![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Nie u nas... mamy niestety wychowawczynię, która kazała nam "wyluzować, dać spokój, przetrzymac, wybrać swoje priorytety - p.o. się nie uczyć po prostu tak dużo, uczyć się maturalnych przedmiotów".
Fantastyczna rada, doprawdy - szczególnie gdy każdy chciałby mieć jakieś lepiej wyglądające maturalne świadectwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To cały czas jeden i ten sam kolega, czy już jakiś inny? ![]() ![]() Cytat:
To sie nadaje do wątku o tekstach nauczycieli ![]() Cytat:
![]() U nas już prawie wszyscy nauczyciele tego się nauczyli i tym samym z biologii, fizyki i chemii nie wiem NIC ![]() Dzisiaj jak wróciłam do domu mama nie mogła uwierzyć, że byłam na lekcjach ![]() ![]()
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Byłam na ekspresowej szczepionce.
![]() ![]() ![]() be ale przerąbane ![]() ![]() To jeszcze nic - ten nauczyciel co lekcje nas czymś zaskakuje. ![]() I jest młody, dopiero drugi rok uczy i chce pokazać, kto rządzi w szkole. ![]() Tylko, żeby coś tłumaczył... A on albo dyktuje, albo każe sobie robić notatki z podręcznika. Na historii jest już lepiej, bo ją studiował, to czasem zechce mu się przeprowadzić normalną lekcję. ![]()
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da rady trzeba ją olać i jej przedmiot także. ![]() ![]() Ja bym się skupiła bardziej na maturze a nie na tym, żeby mieć 5 z PO na świadectwie maturalnym na które nikt nie patrzy. Jak to mówi nasz wychowawca: jedźcie na innych przedmiotach byle przeżyć a skupcie się na maturze i studiach. Nas strasznie cisnął przez rok chłop od historii, pytał parę osób na każdej lekcji, ciągle jakieś zadania a sprawdziany te same co w klasie rozszerzonej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje serdecznie za wszystkie 'kciuki'
![]() studiowac marzy mi sie na LSE w Londynie - Ekonomie...(musze miec 7 z tej matmy mojej - najwyzsza ocena); jedyne co dobre to, ze nie musimy zdawac zadnych egzaminow jako IB tylko oceny sie licza, bo przeciez i tak mamy wykladowy angielski a CPE robie tak dla formalnosci aby pomoc sobie w znalezieniu lepszej pracy na dziendobry juz w anglii
#2886 |
maszyna, nie człowiek
|
Mam pytanie
![]()
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() życzę dużo szczęścia i wytrwałości! ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Konto usunięte
|
A ja mam okropny dylemat
![]() nicRu - ja bym stosowała te witaminy do tego herbatki z miodem i cytrynką na rozgrzanie organizmu. wieczorem wzięłabym ciępłą kąpiel i do wyrka się wygrzac zaraz. Wyśpij się też dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Ja się praktycznie wyleczyłam
![]() ![]() Jeszcze tylko trochę kataru mi zostało. Pogoda dziś śliczna, az mi się taki optymizm i chęć do działania włączyła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
nika, a nie chesz zdawać albo matmy albo gegry na rozszerzeniu? Nawet z samą geografią miałabyś wstęp na uczelnie ekonomiczne
![]()
#2891 |
Wtajemniczenie
|
sama geografia wystarczy na polska ekonomie? jak staram sie na to moje LSE i w wiekszosc uniwesytetow za granica matma rozszerzona to podstawa, a geografia tylko dodatek - ekonomia widzac po programie opiera sie praktycznie na 90% matematyki...(ja juz chyba wole matme, bo nie kujesz na pamiec wszystkiego, ale wystarczy zrozumiec)
niestety tez zachorowalam: katar, bolaca glowa i zapalenie gardla... a do szkoly musze chodzic bo bym tego nie nadrobila, biore witaminki, antybiotyk na gardlo i ciepla herbatke karmelowa co chwile...
#2892 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co... w środę oblałam wewnętrzny z jazdy... jutro mam powtórkę i jak nie zdam to się załamię... poza tym kończą mi się jazdy bo jutro 30;/ Dobrze, że chociaż testy zdałam w środę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Tzn. geografia i język obcy
![]() ![]() Jak dobrze pamiętam we Wrocku na Uniwersytet można było zdać z polskim i historią ![]()
#2894 |
Konto usunięte
|
laski czyli dal pewnosci... jak teraz wemze polskiP, ang R ,matme P (czyli obowiazk) i gegre R. a potem bede chciała, to będe mogła wyrzucić matme i wtedy Gegra mi wskoczy na miejsce obowiązku i bez problemu pozbęde sie matmy?
dajcie znać, to jutro bede pewniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Całego wątku nie przeczytałam, bo nie podołam, ale dopisuję się
![]() polski P, angielski R, geografia P, WOS R A jest gdzieś jakiś wątek o sukienkach na studniówkę? Bo sie zastanawiam, czy sobie nie uszyć i szukam inspiracji, ale nic nie moge znaleźć :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha no i facet na targach z UE mowił takiemu chłopakowi że jak zda matme rozsz to powinien sie dostać .. czyli tak samo jest z geografią, bo tak samo są liczone .. Wczoraj postanowiłam już tak na 100% że ide na studia do poznania ![]()
![]() |
#2897 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale chyba zdecydowałam tak jak wpisałam w deklaracji. ![]() Czyli geografia PP ( obowiązkowy ) i matematyka PR ( dodatkowy ) Chociaż nie wiem ![]() ![]() ![]() angelkaa - no własnie taką opcję tez mam. Tylko nie wiem co będzie najlepsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
wiecie co ... coś mi się robi, jak chcę dodać swój post i kilkakrotnie nie chce mi się włączyć strona .. :| Serwer chyba jest nieźle przeciążony;/
a jesteś na profilu matematycznym? Wiecie co... w środę oblałam wewnętrzny z jazdy... jutro mam powtórkę i jak nie zdam to się załamię... poza tym kończą mi się jazdy bo jutro 30;/ Dobrze, że chociaż testy zdałam w środę...[/quote] ja jestem na profilu informatycznym.. w technikum :| a jeśli chodzi o wątek Studniówkowy.. proszę bardzo ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276767&page=16
#2899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2900 |
Konto usunięte
|
Ja jestem na kierunku tech-ekom. Matematy to mam tak średnio, raczej ubogo, a geografia jeszcze gorzej. Wiem,ze sama będę musiała się dokształcać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie tegoroczne maturzystki.
![]() Dopisuję się, bo przyda mi się teraz wsparcie duchowe. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym zostawiła tak jak masz. Bo przecież mat będzie przedmiotem 4 dodatkowym i nawet jeśli PR Ci nie wyjdzie to i tak zdasz maturę. A warto powalczyć o lepszą przyszłość!
![]() |
#2903 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dobra wiadomosc
![]() 1 dzien do weekendu ![]() KUrde musze ta deklaracje oddac w koncu i wybrac temat z polaka ![]()
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Dopisuję się do wątku ^^
Dajcie spokoj ja się nie nadaję na maturzystke, czuje się ciągle tak dziecinnie, uczyc mi się nie chce ;/ no ale coż ;d A maturke zdaje z : polak, angol, gegra (te w podstawie) i dodatkowo biole (rozszerzona) Nie mam pojęcia na jakie dostane się studia z takimi przedmiotami ;| Pewnie na jakies przyrodnicze ale nie chce zbytnio na takie iśc ;/ CO ja będe po nich robić.....ale musze zdawac te przedmioty bo jestem na biochemie a wszystkie przedmioty poza gegra i biolą idą mi fatalnie ![]() Może mi doradzicie coś z tymi studiami?? EHHH... Czuję, że czeka mnie naukowa rzeźnia ![]() Ale ogólnie to cięszę się że juz kończę szkołe. 12 lat tej samej rutyny i przesiadywanie z bandą idiotów w klasach (a nie lubie swojej klasy) to już za dużo. Chcę już zacząć nowe życie, w nowym miescie, na studiach, o tak ![]() byle tylko zdac matureeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
z takimi przedmiotami mozna isc na wiele kierunkow ![]() ![]() przejzyj informatory,napewno znajdziesz cos dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
ja też bym chciała, zeby ktoś podjął za mnie decyzje w sprawie studiów
![]() ![]()
#2908 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry. przespałam w zasadzie całe popołudnie
![]() ![]() ![]() ![]() nika a może geo rozsz i matma jako dodatkowy? w ogóle naprawdę dobrze popatrz na uczelnię, bo na wiele wystarczy geo i język na ekonomię |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Dzisiaj na dodatkowym angielskim całe dwie godziny lekcyjne gadaliśmy o maturze rozszerzonej... ustnej. Myślałam, że tam tylko pisemny będziemy robić. ![]()
#2910 |
Rozeznanie
|
Agrestowa ja tez jestem na biochemie, ale ja zdaję rozszerzenie z biolii i chemii i podstawę z fizyki
![]() A dlaczego nie zdajesz chemii na podstawie? ![]() Sydunia... Również dzisiaj spędzam upojną noc z Panem CHEMIA ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.