. Ciekawe czy to coś da |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Wtajemniczenie
|
Widziałyście że pojawiły się już Mamy Grudniowe?
![]() To co, jeszcze Styczniówki i jak pojawią się Lutówki to możemy rodzić? ![]() Idę zjeść jakieś śniadanie, bo zaraz ta położna przyjdzie, a ja jeszcze muszę podłogi pozamiatać... i psa z kanapy wywalić ![]() Ewelinka- na pewno nie zaszkodzi, warto spróbować żeby później nie żałować. Ale pewnie jak się uprą to i tak się nie odwrócą ![]()
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2017-03-31 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wizytę mam na koniec 33 tygodnia to juz chyba późno. Rety jak ja się boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Mój syn leży chyba w poprzek, bo ciągle mnie smyra po bokach.
Ja się nie nastawiam na konkretny poród, może być cc jak będzie trzeba. No ale to moje drugie dziecko, naturalny poród już przeżyłam, więc nie mam ciśnienia. Chociaż wolałabym jednak rodzić dołem. Śniło mi się dziś, że wróciłam do pracy z brzuchem na jedną godzinę w tygodniu. Z mojej kolorowej klasy, którą zostawiłam nie pozostało nic. Szare ściany, obskurny dywan, tylko drewnianych ławek brakowało. Stanęłam i wyłam. Moja szkoła jednak przechodzi pod samorząd. Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała sytuacja pracowników. Pewnie dostanę wypowiedzenie, a nowej umowy na macierzyńskim przecież nie podpisze. Dziewczyny, trzymajcie kciuki, abym miała gdzie wracać, bo będziemy z pacholęciami gryźć gruz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2889 |
Raczkowanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243390 2]Vela wszystko zależy od punku siedzenia. Jakbyś nie pracowała, nie miałabyś wyjścia i chodziłabyś na NFZ czy byłyby problemy czy nie. Wszystko zależy też od sytuacji materialnej - bo jeśli byś nie pracowała a twój mąż zarabiał by powyżej 2 tys - to poszłabyś prywatnie, bo byłoby was stać. A jak mąż przykładowo zarabia mniej to raczej nie ma z czego brać na lekarzy. Smutna prawda.
Choć są przychodnie w których traktują na NFZ rewelacyjnie, więc wszystko zależy od ludzi. I to nie ma nic wspólnego z skąpstwem czy oszczędnością. Po prostu jak się nie ma to się nie wyczaruje funduszy i tyle. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Wczoraj oglądałam wiadomości i była dziewczynka która urodziła się bez rączki. Pani chodziła prywatnie i miała 10 usg i nikt nic nie widział - więc nie ma reguły na jakiego specjalistę się trafi. Moja siostra chodziła prywatnie co 2 tyg usg i tak przez całą ciążę i co? I nikt nie wykrył że dzidzia ma zespół napięcia mięśniowego.[/QUOTE] Też chodzę na NFZ, ale szczęśliwie się złożyło, że mam bardzo fajną i dokładną ginekolog prowadzącą - kiedy tylko coś ją zaniepokoi, to zleca dalsze badania i nie bagatelizuje żadnych dolegliwości. Tak miałam np. z TSH. W jednym z początkowych badań wyszła norma przekroczona o 0,001 (gdzie granicą dla ciężarnych jest 2,5). Dostałam kolejne skierowanie na badanie za 4 tygodnie - TSH znowu się podniosło, więc czekała mnie wizyta u endokrynologa. Niestety tym razem prywatnie, ale jestem spokojna, że nic nie zostało zbagatelizowano. Biorę Euthyrox i jest gites ![]() A co do urodzenia się dziecka bez rączki... to już trzeba mieć wyjątkowego pecha, żeby na kilku/kilkunastu USG nie zauważyć takiej wady ![]() Natomiast co do zaburzeń w napięciu mięśniowym - takie rzeczy wychodzą dopiero po urodzeniu, albo jeszcze później, na dalszych etapach rozwoju maluszka, kiedy dziecko ma problemu z podnoszeniem główki, obracaniem się itp. Nie ma szans, żeby nawet najlepszehipersuper USG "wykryło" tego typu problemy, i to niezależnie, czy na NFZ, czy prywatnie. Migotku - trzymam kciuki za dobre wyniki tarczycowe! Edytowane przez Mirissa Czas edycji: 2017-03-31 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
Oby wyszły dobrze te wyniki. Zaczynam się stresować. Choć wiem że nie powinnam bo dzidzia się rusza jak szalona dziś od rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z napięciem miesniowym się zgodzę, nie ma chyba możliwości zobaczyć tego na usg Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2893 |
Konto usunięte
|
tunia89 - siostra mówiła że jej dzidzia wogóle się nie ruszała w brzuszku - więc to już powinno zaniepokoić lekarzy. Nic - całe szczęście że po woli dzidzia wychodzi z tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj mieliśmy masaż shantala czy jak to się pisze, i właśnie jak się zaczyna po jakiś 2-3 tygodniach po urodzeniu go robić to jest szansa ze wtedy można coś zauważyć Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mowila o tym lekarzowi to zbagatelizowal problem ;(
U mnie mały za to się rozkręca ![]() Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
#2896 |
Konto usunięte
|
Tunia to odpukiwanie jest cudowne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Jasne że nie da się sprawdzić napięcia mięśniowego w brzuchu... bo niby jak gdy dziecko 'pływa' w wodach płodowych
![]() To trzeba sprawdzić w warunkach normalnej grawitacji podciągając dziecko i obracając... - a zazwyczaj to wychodzi dopiero na etapie podnoszenia/trzymania głowy przez dziecko, siadania, raczkowania itd ![]() Chyba że zespół napięcia mięśniowego to coś innego niż osłabienie napięcia mięśniowego/wzmożone napięcie męśniowe. Vela wiem bo ja też płace ![]() ![]() Ja zrobiłam zakupy w rossmanie online ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mające doświadczenie z ZUS pomóżcie
![]() Dostałam dziś kasę za 4-13 marca bo tak zwolnienie miałam( lekarz wystawiał co 2 tyg. Później dałam za 14 marca do 20 kwietnia, czyli następne dostanę pod koniec miesiąca czy 20stego? ![]() My nadal mamy areszt i leżenie na płasko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2900 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki żeby wszystko było ok. Swoją drogą - jak dziecko jest za bardzo ruchliwe to też jest powód do niepokoju?
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja np z okres 1-15.03 dostałam przelew 28 albo 16-28.02. dostałam 15.03. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- regularności to się można dopiero spodziewać na macierzyńskim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
Jezuuu, jaki miałam sen... uprawiałam taki ostry seks z jakimś wysokim i megachudym blondynem w kucyku... gość zupełnie nie w moim stylu bo nie trawię blondynow a tym bardziej długowłosych ![]() ![]() Już chyba wolałam te bezsebezsenne noce ![]() Wczoraj byłam w sklepie dziecięcym, zerknęła na wózki i zakochałam się w jednym bebetto. Kurde, szkoda mi kasy, ale jak sobie pomyśle o spacerach w moim chicco to już mnie krew zalewa, zwłaszcza że dostaliśmy zaproszenie na wypad do Zakopca we wrześniu. Jak bym nim zaczęła jeździć po tej kostce na Krupówkach to synowi by mózg i żołądek wyskoczył. No i mam dylemat. W dodatku dzis mąż odstawil mój samochód na zmianę rozrządu, więc tysiąc pójdzie.... Mmona trzymaj się kochana. Z dzidziunia na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Vela Ty niedobra ![]() Cytat:
W każdym bądź razie ustawowo jest 30 dni od daty wpływu zwolnienia do zus. Ale zwolnienie jeśli jest dłuższe- nie może byc wypłacone wcześniej niż 7 dni przed jego końcem - tak że za część marcowa mozesz mieć wypłatę na dniach, a za kwiecien nie wcześniej niż 13.04 - bo tak dziala system ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Macierzyński też nie jest plavone zawsze tego samego dnia, ale zawsze mniej więcej w granicach 25 dnia miesiąca - ale może byc 24 lub 27.... W każdym bądź razie po 20 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest to nic przyjemnego ale do przeżycia ![]() Mnie natomiast zależy na sn z innego powodu. Bardzo chcę rodzić z mężem, chce aby był obecny przy porodzie, przeciął pępowinę. Marzę o tym jak mi położą małą na klatkę piersiową ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No dokładnie, teraz to Bajka, aż się prosi mieć od razu 2 dziecko i ciągnąć dalej to l4 i macierzyńskie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie
![]() A co do porodów, przez moja sale przewinęło się ok 10 dziewczyn i uwaga! Tylko dwie rodziły SN! Podziwiałam te łaski które na cc przychodziły, stoicki spokój ![]() Ja te będę miała cc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a macierzyński przy pierwszym dziecku zawsze dostawałam tego samego dnia ![]() ![]() Np za zwolnienie które skończyło mi się 22 nie mam nawet tabelki na pue ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.