|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
U mnie, 11 lat temu na usg genetycznym wyszło, ze zarodek nie rozwija sie conajmniej od 2 tyg. Po przyjęciu do szpitala przez 5 dni, codziennie robili usg i dopiero ostatnie wykazało spłaszczenie pęcherzyka no i zabieg. Teraz pierwsze usg genetyczne mam za 10 dni i czekam z duszą na ramieniu. Ale mam nadzieję, że bedzie ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2882 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
Viva, tulę mocno
jest mi bardzo przykro, nawet nie chcę myśleć co czujesz Jeśli będziesz miała chwilę i troszkę chęci to daj znać jak sytuacja sie potoczyła, a ja będę trzymać kciuki by to wszystko okazało się błędem ze strony doktorki... a plamienie nie zwiastowało niczego złego.
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro... Oby się okazało, że jednak zarodek jest i wszystko się rozwija w porządku!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viva, bardzo mi przykro Oby się okazało, że jednak lekarz wczoraj coś źle zobaczył i jednak wszystko jest w porządku.Mi od kilku dni doskwiera silny ból pleców w jednym miejscu pod prawą łopatką, wczoraj zdesperowana poszłam na masaż do centrum rehabilitacji niedaleko mnie gdzie wykonują masaże u ciężarnych, a dzisiaj jest jeszcze gorzej Nie boli mnie tylko jak leżę całkiem na płasko, a to odpada, bo chodzę do pracy. Nie wiem co robić. Iść drugi raz na masaż? Internista? Ortopeda? Macie jakieś porady...?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
No to później współpraca z takim szefem będzie niezwykle "sympatyczna"
Od 22.03 znowu ubranka dziecięce w Lidlu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2018-03-13 o 09:21 |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Cytat:
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
viva91
Trzymaj się słońce, będę trzymać kciuki by to lekarz jednak się mylił. Ach no smuteczki ![]() Fortuna o kurcza! argumenty do UPy, ale ta co śpi z 8 latką i nie wyśle na zieloną szkołę to masz rację! robi z niej takiego cykora co będzie się mamusiej spódnicy trzymać wiecznie ;/ Sara w nocy miała 40, tak jej co 8 godzin wskakuje, ale teraz jest ok, dopiero wstała bo przez gorączkę miała dzremke o 18, przez co poszła spać o 22. passionfruit och ale masz doświadcznie mega jak stworzyłaś dział od podstaw zostawiam młodą cały tydzień bez żłobka , jednak po kilku dniach wysokiej goraczki to bedzie bardzo osłabiona. Wiecie w ogóle, że w piatek mialam szczepienie (to co powinno byc w 18 msc ale ze wzgledu na katarki chorobki itp ciagle przekladalam) no i w tamtym tyg nie miala kataru kaszlu czula sie normalnie, mialam isc szczepic ale w piatek rano sie tak gryzlam sama ze soba, ze przeciez jest po chorobach, ze na pewno ma oslabiony organizm, ze wciaz wszedzie sa te choroby bo ciagle slysze jak wszyscy choruja. I przelozylam na koneic kwietnia. Jakbym ja wtedy zaszczepila -to dzien pozniej w nocy miala juz 40 stopni. Chyba bym po scianach chodzila ze stresu ;/
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szkoda by mi było to zaprzepaścić.... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- A trochę zmieniając temat, to powiedzcie dziewczyny, jakie Wy łykacie witaminy? Bo ja zaraz zbankrutuje na nie. Najpierw miałam jakieś Mama DHA, które miały rozmiar piłeczki do ping-ponga, nie byłam w stanie ich połknąć. Teraz mam femibion natal plus, po których mam takie problemy w kibelku, że odstawiłam po 3 dniach...później kolejne o rozmiarach piłki...no kurde....czy to takie trudne zrobić witaminy dla kobiet w ciąży?
|
|
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę folik i prenatal duo. Moja endo i gin twierdza że to wystarczy.
A jakiego wizyta u gin i się stresuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się dopiero teraz, chociaż podczytuję Was od samego początku. Nic nie pisałam, bo byłam strwożona - i nadal jestem (pierwsza ciąża zakończyła się nieszczęśliwie).
Nie miałam żadnych nudności, zero. Niestety, za to dokucza mi mocny ból brzucha, biorę sporo nospy i magnezu plus luteinę (ale to od początku). Organizm mój zareagował na ciało "obce" tak, jak za pierwszym razem - skokiem tsh, więc kontroluję to bardzo. Termin mam na 7 września, to będzie chłopiec (robiłam test dna ze wzgl. na wiek). Zdrowia wszystkim i dużo nudy!
Edytowane przez basakatua Czas edycji: 2018-03-13 o 12:30 |
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie duże nie są, zazwyczaj jak coś jem to wkładam do buzi i z jedzeniem fyk fyk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kruella_de_mon Czas edycji: 2018-03-13 o 12:30 |
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Grrrr mózg w ciąży. Zawsze śmiałam się że to nieprawda a dziś poszłam po więcej rzeczy do miasta. U szewca prawie zostawiłam 1 buta i prawie wyszłam z drugim w ręce... A chciałam fleki zmienić. W Rossmanie zamiast aplikacji włączyłam apke orsay. W Tesco zapomniałam pół zakupów i musiałam się wracać a na szmateksie.... Zapomniałam wziąć reszty. Tylko końcówkę wzięłam a 20zl.... Nie wiem chyba na ladzie zostało. Grrr i tak się opłacało bo za 5 ciążowych rzeczy zapłaciłam 100zl ale pani zawołała 76zl grrrr. Jak sierota jakaś.
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko folik łykam,w 1 ciąży tak samo
ale może zacznę jakieś witaminy
|
|
|
|
#2898 |
|
na przekór do celu
|
No niestety. Moja ciąża zatrzymała się w rozwoju krótko po pierwszym usg, bo dziś lekarz już nie stwierdził, że nic nie ma, tylko jest, ale martwe.
Jednak tak jak u Pajki, muszę wykonać najpierw dwa razy betę i z wynikami mnie przyjmą na odział. Mogłam zostać przyjęta dziś, ale tylko leżałabym i czekała na bety, więc skoro dobrze się czuję to mogłam wrócić do domu. Chyba, że wcześniej zacznę krwawić, to mam przyjechać od razu. Plamienia ustały.
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam femibion i nie mielam problemy z polykaniem. Dzisiaj zaczynam dwojke bo bez sensu juz na te 3 dni zamawiac cala jedynke i z tego co widze nie sa duzo wieksze... Malz to ma dopiero piguly... 2 cm dlugosci ale fakt, ze cienkie. Nie wiem czy koharzycie taki antybiotyk duomox - no z tym rozmiarem to juz sobie nie radze ale mniejsze bez problemu wchodza z popiciem woda...
PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie nie biore żadnych tabletek. Dopoero teraz zalezy jakie będę miec wyniki. O jezu trzeba by termin na polowkowe zaklepac
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne to co piszesz... Bardzo Ci wspolczuje... Ale tez trzymam kciuki ze szybko dostaniesz zielone swiatlo do kolejnych staran i jak tylko bedziesz gotowa ruszysz z kopyta! Wiem ze trudno Ci teraz o tym myslec, ale jeszcze bedzie wspaniale. Fakt, ze inaczej, ale tez wspaniale. Pajce widzialam ostatnio na watku Aniolkowych staraczek - dziewczyny tam to naprawde skarbnica wiedzy i pomocy... Ja mam usg dopiero jutro, az sie boje na sama mysl ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#2902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to alergiczką No i biorę wit D jak brałam przed ciąża 2 tysiące , i tran i wit c jak sobie przypomnę. Moja gin nie kazała mi nic brać oprócz kwasu foliowego , dopiero w 2 trymestrze zaleca witaminy i tego się trzymam . Cytat:
Och och jak smutno bardzo, trzymaj się w tym wszytskim obyś trafiła na miły personel w szpitalu , najlepiej byłoby jakbyś zaczęłaKrwawić i by się bez zabiegu obyło No ale różnie to może być ![]() Cytat:
ja dalej nie wróciłam do mojego dawnego sprawnego mózgu ![]() ![]() Cytat:
bardzo współczuje ze wcześniejsza ciąża złe się zakończyła życzę Ci by ta była zdrowa i by wszystko było już dobrze ![]() Tsh się nie przejmuj bo co druga tutaj ma podwyższone Cytat:
Duomox brałam w 1 ciąży i teraz na początku tej - połykanie tych gigantycznych tabletek to jest moja udręka - nawet jak je połamałam na pół to i tak cZesto miałam odruch wymiotny :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka to tak jak ja. Tez tylko biore kwas foliowy i wit D. Moj Maks tez jest alergikiem ale w zasadzie juź z tego wychodzi. Choc troche azs /lzs dał nam w kość.
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach AZS LZS to tez zuoooo No ale wiesz jak jest - będę brać ten probiotyk i cholera wie czy jak dziecko nie Brdzie miało alergi to cyz to dzięki temu troszke cyz tak czy siak by nie miało alergii hehe Ale probiotyki to samo dobro tylko drogie cholerstwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki probiotyk będziesz brać?
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie jaki? A córce dawałas? Mi dermatolog kazała dawać. Ja mam teorie że on ma to swinstwo przez 2 antybiotyki które miał zaraz po urodzeniu. Bo to działa na szczelnosc jelit. Dodatkowo przy przekroczonym crp zaszczepili go, nie mogę sobie teraz tego darować.
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
A ostatnio cos obilo mi sie o uszy ze wystarczy kefir pic codziennie... W ramach probiotykacji oczywiscie
![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
Ja piję w ramach probiotykowania się zakwas z buraków i sok z ogórków
![]() A z witamin biorę kwas foliowy, wit. D i B12 (ze wzgl. na dietę), magnez, DHA i sporą, wyliczoną przez lekarza dawkę jodu. Zobaczymy, co za jeden na tym wyrośnie ![]() Co do tsh, to kontroluję bardzo, bo w poprzedniej ciąży zostało to zaniedbane i była to najprawdopodobniej przyczyna poronienia - niestety, normy laboratorium są dla całej populacji i kilku lekarzom nie przyszło do głowy, że może trzeba się przyjrzeć mimo, że nic nie jest na czerwono. |
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2910 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jakieś notatki zrobiłam z tego tematu ale się nie mogę doszukać teraz wrrr Cytat:
Ach ![]() kocham zakwas z buraków i sok z ogórków! Ogórki mi się już skoczyły, chce robić własna kapustę ale to jak mi mdlosci w końcu przejdą Heh .I buraki tez kocham swoje kisić ale to tez jak będzie mi lepiej bo narazie średnio z tym robieniem coś w kuchni :/ Faktycznie niektórzy lekarze zaniedbują tsh:/ Wiecie ze w Anglii w ogóle się tego nie bada :/ Cytat:
Cytat:
Daje różne bo trzeba zmieniac i robić chyba po 3 msc przerwy , aktualnie ona i ja mamy dicoflor a ona ma jeszcze lapiotic - dobry przy alergiach i stanach zapalnych skory. Kurde ja myśle tak jak Ty ze to przez ten antybiotyk tak ma a szczepienie przy wysokim CRP tez mogło jakoś dołożyć problemów dobrze ze nic po za tym mu nie jest ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

jest mi bardzo przykro, nawet nie chcę myśleć co czujesz
Jeśli będziesz miała chwilę i troszkę chęci to daj znać jak sytuacja sie potoczyła, a ja będę trzymać kciuki by to wszystko okazało się błędem ze strony doktorki... a plamienie nie zwiastowało niczego złego.

ja dalej nie wróciłam do mojego dawnego sprawnego mózgu