Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-11, 15:26   #2881
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Platku nie przejmuj sie . mi psycholozka powiedziala ze to sposob na nasladowanie doroslych. mati wiekszosc czasu spedza z toba i to co ty robisz jest w tym wieku jak najbardziej dla niego naturalne. nie wie ze akurat stanik jest dla kobiet i tyle. Kasiulka dobrze radzi. pilnuj zeby bielizna nie byla w zasiegu jego lapek i miejmy nadzieje ze zapomni. jesli o takie rzeczy chodzi to wiki jak juz tylko dorwie moj stanik to tez go z pasja naklada i paraduje. a ostatnio dorwala z szuflady moje podkolanki i zalozyla je dla niecj to prawie ponczochy samonosne ale radocha dla niej nie z tej ziemi.

Kasiulko ieby zle dla ciebie z ty przeniesieniem ale dobre i to ze nie zwolnienie. przemysl po swietach a nuz znajdziesz inna prace ( nie mialabym skrupolow) . jak oni nie szanuja ciebie to czemu ty masz ich szanowac.

Kostko nie przemeczaj sie Agika ma racje . ja tez dalam sobie na wstrzymanie. posprzatalam to prawda ale nie gotowalam wogole zadnych bigosow ni flakow. zrobilam dwie samatki i kupilam cztery ciasta,. tak kupilam i sie przyznaje bez bicia. cale blaszki u nas nie schodza w boze narodzenia po polowie ciasta wyrzucilam. wiec stwierdzilam ze bez sensu zebym stala i krecila te ciasta ktore i tak sama z wiki zjadam gosci nie planujemy bo w niedziele do tesciow a w poniedzialek do moich rodzicow. wiec swieta w rozjazdach.

Platku nie powiem ani slowa o ksiazce. czyta sie ja tak samo szybko jak pozostale choc powiem szczerzeze pierwsza byla najlepsza.

Kociulku a moze to sciema przed swietami tym wypadkiem . miejmy nadzieje ze po swetach ruszycie pelna para. najlepiej ze to juz blizej konca.

agiko super ze to nic powaznego z uszami. a ale powiem wam szczerze ze ja mam problem z wyczyszczeniem uszu wiki. nie daje sobie ich nawet dotknac. juz nie mowie o takim dogebnym czyszczeniu ( bo wiem ze nie wolno ) ale tak z "wiezchu" czasami to az mi wstyd jak ktos moze to zobaczyc.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 18:14   #2882
agika11
Zadomowienie

ja jednak padam więc tylko dla wszystkich
Kochane zdrowych, słonecznych i w bliskości rodziny świąt dla was i waszych rodzin. Spędzajcie je ciepło i odpoczywajcie buziolki.
Stary 2009-04-11, 20:30   #2883
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Skacze zajączek po lesie
i życzenia Tobie niesie
przez pisanki przeskakuje
Alleluja wykrzykuje,
po czym znika w długich susach
cały mokry od dyngusa.

Wszystkiego dobrego,
zdrowych,spokojnych świąt
życzy Hania

**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__ **
___**__*____*__**_____**_ _*
____**_**__**_**________* *
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______

A to spóźnione życzenia dla wszystkich

Z okazji urodzin życzę Wam
marzeń żeby się spełniły,
przyjaciół żeby pamiętali,
życia żeby było kolorowe,
miłości żeby przyszła,
szczęścia żeby nie opuszczało

Dla wszystkich spóźnione życzenia
od Hani i Pati

U nas wszystko dobrze, faktycznie coś ostatnio nie mam troche czasu, mąż ciągle w delegacjach i ogólnie jakoś bez natchnienia jestem nic mi się niechce.

Kasiulko z jednej strony dobrze że cię nie zwolnili i spokojnie będziesz mogła szukać nowej lepszej pracy

Kostko twoja Natalka super i tort też super macie dziewczyny zdolności, co do lekarza to dosłownie szok, aż szkoda słów No i fajnie ze Natalka przyjęta do przedszkola u nas wyniki mają być po 17-04 ciekawe czy się Pati dostanie

Agiko nie wiem czy pisałam ale dom masz śliczny, naprawdę mogła byś urządzać mieszkania, jak bym miała się budować to napewno wpadne po poradę jak wykończyć mieszkanie żeby było takie śliczne A ty na zwolnienu jesteś dlaczego myślisz że twoja firma upadnie aż tak źle jest.

Daria ale te twoje dziewczyny już duże fajnie że u was wszystko dobrze

hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 20:37   #2884
ch_aga
Zadomowienie

Życzę Wam zdrowych i pogodnych Świąt

Ja nic nie piekłam ani nie gotowałam. Jakoś nie czuję Świąt Nie żeby się coś stało, nie, jakoś tak tylko nic mi się nie chce.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 09:37   #2885
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

kobietki
Wielkiej Nocy czas nadchodzi,
Cały dzień się każdy głodzi.
By móc dzisiaj o poranku
Siąść za stołem przyśniadanku.
Zjeść kosz cały z jajeczkami,
Zającami i kaczkami.
A już następnego ranka
Wiadrem wody zlać baranka!

Z okazji Świąt Wielkanocnych:
miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,
zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.
Pracy, która pomaga żyć.
Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać
i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Stary 2009-04-13, 18:35   #2886
kasiulka
Zakorzenienie

wielkanoc 2009
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc.jpg (105,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc1.jpg (132,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc2.jpg (126,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc3.jpg (125,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc4.jpg (115,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc5.jpg (117,6 KB, 20 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 21:23   #2887
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Daw kurczaczki sie spotkłły
I pisankę dac Wam chciały,
z jajka wod wyleciał smongus-dyngus obwieszczała.
alleluja!!!!

Świeta,świeta i ......po

Ja to juzw ogóle nic nie szykowałam . wczoraj bylismy u mojej cioci, ktor MIESZKA NA TYM SAMYM OSIEDLU wiec to u niej była wyzerk

a dzisiaj ugotowałam tylko barszcz biały. wielkich przygotowan do świąt nie robiałm, umyłam tylko okna, ale od wewnątrz, czesto padało a jak juz sie słonko pokazało szkoda mi było czasu enegrii i barlam dziewczyny na plac zabaw

Płatku pewnie z ,,dorosłego,, i tobie znanego punktu widzeni Mati robi dziwne rzeczy ale czy tak samo by to nas dziwiło gdyby zuzia ubierała bielizne mojego łukasza??nic sie nie martw, zuzia zakłada na uszy jak opaske moje staniki, a kiedys moja kuzynka, pare lat wstecz jak miała chyba 4 lata, rozebrała sie i obkleiła sie podpaskami , wszystkiego trezba sróbowac. ja to bym nawet naszych facetow jesli tego nie robia namówiła do włozenia stringów, bo pewnie kazda z nas ma badz miala takie w szafce
nie mart sie , mam nadzieje ze nie masz w swoim otoczeniu ludzi ,,starej szkoły,, , kórzy to kierują sie stereotypami, i na siłe szufladkuja nature człowieka,no bo ,,kiedys były inne czasy, a wszytkie dzieci były grzeczne ,,,blebleble

nic spadM NA KOLACJE TYLKO CO TU WCIĄGNĄ
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 09:28   #2888
agika11
Zadomowienie

i ja witam poświątecznie
wczoraj rodzinka pojechała, my jeszcze poszliśmy na spacer, a potem zrobiłam sobie kąpiel z pianą, świecami i lampką czerwonego wina. Wiem, wiem wszystko co mi nie wolno, ale już miałam taka chęć, że stwierdziłam, że 10-15 min mi nie zaszkodzi. Pierwszą od października i czułam się super odprężona po. Och już nie mogę się doczekać "normalności".
Miluś poszedł dziś do żłobka, cały rozświergotany od rana, chyba już tęsknił za dzieciakami, a ja piorę pościele i ręczniki i sie relaksuję.
A jak tam u was?

Kasiulek piękne wiosenne zdjęcia. Ja jak zwykle zapomniałam robić zdjątka. A taką forsycję to już bym chciała mieć w ogrodzie.

Daria, mój brat mieszka z rodziną w Irlandii, a z nimi prawie cała miejscowość rodziny i znajomych dziecko oprócz szkoły prawie po angielsku nie rozmawia.
resztę póxniej napiszę, miłego dnia
Stary 2009-04-15, 13:17   #2889
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

hello kobietki

ja tez witam poswiatecznie . swieta swieta i wcale nie czulam tego. w sobote z koszyczkiem poszam do kosciolka. w niedziele zjedlismy w domciu zurek a po poludniu pojechalismy do brata TZta gdzie spotkalismy sie z rodzinka TZta. a w poniedzialek do mojej rodzinki. ale powiem wam cos szczerze. coraz bardziej mnie nuzy jezdzenie tam. nikt sie nieliczy wszystkim to wisi. jeszcze dwa lata temu gdyby ktos przyszedl do mnie i do Tzta i powiedzial ze ma prace dla TZta za granica. mamy zapewnione od zaraz lokum i prace i nie bedzie nam zle to nie zgodzilabym sie za nic. tu czulam sie zzyta, wychowalam sie tu i dla mnie rodzina to cos co musze miec najblizej. a na dzien dzisiejszy bardzo bym sie zastanawiala. kontakty jesli juz sa to tak chlodne -nawet z tesciami - ze czasem az to boli. moj tata obiecal mi ze bedzie sie bardziej wiki interesowal zajmowal i pomagal mi na tyle ile bedzie to mozliwe. efekt jest taki ze odkad sie wyprowadzilismy nie wychodzi z domu ( oprocz pracy ) do babci i rodzinki pietro nizej nie zejdzie i ciezko sie z nim dogadac. nawet mi. w zime bylo mi ciezko ale ani razu sie nie spytal czy daje sobie rade a ja tez nawet jak na chleb nie mialam to sie nie prosilam. wiem ze jego moze to tknelo ale co ja mam powiedziec. z tesciami tez coraz gorzej. od tesciowki slysze ze moja matka to zadna matka bo mi nie pomaga nie interesuje sie . ze powinnam sie odciac. zdaje sobie sprawe z tego ale dopoki mi ktos w twarz tego nie powie to mnie to tak nie boli. TZ tego nie pojmuje i nie rozumie. on potrafi sie tak po prostu odciac. niby poszedl do pracy i powinno byc lepiej ale sama widze po sobie ze ja juz nie odzuwa ulgi. jestem ... jak nieczula.nie ma nikogo blisko mnie kto by to zrozumial i wyrwal mnie choc na chwile w inne otoczenie. w poniedzialek nosilo mnie juz i wieczorem zadzwonila szwagierka ze musimy jechac po tesciow bo pojechali kawalek za miasto i trzeba przywiesc ich i przyprowadzic samochod bo tesciu wypil. nawet dobrze sie stalo bo podczas jazdy troche sie wyciszam. inaczej glowa by mi pekla. poszarzowalam troche i sie uspokoilam.

Stary 2009-04-15, 16:52   #2890
kociulek
Zakorzenienie

Oj Tiaara, jak ja Cię rozumiem
Choć z teściową od początku prowadziłyśmy wojnę, to teraz lepiej mi się z nią dogadać jak z własną matką. Widzę, jak bardzo moja mama się zmieniła. Niby cały czas mówi, idź do pracy, ja się będę zajmować dziećmi, a jak dzień poproszę aby się nimi zajęła, to albo nie może, bo sama idzie na zarobek, alby jak zajadę po dzieci, to jest taka zła, że z kijem nie podchódź... Ale nie chcę o tym pisać, bo się poryczę. Wiesz, jakbym wiedziała, że mąż będzie miał prace za granicą, to nawet przez moment byśmy się nie zastanawiali. Stwierdziliśmy, ze obcy ludzie są dla nas bardziej życzliwi niż rodzina... Ale....
A propo tynkarzy, to wiesz, mój tato powiedział dokładnie to samo, tylko że to oni najwięcej krzyczeli aby jak najszybciej zaczynać. My cały czas mówiliśmy, aby po świętach. Na szczęście im nic poważnego się nie stało i dziś już robią dalej, ale samochód do kasacji

Kasiulka, zmarł stryjek mojego męża, ostatni już brat teścia (którego i tak nie znałam, teścia oczywiście). I choć przesądna nie jestem, to nie dawał mi spokoju mój sen. Tydzień przed pogrzebem śniło mi się, ze ząb mi wypadł...
Śliczną masz Oliwkę też chciałam z dzieciaczkami pójść do kościółka z koszyczkiem, tylko ta jelitówka... Ale już wszystko jest dobrze
Przepraszam Cię, że jeszcze o tym wspomnę, ale pamiętam jak moją mamę przenieśli do innego działu. Była księgową, a przenieśli ja na produkcję. Ja byłam wtedy nie wiele starsza od naszych dzieci, ale bardzo dobrze pamiętam jak wtedy płakała. Chciała odejść z pracy, ale tego nie zrobiła. Nie wiem dlaczego, byłam za mała aby to zrozumieć. Po kilku latach ponownie wróciła na swoje stanowisko i przepracowała na nim aż do emerytury. Wiem, że kiedyś były inne czasy, ale jednak mała iskierka nadziei zawsze pozostaje

Święta za szybko mi minęły. Nie nacieszyłam się nawet obecnością męża, choć ostatnio między nami chłodem wieje... Czasem myślę niech już idzie na te swoje tiry, przynajmniej będę miała w domu spokój, ale jednak jakaś przygnębiona się czuję siedząc sama w domu...
No nic, nie smęcę już. Wrzucam troszkę fotek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 170.jpg (161,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 171.jpg (131,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 199.jpg (132,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 245.jpg (152,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 322.jpg (155,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 366.jpg (157,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 139.jpg (166,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 097.jpg (185,0 KB, 5 załadowań)

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:18   #2891
agika11
Zadomowienie

jakoś się wybiłam z wizażowego rytmu i sorrki jeśli nie odpisze na wszystko. Małż ma urlop i całe dnie spędzamy na przyszłym ogrodzie. Dziś posadziliśmy pierwsze drzewka - 4 moje ukochane brzozy. Ja bym tam cały ogród brzozami wysadziła . Jutro jedziemy do szkółki po drzewka i krzewy, mam nadzieję na dobre łowy.
Kociulku, fajne masz dzieciaczki, aż miło popatrzeć na waszą trojeczkę. Chyba już będzie ci coraz lżej. Bo taka dwójeczka to jednak wymaga czasu. Mam nadzieję, że chociaż choroby już poszły precz

Z rodziną to różnie rzeczywiście bywa, aż dziw. Ja jakiś zadziorów nie mam, ale różnie między rodzeństwem bywa. My z meżem raczej liczymy tylko na siebie, może dlatego jakoś się układa. Może właśnie poprzez niezależność możemy wyrażać swoje zdanie? Nie wiem od czego to zalezy. Jednak nie odmowili nigdy pomocy przy Kamilu, żadna ze stron. Z tym, że Milek sporadycznie wymaga opieki dziadków - zazwyczaj w czasie wakacji i choroby niestety. Tutaj Kociulku naprawdę nie rozumiem - zwłaszcza, że nie jest to na codzień.
Haniu, moja firma chyba ogłosi upadłość. Specyfika produktu jednak najbardziej dotknięta kryzysem. Ale na razie staram się nie myślec, i tak planowalam szukać czegoś blizej nowego miejsca zamieszkania.

A reszta dziewczyn gdzie?
Stary 2009-04-17, 09:44   #2892
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kociulku ładne zdjęcia, tort wgląda na bardzo smakowity, a dzieciaczki widać że rosną, zwłaszcza po Karolince. Dopiero co była niemowlakiem, a tu już ponad roczek
Kasiulko widać, że masz hopla na punkcie czapek Oliwkowych. Co jedna to fajniejsza. A ta króliczkowa - bombowa .

Tiaro, Kociulku, co do zajmowania sie naszymi pociechami przez Dziadków, mamy ten sam problem z teściami, tzn. moimi teściami. Widują Natalę raz na dwa miesiące, jak jest prośba o zajęcie się, to owszem ale kręcą nosem żeby nie za długo. Z moją mamą nie ma problemu, zawsze i o każdej porze. Przynajmniej na Nią mogę zawsze liczyć, a to bardzo dużo.

A ja byłam wczoraj u swojego gina. Miałam juz wcześniej termin, więc poszłam. Wiem, wiem, moja noga juz miała tam więcej nie postać, ale juz nie zostało mi wiele, więc stwierdziłam, że przetrwam.
Dzidzia ułozyła sie juz główką w dół i będzie druga córeczka. Wszystko jest w porządku, tylko lekarz sie martwi, że jest o 2, 3 tygodnie za mała niż wskazuje mój wiek ciąży. Ja liczę od dnia naszego baraszkowania z mężem i wychodzi mi 30 tydzień. Lekarz uparł się, że to 32 tydzień, a USG wykazuje, że dziecko ma 30 tygodni, czyli prawidłowo wg moich wyliczeń, ale lekarz nie przyjmuje tego do wiadomości. Niech sie martwi, ja tam wiem swoje. Po co dodaje te dwa tygodnie, skoro wtedy jeszcze w ciąży nie byłam. Wiem, że liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale mimo wszystko przecież wiem dokładnie w którym dniu zaszłam w ciążę.
Agiko miałam już Cię wcześniej zapytać, czy już wiecie jak dacie na imię drugiemu synkowi?
I jeszcze jedno, wczoraj podpisałam już umowę z przedszkolem i dowiedziałam sie w jaki sposób Natalce udało się dostać do tego przedszkola. Na kilkadziesiat dzieciaczków dostało się tylko 19 osób. W pierwszym etapie punktowym Natalkę odrzucono, potem zostały 4 miejsca na 5 wytypowanych osób. Natalka znalazła się w tych 5 osobach.W związku z tym zebrała sie Komisja Rekrutacyjna owego przedszkola. I Natala dostała się, bo zadecydowało to, że chodzi do żłobka i jest jednym z najmłodszych dzieci. Była na przedostatnim miejscu z 41 punktami. Sekretarka powiedziała mi, że miała duże szczęście. Miałyśmy farta, ufff.....

Edytowane przez kostka.kr
Czas edycji: 2009-04-17 o 09:47
kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 11:47   #2893
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dziewczyny zdjęcia super Oliwka świetnie wygląda z koszyczkiem

Kociulku ale ten czas szybko leci jaka Karolinka już duża super razem wyglądacie Co do prezentów to właśnie o taki rowerek oglądałam na allegro te koła to 14 cali bo my mamy rowerek ale 16 koła i jest troche za duży ale znowu kupić drugi na jeden sezon

Kostko no to faktycznie się udało z przedszkolem gratuluje córci

Agiko no jak będziesz na macierzyńskim to będziesz mogła sobie już szukać nowej pracy,no to teraz czekamy na fotki ogrodu, pewnie też będzie śliczny

U nas święta kijowa Pati się rozchorowała od niedzieli miała po 38-40 gorączki w poniedziałak wezwaliśmy lekarza bo spdała na chwilę, lekarka podejrzewała mononukleoze objawy są takie ja przy anginie ale we wtorek goraczka zaczeła ustępować i druga lekarka powiedziała że to raczej nie to i niewie dlaczego miała taka gorączkę bo gardło tylko troche czerwone. U nas ostatnio z teściową też nie ciekawie, dobija mnie kobieta strasznie Co do przeczkola to wiem nieoficjalnie że Pati też się chyba dostała, ale czekam na listy to uwierze dopiero.

Uciekam bo juto mam kolokwium
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 19:26   #2894
agika11
Zadomowienie

Kostko gratuluję drugiej córci, dwóch zięciów już masz. Na pewno fajne chłopaki, za jednego starszego Kamila już ręczę Nie wiem na jakiej podstawie lekarz się upiera z tym terminem.

Haniu wielki buziak dla Pati Miejmy nadzieję, że najgorsze za wami. Ciekawe co to było, Udanego kolokwium.

Z imieniem to jedna wielka porażka u nas. Ciągle nie jest wybrane. Miał być Miłosz, ale coś mi nie pasi. Teraz najbardziej prawdopodobne imię to Adaś. a kto to będzie, zobaczymy. A jak wasza dzidzi będzie miała, bo chłopczych chyba miał być Mateusz?

Haniu. U nas ściernisko jak narazie. Tak mi się ten twój opis "śliczny ogród" tak bardzo mi się podoba, że wkleję fotkę, ale za jakieś pół godz, bo smerfy się skończyły i ide Milcia położyć.

Edytowane przez agika11
Czas edycji: 2009-04-17 o 20:21
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 20:28   #2895
agika11
Zadomowienie

u nas na wyniki do przedszkola jeszcze musimy poczekać. Dziś zakończyła się rekrutacja. Zobaczymy. Kostko u nas za żłobek 1 punkt, a np. za samotna matkę 600, więc ten jeden punkt to niewiele. Ale w sumie może być decydujący. Ponoć właśnie w drugiej rekrutacji, już nie elektronicznej, żłobek odgrywa rolę, bo panie wolą dzieci, co już znają rytm żłobkowo - przedszkolny. Cieszę się, że wam się udało, kamień z serca.
Oto mój OGRÓD za jakies 10 lat będzie śliczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ogrod.jpg (48,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2009-04-17, 20:41   #2896
laguna007
BAN stały

GG do laguna007

Moze takiemu małemu szkrabowi kupic jakas fajna zabaweczke tu jest sliczny kocym zwierzato polecam http://www.bigboystoys.pl/item424__Zoobies.html
laguna007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 20:47   #2897
agika11
Zadomowienie

Chaga widzę cię . Co tam u ciebie? Nastrój lepszy? Jeszcze 2 miesiące i wakacje, odbijesz sobie
Stary 2009-04-17, 21:26   #2898
kasiulka
Zakorzenienie

rany jaka jestem zmeczona. ledwie na oczy widze i nie mam siły czytac, wiec tylko 2 sprawy
1> Kostka - gra-tu-lu-je ! , kurcze będziesz miała 2 córy, no super . W sumie jakbym miała miec 2 -gie dziecko to sama nie wiem jakiej płci bo z jednej strony fajnie miec parkę i chłopczyka a z drugiej fajnie miec rodzenstwo tej samej płci, szczególnie jak jest niewielka róznica wieku , no i dziewczynki są super

2.Ogród -Agiko bedzie szybciej sliczny niz za 10 lat, believe me, dokupicie pare drzewek, wysiejecie trawe i juz bedzie gitez. U mnie teraz kwitną tulipany i mam małą Holandie , a tez nie tak dawno bylo sciernisko

zdjecia Kociulkowe sliczne, ale masz fajne dzieciaki . Czekam na pozostałe foty - tzn. na foty reszty dziewczyn. Płatek cos sie zgubił, a Ch aga nic nie napisała

ide odpoczywac po wykanczającym tygodniu

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 21:55   #2899
ch_aga
Zadomowienie

Jestem, jestem ale jakoś nie mam nastroju do pisania, zrobiłam dziś coś złego i nie mogę sobie tego wybaczyć dałam mojemu dziecku kilka!!! klapsów
Bardzo się na niego zdenerwowałam, bo w piaskownicy sypał piachem; zwracałam mu uwagę z sześć razy aż wreszcie podszedł do mnie z piachem i sypnął na mnie, zdążyłam odwrócić głowę, bo pewnie miałabym go na twarzy. Kazałam mu za karę zbierać zabawki i iść do domu. Oczywiście zaczął płakać a jak już doszliśmy na klatkę, to zaczął wrzeszczeć niemiłosiernie. Jak weszliśmy do domu, to zaczął kopać wszystko co leżało na ziemi, jego zabawki, i zrzucił ubranko z fotela i jeszcze coś tam. Więc wybuchłam i dałam klapsa. A on wtedy zaczął piszczeć i wrzeszczeć, to ja znów klapsa a on jeszcze głośniej. Wzięłam go zaniosłam do jego łóżka a on darł się jak opętany, normalnie szok. Ja byłam taka złe, że nie wiem. Ale po paru minutach jak on tak płakał, chciał do mnie na ręce w międzyczasie a ja byłam uparta i nie brałam go; to potem nakrył się kołderką i już nie wytrzymałam, sama poryczałm się jak głupa. Boże, dziewczyny, jak mnie serce bolało z żalu i mojej niemocy ... nie mogłam się opanować ... aż Matiś spytał czemu płaczę i ja mu wytłumaczyłam że jest mi bardzo przykro bo on się źle zachował a ja źle zareagowałam. Przeprosiliśmy się nawzajem ale ryczałam dalej. Aż dziecko mnie przytuliło i zaczęło śpiewać "moje sloneczko" a ja jeszcze bardziej w ryk. Myślałam, że serce mi pęknie z żalu. Do teraz o tym myślę i nie mogę sobie wybaczyć. Już nigdy nie dam klapsa mojemu dziecku, nigdy.
Pozdrawiam
Stary 2009-04-18, 00:47   #2900
kociulek
Zakorzenienie

Kostka, gratuluje córci
Ja tam bym się tym terminem nie przejmowała Mi wg usg wychodziło prawie na koniec lutego, a doktorek jeszcze w styczniu pogonił mnie do rodzenia
Super, że udało się z przedszkolem Co tam na pierwszym, czy ostatnim/przedostatnim miejscu, ważne, że miejsce się znalazło

Agika, no ogród śliczny A tak poważnie, to ani się obejrzysz a będziesz miała zielony, prawdziwie śliczny ogród Ale Ty masz spokój po sąsiedzku Pamiętam jak na osiedlu gdzie się budujemy były dwa domki na krzyż, a teraz? jeden obok drugiego

Haniu, tak to są 14tki Szczerze mówiąc obawiałam się, czy nie będą za duże bo mama radziła się mnie jaki kupić (dostał od moich rodziców). Mówi, że jakaś tam znajoma kupiła tez taki swojemu wnuczkowi i starczył mu do 6 lat, więc to chyba nie na jeden sezon Muszę zobaczyć jak nasz 5letni bratanek ma się do takiego sprzętu. Adrianowi jak na razie ciężko jest pedałować, a on się szybko zniechęca i przesiada na swój trójkołowiec Musze pójść z nim na prostą uliczkę i trochę poćwiczyć.
Dobrze, ze to choróbsko już sobie poszło

Kobietki, dziękuję bardzo za miłe słowa w naszym kierunku

Chaga wstyd mi się przyznać, ale Adriano tez dostał ode mnie klapsy i tak samo poryczałam się później razem z nim... Próbuję się opanować, ale takie histerie pojawiają się u nas coraz częściej...

My + A + K +
Stary 2009-04-18, 09:10   #2901
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- gratuluję córeczki Nie martw się słowami gina, oni zawsze wiedzą lepiej Najważniejsze, że dzidzia zdrowa
Kociulek -- no właśnie, najgorsze, że dzieciom dopiero zaczynają się świadome głupawki, a co będzie dalej
Pozdrawiam

Edytowane przez ch_aga
Czas edycji: 2009-04-18 o 09:12
Stary 2009-04-18, 15:21   #2902
kociulek
Zakorzenienie

Chaga, ja zaczęłam się zastanawiać, czy ten "bunt dwulatka" nie spóźnił mu się o cały rok Śmieję się z tego, bo co innego mi pozostało Ale mam porównanie z 5letnim bratankiem, który jeszcze 1-2 lata temu też takie cyrki odstawiał Pocieszające jest to, że teraz zrobił się bardzo spokojny Zobaczymy co to z mojego łobuziaka wyrośnie. Na razie widzę tylko, że za rok jak nic będę miała dwóch buntowników

A przypomniało mi się odnośnie dziwnych pytań zadawanych przez nasze dzieci... wczoraj Adriano pyta się mnie Mamusiu, a gdzie mieszkają muchy? Nawet mąż zastanawiał się nad odpowiedzią

My + A + K +
Stary 2009-04-18, 19:24   #2903
agika11
Zadomowienie

Ch_aga nie przejmuj się tak , choć wiem łatwo powiedzieć. Kamil też parę klapsów dostał, ale zawsze było to raczej wynikiem mojej bezsilności na jego zachowanie. Staramy się go nie karać klapsami, ale czasem w nerwach człowiek szybciej zrobi niż pomyśli. Najlepsze jest to, że on potrafił powiedzieć prosto w oczy NIE BIJ MNIE. W sumie dobrze, nie wiem czy go w żłobku tego uczą? Kiedyś mi tak powiedział i że zadzwoni na policję . Szczena mi opadła. U nas lepiej działają kary - 3 min na schodach, ławce w parku itp. MAteusz pewnie już nie pamięta.

Dzięki za słowa otuchy co do ogrodu Będzie pięknie dziś już parę krzaków wiecej jest.
Ide Milka myć - miłego wieczorka.
Stary 2009-04-18, 22:04   #2904
ch_aga
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Wczoraj Matiś zasnął jak jeszcze taty nie było więc dziś rano od razu mówi do Tż: "wies tatusiu, wcolaj sypałem piaskiem i na mamusie nasypałem i ksycałem a mamusia mi dala klapsy w dupkę". A Tż na to: "i co, bolało"; odpowiedź mojego dziecka z uśmiechem na ustach - "nie"
Pozdrawiam
Stary 2009-04-20, 20:25   #2905
agika11
Zadomowienie

ale jestem padaka, jak rano wyjechałam to wieczorem wróciłam. Jak za dawnych pracowniczych czasów.

Nie mam o czym pisać za bardzo. Byłam dziś w firmie, ale lepiej nie pisać o tym.

A Płatkach gdzie wcięło? Od świąt się nie pokazuje
Stary 2009-04-20, 20:43   #2906
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Własnie miałam coś napisać i przeczytałam Agiki postaciesze się ze o mnie pamiętacie. Przepraszam, że nie złożyłam Wam nawet życzeń na święta i nic nie pisałam. Miałam ciężkie i nieprzyjemne świeta, wróciliśmy do siebie zaraz w poniedziałek wielkanocny, mieliśmy nienajlepsze humory i nie miałam ochoty się nigdzie udzielać, wchodziłam, czytałam i tyle.
Znalazłam w końcu kabel więc wkleje fotki Matiego, jak trochę się ogarniemy to pokaże mieszkanko.
Wszystkie dzieciaczki są śliczne, Karolcia rzeczywiście już duża jest dogania brataOliwka uśmiechnięta jak zawsze, miło popatrzeć na ich szczęście.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08650.jpg (59,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08658.jpg (37,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08664.jpg (48,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08707.jpg (62,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08711.jpg (53,1 KB, 16 załadowań)
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 07:47   #2907
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Dziewczyny Kochane ja was bardzo prosze o kciukole i o to zebyscie byly myslami ze mną, bo wiecie ze jetesmy najlepsze czrownice , bardzo prosze wieczorkiem bede wiedziec wiec do tego czasu jesli mozecie...........

Dziekuje wam za zdjecia dzieci, jak sie na nie patrzy to jak na dzieci z rodziny, jak na bliskich w brzuchu ściska tak.....ze nie moge uwiezyc ze one sa juz tak duze ,

Agiko dziekuje za zdjecie ogrodu puszczam wodze wyobrazni i siedze sobie pod brzuzka z dobra lektura

Płatku super parapety

Co do wieku naszych dzieci to ja tez mysle ze ten bunt dwulatka to sie zaczyna koło 3 urodzin , Zuzia klapsa nie dostała ale podnosze na nia gło, uuł ładnie to brzmi, o widze ze nawet przed wami sie wstydze....tak naprawde to sie na nia dre.....ale wiecie ja sie modle, tak bardzo mocno o to zebym była dobrą mamą i napradwe bardzo mi to pomaga, ale nieraz zapominam o tym i
zuzia ma bajke ,,Mała księżniczka,, i tam jest tekst ,,niedobra mamusia, okropna,,........włąsnie taki tekscik usłyszałam w polskim sklepie keiy powiedziałam zuzi ze nie dostanie lizaka musimy to przetrwac dziewczyny, teraz nam sie to wydłuzy ale niedługo usiadziemy do kawy i jak sobie wspomnimy to zatesknimy za tymi wybrykami.....
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 09:32   #2908
agika11
Zadomowienie

Płatku fajnie, że jesteś
Dziewczyny 2 posty i tyle niewiadomych, że już gryzę pazury. Co tam się u was dzieje?

Ale Mati urósł, fajnie się uśmiecha. Jak dla mnie jest podobny do twojego TŻ.
I pokoik fajnie wygląda. Widzę, że na niebieskie mebelki się zdecydowałaś, fajnie się komponują z kanapą. Czekam na pozostałe zdjęcia

A mnie się zdaje, że bunt dziecka zaczyna się w wieku 2 lat i nigdy nie kończy No może jak dziecko zakłada własną rodzinę.
Ja się czuję coraz cięższa, ciężej mi się schylać, ciągle biegam do toalety, trochę zgaga mnie pali. Kocham tego brzdąca, ale brzuch już mniej
Stary 2009-04-21, 10:59   #2909
kociulek
Zakorzenienie

Daria, w takim razie mocno trzymam

He he... dokładnie to samo co napisała Agika odnośnie fotek Płatka, pomyślałam sobie przy ich oglądaniu tzn., że Mati jest bardzo podobny do Twojego Tż Płatku i że jednak zdecydowałaś się na niebieskie mebelki Ale kolorowy pokoik, taki cieplutki Oj dzieci nam rosną

Agika, już nie tak wiele Ci zostało. Wiem, że brzuszek jest teraz coraz cięższy i ciężko cokolwiek zrobić, ale jeszcze troszkę. Odpoczywaj ile się da

Kasiulka, a swoją Holandią to też byś się pochwaliła

My + A + K +
Stary 2009-04-22, 07:41   #2910
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dario chociaż byś napisała za co tak miałyśmy trzymać kciuki, udało się czy nie?

Dziękuje dziewczyny, Mati jest mieszany, podobno jak tylko zaczyna się uśmiechać to tylko mnie w nim wtedy widać, dużo osób mówi że na zdjęciach to czysty tż, ale jak zobaczą nas na żywo to do mnie, zdania są różne. Pokoik kolorowy, tak jak chciałambardzo mu się podobał chciałam stworzyć mu oazę spokojale i tak woli siedzieć i bawić się w dziennym.

Wczoraj była u nas mama tż, we wtorek ma robioną biopsjęw święta się z nią strasznie pokłóciliśmy, ale wczoraj przyjechała na badania, odpuściliśmy, ale ja jednak czuje zadre, za duzo powiedziała mi przykrych słów w złości.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości