|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Bo jest to produkt (para) medyczny majacy (silny) wplyw na system nerwowy (tak, mowie o olejkach nie marihuanie). Tak samo zniesmaczylaby mnie reklama srodkow przeciwbolowych, piwa (jak u JM), czy magicznych srodkow odchudzajacych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
BAN stały
|
Odpaliłam wczoraj podcast chwalonej w wątku Olgi Hering i jakoś nie mogę jej słuchać. Mówi tak monotonnie, trochę rozwlekle. Wzięłam jeden z pierwszych odcinków, więc zapytam czy ona potem trochę się wyrabia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2886 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego jeszcze teraz zmieniła tematykę na nierozwiązane sprawy, dla mnie zły kierunek a na początku mi się podobała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jeśli komuś nie odpowiada styl Olgi Herring, to nie warto się zmuszać, bo nic się nie zmienia, ale ja u niej nie dostrzegam ani powolności, ani monotonii. Nie mówi wolniej niż chociażby Justyna (która swoją drogą też ma bardzo dobrą artykulację), moduluje głos, robi przerwy, ogólnie tak powinien wyglądać podcast, jest przygotowany bardzo profesjonalnie. Ostatnie jej podcasty mniej mi przypadły do gustu chyba z uwagi na temat, ale uważam, że sprawy Kasi (i to chyba najbardziej aktualne omówienie), Hani czy Darii omówiła po mistrzowsku, dużo czasu poświęciła historii ofiar i ma duże wyczucie w odniesieniu do omawianych spraw.
A w odniesieniu do komentarza o dzieciach, kotach, to dla mnie to nie pokolenie Z, tylko ludziom całkiem coś rzuca się na mózg. Jak ktoś w domowych warunkach nagrywa podcasty, to wiadomo, że jakiś dźwięk w tle może się pojawić, nawet jak ktoś obrabia starannie swoje podcasty, to tak się może zdarzyć, bo nie wszystko da się wyciąć. Wielokrotnie spotykałam się u osób jakoś tam się udzielających, z dziećmi, które trochę z wyższością podchodziły do osób bezdzietnych, że nie wiedzą co to zmęczenie. Z kolei ja jestem kociarą, ale też nie rozumiem przesady w drugą stronę, że zwierzęta to jedyny właściwy model i jakiś przytyków w stronę dzieci. Ale mnie chyba jednak dobija najbardziej, jak ktoś pisze "nudna sprawa" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki, w takim razie pewnie odpuszczę. Cytat:
To by mnie aż tak nie denerwowało, bo czasami lubię posłuchać o nierozwiązanych sprawach również, ale pierwsze wrażenie mam na "nie". Cytat:
Zgadzam się, że podobnie opowiada do Justyny Mazur. Akurat podcasty Justyny lubię i może dlatego mam wrażenie, że Herring to takie drugie "Piąte nie zabijaj" i to już przesyt dla mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Faktycznie Olga podobna do Justyny, ale ja jakoś nie mogę się przekonac.
Dla mnie mistrzem opowiadania jest Tomasz Ławnicki- głos, modulacja, intonacja, słownictwo. Ale to wieloletni radiowiec, czyli start wyjadacz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
Słuchałem nie dawno u Agi Rojek sprawę Paulette Gebara. Samą sprawę już znałem od Karoliny Anny. Cóż chciałbym wierzyć, że był to przykry, nieszczęśliwy wypadek, ale ciężko mi uwierzyć, że przez tyle dni z pokoju Paulette nie wydobywał się nieprzyjemny zapach. Dodatkowo w jej łóżku spał jakiś członek rodziny i serio nic nie poczuł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Wiem, że Tomasz Ławnicki to w ogóle już profesjonalista, ale mnie taka radiowość zniechęca
![]() Obejrzałam ostatnio "The Jinx", pewnie większość z Was widziała, i zachwycił mnie ten dokument, chyba jeden z lepszych, jakie widziałam. A Robert Durst to bardzo dziwaczna postać. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Też zaczęłam słuchać Olgi Herring i dla mnie jest ok. Wciągnęłam się też w Notatnik Dzielnicowego i podoba mi się dokładne omówienie spraw, ale pierwsze kilkanaście odcinków to było czytanie z kartki, ciężko się tego słuchało. Potem się robi trochę lepiej ale wciąż lekko irytująco.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Ja lubię historie Olgi Herring ale trochę mnie denerwuje ten jej jednostajny ton .Poza tym mam wrażenie ze czyta z kartki .
Za to właśnie z powodu sposobu mówienia nie jestem w stanie słuchać Kryminalnej Skandynawii,mimo ze opowiada ciekawie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że coraz więcej polskich youtuberów za granicą bierze się dodatkowo za true crime. Joanna Strózik wypuściła pierwszy odcinek w tej tematyce, Pyra z Korei też od jakiegoś czasu takie robi. Kiedyś też Pantinka parę nagrała, ale już dawno jej nie słuchałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
Justyna na grupie na Fb podala kwotę przelewu do La Strady .To 84 tys .Powiem wam ze jestem w szoku ze to aż tyle .Czyli zarobiła również 84 tys bo zdaje się ze połowa szła na fundację.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Nie wierzę,że NIKT nie zauważyłby, że tam leży dziecko. Przecież tam się tłumy przetaczaly- rodzina, policjanci, psy tropiące. Nie chce mi się wierzyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Słucha ktoś nowego Kompulika? Jestem po dwóch godzinach i straciłam orientację jak i chyba też zainteresowanie. Nie wiem czy dam radę przetrawić 10 godzin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy go nie słuchałam. Ale on ma chyba wszystkie odcinki długie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88885521]Co to za sprawa, że trwa aż tyle godzin?
Nigdy go nie słuchałam. Ale on ma chyba wszystkie odcinki długie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zaginięcie generała Zagórskiego, sprawa z tłem politycznym z międzywojnia. Kompulik ma zawsze długie sprawy, ale 10-godzinną pierwszy raz. On się chyba trochę przeliczył z patronite, bo okazało się, że dużo ludzi chce mu płacić i ma jakieś życzenia tematyczne, a z jego sposobem robienia podcastów to chyba nie są one do zrealizowania. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Śledzi ktos te bardzo swieza sprawe?
https://www.dailymail.co.uk/news/art...xmnAUQgfVKscqY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2908 |
Skrzat leśny
|
Też tak myślę. Tak samo było w zeszłym roku w maju, gdy pisałam tu o Suzanne Morphew która zaginęła w dzień matki. Podcasty już są, na reddit całe podforum poświęcone tej sprawie i w tym roku aresztowali jej męża. Szukanie ciała to chyba pewniak w obu tych sprawach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
whatever
|
No ja właśnie jestem ciekawa czy znajdą (i jego i ją) i kiedy. No i w sumie co właściwie poszło nie tak (zakładam, że typ tego nie planował).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
Na podstawie bardzo oszczednych doniesiennprasowych, zakladam, ze ta klotnia przeszla w rekoczyny (pytanie, czy to byl wypadek np niefortunnie upadla, czy ja np udusil/pobil/zlapal przedmiot typu noz czy kamien) i pozbyl sie ciala. Zobaczymy na ile skutecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.