Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 14:00   #2881
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Bo praktycznie od razu po pracy mam imprezę słuzbową, na której muszę być. A jak muszę to muszę i przynajmniej troche zostac trzeba... choc liczę na wyrozumiałość szefa

To jutro rano idę do labu.
No to trzymaj się jakoś na tej imprezie. Pewnie wesoło Ci tam nie będzie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 14:01   #2882
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
No to trzymaj się jakoś na tej imprezie. Pewnie wesoło Ci tam nie będzie.
Nie jest mi wesoło już jak sobie pomyślę
Stary 2009-12-17, 20:52   #2883
kropka75
Zakorzenienie

Jak to sobie zobaczysz, to Ci się humor od razu poprawi http://www.smog.pl/wideo/31371/kotek_szamie_om_nom_nom/

My się z mężem poryczeliśmy ze śmiechu. Aż mnie brzuch rozbolał.

Stary 2009-12-18, 07:55   #2884
hihi
Zakorzenienie

Dzięki Sylwia Rzeczywiście humor mi się poprawił nieziemsko, bo przy okazji obejrzałam jeszcze ze 20 innych kocichc filmików

I dzięki za wczorajsze rady pęcherzowe.
Stary 2009-12-18, 21:06   #2885
kropka75
Zakorzenienie

A jak się czujesz?

Stary 2009-12-21, 07:53   #2886
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A jak się czujesz?
Hej Sylwuś :Chyba jestem zdrowa Po wypiciu ok. 3 litrów wody jak puściło to poszło i nie ma od tamtej pory żadnych zakłócen

Co u Ciebie? Jak sie czujesz? :
Stary 2009-12-22, 06:57   #2887
kropka75
Zakorzenienie

A to dobrze. Chorować na święta nie bardzo.

U mnie ok, dostałam wczoraj pierwszego kopsa w bok. Poza tym przygotowania do Świąt.

Jak spędzacie Święta, gdzie, z kim, w jakim gronie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 07:12   #2888
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A to dobrze. Chorować na święta nie bardzo.

U mnie ok, dostałam wczoraj pierwszego kopsa w bok. Poza tym przygotowania do Świąt.

Jak spędzacie Święta, gdzie, z kim, w jakim gronie?
Ooo, szaleć zaczyna!

My tradycyjnie, razem, w domu, na spokojnie Nic nowego u nas, szczególnie, że TY chyba wiesz jak my lubimy się zakopać i schować chociaz na chwilę
Stary 2009-12-22, 07:24   #2889
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
My tradycyjnie, razem, w domu, na spokojnie Nic nowego u nas, szczególnie, że TY chyba wiesz jak my lubimy się zakopać i schować chociaz na chwilę
Ano wiem. Wigilia też tak?

My na Wigilię do moich rodziców, a potem powrót i 1szy dzień Świąt w domku, razem, będziem się byczyć.

2go dnia mąż idzie do pracy, więc zostaję sama...

Stary 2009-12-22, 07:29   #2890
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ano wiem. Wigilia też tak?

My na Wigilię do moich rodziców, a potem powrót i 1szy dzień Świąt w domku, razem, będziem się byczyć.

2go dnia mąż idzie do pracy, więc zostaję sama...
Wigilia przede wszystkim A do rodziców może na moment w 1 dzień świat. Na szczęście 2 dzien tez mamy wolny, więc się odpocznie, bo zaraz potem niedziela

w ogóle robiłaś kiedyś bigos?
Stary 2009-12-22, 07:41   #2891
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wigilia przede wszystkim A do rodziców może na moment w 1 dzień świat. Na szczęście 2 dzien tez mamy wolny, więc się odpocznie, bo zaraz potem niedziela

w ogóle robiłaś kiedyś bigos?
Przede wszystkim? Hi hi... U mnie to dom wariatów, tzn. u moich staruszków - ale jakoś Wigilii bez nich nie widzę.

To sama gotujesz wszystko? Czy tak oszczędnie na Was dwoje tylko robisz? Pięcioro w sumie.

Robiłam, nie raz nawet.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ps.

La Senza 75DD już odpadła mi. Teraz mam 75E - na styk. Zamówiłam już 75F. Czujesz to?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 08:06   #2892
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Przede wszystkim? Hi hi... U mnie to dom wariatów, tzn. u moich staruszków - ale jakoś Wigilii bez nich nie widzę.

To sama gotujesz wszystko? Czy tak oszczędnie na Was dwoje tylko robisz? Pięcioro w sumie.

Robiłam, nie raz nawet.

Ps.

La Senza 75DD już odpadła mi. Teraz mam 75E - na styk. Zamówiłam już 75F. Czujesz to?
My jesteśmy strasznie nieświąteczni, choinki nie ubieramy, barszczyku nie gotujemy 2 lata temu "na wigilię" upiekłam kurczaka + czerwone wino, rok temu o ile pamiętam pieczeń zrobiłam I traktujemy to jako kolację we dwójkę A gotujemy razem zawsze coś i w tym roku naszło nas na... bigos, bo każde pamięta z domu, ale chcemy zrobić swój

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Co do la senzy to... wierzę, bo wczoraj widziałam się z moją koleżanka w 18tygodniu I też się jej gabaryty pozmienialy
Stary 2009-12-22, 08:19   #2893
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A gotujemy razem zawsze coś i w tym roku naszło nas na... bigos, bo każde pamięta z domu, ale chcemy zrobić swój
Bigos to fajna sprawa, bo tego się nie przegotuje, a im dłużej go pichcisz tym lepszy.

Ciężko to danie zepsuć. I nawrzucać można co się da.

Cytat:
Co do la senzy to... wierzę, bo wczoraj widziałam się z moją koleżanka w 18tygodniu I też się jej gabaryty pozmienialy

Normalnie jak to F przyjdzie to Ci fotę zapodam. Szok po prostu.

Ale obczaiłam, że Lullaby w każdym rozmiarze jest mniejsze, ściślejsze miseczkowo od Love Lace. Mam 70E oba kroje i się różnią.

Stary 2009-12-22, 08:21   #2894
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Bigos to fajna sprawa, bo tego się nie przegotuje, a im dłużej go pichcisz tym lepszy.

Ciężko to danie zepsuć. I nawrzucać można co się da.

Normalnie jak to F przyjdzie to Ci fotę zapodam. Szok po prostu.

Ale obczaiłam, że Lullaby w każdym rozmiarze jest mniejsze, ściślejsze miseczkowo od Love Lace. Mam 70E oba kroje i się różnią.
Ale ja nigdy bigosu nie robuiłam i nie bardzo nawet wiem od czego zacząć

A to prawda. Ja mam love lace tyylko jeden, w tym samym rozmiarze co qwszystkie lullaby i jest zdecydowanie większy, ale krój misek też chyba ma znaczenie

PS
Strasznie ejstemn ciekawa tego 75F
Stary 2009-12-22, 08:37   #2895
kropka75
Zakorzenienie

A postny chcesz?

Bo jak nie to zaczynamy od mięska, ja daję łopatkę, kroję, wrzucam do gara, trochę wody i gotuję. Z liściem laurowym, pieprzem i czym tam mi się zachce.
W tym czasie sobie kroję kapustę. Jak robię z mieszanki to najpierw do mięcha dodaję białą, jak się ta ugotuje to dopiero dokładam kiszoną. Łopatka w czasie ciągłego mieszania i w wyniku długiego gotowania, rozwala się na małe kawalątką i łączy z kapustą.
Namoczone wcześniej grzybki do tego idą. Potem podsmażona kiełbaska jakaś aromatyczna. Trochę przecieru. Zioła prowansalskie, majeranek, daję dużo pieprzu ziołowego - co kto lubi.

Bigos to wynik wyobraźni, nic się nie bój, wyjdzie Ci super.

Zaprezentuję stanior, obiecuję.

Stary 2009-12-22, 08:40   #2896
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A postny chcesz?

Bo jak nie to zaczynamy od mięska, ja daję łopatkę, kroję, wrzucam do gara, trochę wody i gotuję. Z liściem laurowym, pieprzem i czym tam mi się zachce.
W tym czasie sobie kroję kapustę. Jak robię z mieszanki to najpierw do mięcha dodaję białą, jak się ta ugotuje to dopiero dokładam kiszoną. Łopatka w czasie ciągłego mieszania i w wyniku długiego gotowania, rozwala się na małe kawalątką i łączy z kapustą.
Namoczone wcześniej grzybki do tego idą. Potem podsmażona kiełbaska jakaś aromatyczna. Trochę przecieru. Zioła prowansalskie, majeranek, daję dużo pieprzu ziołowego - co kto lubi.

Bigos to wynik wyobraźni, nic się nie bój, wyjdzie Ci super.

Zaprezentuję stanior, obiecuję.
No dobra, czyli wygląda to mniej więcej tak, jak sobie wobrażałam Dzięki za wsparcie mentalne, bo to ważne jest niesamowicie

Nooo.. czekam czekam, bo uwielbiam cycki oglądać

BTW, jak dobrze pójdzie to dzisiaj wieczorem, jutro rano wyślę mailem wynik mojej 2 tygodniowej pracy
Stary 2009-12-22, 08:56   #2897
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, czyli wygląda to mniej więcej tak, jak sobie wobrażałam Dzięki za wsparcie mentalne, bo to ważne jest niesamowicie

Nooo.. czekam czekam, bo uwielbiam cycki oglądać

BTW, jak dobrze pójdzie to dzisiaj wieczorem, jutro rano wyślę mailem wynik mojej 2 tygodniowej pracy
Jak się kuchni nie boisz, to zrobisz wszystko. Ja tam wierzę w Twój talent.

ha ha ha

Super.

Stary 2009-12-22, 08:58   #2898
hihi
Zakorzenienie

Kiedyś kuchnię omijałam szeeeerooookim łukiem, co najwyżej sięgając do lodówki, żeby wyciągnąć coś do zjedzenia, ale zaraziłam się od małża miłością do gotowania i kombinowania w kuchni więc licze na to, że coś z tego wyjdzie

No a takie Twoje teraz to podejrzewam, że to balooony są nie cycki

Nooo.. mam juz 4 kolejne projekty w planie

PS
A jak garderoba? Duzo nowego musialaś dokupic?
Stary 2009-12-22, 09:23   #2899
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś kuchnię omijałam szeeeerooookim łukiem, co najwyżej sięgając do lodówki, żeby wyciągnąć coś do zjedzenia, ale zaraziłam się od małża miłością do gotowania i kombinowania w kuchni więc licze na to, że coś z tego wyjdzie

No a takie Twoje teraz to podejrzewam, że to balooony są nie cycki

Nooo.. mam juz 4 kolejne projekty w planie

PS
A jak garderoba? Duzo nowego musialaś dokupic?
Ja lubię w kuchni gmerać, zwłaszcza odkąd mam swoją i nikt mi tam łap nie wkłada.
Kiedyś ubolewałam nad tym, że mój mąż nie gotuje... ale poznałam gościa, który owszem gotuje i to dobrze. I coś o tym gotowaniu zaczęliśmy, a ten do mnie że on umie na nieszczęście swoich partnerek. Okazało się, że żadna baba nie wytrzymała z tym jego gotowaniem, ciągle wojny były - ona gotuje, on wchodzi, próbuje i doprawia bo coś tam... I tak się żalił, żalił, że one się uczyć nie chciały itd. a ja coraz bardziej myślałam: jak to dobrze, że mój chłop mi się nie wpieprza w gary - udusiłabym.

Nie wiem czy balony, ale w łapska męża od dawna się nie mieszczą.

Wow - ambitnie. Rób i prezentuj, bom strasznie ciekawa.

Ja z garderoby na razie nic...
Tzn. tak, bluzki noszę normalne, swetry też na razie. W spodnie wchodzę aż jedne - bojówki z dodatkiem stretchu, ale są to ich ostatnie dni. W inne nie włażę od dawna.

Majty mam bezszwowe, więc spoko. Staniki to wiesz - co miesiąc zmieniam rozmiar.

Tydzień temu kupiłam dwie pary spodni ciążowych, jeansowych, jedne długie, drugie 3/4 - ale jeszcze nie przyszły. Postanowiłam zaryzykować, bo tanio się udało. Używki. Ale nie wiem czy trafiłam w obwód bioder, bo ja ich nie mam i zwykle mi widzą po bokach portasy, a Big Star chyba nie robi ciążowych. Zresztą i tak nie dam tyle kasy. W H&M chcą 179zł za długie ciążowe jeansy...

Gorzej, że w kurtkę za mc nie wejdę. :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 09:32   #2900
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię w kuchni gmerać, zwłaszcza odkąd mam swoją i nikt mi tam łap nie wkłada.
Kiedyś ubolewałam nad tym, że mój mąż nie gotuje... ale poznałam gościa, który owszem gotuje i to dobrze. I coś o tym gotowaniu zaczęliśmy, a ten do mnie że on umie na nieszczęście swoich partnerek. Okazało się, że żadna baba nie wytrzymała z tym jego gotowaniem, ciągle wojny były - ona gotuje, on wchodzi, próbuje i doprawia bo coś tam... I tak się żalił, żalił, że one się uczyć nie chciały itd. a ja coraz bardziej myślałam: jak to dobrze, że mój chłop mi się nie wpieprza w gary - udusiłabym.
No to właśnie ja jestem jedna z tych bab, co to chętnie oddają kuchnie we władanie mężowi i tylko pytam od czasu dio czasu - pomóc? Cos pokroic? OBrać? I tak sobie razem gotujemy Mam kilka swoich potraw, które mi rzeczywiście wychodzą i wtedy role się zamieniają
Cytat:
Nie wiem czy balony, ale w łapska męża od dawna się nie mieszczą.
No to balony
Cytat:
Wow - ambitnie. Rób i prezentuj, bom strasznie ciekawa.
Takie tam pierdołki sukieneczki Spokojnie tym razem
Cytat:
Ja z garderoby na razie nic...
Tzn. tak, bluzki noszę normalne, swetry też na razie. W spodnie wchodzę aż jedne - bojówki z dodatkiem stretchu, ale są to ich ostatnie dni. W inne nie włażę od dawna.

Majty mam bezszwowe, więc spoko. Staniki to wiesz - co miesiąc zmieniam rozmiar.

Tydzień temu kupiłam dwie pary spodni ciążowych, jeansowych, jedne długie, drugie 3/4 - ale jeszcze nie przyszły. Postanowiłam zaryzykować, bo tanio się udało. Używki. Ale nie wiem czy trafiłam w obwód bioder, bo ja ich nie mam i zwykle mi widzą po bokach portasy, a Big Star chyba nie robi ciążowych. Zresztą i tak nie dam tyle kasy. W H&M chcą 179zł za długie ciążowe jeansy...

Gorzej, że w kurtkę za mc nie wejdę. :/
No właśnie, spodnie. Ale litości, 2 stówy za ciążowe dzinsy, przecież chyba ich porąbało gorzej, że teraz zima i musisz w tyłek mieć ciepło, więc albo dzinsy albo sztruksy albo jakies wełniane... Używki czasami mozna naprawdę kupić fajne, a ciążówki to wiesz, jedna baba się rzuci na te za 179zł, ponosi moment i później nie ma co z tym zrobić, to sprzedaje, więc powinny byc w przyzwoitym stanie i oby dobre rozmiarowo...

Z kurtką gorzej. Tym bardziej, że zima to się dopiero zaczęła i jakiś ciepły płaszcz by się przydał. A płaszcze czy kurtki to też kasa

Ale to wszystklo kosztuje, eh...
Stary 2009-12-22, 09:39   #2901
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No to właśnie ja jestem jedna z tych bab, co to chętnie oddają kuchnie we władanie mężowi i tylko pytam od czasu dio czasu - pomóc? Cos pokroic? OBrać? I tak sobie razem gotujemy Mam kilka swoich potraw, które mi rzeczywiście wychodzą i wtedy role się zamieniają
To się sprawdza, jak się to drugie nie wtranca. Ale pomaga i chętnie uczy.

Cytat:
Takie tam pierdołki sukieneczki Spokojnie tym razem
Spokojnie? No niech Ci będzie.

Cytat:
No właśnie, spodnie. Ale litości, 2 stówy za ciążowe dzinsy, przecież chyba ich porąbało gorzej, że teraz zima i musisz w tyłek mieć ciepło, więc albo dzinsy albo sztruksy albo jakies wełniane... Używki czasami mozna naprawdę kupić fajne, a ciążówki to wiesz, jedna baba się rzuci na te za 179zł, ponosi moment i później nie ma co z tym zrobić, to sprzedaje, więc powinny byc w przyzwoitym stanie i oby dobre rozmiarowo...

Z kurtką gorzej. Tym bardziej, że zima to się dopiero zaczęła i jakiś ciepły płaszcz by się przydał. A płaszcze czy kurtki to też kasa

Ale to wszystklo kosztuje, eh...
Ano niestety.
Liczę bardzo na te spodnie co idą, bo inaczej będę musiała strzelać hurtem na all i potem przebierać. W styczniu to już pewnie w te bojówy nie wskoczę w ogóle i goła zostanę.
I jeszcze rajtki ciążowe by się przydały jakieś...

Z kurtką gorzej. Ale może co kupię w styczniu po przecenach. Szkoda mi 300zł na kurtkę na trzy miechy.

Stary 2009-12-22, 09:44   #2902
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
To się sprawdza, jak się to drugie nie wtranca. Ale pomaga i chętnie uczy.

Spokojnie? No niech Ci będzie.

Ano niestety.
Liczę bardzo na te spodnie co idą, bo inaczej będę musiała strzelać hurtem na all i potem przebierać. W styczniu to już pewnie w te bojówy nie wskoczę w ogóle i goła zostanę.
I jeszcze rajtki ciążowe by się przydały jakieś...

Z kurtką gorzej. Ale może co kupię w styczniu po przecenach. Szkoda mi 300zł na kurtkę na trzy miechy.
Rajtki to szukaj na allegro, ja ostatnio kupiłam.... 11 par wzorzystych rajstop, każda 5-7zł taniej niż stacjonarnie, więc zaoszczędziłam kilka ładnych groszy...

Z kurtką to rzeczywiście, zaraz po świętach zaczną sie wyprzedaże i powinnaś dorwac coś na niewielkie poieniądze, a później tez najwyżej opchniesz, bo po co Ci to..? Żeby szafę zawalało...

Jak spodnie nie będą pasowac, to najwyzej w sukienkach będziesz chodzić jak moja koleżanka Takie ma brzucho, że ciężko jej spodnie dostać, więc chodzi w grubaśnych rajtach i takich sukienkach fasonu empire/hippie z wełny więc ciepłych
Stary 2009-12-22, 09:57   #2903
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Rajtki to szukaj na allegro, ja ostatnio kupiłam.... 11 par wzorzystych rajstop, każda 5-7zł taniej niż stacjonarnie, więc zaoszczędziłam kilka ładnych groszy...
Tak, już nawet widziałam. Ale hasło "ciąża" też i tu robi cenę.

Cytat:
Z kurtką to rzeczywiście, zaraz po świętach zaczną sie wyprzedaże i powinnaś dorwac coś na niewielkie poieniądze, a później tez najwyżej opchniesz, bo po co Ci to..? Żeby szafę zawalało...
Ano tak trzeba będzie.

Cytat:
Jak spodnie nie będą pasowac, to najwyzej w sukienkach będziesz chodzić jak moja koleżanka Takie ma brzucho, że ciężko jej spodnie dostać, więc chodzi w grubaśnych rajtach i takich sukienkach fasonu empire/hippie z wełny więc ciepłych
Tyle że sukienek też nie mam. I jeszcze ciężej mi je kupić, bo jak cyc dobry to w dupie tony materiału luźnego, a jak biodra dobre, to powyżej pasa nie wchodzę / nie zapinam się.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 10:00   #2904
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, już nawet widziałam. Ale hasło "ciąża" też i tu robi cenę.

Ano tak trzeba będzie.

Tyle że sukienek też nie mam. I jeszcze ciężej mi je kupić, bo jak cyc dobry to w dupie tony materiału luźnego, a jak biodra dobre, to powyżej pasa nie wchodzę / nie zapinam się.
No to mówię Ci, kupuj model empite To takie są:
http://www.burdafashion.com/en/Downl...5-1695160.html

W to to każdy wejdzie

A tu typ tunikowy, z któego mozna zrobic sukienke
http://www.burdafashion.com/en/Downl...5-1475407.html
Stary 2009-12-22, 10:14   #2905
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No to mówię Ci, kupuj model empite To takie są:
http://www.burdafashion.com/en/Downl...5-1695160.html

W to to każdy wejdzie

A tu typ tunikowy, z któego mozna zrobic sukienke
http://www.burdafashion.com/en/Downl...5-1475407.html
Ale to cienizna jakaś te rajtki, co?

Tuniki tak, tuniki to też tam, ale o wełniankach myślałam.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-12-22 o 10:17
Stary 2009-12-22, 10:15   #2906
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to cienizna jakaś te rajtki, co? Albo mnie się co ino otwiera.

Tuniki tak, tuniki to też tam, ale o wełniankach myślałam.
No taką jak ta pierwsza to i z wełny można nosić
Stary 2009-12-22, 10:19   #2907
kropka75
Zakorzenienie

Ja mam wełnianki w takim kroju...
http://moda.allegro.pl/item855035215...ata_34_36.html

http://moda.allegro.pl/item857899651..._zimowa_s.html

i tu dół mocno odbiega od góry - tzn. u mnie nie bangla.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 10:24   #2908
hihi
Zakorzenienie

No w sumie z wełny to wszystko można uszyć, gadam tak, bo wczoraj tę moja koleżankę widziałam właśnie w takiej wełniaczce odcinanej pod biustem i miękko opadającej na doł do kolanka

A takie wełniaczki to moja droga owszem, fajne są, ale nie na rosnący ciązowy brzuch
Stary 2009-12-22, 10:33   #2909
kropka75
Zakorzenienie

No właśnie nie. Niestety.

Już mi uszami wychodzi to poszukiwanie na allegro - ileż można.

Linknij mi te rajtki proszę, bo mi po tym modelu co podałaś to nic nie wyskakuje.

Stary 2009-12-22, 10:36   #2910
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. Niestety.

Już mi uszami wychodzi to poszukiwanie na allegro - ileż można.

Linknij mi te rajtki proszę, bo mi po tym modelu co podałaś to nic nie wyskakuje.
http://allegro.pl/item837887715_rajs...en_rozm_m.html
Były jeszcze chyba 100den.../.

a tu sa legginsy, ogladałaś to?
http://allegro.pl/item848098685_bawe...y_ciazowe.html

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości