![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Wtajemniczenie
|
witaj, aga696!
![]() Mieszkalas w Miami, a teraz jestes w PL? Jesli tak, to czy zamierzasz wrocic do USA? Na kiedy masz termin? Ojjj super by bylo, gdyby watek znowu odzyl. Brakuje mi tego naszego watku ogolnego ![]()
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
BAN stały
|
Mieszkałam w Miami z mężem,potem jednak musiałam wrócić do Polski. Jestem obecnie w 5miesiącu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
BAN stały
|
aga witaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak samopoczucie?Lubisz byc w ciazy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
BAN stały
|
Czy lubię? Hmm...Niepowtarzalne uczucie. Nie do porównania z żadnym innym...Jakoś nie narzekam,ale ból pleców,infekcje są co raz częstsze. Ale jak to mówią "stan błogosławiony" i staram się wykorzystywać w 110%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Rozeznanie
|
aga witam! i gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Dolaczam do watku, ja mam taki problem, ze nie moge zajsc w ciaze powod nieznany, gdyz jak wiadomo ubezpiecz. nie leczy nie pokrywa nic.Robilam podstawowe badania,bralam kwas foliwy,ale nie chcialam sie faszerowac innymi prochami,nie wiem naprawde nawet jakie bym musiala zrobic badania. Z tego co czytalam to jest masa roznych powodow dla ktorych mozna miec problem z zajsciem. Probujemy z TZ od prawie 2lat, ale nici. Ja mysle, ze u mnie to jest w glowie,jak bylam z moim ex to on sie panicznie bal ciazy, ze to mu zniszczy kariere etc.etc. czasem nawet nie chcial w ogole ze mna spac z tego powodu,nie wiem, ale po pewnym czasie zaczelam miec przeczucie, ze ja nie moge miec dzieci. Bralam prawie przez 5lat tabl.anty. Na poczatku slyszalam od mojej lekarki, ze to moze przez te tabletki,na wizazu dziewczyny mi mowily, ze bo tabl. jest sie jeszcze bardziej pladna ![]()
![]() |
#2890 |
Wtajemniczenie
|
Samantha7, witaj
![]() Moim zdaniem 2 lata to juz dosc dlugo i skoro do tej pory nie zaszlas w ciaze, to byc moze potrzebujesz pomocy od lekarza. Ja sie za bardzo nie znam, ale probowalas testy owulacyjne, mierzenie temperatury itd., zeby wyznaczyc kiedy masz owulacje i kiedy najlepiej jest dzialac? Co do tabletek anty, to wlasnie tez slyszalam rozne opinie na ten temat - jedni mowia, ze sie jest bardziej plodnym i nawet mozna w ciaze blizniacza zajsc, a inni mowia, ze tabletki niszcza plodnosc. Moje zdanie na ten temat jest takie, ze na kazda kobiete tabletki anty dzialaja inaczej. Sa to hormony, ktore jakby nie bylo interweniuja w kobieca plodnosc i u jednych przechodzi to bez "skutkow ubocznych" i zaraz po odstawieniu zachodza w ciaze, a inne zaczynaja miec problem. Piszesz, ze bralas tabletki anty przez 5 lat. Tak non stop je bralas? Bo czytalam, ze powinno sie robic na jakis czas przerwe, zeby dac odetchnac organizmowi. Sama nie wiem. Ja osobiscie tabletek anty nie uzywam, bo sie boje pozniejszych problemow. I jezeli chodzi o uzdrowicieli, to ja w te ich metody nie wierze. Powiem Ci, ze moim zdaniem wszyscy uzdrowiciele dzialaja wlasnie na psychike ludzi. Powiedzmy, ze kobieta jest juz zdesperowana, bo chce zajsc w ciaze a nie moze - probowala wszystkiego i sie nie udaje. Wiec oczywiscie ma wielka nadzieje, ze taki uzdrowiciel cos pomoze. I czesto uzdrowiciel "pomaga", ale to dlatego, ze kobieta sama znosi blokade psychiczna i wierzy w to, ze dana osoba moze pomoc. Ba, wiele kobiet wierzy bardziej w moc uzdrowicieli niz lekarzy ![]() To sie rozpisalam ![]() ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-07-16 o 04:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dlaczego pytalam o uzdrowicieli, gdyz moja tesciowa uwaza sie za uzdrowicielke skonczyla taki kurs specjalny. Mowila mi, ze dusza mogeo dziecka jest i w tym roku bede w ciazy tylko, ze juz to slyszalam mniej wiecej w zeszlym roku.Bylam u jasnowidza nawet i mowil mi ze nie widzi, ze jestem bezplodna, ze bede miec problem z zajsciem w ciaze ale bede miec jedno dziecko tylko jedno.Tesciowa podobno wyleczyla wielu ludzi tylko mi jakos nie moze pomoc, dziwne. Ja wiem na czym polega to uzdrawianie,ale jakos slabo mnie to wszystko przekonuje. Moja rodzina uwaza, ze ona jest nawiedzona i mi robi wede z mozgu. Ona twierdzi, ze to fizyka, ze wszystko opiera sie na przekazie energii, a energia to fizyka. Ja nie wiem. W sierpniu jak wroce z wakacji to ide do gina napewno. Zrobie choc jakies jedno badanie cos kolwiek. Mam tekie jeszcze pytanie jak to jest z tym odchudzaniem sie jesli chce sie byc w ciazy czy wolno czy nie i czy tusza moze byc przeszkoda. Ja mam 161cm. i waze jakies 127lb. nie jestem jakas gruba, mam moze bardziej wiekszy biust niz reszte ciala, no i brzuch mam taki okraglutki i oczywiscie, male oponki,ale moj TZ mowi, ze nie jestem gruba w ogole sie denerwuje jak to mowie ![]() Ciesze sie, ze dopisalam sie do watku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- schoolcraft ja to sie dopiero rozpisuje w jakies ksiegi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2892 | |
Wtajemniczenie
|
Samanta witam na watku... i prosze dziel dluzsze teksty na akapity bo ciezko sie to czyta..... i chyba zapomnialas sie przedstawic....
Cytat:
Tabletki powoduja wzrost plodnosci tylko zaraz po odstawieniu (to wtedy wlasnie jest najwieksza szansa na ciaze blizniacza... po kilku miesiacach wszystko powinno wrocic do normy (teoretycznie -- bo znam kilka osob z rodziny, ktore po wieloletnim stosowaniu tabletek maja problemy z poczeciem, choc wiadomo, ze moga byc to inne przyczyny ) hmmm co do tesciowej to sie przeprowadz/zmien prace .... i odetnij sie jak najszybciej (uwierz mi wiem co mowie bo moja jest podobna- jak zajdziesz w ciaze jej jeszcze bardziej odbije i zamieni Twoje zycie w koszmar) ... otylosc utrudnia poczecie (choc duza niedowaga jest jeszcze gorsza) ale w tego co piszesz nie masz nadwagi prawie na pewno... a co do uzdrowicieli to nawet sie nie bede wypowiadac bo dla mnie to Ciemnogrod plus ewentualny efekt placebo.....
O A N ![]() Edytowane przez leleth Czas edycji: 2010-07-16 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Samantha7, no rzeczywiscie duzo napisalas
![]() Zgadzam sie z Toba w tym, ze powodow do nieplodnosci moze byc wiele. Ale jak opisalas mi swoje przeboje z braniem tabletek anty, to dlugo nie moglam pozbierac szczeki z podlogi. Napewno musisz zrobic jakies bardziej dokladne badania, posprawdzac hormony, zrobic USG. Zdaje sobie sprawe z tego, ze tutaj wszystko jest sto razy drozsze itd. Moze dobrze byloby pojechac do PL na jakies wakacje i w tym czasie porobic tam badania? Napewno tam jest taniej niz tu i wydaje mi sie, ze jakos bardziej zwracaja uwage na kobiete ktora ma problem z zajsciem w ciaze. Moglamby Ci powiedziec, zebys sie zrelaksowala i wyluzowala i wtedy napewno zajdziesz w ciaze. Ale juz chyba taka metode probowalas ![]() Co do odchudzania, to powiem Ci tak - ja mam dokladnie 161cm (mozemy sobie podac reke ![]() ![]() ![]() A co do Twojej tesciowej-uzdrowicielki, to widzisz - nie moze Ci pomoc, poniewaz najzwyczajniej na swiecie nie wierzysz w jej "moc". Masz watpliwosci, ze Ci pomoze itd. I wlasnie o to chodzi! Twoja psychika blokuje jej pomoc, ze tak powiem. Bo to przekazywanie energii to moim zdaniem pic na wode ![]() A z tym jasnowidzem, to moze jestem zacofana, ale tez nie wierze w takie glupoty ![]() ![]() No to sie rozpisalam ![]() ![]()
![]() |
#2894 |
BAN stały
|
Witam na watku,
napisz cos o sobie, przedstaw sie, skad jestes, gdzie teraz mieszkasz? Wspolczuje problemow z zajciem w ciaze...udaj sie do specjalisty, na pewno pomoze.... leleth, do klubu marsz!!!! ![]() aga, witam i gratulacje. ALez mnie tu dawno nie bylo :P musze stwierdzic ze chyba bardziej lubie nasz klub ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Rozeznanie
|
samantha7 witaj! skoro zajrzalas na nasz watek to pewnie jestes z usa, napisz skad jestes i cos wiecej o sobie
![]() co do problemow z zajsciem w ciaze moze sprobuj porobic sobie rozne badania, co miesiac na co innego bo wiadomo ze to sa koszty a tak to sie przynajmniej rozloza w czasie. bardzo duzo zalezy od psychiki im bardziej bedziesz chciala dziecko tylko bardziej organizm sie blokuje. my jak sie staralismy i bardzo chcialam to nic nie wyszlo a jak sobie odpuscilam to od razu bylam w ciazy. znajoma starala sie 3 lata o dziecko i tez jak sobie odpuscila to pojawily sie dwie kreseczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Przybywam z wtaku nasze zycie w Ameryce dlatego zapomnialam sie przedstawic, za zaproszeniem od CzarnyElf
![]() Mieszkam w USA w IL od 3lat. Pracuje w salonie masazu,ale nie przepadam za ta robota, na jesieni ide do nails school no i chcialabym bardzo zajsc w ciaze,ale to juz wiecie ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Co do wyprowadzki to nie da rady mamy tutaj condo blisko i duzo kasy w remont wladowalismy,wiec szkoda zeby sie zmarnowalo. Juz i tak duzo wywalczylam, bo TZ na poczatku nie wiedzial do konca jak mam matce wytlumaczyc,ze juz jest dorosly. A jak Twoj TZ na to,ze za bardzo nie umiesz sie dogadac z Twoja tesciowa? Dziekuje. Chyba naprawde jej powiem,ze jest Ciemnogrod ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- schoolcraft zazdroszcze Ci Twojej wagi. Wlasnie jest taki problem,ze nie moge sie przyzwyczaic do mojej obecnej bo jeszcze do 21roku zycia wazylam roowno 100 funtow, pozniej mniej wiecej tyle co Ty lub mniej, a teraz od kad jestem tutaj jestem zalamana. Cwiczylam duzo,ale tez nie moge sie przeciazac ze wzgl. na moja prace (musze byc w formie, chodzi o zakwasy) i tez mam slabe stawy kolanowe i biodrowe. Jako dziecko bylam chora i w sumie powinnam sie cieszyc, ze zyje. Mysle, ze to tez ma wplyw na moja ciaze. Dziekuje Wam za wsparcie ![]() Przepraszam za moja pisownie. Jestem artystka i lubie artystyczny nielad ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2010-07-17 o 00:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym 'nie umiesz sie dogadac z tesciowa' to troche za delikatnie powiedziane ...najchetniej bym ja potraktowala tak ---> ![]()
![]() |
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
Samantha a skad dokladnie jestes z IL? bo ja tez mieszkam w tym stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basia84 ja mieszkam na przedmiesciach Chicago na South.
![]() |
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
no niestety moja tesciowa mieszka na Brooklynie... wiec na biezaco podnosi mi cisnienie....
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
W ogole nie moge wielocytowac nie wiem dlaczego
![]() To tez masz nie wesolo. Wez ja to nie wiem,ze mi sie taka jedza trafila naprawde,dba o moje cisnienie bo ja mam b.niskie to mi ciagle podnosi. Od nastepnego mca szukam pracy,mam juz jej dosc. Teraz jestem bezrobotna,nareszcie sie od jedzy uwolnilam. Kiedys notabene mojej niemoznosci zajscia w ciaze rzucila tekstem przy moim szwagrze, ze ja nie moge zajsc w ciaze bo mam niskie poczucie swojej wartosci. Myslalam, ze ja ![]() Ona potrafi mojego TZta uczyc w jakiej pozycji ma ze mna miec sex,zebysmy mieli dziecko. Dasz wiare ![]() ![]() Wiesz moze czy jest tu jakis watek o tesciowych,moze jest jakis sposob na te jedze? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2902 |
Rozeznanie
|
samantha a ja bliskie polnocne przedmiescia.
wspolczuje tesciowych dobrze ze moja za oceanem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Wtajemniczenie
|
Moja tesciowa tez za oceanem - i z tego co czytam, to bardzo dobrze ze tak jest
![]()
![]() |
#2904 |
BAN stały
|
Moja tesciowa nie tesciowa w Miami... thanks god... bo chyba bym zastrzelila...... nie wiem co to bedzie jak nasz plan 'wypali'..... TRAGEDYJAAAAA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Basia84, schoolcraft LUCKY you
![]() NaTaLaLa nie wiem co za plan,ale musisz zrobic wszystko,zeby nie wypalil co by tesciowki nie ubic ![]() ![]()
![]() |
#2906 |
BAN stały
|
Plan z przeprowadzka na floryde.... wszystko fajnie, tylko jak nam wszystko wypali i pomysle ze ona bedzie tuz za rogiem to az mnie skreca gdzies w srodku.....tescia nie tescia moglabym przygarnac pod swoj dach, bo to dobroci chlop i az mi go szkoda jak na nia patrze...no ale coz :P
schoolcraft, basia...naprawde szczesciary z was ![]() A mi zimno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciu lubil kucharzyc i tym mnie wkurzal bo robil syf przy tym niesamowity i byl taka psuja ![]() Jak mieszkalam z tesciowa to mielismy takie dyzury na sprzatanie i ja do TZta mowie, "ty wiesz co ja tutaj widze, ze tylko ja sprzatam, a twoje rodzenstwo to co?" I zrobilam awanture o to. Przylazla ta jedza i gada (byla nas w domu 5tka my tesciowa i 2 TZta rodzenstwa) w domu sa CZTERY osoby wiec musicie to na CZTERY podzielic, ja ![]() Tak ze przemysl to jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Mi jak a/c chodzi tak za dlugo to tez czasem zimno zwlaszcza w stopki. Wtedy ide do mojego grzejniczka czyt. TZ ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
BAN stały
|
ALe nie nie...my bron boze z nimi nie zamieszkamy.... po moim trupie
![]() ![]() Nie wyobrazam sobie mieszkac w duzo osob w domu, ja sama mam tylko brata wiec bylo nas 4 (z czego tata wiecznie na wyjazdach) i to czasami bylo dla mnie za duzo, przepych.....taki juz typ ze mnie.....wiec jakby policzyl moja 3 plus ich....to wychodzi 5 a to juz tlok :P OOOOOO NIE ![]() Predzej zostane w znienawidzonym przeze mnie NJ niz pojade tam ![]() Masz racje, nie ma jak to na swoim.... Lece robic butle malej, i czas spac juz 1 am... Dobranoc PS. Moj grzejniczek niestety nieobecny az do soboty...wiec raczej pozostaje zmienic temp w ac albo wylaczyc LOL Edytowane przez NaTaLaLa Czas edycji: 2010-07-19 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wez te obiadki to porazka jest. Ja ju zmego oduczylam od tego. Teraz to on nawet sam nie lubi tam chodzic bo tam zawsze syf jest, a po drugie on nie przepada za tesciowej boyfriendem. Wiesz ja mam 4 rodzenstwa jeszcze, jak mialam 19lat to sie wynioslam z domu,ale mowie Ci kto mnie nie poznal to zawsze myslal, ze ja jestem jedynaczka,ze niby taka rozpuszczona itd. ![]() Tesciowa ma taki maly domek niby 4sypialnie,ale takie klity,ze lozko i TV sie miescilo,masakra. W tym domu oni zawsze mieli jakis przyjezdnych gosci, ktorzy spali po kontach gdzie popadnie. Raz tesciowej ten boy to nie wiem goly w nocy lazil po domu,bo on chyba tak spi nago. Porazka. Jej zapros pierwsza tesciowa do siebie i wsyp cos jej i problem z bani,srodek na przeczyszczenie ![]() Ja juz marze kiedy sie z tego IL wyprowadzimy, zebym nie musiala tesciowej ogladac,ale juz rzucilam prace wiec jakby mniej jej jest.Wtracanie sie do wychowania ja sie tego wlasnie najbardziej boje, bo moja to jest taka jakby nieodpowiedzialna. Wszystko wolno robta co chceta i ma syf w domu i 7 kotow :/ Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2910 |
BAN stały
|
schoolcraft mam do ciebie pytanie JAKIM PRAWEM WYRZUCILAS MNIE Z KLUBU? czy ja cie o to prosilam? nie jakby chciala sama bym sie wypisala!!!....swoim zachowaniem pokazalas jak bardzo jestes dorosla...masz te 21 lat ale powiem ze moja corka ktora ma roczek ma powazniejsze zachowania od ciebie!!!!
co zabolalo cie ze do klubu cie nie zaprosilysmy i ze mamy nowy? a nie doczekanie Twoje zebys i tam nam mieszala...jak chcesz mieszaj sobie razem ze swoim INTELIGENTNYMI znajmomymi nawet i 5 klubach ale nie w naszym starym... poza tym mowa byla o usunieciu klubu a nie u usuwaniu z niego uzytkownkow....wiec zaloz sobie nowy A POZA TYM TO MOZE ZAJMIJ SIE SWOIM ZYCIEM BO TWOIM JEDYNYM OKNEM NA SWIAT JEST WIZAZ NO ALE CO SIE DZIWIC,,,MAJAC PIERWSZE DZIECKO W WIEKU 17 LAT....CO ZLAPALAS PIERWSZEGO LEPSZEGO ..NASTAWILAS MU DUPE...CHLOP WZIAL DO DZIS MYSLI ZE TO WPADKA A TOBIE SIE AMERYKI ZACHCIALO..... poza tym zycze sobie zebys usunela klub bo nie chce zeby osoba taka jaka ty miala dostep do 5 miesiecy mojego zycia!!!! a Edytowane przez zuzanna12 Czas edycji: 2010-11-18 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.