|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Pomoc w wyborze perfum
Mam zamiar kupić mojej mamie perfumy na urodziny(i imieniny) i nie wiem, jakie wybrać. Zapach nie może być mdły, raczej delikatny(mama ma wybredne gusta co do perfum). Cena musi być przestępna(gdzieś do 50 zł, no może z groszami, za 50 ml, w ostateczności za 30 ml, ale raczej nie...) w podobnej cenie jak np. perfumy słynnych bliźniaczek Mary-Kate i Ashley Olsen. Fajnie by by było, gdyby perfumy były dosyć znanej marki, lub którejś z gwiazd. Zastanawiałam się nad Pure Lightness Adidas'a, ale chyba wolę bardziej 'wykwintnej' marki perfumy... Czekam na propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum
Powinnaś przejrzeć wątek na temat tanich i oryginalnych perfum; ja od siebie mogę napisać iż trudno będzie Ci znaleźć za taką cenę wysokopółkowy zapach (bardziej "wykwintnej" marki), jednak na Allegro można znaleźć jakiś wybór delikatnych ładnych zapachów:
Celine Dion Notes - 50 ml edt Możesz spróbować także zapachów Yves Rocher - na Allegro spory wybór delikatnych Ode a l'amour, Ode au Reve czy Comme une Evidence. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Może Darling Kylie Minogue? Ma elegancki akord paczuli. Rozejrzyj się też po promocjach w Rossmanie jeśli masz taką możliwość, ostatnio widziałam tam limitowaną edycję Eternity Calvina Kleina za niecałe 40 zł (15 ml, ale zawsze to coś
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Witamy na Perfumach
![]() Dziewczyny dobrze Ci radzą. Warto też zajrzeć do SuperPharm, ostatnio w promocji było dużo zapachów, m.in. Elizabeth Arden ![]()
#2885 |
Zadomowienie
|
Mam dostęp do Rossmana, wprawdzie nie bliski, ale mam
![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie, czym się różnią perfumy od wód toaletowych? Bo ja jakoś wolałabym kupić perfumy... ale np. na allegro nie ma perfum Celine Dion, tylko woda... Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-11-04 o 13:20 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
Tirosoma, na samej górze jest przypięty wątek
Zanim napiszesz... a w nim Woda toaletowa, woda perfumowana, a perfumy - różnice Następnym razem staraj się korzystać z wyszukiwarki. Znajdziesz tam wiele wątków, które na pewno pomogą Ci i rozwieją Twoje wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
"Perfumy" to taka potocznie przyjęta nazwa na wody toaletowe, wody perfumowane i perfumy.
Woda toaletowa (eau de toilette) - mówiąc najprościej - jest najmniej trwała, ulotna, ale i najtańsza. Woda perfumowana (eau de parfum) jest trwalsza, dłużej utrzymuje się na skórze, ale jest też droższa. Perfumy (parfum) są najbardziej skondensowaną formą zapachu, no i są odpowiednio drogie - zwykłej śmiertelniczki jak ja, nie stać na nie ![]() Obawiam się, że Celine Dion nie produkuje perfum, tylko wody toaletowe lub perfumowane (nie wiem do końca).
#2888 |
Zadomowienie
|
Czyli chyba optymalnie byłoby kupić wodę perfumowaną, ale muszę sprawdzić, o ile jest droższa... Nigdzie nie mogę znaleźć perfum Olsenek!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mówimy o tak niskiej cenie, a zapach ma być dla mamy, to radzę wstąpić do Rossmanna i przyjrzeć się promocjom dwóch zapachów:
- Elizabeth Arden 5th Avenue - Pierre Cardin Emotion Oba zapachy bywają w cenach poniżej 50zł, za 30ml. Oba są eleganckie, kobiece, uniwersalne i jak sądzę bardziej pasują dojrzałej pani niż Olsenki czy Darling. ![]() Moja mama uwielbia oba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
Pierre Cardin Emotion - ten zapach z tego co pamiętam moja mama miała w zeszłym roku, pod choinkę - nie był dla niej jakiś rewelacyjny.
Co do Elizabeth - przyjrzę się. Ale i tak pewnie w końcu zakupię Adidas Pure Lightness... |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
A może klasyczny Pret-A-Porter? Czasem można dorwać zestaw w dobrej cenie.
#2892 |
BAN stały
|
Stawiam na 5th Avenue
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Gryx, rusz tą zawydmioną mózgownicą, miało być do 50zł
![]() ![]()
#2894 |
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Wtajemniczenie
|
Dziś byłam w Super-Pharm i widziałam Elizabeth Arden (kilka zapachów) w promocyjnej cenie - nie pamiętam jaka pojemność niestety, ale za <50zł.
A tak w ogóle to ciężko znaleźć wody perfumowane w cenie poniżej 50zł, a wody toaletowe wcale nie są takie złe. Adidasy też pewnie są wodamitoaletowymi ![]() Jeśli byś postawiła na zapach a nie na markę, to z czystym sumieniem mogę ci polecić wody z Yves Rocher (te o zapachu kokosu, wanilii, truskawki i wielu innych!). Są bardzo trwałe i smakowite ![]() I jeszcze jedno mi się przypomniało - jest taki zapach Saga z Oriflame, można go chyba zamówić ze sklepu online, jest świeży i delikatny. Saga - Saga Eau de Toilette Woda toaletowa Saga Zaskakuje połączeniem nut owocowych i szyprowych. Zadziwia swoją oryginalnością i wyrafinowaniem. Rozpoczyna się niezwykłym duetem: kwitnącą turecką różą i cierpką czarną porzeczką. W jej sercu dojrzewają słodkie brzoskwinie i śliwki. Zmysłową harmonię tła tworzą nuty drzewne, drewno sandałowe i białe piżmo. 50 ml 46,90 zł
#2896 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!!
Chcialbym Was spytac o rade a'la perfumu którego chcialbym kupić mojej "żonce" :P w prezencie na jej 22 urodziny...Poniewaz znamy sie nie aż tak długo, bedzie to pierwszy prezent w takiej postaci wiec chcialbym dobrze trafić z zakupem...wiem, kazda z Was ma swój gust i swoje "zapachowe" potrzeby i wymagania...no ale moze podpowiecie co powinienem wybrać... Chcialbym wybrać cos swiezego....tak mi podpowiada męska intuicja...zadnych duszących i bardzo slodkich.... Z tego co wiem to uzywala kiedys( a flakonik stoi do dzisiaj na półce) Dolce Gabbana Light Blue i była zadowolona.... teraz pryska sie czymś z Avonu...nazwy nie znam( cos o niebieskiej barwie, a kształ kuli)..... Bedąc z wizytą w perfumerii pozytywnie przyjeła Hugo Boss Femme oraz Chanel Chance.... ( myslalem ze spodoba sie jej CK IN 2U..ale jednak nie ![]() Dolce Vita-Dior,5th Avenue-Elizabeth Arden oraz Escada Sentiment... Biorąc pod uwage te moje pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wg Was drogie Wizażystki:P....
jaka żona jest?
#2898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
|
Jeśli nie chcesz zapachów mocnych i słodkich to odradzam Sentiment i Dolce Vitę. Dla wielbicielki świeżych, owocowo-kwiatowych aromatów a'la Light Blue polecałabym:
Bright Crystal Versace Eau de Parfum II Gucci "Herbatki" Bvlgari Ming Shu Yves Rocher Eclat d'Arpege Lanvin Funny! Moschino Aqua Allegoria Tutti Kiwi/Grossellina/Mandarine Basilic/Pamplelune Guerlain ew. J'adore i Hugo Boss Woman (w okrągłej butelce) Życzę trafnego wyboru ![]() Acha i na przyszłość - Wizażanki, nie wizażystki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
|
Kitty słusznie prawi
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co się tak uparłaś na Olsenki? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za podpowiedz "Dzika..."
![]() a co do moich propozycji?? Chanel Chance albo Hugo Femme?? Jakie opinie?? do Neonki: "żonka"-lubię tak tylko nazywać moja drugą połówke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak do was facetów to trzeba głośno wyraźnie, kawa na ławę, a nie między wierszami bo rzadko skumacie ![]() Jeżeli ona Ci mówiła, że podoba jej się Chance i Femme to jej to kup, a nie pytaj obcych bab o zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yolu, świetnie to napisałaś ![]() ![]() Bardzo trafne spostrzeżenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święte słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
|
Dot.: Wg Was drogie Wizażanki :P....
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o moje zdanie to Femme jest sympatyczny, kwiatowo-owocowy, neutralny Chance trochę elegantsza, ale też jak najbardziej nadaje sięna każdą okazję. Sama nie wzgardziłabym żadnym z nich (szczególnie Chance ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Rozeznanie
|
Szukam zapachu na co dzień
Szukam zapachu... Ma być delikatny i kobiecy, wiadomo, że najlepiej jak najbardziej trwały ale biorę pod uwagę konieczność dopsikiwania się
![]() Podoba mi się np. Gloria Cacharel, L'anvin eclat d'aperge (tylko to podobieństwo do DG trochę drażni), uzywałam jabłuszka Niny Ricci. Zależy mi na zapachu seksownym ale delikatnym, "czystym", bardzo kobiecym. Pomóżcie bo jak stoję przed sephorowymi półkami to nie wiem co mam wąchać i robię z siebie głupka. Za wszystkie sugestie gorąco dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wg Was drogie Wizażanki :P....
![]() Ja sobie wyobrażam taką sytuację: W perfumerii od niechcenia testuję Angela, przy mężu i później przez całą drogę wącham nadgarstek, podsuwam mu pod nos... A on po kilku dniach idzie do perfumerii i mówi, że żonie podobał sie Angel... Ekspedientka podpowiada mu, że Lolita Lempicka ma też słodkie i apetyczne zapachy. Wspólnie wybierają jeden. Ukochany robi mi niespodziankę i przynosi do domu L Lempickiej.. dumny z siebie, że wybrał sam ![]() ![]() Cóż, ale to nie o żonce Dzejmsa... ja nie lubię niespodzianek (niekontrolowanych) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam zapachu na co dzień
Lacoste pour Femme jakoś od razu przyszło mi do głowy po przeczytaniu Twoich oczekiwań
![]() Delikatny, jak najbardziej na co dzień, nieinwazyjny, a ciekawy. Albo Noa edt?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.