![]() |
#2881 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Witajcie !!
Dziwna ta dzisiejsza pogoda. Zero słońca i jakaś taka mgła. Emmi podaje nam niedzielne pyszności. Dzięki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Leniwa niedziela. Lało nad ranem, chwila przerwy i znowu padało. Niby dobrze, ale czuję się jakbym siedziała w saunie. ------- Ania, drinki z okazji dobrego dnia w pracy ![]() ----- Wczorajsze popołudnie koszmar ![]() Już od rana słyszałam popłakiwanie cudzego kota. Nie dało mi to spokoju, poszłam w poszukiwaniu nawoływań. Daleko nie uszłam, tuż za naszym budynkiem pod Busem Emka siedział i płakał malutki czarnobiały kotek, bliźniak naszej Łatki. No i jedna myśl w głowie, czemu mnie to spotyka? Ktoś podrzucił bidulka....Pobiegłam do domu po coś, żeby go stamtąd wyciągnąć, jak wróciłam, kotka nie było. Nie będę się rozpisywała i opowiadała w szczegółach, tylko w skrócie. Kot uratowany, późnym wieczorem, ale uratowany! Nakarmiony i w dobrych rękach. Ma domek z podwórkiem. W nocy przed tym zdarzeniem miałam sen, że ktoś podrzucił mi cały kosz malutkich kociaków, no i rano taka niespodzianka. Ech.... ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Jadę do mamy. Wczoraj miała awarię, na szczęście przyjechał mój młodszy syn i uporał się z biedą. Syfon od umywalki spadł, ciekła woda. Trochę roboty przy tym było, ale jest dobrze. Babcia wystawiła 6+ wnukowi, a jest bardzo wymagająca ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Potem wybieram się na cmentarz, rocznica śmierci taty. ---------- Miłej, zdrowej i spokojnej niedzieli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
często to powtarzam, że masz bardzo dobre serce. Większość ludzi zignorowałaby ten lament małej bidulki. Ty poszłaś tropić sprawę. Cudnie, że koteczek tak szybko dostał nowy domek. Cudnie, cudnie...!! ![]() ===== Synek dostał od babci najwyższą z możliwych not. Brawo! |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
to Twój sen antycypował całą akcję. 💞 |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Pogoda zwariowała. W mieście pobojowisko po wiatrach, które nie ustają. Noc koszmarna, kolejne ostrzeżenie przed silnym wiatrem wydali podlascy synoptycy. Wczoraj wieczorem ok. 10 tys. odbiorców w regionie pozostało bez prądu, wiele powalonych drzew, jedno uszkodziło dach domu. Jak jest u Was? --------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witaj Cyferko
![]() Okropne wieści. U nas też wczoraj był dość silny wiatr, ale nie na tyle aby przewracać huśtawkę ogrodową na tarasie czy porywać przedmioty. Po prostu dość silnie wiał. Ale w pewnym momencie światło w lodówce zaczęło pojawiać się i znikać. Dobrze, że akurat potrzebowałam coś z lodówki. Na co najmniej 2 godziny wyłączyłam prąd w domu i czekaliśmy na rozwój wypadków. U nas chyba spokojnie, bo okolica jest mocno leśna i zagajnikowa z drzewami i chyba one rozbijają wiatr. Chociaż czasami coś się przewali, jak w zeszłym roku stare drzewo na nasze ogrodzenie. Zaraz idę z psem na spacer to rozejrzę się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Poniedziałek i kaweczka wspólna. Wczorajszy dzień okropny. Przy takiej wietrznej pogodzie czuję się bardzo źle. W Łodzi przewracające się drzewo zabiło jadącą na rowerze kobietę. Dziś jest już bez tego strasznego wiatru, jednak po niebie ciągle przetaczają się jakieś potężne ciemne chmury. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cyferciu, koniec miesiąca, a więc masz więcej pracy niż zwykle. 💝 ===== Emmi, jak po spacerze? Mam nadzieję, że szkód żadnych nie było. 💝 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Wokoło nas spokój. Nie wiem czy drzewo leżące w głąb działki sąsiada to nowy widok, czy leży już od jakiegoś czasu. Ale ogólnie nic nie widziałam aby były jakieś problemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
tak, dramat straszny. Pani jechała drogą leśną. Tam zapewne podczas wichury wiele drzew szumiało, skrzypiało, wyginało się... Jak dobrze, że u Ciebie szkód nie ma. U nas jedna dorodna jarzębina padła pod naporem wiatru. Całe szczęście nie rozbiła zaparkowanych obok aut. |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że drzewo które ma się wywalić to wcześniej skrzypi przy wietrze. 1 raz mi sie to przytrafilo. Drzewo upadło kilka m ode mnie. I nawet wielkiego wiatru nie było. ostatnio u nas wywaliło drzewo w czasie burzy. Poszlo na sąsiedni blok i uszkodzilo trochę elewację i ja nic nie słyszałam, a to naprawdę niedaleko. Może głucha jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie było internetu. Nadal wieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Wiatr uspokoił się, ale nie do końca. Prąd jest, internet też. Rano pojechałam do kotków, nawet one nie chciały harcować w tym wietrze, na noc zostały w domu. Potem pojechałam na cmentarz ![]() ------------------ Jak Wy się macie? Emmi jak Twoje samopoczucie? -------------- Nasz nowy uratowany kotek ma się dobrze ![]() Nazywa się Oreo ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Adusia a jak u Ciebie? Mam nadzieję, że lepiej się czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Ja mam standardowe bóle głowy, chyba po tym wietrze. Może rzeczywiście to zatoki? Może jak wieje taki silny wiatr to powinnam zakładać jakąś czapkę? Zatoki kojarzą mi się głównie z zapchanym nosem i zatokami, a tu może chodzi jeszcze o ich przewianie? Za dużo jest teraz dla mnie do myślenia. Miło się ochłodziło, ale już gdzieś w sieci dojrzałam, że straszą kolejną falą upałów. Myślałam, że już to dziadostwo minęło ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cudownie, że maluszek znalazł dom. Ciekawe skąd się wziął? |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Hejo Emmi
![]() Kotka ktoś podrzucił ![]() tyle ludzi przechodziło obok niego, nikt uwagi nie zwrócił, to duże osiedle... Ech. ------------ Emmi też myślę, że to zatoki, takie przewiane jak mówisz. ![]() W nocy było zimno brrrr, wstawałam, żeby okna zamknąć. A dzisiejsza noc ma być jeszcze zimniejsza 10*C ----------- "Jeszcze my nie ściepli ciepłych chałaszy, a Hanka nas już zimą straszy" "Od świętej Anki zimne wieczory i ranki" "Od świętej Anny nie doczeka południa deszcz poranny" "Święta Anka pasie baranka" "Święta Anna grzyby sieje" ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-07-30 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
4 pory roku i ja piąta
|
Okropność. Gdzieś musi być jego rodzeństwo. Ludzie są beznadziejni.
Z tą nieciekawą myślą idę działać, a przynajmniej coś spróbować. Dobrego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Pam Emmi.
Dobrego dnia ![]() Ja zabieram się za koniec miesiąca. 30 lipiec ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Adusia ![]() Hejka |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Wiatru u nas już nie ma, więc i ja czuję się dużo lepiej. Kawa w dłoń i zaczynamy wtorek. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Poczytałam sobie co u Was. Oreo uroczy. Cyfercia, ratując go, spełniła kolejny dobry uczynek. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Buźka Cyferuś... buźka... ![]() Pracuj sobie spokojnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Myślisz, że to zalicza się do dobrych uczynków? ![]() Dzisiaj mam nowe wieści o kotku. Właściciel zakochał się w nim od pierwszego zobaczenia. Urwis może wszystko! Teraz trzeba przypilnować wizyty u weta, szczepień itp... ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cieszę się, że lepiej się czujesz. Ja też spałam prawie do rana ![]() ------------ Na obiad mam flaczki. Duży gar gotuje się. Zawekuję w kilka słoiczków. -------------- ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Adusia, ale mi się nie chce ![]() Jeszcze jutro mam dzień. Strasznie rozbita jestem po tych wichurach. Teraz pogoda idealna 18*C Wychodzi słonko. Dostałam dużo warzyw z ogródka koleżanki. To kociara, która ratuje ze mną kotki ![]() Mieszkamy w jednym ciągu na tej samej ulicy, jesteśmy też sąsiadkami w pracy, podobne branże ![]() -------- Marchewka pachnie marchewką, niesłychane ![]() Koleżanka ma swoje ranczo kilka kilometrów za miastem. Kocha uprawiać ogród. Zmartwiła mnie wiadomością, że wichura strąciła wszystkie jabłka z jabłonek ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Trzeba koniecznie je wyzbierać na ocet jabłkowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
oczywiście, Twoja postawa to bardzo dobry uczynek, kierowałaś się wrażliwym serduszkiem. ❤️ Ach, to Wy obie z sąsiadką macie dobre serca i pomagacie potrzebującym biednym koteczkom. Brawo za taką postawę. Ooo... jak fajnie, że dostałaś tyle pachnących i zdrowych cudeniek. MM-ek też został obdarowany. Sąsiadka B. przytargała mu wczoraj dwie torby prawdziwych papierówek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
Tobie się nie chce... mnie również... ![]() ![]() Powinnam pojechać do miasta. Mam tam parę spraw. No i ociągam się, ociągam. Myślałam sobie, pojadę rano, wszystko załatwię i będzie z głowy. Później stwierdziłam, że raczej wybiorę się tak w okolicach południa, czyli już niedługo. Ale tak bardzo mi się nie chce, tak bardzo... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Adusia na zdrowie dla Emka.
Wieki nie jadłam papierówek. ------------ Emmi ma rację, w przyszłym tygodniu znowu upały ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Adusia skoro się nie chce, to musowo odwlekać ![]() Samo się nie załatwi. Nie możesz przełożyć na jutro? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Już kosiarki warczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
nie... przełożyć nie mogę, muszę dzisiaj... Już sobie ułożyłam w głowie. Zjemy obiad, odpocznę i jadę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Adusia oglądałaś na N "Gang zielonej rękawiczki" ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ha... to obie mamy dzień kosiarkowy... pod naszym blokiem, od ósmej godziny, pan strasznie hałasował... jeździł takim mini-traktorkiem z kosiarką... traktorek mini, a huczał niczym czołg z Czterech Pancernych...
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Tak, Gang część 1 zaliczony i bardzo mi się podobał. Na część 2 zaczęłam patrzeć i coś mi w niej nie podpasowało. Po paru minutach film wyłączyłam A jak Twoje odczucia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Ada 15 min obejrzałam.
Nie wiem czy wrócę, na razie nie mam zdania ![]() Teraz mój serial, kolejny sezon się zaczął "Wikingowie Walhalla" |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zbierałam się i zbierałam... w końcu wyruszyłam z domu i wszystkie sprawy na mieście załatwiłam...
Po powrocie kawa, dużo dobrej kawy z mlekiem. Następnie prawie godzinna telefoniczna rozmowa z MM-ka siostrą. Ależ my gaduły jesteśmy. Ha...! ![]() Później codzienny spacer z moją B. Zrelaksowana i zadowolona z siebie poszłam w gary. ![]() Ugotowałam ogórkową na żeberkach i krupnik z drobniutkiej jęczmiennej na kawałku kurczaka. Będzie na jakieś dwa (a może nawet trzy) dni. Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Emmi
![]() Witajcie ![]() Tak, koniec lipca. Od rana w fakturach siedzę, wpadłam na kawkę ![]() ![]() --------- Noc bardzo chłodna, tylko 10*C Mieszkanie wywietrzone, mury ochłodziły się. ------------ Jak się masz Emmi? ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Adusia, bardzo aktywnie spędziłaś wczoraj dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Robią u mnie drogę asfaltową, mam nadzieję, że skończy się kurzenie. Mnóstwo emocji się pojawia. Jak to Polska, robią wreszcie asfalt kopią, równają usuwają drzewa/krzewy. A nie mogą od razu zrobić chodnika i ścieżki rowerowej? Nie może być od razu porządnie? Nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Światełko pstryk i jestem. Idę do kuchni po kawkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.