|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Cytat:
![]() EDIT: dziewczyny byłam dzisiaj z meżem na takich małych zakupach kupiłam kocyk zółty dla małej 35 zł i rożek z wkładką kokosową różowy wiązany 32 zł aaa i butelke na herbatkę za 6 zł i jestem happy ;D ale cieszą takie zakuopy nie?
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, wcale nie w mini-rozmiarach, jak klikniesz na inne aukcje sprzedającego, to zobaczysz, ze z tego modelu ma dostepne nastepujące rozmiary: 36/38, 40/42, 44/46, 48/50- tak duzych nie potrzebujesz.
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
TZ powiedzial mi tak: jestem taki dumny z ciebie
a tak naprawde strasznie sie dzis poklocilismy bo ja nienawidze sie spozniac.. nienawidze!! a przez jego pomysly bylismy dzis pol godziny spoznieni na usg.. przeszla mi cala zlosc na niego jak zobaczylam naszego synka.. dziewuchy jakie fajne te bluzeczki zmykam na allegro tez cos wybiore na wiosne
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki ja się chyba skuszę na tą bluzeczkę jak myslicie?
tylko nie wiem chyba wezme 38 rozmiar bo 36 mnie bedzie pewnie opinało ![]() http://www.allegro.pl/item184840662_...38_i_inne.html |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
joanna bardzo fajna bluzeczka.. mojemu TZ tez sie podoba
a ta ostatnia co znalazla Lea!! poprostu cudenko!! hmm.. teraz pokusa oj Lea wystawilas moja slaba silna wole a ciezka probe
|
#2886 |
|
Konto usunięte
|
Mi ta bluzeczka strasznie sie podoba, ten kolor czerwony też jest OK, taki soczysty.
Sama sie nad nią zastanawiam, dodałam sobie ta aukcję do obserwowanych, spytam potem TŻ, czy mu się podoba. Choc ta ostatnia, do której link wkleiłam podoba mi sie bardziej- tylko ta różnica w cenie- kurcze... ale ja tak lubie takie odcienie różu... Jestem w kropce. )Ja kupuje takie rozmiary jak przed ciążą- 34/36. Teraz może się przez kilka meisięcy poopinać na ciele, a potem przynajmniej będzie dobrze leżeć. (no chyba, że do przedciążowej wagi już nie wróce, ale póki co takiej opcji nie biore pod uwagę. )kropka, spóźnialstwo to "przypadłość", której nie znoszę jak niczego innego, a mój TŻ zawsze się spóźnia. Jak mówi, że zaraz przyjdzie do domu, to wiem, że godzina murowana. A dla mnie "zaraz" to kilka minut.Tak poza tematem,opowiem Wam coś: tata wołał na obiad moją młodszą siostre (mogła mieć wtedy z 4 lata), a ona , pochłonięta zabawą, cały czas tylko odpowiadała "zaraz", "zaraz", "zaraz". Mój tata jej powiedział: "Zaraz to jest taka duża bakteria.". Kilka dni później, siostra prosiła o coś tate, a on jej powiedział, że "potem", a ona mu na to: "Tato, potem to jest taka duża bakteria". Edit: ale maleństwo mnie kopie, chyba zachęca mamusię do zakupu. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2007-04-12 o 18:22 |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4123558]
Edit: ale maleństwo mnie kopie, chyba zachęca mamusię do zakupu.[/quote] myslisz ze tak ??ja tam nie wiem, jak tak do zakupow ciagnie.. to moze byc kobietka choc wiem ze strasznie chcesz synka bede trzymac kciuki
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4123558]Mi ta bluzeczka strasznie sie podoba, ten kolor czerwony też jest OK, taki soczysty.
Sama sie nad nią zastanawiam, dodałam sobie ta aukcję do obserwowanych, spytam potem TŻ, czy mu się podoba. Choc ta ostatnia, do której link wkleiłam podoba mi sie bardziej- tylko ta różnica w cenie- kurcze... ale ja tak lubie takie odcienie różu... Jestem w kropce. )Ja kupuje takie rozmiary jak przed ciążą- 34/36. Teraz może się przez kilka meisięcy poopinać na ciele, a potem przynajmniej będzie dobrze leżeć. (no chyba, że do przedciążowej wagi już nie wróce, ale póki co takiej opcji nie biore pod uwagę. ).[/quote] no ładniusia tylko nie wiem jaki wziąć rozmiar nosiłam przed ciąża Mke ale nie che byc wyobciskana jak baleron ![]() w maju mam komunie moze i by była do tego jakies spodnie i już jak myslicie?
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA mysle, ze jak najbardziej OK
![]() własnie mi sie przypomniało, ze w nocy łapie mnie drętwienie lewej reki poszperałam w necie i znów to samo znalazłam magnez i potas Adrian mnie wyssie na maksa chyba. Obkukałam tez w czym sa wszystkie te witaminki i są w Prenatalu Complex a Ja od poczatku ciazy uzywałam Prenatalu Complex ale pozniej jak mdłosci przeszły zaczełam brac Classic teraz widze, ze to był bład bo w Classicu ani magnezu ani potasu trzeba wrocic do Complexa
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie się skuszę nie widziałąm nic innego fajnego
w tym tygodniu albo w przyszłym moze skocze z siostra do Przemysla tam jest tanio siostra kupiła sobie bluzke tam za 19zł a u nas sa po 50
|
|
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
Joanna, wklej fotki Twoich zakupów dla Maleństwa.
A połączenie takiej tuniki z spodniami, czy to długimi czy z rybaczkami, jest jak najbardziej OK. Sama musze sobie taki zestaw skombinowac, na Komunię siostry. Gdy przegladałam zaległości wizazowe, wyczytałam, że Kancia zbiera numery telefonów. Więc, Kanciu, zaraz podeśle Ci na priva mój numer, a Twój już sobie w komórce zapisałam. Dlaczego Shem sie nie odzywa? |
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4124467]Joanna, wklej fotki Twoich zakupów dla Maleństwa.
A połączenie takiej tuniki z spodniami, czy to długimi czy z rybaczkami, jest jak najbardziej OK. Sama musze sobie taki zestaw skombinowac, na Komunię siostry. Dlaczego Shem sie nie odzywa?[/quote] jak przyjedzie kumpela porobie zdjecia ciuszkow i tego co dzisiaj kupiłam bo ja niestety nie mam aparatu muszę kupic bo mnie trafia ze nie moge pokazywac tych slicznośći no własnie spodnie z tuniczką bedą fajnie wygladały uszyje sobie jakies mam 3 krawcowe w tym siostrę |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
shem wrocila do pracy wiec pewnie nie ma czasu.. a szkoda bo lubie ja czytac
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
moja wiosenna brzuchwinka
spora juz zaraz 20 tydzień nadejdzie jak to orzekła koleżanka w końcu widać ze jesteś w ciąży
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Potwierdziło się, będzie chłopak. Można zlikwidować znak zapytania i dopisać imię - Mikołaj (raczej nie zmienię na inne) Reszta danych: 28 tydz, waga 64. Wyniki wszystkie ok. Pozdrawiam
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem! Xantia mnie wezwała.
Od tygodnia jest u mnie moja siostra, która przyleciała z Barcelony, wiec nie spędzam zbyt wiele czasu na wizażu. W pracy w tym tygodniu pracuję po 4 godziny dziennie żeby byc z siostrzyczką i też muszę sie streszczac żeby zrobic wszystko pół dnia. A generalnie u mnie wszystko jest w jak najlepszym porządku, nic się wielkiego nie dzieje oprócz tego, że Oksar mnie wali w brzuch jak szalony i sie przepycha z moim żebrem. Chyba nie obrócił sie jeszcze. Mam też coraz wiekszy ucisk na narządy i czuję taki ścisk w klatce piersiowej. A jutro wchodzę w 7 miesiac! ![]() Zabieram sie za czytanie zaległości.
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
lea nr zapisany
![]() Patrilla sliczny brzuń a jaka pogoda
|
|
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziwczyny
Jak byłam na wczorajszym spacerze nagle coś mnie zakuło na dole ale tak,ze nogi postawić nie mogłam i i ść dalej , ale potem przeszło i dziś czuje ból w podbrzuszu(pojawia sie i znika ) -a moze niżej . Strasznie sie martwię i idę pod prysznic i mykam do ginekologa . Jestem cała w nerwach bo i dzidzi sie mało rusza, całą noc miałam w nerwach coraz sprawdzam czy ona się rusza i masakra, mam nadzieje,ze przesadzam i że to tylko ja mam urojenia . Pozdrawiam |
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
witam was mamusie
ale dużo piszecie superowa pogoda za teraz będzie trzeba codziennie na spacerki coraz więcej chodzić bo też i z córką muszę wychodzić przecież ale miałam kiepską dzisiaj noc skurcze łydek co chwile nawet nie można porządnie nóg wyprostować bo zaraz łapie dyta - nie martw nas i zaraz jak wrócisz daj znać pozdrawiam |
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
ewa.nea już zmieniam
dyta19 – 30.05.2007 - dziewczynka Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar Xantia – 15.06.2007 - dziewczynka minisia – 16.06.2007 - dziewczynka - Hania kasia_mw – 21.06.2007 - chłopak ? ajanna – 22.06.2007 - chłopak i chłopak magma_ 29 – 23.06.2007 - dziewczynka - Viktoria katiii - 27.06.2007 - dziewczynka Jezebel - 27.06.2007 - niespodzianka blondi99 - 29.06.2007 - chłopak ? anettii - 05.07.2007 - niespodzianka ewa.nea – 07.07.2007 - chłopak - Mikołaj cz.mamba - 07.07.2007 - chłopak - Antek Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak - Oskar Izuniak – 17.07.2007 - chłopak JOANNA 16 – 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria Madzia : - ) – 20.07.2007 - niespodzianka Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika joanna19831 - 03.08.2007 - niespodzianka lea35 – 08.08.2007 - niespodzianka joannah - 08.08.2007 - chłopak juleczka1980 - 09.08.2007 - niespodzianka czerwcowa panna młoda – 10.08.2007 - niespodzianka osiołek – 12.08.2007 - niespodzianka romenka – 15.08.2007 - niespodzianka kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian Patrilla – 22.08.2007 - niespodzianka Agniecha - 22.08.2007 - chłopak - Fabian zielonooka20 - 27.08.2007 - chłopak blondie-b1 – 28.08.2007 - niespodzianka Awariss - 29.08.2007 - niespodzianka demonik - 30.08.2007 - niespodzianka barwa - 31.08.2007 - niespodziankaAle superowa pogoda
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
Dyta - to na pewno nic powaznego, może mała jakoś niefortunnie sie przesunęła i cos ci uciska???
Witam cioteczki! Pogoda piękna a nie nadal jak nic się nie chciało tak się nic nie chce Jem śniadanie i czytam zaległe posty. Namawiam męża, żebyśmy na 2 dni wyjechali nad morze. Mam nieprzepartą ochotę usłyszeć szum fal. Nawet szukam już w internecie jakiegos przyzwoitego pensjonatu lub hotelu, w którym nie zedrą z nas skóry. Najlepiej przy samej plaży, żebym jak wstanę i otworzę okno usłyszała fale.
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
dyta: trzymam kciuki! daj znać jak wrócisz
ja też miałam dziś złą noc - dostałam takiego napadu kaszlu, że wpadłam w bezdech dobrze, ze córka się obudziła, bo TŻ spał jak zabity
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie wróciłam. dowiedziałam się ze to może być spowodowane cięzarem ciała bo w końcu 10 kg na + i dlatego boli, lub wiazadła i kazała mi Nospe brać ,leżeć i mało chodzić . W pon. mam wizyte u swego ginekologa i jak mocno będzie mnie bolało to mnie polożą do szpitala na obserwacje
. I z moją dzidzią ok ![]() I spacerki w tą piękną pogode mam z głowy . Dzięki dziewczyny za słowa otuchy- patrzę, ze każda z nas ma jakies nocne dolegliwośći . Napewno będzie dobrze, nie lubię szpitali a co dopiero leżec na obserwacji ![]() Pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
No dyta, to super że wsio ok. Po prostu musisz więcej wypoczywać.
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie po raz drugi od kiedy jestem w ciaży złapał skurcz łydki. Wgryzłam sie w kołdrę i wyciągałam paluchy do siebie. Normalnie dramat. I to nie jest aż taki skurcz jak zwykle tylko jakis taki gorszy, bo mam wrażenie, że mam sparaliżowaną nogę i nie mogę jej napiąć tak jakbym chciała. Dobrze, że przeszło w miarę szybko i teraz mnie nie boli noga. Uf uf...
Wkleję niedługo fotki z nowymi ubrankami, bo z siostrą latałyśmy po india shopach i lumpeksach. Mam troche kolorowych ubrań na lato. Wybrałam sobie takie kolorowe i zwiewne, więc będe bardzo radosną mamuśką w lato. W india shopach można znaleźć niezłe kąski! Ja znalazłam całkiem fajna zieloną bluzke firmy Motherhood, pokaże wam jak porobie zdjecia. Bardzo dużo jest markowych rzeczy... Kiedys w india shopach to były tylko kiece luźne w jakies dziwne wzory albo bluzki w kwiaty. A teraz mozna znaleźć ubrania ZAry, H&M i innych. Fajowo! ![]() Dzisiaj ide na USG na 14:15. Trzymajcie kciuki! Ciekawa jestem jak ma sie Oskar, a najbardziej ciekawi mnie jaki jest już duży i czy waży więcej niż kilogram. Dzisiaj jest dokładnie 27 tydzień. Zapomniałam sie rano zważyć, ale myślę, że z czystym sumieniem mogę kazać wpisać wagę 67 kilo. Jezuniu... to już 11 kilosów na plusie a tu jeszcze 3 miechy zostały do końca.
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
dyta to dobrze, że wszystko Ok
Shem to czekamy na wieści o synusiu A ja idę na spacer - pozdrawiam - do potem
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
dyta: cieszę się, że u Ciebie wszystko ok
. ja też nie lubię szpitali i boję się ich bardzo (zresztą kto tak nie ma ).niestety chyba tym razem muszę się w szpitalu położyć . boję się kolejnej nocy . zresztą sama nie wiedziałabym co robić z kobietą z takim wielkim brzuchem, która się dusi.
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
ajanna A byłaś u lekarza i żebys choć wiedziała co robic albo co sie dzieje tzn co jest tego przyczyną ? Ojeju miejmy nadzieję,ze noc dzisiejsza będzie ok
|
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
dyta: nie mam siły iść do lekarza, ale 2 lekarzy było u mnie - jeden w święta, a drugi wczoraj wieczór, ale nie wiedzą co to. a ja jestem chora już od 2 tyg. i czuję się coraz gorzej - tzn. najgorsza była ta wczorajsza noc
. gdybym nie była w ciąży, to bym się nie przejmowała. ale w tej sytuacji strasznie najadłam się strachu - dusiłam się, krztusiłam i wymiotowałam i nie mogłam złapać powietrza. a chłopcy oczywiście zaczęli szaleć w moim brzuchu - musieli się poddusić podobnie jak ja .
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Ajanna, zawołaj jeszcze innego lekarza!! Nie możesz się tak źle czuć! Muszą przecież jakąś przyczynę znaleźć!! Oj, martwię się!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

ja wiem, ze nasze dzieciaczki beda zdrowe ale czasem tak mi sie pomysli
a jutro mam nadzieje bedzie jeszcze cieplej chociaz pogody nie oglądałam
Także zapraszam
chociaz mi sie strasznie podobaja 

)
bede trzymac kciuki

poszperałam w necie i znów to samo znalazłam magnez i potas

. I z moją dzidzią ok