izotek - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 07:46   #2881
Asiaaa95
Raczkowanie

Dot.: izotek

Słuchajcie, a możliwe jest, że przez peeling korundem moje stare blizny (nie mam dziur, jednak pod światło widać ze są leciutko wklesle ale maleńkie) tak jakby się bardziej wglebily? Bo takie odnoszę wrażenie, bo skóra na lewym policzku nadal mam wrażenie jest taka nierówna i sucha. To moje wrażenie może być słuszne czy to może po prostu efekt podrażnienia?
Od wczoraj smaruje się maścią Alantan Plus i olejem lnianym. Tak mam zamiar się natluszczac i nawilżać przez przynajmniej tydzień, żeby się ta skóra nawilżyła po tym moim głupim pomysle i jakoś wygladziła... Z dnia na dzień jest jakby lepiej, ale jakoś strasznie powoli...

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-03-04 o 09:16
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:29   #2882
ts100
Raczkowanie

GG do ts100

Cytat:
Napisane przez doorka_96 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was tak miał, że już cera była ładniejsza a potem znowu nagle zaczęło wysypywać więcej krost? Ja po miesiacu brania Izo juz taka byłam szczesliwa ze jest lepiej i momentalnie stan cery ponownie sie pogorszyl. Czy to normalne?

Problem z zaczerwienieniem twarzy i przebarwieniami gdzie niegdyś była krosta dotknął i mnie.
Kiedyś na tym forum ktoś wspominał chyba ze dobra na to jest witamina E w płynie do smarowania, nie mogę tego odkopać i sie upewnić czy o to chodziło. Ktoś stosuje?
Ja tak mam cały czas z moją cerą. Izo biorę od prawie 7 m-cy, obecnie dawka 60 mg/dzień i raz jest lepiej raz gorzej.
Największe problemy miałam na linii żuchwy, ostatnio już nic tam nie było (jedynie przebarwienia), było gładko, a 2 dni temu znów wyskoczyły dwie niespodzianki - takie płytkie, żadne gule, ale bolą. Także wg mnie to normalne, lekarz powiedział, ze będę brała dopóki cera nie będzie gładziutka, nie będzie nic pod skórą - a w tej chwili jeszcze tego trochę jest :/

To ja pisałam o witaminie E na przebarwienia, polecił mi ją mój dermatolog ale nie potrafię jednoznacznie stwierdzić czy działa czy też nie gdyż używam jej nieregularnie. Stosuję poza tym sporadycznie kremy an przebarwienia więc nie mam jakichś wyjątkowo dużych, ciemnych plam, ale coś tam jest. Z przebarwieniami zacznę walczyć po kuracji izo - wolę je niż pryszcze!

Wydaje mi się , że od izo mam bardzo rozszerzone, widoczne pory - czy Wy też tak macie? Jak z tym walczyć?

Co do nawilżania - nawilżam na zewnątrz i od wewnątrz. Nie wyobrażam sobie przestać. Mój dermatolog - również specjalista z wieloletnim doświadczeniem, który przeprowadził niejedna kurację tym lekiem, od początku mówi mi o intensywnym nawilżaniu. Czyli znów mamy sytuacje lekarz przeciw lekarzowi? Moja rada: każda z nas najlepiej wie czego jej skóra/ organizm potrzebuje więc "wsłuchajmy sie w siebie"

Pozdrawiam.
ts100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:35   #2883
Dominikaa06
Zadomowienie

Dziewczyny... Mam problem, wstydliwy, ale zapytam. Czy któraś z Was ma też problem z wypróżnianiem się? W dodatku boli i pojawia się krew... nie wiem co robić, wizytę u dermatologa mam dopiero 27 marca. Jest to raczej spowodowane kuracją, bo wcześniej tak nie miałam...
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 09:47   #2884
ts100
Raczkowanie

GG do ts100

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Mam problem, wstydliwy, ale zapytam. Czy któraś z Was ma też problem z wypróżnianiem się? W dodatku boli i pojawia się krew... nie wiem co robić, wizytę u dermatologa mam dopiero 27 marca. Jest to raczej spowodowane kuracją, bo wcześniej tak nie miałam...
Spowodowane jest to zapewne wysuszeniem śluzówki.
Rady jako takiej nie mam gdyż nie miałam takiego problemu ale przyjrzyj się na początku swojej diecie, temu co jesz - z własnego doświadczenia wiem, że im dieta płynniejsza (duuuuuuużo wody, jogurt naturalny/kefir/maślanka, zupa) tym wypróżnianie lżejsze/ łatwiejsze
ts100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:14   #2885
asiuniaskc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dominikaa06 Pokaż wiadomość
Myślałam że tylko mnie to dotknęło Faktycznie więcej błonnika trochę pomaga ale z każdym tygodniem brania izo jest gorzej Ja dwa tygodnie po odstawieniu i jeszcze nie jest ok... Podczas wypróżniania się pęka skóra ale doktor z poz kazała mi kolonke sobie zrobić żeby sprawdzić czy ta krew napewno z tego... Ale ja się boje i narazie wstrzymuje...
asiuniaskc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:52   #2886
Dominikaa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuniaskc Pokaż wiadomość
Myślałam że tylko mnie to dotknęło Faktycznie więcej błonnika trochę pomaga ale z każdym tygodniem brania izo jest gorzej Ja dwa tygodnie po odstawieniu i jeszcze nie jest ok... Podczas wypróżniania się pęka skóra ale doktor z poz kazała mi kolonke sobie zrobić żeby sprawdzić czy ta krew napewno z tego... Ale ja się boje i narazie wstrzymuje...

uffff, ja się właśnie boję też, że będę musiała takie badanie zrobić. Od dzisiaj postaram się uważać z jedzeniem...
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:09   #2887
shini
Zakorzenienie

Hej, to wie któraś z Was dziewczyny jak z tymi karotenoidami w kremie? Lepiej co nie używać czy przesadzam ?

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-03-04 o 12:38
shini jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 12:29   #2888
franka72
Raczkowanie

Hej, mam takie małe pytanie, tak jak teraz, w czasie mojej kuracji włosy mi się prawie w ogóle nie przetłuszczają, buzia się nie świeci ani trochę, z tłustej zmieniła się z normalną w kierunku do suchej, tak czy po odstawieniu izo problemy z przetłuszczaniem się włosów/twarzy wracaja? Jak to jest?
franka72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:59   #2889
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez franka72 Pokaż wiadomość
Hej, mam takie małe pytanie, tak jak teraz, w czasie mojej kuracji włosy mi się prawie w ogóle nie przetłuszczają, buzia się nie świeci ani trochę, z tłustej zmieniła się z normalną w kierunku do suchej, tak czy po odstawieniu izo problemy z przetłuszczaniem się włosów/twarzy wracaja? Jak to jest?
Ja jeszcze kuracji nie skończyłam, zostały mi 2 tyg, ale od znajomej wiem że przetłuszczenie włosów wraca. Twarz obstawiam że raczej też. Ja już nawet tęsknie za tłustą skórą twarzy, bo mam dość ciągłego uczucia ściągniętej twarzy, schodzących skórek. Współczuje tym co mają ogólnie suchą skórę, nie mają lekko.
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 13:28   #2890
asiuniaskc
Rozeznanie

Po 2 tygodniach od odstawienia włosy już powoli mi się zaczęły przetłuszczać... W czasie kuracji WOGULE się nie przetłuszczały teraz tak co 3, 4 dni pewnie tendencja będzie spadkowa...
asiuniaskc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:08   #2891
phideaux
Wtajemniczenie

Dominika, może spróbuj jeść siemię lniane (zalane ciepłą wodą).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 19:35   #2892
Asiaaa95
Raczkowanie

Ponowię swoje pytanie, czy jest możliwe żeby przez peeling korundem (który przypomnę skończył się sporym podrażnieniem i czerwonymi plackami na twarzy), stare blizenki poglebiły się? Bo cały czas mam wrażenie, że są bardziej widoczne ;/ ale przecież też nie starłam skóry do krwi... Mam wrażenie jakby po prostu pory mi się powiekszyly przez te tarcie i dlatego te blizny są bardziej widoczne... Sama już nie wiem... Smaruje się tym tłustym Alantanem, muszę bo chce nawilzyc i odnowić ta sucha skorupę po peelingu (zeszła juz wprawdzie ale skóra nadal taka jakąś sucho-martwa),a wiem ze tą tluscizną tez tym porom nie pomagam... Jest to możliwa taka sytuacja z tymi bliznami czy to juz ja sobie wkrecam? Ech... Jak ja bym chciała żeby wszystko wróciło do normy sprzed peelingu... Że mnie pokusilo podczas tej kuracji Aknenorminem... Ale w sumie przed Świętami Bożego Narodzenia tez zrobiłam peeling korundem, tez brałam Akne i tez skończyło się to czerwonymi plackami i później luszczącą skorupką, ale blizny były takie jakie były...
Stary 2015-03-04, 19:42   #2893
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiaaa95 Pokaż wiadomość
Ponowię swoje pytanie, czy jest możliwe żeby przez peeling korundem (który przypomnę skończył się sporym podrażnieniem i czerwonymi plackami na twarzy), stare blizenki poglebiły się? Bo cały czas mam wrażenie, że są bardziej widoczne ;/ ale przecież też nie starłam skóry do krwi... Mam wrażenie jakby po prostu pory mi się powiekszyly przez te tarcie i dlatego te blizny są bardziej widoczne... Sama już nie wiem... Smaruje się tym tłustym Alantanem, muszę bo chce nawilzyc i odnowić ta sucha skorupę po peelingu (zeszła juz wprawdzie ale skóra nadal taka jakąś sucho-martwa),a wiem ze tą tluscizną tez tym porom nie pomagam... Jest to możliwa taka sytuacja z tymi bliznami czy to juz ja sobie wkrecam? Ech... Jak ja bym chciała żeby wszystko wróciło do normy sprzed peelingu... Że mnie pokusilo podczas tej kuracji Aknenorminem... Ale w sumie przed Świętami Bożego Narodzenia tez zrobiłam peeling korundem, tez brałam Akne i tez skończyło się to czerwonymi plackami i później luszczącą skorupką, ale blizny były takie jakie były...
Moim zdaniem to mozliwe. Zdarlas naskorek wiec blizny sa bardziej widoczne dopoki nie odbudujesz poprawnej warstwy skóry.
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:44   #2894
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to mozliwe. Zdarlas naskorek wiec blizny sa bardziej widoczne dopoki nie odbudujesz poprawnej warstwy skóry.
Tylko jak ją odbudować... I czy to wróci do normy?... Niech już sobie są, ale takie jakie były przed peelingiem no :-(
Tylko tez zastanawia mnie to, że jak się wytarłam przed świętami, to też były placki, skorupy, podrażnienie... Ale to zeszło do 6 dni a blizny w ogóle się nie zmieniły wtedy, było ok, to czemu tym razem stało się inaczej? Hmm...

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-03-04 o 19:46
Stary 2015-03-04, 20:02   #2895
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Tylko jak ją odbudować... I czy to wróci do normy?... Niech już sobie są, ale takie jakie były przed peelingiem no :-(
Tylko tez zastanawia mnie to, że jak się wytarłam przed świętami, to też były placki, skorupy, podrażnienie... Ale to zeszło do 6 dni a blizny w ogóle się nie zmieniły wtedy, było ok, to czemu tym razem stało się inaczej? Hmm...
Kup krem, ktory ulatwi i przyspieszy regeneracje. Jako, ze jest podrazniona to cicabio Bioderma powinna sie sprawdzic.
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:10   #2896
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Kup krem, ktory ulatwi i przyspieszy regeneracje. Jako, ze jest podrazniona to cicabio Bioderma powinna sie sprawdzic.
Ale właśnie skóra juz nie jest podrazniona... Placki czerwone zeszły juz trzy dni temu, skorupka rozmiękczyła się Cicalfatem od Avene i suche skórki się zrolowały... Skóra juz ma normalny koloryt, jest tylko po prostu taka sucha, no jak przy Aknenorminie... No i ogólnie niby jest ok, ale te blizny mi się wyostrzyly... To mi spędza sen z powiek... No i pory w tych bliznach są takie jakby większe, policzki mam bardziej "podziurkowane" przez to jakby... Mam nadzieje, ze te blizny sama dojdą do siebie z czasem, że po prostu potrzeba czasu aż skóra się odnowi, tak jak napisala Cytrynusia..
Stary 2015-03-04, 20:12   #2897
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Ale właśnie skóra juz nie jest podrazniona... Placki czerwone zeszły juz trzy dni temu, skorupka rozmiękczyła się Cicalfatem od Avene i suche skórki się zrolowały... Skóra juz ma normalny koloryt, jest tylko po prostu taka sucha, no jak przy Aknenorminie... No i ogólnie niby jest ok, ale te blizny mi się wyostrzyly... To mi spędza sen z powiek... No i pory w tych bliznach są takie jakby większe, policzki mam bardziej "podziurkowane" przez to jakby... Mam nadzieje, ze te blizny sama dojdą do siebie z czasem, że po prostu potrzeba czasu aż skóra się odnowi, tak jak napisala Cytrynusia..
Pewnie ze potrzeba czasu. Cierpliwości Kochana!
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:18   #2898
Asiaaa95
Raczkowanie

I co, blizny z powrotem "zmaleją"? Zleją się jakby ze skórą spowrotem? Wiem, że nikt tu nie jest mi pewnie w stanie odpowiedzieć, bo też głupio pytam, ale wiem, że znikąd indziej odpowiedzi i jakiejś wskazówki nie uzyskam
Stary 2015-03-04, 20:41   #2899
phideaux
Wtajemniczenie

Asiaa, a nie czytałaś w ulotce, że takie mocne peelingi są zabronione? :O Kurczę, ja nawet jak się podrapię przypadkiem pod twarzy, to zostaje mi ślad, nie wyobrażam sobie trzeć jej korundem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 20:55   #2900
Asiaaa95
Raczkowanie

Czytałam, czytałam... Tym bardziej, że to nie pierwsza moja kuracja Akne, ale o tym pisałam wcześniej... Głupia jestem jak koza... :-(
Stary 2015-03-05, 08:53   #2901
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Asiaa, a nie czytałaś w ulotce, że takie mocne peelingi są zabronione? :O Kurczę, ja nawet jak się podrapię przypadkiem pod twarzy, to zostaje mi ślad, nie wyobrażam sobie trzeć jej korundem
mam tak samo jak Ty, wystarczy troche dotknąć skóry choćby na dekolcie, a czerwony ślad mam z dobre 5 minut. Ja przy wypisywaniu pierwszej recepty dostałam instruktaż co wolno a czego nie, napisała mi to także na kartce, żeby nie zapomnieć i nie zrobić głupot. I szczerze powiedziawszy nawet nie słyszałam nigdy o takim peelingu :P bynajmniej wiem, żeby w przyszłości go unikać
Stary 2015-03-05, 09:40   #2902
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
mam tak samo jak Ty, wystarczy troche dotknąć skóry choćby na dekolcie, a czerwony ślad mam z dobre 5 minut. Ja przy wypisywaniu pierwszej recepty dostałam instruktaż co wolno a czego nie, napisała mi to także na kartce, żeby nie zapomnieć i nie zrobić głupot. I szczerze powiedziawszy nawet nie słyszałam nigdy o takim peelingu :P bynajmniej wiem, żeby w przyszłości go unikać
To musisz mieć dobrego dermatologa, skoro wszystko Ci tak rozpisała. Moją to ja wręcz musiałam sama za język ciągnąć, a najbardziej mnie wkurza, że nie poleca sama z siebie czym pielęgnować skórę, tego musiałam się dowiedzieć z innych źródeł. Idę na kontrolę i wygląda to tak "no biedna ta Pani skóra, ale nie widzę już oznak trądziku", nawet jej nie przejęło, że bez kremu i makijażu mam na twarzy mocno czerwone placki - nawet to zdziwiło kosmetologa, że ona nie zwróciła na to uwagi, bo taki rumień nie jest typowy. Wręcz teraz się wystraszyłam i za tydzień na wizycie trochę ją pomęczę.

Co do blizn i rozszerzonych porów - to ja mam wrażenie, że troszkę takich maleńkich blizn mi się porobiło od leku i zauważyłam to po dłuższym czasie stosowania Akne, a pory mam bardzo rozszerzone od zawsze, więc to żadna nowość. Chyba bez zabiegów po kuracji się nie obejdzie, żeby się tego pozbyć.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:01   #2903
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
To musisz mieć dobrego dermatologa, skoro wszystko Ci tak rozpisała. Moją to ja wręcz musiałam sama za język ciągnąć, a najbardziej mnie wkurza, że nie poleca sama z siebie czym pielęgnować skórę, tego musiałam się dowiedzieć z innych źródeł. Idę na kontrolę i wygląda to tak "no biedna ta Pani skóra, ale nie widzę już oznak trądziku", nawet jej nie przejęło, że bez kremu i makijażu mam na twarzy mocno czerwone placki - nawet to zdziwiło kosmetologa, że ona nie zwróciła na to uwagi, bo taki rumień nie jest typowy. Wręcz teraz się wystraszyłam i za tydzień na wizycie trochę ją pomęczę.

Co do blizn i rozszerzonych porów - to ja mam wrażenie, że troszkę takich maleńkich blizn mi się porobiło od leku i zauważyłam to po dłuższym czasie stosowania Akne, a pory mam bardzo rozszerzone od zawsze, więc to żadna nowość. Chyba bez zabiegów po kuracji się nie obejdzie, żeby się tego pozbyć.
Czytając wypowiedzi niektórych osób to ciesze się że dowiedziałam się istotnych rzeczy przed zażyciem pierwszej kapsułki powiedziała mi że mam nawilżać skóre (nivea soft, iwostin) i nie przerazić się wysypem na początku- trwał on jednak 3 miesiące. Akurat mi derm chwaliła buzie, że widzi poprawę, jak skóra się oczyszcza od czoła w dół, są postępy kuracji- szkoda tylko że kuracja jest wydłużona o 3,5 miesiąca.

Jeśli chodzi o zabiegi to szczerze, jakoś się ich boję. Owszem jakieś zaczerwienienia małe są, ale skóre traktuje tylko kremem nawilżającym. Ostatnio nabyłam Ziaję, Bio z aloesem- dobrze się sprawuje. Miałam kiedyś kwasy i nie był to dobry pomysł-skóra była bardzo podrażniona.

Jakoś ostatnio zauważyłam że mam jakieś małe zawroty głowy, gadam z kimś i czuję jakby odpływała. Coś mi się wydaje że to przez Akne. Przechodził ktoś coś podobnego?
Stary 2015-03-05, 11:29   #2904
adrianna17
Raczkowanie

Cytat:

Jakoś ostatnio zauważyłam że mam jakieś małe zawroty głowy, gadam z kimś i czuję jakby odpływała. Coś mi się wydaje że to przez Akne. Przechodził ktoś coś podobnego?

Co do zawrotów też czasem tak mam, jest to chwilowe i zaraz ustępuje. także to na pewno spowodowane lekiem. co do kremów to na razie nie stosuje, chyba ze faktycznie mnie twarz szczypie. nie wiem jaki mam kupić, doktor dała mi tylko próbkę cethapilu, fajnie nawilża, ale czuje się po nim taki tłusty film, nie lubię tego uczucia.coś polecacie, nie drogiego i fajnego?
adrianna17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:49   #2905
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Czytając wypowiedzi niektórych osób to ciesze się że dowiedziałam się istotnych rzeczy przed zażyciem pierwszej kapsułki powiedziała mi że mam nawilżać skóre (nivea soft, iwostin) i nie przerazić się wysypem na początku- trwał on jednak 3 miesiące. Akurat mi derm chwaliła buzie, że widzi poprawę, jak skóra się oczyszcza od czoła w dół, są postępy kuracji- szkoda tylko że kuracja jest wydłużona o 3,5 miesiąca.

Jeśli chodzi o zabiegi to szczerze, jakoś się ich boję. Owszem jakieś zaczerwienienia małe są, ale skóre traktuje tylko kremem nawilżającym. Ostatnio nabyłam Ziaję, Bio z aloesem- dobrze się sprawuje. Miałam kiedyś kwasy i nie był to dobry pomysł-skóra była bardzo podrażniona.

Hehe, no ja mam dni, gdzie czuję się jakbym była "na haju", pisałam na poprzednich stronach, że mam straszliwie zaburzoną koncentrację, czasem czuję się też taka jakaś obolała i spuchnięta albo ospała i nic mi się wtedy wręcz nie chce. Żeby się ocknąć piję ledwo zaparzoną zieloną herbatę, trening też mi pomaga nieco o ile nie przesadzę.

Myślę o jakichś zabiegach na jesień, żeby nieco wygładzić cerę. Może się uda. Bo o ile przebarwienia i naczynka można ukryć makijażem, to wszelkie wgłębienia i wypukłości już nie bardzo, a miło by było popatrzeć na gładszą twarz w lustrze.
Stary 2015-03-05, 12:21   #2906
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Hehe, no ja mam dni, gdzie czuję się jakbym była "na haju", pisałam na poprzednich stronach, że mam straszliwie zaburzoną koncentrację, czasem czuję się też taka jakaś obolała i spuchnięta albo ospała i nic mi się wtedy wręcz nie chce. Żeby się ocknąć piję ledwo zaparzoną zieloną herbatę, trening też mi pomaga nieco o ile nie przesadzę.

Myślę o jakichś zabiegach na jesień, żeby nieco wygładzić cerę. Może się uda. Bo o ile przebarwienia i naczynka można ukryć makijażem, to wszelkie wgłębienia i wypukłości już nie bardzo, a miło by było popatrzeć na gładszą twarz w lustrze.
Ale to takie głupie uczucie, siedze sobie i nagle odpływam, albo jak gadam z kimś. Wcześniej tego nie miałam więc myśle że to przez wydłużona kuracje.

Ja już bedziesz po zabiegu to koniecznie opisz co i jak ze skóra. Może wtedy też się zdecyduje
Stary 2015-03-05, 12:36   #2907
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Zaczelam leczyc sie Izotekiem z powodu duzego przetluszczania sie skory. Jestem w 28 dniu kuracji. Od dwoch tygodni mam bardzo sucha skore glowy. Kilka dni temu pojawily sie ogromne zolte, nieco tluste "strupy" (skora na glowie dalej sucha), ktore wygladaja jak ŁZS. Mial ktos taki problem?

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2015-03-05 o 12:37
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 12:49   #2908
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Ale to takie głupie uczucie, siedze sobie i nagle odpływam, albo jak gadam z kimś. Wcześniej tego nie miałam więc myśle że to przez wydłużona kuracje.

Ja już bedziesz po zabiegu to koniecznie opisz co i jak ze skóra. Może wtedy też się zdecyduje
Na pewno opiszę. Kurację kończę w maju wstępnie, więc zabiegi pewnie zacznę jakoś październik/listopad. Zobaczę przede wszystkim co mi polecą kosmetyczki i dermatolog. Mam na szczęście 2 zaufane studia tutaj, gdzie wiem że nie będą mnie oszukiwać na wstępie i obiecywać złotych gór.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;50537664]Zaczelam leczyc sie Izotekiem z powodu duzego przetluszczania sie skory. Jestem w 28 dniu kuracji. Od dwoch tygodni mam bardzo sucha skore glowy. Kilka dni temu pojawily sie ogromne zolte, nieco tluste "strupy" (skora na glowie dalej sucha), ktore wygladaja jak ŁZS. Mial ktos taki problem?[/QUOTE]

Zrobiło ci się tak na skórze głowy?

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-03-05 o 13:43
Stary 2015-03-05, 13:10   #2909
Agatha2003
Raczkowanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;50537664]Zaczelam leczyc sie Izotekiem z powodu duzego przetluszczania sie skory. Jestem w 28 dniu kuracji. Od dwoch tygodni mam bardzo sucha skore glowy. Kilka dni temu pojawily sie ogromne zolte, nieco tluste "strupy" (skora na glowie dalej sucha), ktore wygladaja jak ŁZS. Mial ktos taki problem?[/QUOTE]

Jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem, żeby brać Izotek z powodu przetłuszczenia skóry...Konsultowałaś Twój problem z innym dermatologiem?? Moze wystarczyłby jakiś krem, względnie robiony na zamówienie w aptece.. Izotek wysusza skórę, więc nie dziw się że zaczynasz się "łuszczyć". Ja akurat na skóre głowy nie zwracałam uwagi, ale po miesiącu miałam w miare czyste czoło- od derm wiem że skóra oczyszcza się "od góry w dół".
Stary 2015-03-05, 13:24   #2910
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem, żeby brać Izotek z powodu przetłuszczenia skóry...Konsultowałaś Twój problem z innym dermatologiem?? Moze wystarczyłby jakiś krem, względnie robiony na zamówienie w aptece.. Izotek wysusza skórę, więc nie dziw się że zaczynasz się "łuszczyć". Ja akurat na skóre głowy nie zwracałam uwagi, ale po miesiącu miałam w miare czyste czoło- od derm wiem że skóra oczyszcza się "od góry w dół".

Od lat mam rozszerzone pory, zaskorniki, okazjonalny wysyp i swiece sie jak latarnia. Gdyby dalo sie to zalatwic kremem to juz dawno bym to zrobila.

Moim problemem nie jest luszczenie skory, ale zolte strupy jak po LZS. Mam wrazenie, ze w ogole nie przeczytalas mojego posta, bo nie napisalas nic na temat.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości