Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-07, 20:05   #2881
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-)

Monika ja wlasnie myslalam o morfinie jest to najlepszy lek przeciwbolowy dla osob wlaczacych z nowotworem Lekarze wiedza co robia a najwazniejsze jest teraz aby twoja mam nie cierpiala i trzeba jej ten bol jakos zmiejszyc.

Dzidek nic nie majstrowal przy wenflonie Siedziałam tylko i pilnowałam zeby mial reke do dolu Bylam z dwiema mamukami w sali usmialysmy sie hehe Pielegniarka tez byla cool Tylko jak wpadała kroplowki sprawdzac maluchom to jej pytałysm,y sie czy nam tez przyniosla na bazie wisky haha Zlecialo nie bylo jakos ciezko Maly mi tylko teraz cos niechce jest juz drugi dzien Rano zjadł kaszke z jogurtem i teraz tylko chrupki kukurydziane je Kazała dawac herbatke slodzona nie wolno dawac gorzkiej bo to powoduje odruch wymiotny - jakby ktos nie wiedzial to naprzyszlosc prosze sobie zapamietac
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 20:13   #2882
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Monka ja wiem ze morfina to silny srodek przeciwbolowy i wkoncu narkotyk wiec mama boi sie ze po pewnym czasie nawet morfina na nia nie podzialaorganizm chorego szybko sie przyzwyczaja do roznych lekow ktore potem jakby "zapomina" i nie reaguje na ich dzialanie,pamietam to po dziadku-tez tak mial

Daria tez nie grzebala przy "motylku"bo tak nazwalysmy wenflon zeby bylo przyjemniej

A lekarze mowili ze nie nalezy sie nie pokoic tym ze dziecko nawet dwa tygodnie po chorobie ma slaby apetyt lub niema go wcale,czasem zdarzy mu sie zrobic zadka kupke lub zwymiotowac,to nie oznacza nawrotu choroby tylko wlasnie to ze organizm probuje pracoawc jak przed choroba

Wogole uslyszalam w szpitalu wiele sprawdzonych rad i pobyt w nim dal mi jakies doswiadczenie i nauke na przyszlosc

A pielegniarki byly i fajn e i wredne jak malpy
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 20:19   #2883
monka23
Zakorzenienie

Monika nie wiem co mampisac moje slowa i tak nie usmieza bolu twojej mamie Ja nigdy takiego czegos nie przeszłam i tylko moge sobie to wyobrazic ale jak cos mozna sobie wyobrazic jak sie tego nie przeszło nie czulo

U nas tez jedna wredota bylazolza taka ze myslalam ze jej wlosy spale Z ranca przyszła i nas juz na nogi postawila haha . Nic mi nie mowili o tym apetycie wiec troche mnie pocieszylas Co ci jeszcze mowili pisz szybko Na przyszlosc cos sie przyda napewno .
Stary 2008-04-07, 21:05   #2884
MONIKA1850
Zakorzenienie

Mowili zeby nie dawac zadnych sokow owocowych,jogurtow naturalnych ani zadnych innych typu danio lub danonki no w sumie zero jogurtow,zadnych ciezkostrawnych rzeczy,najlepiej to dawac jako przekaski chleb ryzowy,chrupki kukurydziane,herbatniki,b iszkoptyzupki marchwiowe,kisiel itp.

A ja myslalam ze jogurt jest dobryi dawalam malej a ona mi go spowrotem
Stary 2008-04-07, 21:59   #2885
monka23
Zakorzenienie

Monika tez mi to mowili Ale co z tego dalam malemu jogurt bo go chcial i nic innego nie jadł oprocz tych chrupkow i tego chlebka ryzowego Mam nadzieje ze go nie zwroci. Owocow tez zakazali dawac.

Sniezynka to chyba juz jutro wracac?
Stary 2008-04-08, 09:00   #2886
monka23
Zakorzenienie

Dzien doberek Wstalismy o 8 jedyny plus szpitala maly odsypia Rano zjadł sniadanie platki na melku mod. i szaleje teraz . W szpitalu go wazyli i mial 11.150 .

W koncu slonko
Stary 2008-04-08, 09:13   #2887
edytcia
Zakorzenienie

czesc

a mysmy juz o 5.10 pobudke mieli Mi udalo sie do 8mej w lozku przetrwac, ale Zosia od tej piatej szaleje.

U nas tez slonko. A slyszalyscie, ze w Szecinie ponoc gwaltowne opady sniegu i ze nie maja pradu i wody, a dzieciaki ponoc dzis szkole maja odwolana, wlacznie z szostoklasistami, ktorzy mieli pisac dzis test gimnazjalny.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 09:27   #2888
monka23
Zakorzenienie

Edycia to wspolczucie hehe Zosia zaszalała .Wlaczylam tv na dzien dobry tvn i cos takiego mowili ze snieg pada nie ma pradu o szkolach ale nie doslyszałam gdzie czy to teraz czy cos tam jeszcze hehe Ale juz wiem Masakra

Moja mamuska tez przezywa teraz ciezki czas Otworzyla pieluche a tam smierdzielka czekolada hahahaha Tak sie opsrał ze go wziela do lazienki Udalo mi sie Mam nadzieje ze go teraz sraczunia nie dopadla.

Pokazuja teraz te piecioraczki hehe moj tz to by byl w 7 niebie ze tyle dzieci ale pochlastal by sie bo to 5 dziewczynek .
Stary 2008-04-08, 09:32   #2889
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

A u mnie pada i zimno od rana.
Właśnie zrobiłam sobie herbatkę z liptona seria carribean ( mango i papaja) .Pachnie ślicznie ,ale w smaku taka sobie.
Aha, zapomniałam się pochwalić .Jestem od tamtego tygodnia na diecie bez węglowodanów ( no może nie do końca ,ale nie jem chleba, ziemniaków, słodyczy).
Nie wiem jaki będzie efekt ,ale narazie sie trzymam .Nie skusiłam sie na pierniczki, placki i na chleb nie patrzę tęsknym wzrokiem .I w sumie nie jestem bardziej głodna niż zazwyczaj.

Nince kolczyki założyłam ,nawet ich nie rusza .
Dzis w nocy odrobinkę lepiej spała ,ale łapki dalej smyrają w buźce.

Szukam sobie nowego telefonu na allegro i chyba skuszę sie na Nokie N70 ,może któraś ma taki? Bo mój obecny przestaje mi wystarczać.

Wczoraj rozebrałam Ninkę do mycia ,a ta klucha pobiegła do taty do łazienki i nasikała koło wanny ( na stojąco).pierwszy raz taki numer się zdarzył.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 09:40   #2890
monka23
Zakorzenienie

Gosiula trzeba te zabki przeczekac Dawaj jej cos schlodzonego np jakies jablko ktore w lodowce bylo albo gruszke itd i smaruj moze cos pomoze Sama wiesz dobrze co robic

Ja nie mialam noki n70 ale n73 i bylam zadowolona http://sms.pl/tel/porownaj;nokia,n70;nokia,n73.php Masz tu linka jest porownanie tych telefonow. Oddałam go bratu bo kupilam sobie prade Ale naprawde bardzo dobry telefon.

Mi maly juz tak pare razy osikal podloge haha a jakie bylo jego zdziwienie
Stary 2008-04-08, 09:43   #2891
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiula Pokaż wiadomość
Wczoraj rozebrałam Ninkę do mycia ,a ta klucha pobiegła do taty do łazienki i nasikała koło wanny ( na stojąco).pierwszy raz taki numer się zdarzył.

gosiula Zosia tez tak zrobila pare razy i teraz jak idzie do lazienki to jeszcze zostawiam jej pieluche, bo jak slyszy jak woda sie leje to ja tak "motywuje" do sikania

Kiedys tez mialam ktoras z tych egzotycznych herbat liptona i tez wlasnie slicznie pachnialy, ale w smaku srednie. A mam teraz herbate biala z liptona tez i okropna, jakas taka mocna, bllee... jak dla mnie
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 13:43   #2892
djamelka
Rozeznanie

U nas straszna pogodaleje jak cholera!I do tego na kaluzach robia sie bulkiwiec chyba bedzie padac pare dni!!!Mojemu Kevinowi juz prawie ospa zeszlatylko chyba tez zeby sie pchaja bo jest strasznie marudny!!Monka to dobrze ze Kartalkowi juz lepiej ze wraca do formy Edycia to lada pobudka o 5 rano To jest prawda ze jak woda sie leje to dzieci wtedy bierze na sikDlatego duzo ludzi jak uczy dzieci robienia siku na nocnik to rozkrecaja wode w kranie! Ja ide poogladac jakis film zanim moj Kevis wstanie!Narazie! A sniezynki jeszcze nie ma?
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:08   #2893
monka23
Zakorzenienie

U nas pogoda wypasna Jak wyszlam z domu troche przypizgało ale teraz cieplo jest az sie zgrzałam Dzidek z mamuska został i jej sajgon robi Posadzila go na nocnik to jej uciekl i na panele sie zlał haha

Sniezynka dzis chhyba wraca

Amelka dobrze ze Kevin ma juz ospe za soba
Stary 2008-04-08, 14:41   #2894
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

U nas też pogoda masakra, leje od rana i mi łeb pęka Położyłam Alę na drzemkę którą poprzedził taki płacz jakbym jej nie wiadomo jaka krzywdę robiła.. Strasznie nie lubi drzemek w domu Dlatego wolę jak zasypia na spacerze i w razie czego wciągam ją na górę

Monka widzę, ze dalej próbujecie przekonać Kartalka do nocniczka Ja na razie odpusciłam całkowicie, Ali już znudził sie kibelek i zauważyłam ze jak sadzałam ja na nocniczek to powstrzymywała kupke, albo jak zrobiła do pieluchy to nie chciała sie przyznać, uciekała zebym nie sprawdziła. Nie chcę żeby to ja stresowało.. No i potrafiła wysiadywać na nocniku godzinami a przecież nie o to chodzi Wydaje mi się, ze nie jest jeszcze gotowa
No ale za Was trzymam kciuki
Ja już mam uszykowane majteczki i jak tylko zrobi sie ciepło spróbuje tej metody
Stary 2008-04-08, 15:25   #2895
monka23
Zakorzenienie

Doridee moj maly tez niechcial dzis na nocnik siasc wiec go puscilam Mama poleciala po pampka a ten sie zsiural haha Takze to byla kwestia sekund Potem siadl na chwile i cos tam dokonczyl Tez jeszcze nie kuma o co chodzi Na sile nic nie robie jak mi sie przypomni albo mamie to go sadzamy Dobrze zes mi o tych majciorkach przypomniala Mialam kupic z 20 par i mi z glowy wylecialo. Zrobi sie troche cieplej jak juz sciagniemy rajtki i bede ubierac go w majtki i tak po domu bedzie latał i po podworku kolo domu Zeby szybko wrocic i go przebrac Ale jeszcze za zimno jest na podworkowe wypady w majtkach hehe

Ogladam teraz katyn Ogladal ktos? W koncu sie zebrałam
Stary 2008-04-08, 19:14   #2896
MONIKA1850
Zakorzenienie

U nas dzis okropna pogodapada deszcz ze śniegiemjest paskudnie i zimno,nie chce sie z domu wychodzic

Edytcia Zoska wymiataranny ptaszek
Stary 2008-04-08, 19:17   #2897
monka23
Zakorzenienie

Siostra żony mojego kuzyna (chyba dobrze napisałam) pojechala kiedys ze swoja siostra matka ojcem do Hiszpani I tam niby cipki mialy pracowac Potem wrocily gole i wesole I ta panna nagle zaszła w ciaze hmmm wiec szybko hajtnela sie z jakims kolesiem z ktorym byla nie wiem miech dwa I dzisiaj moja kuzynka mi oznajmila ze panna urodzila d CZARNE DZIECKO. Puscila sie w Hiszpani wrocila tu zorientowała sie ze jest w ciazy złapala frajera szybko slub a tutaj taka czarna mala kinder niespodzianka .Oczywiscie koles caly czas myslal ze to JEGO dziecko Z jakims marokanczykiem sie bzyknela .Wyobrazcie sobie jego mine na tej porodowce albo jak maluszka zobaczyl
Stary 2008-04-08, 19:19   #2898
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka "czarna kinder niespodzianka"
Stary 2008-04-08, 19:50   #2899
Iwona6
Rozeznanie

Hejka dziewczyny!!! Witam po łykendzie!
Słuchajcie, moja Miśka zaczęła korzystać z nocnika, robi to mniej więcej w taki sposób.."Mama, bubu..(łapiąc sie za pieluszkę), Krzyczę- często z pokoju, ściągaj pieluszkę... oczywiście ściąga, siada na nocnik i stękając w sposób aktorski, robi siusiu.
Wczoraj, scenariusz ten sam, a ta siada na nocniczek, robi kupkę, ja krzyczę "HURRRA", Brawo, mujemy pupkę, a ona mówi, nie nie, bubu
Nic siada na nocniczek, i robi dalej, siedzi z 15 minut, wykrzywia się niemiłosiernie, miny stroi, jakby od tego zależał Oscar; po czym wstaje z mina "TADAM"! I pokazuje ciąg dalszy swojej pracy!
No po prostu wymiata!!!
Od wczoraj biega po nocnik, siada robi siusiu, nie koniecznie zawsze zdążając na czas....
A dzisiaj usnęła siedząc pod fotelem, na którym siadam przy komputerze, z głową na dywanie
Stary 2008-04-08, 20:05   #2900
MONIKA1850
Zakorzenienie

Iwona to gratulacje dla małejniezła z niej modelka

zaraz ide oglądac mój ulubiony serial mka
Stary 2008-04-08, 20:14   #2901
Iwona6
Rozeznanie

csi a potem co mi zrobisz...
Stary 2008-04-08, 20:16   #2902
Iwona6
Rozeznanie

to mój plan, ale co wyjdzie...
Stary 2008-04-08, 21:04   #2903
djamelka
Rozeznanie

Iwona to superansko ze twoja myszka zaczela wolac na nocnikto mozesz juz nastepnego bobaska robic Monka no z ta czarna niespodziankano niezle jaja!!!Chcialabym zobaczyc z mina tego podlozonego tatusia jak zobaczyl dziecko
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 21:06   #2904
monka23
Zakorzenienie

Monika tez ogladam ten serial haha niezle mam nasrane ehe Kinderek urodzil sie w niedziele

Iwona no no super gratulacje dla malej Dlugo ja sadzalas na nocnik zanim zakumala?Fajnie cisnela haha
Stary 2008-04-08, 21:09   #2905
Iwona6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość

zaraz ide oglądac mój ulubiony serial mka
może mnie wtajemniczycie??? chyba nie jestem na czasie???
Stary 2008-04-08, 21:10   #2906
monka23
Zakorzenienie

m jak milosc ha ha
Stary 2008-04-08, 21:12   #2907
Iwona6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Iwona no no super gratulacje dla malej Dlugo ja sadzalas na nocnik zanim zakumala?Fajnie cisnela haha
NIe sadzałam jej sama chciała, hehe, teściowa straszyła mnie,że zacznie ja uczyć, że metody ma przedpotopowe..., więc wolałam dostarczyć naczynie wcześniej, a MArysia sadzała, a to misia a to lalkę a to na głowę,
Stary 2008-04-08, 21:13   #2908
Iwona6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
m jak milosc ha ha
o rany!!!, no ....nie jestem na czasie3
Stary 2008-04-08, 21:14   #2909
monka23
Zakorzenienie

Iwona super ze wam tak latwo poszlo teraz tylko do przodu A jak z synem bylo ? tez tak załapał szybko ?
Stary 2008-04-08, 21:15   #2910
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona6 Pokaż wiadomość
o rany!!!, no ....nie jestem na czasie3

co ty m jak milosc nie ogladasz no ja cie piernicze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości