Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 12:22   #2881
Jane2008
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II

[quote=syla39;8010031]Bylam u paru ginekologow. Kazdy mowi cos innego. W polsce zalecaja badania a w norwegii mowia ze to "normalne" tak 2-3 razy poronic. Jeden gin powiedzial ze moj przydzial na poronienia sie skonczyl i mam wierzyc ze teraz bedzie dobrze. Tutaj chodze tylko na kontrole co tydzien i mam miec robione hormony- czy wrocily do normy. Innych badan nie chca mi zrobic bo wedlug nich nie ma powodu. Oczyscilam sie samoistnie a raczej z pomoca tbl i cale szczescie bo wierz mi ze gdyby mieli sie do mnie tutaj konkretnie zabrac to w zyciu bym im nie pozwolila. Bilet do polski i jak najdalej stad. Jak tak do nich chodze to mam wrazenie ze cofnelam sie do epoki kamienia lupanego. Nic nie umieja głąby i nic nie wiedza. O immunoglobuline musialam sie sama upomniec i w dodatku dostalam ja po 5 dniach a trzeba ja podac do 72h wiec mam kolejne zmartwienie na przyszlosc.
Lece jutro do polski i mam w planie porobic podstawowe badania. O fasolke sie staram bo czuje sie w miare dobrze psychicznie a podobno to jest glownym warunkiem kolejnych staran. I tyle.

Co do "przyjaciol" to brak mi slow. Poznaje ich sie w biedzie i ja sie o tym wlasnie przekonalam. Wiedzialy wszystkie ze trace fasoleczke a zadna, ale to zadna! nie zadzwonila spytac sie co sie dzieje i jak sie czuje. Kompletna znieczulica. Wieksze wsparcie otrzymalam od wirtualnych przyjaciolek niz od kolezanek z ktorymi znam sie od lat. Maja dzieci, sa w ciazy i zadna nie zainteresowala sie tym co przechodze. A tak wtedy tego potrzebowalam

Teraz mam wsparcie na forum i mam nadzieje ze bede je miala zawsze. Czasem sie posmucimy, poplaczemy a czasem poradujemy i posmiejemy. Wazne zeby bylo z kim dzielic sie smuteczkami i radosciami

Dzięki Syluś za odpowiedź! Wczoraj już tego nie czytałam tylko dopiero teraz, więc od razu odpisuję, a za chwilkę na egzamin lecę! Wiem co czujesz - zatem fajnie, że trafiłyśmy wszystkie na ten wizaż, no i trzymajmy się razem - mocno, zdrowo, serdecznie, a w końcu i owocnie!!!
Oozdrawiam Was wszystkie i na razie zmykam - może uda mi się zaglądnąć wieczorkiem, choć nie wiem czy sił starczy, bo @ i brzuch boli, a tu jeszcze dużo roboty - hejka
Jane2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:27   #2882
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Kasiu a czy to ty na tym zdjęciu???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:34   #2883
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej dziewczynki,

jestem juz po laparoskopii i juz w domku od wczoraj Wiec sprawa wyglada tak- wycieli mi tego polipa i teraz go badaja histopatologicznie, a podczas laparo wyszlo, ze mam endometrioze praktycznie wszedzie w rejonie narzadow rodnych lekarz dal mi zdjecia, ktore robili podczas zabiegu wiec widac, ze naprawde bylo tego sporo. Wszystko to wycieli i jest teraz czysto, jajowody oba sa calkiem drozne. Czyli wyglada na to, ze ta endometrioza byla przyczyna braku fasokli! I bez laparo nigdy by nie wyszla na jaw...Teraz bede miala 4 miesieczna kuracje hormonalna przeciwko endo i potem mozemy sie znow starac... Sama nie wiem jak sie czuje...fizycznie oczywiscie wszystko mnie boli itp. ale to przejdzie...nie moge chodzic dluzej niz 10 min, bo od razu puchnie mi rejon prawej blizny...a psychicznie..? Troche bylam podlamana, ale rozmawialam wlasnie z lekarzem i powiedzial mi, ze te hormony, ktore bede brala pomagaja szybciej zajsc w ciaze wiec troche mi juz dzisiaj lepiej na duchu....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:39   #2884
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,

jestem juz po laparoskopii i juz w domku od wczoraj Wiec sprawa wyglada tak- wycieli mi tego polipa i teraz go badaja histopatologicznie, a podczas laparo wyszlo, ze mam endometrioze praktycznie wszedzie w rejonie narzadow rodnych lekarz dal mi zdjecia, ktore robili podczas zabiegu wiec widac, ze naprawde bylo tego sporo. Wszystko to wycieli i jest teraz czysto, jajowody oba sa calkiem drozne. Czyli wyglada na to, ze ta endometrioza byla przyczyna braku fasokli! I bez laparo nigdy by nie wyszla na jaw...Teraz bede miala 4 miesieczna kuracje hormonalna przeciwko endo i potem mozemy sie znow starac... Sama nie wiem jak sie czuje...fizycznie oczywiscie wszystko mnie boli itp. ale to przejdzie...nie moge chodzic dluzej niz 10 min, bo od razu puchnie mi rejon prawej blizny...a psychicznie..? Troche bylam podlamana, ale rozmawialam wlasnie z lekarzem i powiedzial mi, ze te hormony, ktore bede brala pomagaja szybciej zajsc w ciaze wiec troche mi juz dzisiaj lepiej na duchu....
I tego Ci wlasnie zycze. Ja za cztery tygodnie jade do Polski zrobic wszystkie badania bo cos mi sie u mnie nie podoba... za dlugo za dlugo...
Stary 2008-06-27, 12:45   #2885
gabriellao0
Zakorzenienie

Dziewczynki miałam iść na miasto, ale przez to Sexi-gadanie wlazłam do wanny i pierwszy raz od kilku lat pojechałam maszynką po nózkach itd. (mam depilator-ale zero nasatwienia na ból dziś i tak pewnie poczekałabym na lepszy dzień a przez Was poszłooo) i do tego balsamiki i do tego makijaż i fioletowe "ubranko" i włoski ehhhhhhhhhh czemu to dopiero 14.00 ;(
A. wraca o 19.00-20.00
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:47   #2886
karenina19
Zakorzenienie

mischko dziekuje bardzo Tobie tez wszystkiego dobrego zycze. A jak dlugo sie starasz?

Stary 2008-06-27, 12:49   #2887
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Pewnie że Kasia a kto mógłby tak sexi wygladać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 13:04   #2888
madziwnia
Zakorzenienie

karenina19 to juz teraz powinno byc tylko lepiej!!! Ciesze się że wróciłas zoabczysz juz nieługo beda 2 kreseczki!!!
A mam pytanie ta kuracja 4 miesięczna to dopiero po tej kuracji możesz zacząc staranka czy w trakcie też?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-27, 13:10   #2889
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
No ja ja wlosy wlasnie z szufladki wyjelam bede czesac haha a to zdjecie sprzed dwoch lat chyba taka sesje machnelam na walentynki

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:12   #2890
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
mischko dziekuje bardzo Tobie tez wszystkiego dobrego zycze. A jak dlugo sie starasz?
Juz V cykl teraz 3 dni do @ i jak nie przyjdzie to tescik.... Ale ona @ wredna zawsze przychodzi ...
Stary 2008-06-27, 13:16   #2891
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Kurcze rewelacja ja to uzalezniona jestem od takich fatalaszkow ja mam wiecej gorsecikow niz majtek chyba heheheh zart ale mam

No nie dziewczynki nie zwieje wam nie zwieje i dziekuje ze mnie lubicie za te wywody hihi madrzejsze lub tez nie bo i jaja czasem mi sie uda zrobic a raczej moim bliskim

A Za co Ty mi dziekujesz kobieto to ty mnie podkrecilas na fatalaszki i dogadzanie malzonkowi hihi u nas dzisiaj bedzie cos takiego
Ja jjuz waleczki na glowie dzis rybeczka w warzywkach duszana na ostra (staruszek to uwielbia ) zaraz pazurki zrobie a bajzel niech czeka na lepsze czasy hahaha

To Ty naprawde???? ulala jaka dżaga

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 13:18   #2892
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
To Ty naprawde???? ulala jaka dżaga
No sie bylo nim sie dziecko urodzilo

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2008-06-27, 13:20   #2893
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
karenina19 to juz teraz powinno byc tylko lepiej!!! Ciesze się że wróciłas zoabczysz juz nieługo beda 2 kreseczki!!!
A mam pytanie ta kuracja 4 miesięczna to dopiero po tej kuracji możesz zacząc staranka czy w trakcie też?
W trakcie tej kuracji nie bede miala okresu, wiec staranka dopiero po...

Stary 2008-06-27, 13:25   #2894
gabriellao0
Zakorzenienie

Madzia
ogólnie wyskoczylam i nie jestem na bieżąco, ale co zaczynamy już staranka??? Od dziś na ostro???

muszę sie pochwalić dostałam podwyżkę jakieś 350-400 do przodu
Stary 2008-06-27, 13:26   #2895
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
ja już spadam, chciałam tylko ps-a zrobić, że.....
DZIĘKI KASIU
SEXI DZIEŃ MI SIĘ WŁĄCZYŁ I CO I GORSECIK I SEXI CIUSZKI I NAMAWIAM DZIEWCZYNKI WSZYSTKIE CO LUBIĄ I NIE LUBIĄ NA DZIŚ SEXOWNY DZIEŃ

WIZAŻOWE STARACZKI POSTARAJMY SIĘ DZIŚ
KAŻDA WKŁADA CO MA W SZAFIE SEXOWNEGO KAŻDA ROBI MAKIJAŻA I KAŻDA JEST DZIŚ ................
sexi laski to my
dzięki Kasiu
Przykro mi ale ja nie mam siły dzisiaj na sexik....dopiero się obudziłam i nie wiem czy na tym jednym spanku się skończy ale obiecuję, że zasnę z zaciśniętymi kciukami

Cytat:
Napisane przez Jane2008 Pokaż wiadomość

Teraz mam wsparcie na forum i mam nadzieje ze bede je miala zawsze. Czasem sie posmucimy, poplaczemy a czasem poradujemy i posmiejemy. Wazne zeby bylo z kim dzielic sie smuteczkami i radosciami

Dzięki Syluś za odpowiedź! Wczoraj już tego nie czytałam tylko dopiero teraz, więc od razu odpisuję, a za chwilkę na egzamin lecę! Wiem co czujesz - zatem fajnie, że trafiłyśmy wszystkie na ten wizaż, no i trzymajmy się razem - mocno, zdrowo, serdecznie, a w końcu i owocnie!!!
Oozdrawiam Was wszystkie i na razie zmykam - może uda mi się zaglądnąć wieczorkiem, choć nie wiem czy sił starczy, bo @ i brzuch boli, a tu jeszcze dużo roboty - hejka
No pewnie, że masz wsparcie i będziesz je miała dziewczyny zawsze pociesząJa się strasznie cieszę, że się tutaj zalogowałam od razu łatwiej poszło.Nawet kłótnie z TŻtem nie były już taką tragedią bo okazało się, że to nie tylko ten mój taki wybrakowany

Cytat:
Dziewczynki miałam iść na miasto, ale przez to Sexi-gadanie wlazłam do wanny i pierwszy raz od kilku lat pojechałam maszynką po nózkach itd. (mam depilator-ale zero nasatwienia na ból dziś i tak pewnie poczekałabym na lepszy dzień a przez Was poszłooo) i do tego balsamiki i do tego makijaż i fioletowe "ubranko" i włoski ehhhhhhhhhh czemu to dopiero 14.00 ;(
A. wraca o 19.00-20.00

o ho ho !! Ale się będzie działo!!ale jakiś hardcore ??

Cytat:
No ja ja wlosy wlasnie z szufladki wyjelam bede czesac haha a to zdjecie sprzed dwoch lat chyba taka sesje machnelam na walentynki

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:27   #2896
madziwnia
Zakorzenienie

Wwow Kacha!!!! W szoku jestem ale gżaga z ciebie!!! No no jak mój TŻ zobaczy to bedzie mnie ganiał żebym te swoje częsciej wkładała , przypomni mu sie hihi a ja zmarźluch i w zime nie nosziłam a teraz juz bedzie ciepło to znowu ;p i bedzie

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-27, 13:34   #2897
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Wwow Kacha!!!! W szoku jestem ale gżaga z ciebie!!! No no jak mój TŻ zobaczy to bedzie mnie ganiał żebym te swoje częsciej wkładała , przypomni mu sie hihi a ja zmarźluch i w zime nie nosziłam a teraz juz bedzie ciepło to znowu ;p i bedzie
Dzieki wielki hahah nie pokazuj bo maz powie ze na zboczonym topiku piszesz
Wiecie ja uwielbiam foto artystaczne i takie *******y na statywie robie jak ciazy bylam tez sobie sesje zrobilam a co i zastanawialam sie ze cod sie stal ze nie urodzilam wtedy haha przebieranko ustawianie aparatu pozowanie i tak w kolko nudzila sie mamuska hihihi

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2008-06-27, 13:39   #2898
madziwnia
Zakorzenienie

Kasiu a ty sama te zzdjecia sobie czy z pomoca fotografa ? Ja tez strasznie uwielbiam zdjeica robic i pozowac drzemie we mnie jakas dusza, nawet fotograf od zdjec slubych uwielbia mnie fotografowac i mówił że bym sie nadawała .... hihihi tez chce w ciązy zrobić sobie sesje z brzuszkiem to juz dawno mam w planach
Kasieńsko a jak sie ładnie usmiechne przeslesz mi kilka fotek z tych twoich sesji bo ja bardzo lubie takie foty i jedno z ciazy chociaz jak mozesz cio... podam ci meila jak sie zgodzisz
A TERAZ SIE USMIECHAM

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-27, 13:47   #2899
olivka_7
Zakorzenienie

Kathi ja pier.... jakie zaje.... zdjęcia normalnie niezła laska z ciebie

Alkamor wiesz ja to w zasadzie dziś mam 25dc kiedy powinnam dostać nie wiem może 28dc zawsze miałam nie regularnie. Ostatnio cykl trwał 31 dni ale owulka była późno, a teraz była podobno ok. Dlatego też nie wiem kiedy testować. Przed chwilką znów jajnik się odzywał.
Cyce niemiłosiernie mnie bolą ale niech bolą byleby na ciążę

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:48   #2900
gabriellao0
Zakorzenienie

Dobra Dziewczynki
tapeta na ryjku fiolet na ciele i czas na miasto ruszyć bo się do 19.00 zanudzę tu na amen a sprzątać itd. chęci nie mam wcale
więc do potem
ps. mówiłam że nasza Kasia tylko tak zgrywa niepozorną a tak naprawdę to sexi laska jest buźka Słońce
Stary 2008-06-27, 13:49   #2901
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu a ty sama te zzdjecia sobie czy z pomoca fotografa ? Ja tez strasznie uwielbiam zdjeica robic i pozowac drzemie we mnie jakas dusza, nawet fotograf od zdjec slubych uwielbia mnie fotografowac i mówił że bym sie nadawała .... hihihi tez chce w ciązy zrobić sobie sesje z brzuszkiem to juz dawno mam w planach
Kasieńsko a jak sie ładnie usmiechne przeslesz mi kilka fotek z tych twoich sesji bo ja bardzo lubie takie foty i jedno z ciazy chociaz jak mozesz cio... podam ci meila jak sie zgodzisz
A TERAZ SIE USMIECHAM
hehe tak sama sobie robie takie fotki dawaj meila wysle ci a co toz to nie grzech

GAbi czy encyklopedia moze byc sexi????

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2008-06-27, 13:52   #2902
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kathi ja pier.... jakie zaje.... zdjęcia normalnie niezła laska z ciebie

Alkamor wiesz ja to w zasadzie dziś mam 25dc kiedy powinnam dostać nie wiem może 28dc zawsze miałam nie regularnie. Ostatnio cykl trwał 31 dni ale owulka była późno, a teraz była podobno ok. Dlatego też nie wiem kiedy testować. Przed chwilką znów jajnik się odzywał.
Cyce niemiłosiernie mnie bolą ale niech bolą byleby na ciążę
Jasne niech bolą ja tylko ze względu na cycki zdecydowałam się na test.któraś z dziewczyn napisała, że jak coś to będziesz testować 2-3 lipca??Jestem strasznie ciekawa i dlatego się tak dopytuje. Co do cycków to moje już nie są tak spuchnięte ale są nieco większe....za to bolą a już sutki to niemiłosiernie!!

Maja
Stary 2008-06-27, 13:54   #2903
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Jasne niech bolą ja tylko ze względu na cycki zdecydowałam się na test.któraś z dziewczyn napisała, że jak coś to będziesz testować 2-3 lipca??Jestem strasznie ciekawa i dlatego się tak dopytuje. Co do cycków to moje już nie są tak spuchnięte ale są nieco większe....za to bolą a już sutki to niemiłosiernie!!
No właśnie poczekam z testowaniem do 2 lipca- o ile wytrzymam

Dobra kochane zmykam pędzę do sklepu. Miłego weekendu bo nie wiem czy będę miała skąd zaglądnąć na wizaż. Buźka

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 13:55   #2904
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

encyklopedia dobre
właśnie oglądam Bundych
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 14:00   #2905
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

Gratuluje bardzo duża podwyżka
ja narazie nie mam dochodów
mi jak sie nie uda zajść przez te 2 miechy to tez muszę jakas prace poszukać

Głowa mnie boli na maksa chyba będzie padać.
Stary 2008-06-27, 14:02   #2906
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A ja się w zasadzie nudzę dopiero 15 a TŻ dopiero koło 19-20 wraca No ale z nudów weszłam na Allegro i wiadomo co oglądam ależ te rzeczy są słodkie....ach

Maja
Stary 2008-06-27, 14:06   #2907
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia
ogólnie wyskoczylam i nie jestem na bieżąco, ale co zaczynamy już staranka??? Od dziś na ostro???

Jrsli masz cykle 30 dniowe i miałąs ostatnia @ 14 czerwca to wczoraj był taki pewny dien owulki a dzis i jutro jeszcze trzeba działać co w oimim przypadku raczej nie pomoże ale jak to Kathi pisała że jest nadziej zawsze a nówidelec pęcherzyk uroście heheeh
Gabi ty na miasto mi nie wychodx tylko marsz na TŻ ;p
Gratuyluje podwyzki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-27, 14:08   #2908
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
A ja się w zasadzie nudzę dopiero 15 a TŻ dopiero koło 19-20 wraca No ale z nudów weszłam na Allegro i wiadomo co oglądam ależ te rzeczy są słodkie....ach
kurcze zazdroszczę
ja też wszystko oglądałam a teraz mam nie mogę zajść.
Stary 2008-06-27, 14:09   #2909
Kathi75
Zakorzenienie

madziwinia focie poszly ja ide tez bo trzeba sie na wieczor przygotowac

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2008-06-27, 14:14   #2910
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Cytat:
hehe tak sama sobie robie takie fotki dawaj meila wysle ci a co toz to nie grzech

GAbi czy encyklopedia moze byc sexi????
Och czy moze? Jest Jest!! Tez chcialabym taka sliczna byc, ale z moja nadwaga to takie ciuszki w gre nie wchodza... Nie mowie ze wcale ale takie to nie.... Podziwiam i zazdroszcze...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości