|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
ile czasu przed wybielaniem nie wolno palic papierosow? (czy to konieczne,czy tylko po nie wolno?)
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedź, a co myślicie o elmex? Bo niektórzy uważają, że po nim zęby żółkną, ale nie wiem czy po paście czy po płynie. Chociaż to może być plotka.
Jaki wiec płyn polecacie? Z tego co wiem to palenie przed nie ma nic do rzeczy, kiedyś paliłam i wybielałam zęby i stomatolog mi mówił żebym nie paliła w czasie i 2 tygodnie po wybielaniu. Mam teraz ostrą nadwrażliwość, nakładam nakładki co drugi dzień i na 1,5 godziny żel 15% bo więcej nie mogę wytrzymać, na razie widzę minimalny efekt, myślicie, ze taki system się sprawdzi czy mam sobie darować? Jest też taki żel w takich samych strzykawkach na nadwrażliwość, kiedy mogę go zastosować? w trakcie wybielania czy raczej po? Z góry dziękuję za odpowiedź. ![]() |
|
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosowałam sensodyne jest bezbarwny i do tego koi bol nadrwazliwych zebow. Raz w tygodniu mozna tez żel elmex, jak mnie juz bardzo bolaly zeby to robilam dzien przerwy.
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Przyczajenie
|
ja rozpoczęłam kurację z BP od wczoraj
na razie efektów jako tako nie widać gdyż stosowałam dopiero 4 razy po 30 min, początkowo też miała odruchy wymiotne od tych nakładek ale już się przyzwyczaiłam teraz czekam na efekty, zastanawiam się nad pozostawieniem żelu na noc ale przyznam, że troszkę się boję o szkliwo, jak tylko będą widoczne rezultaty to zamieszczę zdjęcia |
|
|
|
|
#2885 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś wybielał zęby OPALESCENCE TresWhite??
Bo nie wiem czy warto wydać te 200 zł ![]() jeśli już było... to przepraszam :p ale przeszukanie 93 stron troche by mi zajelo
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Przyczajenie
|
uzywam BIALEJ PERLY od soboty (tj. 8 maj 2010) uzywam jej 2-3 razy dziennie po 30 min, raz aby zdarzylo mi sie z nia usnac:P
musze przyznac ze naprawde widac efekty. zeby rozjasnily sie juz o 1 ton a to dopiero poczatek bo trzeba uzywac min 20-30 dni:P
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie ,czy ktoś miał taką sytuację że po wybieleniu zębów ,po jakimś czasie znowu zżółkły? Nie wiem ,czy to od herbaty ,kawy itd ,bo raczej nie przesadzam z tym.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.. czy wiecie coś może na temat pasty wybielającej FKD? Któraś z Was może używała albo coś o niej słyszała? Czy działa, czy widać efekty? Moje zęby naturalnie były zawsze białe, słyszałam często, że mam duże i białe zęby..ale od dłuższego czasu zżółkły, głównie kły, czwórki i praktycznie wszystkie dolne te które widzę uśmiechając się..pomiędzy zębami też osadzik żółty się zbiera..zęby już nie są moją chlubą.. Kupiłam wczoraj spontanicznie FKD, a teraz się zastanawiam czy akurat ona da jakieś efekty
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
Nancy wydaje mi się, ze to normalne. Ja tez miałam wybielane ząbki lampą i po jakims miesiącu troszke zżółkły, ale minimalnie (choć nie palę, nie piję wina, a kawka tylko z mleczkiem). Na szczęście kolor nie wrócił do poprzedniego i w dalszym ciągu są dużo jaśniejsze, a minęł już prawie rok. Dentystka mówiła, że efekt utrzymuje się min. 2 lata, po czym można zrobić piaskowanie i znów będzie bielusieńko
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj pierwszy raz użyłam białej perły. Zęby mnie troszke bolały, ale najgoszy był ten ślinotok przez te nakładki. Jak z tym jest u was? Denerwowała mnie to strasznie ;/
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj, Mój kolega ma bardzo białe zęby i kiedyś się wygadał, że używa nakładek TresWhite. Zakupiłam na razie jeden komplet nakładek i wczoraj przetestowałam. Trzymałam niecałą godzinę bo troszkę dziąsła mnie bolały (nic strasznego ale dyskomfort jest) i muszę powiedzieć, że już po tym pierwszym razie widzę znaczną różnicę Mój kolega wybielał tymi nakładkami 6 razy i ma bardzo bielutkie zęby. Raz zasnął z tymi nakładkami na cała noc, potem cały dzień go tak zęby bolały, że nie mógł jeść więc czegoś takiego nie proponuję..
|
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Witajcie,
Mój kolega ma śnieżno białe zęby. Zawsze zastanawiałam się czy poprostu takie ma czy sobie jakoś pomagał.. W końcu kiedyś sam się przyznał, że używa nakładek TresWhite. Postanowiłam zakupić jedną na próbę. Wczoraj trzymałam około godziny potem zdjęłam bo czułam lekki dyskomfort.. Troszkę bolą mnie dziąsła ale nie jest to nic strasznego i powiem Wam, że widzę bardzo duży efekt po tym pierwszym razie więc na pewno kupię ich więcej już jutro..![]() Co do smaku...... Miętowy był dla mnie strasznie nieprzyjemny w pewnym momencie miałam, aż odruch wymiotny.... No i straszny ślinotok.. ![]() Dodam jeszcze, że kolega zostawia te nakładki na cała noc ale ja się trochę bałam. Edytowane przez Katieee88 Czas edycji: 2010-05-23 o 16:39 |
|
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Ja również jeszcze kilka tygodni temu zastanawiałam się nad wybielaniem zębów w gabinecie dentystyczny. W pewnym momencie myślałam nawet o bonding, jednak podobnie jak licówki jest to metoda inwazyjna i nieodwracalna, mam zdrowe i mocne zęby, więc zwyczajnie mi szkoda ich poświęcać.
Powiem krótko - mam w tym momencie fajne białe ząbki, a wybielałam je ekspresową metodą domową - zajęło mi to 3 dni. Przede wszystkim trzeba narzucić sobie rygor i zwalczyć pojawiającą się w pewnym momencie nadwrażliwość zębów i dziąseł. Aby wybielić zęby tą metodą potrzebne są : 1. zwykła pasta wybielająca 2. pasta do intensywnego usuwania przebarwień (najczęściej sprzedawana w mniejszych tubkach z napisem INTENSIVE) 3. paski wybielające 4. Płyn do płukania ust Nieważne jakiej marki środków używacie, ja np. używałam past BLANX Classic oraz BLANX Intensive i pasków CREST Classic, nazwy płynu nie pamiętam. Wybielamy ząbki w następujący sposób : RANO * myjemy zęby zwykła pastą wybielającą * nakładamy na 30 minut paski (na górne i dolne ząbki) * płukany usta płynem WIECZOREM * myjemy zęby zwykła pastą wybielającą * myjemy zęby pastą intensywną * nakładamy na 30 minut paski (na górne i dolne ząbki) * ponownie myjemy zęby zwykłą pastą wybielającą * nakładamy kolejne paski na 30 minut * płukany usta płynem I tak 3 dni z rzędu. Ważne jest, żeby unikać w tym czasie potraw i napojów, które mogą barwić zęby (kawa, herbata, soki porzeczkowe, Cola itd.) Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2010-05-27 o 23:52 |
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i jak z Twoimi zabkami ?? bo ja nadal zastanawiam sie nad kupnem i jesli moglabys mi powiedziec ile zaplacilas i gdzie kupilas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Wytrwalas z biala perla ?? ja niestety odpuscilam... i zastanawiam sie nad czyms innym
|
||
|
|
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Witam, podziele sie z wami uzyskanymi informacjami. sama nosze juz od marca 2009 aparat i zaraz go zdejmuje. mam martwa gorna dwojke. pani ortodontka na poczatku podpisala ze mna umowe z podanymi cenami, ktore juz sie nie zmienia do konca leczenia. jako dodatkowe swiadczenia bylo wybielanie metoda beyond, cena 900 zł. dodatkowo na martwa dwojke mialabym nakladana licowke albo kompozytowa - 200 zł, albo porcelanowa - 700 zł. teraz okazalo sie, ze mam mnustwo ubytkow, wiec poszlam do stomatologa. mloda i bradzo mila pani stwierdzila, ze moja ortodontka jest b. dziwna, a mianowicie: czeka mnie dodatkowo po zdjeciu aparatu (dla wygody) naprawa ubytku w martwej dwojce, a ortodontka tak zmasakrowanego zeba jeszcze bedzie chciala mi spilowac, co bardziej go oslabi i nalozyc mi licowke. dentystka bardzo to skrytykowala, powiedziala, ze mam ladny ksztalt zeba i mi go wybieli odsrodkowo za ok. 30-40 zł przy 3-ech wizytach. po pierwsze taniej, po drugie nie bede musiala uwazac co chrupię, no i wymiana srednio co 4 lata (kompozytowych). pokazala u siebie dolnego zeba, ktorego tak sobie wybielila 5 lat temu. powiem wam - zadnej roznicy nie widac w kolorze w stosunku do pozostalych zebow! powiedziala, ze pozostale zeby lepiej wybielic za pomoca nakladek. u niej koszt 1szt. nakładki to ok. 220 zł. zakazała kupowania w marketach gotowych nakladek z tego względu, że te juz bede miala dopasowane do zebow i dziasel, natomiast tamte nie i istnieje b. duze ryzyko (tak jak niektore tu z was pisza, ze pieka im dziasla) pojawienia sie raka w wyniku kontaktu srodka wybielajacego z dziaslem. dodatkowa zaleta jest mozliwosc uzycia nakladek za pare lat, zeby znow poprawic kolorek i tak juz koszt nakladek odpada, tylko kupujemy żel. ona dodatkowo rozpisze mi od jakiego stezenia zaczac i ile trzymac, a jakie stezenie i czas w dalszej czesci leczenia. i jeszcze jak poczujemy jakies kucie to poprostu zdejmujemy robimy przerwe i znow wracamy do kuracji. nalezy pamietac, ze podczas kuracji i 10 dni po nie mozna pic kawki, czerwonego wina, jesc buraczków i innych kolorowych pokarmow, natomiast przy wybielaniu w gabinecie swiatlem (beyond) jak poczujemy dyskomfort, to wizyta jest przerywana i trzeba sie umawiac na kolejna i znow placic, bez najmniejszych efektow, bo efekt jest widoczny po calym naswietlaniu. efekt utrzymuje sie max do 2 lat co jest zadko spotykane, najczesciej jest to rok. ciesze sie z tej rozmowy bo dowiedzialam sie wielu przydatnych mi rzeczy i kasa nie pojdzie na marne i wiele przy tym zaoszczędze
to tyle z mojej strony, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Palinaa, tak używam Białej Perły. Od jakis 2 tygodni, na poczatku 2 razy dziennie po 30 min, teraz juz tylko wieczorem i rezultaty sa widoczne. Nawet siostra której nie mówiłam, zauważyła różnice. Z tym że moje zęby stały się bardzo wrażliwe, musze kupić jakąś paste na nadwrażliwość. Ogólnie jestem zadowolona z efektów.
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Miesiac???????????? Chyba raczej pół roku, zęby muszą odpocząć,a tobie dentysta mówił że miesiąc, mi przez pół roku zabroniła nakładać jakiekolwiek paski na zęby po wybielaniu w gabinecie.
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ortodontka powiedziała, że co najmniej rok trzeba poczekać.
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostalam od dentysty(gratis przy robieniu mosta) taki pisak wybielajacy.Po niecalych 2 tygodniach widze roznice-zeby sa zdecydowanie bielsze.Zadnego podraznienia ani dyskomfortu nie odczulam a mam b wrazliwe zeby.Podoba mi sie tez latwosc uzywania-malowanie zebow tym pisakiem:
http://www.skindimensionsonline.com/...x?feed=Froogle |
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj zaczęłam kurację CREST SUPREME. Siedze właśnie w paskach od kilku minut, niestety już mnie bolą zęby.
Ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu! Za tydzień pochwalę się rezultatami. :P Kurację wspieram tą nową pastą SENSODYNE dla mega nadwrażliwców.W Rossmannie widziałam takie fajne nakładki wybielające, ok. 40zł.. Edytowane przez gagateczkaaa Czas edycji: 2010-06-02 o 14:07 |
|
|
|
|
#2901 |
|
Przyczajenie
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-06-19 o 12:22 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie
![]() Mam pytanie dotyczące pasków wybielających CREST , aczkolwiek interesuje mnie seria CREST 3D WHITENING. Zastanawiam się nad ADVANCED VIVID i PROFESSIONAL EFFECTS. Chociaż bardzo zachwalane są paski Advanced seal ( nie z serii 3D). Więc pytanie do was: Czy któraś używała którejś z tych 3 wersji? Byłabym bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
Ja nakładki zrobiłam sobie sama. W moim zestawie do wybielania, który kupiłam kilka miesięcy temu na ebayu były takie silikonowe nakłądki, włożyłam je na krótką chwilę do bardzo gorącej wody, a potem na zęby i zagryzłam. W tej sposób mam nakładki idealnie dopasowane do mojego uzębienia praktycznie za darmo.
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Mam kilka pytań
![]() Zamierzam kupić 'białą perłę' ,czy podczas używania jej mogę używać do mycia zębów byle jaką pastę ? Czy to musi być jakaś łagodna czy coś? Ile trwa cały cykl wybielania? Czy podczas wybielania ,absolutnie nie można palić? Wtedy nie ma efektów ? Kurczę trochę trudno będzie... |
|
|
|
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
Podczas wybielania lepiej jest używać łagodniejszej pasty, gdyż zęby są wtedy nadwrażliwe, ale nie jest to warunek konieczny, musisz zobaczyć jak zareagują zęby na środek wybielający. Co do palenia to raczej trzeba się poświęcić, w przeciwnym razie zęby mogą złapać barwniki i efekt bedzie dużo słabszy.
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
to odpowiedzcie mi proszę.. na moje pytanko
![]() a więc.. byłam u stomatologa i wybielanie nakładkowe domowe kosztuje 800 zł gdzie są 4 strzykawki i nakładki na zęby robione przez nich... zakupiłam, i mam 2x10% i 2x15% + nakładki. Wlazłam na allegro a tam niecałe 100 zł kosztują te żlele.. i nie wiem teraz o co chodzi.. chyba jestem głupia, że zapłaciłam 800 |
|
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
chciałam zapytać o jedną rzecz.. a mianowicie dziś nałożyłam nakładki na ok 7 godz (noc - z żelem 10%), nakładki mam od stomatologa... tylko kurcze jak je zdjęłam to widzę jakby nierówne wybielenie.. tzn różnicy po 1-szym razie nie ma tylko na niektórych zębach mam jakieś plamki... Czy to normalne??? bo szczerze to jestem troszkę zestresowana...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
taka sama cena jest u mnie w Gdyni, przeciez masz nakladaki pod swoje zeby, czego na allegro nie dostaniesz i wizyty kontrolne w czasie wybielania pewnie beda juz w tej cenie 800...
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ceny w poszczególnych gabinetach są różne, po prostu opłaca się studiować stomatologię-))))))))) |
|
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc mam nadzieje, że nie będzie takiej potrzeby..W sumie po 1-szym razie pojawiły mi się jakieś plamki na 2-ch zębach i trochę się wystraszyłam.. mam nadzieje, że to zejdzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

Mój kolega wybielał tymi nakładkami 6 razy i ma bardzo bielutkie zęby. Raz zasnął z tymi nakładkami na cała noc, potem cały dzień go tak zęby bolały, że nie mógł jeść więc czegoś takiego nie proponuję..

W końcu kiedyś sam się przyznał, że używa nakładek TresWhite. Postanowiłam zakupić jedną na próbę. Wczoraj trzymałam około godziny potem zdjęłam bo czułam lekki dyskomfort.. Troszkę bolą mnie dziąsła ale nie jest to nic strasznego i powiem Wam, że widzę bardzo duży efekt po tym pierwszym razie więc na pewno kupię ich więcej już jutro..
fot0: #
zębole