![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną i nie chroni skutecznie przed ciążą.
Edit: nie napisalas ile h sie spóźniłas. czy az 24 h? bierzesz tyle czasu tab i partner nie konczy w Tobie? ( to juz nie na temat sprawy pytam z ciekawosci)
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2009-06-08 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem.Tylko biore te tabletki ladnych pare lat, zapomnialam raz... i myslalam ,ze mimo wszystko jakas ochrona jest...tym bardziej,ze tak jak napisalam chlopak nie skonczyl we mnie W takim razie nie wiem co mam robic ![]() Tabletki biore codziennie o 18 i zorientowalam sie ze zapomnialam wlasnie dzisiaj o tej porze wiec minelo rowne 24 h;/ Tak ,nie koczny ![]() ![]() Edytowane przez wiolaraczka Czas edycji: 2009-06-08 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie mniej prawdopodobne jest zajscie w ciaze przy stosunku przerwywanym niz pełnym stosunku. ale prawdopodobienstwo ciazy jest i musisz sie z tym liczyc.
#2886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
To ile lat zazywasz nie ma znaczenia.
#2888 |
Zadomowienie
|
No to pieknie
![]() To jakie jest prawdopodobienstwo waszym zdaniem ,ze moge byc w.....? Edytowane przez wiolaraczka Czas edycji: 2009-06-08 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny =) Mam nadzieje, że mi coś doradzicie, bo już się naszukałam i nie znalazłam nic sensownego...
Mam 19 lat, Yasminelle to moje pierwsze tabletki. Dopiero zaczęłam je brać, biore pierwszy blister, tabletke codziennie o 23..byłam na 8 tabletce, ale zgubiłam tabletki i pominęłam 9 i 10. Dzis powinnam wziąźć 11. Pominęłam już raz 3 chyba, ale zaraz rano po przebudzeniu mi sie przypomniało i wzielam, a nastepnie 4 wzielam normalnie tego samego dnia o 23, czyli wtedy co powinnam. Później wyczytałam, że to dobrze ze tak zrobiłam, ale to nie wazne..wracajac do sprawy..powinnam wziążć tą 9 i 10 tabletke dzis jeszcze.? A co z 11 ktora powinnam wziąźć dziś normalnie.? W sumie nie interesuje mnie zbytnio mozliwość zajścia w ciąże, bo jeszcze mi to nie grozi i nie ma po czym ;p Ale tak na wszelki wypadek =p ..czy jeśli teraz dokoncze to opakownie, zrobie przerwe, zaczne nowe opakowanie, to bede bezpieczna.? Prosilabym o odpowiedź dzis do 23, bo nie wiem czy mam wziąźć ta 11 czy nie dziś i co robić. Dzięki =) |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sie martwila, piszesz ze beirzesz tabletki wiele lat, ok ale one dzialają tylko wtedy gdzy bierzesz je zgodnie z ulotką - zapomnialas tabletki 24h a mozna spoznic sie 12 h czyli w momenie stosunku tabletki cie nie zabezpieczały. stosowalas tylacznie stosunek przerwywany - co nie jest metoda antykoncepcyjną. inaczej - wspolzylas bez zabezpieczenia. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
pominelas 2 tabletki? yy jak dla mnie nie ma sensu konczyc tego opakowania bo to juz sensu nie ma. ja bym je odstawila i zaczekala na okres i 1 dnia wziela i rozpoczeła nowe opakowanie i brala regularnie. na twoim miejscu do dnia okresu bym sie porzadnie zastanowila czy jest sens brac tabletki bo skoro jestes taka niesystematyczna i tak ma to wygladac to nie ma to sensu. ale poczekaj co inne ci doradzą.
![]() |
#2891 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje za odpowiedz =) W sumie nie jestem niesystematyczna tylko teraz jestem w trakcie matur i duzy stres ;p ..Ale wiem, że juz wiecej nie zapomne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
luckygirl
|
Cytat:
Tak czytam o tej migrenie i własnie ja też mam jakoś od kilku dni (akurat od momentu dostania @) straszliwy ból głowy,myślałam, że to może zatoki z początku,ale z drugiej strony to może byc też cos w rodzaju migreny. Jak myslicie? Dodam,że nigdy nie miałam takich bólów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez xIlonax Czas edycji: 2009-06-08 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
Małe sprostowanie...
Własnie obejrzalam moje opakowanie i okazało sie ,ze nie zapomnialam wziac tabletki a wrecz przeciwnie... Rzecz w tym ,ze ostatnio rozkleilo mi sie opakowanie i tabletki wypadly z tej tekturki...potem mialam problem z dopasowaniem jak to powinno byc(w ktora strone).I wczoraj biorac tabletke pomylilam sie tzn. zamiast niedzieli wzielam tabletke z wtorku a dzisiaj jak chcialam wziac zauwazylam ze niedzieli nie wzielam i wzielam dwie na raz.... I nie wiem co teraz? Nie bede miala po prostu ostaniej tabletki z opakowania.Co sie robi w takiej sytuacji? Troche zagmatwalam ,mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi ![]() Na niebiesko- tabletka, ktora wzielam wczoraj zamiast niedzielnej Na czerwono-tabletki ,ktora wzielam dzisiaj Edytowane przez wiolaraczka Czas edycji: 2009-06-08 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aaa i to jest moj pierwszy tydzien opakowania a nie 3ci wiec nie wiem czy to cos zmienia? przepraszam,ze truje ,ale jestem taka skolowana ta sytuacja ze nie moge zatrybic.... Zalapalam ![]() Edytowane przez wiolaraczka Czas edycji: 2009-06-08 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ejst twoj pierwszy tydzien brania ale jak rozumiem nie zapomnialas zadnej tabletki tylko zmienilas kolejnosc brania (co i tak nie ma znaczenia) wiec wezmiesz 20 tabletek -20 tabletka to 3 tydzien nie wezmiesz 21 - czyli tak jakbys zapomniala tabletki w 3 tygodniu brania. po 20 tabletkach robisz przerwe 7 dni.
![]() |
#2898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Ci slicznie za pomoc bo sama bym tego nie ogarnęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
Ja tylko chciałam podziękowac wdowie za odpowiedź, bo nie miałam wcześniej jak
![]() Mam nadzieję, że krwawienie już się więcej nie powtórzy a w razie czego w sierpniu i tak będę pewnie badana.. Ale jeśli któraś z Was miała podobną sytuacje to bede wdzięczna za radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem na tym forum nowa, tak wiec witam stałych bywalców.
Pisze tutaj, ponieważ lada dzień zacznę brać Yasminelle jako moje pierwsze tabletki (czekam na okres ). Dużo czytałam na ten temat na owym forum i dużo się dowiedziałam ![]() W związku z tym mam mały problem. Mam poluzowane więzadła w kostce i nie mogę chodzić ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
ja bym poczekala do nastepnego bo takie branie po 4 dniach to metlik w organizmie bedzie.
![]() |
#2904 |
Wtajemniczenie
|
2 pytania mam
tez zauwazylyscie ze urosly wam piersi i to przynajmniej o 1 rozmiar? Czy jesli przy pierwszym blistrze raz tabletke wzielam 5 godziny pozniej niż powinnam a tydzien pozniej 3 godziny pozniej niz powinnam. Jestem zabezpieczona? Bo na ulotce jest napisane ze jesli sie wezmie 12 godzin za pozno to wtedy trzeba wziac dodatkową. Nie mam co sie martwicc? A no i plamienia, mam je od poczatku przyjmowania tabletek, juz sie przyzwyczailam :ppp i jeszcze jedno pytanie czy jak pojde do gina zeby mi przepisal nst blistre z tabletkami to wezmie za to kase? Prywaciaż jeden wykorzystywacz? Ostatnio za jedno glupie badanie i wypisanie 1 paczki wzial 90zl ;/ Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-06-10 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. jestes zabezpieczona, gdybys spóźniła się z wzięciem tabletki o 12 godzin, to wtedy byłby problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Przyczajenie
|
![]()
Rano przyszła @ i zażyłam pierwszą w swoim życiu tabletkę. Po 2 godzinach zaczęło sie ze mną coś dziać ( byłam w domu )...zaczęłam się pocić, spadło mi ciśnienie, pojawiła się biegunka, omdlenia a na koniec 2 razy zwymiotowałam. Wszystko trwało z 1.5 godziny. Szczerze to posłałam do diabła tą tabletkę, wiedziałam ze zawsze na początku sa problemy, bo wiadomo organizm musi się przyzwyczaić do nowych substancji, ale tego co przeżyłam dzisiaj, nie chce juz więcej powtarzać.
Wy też tak miałyście z pierwszą (pierwszymi ) tabletkami ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
luckygirl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mialas robione badania zlecone przez ginekologa znaim zaczelas brac tabletki?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.