Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 19:19   #2881
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez wiolaraczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem Proszę napiszcie co zrobiłybyście na moim miejscu i czy mam sie czym martwic...
Yasminelle biore od jakiegos 1,5 roku( wczesniej przez 2 lata bralam Yasmin).W srode zaczelam nowe opakowanie, a dzisiaj okazalo sie,ze zapomnialam wczoraj wziac tabletki i dzisiaj o 18:00 wzielam dwie tabletki na raz. Problem w tym ,ze wczoraj współzylam ze swoim chlopakiem ,a pominiętą tabletke zauwazylam dopiero dzisiaj.Co prawda nie zrobil "tego" we mnie,ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, nigdy wczesniej nie zapomnialam tabletki...dlatego prosze was o rade...Powinnam sie martwic?
Pozdrawiam
Skoro to pierwszy tydzien to jest mozliwosc ciazy - patrz ulotka.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 19:26   #2882
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Skoro to pierwszy tydzien to jest mozliwosc ciazy - patrz ulotka.

A nie ma to nic do rzeczy,ze chlopak nie skonczyl we mnie?
wiolaraczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 19:32   #2883
kamila2006
Zakorzenienie

stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną i nie chroni skutecznie przed ciążą.

Edit: nie napisalas ile h sie spóźniłas. czy az 24 h?
bierzesz tyle czasu tab i partner nie konczy w Tobie? ( to juz nie na temat sprawy pytam z ciekawosci)

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2009-06-08 o 19:34
kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 19:36   #2884
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną i nie chroni skutecznie przed ciążą.

Rozumiem.Tylko biore te tabletki ladnych pare lat, zapomnialam raz... i myslalam ,ze mimo wszystko jakas ochrona jest...tym bardziej,ze tak jak napisalam chlopak nie skonczyl we mnie
W takim razie nie wiem co mam robic

Tabletki biore codziennie o 18 i zorientowalam sie ze zapomnialam wlasnie dzisiaj o tej porze wiec minelo rowne 24 h;/ Tak ,nie koczny bo ja bardzo bojazliwa jestem Co ty myslisz na ten temat? mam sie czym martwic?

Edytowane przez wiolaraczka
Czas edycji: 2009-06-08 o 19:38
Stary 2009-06-08, 19:38   #2885
kamila2006
Zakorzenienie

oczywiscie mniej prawdopodobne jest zajscie w ciaze przy stosunku przerwywanym niz pełnym stosunku. ale prawdopodobienstwo ciazy jest i musisz sie z tym liczyc.

Motywacja 100%

Stary 2009-06-08, 19:42   #2886
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
oczywiscie mniej prawdopodobne jest zajscie w ciaze przy stosunku przerwywanym niz pełnym stosunku. ale prawdopodobienstwo ciazy jest i musisz sie z tym liczyc.
Heh... to nie zle Myslalam,ze mimo wszystko skoro nie konczy we mnie + zazywanie tabletek tyle lat daje jakies gwarancje....
Stary 2009-06-08, 19:45   #2887
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Heh... to nie zle Myslalam,ze mimo wszystko skoro nie konczy we mnie + zazywanie tabletek tyle lat daje jakies gwarancje....
To ile lat zazywasz nie ma znaczenia.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-08, 19:46   #2888
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
To ile lat zazywasz nie ma znaczenia.
No to pieknie

To jakie jest prawdopodobienstwo waszym zdaniem ,ze moge byc w.....?

Czas edycji: 2009-06-08 o 19:54
Stary 2009-06-08, 20:15   #2889
xIlonax
Przyczajenie

Hej dziewczyny =) Mam nadzieje, że mi coś doradzicie, bo już się naszukałam i nie znalazłam nic sensownego...
Mam 19 lat, Yasminelle to moje pierwsze tabletki. Dopiero zaczęłam je brać, biore pierwszy blister, tabletke codziennie o 23..byłam na 8 tabletce, ale zgubiłam tabletki i pominęłam 9 i 10. Dzis powinnam wziąźć 11. Pominęłam już raz 3 chyba, ale zaraz rano po przebudzeniu mi sie przypomniało i wzielam, a nastepnie 4 wzielam normalnie tego samego dnia o 23, czyli wtedy co powinnam. Później wyczytałam, że to dobrze ze tak zrobiłam, ale to nie wazne..wracajac do sprawy..powinnam wziążć tą 9 i 10 tabletke dzis jeszcze.? A co z 11 ktora powinnam wziąźć dziś normalnie.?
W sumie nie interesuje mnie zbytnio mozliwość zajścia w ciąże, bo jeszcze mi to nie grozi i nie ma po czym ;p Ale tak na wszelki wypadek =p ..czy jeśli teraz dokoncze to opakownie, zrobie przerwe, zaczne nowe opakowanie, to bede bezpieczna.?
Prosilabym o odpowiedź dzis do 23, bo nie wiem czy mam wziąźć ta 11 czy nie dziś i co robić. Dzięki =)
xIlonax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 20:24   #2890
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem.Tylko biore te tabletki ladnych pare lat, zapomnialam raz... i myslalam ,ze mimo wszystko jakas ochrona jest...tym bardziej,ze tak jak napisalam chlopak nie skonczyl we mnie
W takim razie nie wiem co mam robic

Tabletki biore codziennie o 18 i zorientowalam sie ze zapomnialam wlasnie dzisiaj o tej porze wiec minelo rowne 24 h;/ Tak ,nie koczny bo ja bardzo bojazliwa jestem Co ty myslisz na ten temat? mam sie czym martwic?

ja bym sie martwila, piszesz ze beirzesz tabletki wiele lat, ok ale one dzialają tylko wtedy gdzy bierzesz je zgodnie z ulotką - zapomnialas tabletki 24h a mozna spoznic sie 12 h czyli w momenie stosunku tabletki cie nie zabezpieczały. stosowalas tylacznie stosunek przerwywany - co nie jest metoda antykoncepcyjną. inaczej - wspolzylas bez zabezpieczenia.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez xIlonax Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny =) Mam nadzieje, że mi coś doradzicie, bo już się naszukałam i nie znalazłam nic sensownego...
Mam 19 lat, Yasminelle to moje pierwsze tabletki. Dopiero zaczęłam je brać, biore pierwszy blister, tabletke codziennie o 23..byłam na 8 tabletce, ale zgubiłam tabletki i pominęłam 9 i 10. Dzis powinnam wziąźć 11. Pominęłam już raz 3 chyba, ale zaraz rano po przebudzeniu mi sie przypomniało i wzielam, a nastepnie 4 wzielam normalnie tego samego dnia o 23, czyli wtedy co powinnam. Później wyczytałam, że to dobrze ze tak zrobiłam, ale to nie wazne..wracajac do sprawy..powinnam wziążć tą 9 i 10 tabletke dzis jeszcze.? A co z 11 ktora powinnam wziąźć dziś normalnie.?
W sumie nie interesuje mnie zbytnio mozliwość zajścia w ciąże, bo jeszcze mi to nie grozi i nie ma po czym ;p Ale tak na wszelki wypadek =p ..czy jeśli teraz dokoncze to opakownie, zrobie przerwe, zaczne nowe opakowanie, to bede bezpieczna.?
Prosilabym o odpowiedź dzis do 23, bo nie wiem czy mam wziąźć ta 11 czy nie dziś i co robić. Dzięki =)

pominelas 2 tabletki? yy jak dla mnie nie ma sensu konczyc tego opakowania bo to juz sensu nie ma. ja bym je odstawila i zaczekala na okres i 1 dnia wziela i rozpoczeła nowe opakowanie i brala regularnie. na twoim miejscu do dnia okresu bym sie porzadnie zastanowila czy jest sens brac tabletki bo skoro jestes taka niesystematyczna i tak ma to wygladac to nie ma to sensu.
ale poczekaj co inne ci doradzą.

Motywacja 100%

Stary 2009-06-08, 20:35   #2891
xIlonax
Przyczajenie

Bardzo dziekuje za odpowiedz =) W sumie nie jestem niesystematyczna tylko teraz jestem w trakcie matur i duzy stres ;p ..Ale wiem, że juz wiecej nie zapomne Zobacze co inne doradza, ale chyba się Ciebie posłucham i odstawie..i tak mi nie potrzebne jeszcze, tylko tak na wszelki wypadek, bo wiadomo, żelepiej działać przed niż po =)
Stary 2009-06-08, 20:35   #2892
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
ja przed braniem tabletek i przez rok brania yasminelle tez mialam normalnie, 6-7 dni okres, co bylo meczace, bo krwawienie 'nachodzilo' mi na pierwsze dni nowych opakowan i nie moglam korzystac a nagle od 3-4 miesiecy krwawienie mi sie skrocilo (czyli po ok. 1,5 roku brania yasminelle) i teraz trwa 4 dni, maksymalnie czasami 5

a migreny wspolczuje
ja przed braniem Y miałam po 7 dni krwawienia,a odkąd biorę to trwa to 3 dni,teraz tylko ten ostatni mi się wydłuższa 2 dni, ale to prawdopodobnie przez operacje usunięcia torbiela.
Tak czytam o tej migrenie i własnie ja też mam jakoś od kilku dni (akurat od momentu dostania @) straszliwy ból głowy,myślałam, że to może zatoki z początku,ale z drugiej strony to może byc też cos w rodzaju migreny. Jak myslicie? Dodam,że nigdy nie miałam takich bólów.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 20:45   #2893
xIlonax
Przyczajenie

Question Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:

pominelas 2 tabletki? yy jak dla mnie nie ma sensu konczyc tego opakowania bo to juz sensu nie ma. ja bym je odstawila i zaczekala na okres i 1 dnia wziela i rozpoczeła nowe opakowanie i brala regularnie. na twoim miejscu do dnia okresu bym sie porzadnie zastanowila czy jest sens brac tabletki bo skoro jestes taka niesystematyczna i tak ma to wygladac to nie ma to sensu.
ale poczekaj co inne ci doradzą.
..a jeszcze mam pytanko..czy po tych 8 tabletkach co wzięłam, okres będę miała w tym samym czasie co zwykle, czy to uległo zmianie.? Bo tak się zastanawiam, że jak napisałaś, żebym przestała i wzięła nowe opakowanie w pierwszym dniu okresu, to musze na niego czekać do końca miesiaca czyli tak jak zwykle, czy nastapi teraz szybciej.?

Edytowane przez xIlonax
Czas edycji: 2009-06-08 o 20:46
Stary 2009-06-08, 20:45   #2894
wiolaraczka
Zadomowienie

Małe sprostowanie...
Własnie obejrzalam moje opakowanie i okazało sie ,ze nie zapomnialam wziac tabletki a wrecz przeciwnie... Rzecz w tym ,ze ostatnio rozkleilo mi sie opakowanie i tabletki wypadly z tej tekturki...potem mialam problem z dopasowaniem jak to powinno byc(w ktora strone).I wczoraj biorac tabletke pomylilam sie tzn. zamiast niedzieli wzielam tabletke z wtorku a dzisiaj jak chcialam wziac zauwazylam ze niedzieli nie wzielam i wzielam dwie na raz....
I nie wiem co teraz? Nie bede miala po prostu ostaniej tabletki z opakowania.Co sie robi w takiej sytuacji?
Troche zagmatwalam ,mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi

Na niebiesko- tabletka, ktora wzielam wczoraj zamiast niedzielnej
Na czerwono-tabletki ,ktora wzielam dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yasm.jpg (46,1 KB, 35 załadowań)

Czas edycji: 2009-06-08 o 20:53
Stary 2009-06-08, 20:53   #2895
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xIlonax Pokaż wiadomość
..a jeszcze mam pytanko..czy po tych 8 tabletkach co wzięłam, okres będę miała w tym samym czasie co zwykle, czy to uległo zmianie.? Bo tak się zastanawiam, że jak napisałaś, żebym przestała i wzięła nowe opakowanie w pierwszym dniu okresu, to musze na niego czekać do końca miesiaca czyli tak jak zwykle, czy nastapi teraz szybciej.?
ciezko okreslic ale okres raczej nie bedzie w terminie. obstawialabym ze sie spoźni. po prostu musisz czekac ja nie widze innego sensownego rozwiazania w twojej sytuacji.bedziesz dlalej konczyc opakowanie ale ono nie bedzie cie zabezpieczac to po co brac? te tabletki przydadza ci sie na czarna godzine.

Cytat:
Małe sprostowanie...
Własnie obejrzalam moje opakowanie i okazało sie ,ze nie zapomnialam wziac tabletki a wrecz przeciwnie... Rzecz w tym ,ze ostatnio rozkleilo mi sie opakowanie i tabletki wypadly z tej tekturki...potem mialam problem z dopasowaniem jak to powinno byc(w ktora strone).I wczoraj biorac tabletke pomylilam sie tzn. zamiast niedzieli wzielam tabletke z wtorku a dzisiaj jak chcialam wziac zauwazylam ze niedzieli nie wzielam i wzielam dwie na raz....
I nie wiem co teraz? Nie bede miala po prostu ostaniej tabletki z opakowania.Co sie robi w takiej sytuacji?
Troche zagmatwalam ,mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi
poniewaz strasznie to zagmatwane a ja mialam ciezki dzien wiec jezeli nie napiszesz mi kawa na ławe jak to bylo to ci nie pomoge. jesli nie zapomnialas wzielas wszystko to ok. jezeli wzielas 2 na raz to tez sie nic nie stanie. nie ma znaczenia ktory dzien tygodnia bierzesz bo kazda tab na ten sam sklad i mozesz je brac w wybiórczej kolejnosci. co do pogrubionego - patrz ulotka 3 tydzien brania strona 35. zapewne nie bedzie ci sie chcialo czytac to napisze - nic nie przeszkadza ze bedziesz miala o jedna tab mniej. po prostu wezmiesz tab przez 20 dni i robisz 7 dniowa przerwę.antykoncepcja bedzie zachowana. i zapamietaj na przyszlosc ze gdzy zapomnisz/zgubisz/zwymiotujesz cokolwiek tabletke w 3 tygodniu brania ( od 15-21 tab) to robisz od razu 7 dniową przerwe i 8 dnia nowe opakowanie.

Motywacja 100%

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-08, 20:55   #2896
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
ciezko okreslic ale okres raczej nie bedzie w terminie. obstawialabym ze sie spoźni. po prostu musisz czekac ja nie widze innego sensownego rozwiazania w twojej sytuacji.bedziesz dlalej konczyc opakowanie ale ono nie bedzie cie zabezpieczac to po co brac? te tabletki przydadza ci sie na czarna godzine.

poniewaz strasznie to zagmatwane a ja mialam ciezki dzien wiec jezeli nie napiszesz mi kawa na ławe jak to bylo to ci nie pomoge. jesli nie zapomnialas wzielas wszystko to ok. jezeli wzielas 2 na raz to tez sie nic nie stanie. nie ma znaczenia ktory dzien tygodnia bierzesz bo kazda tab na ten sam sklad i mozesz je brac w wybiórczej kolejnosci. co do pogrubionego - patrz ulotka 3 tydzien brania strona 35. zapewne nie bedzie ci sie chcialo czytac to napisze - nic nie przeszkadza ze bedziesz miala o jedna tab mniej. po prostu wezmiesz tab przez 20 dni i robisz 7 dniowa przerwę.antykoncepcja bedzie zachowana. i zapamietaj na przyszlosc ze gdzy zapomnisz/zgubisz/zwymiotujesz cokolwiek tabletke w 3 tygodniu brania ( od 15-21 tab) to robisz od razu 7 dniową przerwe i 8 dnia nowe opakowanie.
Dzieki wielkie za odp wyzej wkleilam fotke moze to Ci pomoze zrozumiec

Aaa i to jest moj pierwszy tydzien opakowania a nie 3ci wiec nie wiem czy to cos zmienia?
przepraszam,ze truje ,ale jestem taka skolowana ta sytuacja ze nie moge zatrybic....

Zalapalam Czyli tak: ostatnia tabletke powinnam wziac we wtorek ,ale tej tabletki nie bede miala wiec koncze opakowanie w pon=>potem 7 dniowa przerwa i zaczynam nowe opakowanie?

Czas edycji: 2009-06-08 o 21:03
Stary 2009-06-08, 22:04   #2897
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wielkie za odp wyzej wkleilam fotke moze to Ci pomoze zrozumiec

Aaa i to jest moj pierwszy tydzien opakowania a nie 3ci wiec nie wiem czy to cos zmienia?
przepraszam,ze truje ,ale jestem taka skolowana ta sytuacja ze nie moge zatrybic....

Zalapalam Czyli tak: ostatnia tabletke powinnam wziac we wtorek ,ale tej tabletki nie bede miala wiec koncze opakowanie w pon=>potem 7 dniowa przerwa i zaczynam nowe opakowanie?

to ejst twoj pierwszy tydzien brania ale jak rozumiem nie zapomnialas zadnej tabletki tylko zmienilas kolejnosc brania (co i tak nie ma znaczenia) wiec wezmiesz 20 tabletek -20 tabletka to 3 tydzien nie wezmiesz 21 - czyli tak jakbys zapomniala tabletki w 3 tygodniu brania. po 20 tabletkach robisz przerwe 7 dni.

Motywacja 100%

Stary 2009-06-08, 22:10   #2898
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
to ejst twoj pierwszy tydzien brania ale jak rozumiem nie zapomnialas zadnej tabletki tylko zmienilas kolejnosc brania (co i tak nie ma znaczenia) wiec wezmiesz 20 tabletek -20 tabletka to 3 tydzien nie wezmiesz 21 - czyli tak jakbys zapomniala tabletki w 3 tygodniu brania. po 20 tabletkach robisz przerwe 7 dni.
Zgadza sie.Nie zapomnialam tylko wzielam w zlej kolejnosci,potem tego nie zauwazylam i wzielam dwie zamiast jednej... Ehhhhh, gapa ze mnie...
Dziekuje Ci slicznie za pomoc bo sama bym tego nie ogarnęła
Stary 2009-06-09, 12:43   #2899
beinvisible
Przyczajenie

Ja tylko chciałam podziękowac wdowie za odpowiedź, bo nie miałam wcześniej jak Pewnie tak zrobię, że jeśli wszystko się uspokoi to zbagatelizuje.

Mam nadzieję, że krwawienie już się więcej nie powtórzy a w razie czego w sierpniu i tak będę pewnie badana..

Ale jeśli któraś z Was miała podobną sytuacje to bede wdzięczna za radę.
beinvisible jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-09, 18:27   #2900
Karolla2311
Przyczajenie

GG do Karolla2311
Red face Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Jestem na tym forum nowa, tak wiec witam stałych bywalców.
Pisze tutaj, ponieważ lada dzień zacznę brać Yasminelle jako moje pierwsze tabletki (czekam na okres ). Dużo czytałam na ten temat na owym forum i dużo się dowiedziałam
W związku z tym mam mały problem. Mam poluzowane więzadła w kostce i nie mogę chodzić ( ), i ortopeda przepisał mi kapsułki "cyclo3fort". Czytam "preparat może być rownież zastosowany do zahamowania krwawienia z dróg rodnych lub plamienia, wtedy gdy są one spowodowane zastępowaniem środkow antykoncepcyjnych z użyciem małych dawek progestagenu lub wkładką wewnątrzmaciczną. Moje drogie powiedzcie mi, czy te kapsułki maja jakiś wpływ na tabletki antykoncepcyjne ?
Karolla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 19:36   #2901
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolla2311 Pokaż wiadomość
Jestem na tym forum nowa, tak wiec witam stałych bywalców.
Pisze tutaj, ponieważ lada dzień zacznę brać Yasminelle jako moje pierwsze tabletki (czekam na okres ). Dużo czytałam na ten temat na owym forum i dużo się dowiedziałam
W związku z tym mam mały problem. Mam poluzowane więzadła w kostce i nie mogę chodzić ( ), i ortopeda przepisał mi kapsułki "cyclo3fort". Czytam "preparat może być rownież zastosowany do zahamowania krwawienia z dróg rodnych lub plamienia, wtedy gdy są one spowodowane zastępowaniem środkow antykoncepcyjnych z użyciem małych dawek progestagenu lub wkładką wewnątrzmaciczną. Moje drogie powiedzcie mi, czy te kapsułki maja jakiś wpływ na tabletki antykoncepcyjne ?
Tego akurat nie wiem ale jeśli lekarz coś przepisuje to powinnas go o to zapytac.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 21:06   #2902
xIlonax
Przyczajenie

Question Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Jednak odstawiłam tabletki tak jak poradziłyście. Ale właśnie chyba okres sie nie spóźni, bo dostałam dziś czyli po 4 dniach od ostatniej tabletki...w sumie zastanawiałam sie czy to nie zwykłe plamienia, bo sądziłam że po takiej ilosci tabletek to nie powinien sie jeszcze rozlegulować, ale sądząc po obfitości to jednak nie plamienie No i tak się zastanawiam, czy powinnam znów zacząć brać tabletki, czy poczekać do nastęonego.?
Stary 2009-06-10, 10:44   #2903
kamila2006
Zakorzenienie

ja bym poczekala do nastepnego bo takie branie po 4 dniach to metlik w organizmie bedzie.

Motywacja 100%

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 12:56   #2904
olalola24
Wtajemniczenie

2 pytania mam
tez zauwazylyscie ze urosly wam piersi i to przynajmniej o 1 rozmiar?
Czy jesli przy pierwszym blistrze raz tabletke wzielam 5 godziny pozniej niż powinnam a tydzien pozniej 3 godziny pozniej niz powinnam. Jestem zabezpieczona? Bo na ulotce jest napisane ze jesli sie wezmie 12 godzin za pozno to wtedy trzeba wziac dodatkową. Nie mam co sie martwicc? A no i plamienia, mam je od poczatku przyjmowania tabletek, juz sie przyzwyczailam :ppp

i jeszcze jedno pytanie czy jak pojde do gina zeby mi przepisal nst blistre z tabletkami to wezmie za to kase? Prywaciaż jeden wykorzystywacz? Ostatnio za jedno glupie badanie i wypisanie 1 paczki wzial 90zl ;/

Edytowane przez olalola24
Czas edycji: 2009-06-10 o 12:58
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 12:58   #2905
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
2 pytania mam
Czy jesli przy pierwszym blistrze raz tabletke wzielam 5 godziny pozniej niż powinnam a tydzien pozniej 3 godziny pozniej niz powinnam. Jestem zabezpieczona? Bo na ulotce jest napisane ze jesli sie wezmie 12 godzin za pozno to wtedy trzeba wziac dodatkową. Nie mam co sie martwicc? A no i plamienia, mam je od poczatku przyjmowania tabletek, juz sie przyzwyczailam :ppp
1. tak
2. tak

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 12:59   #2906
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
2 pytania mam
1. mnie nie urosły o rozmiar, troche tak, ale hmm moze bardziej sie wypełniły ;p
2. jestes zabezpieczona, gdybys spóźniła się z wzięciem tabletki o 12 godzin, to wtedy byłby problem.
lm77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 18:10   #2907
Karolla2311
Przyczajenie

GG do Karolla2311
Unhappy Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Rano przyszła @ i zażyłam pierwszą w swoim życiu tabletkę. Po 2 godzinach zaczęło sie ze mną coś dziać ( byłam w domu )...zaczęłam się pocić, spadło mi ciśnienie, pojawiła się biegunka, omdlenia a na koniec 2 razy zwymiotowałam. Wszystko trwało z 1.5 godziny. Szczerze to posłałam do diabła tą tabletkę, wiedziałam ze zawsze na początku sa problemy, bo wiadomo organizm musi się przyzwyczaić do nowych substancji, ale tego co przeżyłam dzisiaj, nie chce juz więcej powtarzać.
Wy też tak miałyście z pierwszą (pierwszymi ) tabletkami ?
Karolla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 18:17   #2908
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
hmm organizm na taką zmianę (w sensie yasminelle-coś innego-znów yasminelle) może zareagować różnie - może znów tolerować yasminelle, ale może też wariować (znam wiele takich przypadków, że przy powrocie do 'dobrych'', branych wcześniej tabletek nie jest już tak pięknie)
no ale co organizm to inna reakcja, ciężko określić jak będzie u Ciebie
Własnie dlatego się zastanawiam, póki co po Yasminelle nie mam żadnych skutków ubocznych poza powiększeniem piersi i suchością pochwy.

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
nie bój się przybrania na wadze - jeśli zobaczysz, że coś jest nie tak - od razu skonsultujesz się z lekarzem - nikt nie da Ci gwarancji, że nie przytyjesz, ale to tylko od Ciebie zależy co z tym fantem zrobisz (zawsze można zmienić lub odstawić)
Wiem, ja się tylko boję tego, że przytyć jest bardzo łatwo a zrzucić o wiele trudniej - szczególnie jeśli brak silnej woli - już jest mnie dużo za dużo i nie mogę sobie z tym poradzić
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 20:08   #2909
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Rano przyszła @ i zażyłam pierwszą w swoim życiu tabletkę. Po 2 godzinach zaczęło sie ze mną coś dziać ( byłam w domu )...zaczęłam się pocić, spadło mi ciśnienie, pojawiła się biegunka, omdlenia a na koniec 2 razy zwymiotowałam. Wszystko trwało z 1.5 godziny. Szczerze to posłałam do diabła tą tabletkę, wiedziałam ze zawsze na początku sa problemy, bo wiadomo organizm musi się przyzwyczaić do nowych substancji, ale tego co przeżyłam dzisiaj, nie chce juz więcej powtarzać.
ja nie miałam aż takich przeżyc,chciało mi się tylko spac w pierwszym tygodniu :p;

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 21:17   #2910
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
nie.
czy mialas robione badania zlecone przez ginekologa znaim zaczelas brac tabletki?

Motywacja 100%

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości