|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Juleczko ja bym dala wiecej skoro chce znaczy ze mu trzeba.. Moj zjada 4x140ml a kaszki 200ml no i oczywiscie obiad i deserek
mi bardzo sie podoba ten mikser co wkleilas tylko bym chciala zeby byl bialy.. nie lubie takich zoltawych rzeczy ![]() w koncu wyglad tez sie liczy
#2882 |
Zadomowienie
|
kropeczko, ale ja nie chcę go utuczyć ...
![]() ![]() ![]() a co do miksera, ja uważam że jak nie będzie biały to dłużej będzie ładny, bo te białe rzeczy to często jakieś takie z czasem szare się robią ![]() , ale są gusta i guściki ![]() Xantia, masz rację z tym fotelikiem ![]()
#2883 |
Zadomowienie
|
Krzysiek też dzisiaj marudził, a ja cały dzień dzisiaj z nim sama byłam. Spacer sobie odpuściłam, wczoraj był może 10 minutowy. Ale już z nim lepiej, bo mało kaszlał, rano może ze 3 razy. Chyba będzie ząbek, bo tak jakby zgrubienie czuję, ale wiem, że to może jeszcze potrwać. W weekend wyszedł ząbek synkowi mojej koleżanki, a dzisiaj kończy roczek, więc późno (można czekać i czekać
![]() Co do miksera to ja jestem przeciwniczką tych tanich i firmy krzak. Mojej mamie się popsuł, my dostaliśmy na nowoosiedliny tutaj i też zaraz poszły trybiki, a że mi się blender zepsuł to używam tej drugiej końcówki i jako blender sprawuje się wyśmienicie.
#2884 |
Zakorzenienie
|
Juleczka - z tym utuczeniem to ja też miałam wątpliwości bo Ala ciężka... Ale czytałam i pediatra potwierdziła, że do roku u dzieci nie ma mowy o nadwadze. Jak Mati zacznie być bardziej mobilny to wszystko zgubi
![]()
#2885 |
Rozeznanie
|
Hej, dopiero teraz mam chwilę wytchnienia, dzień maiąłm zawrotny, najważniejsze:
Tymuś dziękuje Wam za życzenia i buziaki, wszystkie przekazane przez mamusię. Dzięki za miłe słowa! Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka!!!! byliśmy u dermatologa, zostawiliśmy 60zł., dowiedzałam się że to nie azs ani alergia, mam go kąpać w balneum i dostałam dwie maści - jedna robiona, druga - triderm, a że mam kuzynkę farmaceutkę, olśniła mnie , że obie ze sterydami ![]() uciekam, bo mó męzuś musi popracować na kompie ![]() spokojnej, przespanej nocki dla wszystkich!!!
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lea Maksa karmi sporo a ten pulpecik szczesliwy.. Nie martw sie ze ci synus przytyje.. zobaczysz jak tylko zacznie raczkowac ruszac sie wszystko zleci i zostanie szczypiorek ![]() zolte rzeczy w kuchni wygladaja dla mnie jakby mialy ze 20 lat.. jak prosto z komunizmu.. fakt z bialym trzeba trzymac w pudelku aby sie nie kurzyl to nie bedzie sie robil szary.. no ale mi bialy bardziej do kuchni pasuje ![]() Barwa sliczny av ![]()
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
barwa- śliczny avatar, intrygujacy
Co do ilości pochłanianego pokarmu to moje dziecko na dobę ma 6-7 razy cycuch, więc trudno określic ilośc, 2/3 słoiczka zupki i 1/2 słoiczka deserku. No ale ona drobinka przy waszych bąbelaskach niecałe 7kg. to i mniej zjada. głowa mi pęka dzisiaj idę się myc i spac. Miłej nocki!
#2888 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie zasnął mój mały marudnik , nawet noszenie na rękach i przytulanie mu nie pasuje ![]()
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Ten robot też jest fajny:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...00590139#photo
#2890 |
Zakorzenienie
|
#2891 |
Zadomowienie
|
juleczko jeśli mu nie dasz tyle ile che to szybciej sie domaga i wtedy znowu sporo wypije. Może lepiej więcej i rzadziej. Musisz to poobserwować, chociaż ja to karmię Krzysia patrząc na zegarek, bo ja nie wiem czy on głodny czy nie, bo jak marudzi i chcę go nakarmić to on nie chce. Więc niech odczeka swoje.
#2892 |
Zakorzenienie
|
juleczko ja bym dala tyle ile chce
![]() a co do fotelików to wydaje mi sie, ze nie oplaca się kupowac do 36 kg jesli chce się regulowane oparcie. Z tego co widzę te do 36 kg rzadko mają regulowane oparcie ![]() ![]() lepiej kupić z regulowanym oparciem do 18 kg a wkładkę dokupić pozniej za te 50 zł ( widzialam tez tansze) ale jak kto woli, ja wolę zeby moje dziecie mogło sie po ludzku zdrzemnąć więc kupimy do 18 kg z 5 poziomami oparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Juleczko dawaj mu wiecej
![]() znajomej roczna corka wazyla 19 -20kg jak miala roczek i jej to pediatra mowila ze mala zosia za duzo wazy.. a teraz chudzielec 6 letni.. chyba z tyle samo wazy co wtedy ![]() Kasiu ja tez karmie na godziny
#2894 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie szukam fotelika z regulowanym oparciem. Mało jeżdżę z Alą po mieście, praktycznie wcale, tylko w dalsze trasy i ona przysypia mi w aucie, więc chyba innego wyjścia nie mam jak regulowany. Zestaw samochodowy (rogal do spania, podusia, nakładka na pas i kocyk) z Biedronki też już kupiłam
![]()
#2895 |
Konto usunięte
|
Wpadłam tylko dobranoc powiedzieć, i zmykam przed TV , bo mam dobre chipsy.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
juleczko daj mu tyle ile potrzebuje. Hania też czasem ma tak, ze na noc potrafi wypić 250ml, a zawsze robię 180ml wody i 6 miarek mleczka plus 2 łyżeczki kleiku ryżowego to wychodzi 210ml i to jej przeważnie wystarcza, a jak nie to kilka razy jej dorabiałam jak chciała.
Ostatnio nie miała apetytu wypijała 80-140ml nawet na noc, ale noc przesypiała, więc OK. Od wczoraj znów jej apetyt wzrósł i wypija po 200ml ![]() Co do fotelików to ja bym też nie kupiła do 36kg. My kupujemy ten: http://www.baby.vox.pl/main.php?s=de...t_id=67&id=311 A to dlatego, że cenę ma dobrą, można go mieć i przodem i tyłem do kierunku jazdy, jest fajny, ma też testy i co mi się najbardziej podobało to to, że ma na serio fajną pozycję do spania i jest duża różnica między siedzeniem, a leżeniem, a nie tak jak inne oglądaliśmy to cofały się o 3 cm do leżenia, co nie miało sensu, bo to małą różnica była ![]() Powiedzcie mi jeszcze mamy gotujące: chcę jutro ugotować Hani zupkę, a więc: ugotuję np udko lub filet z kurczaka, osobno np marchewka, pietruszka, ziemniaczek, buraczek i jak to się ugotuje to dodaje rozdrobnione mięsko, jeszcze chwilke gotuje i potem przekladam do miseczki i dodaje według uznania tego wywaru z warzyw i benderem rozdrabniam. Czy mam dodać jeszcze oliwę z oliwek ![]() ![]()
#2897 |
Zakorzenienie
|
Minisia, a dlaczego gotujesz osobno warzywka??
Oglądam fotelik, zaraz skomentuję ![]() EDIT1: nic nie skomentuję, bo nic o nim nie jest napisane ![]() EDIT2: nawet w necie nic o nim nie ma, w googlach 2 wyniki odsyłające właśnie do strony którą podałaś... EDIT3: ide spać ![]()
#2898 |
Rozeznanie
|
Mateuszek, Tymek
![]() ![]() Minisiu moim zdaniem Monini jest ok, i tak jak piszesz rozdrabniasz i dodajesz wywar (ja ziemniaka gotuję osobno niż resztę warzyw i wody z gotowania ziemniaka nie dodaję), jak mi wychodzi czasem za rzadka to dodaję troszkę np kleiku ryżowego. Bardzo fajny ten fotelik ![]() Juleczko ja też bym dała tyle ile chce, skoro woła to znaczy że tak potrzebuje, a może dłuższą przerwę sobie zrobi albo wyrzuci jakiś jeden posiłek mleczny z dniówki. Barwa, to bardzo dobrze, że nie AZS ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko przesło ![]() Avatarem tajemniczy i śliczny ![]() Ja dzisiaj miałam ciężki dzień, rano zauważyłam, że Oliwia ma zaczerwienioną pupkę, myślałam że od pieluszek może ale jak się okazało to myszka ma biegunkę ![]() ![]() Szkoda mi jej bardzo ![]()
#2899 |
Zadomowienie
|
Dałam Matiemu 250 ml mleka i też był ryk
![]() ![]() ![]() Mądrze gadacie z tymi fotelikami, chyba póki co najważniejsza jest pozycja leżąca i wygoda ![]() A też sobie kupiłam zestaw podróżny w Biedronce ![]()
#2900 |
Zadomowienie
|
Ja Krzysiowi daję samo mleko na noc i rano po 200 ml, więcej nie chce, a czasami to nawet tylko 160-130 wypije. Ale nie wiem czy nie dodawać właśnie kleiku, bo mi się budzi czasami o 5 (dzisiaj o 7 i wypił tylko 130 ml mleka), zobaczę jutro. Wiem, że z kleikiem to wypiłby o wiele więcej, ale boję się o kupale.
eve trzymam kciuki za nockę i zdrowie Oliwki. Co do zupek to ja gotuję mięsko, a później jak już jest w miarę to dodaję do tego warzywa, gotuję do miękkości i miksuję. Przed podaniem dodaję oliwę z oliwek, albo z pestek winogron. Czasami dodaję też kaszę jaglaną, albo kukurydzianą pod koniec gotowania do zupki (taką błyskawiczną to można dodać przed samym podaniem, bo ona jak postoi to się robi rzadka)
#2901 |
Rozeznanie
|
Kasiu dzięki, przyda się
![]() Moje gagatki śpią a ja tłukę testy, już mi się wszystko polasowało ![]() ![]()
#2902 |
Zadomowienie
|
No to ja mówię szybciutko dobry wieczór i dobranoc
![]() Rano nie zwlokę się łóżka, ale zaparłam się i właśnie skończyłam wasze wypociny, ufff. Brakuje mi doby żeby się ze wszystkim wyrobić, wracam z pracy, nauka, Olivka. No i jeszcze zzaparłam się, że choćby się paliło, waliło codziennie ćwiczę i mam czas dopiero o 22 ![]() Muszę się pochwalić, że dzisiaj Olivka przepełzała przez całe mieszkanie i to w dodatku do tyłu ![]() ![]() Dobranoc Lasencje ![]()
#2903 |
Zakorzenienie
|
W oczekiwaniu na nianię jeszcze zdążę coś Wam skrobnąć
![]() Wyszykowana już do pracy jestem ![]() Dziś rano Ala obudziła się przesikana ![]() No to lecę!! Pa!!
#2904 |
Zakorzenienie
|
Juleczko nie wiem czy to wazne ale teraz mi sie skojarzyło, ze moje dziecko jak jadło Bebilon AR tez jadło go duzo więcej niz zwykłego mleka
![]() ![]() ![]() spojrzałam w swój kajecik i dane sa następujące ![]() jak dziecko jadło bebilon AR to dobowo wcinał tego mleczka 840 ml gdzie wtedy miał 2 miesiące ![]() jak dziecko przeszło na rzadsze mleko jadło i jada około 720 ml i teraz ma 5 mcy ![]() takze sama widzisz widocznie to mleko ma taką własciwośc, pamiętaj, ze ono jest ograniczone w jakies tam cięższe składniki i mimo to, ze jest gestsze to jest bardziej lekkostrawne ![]() eve buzia dla malutkiej zeby juz był normalny kupal ![]() minia gratuluje postępów nim sie obejrzysz będzie raczkować ![]() Xantia http://esklep.babyfant.pl/index.php?...oducts_id=1286 tu jest więcej napisane i przyznam, ze fajny ten fotelik ![]() czy któras z Was będzie kupowac spacerówke ![]() Izuniak czy mozesz podac jeszcze raz jakie masz krzeselko do karmienia ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-01-30 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/Inglesi...aco/index.html ale niestety nie był testowany pod względem bezpieczeństwa... Ja mam spacerówkę i jeździmy w niej już od września zeszłego roku ![]()
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
eve jak nocka
![]() ![]() Kancia no my będziemy kupować ten fotelik na bank. Byliśmy w sklepie i oglądaliśmy różne i ten jest super ![]() Będziemy też go kupować dlatego, że Hania z tego do 13kg już powoli wyrasta, ma ciasno, a na taki od 9kg jest jeszcze za mała, bo waży 7,5 kg ![]() Moje dziecko jeszcze śpi ![]() ![]() ![]() ![]()
#2907 |
Wtajemniczenie
|
Dada przemokła
![]() Hejo! U nas w nocy znowu 3 karmienia. Werka chyba przez choróbsko ma mniejszy apetyt. W dzień wytrzymuje nawet 3 godziny. Juleczko zobacz jak to jest ja bym chciała,że by Werka jad la więcej Ty się martwisz,że Mati je za dużo.Ach... Z drugiej strony ileż to moje 7 kg.dziecko może zjeśc? Co do antybiotyku to kurna dzisiaj podawałam jej 4 razy, bo cudnie wszystko wypluwała. Serio, ale nast. razem to wezmę chyba zastrzyki i będę miała pewnośc, że dostaje odpowiednia dawkę. Wyrodna jestem??? Moja drobinka jeszecze sie mieści w ten do 13 kg i myślę,że jej na trochę wystarczy, bo wiosna jak zrzucimy grubasne kombinezony to będzie luźnie, a nie wierzę, żeby jakoś sporo do wiosny przybrała ![]() Dzisiaj się obudziłam zestresowana o 8.20, że na 8.00 miałyśmy byc w Poradni Okołoporodowej ![]() ![]() eve- jak Oliwcia?
#2908 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!!
![]() My mamy taki fotelik do samochodu ![]() Ja też sie zastanawiam nad kupnem spacerówki, bo mamy wózek wielofunkcyjny i jest w nim spacerówka ale jest strasznie cieżki. Mi sie podoba taki wózek, ale mój TŻ nie jest do niego przekonany. http://allegro.pl/item294399157_tita...kcja_2008.html A mam pytanko odnośnie zupek co sie dodaje oprócz warzyw, wiem ze oliwe z oliwek, ale jaka?? i czym sie zagęszcza, kleikiem ryżowym?? ![]() I sie oddzielnie gotuje warzywa i oddzielnie miesko?? A jakie mięsko?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. ze mnie dzis leniuch..
jesli chodzi o zupki: ja najpierw gotuje miesko (w malych kawaleczkach-np. kurczak indyk zrobilam tez na schabie albo na szynce bo nie mialam innego i bylo ok)jak bedzie ugotowane to blenderujew tej wodzie i znow stawiam na gaz wtedy doadaje pokrojone warzywa gotuje je az beda miekkie blenderuje dodaje oliwy z olivek extra virgin lub z jakichs pestek troche mleka w proszku i jest ok.. ja nie zageszczam zwyklebo wychodzi mi w miare gesta ale jesli trzeba to kleikiem ryzowym mamy spacerowke teraz bo zdjelismy gondole i zalozylismy spacerowke.. dziewczyny ze spotkania widzialy.. fakt jest to ciezkie ale jak Adrian podrosnie to kupimy mu taka skladana spacerowke.. narazie nie ![]()
#2910 |
Zadomowienie
|
Teraz była na jedynce bajka o zwierzętach. Opowiem kawałek. Młoda krowa rozmawia z królikiem o młodym byczku:
królik: Ten byczek się tobie podoba krowa: To tylko podziw pielęgniarki dla doktora królik: W doktora to ty byś się z nim pobawiła ![]() A później ludzie się dziwią, że dzieci takimi tekstami sypią, a tu proszę z bajek się uczą.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.