Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 10:36   #2881
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez romanesca Pokaż wiadomość
to może 7 ginekologów u których byłam niech się douczy bo mi powiedzieli coś takiego. Ja chodziłam na monitoring jajeczkowania i podczas @ i pokazało że mam owulację. Ja już słyszałam tyle teori od lekarzy że ręce opadają, a co do in-vitro .... za przeproszeniem jakby mi jeden gin nie spier.... i nie zrobił kuracji hormonalnej po której trzeba robić pół roku przerwy jak nie chce mieć siedmioraczków to bym już dawno mogła mieć dziecko przez in-vitro ale niestety przekonałam się że gin w przychodni NFZ jest tylko dobrym położnikiem ale na niczym innym to oni sie nie znają - jeszcze tylko zaszodzą tak jak mi a teraz czekam drugi miesiąc w kolejce do kliniki a do 16 paździwernika jeszcze tak daleko .... a Carol77 może tak być w ciąży jak i nie być z tego co tu czytam to chyba jak sie nie zacznie wymiotywać to się na 100% nie wie

Romaneska.....ja wymiotów nie ma Czy tzn,że jednak nie jestem w ciąży
No to ja nie wiem na jakich ty lekarzy trafiałaś.Tylko ci współczuć,ale nie martw się,może znajadzie się jakiś lekarz który odpowiednio się Tobą zajmie i doprowadzi do ciąży.
Życzę ci tego i oby jak najszybciej

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-08-18 o 10:40
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 10:49   #2882
smejfii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
:O 62?? I gin nic nie powiedzial?? Przeciez jesli jestes w ciazy to powinien juz wyczuc, chocby ze macica jest powiekszona itd, albo wyslac Cie na badania ....
Ajjjj trzymam kciukasy !!!!!!!!!!!! Oby oby oby fasoleczka !!!!

Kiciulko, no ja tez mam taka nadzieje... Czas pokaze ... Narazie nie rozmawiam z nim na ten temat

no dokładnie ani na badania ani nic:/ powiedział tylko "chyba nic nie wskazuje na ciążę" ani na usg ani na betę nic totalnie zero badań:/ właśnie powinnam jakos w tym czasie dostac kolejną@ a poprzedniej nie ma jeszcze:/ ahhh poczekamy zobaczymy ale na głowę juz dostaje chyba
Stary 2009-08-18, 11:17   #2883
romanesca
Przyczajenie

Sensuel z tymi wymiotami to była przenośnia
romanesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 11:23   #2884
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez romanesca Pokaż wiadomość
to może 7 ginekologów u których byłam niech się douczy bo mi powiedzieli coś takiego. Ja chodziłam na monitoring jajeczkowania i podczas @ i pokazało że mam owulację. Ja już słyszałam tyle teori od lekarzy że ręce opadają, a co do in-vitro .... za przeproszeniem jakby mi jeden gin nie spier.... i nie zrobił kuracji hormonalnej po której trzeba robić pół roku przerwy jak nie chce mieć siedmioraczków to bym już dawno mogła mieć dziecko przez in-vitro ale niestety przekonałam się że gin w przychodni NFZ jest tylko dobrym położnikiem ale na niczym innym to oni sie nie znają - jeszcze tylko zaszodzą tak jak mi a teraz czekam drugi miesiąc w kolejce do kliniki a do 16 paździwernika jeszcze tak daleko .... a Carol77 może tak być w ciąży jak i nie być z tego co tu czytam to chyba jak sie nie zacznie wymiotywać to się na 100% nie wie

Wiesz tylko nie w każdej ciąży te wymioty się pojawiają,więc tak naprawdę można w ciąży nie wymiotować. Więc jak nie ma wymiotów to wcale nie świadczy o braku ciąży.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez angela10086 Pokaż wiadomość
synek dalej to samo to chyba dla niego wstrzas...

bylma wczoraj u gina, na usg niewiele widac to 4 tc lekarz znalazl mala plamke powiedzial ze to raczej ciaza ale pwnosc bedzie mial jak zobaczy zarodek z biajacem serduchem... a wam w ktorym tc potwierdzil lekarz? mam wizyte dopiero we wrzesniu narazi dostalam wstrzasowa dawke luteiny jak dla kobiety po in vitro i 3 razy dziennie nospe forte, poleguje nadal... nie przyzczajam sie staram sie nie myslec zeby sie nie rozczarowac. Acha pytanko czy luteina( progesteron) moze falszowac wyniki testu ciazowego?

Mi lekarz wykrył ciąże w 6 tygodniu,to poczekaj jeszcze dwa tyg i jak pójdziesz to powinien wykryć,no chyba,że taki lekarz do . Trzymam kciuki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 11:30   #2885
zebra666
Zakorzenienie

Mnie wykrył w 5tym Powodzenia

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 11:37   #2886
joanna2912
BAN stały

Witajcie laseczki ja dzis niezbyt wyspana bo musialam rano wstac i isc do lekarza u ktorego nie za wiele sie dowiedzialam powiedzial,ze wszystko niebawem minie idiota jakis i imbecyl a nie lekarz,nawet cisnienia mi nie zmierzyl i nie osluchal ,ja po prostu nie mam sily do tych lekarzy,ja bym ich wszystkich a najgorsze jest to ,ze chyba moja choroba sie obudzila a ten konowal powiedzial,ze musimy jeszcze troszke poczekac i poobserwowac a ja latam przez to swinstwo co godzinke do toalety ale dla tego cymbala to malo niepotrzebnie szlam do niego tak to bynajmniej bym byla wyspana
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 11:49   #2887
zebra666
Zakorzenienie

Asiu nie denerwuj się Idź do innego a nie stresuj jakims pacanem

Stary 2009-08-18, 11:56   #2888
angela10086
Raczkowanie

tzn jest tam plamka ale on nie wie czy to ciaza, zreszta tego sie spodziewalam bo raczej zaden lekarz nic nie znajdzie w 4 tc -za wczesnie... ja nie chcialam tego usg nawet bo po co ale sie uparł wiec zrobilam. wizyte mam w 7tc,czyli za 3 tyg powinno byc juz widac duzo...starciłam watek a chcialam cos napisac kurcze....

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

acha lekarz jest naparawde dobry... on mi uratował ciaze pierwsza...

asiu a ty masz jakas chorobe jelit???? bo nie doczytalam...
ponawiam pytanie dot. luteine i testu ktoras z was wie?
angela10086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 11:58   #2889
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Asiu nie denerwuj się Idź do innego a nie stresuj jakims pacanem
No wlasnie tutaj jest niemozliwe pojscie do inego lekarza,tutaj jest sie zapisanym do danego lekarza pierwszego kontaktu i nie ma szans na zmiane,chyba,ze zmienie przychodnie ale tyle jest zabawy przy tym,ze masakra
Stary 2009-08-18, 12:02   #2890
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Witajcie laseczki ja dzis niezbyt wyspana bo musialam rano wstac i isc do lekarza u ktorego nie za wiele sie dowiedzialam powiedzial,ze wszystko niebawem minie idiota jakis i imbecyl a nie lekarz,nawet cisnienia mi nie zmierzyl i nie osluchal ,ja po prostu nie mam sily do tych lekarzy,ja bym ich wszystkich a najgorsze jest to ,ze chyba moja choroba sie obudzila a ten konowal powiedzial,ze musimy jeszcze troszke poczekac i poobserwowac a ja latam przez to swinstwo co godzinke do toalety ale dla tego cymbala to malo niepotrzebnie szlam do niego tak to bynajmniej bym byla wyspana

Ty jeszcze nie przywykłaś do lekarzy na obczyźnie??Ja po ponad roku już wiem czego mogę się po nich spodziewać i jakoś mnie nie dziwi jak mi mówi,że nic mi nie jest chociaż ja czuje się beznadziejnie.Chociaż ja już się tym nie przejmuje,bo skoro tu mieszkam to muszę im zaufać.
Jeżeli źle się czujesz to idź do innego lekarza,a jak i ten drugi z kwitkiem cię odeśle to może pomyśl,czy faktycznie może racji nie mają.
Nie martw się tak

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
No wlasnie tutaj jest niemozliwe pojscie do inego lekarza,tutaj jest sie zapisanym do danego lekarza pierwszego kontaktu i nie ma szans na zmiane,chyba,ze zmienie przychodnie ale tyle jest zabawy przy tym,ze masakra

No to tak jak u mnie
Stary 2009-08-18, 12:05   #2891
joanna2912
BAN stały

Cytat:
tzn jest tam plamka ale on nie wie czy to ciaza, zreszta tego sie spodziewalam bo raczej zaden lekarz nic nie znajdzie w 4 tc -za wczesnie... ja nie chcialam tego usg nawet bo po co ale sie uparł wiec zrobilam. wizyte mam w 7tc,czyli za 3 tyg powinno byc juz widac duzo...starciłam watek a chcialam cos napisac kurcze....

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

acha lekarz jest naparawde dobry... on mi uratował ciaze pierwsza...

asiu a ty masz jakas chorobe jelit???? bo nie doczytalam...
ponawiam pytanie dot. luteine i testu ktoras z was wie?
Tak kochaniutka mam Colitis Ulcerosa i bylam w trakcie reemisji a teraz to dziadostwo sie nawrocilo i meczy jak cholera
Stary 2009-08-18, 12:07   #2892
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
No Kochana Ty się tak nie denerwuj,bo Ci nie wolno. Może pojedź do jakiegoś innego lekarza,może coś Ci doradzi. Albo zadzwoń do tego swojego Polskiego,może coś Ci powie,ale się nie denerwuj.
A mi już mdłości przeszły. Kicia Słonko kiedy ten teścik?? Dasz radę dzisiaj kupić??Bo zwariujemy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 12:10   #2893
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ty jeszcze nie przywykłaś do lekarzy na obczyźnie??Ja po ponad roku już wiem czego mogę się po nich spodziewać i jakoś mnie nie dziwi jak mi mówi,że nic mi nie jest chociaż ja czuje się beznadziejnie.Chociaż ja już się tym nie przejmuje,bo skoro tu mieszkam to muszę im zaufać.
Jeżeli źle się czujesz to idź do innego lekarza,a jak i ten drugi z kwitkiem cię odeśle to może pomyśl,czy faktycznie może racji nie mają.
Nie martw się tak

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

No to tak jak u mnie
Wiesz ja wiem,ze mdlosci i wymioty musza same przejsc taki urok ciazy,ale ja mu mowie,ze mnie glowa napierdziela i mam kolatania serca wiec myslalam,ze choc stetoskopem poslucha a on nic grrrrrrr az sie wkurzylam,mowie pozniej do imbecyla,ze chyba choroba mi sie obudzila bo malo jem i zwracam i jelito dostaje w a on ,ze musimy poczekac !!! no myslalam,ze wstane i mu w ryja strzele
normalnie zalamka
Stary 2009-08-18, 12:43   #2894
koglus
Rozeznanie

Wink Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Heh nioo tak jak ja tu jestem to nikogo niema

Kochane jak sie dzis czujecie?? Mam nadzieje ze wszystkie wyspane??

Asienko kochana jak Ci nocka minela,wyspalas sie?? Jak samopoczucie??? Trzymam kciuki za wizyte u lekarza nio i czekam na relacje Mam nadzieje ze zaradzi cos na te dolegliwosci
Koglus jak sie czujesz?? Jak tam humorek??
Sensuel co tam ciekawego?? wyspalas sie kochana??
Zeberko Sloneczko nie przemeczaj sie !!!
Pepus co tam u Ciebie sie dzieje ze sie nie odzywasz??? Jak samopoczucie???
Cosmaaa jak tam u Ciebie ??? Trzymam kciuki zeby Tz zrozumial czego pragniesz i dal Ci to szczescie !!!
Angela jak tam synus,zrozumial conieco??

Buziaki kochane
Czesc Kicia
ja czuje sie dobrze bo to dopiero 5 tydzien wiec nie czuje ze jestem w ciazy . Nie nadążam za czytaniem wszystkich blogów,. Zastanawiam czy uda mi sie zapisac na kurs ksiegowosci AAT w tym roku, ze wzgledu na moj przyszly stan i prace wydaje mi sie to malo realne ale bardzo bym chciala.Zaraz pedze do pracy.
Za dwa dni lece odwiedzic rodzinke w Polsce i sie relaksowac przdez dwa tygodnie. A co tam Kiciu u Ciebie?
pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Asiu ja bym dwiedzila jakiegos polskiego lekarza lub polska klinike, jak masz blisko gdzies jakas polska klinike czy lekarza to ja bym sie wybrala. moja kolezanka byla i byla bardzo zadowolona, o wiele bardziej niz u angola.
buziaki i glowa do gory
Jak sie zle czujesz pojdz na chorobowe lub wolne pae dni czasami praca tez ma wplyw na to jak sie czujesz.
pa

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Wiesz ja wiem,ze mdlosci i wymioty musza same przejsc taki urok ciazy,ale ja mu mowie,ze mnie glowa napierdziela i mam kolatania serca wiec myslalam,ze choc stetoskopem poslucha a on nic grrrrrrr az sie wkurzylam,mowie pozniej do imbecyla,ze chyba choroba mi sie obudzila bo malo jem i zwracam i jelito dostaje w a on ,ze musimy poczekac !!! no myslalam,ze wstane i mu w ryja strzele
normalnie zalamka
Asiu musisz pojsc do lekarza Polskiego lub poleciec do Polski bo ta nasza choroba to nie przelewki i musza ci zrobic wszystkie badania i doradzic czy masz brac tabletki, moja lekarz powiedziala ze tabletek trzeba unikac w pierwszym tzrymestrze a potem nie szkodza bo juz miala taka ciezarna z ta choroba . Skontaktuj sie ze swoim lekarzem w polsce i poradz sie. Wiem ze stres ma duzy wplyw , rodzaj pracy zmiany . moze jakies wolne ci by sie przydalo lub chorobowe zeby siie odprezyc. Ja jak nie pije kawy i nie jem nic z puszek to sie czuje dobrze .Kawa jest najgorsza. pozdrawiam
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 12:52   #2895
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Czesc Kicia
ja czuje sie dobrze bo to dopiero 5 tydzien wiec nie czuje ze jestem w ciazy . Nie nadążam za czytaniem wszystkich blogów,. Zastanawiam czy uda mi sie zapisac na kurs ksiegowosci AAT w tym roku, ze wzgledu na moj przyszly stan i prace wydaje mi sie to malo realne ale bardzo bym chciala.Zaraz pedze do pracy.
Za dwa dni lece odwiedzic rodzinke w Polsce i sie relaksowac przdez dwa tygodnie. A co tam Kiciu u Ciebie?
pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Asiu ja bym dwiedzila jakiegos polskiego lekarza lub polska klinike, jak masz blisko gdzies jakas polska klinike czy lekarza to ja bym sie wybrala. moja kolezanka byla i byla bardzo zadowolona, o wiele bardziej niz u angola.
buziaki i glowa do gory
Jak sie zle czujesz pojdz na chorobowe lub wolne pae dni czasami praca tez ma wplyw na to jak sie czujesz.
pa

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Asiu musisz pojsc do lekarza Polskiego lub poleciec do Polski bo ta nasza choroba to nie przelewki i musza ci zrobic wszystkie badania i doradzic czy masz brac tabletki, moja lekarz powiedziala ze tabletek trzeba unikac w pierwszym tzrymestrze a potem nie szkodza bo juz miala taka ciezarna z ta choroba . Skontaktuj sie ze swoim lekarzem w polsce i poradz sie. Wiem ze stres ma duzy wplyw , rodzaj pracy zmiany . moze jakies wolne ci by sie przydalo lub chorobowe zeby siie odprezyc. Ja jak nie pije kawy i nie jem nic z puszek to sie czuje dobrze .Kawa jest najgorsza. pozdrawiam
Wlasnie moj maz powiedzial,ze w czwartek pojedziemy gdzies do polskiego lekarza,bo na ta bande dupkow nie ma co liczyc,fakt faktem,ze najblizej mam ze 3 godziny drogi odemnie polskiego lekarza ale poswiece sie nastepny raz i pojade,co do pracy to rzucilam juz jakis czas temu bo pracowalam u ciapatego i nie wytrzymywalam ciaglego napiecia w pracy i wiecznego szybciej i szybciej a nie mozna przeciez wlosow obciac w ciagu 10 minut albo zrobic baleyagu w 20 min,ale nie ma czego zalowac teraz zmieniamy miejscowke na Irlandie Polnocna i mam nadzieje,ze tam mi sie trafia lepsi lekarze tam bynajmniej na miejscu bede miala polska klinike

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 17:12   #2896
angela10086
Raczkowanie

asia wspolczuje, ja milam rok temu kolonoskopie wlasnie z tego powodu ze podejrzewali to badziewie.....
Stary 2009-08-18, 18:04   #2897
joanna2912
BAN stały

Cytat:
asia wspolczuje, ja milam rok temu kolonoskopie wlasnie z tego powodu ze podejrzewali to badziewie.....
No mowie Ci normalnie jestem wkur....na maxa na tego mojego lekarza,bo skoro podejrzewali u Ciebie ta badziewie to wiesz z czym musze sie teraz meczyc,mowie temu baranowi,ze mam silny nawrot tego swinstwa a on mnie olal,ostatnim razem bylo tak samo i skonczylo sie sterydami i miesiecznym odzywianiem pozajelitowym z ta tylko roznica ,ze wtedy nie bylam w ciazy a teraz jestem i nie moge sobie pozwolic na powtorke z rozrywki
Stary 2009-08-18, 18:13   #2898
latko
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki
Ostatnio znalazłam to forum i zanim postanowiłam coś napisać trochę poczytałam waszych wpisów, aby się czegoś więcej dowiedzieć. Drugi miesiąc staramy się z mężem o dzidziusia, w zeszłym się nie udało w tym mam nadzieje że tak. W tym miesiącu miała okres płodny od 11 do 16 sierpnia. Wiem że na 100% wtedy miałam, po obserwacjach wyliczeniach itd. Może i nie mineło dużo dni od tego czasu, ale jakoś dziwnie się czuje, mam zawroty głowy, jestem senna wogóle nie chce mi się jeść a jak mąż zaczyna coś jeść to odrazu mam mdłości, a no i dziś mam jakieś takie dziwne kłócia w okolicach jajników. Nie wiem czy zaczełam sobie coś wymyślać czy może jednak się udało. Jest taka możliwość?
latko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 18:22   #2899
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez latko Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Ostatnio znalazłam to forum i zanim postanowiłam coś napisać trochę poczytałam waszych wpisów, aby się czegoś więcej dowiedzieć. Drugi miesiąc staramy się z mężem o dzidziusia, w zeszłym się nie udało w tym mam nadzieje że tak. W tym miesiącu miała okres płodny od 11 do 16 sierpnia. Wiem że na 100% wtedy miałam, po obserwacjach wyliczeniach itd. Może i nie mineło dużo dni od tego czasu, ale jakoś dziwnie się czuje, mam zawroty głowy, jestem senna wogóle nie chce mi się jeść a jak mąż zaczyna coś jeść to odrazu mam mdłości, a no i dziś mam jakieś takie dziwne kłócia w okolicach jajników. Nie wiem czy zaczełam sobie coś wymyślać czy może jednak się udało. Jest taka możliwość?
Miejmy nadzieje,ze Ci sie udalo tym razem i trzymam ale co do mdlosci i smierdzacego jedzenia to chyba troszke za wczesnie ja ostatni @ mialam 26 czerwca i teraz wychodzi mi kolo 7 tygodnia i dopiero od niedawna naszly mnie mdlosci,jadlowstret i wszystko i wszyscy mi smierdza taki objaw zaczyna sie sie kolo 6 tygodnia tak mi sie wydaje z tego co wiem od dziewczyn i co przeczytalam na innych forach
Stary 2009-08-18, 18:29   #2900
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez latko Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Jest możliwość,że zaczęłaś sobie coś wymyślać jak i jest możliwość ciąży.Nie wiem czy jest możliwe,aby w tak krótkim czasie mieć mdłości.Dzisiaj mamy 18.08 także od twoich dni płodnych minęło od 2-7dni.Szczerze wątpię,aby wtedy były już mdłości.Co do innych objawów jak np senność to się zgodzę.Ale wiesz...ty swój organizm znasz najlepiej i wiesz czy taka senność zdarzała ci się wcześniej.Ja np.wcześniej nie miałam tak,że z nóg mnie zwalało pomimo wyspania,no chyba że w ciąży byłam.Zawroty głowy to tez nie wiem czy w tak wczesnej fazie mogą wystąpić.Bóle głowy to słyszałam i kłucia jajników.Pamiętaj,że od owulacji to do 7dni mija za nim zarodek się zagnieździ w macicy i wtedy podobno są jakieś objawy już.Ja osobiście podejrzewam u siebie,że mój pierwszy objawy był w dniu zapłodnienia,ale to czy się mylę czy nie to być może dowiem się już jutro,a w najgorszym przypadku za miesiąc i wtedy będę mogła się mądrować.
Ja bym raczej stawiała na wymyślone objawy,albo dopasowywanie ich do ciążowych.Ale nie jestem specjalistką w tej dziedzinie także musisz poczekać do terminu @ tak będzie najlepiej.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Miejmy nadzieje,ze Ci sie udalo tym razem i trzymam ale co do mdlosci i smierdzacego jedzenia to chyba troszke za wczesnie ja ostatni @ mialam 26 czerwca i teraz wychodzi mi kolo 7 tygodnia i dopiero od niedawna naszly mnie mdlosci,jadlowstret i wszystko i wszyscy mi smierdza taki objaw zaczyna sie sie kolo 6 tygodnia tak mi sie wydaje z tego co wiem od dziewczyn i co przeczytalam na innych forach

Masz rację Asiu .Czytałam o tym,że czas mdłości zaczyna się od 6tyg i podobno trwa do 12tc,albo i dłużej
Stary 2009-08-18, 18:52   #2901
angela10086
Raczkowanie

asia nie dziwie ci sie, ja znajac siebie bym zadyme zrobila, idiota chyba jakis...on sobie nie zdaje z tego ze niektorych lekow w tym niektorych sterydów nie mozna w ciazy? a w razie czego kto za to odpwioedzialnosc wezmie? banda debili cholera jasna! mnie jak meczyly biegunki przez pol roku to w 3 dni jak wtrafilam do gastroenterologa milam kalonoskopie retroskopie i wszytkie inne badania a tam u ciebie to jakies dno chyba!
sory ale dzis to mam wnerw totalny, zdycham krzyz mnie napier....a przepraszam za wyrazenie ale nie mozna tego innaczej nazwac -non stop caly dzien.... oby do 12 tyg jezuuu prosze zeby to zlecialo bo sie potne chyba!!!
Stary 2009-08-18, 19:04   #2902
joanna2912
BAN stały

Cytat:
asia nie dziwie ci sie, ja znajac siebie bym zadyme zrobila, idiota chyba jakis...on sobie nie zdaje z tego ze niektorych lekow w tym niektorych sterydów nie mozna w ciazy? a w razie czego kto za to odpwioedzialnosc wezmie? banda debili cholera jasna! mnie jak meczyly biegunki przez pol roku to w 3 dni jak wtrafilam do gastroenterologa milam kalonoskopie retroskopie i wszytkie inne badania a tam u ciebie to jakies dno chyba!
sory ale dzis to mam wnerw totalny, zdycham krzyz mnie napier....a przepraszam za wyrazenie ale nie mozna tego innaczej nazwac -non stop caly dzien.... oby do 12 tyg jezuuu prosze zeby to zlecialo bo sie potne chyba!!!
Moj gin powiedzial,ze na te bole krzyza najlepsze jest polozeniu sie na brzuszku poki jeszcze jest nie za duzy i mozna oczywiscie a zeby szybciej zadzialalo to najlepiej niech ktos zacznie masowac mocnym uciskiem dolna partie krzyza i uwierz mi,ze to dziala :yupi: ponoc wtedy tylozgiecie macicy sie naprostowuje,takze na brzusio
Stary 2009-08-18, 19:28   #2903
angela10086
Raczkowanie

ja juz zapomniłam co to za bol z malym to lezałam w 6 tyg szpitalu bo chodzic nie moglam przez to. Mi gin 2 lata temu mowil ze w ciazy lepiej do masazysty bo sa punkty na plecach ktorych w ciazy nie mozna uciskach... a jak sie poloze na brzuchu to czuje jakby mi ktos krzyz wyrywał i prady przechodzily, ale to prawda ze wtedy szybciej sie macica prostuje i jeszcze kiedys mi mowili ze UWAGA chodzenie na czworakach...
mi mowili niech pani wytzryma do 12 tyg i faktycznie minal 12 tc i wszytsko przeszło jak reka odjał... ale do 12 tyg jeszcze 2 miesiace

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

do latko:
nie sazde kochana, ja milam jakies 4 dni temu taka jazde jakby mnie zemndlilo ale nie sadze zeby to było od ciazy. W ciazy pierwszej wymiotowałam od 8 tyg, w drugiej nie zdazylam, w trzeciej ok 6 tyg a teraz narazie mdlosci brak i dobrze mi z tym...
Stary 2009-08-18, 20:14   #2904
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc kobietki
moje kochane dzis bylam u poloznej i leci mi 8 tydzien data porodu 1.04.2010
pierwsze usg bede miala dopiero 16wrzesnia-oby szybko ten czas zlecial. wtedy zrobia mi wszystkie badania.
czuje sie dobrze choc od dwoch dni jestem wypompowana i brak mi energii i checi do dzialania.a jutro w pracy od 8.30 do 22nie wiem jak ja to wytrzymam.

kochane mam problem.mianowicie taki,ze mam mozliwosc rodzenia w wodzie ale jest to w miejcowosci polozonej o 20km od mojej.jesli by sie cos dzialo tam to by mnie przewiezli do szpitala do mojej miejscowosci i sama juz nie wiem,czy rodzic na miejscu na sucho czy w wodzie.boje sie,ze moze nie dojade na czas albo jak cos sie bedzie dzialo ze mna lub z maluszkiem to nie zdaza dojechac.a tam sa same polozne.nie wiem co robic

ZEBERKO jaki sliczny brzusioa imie Piotrus jest sliczne i nie daj sie zdominowac
JOANNA jak Twoj maluszek,mam nadzieje,ze dobrze sie czujesz.kochana nie panikuj bo wszystko sie odbija na fasolce.a z tym lekarzem to masz racje,dbaj o siebie nie szkodzac maluszkowi
KICIUNIA az Ty urwisie.byl test czy nie.zaloze sie ,ze za chwile napiszesz ,ze znowu ztchorzylas i pelno wymowek.nie katuj sie,lepiej wiedziec niz zyc w nie pewnosci

gratuluje nowym zafasolkowanym:jupi :

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 20:19   #2905
zebra666
Zakorzenienie

Agnieszka09 dziękuję:F cieszę się, że u Ciebie ok możesz zarezerwować możliwośc rodzenia tam- czemu nie jeśli bedzie czas...a gdyby nie było to u siebie urodzisz i też będzie dobrze
Co do Kici popieram:P może dużo wydawałam an testy jak wyczekiwałam ale nie żałuję szybciej pozbywałam się złudzeń i nabierałam sił na dlasze próby

Stary 2009-08-18, 22:50   #2906
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc kobietki
pierwsze usg bede miala dopiero 16wrzesnia-oby szybko ten czas zlecial. wtedy zrobia mi wszystkie badania.
czuje sie dobrze choc od dwoch dni jestem wypompowana i brak mi energii i checi do dzialania.a jutro w pracy od 8.30 do 22nie wiem jak ja to wytrzymam.

kochane mam problem.mianowicie taki,ze mam mozliwosc rodzenia w wodzie ale jest to w miejcowosci polozonej o 20km od mojej.jesli by sie cos dzialo tam to by mnie przewiezli do szpitala do mojej miejscowosci i sama juz nie wiem,czy rodzic na miejscu na sucho czy w wodzie.boje sie,ze moze nie dojade na czas albo jak cos sie bedzie dzialo ze mna lub z maluszkiem to nie zdaza dojechac.a tam sa same polozne.nie wiem co robic

ZEBERKO jaki sliczny brzusioa imie Piotrus jest sliczne i nie daj sie zdominowac
JOANNA jak Twoj maluszek,mam nadzieje,ze dobrze sie czujesz.kochana nie panikuj bo wszystko sie odbija na fasolce.a z tym lekarzem to masz racje,dbaj o siebie nie szkodzac maluszkowi
KICIUNIA az Ty urwisie.byl test czy nie.zaloze sie ,ze za chwile napiszesz ,ze znowu ztchorzylas i pelno wymowek.nie katuj sie,lepiej wiedziec niz zyc w nie pewnosci

Podobno poród w wodzie mniej boli i jest leprzy dla dziecka , ale z drugiej strony siedziec w tej krwi? A co jak trzeba bedzie zrobic cesarskie ciecie w ostatnim momencie ? sama nie wiem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Wlasnie moj maz powiedzial,ze w czwartek pojedziemy gdzies do polskiego lekarza,bo na ta bande dupkow nie ma co liczyc,fakt faktem,ze najblizej mam ze 3 godziny drogi odemnie polskiego lekarza ale poswiece sie nastepny raz i pojade,co do pracy to rzucilam juz jakis czas temu bo pracowalam u ciapatego i nie wytrzymywalam ciaglego napiecia w pracy i wiecznego szybciej i szybciej a nie mozna przeciez wlosow obciac w ciagu 10 minut albo zrobic baleyagu w 20 min,ale nie ma czego zalowac teraz zmieniamy miejscowke na Irlandie Polnocna i mam nadzieje,ze tam mi sie trafia lepsi lekarze tam bynajmniej na miejscu bede miala polska klinike
Asiu piszesz ze sie zle czujesz tzn ze czesto chodzisz do toalety? a masz jakiś numer do lekarza w Polsce ktory sie toba opiekuje i zna cala historie twojej choroby? Bo sa tabletki ktore mozna przyjmowac w ciązy na jelita. Bo jezeli jest taki stan jak opisujesz to tez znaczy ze twoj organizm nie wchlania wszystkich wartosci odżywczysz i mozesz sie odwodnic rowniez. Ja czasami sie czuje dobrze ale czasami gorzej ale i tak w sumie ok narazie , ogolnie moze dlatego ze tabletek nie bralam tylko tydzen , jak sie dowiedzialam o ciaży wiec nie wiem jak to sie wszystko zmieni za jakis czas. Poprosilam meza aby mi kupil samowar , bede gotowac na parze wszyskie posiłki dla siebie, to bardzo pomaga.

Dzis mnie bola nerki i sie zastanawiam dlaczego?
skontaktuje sie z lekarzem i bedzie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

ja sie Asiu mądrze ale sama nie stosuje zadnej diety ....
Stary 2009-08-18, 23:07   #2907
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc kobietki

Ja bym chyba się nie odważyła.Za bardzo strachliwa jestem.Wolałabym rodzić w szpitalu z lekarzami za ścianą niż z położnymi 20km od lekarza.
Ciekawe w ile min karetka byłaby w stanie przejechać od położnych do lekarza w razie czego.Bo musiałabyś rozpatrzeć wszystkie ewentualności.
Stary 2009-08-18, 23:23   #2908
koglus
Rozeznanie

czy kogos bolały nerki w 5tc? zaraz chyba umre? czy to zapalenie a moze normalne?
Stary 2009-08-19, 06:32   #2909
latko
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedz, tak myślałam zaczynam wariować chyba ,ale wcześniej żadne zawroty głowy mi się nie zdażały i takie kłucie pewnie tak bardzo chce mieć już dzidzię że szukam oznak :/ . No ale do czasu kiedy nie sprawdzę to nie ma pewności
latko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 07:21   #2910
angela10086
Raczkowanie

koglus moze to takie bole jakie ja mam z Asia? przeszlo ci? mnie tak caly czas boli z tylu plecy...

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

latko to naprwade za wczesnie, ale z calego serca wiesz mimo wszystko zyczymy....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości