|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-)
Monika ja wlasnie myslalam o morfinie jest to najlepszy lek przeciwbolowy dla osob wlaczacych z nowotworem Lekarze wiedza co robia a najwazniejsze jest teraz aby twoja mam nie cierpiala i trzeba jej ten bol jakos zmiejszyc
Dzidek nic nie majstrowal przy wenflonie Siedziałam tylko i pilnowałam zeby mial reke do dolu Bylam z dwiema mamukami w sali usmialysmy sie hehe Pielegniarka tez byla cool Tylko jak wpadała kroplowki sprawdzac maluchom to jej pytałysm,y sie czy nam tez przyniosla na bazie wisky haha Zlecialo nie bylo jakos ciezko Maly mi tylko teraz cos niechce jest juz drugi dzien Rano zjadł kaszke z jogurtem i teraz tylko chrupki kukurydziane je Kazała dawac herbatke slodzona nie wolno dawac gorzkiej bo to powoduje odruch wymiotny - jakby ktos nie wiedzial to naprzyszlosc prosze sobie zapamietac
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ja wiem ze morfina to silny srodek przeciwbolowy i wkoncu narkotyk wiec mama boi sie ze po pewnym czasie nawet morfina na nia nie podziala
organizm chorego szybko sie przyzwyczaja do roznych lekow ktore potem jakby "zapomina" i nie reaguje na ich dzialanie,pamietam to po dziadku-tez tak mial![]() Daria tez nie grzebala przy "motylku"bo tak nazwalysmy wenflon zeby bylo przyjemniej ![]() A lekarze mowili ze nie nalezy sie nie pokoic tym ze dziecko nawet dwa tygodnie po chorobie ma slaby apetyt lub niema go wcale,czasem zdarzy mu sie zrobic zadka kupke lub zwymiotowac,to nie oznacza nawrotu choroby tylko wlasnie to ze organizm probuje pracoawc jak przed choroba Wogole uslyszalam w szpitalu wiele sprawdzonych rad i pobyt w nim dal mi jakies doswiadczenie i nauke na przyszlosc A pielegniarki byly i fajn e i wredne jak malpy
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Monika nie wiem co mampisac moje slowa i tak nie usmieza bolu twojej mamie Ja nigdy takiego czegos nie przeszłam i tylko moge sobie to wyobrazic ale jak cos mozna sobie wyobrazic jak sie tego nie przeszło nie czulo
U nas tez jedna wredota byla zolza taka ze myslalam ze jej wlosy spale Z ranca przyszła i nas juz na nogi postawila haha . Nic mi nie mowili o tym apetycie wiec troche mnie pocieszylas Na przyszlosc cos sie przyda napewno |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Mowili zeby nie dawac zadnych sokow owocowych,jogurtow naturalnych ani zadnych innych typu danio lub danonki no w sumie zero jogurtow,zadnych ciezkostrawnych rzeczy,najlepiej to dawac jako przekaski chleb ryzowy,chrupki kukurydziane,herbatniki,b iszkoptyzupki marchwiowe,kisiel itp.
A ja myslalam ze jogurt jest dobry i dawalam malej a ona mi go spowrotem
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Monika tez mi to mowili Ale co z tego dalam malemu jogurt bo go chcial i nic innego nie jadł oprocz tych chrupkow i tego chlebka ryzowego Mam nadzieje ze go nie zwroci. Owocow tez zakazali dawac
.Sniezynka to chyba juz jutro wracac?
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Wstalismy o 8 jedyny plus szpitala maly odsypia Rano zjadł sniadanie platki na melku mod. i szaleje teraz . W szpitalu go wazyli i mial 11.150 .W koncu slonko |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
a mysmy juz o 5.10 pobudke mieli Mi udalo sie do 8mej w lozku przetrwac, ale Zosia od tej piatej szaleje.U nas tez slonko. A slyszalyscie, ze w Szecinie ponoc gwaltowne opady sniegu i ze nie maja pradu i wody, a dzieciaki ponoc dzis szkole maja odwolana, wlacznie z szostoklasistami, ktorzy mieli pisac dzis test gimnazjalny. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia to wspolczucie
hehe Zosia zaszalała .Wlaczylam tv na dzien dobry tvn i cos takiego mowili ze snieg pada nie ma pradu o szkolach ale nie doslyszałam gdzie czy to teraz czy cos tam jeszcze hehe Ale juz wiem Masakra Moja mamuska tez przezywa teraz ciezki czas Otworzyla pieluche a tam smierdzielka czekolada hahahaha Tak sie opsrał ze go wziela do lazienki Mam nadzieje ze go teraz sraczunia nie dopadla.Pokazuja teraz te piecioraczki hehe moj tz to by byl w 7 niebie ze tyle dzieci ale pochlastal by sie bo to 5 dziewczynek .
|
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie pada i zimno od rana.
Właśnie zrobiłam sobie herbatkę z liptona seria carribean ( mango i papaja) .Pachnie ślicznie ,ale w smaku taka sobie. Aha, zapomniałam się pochwalić .Jestem od tamtego tygodnia na diecie bez węglowodanów ( no może nie do końca ,ale nie jem chleba, ziemniaków, słodyczy). Nie wiem jaki będzie efekt ,ale narazie sie trzymam .Nie skusiłam sie na pierniczki, placki i na chleb nie patrzę tęsknym wzrokiem .I w sumie nie jestem bardziej głodna niż zazwyczaj. Nince kolczyki założyłam ,nawet ich nie rusza . Dzis w nocy odrobinkę lepiej spała ,ale łapki dalej smyrają w buźce. Szukam sobie nowego telefonu na allegro i chyba skuszę sie na Nokie N70 ,może któraś ma taki? Bo mój obecny przestaje mi wystarczać. Wczoraj rozebrałam Ninkę do mycia ,a ta klucha pobiegła do taty do łazienki i nasikała koło wanny ( na stojąco).pierwszy raz taki numer się zdarzył. |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula trzeba te zabki przeczekac
Ja nie mialam noki n70 ale n73 i bylam zadowolona ![]() Mi maly juz tak pare razy osikal podloge haha a jakie bylo jego zdziwienie
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosiula Zosia tez tak zrobila pare razy i teraz jak idzie do lazienki to jeszcze zostawiam jej pieluche, bo jak slyszy jak woda sie leje to ja tak "motywuje" do sikania Kiedys tez mialam ktoras z tych egzotycznych herbat liptona i tez wlasnie slicznie pachnialy, ale w smaku srednie. A mam teraz herbate biala z liptona tez i okropna, jakas taka mocna, bllee... jak dla mnie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
U nas straszna pogoda
leje jak cholera!I do tego na kaluzach robia sie bulki wiec chyba bedzie padac pare dni!!!Mojemu Kevinowi juz prawie ospa zeszla Edycia to lada pobudka o 5 rano To jest prawda ze jak woda sie leje to dzieci wtedy bierze na sik Dlatego duzo ludzi jak uczy dzieci robienia siku na nocnik to rozkrecaja wode w kranie! Ja ide poogladac jakis film zanim moj Kevis wstanie!Narazie! A sniezynki jeszcze nie ma?
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pogoda wypasna Jak wyszlam z domu troche przypizgało ale teraz cieplo jest az sie zgrzałam
Dzidek z mamuska został i jej sajgon robi Posadzila go na nocnik to jej uciekl i na panele sie zlał haha Sniezynka dzis chhyba wraca ![]() Amelka dobrze ze Kevin ma juz ospe za soba |
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pogoda masakra, leje od rana i mi łeb pęka
Położyłam Alę na drzemkę którą poprzedził taki płacz jakbym jej nie wiadomo jaka krzywdę robiła.. Strasznie nie lubi drzemek w domu Monka widzę, ze dalej próbujecie przekonać Kartalka do nocniczka Ja na razie odpusciłam całkowicie, Ali już znudził sie kibelek i zauważyłam ze jak sadzałam ja na nocniczek to powstrzymywała kupke, albo jak zrobiła do pieluchy to nie chciała sie przyznać, uciekała zebym nie sprawdziła. Nie chcę żeby to ja stresowało.. No i potrafiła wysiadywać na nocniku godzinami a przecież nie o to chodzi No ale za Was trzymam kciuki ![]() Ja już mam uszykowane majteczki i jak tylko zrobi sie ciepło spróbuje tej metody
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee moj maly tez niechcial dzis na nocnik siasc wiec go puscilam Mama poleciala po pampka a ten sie zsiural haha Takze to byla kwestia sekund Potem siadl na chwile i cos tam dokonczyl Tez jeszcze nie kuma o co chodzi Na sile nic nie robie jak mi sie przypomni albo mamie to go sadzamy Dobrze zes mi o tych majciorkach przypomniala Mialam kupic z 20 par i mi z glowy wylecialo. Zrobi sie troche cieplej jak juz sciagniemy rajtki i bede ubierac go w majtki i tak po domu bedzie latał i po podworku kolo domu Zeby szybko wrocic i go przebrac Ale jeszcze za zimno jest na podworkowe wypady w majtkach hehe
Ogladam teraz katyn Ogladal ktos? W koncu sie zebrałam
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis okropna pogoda
pada deszcz ze śniegiem jest paskudnie i zimno,nie chce sie z domu wychodzicEdytcia Zoska wymiata ranny ptaszek |
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra żony mojego kuzyna (chyba dobrze napisałam
![]() I dzisiaj moja kuzynka mi oznajmila ze panna urodzila d CZARNE DZIECKO . Puscila sie w Hiszpani wrocila tu zorientowała sie ze jest w ciazy złapala frajera szybko slub a tutaj taka czarna mala kinder niespodzianka .Oczywiscie koles caly czas myslal ze to JEGO dziecko .Wyobrazcie sobie jego mine na tej porodowce albo jak maluszka zobaczyl |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Monka
"czarna kinder niespodzianka"
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny!!! Witam po łykendzie!
Słuchajcie, moja Miśka zaczęła korzystać z nocnika, robi to mniej więcej w taki sposób.."Mama, bubu..(łapiąc sie za pieluszkę), Krzyczę- często z pokoju, ściągaj pieluszkę... oczywiście ściąga, siada na nocnik i stękając w sposób aktorski, robi siusiu. Wczoraj, scenariusz ten sam, a ta siada na nocniczek, robi kupkę, ja krzyczę "HURRRA", Brawo, mujemy pupkę, a ona mówi, nie nie, bubu Nic siada na nocniczek, i robi dalej, siedzi z 15 minut, wykrzywia się niemiłosiernie, miny stroi, jakby od tego zależał Oscar; po czym wstaje z mina "TADAM"! I pokazuje ciąg dalszy swojej pracy! No po prostu wymiata!!! Od wczoraj biega po nocnik, siada robi siusiu, nie koniecznie zawsze zdążając na czas.... A dzisiaj usnęła siedząc pod fotelem, na którym siadam przy komputerze, z głową na dywanie ![]() ![]() ![]()
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona to gratulacje dla małej
niezła z niej modelka![]() zaraz ide oglądac mój ulubiony serial mka
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
csi a potem co mi zrobisz...
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
to mój plan, ale co wyjdzie...
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
Iwona to superansko ze twoja myszka zaczela wolac na nocnik
to mozesz juz nastepnego bobaska robic Monka no z ta czarna niespodzianka no niezle jaja!!!Chcialabym zobaczyc z mina tego podlozonego tatusia jak zobaczyl dziecko |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Monika
tez ogladam ten serial haha niezle mam nasrane ehe Kinderek urodzil sie w niedziele![]() Iwona no no super gratulacje dla malej Dlugo ja sadzalas na nocnik zanim zakumala?Fajnie cisnela haha |
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
może mnie wtajemniczycie??? chyba nie jestem na czasie???
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
m jak milosc
ha ha
|
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ,
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona super ze wam tak latwo poszlo
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

organizm chorego szybko sie przyzwyczaja do roznych lekow ktore potem jakby "zapomina" i nie reaguje na ich dzialanie,pamietam to po dziadku-tez tak mial
i dawalam malej a ona mi go spowrotem
Rano zjadł sniadanie platki na melku mod. i szaleje teraz . W szpitalu go wazyli i mial 11.150 .
Mi udalo sie do 8mej w lozku przetrwac, ale Zosia od tej piatej szaleje.

.

To jest prawda ze jak woda sie leje to dzieci wtedy bierze na sik
Ja na razie odpusciłam całkowicie, Ali już znudził sie kibelek i zauważyłam ze jak sadzałam ja na nocniczek to powstrzymywała kupke, albo jak zrobiła do pieluchy to nie chciała sie przyznać, uciekała zebym nie sprawdziła. Nie chcę żeby to ja stresowało.. No i potrafiła wysiadywać na nocniku godzinami a przecież nie o to chodzi 
pada deszcz ze śniegiem
"czarna kinder niespodzianka"

niezła z niej modelka