|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Cytat:
Lubię czytać i czytam dość dużo także po prostu przeczytam mniej innych książek Fakt ostatnio zasypiam ale jak czytam w łóżku jedynie
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Szefowa a tak właśnie myślałam gdzie się podziewasz, lepiej wam już? Zdrówka!
Wyników nie ma. Będą dzwonic. Popłakałam się. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88683195]Lubię czytać i czytam dość dużo także po prostu przeczytam mniej innych książek
Fakt ostatnio zasypiam ale jak czytam w łóżku jedynie [/QUOTE]Ja też bardzo lubię czytać. Aleeee przy tych kasiazkach nie ma co liczyć na wartką akcje, a jak dodam do tego ciążę to dla mnie drzemka pewna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie zazwyczaj thrillery kryminały lub romanse wiec w porównaniu z poradnikami będzie ciężej ale fajnie sobie tak poczytać jak mam czas i pomyśleć bo niektóre rzeczy są przydatne a niektóre trzeba wziąć na rozum i tak ale wydaje mi się dla mnie super właśnie bo nie mam pojęcia od czego się zabrać .
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88683222]U mnie zazwyczaj thrillery kryminały lub romanse wiec w porównaniu z poradnikami będzie ciężej ale fajnie sobie tak poczytać jak mam czas i pomyśleć bo niektóre rzeczy są przydatne a niektóre trzeba wziąć na rozum i tak
ale wydaje mi się dla mnie super właśnie bo nie mam pojęcia od czego się zabrać .[/QUOTE]A idziecie na szkole rodzenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A kiedy mija ostateczny termin, który podali, że wtedy będą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze to nie wiem, ogólnie wiem ze są u nas ale teraz w tej pandemii nie mam pojęcia. Zapytam się położnej na następnej wizycie w 25tyg
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2891 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez pomyśle o online bo byłoby wygodniej
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się marzy poród w wodzie. Ale na szkole rodzenia tego nie uczą - w "moim" szpitalu trzeba mieć już jakieś pojęcie o porodach w wodzie ale nie wiem jak to weryfikują
![]() Szefowa do 3tyg, robiłam w czwartek 15.04.wiec w ten czw powinny być, ale no każdy dzień dłużej w tym momencie to jakiś kosmos.Jejku to przykro mi ze tak się pożarliscie. A wyprowadzka na kilka dni to dobry pomysł, sama uskuteczniałam że 3x przez te 13 lat związku i za każdym razem działało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super musi być też rodzić w domu, no ale na to bym się jednak nie odważyła. A co do wyprowadzek to u nas nigdy nie było aż tak ostro, ale my jesteśmy ze sobą dopiero 8 lat, więc może wszystko przed nami. Chociaż kiedyś mieszkaliśmy przez jakiś czas za granicą, to po jednej kłótni zdążyłam się już spakować do Polski i byłam naprawdę zdeterminowana, żeby wracać (a miałam do pokonania pół świata). Ale przekonał mnie żebym została zanim zdążyłam przebookować bilet.
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Konto usunięte
|
Tez myślałam o porodzie w wodzie ale nie wiem wyjdzie w praniu chyba bo jak będę chciała epidural to kaplica
ale fajnie ze opcja jest.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Alios wiem, ciaza musi być w 100% ok nie może być żadnych wątpliwości i przeciwskazań. Starszaka urodziłam bez oxy i bez znieczulenia ale w sumie jak przyjechałam do szpitala to już było za późno na cokolwiek
wręcz urodziłam za szybko. Ta ciaza rozwija się wręcz książkowo poza akcja z amnio..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ile już czekasz? Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to w takim razie rzeczywiście u Ciebie może się to udać. 😉 Z tego co słyszę to teraz wielu ciężarnym wciskają oxy, nawet jak poród sprawnie idzie. Ale nie wiem dokładnie, bo ja team cc 🙈 |
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88683239]Zdrowotnie tak. Ale z tż mam taką kosę, że rozważam wyprowadzkę z domu na kilka dni.
A kiedy mija ostateczny termin, który podali, że wtedy będą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Może faktycznie taka rozłąka dobrze Wam zrobi. Bardzo współczuję Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przy pierwszym pamiętam jak miło było z nim więc teraz też chce. Czyli woda odpada. Porody w domu też. Ja bym się panicznie bała, że coś się stanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2901 |
|
Konto usunięte
|
Ja znieczulenie wszystkim bardzo polecam. Nawet nie wiedziałam, że przy porodzie w wodzie nie można. Ale jakoś nie bardzo brałam taką opcję pod uwagę.
Na poród w domu bym się nie zdecydowała. Jest tyle komplikacji, które mogą się stać przy porodzie, że jednak podziękuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2902 |
|
Konto usunięte
|
Tez nigdy bym się nie zdecydowała. Wole mieć lekarza obok
![]() Kurczę brzuszek rośnie i mimo ze nie jest ogromny to tak już się czuje bo jestem bardzo szczupła ![]() Nie wiem jak to wyjaśnić ale kuzwa pod cyckami mi niewygodnie (nie mam dużych ) między nimi a brzuszkiem co się tworzy jak siedzę jest mi po prostu strasznie niewygodnie nie wiem czy to normalne czy nie ale jedyna wygodna pozycja to leżenia a tak się niestety nie da cały dzień🥲
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
No ja sobie porodu naturalnego też nie wyobrażałam bez znieczulenia. Nie wiem po co się męczyć, jeśli można się nie męczyć.
Ale to oczywiście kwestia indywidualna. A jeśli chodzi o poród domowy to bardzo mi się podoba sam pomysł - prywatność, wygoda, komfort psychiczny, ale właśnie ze względu na ryzyko nigdy bym się na niego nie odważyła.
|
|
|
|
#2904 |
|
Konto usunięte
|
A jeśli chodzi o epidural czytam różne opinie ze pozniej ma się bóle pleców itd, powiedzcie z doświadczenia czy to prawda?
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Cuddly mam to samo, jakby się "banka" robiła i nie szło normalnie oddychac. Myślę że brzuch rośnie macica idzie w górę i dlatego.
Ja rodzilam naturalnie bez znieczulenia bo jak mówię - było już za późno na cokolwiek jak trafiłam na porodówkę. Z bólu zemdlałam 3x w trakcie porodu więc to nie tak że było super fajnie i nie bolało ale nie miałam wyjścia już chociaż wątpię żebym się zdecydowała na znieczulenie - obrzydliwie się boję igieł i jeżeli ten poród będzie przebiegał podobnie to też raczej bez znieczulenia będę chciała.Dziewczyny, dzwonili z kliniki, doszły wyniki. Nie mogła Pani nic powiedzieć przez telefon ale na moje pytanie czy po prostu wchodzimy odbieramy kopertę i idziemy czy mamy jakieś spotkanie z genetykiem/lekarzem powiedziała, że gdyby była potrzeba to by takie spotkanie oczywiście było, ale w moim przypadku takiej potrzeby nie ma, musimy tylko po wyniki podjechać. Czyli.....bosze chyba wszystko jest ok...... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Co do porodu domowego nie zdecydowałabym się - chyba że mieszkałabym na jakimś odludziu 10km w każdą stronę bez zabudowań darłam się okrutnie w trakcie porodu i nie wyobrażam sobie żeby którykolwiek z sąsiadów musiał tego słuchać ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masakra ciężko mi wysiedzieć w pracy przed kompem tyle godzin Super wieści to możesz odebrać i odetchnąć
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem słaba i coś głowa mnie zaczyna boleć. Mierzyłam ciśnienie, to mam 107/57, chyba trzeba się poratowac kawą. Liczyłam, że córa pośpi przynajmniej 2 godzinki, a ona po godzinie wstała
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Chce jechac dzisiaj ale to trochę skomplikowane logistycznie, nie chce jechać sama bo to godz w 1 stronę dość ciężka trasa a mimo wszystko jestem w nerwach więc muszę czekać na męża a on ma ciągle telekonferencje
z kolei klinika jest do 15 po 15 zamienia się w centrum szczepień covid i trzeba będzie się pchać między oczekującymi. Logiczniej byłoby poczekać do jutra ale serce nie da rady ![]() Byłam z młodym u fryzjera dzisiaj, słuchajcie nie dość że wjechałam pod prąd na zakazie żeby zaparkować (centrum miasta - wszystkie chwyty dozwolone ), to jeszcze zaparkowałam jak ostatnia blondynka (która jestem ) kupiliśmy 2tyg temu skodę kombi a wcześniej jeździłam tylko miejskimi Chevroletami ew Yariska na jazdach więc zaparkować tą wielka długa krowa to wyczyn mega ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My tez kupiliśmy skodę kombi, żebym miała do pracy... Okazało się, że było mi potrzebne całe 3 dni ![]() a co do przygód, to zepsuł nam się czujnik cofania, a jestem do tego jednak przyzwyczajona i ostatnio o mały włos nie wjechałam sąsiadowi w auto jak cofałam Czekałam na sygnał, a tu nic i nic i się zorientowałam, że przecież jest zepsute jakieś 10 cm i byłby problem![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

ja bym nie dała rady. Pewnie bym zasnęła po kilku stronach 

ale wydaje mi się dla mnie super właśnie bo nie mam pojęcia od czego się zabrać
.

na następnej wizycie muszę obgadać z lekarką do kiedy pracować, bo coraz bardziej skłaniam się ku temu, żeby uciec już ok sierpnia.

każdy dzień dłużej w tym momencie to jakiś kosmos.
Super musi być też rodzić w domu, no ale na to bym się jednak nie odważyła.
ile już czekasz? 

) między nimi a brzuszkiem co się tworzy jak siedzę jest mi po prostu strasznie niewygodnie
nie wiem czy to normalne czy nie ale jedyna wygodna pozycja to leżenia a tak się niestety nie da cały dzień🥲

z kolei klinika jest do 15 po 15 zamienia się w centrum szczepień covid i trzeba będzie się pchać między oczekującymi. Logiczniej byłoby poczekać do jutra ale serce nie da rady
My tez kupiliśmy skodę kombi, żebym miała do pracy... Okazało się, że było mi potrzebne całe 3 dni
a co do przygód, to zepsuł nam się czujnik cofania, a jestem do tego jednak przyzwyczajona i ostatnio o mały włos nie wjechałam sąsiadowi w auto jak cofałam