![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Dzieki mniejmy nadzieje ze bedzie oka juz jest oka
![]() Doridee ja wczoraj tez w ocy sobie browarki zaczelam pic ![]() ![]() Kasia ten wozek to podobny do mojego quinny ![]() ![]() ![]() I wlasnie macie poduszki w lozeczkach? moj spi bez , chyba mu jakas kupie w Polsce spal na takiej z kompletu z koldra kupilam razem ale nie przywiozlam jej. W nocy maly obudzil mi sie cala godzine sie meczylam az w koncu mysle przebiore pampersa a tam kupa i duka zaczerwieniona buuu nie pomyslam wczesniej . |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Monka ja mam poduszke w łóżeczku.
Kupiłam taką specjalną dla niemowląt http://www.allegro.pl/item195505887_...drowy_sen.html dokładnie taką mam,jest świetna a do wózka tez daje poduszke małemu ,lepiej mu sie spi
#2883 |
Raczkowanie
|
Monka uściski pocieszenia przesyłam, ciężko Ci bidulko tam na obczyźnie na pewno, ale Ty silna babk ajesteś i dasz sobie radę
![]() ![]() Lucky Maksiu rzeczywiście zmienił się, jaki duży i rozkoszny ![]() Kasiu Igor miodzio ![]() ![]() Dziś z rana wybralismy się z przyjaciółmi, którzy mają rocznego Oskarka, na basen. Tymkowi się bardzo podobało, pobrykalismy trochę w brodziku. Na pewno będziemy to powtarzać ![]() Codziennie chyba daje synkowi coś nowego do spróbowania, a co tam-niech ma ![]()
#2884 |
Zakorzenienie
|
Alabama dzieki dzieki
![]() ![]() Ja malemu dzis dalam turecka zupe ,ktos tam w rodzinie zrobil , susza to na sloncu sama nie wiem wiem ze troche to dlugo trwa A potem powstaje proszek i rozpuszcza sie go z woda i zupka gotowa Malemu smakowalo Na poczatku mialam obawy ze co? proszek sama chemia itd a tz domnie mowi ze zadnej chemi tam nie ma i takie tam .Fafelkiiiiiii tzw wafelki haha malemu tez dalam kuplismy w Londynie w tureckim sklepie i zajada Fajne sa bo sa mieciutkie i szybko mu sie rozpuszczaja w buzce a i rurki z kremem w srodku ale pychotaaa ![]() I nie wiem co mu jutro dac To w koncu ile mozna trzymac zamrozone jedzonko ?tydz dwa? Kasia dzieki zobaczymy jakie tu znajde poduszki.Problemu nie bedzie ze znalezieniem problem bedzie ktora wybrac haha. Ja juz sie doczekac nie moge jak mi aly bedzie chodzil , meczoce to trzymanie na rekach wyginanie bo to chce dotknac jeczenie bo mu nie wygodnie tego nie widzi tam chce isc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
cześć babeczki ,patrze ,ze każda z nas ma problemy z facetami.
U mnie tez jednego dnia jest dobrze a następnego ...,szkoda gadać. ![]() Właśnie jesteśmy na etapie oficjalnych rozmów, ponieważ mój maż oblewał sprzedaż MOJEGO samochodu. ![]() Oczywiście ja powiedziałam żartem ,ze oblewa sprzedaż mojego auta ,a on z racji ,ze był ciut trafiony obraził sie na mnie ,ze jak to ja mogłam tak powiedzieć. Kiedyś go chyba w nocy uduszę i będzie spokój. za to moja śliczna córcia spała dwie noce bez cyca . ![]() Pewnie tylko dlatego ,ze był weekend i mamusia i tak mogła sie wyspać . jak co do czego to w tygodniu znowu pewnie będę wstawać do niej w nocy. ![]() Wczoraj jeździła w spódniczce bez rajstop i ma opaleniznę do wysokości skarpetek.] Aha ,wczoraj na obiad zjadła całego gołąbka z ziemniakami i sosem ,bardzo jej smakował taki obiad |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
No proszę, po tym jak trafiło męża i mnie, teraz Emka chora ![]() ![]() ![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
Wenezja zdrówka życzę dużo dużo!!!! Ja dawałam Ali STODAL ale ona w zasadzie nie miała kaszlu, tylko wydzielina z kataru jej spłuwała i troche pokasływała więc raczej Ci nie pomogę
![]() ![]() ![]() Kasiu wózek świetny - uwielbiam trójkołowce ![]() My wczoraj caaały dzień na działce u znajomych na grillu, pogoda wyśmienita ![]() ![]()
#2888 |
Rozeznanie
|
Doridee- wiesz co ,ten twój facet to powinien na rękach nosić takie laski jak Wy .
Zresztą oni chyba wszyscy powinni. A tak naprawdę super zdjęcia. pogoda ładna to człowiek odrazu jakiś weselszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Wenezja wiesz co zmien ta lekartke , a tymbardziej ze cie sie ona nie podoba i sama piszesz ze strach Jak jej nie ufasz i ci nie pasuje nie ryzykuj jak ci kobita malej syrop daje od 6 roku zycia .Nie bez powodu pisza kiedy mozna dawac dziecia a kiedy nie.Ja tez ci nie doradze jak syropek na ta flegme a moze w przejdz sie do apteki i tam ci cos dadza dla Emki.I trzymaj sie dzielnie
![]() Doridee cud miod i orzeszki ![]() A mozna dzieciom dawc fasolke pod bretonsku sposobem tureckim gotowanym haha Ne ogulnie to taka fasolka wyjdzie jak nasza .Czy sa jakies aleeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Ninka w sobotę byla na imprezie u swojego brata ciotecznego ,troszkę wystraszona jest na zdjęciach ,ale bardzo jej się podobało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
Monka fasolka jest bardzo wzdymajaca ,moze Kartala bardzo brzuszek bolec
wenezja zmien lekarza i to prędko. Ja mam sprawdzony Mucosolvan i flavamed Doridee to jest dokładnie ten wózek jaki chciałam kupiłam go na allegro,były tylko 2 i odebrałam osobiście w Tychach. Nie chciałam czekac az kurier mi przywiezie.Poza tym do tychów mam blisko. http://www.allegro.pl/item196818693_...kolo_nowy.html Wózek jest świetny,lekki i świetny w manewrowaniu. zawsze miałam na 4 kołach i musze przyznac ze trójkołowce są extra. Dorotko sliczne zdjęcia,
#2892 |
Zadomowienie
|
a OTO MÓJ AKROBATA STOJĄCY W KRZESEŁKU
i z dzisiejszego spaceru
#2893 |
Zakorzenienie
|
Kasia tak wlasnie myslam ale nie bylam pewna z ta fasolka
![]() ![]() Gosiula ale z Ninki bedzie rasowa blondyneczka haha slicznie wyszla na tych fotkach. Kasia ale ty tych fotek czaskasz ja tez sie musze wziasc za robienie Igorek chyba lubi wozek nie? Igorek niezle Cichooooo . Przeczytalam sobie ze jakis 19 letni amerykanim wsadzil swoja coreczke 2 miesieczna do mikrofalowki bo tak kazal mu bog -szok szok szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
Monka jak narazie lubi i oby tak dalej
A o tym nawiedzonym psychopacie co wsadził niemowle do mikroweli wczoraj w tv słyszałam . Podobno przeszkadzał mu płacz dziecka. To jakieś chore,dla mnie.
#2895 |
Raczkowanie
|
Cześć, babeczki!
Z moim TŻ nie jest tak problemowo, jak pisze gosiula. Widzę, że się stara pomagać mi jak najwięcej, być czułym tatą i partnerem, każdemu poświęcać swój czas. Nie zawsze ma go dla nas tyle ile chce i między innymi z tego powodu łapie doły, jak go coś przerasta. No a jak załapie doła, to za nim tęsknię i czekam, aż nadrobi zaległości. A doły trwają i tydzień. Ale na szczęście ma je rzadko... Jak piszą w "Faceci są z Marsa a kobiety z Wenus" - idzie do swojej jaskini. I on twierdzi, że jest egoistą, bo niby obdarowuje innych dla własnej przyjemności. Nie, jest wspaniałym facetem i jak każdy ma wady. Ale wady, które da się znieść, tylko trzeba nauczyć się z nimi żyć... Monka, ja gotuję obiadki dla Grzesia mniej więcej na tydzień. Na dwa najbliższe dni zostawiam w lodówce, a resztę zamrażam. Może spróbuj te gołąbki? Najlepiej z włoską kapustą i nie za dużo cebuli, bo ciężkostrawna. Lecę, bo Grześ buczy....
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Daria dzieki za kapuste hehe pewnie bym madra zrobila z normalnej
![]() I te dzielo na scianie bardzo ale to bardzo tworcze ![]() A i ta ftka -mam chrupka i go nie dam- czy jakos tak no boska haha .I fajnie wygladalas w ciazy ![]() Moj maly daje daje hehe wspina sie na kanape hehe ale jazda . Cos zjadl nie ejstem pewna i buzka mu sie czerwona teraz zrobila ![]() Sniezynka jak tam fotki hehe bo my chyba zrobimy kuchnie teraz i napalilam sie na ta wysepke na srodku kuchni i podloge podniesiemy troche zaokraglimy ble ble ble hehe pokaze fotki jak zrobimy hehe .Ale ja czekam na twoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Rozeznanie
|
Monka, zmieniam, zmieniam lekarkę. Jestem na etapie poszukiwania dobrego pediatry prywatnie
![]() Ale fajne zdjęcia! Dziewczyny, aż pozazdrościłam i też wkleję coś... Ale chyba póżniej, bo Emka już w pokoju obok u dziadków wariuje! No a tak na marginesie... Jak nie łaziłam po lekarzach, to wszystko grało. Jak zaczęłam, tak przestać nie mogę. A to wszystko przez moją lekarkę! Ciągle coś widzi, czego inni nie dostrzegają. Potem latam od jednego specjalisty do drugiego, a ci badania robią i nic nie widzą, a do tego miny strzelają, o co chodzi. Dziecko zdrowe, dobrze się rozwija, a ta głupia (ja) lata i d..e zawraca! Nie no... Jeszcze jeden numer na badaniu był! Ogląda ją, ogląda... No i stwierdziła, że ona już tego napięcia co miesiąc temu nie dostrzega... No padam! ![]() ![]() ![]()
#2898 |
Zakorzenienie
|
Wenezja to nie jest smieszne ale ja cyrki na maxa haha moze ty nakrec fil pod tytulem "Perypetie z zakrecona lekarka " Moze sie przyjmie hehe jak Edycie Herbus pozwolili spiewac to moze tobie cos sie uda na tym zarobic hehe bedziesz miec na psychoanalityka.Smieszna ta lekarka a ona nie owinna juz na emeryturke isc czy to jedna z tzw sciagawkowych dyplomu sie dorobila
![]() Juz wiem co to bylo ze tak mi zaczerwienial znaczy domyslam sie ze to od soku pmaranczowego Zawsze mu rozcienczalam z woda i nic nie bylo a teraz jakos dalam mu sam .Ale juz mu zeszlo takze fiuuuuuu . Moj teraz zgolil dzis wlosy haha ale ma duuuuuuuuuuza glowe ![]() ![]() Macie jeszcze ochranicze w lozeczkach bo ja chyba sciagne bo malu mi sie wspina na nie i nie daj boze wyskoczy . |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
Fotki Grzesia z dzisiaj można zobaczyć klikając w link na dole
![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
Doridee świetne zdjęcia, super wyglądacie z córcią, takie dwie ślicznotki
![]() ![]() Gosiula Ninka zawodowe minki robi w świecie kolorowych piłeczek ![]() Monka ale ten Twój synalek jest rozpieszczany egzotycznym jedzonkiem ![]() ![]() Kasiu akrobota słodki ![]() Byliśmy dziś z Tymciem na placu zabaw, wsadziłam go na moment na huśtawkę, lekko był zdziwiony, za to na karuzelce mu się podobało, niech rośnie szkrabik, tyle atrakcji go czeka ![]()
#2901 |
Raczkowanie
|
Witajcie po dłuzszej nieobecnosci
![]() Witamy nowe Mamusie i ich dzieciaczki Kathi i Sniezynkę ![]() u nas chyba ze spaniem najkrocej bo mala zasypia ok 20 a wstaje ok 6 rano ![]() i niechce byc inaczej dopiero ok 10 zasypia na 2 godzinki i ok 16 na 40 min a tak caly dzien rozrabia mowi mama ,papa,baba i ostatni hit bam no i przy tym wyrzuca co popadnie na podłogę czesto sama stoi a co do chodzenia to tylko za raczke ,nie puszcza sie sama choc zrobila juz dwa kroki ale tylko raz jej sie udalo wazy 9 kg to moze dlatego taka spryciulka Wenezja pytałam lekarki o ten guzek w sutce mowila ze to nic groznego powinno zaniknac ,dla spokoju mozna zrobic usg piersi ja czuje ze juz jest mniejsze i bardziej plaskie jak jeszce 3 tyg temu pozdrawiamy mamusie i babelki ,padam na pyszczek uciekam spac jutro wkleje jakies fotki
#2902 |
Zakorzenienie
|
Rania no już myślałam, że zaginęłaś nam gdzieś z Nadusią - dawaj fotki swojej spryciulki
![]() Wenezja Ty też ![]() Gosiula Ninka boska ![]() ![]() ![]() Kasiu Igorek akrobata jak Ala ![]() ![]() ![]() Alabamo wklej jakieś foteczki Tymusia ![]() ![]() ![]() Monka ale rozpieszczasz Kartala tymi smakołykami ![]() ![]() ![]() ![]() Lubisz oglądac filmy to polecam "Babel" - właśnie skończyłam oglądać, obyczajowy ale bardzo mi sie podobał (Andrzej odpuścił po połowie ale ja uważam, że warto) Ala ostatnio buntuje sie przy zasypianiu, wcześniej brałam ja do łóżka i pozawalałam przewalać sie aż padnie ale wczoraj przewalała sie tak od 21.00 do 23.00 (chyba bo sama zasnęłam.. o 1.00 obudził nas Andrzej). Dziś powiedzieliśmy basta! Po wieczornej kaszce poszła do łóżeczka. Ale była wściekła, wydzierała się i wydzierała. Nie wiem.. chyba z 40min. W końcu padła bidulka.. ale mi było jej szkoda ![]() ![]()
#2903 |
Rozeznanie
|
A u mnie dziś noc jak każda dotychczasowa .
Ninka oczywiście spała przy cycu. w piątek i sobotę spała grzecznie całą noc to dziś musiała sie poprzytulać. skubaniec mały ,jak wieczorem to gryzie cyca i sie śmieje ,ale w nocy to chętnie ciągnie i bardzo delikatnie. We czwartek zostawiam ją na cały dzień ( wyjazd 5 rano ,powrót pewnie około północy) ,ale myślę,ze sobie poradzą, Ninka wstaje przy samochodziku i się puszcza i stoi sama ,co prawda nie zbyt długo ,ale juz łapie równowagę. Za samochodem próbuje chodzić ,wzięta za rączki tez maszeruje ( krokiem defiladowym) i ciągle pokazuje swoje 4 ząbki . |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
Przeglądam właśnie Wasze ostatnie fotki.
Doridee, jestem pod wrażeniem, jaka śliczna z Ciebie mama. Pięknie wyglądacie z Alunią na tych fotkach. Suuuper, że już ciepło, nie trzeba się kisić w domku. Jak Twoje samopoczucie? Kasiu, Igorek chyba się zaokrąglił i zblondział ![]() ![]() Gosiula, Ninka ma takie piękne oczy i tyle wdzięku. Złamie niejedno serce.. ![]() Alabama, pokaż Tymcia! Grześ uwielbia się huśtać. W ogródku u sąsiadki jest huśtawka. Jak posadzę w niej Grzesia, to dziecka nie ma... Nic nie mówi, nie śmieje się, taki honorowy się robi i tylko go bujać... ![]() Raniu, dawaj Nadusię! Monka, to dzieło na ścianie to z czasów jak Marcin zakochał się we mnie i jeszcze nie mógł dogadać się (łagodnie to ujmując) ze swoją byłą. Na tej ścianie pojawiają się najbardziej skrajne emocje: miłość i nienawiść płynące prosto z jego serca. A korale uratowane... Ja dziś półprzytomna. Przespałam 4 godziny. O 23 poszłam spać,a Grześ zrobił sobie przerwę w spaniu od 1-2, a o 4 rozpoczął już nowy dzień. Jak szykowałam się do pracy, to usnął okrutnik jeden ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
Czesc Wam Laski!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy
![]() ![]() Daria dziękuję - u mnie już dobrze, chyba te wahania nastroju są spowodowane hormonami przed okresem (zauważyłam że mam tak co miesiąc.. ![]() ![]() Współczuję nocek, u nas odpukać noce spokojne, gorzej wieczorami. Zobaczymy jak będzie dziś bez drzemki. Djamelka a Ty gdzie sie podziewasz??? Dawaj tu fotki Kevinka!!! Wasze dzieciaczki już stawiają pierwsze kroczki? ![]() ![]() ![]() ![]() Straszne te upały.. jak dla mnie to za gorąco.. nie lubię takiego skwaru ![]() ![]() A w ogóle to zamierzam obciąć włosy na krótko... Szukam jakichś fryzurek, nie wiem co tak naprawdę by mi pasowało ale muszę coś zrobić bo są w opłakanym stanie ![]() ![]()
#2907 |
Rozeznanie
|
Doridee- jak ja bym chciała mieć włosy ,których nie trzeba układać .
![]() Moja bratowa ma takie jak Ty .Ja żeby osiągnąć taki efekt to muszę poł dnia trzymać jakieś lokomeny na głowie. ![]() Ale tak to jest ,każdy chce tego czego nie ma. Ja mam naturalny blond ,a ,ze mi się znudził to zrobiłam ciemny balejaż . Miałam do ramion ,to dla wygody obcięłam na krótko . Tylko niestety codziennie muszę je myć rano ,na szczęście mam dobrze obcięte ,więc nie męczę sie za bardzo z układaniem. Dziś zaproponuje mężowi ,żeby Ninkę na sobotę wziął do teściów ,zobaczymy co powie. ![]() Nie wie jeszcze ,ze na sobotę mam umówiona niańkę i to na cały dzień. ja z małym ,kajaczek i heja ,ma być super pogoda ,więc odpoczne umysłowo ,zmęczę się fizycznie i będzie fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
Daria masz racje troszke mu policzki sie zaokragliły,a włoski zblondziały jak go obciełam(dziwne),jak miał długie to miał ciemne
Igor jeszcze sam nie postawił zadnego kroczka,za to sam wstaje nie trzymając sie niczego.
#2909 |
Raczkowanie
|
my tez dziekujemy za komplementy
![]() ![]() ![]() ![]() Doridee - ślicznotki jestescie obie z Alusią -nie obcinaj włosków bo ja Ci ich zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daria, Kasia - super chłopaki, obaj maja takie ciekawe buzki ![]() ![]() a maksiu juz stoi jak tyczka , uwielbia ta zabawe, dalej czekamy na ząbki ![]() ![]() Doridee - współczuję wieczornych stresów, mam to samo ![]() ![]() całuje was, ide na fryzjerke poszukac fryzurek dla Doridee ( fryzurki o moja psja ![]() ![]() ![]()
#2910 |
Zakorzenienie
|
Witka ale cieplo sie robi ja tez swaru takiego nie lubie a w Turcj po 40 stopni no porabalo tych turasow
![]() Jedzonka nie bylo dzis zadnego egzotycznego haha bo zmiana planow byla i zmiana miasta i byl obiadek sloiczkowy hahaha. Moj maly tez nie chodzi jeszcze dj Amelka to gratulacje za te kroczki juz ![]() ![]() Doridee ja bym sie bala na krotko ![]() Daria no to emocje nim targaly ale fajnie wyszlo ![]() Kupilsmy malemu kocyk cieniutki na lato bo przeciez pod koldra nie bedzie spal juz tak cieplo jest I poduszke od 12 miesiaca mamy kupic tak mi babka w sklepie gadala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.