|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Kamiliano jeśli 2 etap tak jak wieść głosi ma być w listopadzie to pisma też pewnie wyślą w listopadzie. Zadzwonią raczej szybciej ale też potrafią czekać prawie do ostatniej chwili tak więc trenuj bo nigdy nic nie wiadomo he he
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
Aniusia1650 ja w przyszłym tygodniu wbijam do Karpackiego oddziału
Gratki Mariusz85
|
|
|
|
#2883 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kurde, Stranger bylem w zeszlym tygodniu w kraju, mialem rozplanowany grafik co robie w kazdy dzien. I jak na zlosc rozchorowalem sie na dwa dni i dokumentow nie zawiozlem. W moim przypadku to bedzie jakies 300 km do Przemysla. Pozostaje mi umowic sie jakos na listopad. |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Grbski no to pech
ale nic straconego, najważniejsze że wszystko wróciło do normy ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Tylko pamiętaj żeby wcześniej zadzwonić bo umawiasz się na konkretny dzień i godzinę ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Katiusz a co u ciebie
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
Widzę, że po pewnym przestoju na forum zrobiło się całkiem gwarno ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Stranger, stara bida ciągle czekam Rozmawiałam dzisiaj ze swoimi kadrami i zaczęli coś przebąkiwać o terminie ważności psychotestów Moje kończą mi się pod koniec roku i prawdopodobnie będę musiała je powtarzać---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Niczego konkretnego się nie dowiedziałam, usłyszałam sakramentalne: PROSZĘ CZEKAĆ NA INFORMACJĘ, ODEZWIEMY SIĘ DO PANI uwielbiam to![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Stranger, a Ty jak stoisz z testami? |
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
No ale jak to
Katiusza, przecież jeśli cię wcielą w grudniu (oby) to nie będziesz chyba musiała powtarzać? Mi się testy kończą za 2-3 tygodnie i zaczynam mieć nowego schiza - jak dzwoni moja komórka to ze strachem patrzę czy to nie oni (kadry). Niby u nas się tak nie czepiają ale kto to wie co będzie . Niezły młyn. Najpierw człowiek czeka i błaga żeby się odezwali
|
|
#2887 |
|
Rozeznanie
|
to dlatego powinno na zawsze zostać że służba trwa 15 lat, bo taka rekrutacja niejako zabiera nam 10 lat "zdrowia"
![]()
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się - możemy zgłosić to do NSZZSG jako postulat
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
hehe to trzeba by było znowu pikietę pod sejmem zrobić
..."nasze" związki i tak juz o to walczą
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
czy coś wam to mówi? ...... Turbodymoman zaskoczył kadry. Czekał 2 lata.
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Do wszystkich dopiero składających papiery - nie zwracajcie uwagi na "weteranów" wy też kiedyś znajdziecie się w tym stanie umysłu he he
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
hehe Turbodynamomen
...a swoją drogą Stranger to my już zaczynamy gadać jak stare dziadki ![]() (bez obrazy)..tylko straszymy nowych jak to źle, jak to niedobrze, ile trzeba czekać..hehe "zrzędy" i tyle ![]() ![]() ...
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
chyba tak
a co będzie potem?---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- hi hi forum 10 lat później - "a czy pamiętacie jak w 2009 ...."
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
a na pytania "jak wygląda rekrutacja" będziemy odpowiadać "eh przeczytaj ostatnie 30569 stron to się na pewno dowiesz" . Idę spać bo zbyt wielka głupawka mnie ogarnia
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Strangegirl ja i tak już chyba znajduje sie w takim stanie umysłu jak wy "weterani" moja duża skłonnosć do empati powoduje, że przeżycia innych stają się moimi hehehe
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
he he Sabine nie ma sprawy
tak naprawdę wcale nie jest tak źle a w dodatku jak widać można się z tego pośmiać
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie widze, że poczucia humoru to wam nie brak
i dobrze hehe Może i nie jest źle, szkoda tylko, że to tak długo trwa. Ja o ile się uda to na 2 etapie ( i o ile) będe pewno w przyszłym roku i zostaje się bez pracy masaja poprostu. Ale co tam pobęde sobien pasożytem i poobijam się. |
|
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie nie dość, że długo to jeszcze ten kryzys
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Stranger, Rafał, dobrze, że wam jeszcze humorki dopisują!!!
Moi znajomi i rodzinka mają ze mnie niezły ubaw!Pytają, czy nie pomyliłam instytucji Radzą mi sprawdzić, czy nie staram się do NASA Po takiej rekrutacji spokojnie mogą wysłać nas na Marsa bu hah ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
Katiuszaaa - będziesz pierwszą Polką na Marsie
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
no no ciekawa teoria, hehe ale chyba nawet ci z NASA nie przechodzą takiej rekrutacji
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Strangergirl ile czekałaś na wyniki rozmowy kwalifikacyjnej z bosg??
sami dzwonią czy trzeba się jakoś dowiadywać??? ja jestem już po i jestem zadowolona z rozmowy ale zobaczę jaka będzie ich decyzja!!! Oby sie udało
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Hej Ju Kr
. Mi powiedzieli że do 3 tygodni dadzą znać i ni mniej ni więcej zadzwonili równo po 3 tygodniach. Od razu też podali datę na psychologa.---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- a czekali na rozmowę jeszcze jacyś szczęśliwcy ? ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- I pamiętaj Ju Kr. Ponieważ z dniem dzisiejszym dołączyłaś do grona wiecznie oczekujących na odpowiedź musisz wiedzieć że złota zasada rekrutacji brzmi "najlepszą informacją jest brak informacji"
|
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Ju Kt no to super że juz jesteś po rozmowie i że masz miłe wrażenie po niej
ja złożyłam do Nadbużańskiego ale dopiero za 2 miesiące maja zapraszać na rozmowy a do chełma mam jakieś 150 km - a więc całkiem malutko
|
|
|
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
Strangergirl wiesz a mni ic nie mówilo że mnie powiadomia i kiedy powiedzieli tylko dziekujemy pani?? To zaczynam się niepokoić.
tak Czekali Przede mną był jeden Chłopak i po mnie czekało jeszcze dwóch a jak wychodziałam to na biurze przepustek mijałam sie jeszcze z dwoma. Takze byłam sama na 5 mężczyzn. EdaF pytali o zainteresowania, motywacja do pracy w sg, shengen, sasiedzi Polski, zadania sg, ministrowie, i już dokładnie nie pamiętam. Ale myśle że bedzie dobrze!! |
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Hej Edaf ja Ci mogę napisać co mnie pytali na rozmowie: oczywiście krótka autoprezentacja, kto jest ministrem spraw wewnętrznych i administracji??? dlaczego straż graniczna?? ile jest województw?? pole rombu hehehe??? kiedy weszliśmy do schengen??? Jakie państwa graniczące z Polską są w schengen??? czego dotyczy schengen??? to narazie tyle co pamiętam jak mi się coś przypomni jeszcze to napiszę
PozdrawiamJukr nie denerwuj się mi też nic nie powiedzieli po rozmowie, też podziękowali i tyle, a potem telefon z kadr po jakimś czasie i wynik pozytywny oraz zaproszenie na psychotesty. Ale jak jesteś zadowolona z rozmowy to na pewno będzie dobrze trzymam kciuki. No niestety tak jak wszyscy tutaj piszą trzeba czekać i tyle >Pozdrawiam
Edytowane przez beti388 Czas edycji: 2009-09-23 o 17:52 |
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Beti388. a Ty też jesteś z bosg??? pewnie czekasz już na szkółkę!!
![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- a po tej informacji o pozytywnym wyniku rozmowy to ile mniej więcej czeka się na psychotesty??? |
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
ju kr to zależy od Twojego oddziału, jak bardzo im się spieszy z "obrobieniem" kandydatów. Ja złożyłam dokumenty 18.09 a 01.10 byłam już po psychotestach... stranger czekała 3 tyg.
jak tak czytam o co wypytywali Was na rozmowie to aż się włos jeży ja miałam nie dość że mega krótką rozmowę to w dodatku o pierdołach
|
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Ja mam natomiast pytanie "z innej beczki"- czy ktoś z was orientuje się kiedy wyjechali ludziska na szkolenie do Koszalina i na ile miesięcy (tzn na 6-7 czy 9 miesięcy)? Bo jakoś nie mam siły szukać znów po wszystkich stronach naszego forum :/
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
Beti, Ju kr - babeczki dzieki za podpowiedź
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

ale nic straconego, najważniejsze że wszystko wróciło do normy 
Katiusza, przecież jeśli cię wcielą w grudniu (oby) to nie będziesz chyba musiała powtarzać? Mi się testy kończą za 2-3 tygodnie
i zaczynam mieć nowego schiza - jak dzwoni moja komórka to ze strachem patrzę czy to nie oni (kadry). Niby u nas się tak nie czepiają ale kto to wie co będzie 

a co będzie potem?
i zostaje się bez pracy masaja poprostu. Ale co tam pobęde sobien pasożytem i poobijam się.

musisz wiedzieć że złota zasada rekrutacji brzmi "najlepszą informacją jest brak informacji"
tak Czekali Przede mną był jeden Chłopak i po mnie czekało jeszcze dwóch a jak wychodziałam to na biurze przepustek mijałam sie jeszcze z dwoma. Takze byłam sama na 5 mężczyzn.