|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Summer nie mów narazie o żadnym charakterze/ temperamencie- te pierwsze 3 miesiące o niczym nie świadczą. Pisałam już ze najgrzeczniejsze, najfajniejsze dzieci u mnie w rodzinie te pierwsze 3 miesiące miało straszne. Widzisz- wy możecie choć na spacery wyjść- u mnie to prawie niemożliwe bo mały nie poleży dłużej niż 15 minut, no ale mogę karmic ma ławce to o tak dobrze. W dzień ma jedna dłuższa drzemkę tzn max 2 h a tak to 20-30 min. Nie powiem, trochę mnie to meczy, ale się do tego dostosowuje i tyle. Dużo odpuszczam z prac domowych, a zreszta nagle się okazuje ze w 20 min można tyle zrobić. A ty z nim wychodzisz sama w różne miejsca- dla mnie narazie to kosmos. Jak już to z Tż a i tak stednio udane te wyjścia bo po 20 min przeważnie krzyk i musi być karmienie. Ale poczytałam trochę o teorii czwartego trymestru itp i przestałam od mojego dziecka niewiadomo czego wymagać i jest o niebo lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Ja pije conajmniej 2 z ekspresu. Akurat ja się w miarę wysypiam, ale i tak potrzebuje trochę energii sobie dodać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 | |
Zadomowienie
|
Ja na spacer póki co chodzę tyko z kims z Tż lub mama, w dzień śpi sam maks godzinę zwykle drzemki 15-30 min w tym głównie na kolanach u mnie plus na soacerz przeważnie do 24 w godz . W nocy zwykle jedna 2. 5 godz i resztę u mnie. Czasem dwie zaliczy w nocy dłuższe
![]() A pamiętam jak na początku nie mogłam oswoić się z myślę że to chłopiec teraz nie wyobrażam sobie żeby moglo być inaczej. Mimo że daje mi w kość :-D to kocham lobuza całym sercem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Ja piję 2 kawy z ekspresu, takie w miarę słabe.
Kierownik, prezes... Coś mi to mówi ![]() ![]() Summer, masz piękne założenia. Ja też chcę wychowywać dzieci w miłości i bliskości, której sama nie zaznałam. Ale pamiętajcie dziewczyny żeby nie wychować sobie małego potwora ![]() ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
O Dziewczyny matki prezesów, szefów i kierowników całym sercem jestem z Wami
![]() ![]() ![]() ![]() Co do odciagania i karmienia z butli: mi się zdarza bo często po nocy mam tak obolałe piersi że muszę sobie ulżyć a Klucha nie przeje na raz dwóch pełnych cyców ![]() ![]() Summer rekordem Kluski było wciągnięcie na raz 100 ml i przyssanie się do cyca na dopitkę 🤯 ale moje dziecko to straszny żarłok. W poniedziałek byliśmy u pediatry : Duśka ładnie przyrasta i wszytko z nią ok więc jestem bardzo szczęśliwa ( zwłaszcza że na początku miałam problemy z laktacją- teraz jest już trochę lepiej ale nadal czekam aż mi się całkowicie sutki wygoją). Początkiem września mamy szczepienia i jeszcze muszę usg bioderek umówić. Norka ja bym zrobiła ktg ale jak czujesz ruchy to chyba możesz odpuścić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jadłam się lodów sorbet truskawkowy grycan ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-08 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze to ja mam złote dziecko, my wychodzimy codziennie na dwie, trzy godzinki, bywamy w knajpach, sklepach i mało kiedy zdarza się nam wracać z płaczem. Muszę mega go przeciągnąć, ale zwykle widzę kiedy głodnieje czy pampers jest pełny. No i staram się zabierać że sobą z 40-50ml odciągniętego mleka, żeby na chwilę brzuszek zapchać w razie czego, ale zdarzyło mi sie wykorzystac to raz czy dwa. Śpi dwa razy w ciągu dnia po dwie, trzy godzinki plus spacer, a w nocy jedna czasem dwie pobudki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakbym czytała o swojej. Też mnie przeraża że się rozpłacze więc tylko z tż wychodzę. Zresztą już nieraz pokazała pazurki i miałam wrażenie że wszyscy patrzą na nas. Od wczoraj jest smoczek w użyciu ale nie zawsze pomaga. Ogólnie jestmega płacz i krzyk, zaczęłam mieć wyrzuty że nie potrafie zając się swoim dzieckiem, źe niewiem o co jej chodzi. Od wczoraj zaczęłam karmić co 2-3godziny, bo za często jadła i brzuszek więcej bolał no i dużo ulewała. I chyba jest lepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- A powiedzcie mi skąd wiecie źe jest głodne? Bo moja to sporadycznie mlaska albo pcha rączki do buzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas też spokojnie możemy spacerować, w ciągu dnia też sporo śpi, gorzej, że nie ma różnicy między nocą, a dniem i tak dzisiaj od północy do prawie 3 wysyłał uśmieszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Asiaczku, co Twoja siostra przeszła to jej, na pewno bedzie troche czasu docjpdzic do siebie... trzymam za Nią kciuki
![]() Ja tez nie robilam ktg na wszelki wypadek. W sumie zanim wyladowalam w szpitalu to mialam tylko jeden raz. Summer Rozalka potrafi pochlonac piers np 30 minut, a za chwile jest glodna i z butelki np nawet 90 ml. Tak jak pisalam - pulnuje tylko żeby zjadla w ciagu doby okolo 700 ml pokarmu. Wieczorem jest czasem tak ze i te 90 to za malo, to jak mam zapas ml to jeszcze ze 20 jej dam, a czasem potrzeba doslownie kilku łykow i jest zadowolona. Ja poki co ma spacerze bylam.....raz ![]() ![]() Asia ja pije jedną kawe dziennie ![]() Kocie ksywa Kleszcz wygrała wszystko ![]() ![]() ![]() My po kontroli u pediatry - mamy przyrost wagi od piatku 110 gram, czyli na mieszanym karmieniu jest ok ! Nie przybiera tez za duzo, co bylo moją zmorą, więc najwidoczniej te 100 ml czasem jednorazowo jest jak najbardziej w porządku ![]() Umowilismy sie tez na szczepienie i teraz musimy zdecydowac co chcemy - czy skojarzona za 200 zl czy zwykłą refundowana... no i pneumokoki mamy refundowane, ale za rotawirusy trzeba zaplacic 300 zl, wiec nie wiem co robic z tym skojarzeniem :/ a Wy jak robicie dziewczyny ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czuję się totalnie nieporodowo, nic nie odczuwam, ani fizycznie, ani psychicznie. Nic mnie nie ciągnie w podbrzuszu, nie kłuje, ale wciąż mam nadzieję i wiarę, że zacznie się samo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Dorka Rozalka jak jest glodna to kreci główką z otwarta buzia, mlaska, wklada rączki do buzi i jak juz są nerwy to płacze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Summer, mam bardziej na myśli to, że okazując dużo miłości i zainteresowania synkowi nauczyłam go, że zawsze jestem dla niego i on chyba trochę to wykorzystuje. oczywiście dużo zależy od konkretnego przypadku, zarówno od charakteru dziecka jak i rodziców, ale trzeba mieć na uwadze by w żadną stronę nie przesadzić
![]() A moja mała w 18 dni przybrała tylko 400 g. z reguły je krótko, nawet po 5 minut. Potem ją odkładam i zaraz znowu chce, ale chyba to nadal zbyt mało co robię. Za tydzień przyjdzie położna z wagą to zobaczymy co ona powie. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2896 |
Zadomowienie
|
Prezes, Kierownik, Kleszcz zajęte ksywki to jak mojego nazwać? Muszę pomyśleć. Z jednej strony narzekać nie mogę bo on prawie nie płacze jeśli ma zapewniony komfort- czyli mnie plus piers. Jest idealny do przyjmowania gości - bo wtedy siedzi na kolanach- je, przysypia i aniołeczek. Ale jak bym chciała cokolwiek zrobić to płacz. Dziś póki co spał 2x20 min. Teraz myślałam ze zaśnie- omotałam go w otulacz- ale po minucie pobudka i leży tak z 15 min już. Nie płacze. Chciałabym ściągać mleko na wyjścia itp ale kiedy?? Wczoraj ściągnęłam wieczorem 50 ml, dałam w nocy to wciągnął w mig. Od dziś jeśli cokolwiek ściągnę to mrożę. A tak z innej beczki dziewczyny-,ile pampersow zużywacie? My jedziemy głównie na wielorazowkach- uwielbiam to i już pewnie do pampersow nie wroce- mamy tylko na noc i chce wiedzieć ile na tym oszczędzę. Będziemy kasę z pampersow na jakieś przyjemności przeznaczać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Zua - najlepiej że my z mężem o młodej cały czas tylko 'Kleszczu to, Kleszczu tamto' przy ludziach trochę dziwnie tak o dziecku mówić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź o kawie bo właśnie niektórzy dziwia się że karmie i pije. Zaczęłam myślec że może przez to niespokojny. Lżej na sercu że nietykko i mnie ciężko małego ogarnąć. Czasem już miałam wrażenie że tylko my tak mamy a innych śpia i jedzą i zastanawiałam się co robię nie tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci przybierają skokowo, a poza tym raz zważysz po kupie albo siku a innym razem przed i wychodzi fałszywy wynik ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2901 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy byliśmy szczepień na nfz i żyjemy, moja mała też te kilka wkluc przeżyje ![]() Niby teraz te na nfz są inne, niż te co kiedyś my byliśmy szczepieni.. Ale ja w to nie wierzę, przemysł farmaceutyczny nakreca.. W końcu kasa musi się zgadzać. Ale to tylkp moje zdanie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Ja też darze większym zaufaniem tymi na NFZ. I tak planuje szczepić.
Dziś coś kolkowy dzień mamy biedactwo moje :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2904 |
Wtajemniczenie
|
Emma nam p. Doktor poeiedziala dzis ze tych mrningokokow w polscevprawie nie ma, że yo glownie nad mozem śródziemnym, turcja te rejony - więc pierwszą moją mysla było, że nie szczepimy ma to...
Anima u mas pampersy idą jak woda, w sobotę kupilam 30 sztuk, dzis juz ich nie ma ![]() ![]() Ja musze poczytac o tych szczepieniach dokladnie, jeszcze nie wiem na co sie zdecydujemy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Co do spacerów, to moja uwielbia i spacery wózkiemi jazdę samochodem... Dwa razy przy naszych polskich drogach zatrzesie i młoda śpi jak zabita.
Teraz byłyśmy na spacerze, fajnie wieje, ale jest za duszno.. Więc po 40 min szybko wróciliśmy. Teraz młoda pije i zasypia, a ja biorę się za obiad - robię porządek w lodówce i karkówke z grilla co została podpiecze z papryka i pieczarkami do tego sos gulaszowy i knedliki zamiast kaszy. A jutro z młoda do przychodni a potem biorę się za mycie okien i wieszanie zasłon. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Raczkowanie
|
My szczpimu 6w1, pneumokoki i ospa
![]() U nas z spacer i różnie, jak jeździmy po równej drodze to mały śpi, jak tylko wejdziemy na nierówne drogę jest pobudka ![]() Właśnie spadł deszcze i jest chłodno, i przyjemnie. Noc mieliśmy kiepska, małego bolał brzuszek, było duszno A okna nie mogłam otworzyć bo w sąsiedniej wsi paliło się ponad 1000 beli słomy :/ Dziewczyny które podaje delicol, podejście jeszcze espunisan? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My dziś po wazeniu i mamy 3600!W 15 dni przybrał prawie 0.5kg. ![]() To mój powinien mieć ksywę Śpioch. Potrafi przespać kąpiel ubieranie przewijanie. Prawie nigdy nie płacze,.. śpi po 5-6h w nocy w dzień je co 3h czasem 2 a czasem 4... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Wtajemniczenie
|
A moja mała terrorystka dzisiaj daje mi popalić.. Od rana płaczę dosłownie już nie mam pomysłu o co jej chodzi.. Przystawiam ja do cyca kiedy tylko chce.. Pielucha zmieniona, brzuszek miękki.. Serio już wariuje..
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Podczytuje regularnie ale Mały nie pozwala mi nic napisać - jak tylko zaczynam skrobac to się uaktywnia tryb cyc lub przytulanie. My walczymy z trądzikiem niemowlęcym albo jakaś alergia. Na początku mały był cały w krosta ch na twarzy a od dwóch dni ma je też na rękach, klatce i plecach ![]() Wygląda to strasznie i jutro idziemy do pediatry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.