|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
właśnie potworek się przebudził... powód smoczek wypadł i pierdzi... patrzę jak próbuje sobie trafić buzią w smoczek... moze nauczy sie sama go wkładać...
no dobra nie wytrzymałam... smoczek włożony... dziecko śpi.. mnie nadal nie chce się uczyć... wogóle to jestem zdziwiona postawą mojej babci... powiesziała ze za kazdy zdany przeze mnie egzamin dostanę 50zł... pierwsza kasa już w portfelu... hmm może jednak siąde do tego prawa pracy i prawa urzędniczego??
#2882 |
Wtajemniczenie
|
Livdragon ciesze się ze z córeczka wszystko wporzadku
![]() a co do malych dzieci to moja kuzynka urodzila na poczatku 6 mies i dziecko wzylo 1000g ale chlopczyk jak najbardziej normalny ![]() Kurzoslawa córeczke masz boską ![]() a tak swoja droga juz mi brakuje słów na opisywanie jak słodkie sa wasze dzieciaczki) Piekło ja tez tak mialam...bardzo sie wystraszyłam tej jej chlustaniem i nasza pani doktor ![]() Co do Piotrusia to słuchalam sobie znowu dzisiaj z moja mała a ta jak byla spiaca tak oczy zrobily sie jak 5zl i nasłuchiwała ![]() ![]() co do podlewania kwiatków to ja w ogole nie mam teraz do tego głowy.Od porodu ani raz ich nie podlewlam..hehe ale Tatuś dba Oj dba hihi Dzisiaj bylam na wizycie,ze tak powiem poporodowej u gin i znowu jakis stan zapalny mam i musze jakies globulki i maści uzywac wrrr... No i juz mam recepte na tabletki anty ![]() ![]() i do boju ![]() a tak w ogóle musialam isc z mala bo u mnie remont i hałas....ale znajoma zaproponowala ze pojdzie ze mna i poczeka na korytarzu takze nie musialam z nia wchodzic do środka....Ale jak moja gin zobaczyla ze jestem z mala to razem z polozna wypadly na korytarz i sie nia zachycaly i jej wloskami...Milo mi sie zrobilo ze wzgledu ze ciaze mi prowadzila i w sumiejakos ogólnie fajnie....Bardzo ja lubie moja mała wlasnie pierwszy raz spi na brzuszku...wczesniej zawsze bylo jej nie wygodnie i szybko zaczynala plakac a teraz ja uspilam na rekach i ulozylam na brzuszku...Myslalam ze zaraz sie obudzi a ona spi w najlepsze... Zaraz wkleje zdjecia tylko je przerzuce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nastka tez akurat spi. bylismy z dziadkami na działce.Troche sie zachmurzyło,wiec przestało być tak gorąco i mała fajnie sobie troliła. śpi od 15 zobaczymy czy uda jej sie wytrzymac do 18 conajmniej,bo mam jeszcze tone prasowania... ![]() Prababcia małej strofowała mie że dekold mam odkryty,a czasem wiatr zawieje,mała potem z takiego cyca pociągnie i dostanie kolki...hmmm Kochane ja cierpie męki nieludzkie...jak widze moje odrosty na pół głowy!!! Jak to jest z farbowanem kiedy karmi sie piersia?Bo słyszałam że kategorycznie nie wolno farbować...macie jakieś inne iformacje na ten temat? Dzieki za cynk o huggisach,ja wczoraj nabyłam pake dwójek 72 sztuki w Albercie za 36 złoty,na ostatnia sie załapałam ![]()
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
no Leonko dawaj jakies nowe fotki swojej córci
![]() Jak to jest z tym spaniem na brzuszku?Kiedy można zaczać? Bo mojej znajomej synek kiedy zasna w tej pozycji(miał wtedy 3 miesiace) dostał bezdechu...dobrze że akurat zajrzała do pokoju bo mały zaczynał sie robic siny. Pytałam sie lekarki a ona powiedziała mi ze poźniej jak mała bedzie mieć pare miesiecy...dzieki wielkie "pare" to ile konkrtnie? ![]()
#2885 |
Wtajemniczenie
|
a tutaj zdjęcie jak sobie teraz spi i kilka innych z kolekcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Wtajemniczenie
|
Ja położylam ja na brzuszku i siedze kolo niej...
Ale lekarz mi ostatnio powiezial ze takie dziecko powinno 8 godz dziennie spedzac na brzuszku takze spanie to jedyna forma dluzszego lezenia na brzuchu |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
Leonko,Lilianka jest po prostu boska
![]() A te włoski ma rewelacyjne ![]() ![]()
#2888 |
Wtajemniczenie
|
najlepsze jest to ze ja z tyi jej wloskami nie moge nic zrobic zeby trzymaly sie glowy poprostu one tak stoja i nic sie nie da z nimi zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leonko nawet nie próbuj nic zmienić w jej fryzurze ![]() ![]() ![]() ![]() Ta moja córa ciągle śpi(tfu tfu zeby nie zapeszyć)...czyzby wysłuchała proźby mamusi?
![]() |
#2890 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu mi tez najbardziej podbaja sie te zdjecia z tymi jej minami
![]() A tej z kapieli chyba nic nie przebije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
no i masz ci los...pochwaliłam moje dziecie i co słysze?wielki ryk ze stołowego!
malo sobie nóg nie połamałam jak tam pedzilam...patrze a ona z zamkniętymi ślepkami placze bez łez.Pogłaskałam po policzku,zakwiliła żałośnie i dalej w kime ![]() Moze coś jej sie sniło?W sumie to kiedy dzieci zaczynają śnić?
#2892 |
Zakorzenienie
|
mija właśnie druga godzina jak Iga śpi
![]() ![]() zjem teraz kolację i już na luzie może się budzić bo zostały ledwie 2 godziny do kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Dzieci ponoc juz w brzuchu maja sny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
Kochane dziękuje za podnoszące mnie na duchu odpowiedzi.Pisze tak szybciutko bo jak zwykle brak czasu.Nie wiedziałam że aż tyle dzieciaczków tak ma z tymi wymiotami.
Jeszcze raz dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Piter tez ma dzis dzien "prawie nie chce spac" spał w domku raz 1,5h i teraz na spacerze rowne dwie
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz od 5 min doi cycka, ale jak sie dorwal do niego, tak z piesci mi przywalil w bok piersi i scisnal ja z calej sily, normalnie maly terrorysta cycow!!!
#2896 |
Zadomowienie
|
hej, ja do Was po poradę przybyłam
![]() ![]()
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator w szpitalu nie jest potrzebny gdyz nawal pokarmu masz dopiero na 3 dobe, zreszta od odciagania mleczka masz dzidziusia, a karmi sie na kazde żądanie wiec mysle ze nie musisz brac laktatora. Dziewczyny, ktore uzywaja laktatorow chwala sobie elektryczne Medeli. Jest kilka mamusiek ktore sciagaja pokarm bo maja wklęsle brodawki, a laktacja jest podtrzymana. Pamietaj, ze najzdrowszy pokarm w pierwszych dniach zycia dziecka jest pokarm mamci, wiec jesli z jakis powodow nie bedziesz mogla karmic to proponowalabym sciagac pokarm i podawac go dziecku. Wiem z jakim problemem sie borykasz, wiec w twoim przypadku byc moze laktator sie przyda, a warto miec pokarm jak dzidzia bedzie przy tobie ![]()
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
dzięki Anisia
![]()
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle ze w szpitalu panie od laktacji ci pomoga ![]() Trzymamy tu za Was kciuki ![]() ![]() kiedy masz miec ten wielki dzien? jesli to nie tajemnica? ![]()
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
nie, żadna tajemnica
![]()
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bedziemy trzymac kciuki ![]()
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ![]()
#2903 |
Zakorzenienie
|
![]()
Leona Liliana jest cudna!!! i co Ci powiem podobna do naszej Poli (moze przez to owłosienie nieposkromione
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Hej kobity
Moje dziecię było dziś na świeżym powietrzu od 13 do 19, wyspała się nieskromnie, mnie nogi do d... wchodzą i mam nadzieję, że będzie spać w nocy ![]() Leonka padłam!!! Lilianka wymiata, jest prześliczna! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane dzięki za huggisowe wieści. Ja pewnie teraz nie kupię w tym Oszołomie, bo mam drobny zapasik, to znaczy mam jeszcze półtorej paczki huggisów 2, całą pakę pampków 2 i dada te od 3 do 6 kg, ale coś mi się one nie uśmiechają, może jeszcze spróbuję. Anisiu mówisz, że pampki 2 też uciskają Piterka w nózie, ja miałam ten problem z 1. Nawet na początku nie wiedziałam z czego Ola ma takie pręgi na nogach... jak już się zorientowałam zapinałam jej jak najwyżej i problem praktycznie zniknął, sporadycznie miała jakaś krechę. Jak w dwójkach jest to samo to armagedon. Ver_Onka czy Huggisy 3 mają rozciągliwe rzepy, albo harmonijkę na pleckach, żeby się dopasowywały? Nabuko trzymamy kciuki ![]() ![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kasiulka Huggies 3 maja elastyczne naciagliwe boczki, latwo je dopasowac do brzuszka maluszka i jak fika to nie opadaja na dol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
dostałam recepte na piguły i moge je wziąc juz teraz, nie musze czekac na miesiączkę, po 6 dniach jestem zabezpieczona. Mała spała u gina wiec w nagrode zajrzałam jeszcze do sklepu i nabyłam pałąk do wózka
![]() ![]() fajna ta czuprynka Lilianki, a moja taka łysa ![]()
#2907 |
Rozeznanie
|
Hej.
Ida ma dzis imieniny ![]() wazy 5,15kg w 6 tyg. kupy nadal kiepsko ochrzczona zaszczepiona pozdrawiam i padam... ![]() ps. Lilianka swietna! Niezla czuprynka! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
W moich 3-kach z serii Kubusiowej (nie classic) rozciągliwe są plecki, tak jak 2 i dzięki temu u nas nie wychodzi kupka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
wiedziałam że tak będzie!
Mała już o 18 domagała się cyca...głodomorowi nie odmówię,skutkiem czego były puste cyce po kąpieli ![]() Cos tam dossała niby ale odrobinę i zaczęła ryczeć...trzeba było sztucznie dokarmić. Obaliła 70 ml. Teraz śpi..ciekawe jak długo ![]() Padam na pysk wiec miło byłoby się wyspać chociaż do 1 bądź 2 w nocy, a potem jeszcze ze trzy godzinki zobaczymy co z tego wyjdzie Nabuko trzymamy za Was mocno kciuki ![]() Kochane to jak z tym farbowaniem kłaków a karmieniem piersią? Wiecie cos na ten temat? Ale mnie dzisiaj bolało krocze ![]() No dobra lece spać Do jutra dziewczyny.
#2910 |
Zakorzenienie
|
Kurzosławo w ciąży można to i przy karmieniu też. ja się nie opitalałam i w obu przypadkach farbowałam
![]() dziękuję Wam Kochane za wskazówki, jutro cosik postaram się zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.