![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Mnie też zaczęły potwornie wypadać włosy. Po ciąży to normalne zjawisko. Gdzieś czytałam, że musi teraz wypaść to, co nie wypadło w ciąży, bo pewnie w ciąży włosy Ci się wzmocniły (mnie tak), więc pewnie nie należy wpadać w panikę, że wyłysiejemy. Mnie zresztą nie martwi, bo mam strasznie dużo do codzennego prostowania
![]() Piszą na różnych forach, że wypadaniu nie da się zapobiec, można oczywiście racjonalnie się odżywiać, brać witaminy i minerały, ale to fizjologiczne zjawisko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Yaria - mnie się kiedyś tez marzyła dla córci taka dłuuga sukienka. Tylko myślałm o takiej jak ręcznie robionej-ażurowej. Niestety pora roku nie sprzyjała....
Laurka dostała herbatkę koperkowa i odpłynęła. Ostatnio zuważyam, że ona MUSI wypić herbatkę! Wtedy od razu zasypia i długo i spokojnie śpi. A niby nie trzeba dopajać dzieci karmionych piersią... Mi narzazie włosy nie wypadają...Może to dlatego, że biorę Dromin i witaminy bo mam anemię?? trudno powiedzieć...
#2883 |
Wtajemniczenie
|
Hejka Ja z lutówek
Simona Ja mam właśnie taką Fisher Price. Fotki były robione jakiś czas temu (jak była mniejsza) i leżąc w łóżeczku jeszcze nie dosięgała wzrokiem. Ale będąc na przewijaku od początku Ją interesowała. Bardzo polecam.....ma regulator głośności (2 poziomy) kilka fajnych kołysanek (nawet mnie usypiają) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Rzabbocop
|
Schatzi Colin ma 3 m-ce więc to pewnie kryzys laktacyjny
powinno minąć za kilka dni |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
Mi wlosy zazcely wypadac zaraz po urodzeniu Tosi, potem troche przestaly i teraz znow zaczely. Wydaje mi sie, ze u mnie to moze przez stres. Ogolnie ostatni zamrszczek dostalam i mam nawet pare siwych wlosow. A jeszcze taka stara nie jestem
![]() ![]() A tak na serio to wlosy moga tez wypadac ze wzgledu na przelom zimowo-wiosenny. Tak jak pisze Kasia mozna brac witaminki (te ktore sie bralo w ciazy) i zdrowo jesc ![]() ![]() ![]() A ja dostalam dzisiaj mobila, ktory kupilam na ebay chyba 2 dni temu. Niezykle szybka dostawa. Jest sliczny, jak go TZ powiesi to zrobie fotke i Wam pokarze. Tosi napewno sie spodoba, jeszcze go nie widziala, bo spi - na szczescie!! ![]() Simona ta karuzela z FP tez bardzo mi sie podoba i sama sie nad nia zastanawialam, ale tak jak pisza dziewczyny, baterie szybko siadaja. A ja jednak chyba wole byc klasyczna w takich sprawach i nie ma to jak nakrecana pozytywka ![]() Chociaz moja kolezanka ma taka z chicco http://cgi.ebay.de/CHICCO-Mobile-Sch...QQcmdZViewItem i bateria wyjatkowo dlugo trzyma i melodyjki tez sa bardzo fajne, tyle ze nie ma projektora na sufit. Ale sama sie wlacza jak malec plakac zaczyna. A ja kupilam na ebay babyphone i wynosze sie z pokoju Tosi. Bedzie spala sama, moze ja denerwuje jak jak sie ruszam w lozku i to ja budzi. Ona kocha cisze jak spi (po mnie to ma). No bo dzisiaj jak sie tak budzila za wiele nie jadla, zeby sie do mnie tulic chciala tez nie zauwazylam. A ona zawsze jak jest sama w pokoju i ma spokoj to dlugo spi. Wiec moze moje teoria ma sens ![]() Hmmm troche chyba juz przynudzam z tym Tosi spaniem. W koncu i Wasze Maluszki tak maja, poza wyjatkami jak np. Nina. Ale dziewczyny jak ja odkryje jakis sensowyn sposob na nocne budzenie i jedzenie to sie nim z Wami podziele, zebyscie i Wy mogly wreszcie sie wyspac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez wypadają włosy - niejestescie same z tym problemem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie biore witaminy i minerały (te co w ciąży),racjonalnie również się odzywiam
![]() Co do wyłysienia to nie była bym taka pewna bo u mnie już jest widoczne gołym okiem przezedzenie włosów. No nic zrobie sobie termin do lekarza i może on mi powie coć tyle czy moge brać do tych witamin dodatkowo cynk i witamine H,bo jak narazie nie moge nigdzie znaeżć takiej informacji. Na jednym forum też przeczytałam że matki karmiące częściej cierpią na wypadanie włosów ponieważ mają duzo prolaktyny, a to wpływa na osłabienie włosów, w takim wypadku problem zanika po odstawieniu dziecka od piersi. Kamilka jak Ci idzie odstawianie Toski od cycka??? EDIT:A właśnie wszyscy tak narzekają że baterie się szybko zuzywja w tej karuzelce z fisher price,a ja od urodzenia Colina dopiero raz je wymieniałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś okna myję, szafki w kuchni, no i generalnie
![]() Nina właśnie na 'spacerze' na balkonie słodko śpi czekałam na ciepło, ale coś się wiosna spitoliła w Holandii, więc nie mam wyjścia, tym bardziej, że w przyszłym tygodniu wyjeżdżamy i będzie tu mieszkać z kotem moja znajoma, więc chcę, żeby było czysto. Mam motywację, hehe. też miałam pytać Kamilkę o to odstawienie, bo ona będzie teraz ekspertem dla nas, które to czeka za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
hejdziewczyny
nie nadarzam za Wami ![]() ja mama kapalam o 22 ale od kilku dni o 21 kapie bo mi odlatywala i czasem nie zdarzylam jej wykapac bo spala juz na noc. Simona zycze malej zeby wszytsko poszlo jaknajlepiej!!ja karuzele mam z disneya w zywych,kontrastowych kolorach(potem wrzuce fotke) i Laura patrzy na nia jakby zachipnotyzowana byla ![]() ![]() Anitko a Tobie zycze aby te cholerne chorobski nie wrocilo zeby Macius byl juz zdrowiutki!! Fibian wiem co czujesz.moja mala miala faze na chodzenie spac o 2-3 przez 2 tyg.probowalam przestawiac ale to nic nie dawalo sama sie przestawila i teraz chodz spoac okolo22. wszystkie dzieciaczkii sliczniutkie.Anielka Anielska, Malwinka rosnie, a Nicola to duza panna i jakie ma sliczne oczy ![]() Mlgogaj Olaf jest boski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sohf ja bardzo prosze o zdjecia Kubusia ![]() ![]() a z tekstu Shatzsi"Colin mi sie zepsol"nie moglam ![]() a soczki i sloiczki od 4 miesiaca znajdziecie z serii bobovity. tak w skrocie bo na wiecej nie moge sobie pozwolic-czas na gli.caluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Wtajemniczenie
|
Ja też powinnam zabrać się za sprzątanie taki generalne,ale jakoś mi się nie chce.Mam strasznego lenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
Schatzsi wlasciwie trudno powiedziec jak mi idzie. Moje piersi narazie znosza to dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
Witam owszem,dziecko nie bawi sie jeszcze takimi zabawkimi(wiszacymi nad nim-pluszakami),pisalam szybko i nie dopisalam,ale chodzilo mi o to,ze jak zacznie sie bawic,to interesuja go te twarde i brzeczace,a nie te miekkie..
Martitko ![]() Natomiast mi wlosy wylaza nieziemsiko,sa wszedzie,na poscieli w lazience na malymm!!wrr..czytalam ,ze 2-3miesiace po porodzie tak sie dzieje,cofaja sie zmiany hormonalne zwioazane z ciaza,czyli spada pozoiom estrogenow,ktore w ciazy hamuja wypadanie wlosow,wlosy wypadaja najbardziej miedzy 11 a 16 tygodniem po ciazy,a wszystko wraca do normy i odrastaja one do 6miesiecy..wiec nie tak zle! Ja tez mam ochote na wisenne porzadki,maly jest grzeczny zabawia sie z nutka czarno-biala ![]() no nic pedze robic obiadek!
#2893 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie.
Ostatnio chcieliśmy wyczyscic Malwinie nosek i niczym sie nie dalo wyciągną tego co tam siedzialo tzn ani watka, ani gruszką. Wtedy moj TZ wyssal to jej z noska. dosyc mocno. W zwiazku z tym mam do was pytanie. Czy moglismy jej w ten sposob zrobic krzywdę??? Błagam o odp, strasznie się martwimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Wtajemniczenie
|
esti a jak to zrobiliście, że chodzi na zasilacz?? też myślałam, że te karuzele powinny byc na prąd, ale widocznie za tępego w tych sprawach mam TŻ'ta
![]() schatzsi to ja nie wiem jak to zrobiłaś z tymi bateriami. u nas pierwsze - co prawda najtańsze;P wytrzymały 3 dni. teraz akumulatorki ciągną dłuzej ale i tak już raz były ładowane, i jutro chyba znów je wyciągnę, bo zaczyna mulić. Olif raczej nie sądzę, zębyście coś złego zrobili. chyba, że Malwinka jakoś dziwnie zareagowała?? przecież są te fridy, którymi właśnie się z noska wysysa. nam do czyszczenia noska patent sprzedała lekarka, po prostu wkrapiamy sól fizjologiczną (ostatnio zastąpiła ją woda morska) i nosek jest nawilżony, co ma się rozpuścić to się rozpuści, a reszta spłynie i po prostu Mały to przełknie ![]() Marti ja wiem, zę Ty zajęta, ale odzywaj się częściej, bo Cie brakuje na forum ![]() co do włosów, to ja na razie nie nazekam, zresztą nigdy nie miałam z nimi problemów, teraz też wzmozonego wypadania nie zauważyłam. Kubełek: Edytowane przez sohf Czas edycji: 2008-12-05 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Olif ja zakupiłam w aptece UNIMER - taki w spreju fajnie nawilza nosek i tak jak pisała sohl rozpuszcza i mała przełyka i po sprawie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Sohl ale superowy kubełek - a co on ma taką czerwoną szyjkę na fotce golasa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Kubuś jak zwykle śliczny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
Na początku powiem,że Wszystkie dzieciaczki wyglądają słodko, aż chce się je wycałować.
Anielka poszła spać dziś o 2 w nocy , więc jest już jakiś postęp. Mam nadzieję,że dziś pójdzie lulu przynajmniej o 1 w nocy. Oprócz problemu ze spaniem mam jeszcze jeden: czkawka. Anielka ma ją bardzo często , nawet 3 razy dziennie. Bardzo ją to denerwuje i zaczyna płakać. Podanie piersi nie pomaga , bo przy czkawce łyka pokarm z powietrzem. Kasiu, Marti - Wy też prostujecie? Ja ostatnio to tylko z przodu prostuje wlosy, a tył zostawiam kręcony - szkoda czasu.Zresztą jak bym nie prostowała, to i tak mi się pokręcą znowu. Marzę o fryzjerze. Mi włosy nie wypadają, za to mam problemy z cerą. Kasiu - jakim balsamem smarujesz Nine do snu? Sohf - masz już jakieś efekty tego siemienia? Strasznie jestem ciekawa.
#2900 |
Konto usunięte
|
Sohf, śliczny ten twój chłopczyk
![]() Powiedzcie mi... jak wiecie... śluz w moczu, co to znaczy? dziś zmieniając pieluszke zauwazyłam plamki, takie odrobinki śluzu. Nie wiem skąd i dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Ja tez tak jak Kamilka, prawie nie karmie piersia...
Maly jak go przyloze to tak wrzeszczy jak by go obdzierali ze skory tylko w nocy jak jest rozespany to pociagnie ale doslownie 5 minut i pozniej butelka, a jak juz sie obudzi to nie je za chiny... kiedys jeszcze przystawialam go na pare minut do jednego pozniej do drugiego a teraz juz sie nie da- poczuje cyca i jeczy- cwaniaczek. A piersi - odczuwalam mocniej dotyk po bokach ale teraz juz nic sie nie dzieje. Ostatnio sciagalam zeby zobaczyc ile mi sie produkuje tego mleka i normalnie szok bo tylko 20 ml. Zeby Czarek w nocy mial chociaz troszke jedzenia, nie karmie go juz od poludnia i nie czuje zeby byly nabrzmiale. Zaraz do spowiedzi przedslubnej - maly stresik sie pojawil. A w domu.... takie zamieszanie rodzice bardziej sie denerwuja - mi sie wlaczyl olewator i to dosc konkretny To trzymajcie kciuki za moj "maly wazny dzien" ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
#2902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Nina też czka kilka razy dziennie. Wnerwia mnie to, no i ją oczywiście też. Zwykle cycek pomaga, ale zwykle też czka ZARAZ PO JEDZENIU, więc się muszę znów wymotać z ciuchów- grrrr. Cytat:
Smaruję Ninę Natusanem Johnsona. Nie wiem, jaką ma nazwę w PL, ale z tej serii BED TIME, że niby przed snem, bo z lawendą. Śpi w nocy książkowo, a i owszem, ale czy dlatego? Lubię ten balsam, nawilża ładnie i ładnie pachnie. Pewnie jestem znów wyjątkiem, ale nie cierpię naoliwionego, tłustego dziecka i oliwka pójdzie do śmieci. z innej, choć też kosmetycznej beczki- ło matko, jak za mną chodzą pefrumy, jakie wczoraj wąchałam. Givenchy Ange ou Demon. Pieęęękne! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
ja tez prostuje wlosy mam bardzo kręcone = czasem jak mi sie nie chce to tez tylko przód
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zadomowienie
|
Siasiek - trzymaj się jutro. Nie daj się stresowi. To bedzie Twój wielki dzień , więc ciesz się nim i baw się dobrze.
Trzymam kciuki za jutrzejszą imprezę. Czekamy na Twoje fotki w tej fantastycznej sukience
#2905 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
Kasiu - jak kładziesz Ninę o 19.30 spać, to o której wstaje? A może sama ją wybudzasz? Od razu ją karmisz, czy dopiero po kąpieli?
Pytam, bo chcę Anielkę przestawić na wcześniejsze spanie.
#2907 |
Wtajemniczenie
|
Siasiek oby wszystko się udało
![]() ![]() fibian, na efekty chyba jeszcze za wcześnie, bo piję to dopiero od wczoraj. chociaz dzisiaj były dwie kupki, ale to pewnie zbieg okoliczności ![]() elu Kuba też tego nie miał od początku. tzn tak mi się wydaje, bo tego kawałka szyi to normalnie za dobrze nie widać. dopiero jak położna przyszła to to przyuważyła. ale ona myslała, że to odparzenie, ale juz zostało i lakarka mówi, ze to znamię. teraz troszkę zbladło, bo wydaje mi sie, że było czerwieńsze. jak pójdziemy za tydzień do szczepienia to spytam, czy coś trzeba z tym robić, jakies badania czy coś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie prześlicznych dzieciaczków.
Mam pytanie cz zmienił się już waszym dzieciom kolor oczu i do kiedy to powinno nastąpić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
sohf Nie ma teraz mojego TZ ale z tego co pamiętam to zasilacz musi miec 9V i 1A (jakby było inaczej to napisze jak wróci)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.