|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6
Ja też już po wizycie
![]() Dzidzia waży 2850g i na razie wszystko szczelnie pozamykane ![]() Miałam też robione ktg, ale tylko przez 20 minut i nie wiem czy to nie za krótko, bo jak tak czytam to u Was to trwa dłużej i jestem pod wrażeniem bo ja te 20 minut ledwo wyleżałam w jednej pozycji ![]() Następna wizyta 14 marca, można dopisać na pierwszej stronie
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Szefowa mój maluch wczoraj bardzo mało się ruszał, a jak na niego to tyle co nic. Ale jakieś oznaki dawał. Dziś już powrot do normy.
Mam nadzieję, że u Ciebie też podobnie, ma nudniejszy dzień a później się rozbudzi. Ale nie lubię takich dni. Rozumiem, że to też człowiek. Może być senny, nie chce mu się, pogoda, no cokolwiek. Ale już wiadomo, stres i różne myśli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
Ehh ale mnie teściowie denerwują… normalnie jestem wściekła.
Wymyślili sobie remont… generalny łazienki i malowanie całego domu. I kto ma pomagać w tym remoncie?? Oczywiście mój mąż!! A kiedy remont… za ok. 2-3 tygodnie… świetnie czyli w okolicach mojego TP !! Bo przecież jak ja urodzę to on wtedy dostanie wolne i będzie miał dużo czasu żeby im ten remont zrobić, no chyba mi się coś stanie… |
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Molila nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, co za egoiści. Maz chyba dostanie wolne z powodu urodzenia dziecka a nie z powodu remontu u rodzicow, masakra. Trzeba mieć tupet żeby w ogóle coś takiego zaproponować, naprawdę.
|
|
|
#2891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 |
|
Żona Idealna :)
|
No więc tak, wczoraj był wyjątkowo spokojny dzień pod względem skurczow, raz na jakiś czas się zdarzył pojedynczy i tyle.. Szłam spam ok północy i przed samy snem też był jeden czy dwa skurcze..
Ok 2 się obudziłam na siusiu i zachciało mi się dwójki, ale jak próbowałam zrobić to pokrwawilam, wychodzi na to że z szyjki, w międzyczasie TZ mi się pytał czy coś się dzieje, a ja ze nie, tylko się załatwiam i kazałam Mu się położyć.. Potem zobaczyłam ta krew i mówię, jednak wstawaj, jedziemy na IP, podmylam się, umylam żeby, uczesalam włosy, ubralam ciuchy i w tym czasie pojawiły się skurcze, obstawiam, że z nerwów korków nie było jak to w nocy, po drodze zebrała wywiad kto jest na porodowce, w IP i u mnie na oddziale po drodze skurcze co 5 minut, przy przyjęciu rozwarcie 1.5-2 cm.. Lekarz stwierdził, że to 37 Tc, więc nic nie przypieszamy, idę na porodowke, jak urodze to ok, ale jak się zatrzyma to pójdę na PC.. Dziewczyny na porodowce też myślały że trochę nam zejdzie i nie chciały nawet wenflon zakładać, ale powiedziałam, że w razie czego niech będzie podpiely mnie pod ktg ale mogłam chodzić, bóle krzyżowe miałam cały czas.. Na zapisie ładne skurcze nawet się pisały. Koleżanka zaproponowała mi scopolan, ale musiałam po jego aplikacji poleze jakiś czas żeby się wchlonal... Tak leżałam pół godziny że skurczami, potem poszłam do wc się załatwić, później w pozycji kolankowo-lokciowej byłam jakiś czas i ok 6 miało być badanie i ktg.. Przy badaniu nieoczekiwanie było 8 cm, pękł pęcherz i niedługo potem zrobiło się całkowite. Bóle krzyżowe były straszne, myślałam że tam zejdę, miałam jeszcze tens podłączony i o ile na początku pomagał tak nav końcu mnie wkurzal.. Trochę partych i Mała się urodziła musiałam być nacieta bo mam ciasno na dole i bym nie dała rady inaczej urodzić. I położna i lekarz stwierdzili, że większego dziecka to bym nie urodziła.. Tak czy siak, mimo bólu jaki był cieszę się, że mamy ten nasz Skarb teraz to mnie krocze boli ale to już nic w porównaniu z tym co było także na porodowce byłam od 3.15 i urodziłam o 7.00 jak na pierwszy poród to ekspres ![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo może stwierdzili że jeszcze będziesz w dwupaku czy coś, niech mąż z nimi pogada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie mówili żeby się nie martwić, tylko do kontroli.[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86540793]Super wieści. U mnie Leon się bardzo mało rusza. Tzn. Musiałam się bardzo wysilać żeby coś tam zareagował. Poczekam jeszcze, jak dalej się nie będzie odzywał to jadę na ip. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kciuki żeby się rozruszał ![]() Cytat:
A na ktg nie trzeba być w jednej pozycji ![]() Cytat:
Nie dziwię ci się wcale...
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo jesteś bardzo dzielna Ja się cały czas stresuje jak to będzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Konto usunięte
|
No to mamy pierwszy naturalny-sam-z-siebie poród na wątku, super!!
|
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz gratuluję
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nacieszcie się teraz małą i odpoczywaj w miarę możliwości
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Molila dobrze ze TZ rozsadnie podchodzi do sprawy. To nie czas na sprawy innych. Tym bardziej ze nie sa to sprawy zycia i smierci a remont do ktorego mozna wziac ludzi. Bez jaj.
Asia teraz to mnie wystraszylas! Gratuluję szybkiego i sprawnego porodu i szczesliwego zakonczenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, ogólnie lepiej się mocno nie ruszać bo mi np gubiło wtedy tętno dziecka. Ale lekko się przekręcić czy podciągnąć wyżej/niżej można Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86541111]No to mamy pierwszy naturalny-sam-z-siebie poród na wątku, super!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to juz zadna nie zna dnia ani godziny. Tylko czekac jak nic innego nie bedziemy czytac
![]() Sama sie domyslam ze moje dziecie stwierdzi ze wychodzi jak maz bedzie na wyjezdzie w kolobrzegu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia - super, ze tak sprawni poszło. Pozazdrościć, ze samo się wszystko rozkręciło i w miarę szybko poszło.
Molila - gratulacje wizyty i współczuje nerwów na teściów. Rozumiem, ze mieszkają w tym samym mieście? Ja już bym miała wizje, ze mąż pojedzie pomagać w remoncie a szanowna mamusia przyjedzie mi się gapić w cycki i dawać złote rady ![]() Kurde, opis porodu Asi wywołał we mnie potrzebę sprawdzenia czy w torbach wszystko mam i dopakowania reszty rzeczy. Mąż skończy prace i działam, bo tylko na gadaniu ostatnio się kończy. |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także tym bardziej trzymam za Was kciuki, by zaczęło się, jak będzie mąż w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Molila teściowie chyba sobie jaja robią
ale skoro macie dobre relacje to może wystarczy im uświadomić parę rzeczy i jednak się zreflektują?Cytat:
Oby wszystkie z nas miały takie porody
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

Ok 2 się obudziłam na siusiu i zachciało mi się dwójki, ale jak próbowałam zrobić to pokrwawilam, wychodzi na to że z szyjki, w międzyczasie TZ mi się pytał czy coś się dzieje, a ja ze nie, tylko się załatwiam i kazałam Mu się położyć.. Potem zobaczyłam ta krew i mówię, jednak wstawaj, jedziemy na IP, podmylam się, umylam żeby, uczesalam włosy, ubralam ciuchy i w tym czasie pojawiły się skurcze, obstawiam, że z nerwów
po drodze skurcze co 5 minut, przy przyjęciu rozwarcie 1.5-2 cm.. Lekarz stwierdził, że to 37 Tc, więc nic nie przypieszamy, idę na porodowke, jak urodze to ok, ale jak się zatrzyma to pójdę na PC.. Dziewczyny na porodowce też myślały że trochę nam zejdzie i nie chciały nawet wenflon zakładać, ale powiedziałam, że w razie czego niech będzie
podpiely mnie pod ktg ale mogłam chodzić, bóle krzyżowe miałam cały czas.. Na zapisie ładne skurcze nawet się pisały. Koleżanka zaproponowała mi scopolan, ale musiałam po jego aplikacji poleze jakiś czas żeby się wchlonal... Tak leżałam pół godziny że skurczami, potem poszłam do wc się załatwić, później w pozycji kolankowo-lokciowej byłam jakiś czas i ok 6 miało być badanie i ktg.. Przy badaniu nieoczekiwanie było 8 cm, pękł pęcherz i niedługo potem zrobiło się całkowite. Bóle krzyżowe były straszne, myślałam że tam zejdę, miałam jeszcze tens podłączony i o ile na początku pomagał tak nav końcu mnie wkurzal.. Trochę partych i Mała się urodziła
musiałam być nacieta bo mam ciasno na dole i bym nie dała rady inaczej urodzić. I położna i lekarz stwierdzili, że większego dziecka to bym nie urodziła.. Tak czy siak, mimo bólu jaki był cieszę się, że mamy ten nasz Skarb 
albo może stwierdzili że jeszcze będziesz w dwupaku czy coś, niech mąż z nimi pogada.
Nie dziwię ci się wcale...

Nie no, ogólnie lepiej się mocno nie ruszać bo mi np gubiło wtedy tętno dziecka. Ale lekko się przekręcić czy podciągnąć wyżej/niżej można