![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
oj nie zgodze sie - ja przy zapaleniu piersi karmilam przy 39 stopniowej goraczce. Mleko ludzkie zmienia wlsciwosci na niekorzystne dopiero w temp. 50st.
#2883 |
Zakorzenienie
|
Witajacie mamusie po dłuugim weekendzie, ja co prawda spedzilam w domku ale tam brak netu wiec dopiero dzisiaj skrobie. Jak widze to naszczescie wiele do nadrobienia zaleglosci nie mialam
![]() Mysmy w długi weekend zapodali malowanku salonu i przedpokoju ![]() Wczoraj bylim na komuni drugiego i ostatniego chrzesniaka ![]() ![]() Toolos wszystkiego dobrego dla Oliego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U Klaudii uspokoilo sie marudzenie i od soboty tamtej weszla w swoj stary dawny nawyk zywieniowy ale uwaga - mala zaczela pic mleko z butli z uzyciem smoczka ![]() Mała postępy robi nagle zaczela przesypiac całą nockę jak zaśnie o 21 tak 6.30-7.30 nie wstaje z reguly to ja sie budze kolo 6 z cycuchem jak balon i przystawialm ja na spiaco do cycusia - mala najada sie jak bąk i śpi ![]() Przewracac sie zaczela z jednego boku na drugi, na brzuch na plecki jednym slowem wedruje po lozeczku jak mały Jasio wedrowniczek ![]() ![]() ![]() Z soboty na niedziele z racji ze jechalismy na komunie, mała została w domku z dziadkami - byla to jej i moja pierwsza nocka z dala od siebie ale dzielnie zniosla bo o 19.20 ja nakarmilam cycusiem, zasnela slodko ![]() ![]() Co do karmienia to wyglada to tak 6-7 cycus, miedzy 8-10 herbatka ok 70ml, o 10 butla z kaszka z mlekiem ok 250 ml, o 13- zupka miedzy 13-16 troszke bananka lub bobfrucika albo soczek o 16 kaszka z mlekiem 19 kąpiel po kąpieli cycus a w nocy zalezy jesli sie budzi to czasem o 23 i o 3 cycus albo spi do rana. Ostatnio do memlania dalam jej pietke chlebka ale cmokala ![]()
#2884 |
Zadomowienie
|
Bafi ani sie nie zorientujesz a zabek bedzie na wierzchu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nita fajniutko ze Nikolka sobie poradzila w zlobku.....Ty tez zreszta ![]() Tysiu biedactwo ze tak Cie ten ząbek meczy ![]() Ty walczysz z zabkiem a ja z grypa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JUSTYS SZYBKO ZDROWIEJ I SMIGAJ PO KIECKE ![]() ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2007-05-08 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wspominasz fajowe chwile ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki serdeczne za gratki......a zamiast kiecki kupilam sobie kolczyki i bransoletke w komplecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Wtajemniczenie
|
To ja też nasze przeziębienie będę Bafi straszyć
![]() Żeśmy się wszyscy zakatarzyli... ale na szczęście na razie nic więcej się nie dzieje ![]() Tylko że co katar małą umęczy... ![]() Macie jakiś sposób żeby wepchnąć dziecku fridę do nosa? ![]() ![]() ![]() ![]() A co do histerii - w długi weekend dziecko nas w dwa dni na skraj załamania doprowadziło - chodzi oczywiście o zasypianie. Trwało 2,5 godziny. Wycie takie że podobnego przy kolce nie widziałam ![]() ![]() Oj jak ja wam zazdroszczę tych spokojnych aniołków ![]() ![]() ![]() Justyna, świetne zdjęcia Mikołaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Jestem zla,rozdrażniona i normalnie ryczec mi sie chce..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekujemy za komplement ![]() Tysiu bidulka ty nasza ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, powracam do tematu spacerówek
![]() ![]() Chcę niedługo kupić jakąś lżejszą i nie wiem jaką... wy już się przesiadłyście do tych parasolek? Ja dalej jeżdżę w tej od wielofunkcyjnego, jest super, wygodna i wogóle... tylko strasznie ciężka. Już mam dość targania jej na 2 piętro. Poza tym w mojej obecnej spacerówce psują się przednie koła i zanim oddam do reklamacji muszę mieć czym jeździć ![]() No więc mam na razie dwa typy: http://www.allegro.pl/item189767817_...sklep_wwa.html http://www.allegro.pl/item190229116_...r_gratisy.html Widziałyście może takie "na żywca" ![]() ![]() Te które wybrałam nie mają oparcia rozkładanego do leżenia ![]() http://www.allegro.pl/item191936303_...e_okazjia.html A taki? Kaszana zupełna? ![]() ![]() Zauważyłam że przy Coneco napisali "wózek przewozowy" a przy PP "spacerowy". To jest różnica czy po prostu ktoś sobie napisał inaczej??? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zadomowienie
|
Carya .....ladne wozeczki wybralas ale dobrze by bylo gdyby jednak rozkladaly sie do lezenia bo maludzie jest wygodniej gdy zasnie na spacerku.Ja mam spacerowke z calkowita raczka a nie z "rogami"i wiem z "doswiadczenia innych mam"ze gdy niesiesz dziecko na rece i masz prowadzic spacerowke z rogami jedna reka to mozna
![]() Mi tez podobaly sie te drozsze ale zaplanowalismy ze kupimy tak do 300zl bo w tej chwili mamy juz 2 wozki w domku. Bylam z malym u lekarza bo kaszlal i katrek dostal....na szczescie osluchowo czysciutko.Dostal wapno i flegamine a mi pani doktor zmienila antybiotyk bo tamten mi nie poskutkowal tak wiec maly troszke skorzysta ode mnie na antybioytku.A i wazylimsy go i ma 10,5kg ![]() ![]() ![]() Tysiu jak nocka z ząbkiem??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Wtajemniczenie
|
powiedzmy spoko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w domu mam totalną demolkę zaczelismy remont właśnie nie ma podłogi w kuchni i w pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam taki http://www.allegro.pl/item192218134_...s_0_w_wa_.html Mam starszy model. W jasnym kolorze groszku z beżem. Ta przednia barierka tez jest inna, ale poza tym wszystko to samo. Podoba mi się w tym to że i Kamilka ma w nim wygodnie i Emilka jesli włożę wkładke wypłycającą. jestem z niego zadowolona. Wybierałam pomiędzy tym a modelem z firmy Baby Dreams Cos takiego to było http://smyki.pl/index.php?op=page&pid=96 Z opinii koleżanek wiem że wózek z opuszczanym oparciem jest najlepszy. Jedna znajoma ma wózek Coneco i strasznie na niego narzeka bo ma własnie ten który odchyla się jedynie minimalnie. Mały jest w nim cały wykrzywiony. Z kolei moja szwagierka tydzin temu kupiła jakis inny Coneco (jeszcze go nie widziałam) i powiedziała że jak juz ona coś kupi to tylko sie zastrzelić ![]() ![]() A ja to ogólnie dziś w szoku byłam. Wczoraj odwiedziły nas moje kuzynki (18 i 19 lat) oczywiście najlepsze ciotki. Kamila była wniebowzieta bo przez większość czasu frywała w powietrzu. Emilka też tak szalała, że jak padłą o 19.30. tak bez kąpieli i jedzenia spała do 6.00 rano ![]() Padało u nas dzis w nocy i zimno się w domu zrobiło. Chyba trzeba będzie piec odwiedzić. Brrr naprawde mi zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
Melduję się po urlopie
![]() Gratulujemy nowych ząbków Joasi i Mikusiowi ![]() ![]() U nas jest czwarty ząbek na dole, góra ciągle czeka na swoją kolej, ale kropki sie pojawiły, więc pewno lada dzień będą i zęby. Z katarem walczymy nadal, ale jest dużo lepiej. Kuba za to nam się chyba rozłoży bo smarka się i pokasłuje ![]() ![]() Filip ma juz drugą drzemkę, chyba pogoda trochę barowa i to dlatego. Muszę zmykać do garów, po południu nadrobię czytanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Ojjj zapomnialam poratulowac zabka Joasi
![]() ![]() A moj przez ta pogode marudny jak nie wiem co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Ja też gratuluje ząbków
![]() ![]() Mój Kuba miał dosyć długo katar i pomógł mu lek o nazwie Euphorbium, jest to aerozol do nosa. Zaczęłam stosować i jak ręką odjął katar minął ![]() Wczoraj w końcu po trzech tygodniach przyszły wyniki na panel pokarmowy. Chciałam się dowiedzieć czy Kuba ma na coś alergię ![]() ![]() Strasznie go wysypuje na główce, robią mu się takie żółte wycieki, które później zasychają i odpadają. Walczyłam z tym jak z ciemieniuchą, ale za cholerę nie chce przejść. Dlatego robiłam te testy myśląc że na coś ma alergię i tak go wysypuje na główce ![]() ![]() Mój Kuba jak miał 5 miesięcy ważył 7,5 kg ![]() ![]() Od niedawna zaczął się sam przekręcać z plecków na brzuszek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Dla tych dziewczyn, ktore juz pracuja
![]() ![]() ![]() "jak się rozluźnić" w biurze, system punktowy na zasadzie:"nie, na TO nie masz odwagi" Zadania za 1 punkt: 1. Przebiec z pełną prędkością wokół wszystkich stołów w pokoju 2. Głośno stękać i jęczeć w WC w obecności przynajmniej jednej osoby nie uczestniczącej w grze 3. Całkowicie zignorować pierwszych 5 kolegów mówiących "dzień dobry" 4. Zadzwonić do kogoś, nieznanego osobiście, powiedzieć "niestety - nie mogę teraz rozmawiać" i odłożyć słuchawkę 5. Sygnalizować zakończenie rozmowy przez zakrycie uszu rękami 6. Dokładnie "wymacać" dostarczana właśnie przesyłkę i mruczeć no... no... to jest naprawdę FANTASTYCZNE w dotyku" 7. Co najmniej 1 godzinę chodzić z rozpiętym rozporkiem? 8. ... i każdemu kto na to zwróci uwagę mówić "ale ja tak lubię!!!" 9. Wracając od kserokopiarki iść tyłem 10. W windzie za każdym razem, kiedy ktoś otwiera drzwi głośno wciągać powietrze Zadania za 3 punkty 1. Powiedzieć do szefa " jesteś COOOOL" jednocześnie "mierząc" do niego palcami ułożonymi w pistolet 2. Mamrotać niezrozumiale do pracownika, następnie powiedzieć: zrozumiał pan? Nie cierpię się powtarzać..." 3. Wywoływać samego siebie przez interkom 4. Uklęknąć przed kranem z woda i pić - w zasięgu wzroku musi się znajdować przynajmniej jeden nie-gracz 5. Wykrzykiwać przypadkowe liczby, kiedy jeden z kolegów coś liczy Zadania za 5 punktów 1. Na zakończenie zebrania zaproponować żeby wszyscy się wzięli za ręce i odmówili "Ojcze nasz", dodatkowy punkt, jeśli samemu zacznie się modlitwę... 2. Wieczorem wejść do biura jakiegoś pracoholika i w jego obecności 10 razy włączyć i wyłączyć światło 3. Każdego, z kim rozmawiamy, w przeciągu przynajmniej 1 godziny, nazywać Herbert 4. Podczas najbliższego zebrania głośno zakomunikować ze się musi wyjść do toalety "z grubszą sprawą" 5. Każde zdanie kończyć słowem "starrry" 6. Pod nieobecność któregoś z kolegów, przeciągnąć jego stół do windy 7. Podczas zebrania, co chwila walić się pięścią w głowę i powtarzać "bądźcie wreszcie cicho!!!! Skupić się nie można..." 8. Podczas obiadu uklęknąć przed jedzeniem i głośno powiedzieć "zaprawdę powiadam wam: pan dal mi pożywienie i nigdy już nie będę cierpiał głodu!!!" 9. W kalendarzu kolegi napisać "podobam ci się w pończochach?" 10. Zanieść własną klawiaturę do kolegi i zapytać "zamienisz się?" 11. 10 razy przeprowadzić z kolega "konwersację": "Słyszałeś?" "Co?" "Już nic..." 12. Przyjść do pracy w mundurze i na pytania odpowiadać "nie wolno mi o tym mówić" 13. Udając szefa eleganckiej restauracji zadzwonić do kolegi i przekazać mu ze podczas ostatniego losowania wizytówek wygrał darmową kolację dla dwóch osób. 14. Podczas ważnej telekonferencji mówić z wyraźnym obcym lub gwarowym akcentem 15. Znaleźć odkurzacz i przez dłuższy czas "sprzątać" wokół biurka 16. Włożyć w spodnie kawałek papieru toaletowego tak, aby wystawał i udawać zdziwionego, kiedy ktoś zwróci uwagę 17. Przed każdym uczestnikiem zebrania położyć filiżankę kawy i ciastko, następnie wszystkie ciastka rozgnieść ręką 18. Podczas zebrania powoli, z hałasem, "podciągać" krzesło do stołu 19. Podczas zebrania, ułożyć na stole plastikowe figurki (wg. uczestników zebrania) i kiedy ktoś zabierze glos - "animować" odpowiednią figurkę Wygrywa ten, kto zostanie z pracy wywalony ostatni.
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Interesuje mnie to bo mala moja po tej wstretnej masci caly czas ma na rece te suche placki - sa mniejsze przy uzyciu parafiny ale kto wie czy moze to jakas alergia pokarmowa a ja nie mam pojecia ze ja cos meczy
![]() |
#2905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest to duży wydatek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
Dziuniu ja tez stosuje ten homeopatyczny spray do noska.......tylko maly jest juz chyba "uczulony "na ten specyfik i fride
![]() ![]() ![]() Utarlam malemu dzis jalbuszko i co...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
Ja jak zwykle w przelocie, zapracowana jestem ![]() ![]() ![]() Ząbkow u nas dalej nie widac ![]() No to by bylo na tyle kobietki ![]() ![]() pozdrawiamy Was i buziackzi dla malenstw w noski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Wtajemniczenie
|
Jakie mam dobre dziecko... jak daje czadu ze spaniem to za to z czym innym ułatwia życie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak czytam że wasze dzieci zjadają po 200ml albo więcej ![]() ![]() ![]() Nie wiecie od kiedy dzieci zaczynają reagować na proste pytania? W stylu kiwanie główką na tak albo na nie ![]() ![]() Znalazłam "swój"wózek ![]() Tylko nie wiem jaki kolor ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam z Kubą u dermatologa z tą główką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dostałam kiedyś jeszcze dla Kamilki wózek hauck. Taka spaceróweczka. Leciutka bo waży tylko 5 kg. Ale to jeżdżąca tragedia!! Owszem oparcie rozkładane do pozycji leżącej (płynne, czyli zawieszone na takich paskach), zdejmowana barierka i regulacja podnóżka i obrotowe rączki i kosz na zakupy. Teraz minusy. Cholernie niska. Ja nie jestem szczudłowata (169 cm wzrostu), ale jeździć nim nie daje rady bez garbienia się, co drugi krok kopie się w oś pomiędzy tylnymi kółkami. Podnóżek jest regulowany, ale gdy go opuści się w dół dziecku zostaje na siedzisku jakieś niepełne 20 cm i na dodatek w miejscu gdzie podnóżek się załamuje nie ma żadnego wzmocnienia pod tyłkiem i w efekcie siedzisko lekko opada w dół a za nim bąbel który tam siedzi. No i podstawa (ale to juz niedopatrzenie kupującego) ten wózek mi się nie składał jak parasolka tylko "w pół". Za siedzeniem samochodu sie mieścił. Podsumowująć to dobry wózek ale dla osoby niskiego wzrostu, ponad to dla raczej malutkiego bobaska i tylko i wyłącznie na letnia pogodę. No cóż sprzeda się go na allegro może komuś to jeżdżenia po domu się przyda ![]() toolos i justa co do jedzenia przygotowanego samemu to jestem za ![]() Początkowo o tym gotowaniu zupek i przygotowywaniu deserków przeze mnie myślałam, że to jakieś przegięcie ![]() ![]() A z drugiej strony jak tak trzeźwo przymysleć........ Tyle chemii wszędzie koło nas, skażeń środowiska, u mnie na dodatek są trzy czynne i cholernie dymiące kopalnie, to dlaczego jeszcze dodować tym biednym dzieciaczkom więcej konserwantów i innych podobnych?. A potem problem bo to alergia ( i tak ja mamy heh ) to nie można przeziębienia wyleczyć , a to jeszcze cos innego ![]() Eeeeeeeeeee rąbnijcie mnie bo narzekam od rana. Durne babsko ze mnie Carya dołaczam zdjęcia tej naszej spacerówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.