|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Jenny nie ma sprawy - musimy sobie pomagać
A z ZUSem to nie mam przelewanych składek na OFE, a to dlatego, ze pracodawca nie płaci składek od 3 lat I też się zastanawiałam nad zmianą pracy, ale niestety nasza branża jest taka, że wpływy gotówki są raz na jakiś czas ![]() Bambusiek jakoś się przemyci Jak coś pomozemy i z pustymi rękami też nie wypada przyjść ![]() Nie bój się Kochana tej wizyty - trzymam kciuki, żeby było ok I mam nadzieję, że TŻ się odezwie Honolinko nie wiem już na jaką salę mamy zmienić A Twój przyszły szwagier gdzie robi wesele? Zazdroszczę, że możesz tak późno wstawać I nie smuć się - już niedługo się zobaczysz z TŻ Elunka do odważnych świat należy - jeśli większe pieniążki to czemu nie Niunia jakie ciasto pieczesz? Na samą myśl mi slinka leci I jak ja mam schudnąć jak ja taki łasuch jestem Isabele ten poniedziałkowy leń chyba wszystkich dotyka, zwłaszcza że weekend był trochę dłuższy
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-08-17 o 11:56 |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek - Zobaczysz wszystko będzie dobrze!
![]() elunka88 - na Twoim miejscu zmieniłabym pracę. isabele - siedzieć z Nami na wizażu ![]() niunia 32 - mniam!
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia normalnie skrętu kiszek można dostać na sam dźwięk
![]() Jenny powód jest super Już to kiedyś Isabele mówiłam ![]() Dziewczynki, a ja Was zapytam - ile macie i czy w ogóle macie osoby do przenocowania? I jak to rozwiązujecie - czy macie salę z pokojami na górze czy załatwiacie pokoje poza salą? |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
co do noclegów, to my mamy pokój dla siebie przy sali i jeden wzięliśmy dla dzieci, jakby były zmęczone. potem ewentualnie ktoś może tam zostać. a tak to będziemy odwozić gości do domu, bo w sumie nie daleko będą mieli... jedynie rodzina ze szczecina będzie u rodziców w domu
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Sala, która obecnie mamy zarezerwowaną czyli Arkadia nie ma noclegów, jutro zapytam czy jest chociaż pokój dla PM ale z tego co pamiętam to wątpię, ale i tak TŻ powiedział, żebym się o noc poślubną nie martwiła, bo on coś wymyśli hihi
. A co do gości to z Jego strony będzie 6os (jeśli przyjadą) do przenocowania, ale to pewnie będą spać u niego w domu, a z mojej strony 17-19os (jeśli przyjadą). U nas w domu możemy przenocować max 4 os, dlatego zastanawiamy się z mamą nad wynajęciem pokoi w hotelu albo całego domku (tylko muszę zapytać siostrę TŻ-a o namiary, gdzie mieli sylwestra-domówkę).
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, to jest skandal!! Nie mam nawet czasu pogadać przez telefon z kumpelą
coś dzisiaj dużo klientów... a co Was??
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak spokój wakacyjny, ale jak się rok akademicki zacznie, to na forum pewnie czasem nie zdążę spojrzeć
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szefowa kazała mi coś tam robić, więc robię, ale żeby mi się chciało jak mi się nie chcę ![]() Kurczę my też myśleliśmy, żeby zarezerwować cały hotel dla gości tych starszych, a dla młodych taki gościniec w mojej miejscowości. Ale za każdym razem jak spotykam brata TŻ to nas męczy, że nie wzięliśmy jego sali, bo ma pokoje. Ale tego, że było strasznie gorąco, głośno i nie dało się porozmawiać tylko trzeba było krzyczeć do siebie, a tańczyło się po śliskich płytkach to tego nie widzi W sumie u góry jest pokoik do zostawienia prezentów i nawet do przespania się, ale niestety nie ma łazienki u góry, a ta by się przydała Cholercia może za 2 lata troszkę zmienią
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-08-17 o 13:56 |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do noclegów to my mamy tylko z 6 osób z zagranicy i liczę ze będą nocowali tam gdzie zawsze kiedy przyjeżdżają a poza tym parę osób ze studiow Tź i im załatwimy gdzieś miejsce- może u nas w domu albo w jakimś hotelu, chociaż ja jestem zdania ze ja zapraszam na slub i wesele i goście powinni sami o noclegu pomyśleć, szczególnie jak bardzo dużo ma sie gości przyjezdnych w naszej sali maja powstać jakieś pokoje więc jeszcze zobaczymy ![]() Niunia32 uwielbiam gruszki i ciasto więc na pewno będzie pyszne ![]() Ivona84 mój ojciec też miał problem z ZUSem i do dzisiaj go nie rozwiązał, a też chodziło o składki, bo one przecież są oprocentowane i oni tych odsetek już nie naliczą ale tak średnio sie orientuję o co chodziło ![]() Bambusiek powodzenia na wizycie ![]() Elunka88 ja bym zmieniła skoro są większe szanse awansu ![]() JennyAniolek Ty lubisz horrory? ja lobię ale zazwyczaj widzę niewiele ![]() Pochwalę się fotkami z gór jak tylko dostanę je od Tż
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Stysik - horrorów nie lubię, ale thrillery tak
![]() elunka88 - wszystko dobrze piękna pogoda za oknem
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także myślę, że jedne będzie dla dzieci a drugi taki awaryjny - jakby ktos nie wytrzymał. A tak to chyba będziemy gości przenocowywać u mnie w domku. I jeszcze włascicielka jak podpisywaliśmy umowę mówiła, że mają jeszcze dodatkowe 2 czy 3 pokoje urządzić ale co z tym będzie to sie okaże Cytat:
![]() Dobrze że Tż jest w pracy bo tak to juz by na mnie krzyczał że siedzę na wizażu
|
||
|
|
|
#2893 |
|
Konto usunięte
|
ivona84 mój przyszły szwagier ma wesele w sali w Strawczynku,w takiej większej. A jeśli chodzi o pokoje to w naszej sali są chyba cztery pokoje,które będą dla dzieci i dla tych co już "nie będą mogli"
. A jeśli chodzi o osiby przyjezdne to nie bede miala ich duzo . A tych co przyjadą ulokujemy w ktorymś hotelu w Kielcach .
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow
już prawie 15 zaraz zmykam do domku, nadrabiać zaległości weekendowe w pisaniu pracy mgrDziewczyny właśnie dostałam urlop i od soboty mam wolne zostałam uziemiona przez moją mgrNasza sala na razie ma tylko pokój dla PM, ale właśnie trwają prace remontowe i wykańczają nowe pokoje, które na pewno będą gotowe za dwa lata dodatkowo w planach mają zabudować taki piękny duży taras do którego wchodzi się przez wielkie drzwi balkonowe w sali.
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Isabele ja też zaraz do domku i jestem przeszczęśliwa
![]() I widzę, że mało PM ma do przenocowania sporo osób, a jak coś to oddzielny hotel - nie jestem sama Ale w mojej sali co roku coś robią, więc może się zwiększy ilosć pokoi
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze godzinka i też zmykam...jutro muszę znowu dzwonić do szefa o wolne, tylko przecież mu nie powiem że idę na rozmowę w sprawie pracy
Jeśli chodzi o pokoje to my nie mamy takiego problemu. Większość rodziny mieszka blisko. A mój chrzestny i drugi brat taty będą pewnie nocować u babci i ciotki.
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
witam. switny ten kalendarz i dziekuje za dopisanie mojej skromnej osoby
.a tak poza tym to normalnie sie dzisiaj gotuje. mam pokoj z oknem na zachod i od 13 slonce mi swieci tak ze w pokoju mam 28 stopni C. rozplywam sie prawie .milego popoludnia wszystkim zycze i uciekam robic obiadek
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nie umiem Wam wszystkim odpisywać Ale ogólnie pytałyście na jakim filmie byliśmy --> "Załoga G" to o świnkach morskich, które są tajnymi agentami :P Super filmek polecam ![]() Wczoraj cała niedziele spedziliśmy razem.. Byliśmy w Krakowie na lotnisku, o Katowice też zachaczliśmy, przy okazji powoziliśmy sie luksusowym volvo ![]() Bo my jezdzilismy do klientów i dawaliśmy im auta i odbieraliśmy od nich. W sensie mój miał zlecenie z wypożyczalni samochodów i mnie wziąl ze sobą Później kolacyjka, wspólna kąpiel i takie tam :P![]() a jakież to moje zdziwienie dziś było jak zadzwonił mi budzik o 4 rano (bralam sobie wolne w pracy) i mysle.. kurde.. juz dzis trzeba wracac.. ale mialam kryzys Teraz niedawno poszłam spać i przekimałam z 2 gpodzinki ojoj teraz taka niedorobiona jestem Miłego dzionka
|
|
#2900 | ||
|
Lena
|
Cytat:
Cytat:
Elunka- ja bym zmieniła prace.!! Może wszystko ci się ułóży i nie będzie tak źle. a awans i lepsza kasa, zawsze się przyda!!!! może i ze studiami też sie jakoś pozytywnie rozwiąże! i nie będzie tak źle!
|
|
|
#2901 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Naczytałam się, że ho ho, ale przeczytałam wszystko co naskrobałyście jak mnie nie było... Niestety na wszystko nie mogę odpowiedzieć
Ivonko wszystkiego najlepszego kochana, dużo zdrówka, miłości i żebyś spełnienia wszystkich marzeń- spóźnione, ale szczere ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może spróbuj ich namówić, żeby w 2010 roku wesele zrobili "wilk syty i owca cała"... bo 3 tygodnie różnicy to naprawdę niewiele ![]() Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;13717438]Dlatego ja zamierzam prosić ludzi dużo wcześniej,aby w razie czego,jakby mi dużo osób odmówiło,by móc zaprosić więcej znajomych czy coś. Wiecie rozumiem,jak ktoś się pochoruje i nie może przyjść,czy praca czy coś takiego,ale takie błahe powody typu wczasy,to już mnie po prostu rozwalają na łopatki! [/QUOTE] Dobry pomysł - też tak zrobimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A przy okazji - czekam na relację z weekendu ![]() Cytat:
ja zobaczę jak będzie frekwencja rodziny wyglądać i czy ktoś od razu zapowie, że go nie będzie, bo jak będzie mniej osób niż planuję to wtedy takie osoby zaproszę ![]() Cytat:
Ale się rozpisałam ... chciałabym jeszcze więcej na te tematy o których pisałyście- suknie, jedzonko, ale chyba byście mnie ukatrupiły Współczuje Dziewczyny problemów zdrowotnych bambusiek fajne sobie wyprawy wybrałaś ... a dużo chodzisz po Tatrach? Ta Orla - szacun A co do Rysów to powiem Wam, że jestem zszokowana, że wychodziły osoby, które chyba pierwszy raz z łańcuchów korzystały... i nie ma się wtedy co dziwić, że po wyjści stwierdziły, że schodzą stroną słowacką ... zawsze mnie zastanawia jak można wyjść w góry nie wiedząc nic o trasie Ja schodziłam z Rysów to w ogóle hardcor Przepraszam, że tak nie na temat ślubu się rozpisałam ...
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
kopikos gratuluje samochodu isabele widze ze miałas gosci tak jak ja. Musiałam wszędzie z nimi jeździć. W sobote pływaliśmy statkiem po wiśle. Dzieci miały radoche w ogóle tak się nachodziłam przez weekend jak dawno juz nie. A dzieci kuzynki to takie łobuzy dwa ze szok sekundy nie usiądą. Młodszy spał ze mna i ani sekundy nie usnełam bo tak strasznie się wiercił![]() ivona84 ja będę miała ok 60 os do przenocowania. Jak nie wiecej i dlatego wybrałam te dwie sale bo one maja pokoje od razu. Nie będę musiała jeszcze dodatkowo płacić za odworzenie gości do hotelu a pewnie tez dostane jakiś rabacik na pokoje skoro wesele bedzie w tym samym lokalu
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
Nareszcie znalazłam czas żeby tu zajrzeć widzę, ze mam dość zaległości ale w weekend nie miałam czasu bo ciągle się coś działo Przepraszam ale nie odpiszę dzisiaj każdej z osobna Podziękowania dla Jenny za kalendarzyk ![]() Jestem troszkę przeziębiona na zmianę kicham i smarkam i w dodatku gardło mnie dziwnie boli a może to jakaś alergia? Życzę wszystkim miłej reszty dnia niedługo tu znowu zajrzę to wszystko przeczytam ![]()
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
hecate5 już dawno się zastanawiam nad tym rejsem po Wiśle. Jak długo taki rejs trwa?? Płynęliście aż do Tyńca?? Weekend był dla nas wyczerpujący no i teraz z TŻ sprzątamy mieszkanko
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Że tak powiem...mam nadzieje że to będzie 2011 bo w 2010 już nie damy rady
|
|
|
|
#2906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My płynęliśmy gondolkami bo tym chciały dzieci. I trwało to pół godziny. Najpierw od wawelu na salwator i z salwatoru pod most piłsudskiego i spowrotem pod wawel. Ja też musiałam sprzątać mieszkanie po ich wyjeździe. Wiadomo jak to dzieci , bałaganią i wszystko wyciagaja. Isabele w jakiej częsci krk mieszkasz?
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
honolinka nie płacz. Wiem co czujesz, kiedy jestem z TŻ 24/24 to też chce mi sie płakać jak trzeba wracać do normalności.
niunia ciesze się, że wypas się udał ![]() ivonka nie zawsze płaczę za Tż. CZasami też mam go dośc hehe. elunka u mnie nie płaci się za salę, tylko za gości. Na dzień dzisiejszy jest 190 zł za osobę, a dwa lata temu było coś koło 130, więc aż boję sie myśleć jaką cęnę dostaniemy podpisując za rok umowę. kopikos ja lubię fordy mondeo. Choć mondeo mojego TŻ, a właściwie jego rodziców było pechowe, bo najpierw miał wypadek brat TŻ, a później Tż. Ale to na pewno ta felerna sztuka, więc u Ciebie będzie dobrze. Cwaniura z tym podświetlanym lusterkiem hehe. Jenny niestety nie miałam aparatu tego wieczoru kiedy spadały gwiazdy. A szkoda.. elunka ja jestem w podobnej sutuacji co Ty jeślichodzi o pracę. jest fajnie osoby też super (no możepoza kilkoma ale tacy są wszędzie), szefostwo super wyrozumiałe, ale za mało zarabiam, żeby odłożyć coś poza kasą na czesne, nie mówiąc już o weselu. Ciągle szukam pracy i jak znajdę jakąś interesująca ofertę, to wysytłam cv, ale jakoś mnie nie chcą. Mam ciągle cichą nadzieje, że za niedługo coś sie trafi, bo trzeba by już odkładać na suknie, orkiestre itp, tinusia możliwe że to alergiaa. Ale i tak zdrowiej szybciutko. Mnie coś znów pobolewają zatoki, chyba po powrocie ze szkolenia trzeba będzie się wybrać do solarium wygrzać hehe. A ja jutro rano jadę z informatykiem do Warszawy na szkolenie. Opłaca mi się, bo szkolenie jest w środę, ale trzeba jechać już jutro, żeby byćna czas i za to w czwartek mam wolne, bo pocią będzie we Wrocławiu dopiero koło 2, więc do domu dotrę koło 3 rano, nijak nie dam rady na 7.30 do pracy, więc należy nam się wolne hih. ! dzień szkolenia i 3 dni laby Ale będę kimś w rodzaju wdrożeniowca hmm administratora nowego oprogramowania. Szkoda tylko, żed z nowymi obowiązkami nie idzie też nowa wypłata hehe.Tak więc do poczytania w czwartek No chyba, że jescze jutro rano hhe.Aha wklejam fotki z wakacji, tylko niestety nie widać moich wycieniowanych włosków OPj nie wkleję, bo nie mogę nić załączyć. to przy najbliższej okazji. Buziaki
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że TZ nie widzi co tu robię, bo nie lubie jak publicznie go pokazuję hehe
I jeszcze moja radosna twórczość w oczekiwaniu na piwko
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2009-08-17 o 22:52 |
|
|
|
#2909 |
|
Konto usunięte
|
JennyAniolek fajny kalendarz jak możesz to i mnie dopisz 6 marzec
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

I też się zastanawiałam nad zmianą pracy, ale niestety nasza branża jest taka, że wpływy gotówki są raz na jakiś czas
Jak coś pomozemy i z pustymi rękami też nie wypada przyjść 
I mam nadzieję, że TŻ się odezwie

. A co do gości to z Jego strony będzie 6os (jeśli przyjadą) do przenocowania, ale to pewnie będą spać u niego w domu, a z mojej strony 17-19os (jeśli przyjadą). U nas w domu możemy przenocować max 4 os, dlatego zastanawiamy się z mamą nad wynajęciem pokoi w hotelu albo całego domku (tylko muszę zapytać siostrę TŻ-a o namiary, gdzie mieli sylwestra-domówkę).
coś dzisiaj dużo klientów... a co Was?? 

ale tak średnio sie orientuję o co chodziło 

już prawie 15
.
Kroimy: 2016(?)