|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
Romaneska.....ja wymiotów nie ma Czy tzn,że jednak nie jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() No to ja nie wiem na jakich ty lekarzy trafiałaś.Tylko ci współczuć,ale nie martw się,może znajadzie się jakiś lekarz który odpowiednio się Tobą zajmie i doprowadzi do ciąży. Życzę ci tego i oby jak najszybciej
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-08-18 o 10:40 |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no dokładnie ani na badania ani nic:/ powiedział tylko "chyba nic nie wskazuje na ciążę" ani na usg ani na betę nic totalnie zero badań:/ właśnie powinnam jakos w tym czasie dostac kolejną@ a poprzedniej nie ma jeszcze:/ ahhh poczekamy zobaczymy ale na głowę juz dostaje chyba
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz tylko nie w każdej ciąży te wymioty się pojawiają,więc tak naprawdę można w ciąży nie wymiotować. Więc jak nie ma wymiotów to wcale nie świadczy o braku ciąży. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Mi lekarz wykrył ciąże w 6 tygodniu ,to poczekaj jeszcze dwa tyg i jak pójdziesz to powinien wykryć,no chyba,że taki lekarz do
|
||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wykrył w 5tym
Powodzenia
|
|
|
|
#2886 |
|
BAN stały
|
Witajcie laseczki
powiedzial,ze wszystko niebawem minie idiota jakis i imbecyl a nie lekarz,nawet cisnienia mi nie zmierzyl i nie osluchal ,ja po prostu nie mam sily do tych lekarzy,ja bym ich wszystkich |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu nie denerwuj się
Idź do innego a nie stresuj jakims pacanem
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
tzn jest tam plamka ale on nie wie czy to ciaza, zreszta tego sie spodziewalam bo raczej zaden lekarz nic nie znajdzie w 4 tc -za wczesnie... ja nie chcialam tego usg nawet bo po co ale sie uparł wiec zrobilam. wizyte mam w 7tc,czyli za 3 tyg powinno byc juz widac duzo...starciłam watek a chcialam cos napisac kurcze....
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- acha lekarz jest naparawde dobry... on mi uratował ciaze pierwsza... asiu a ty masz jakas chorobe jelit???? bo nie doczytalam... ponawiam pytanie dot. luteine i testu ktoras z was wie? |
|
|
|
#2889 |
|
BAN stały
|
No wlasnie tutaj jest niemozliwe pojscie do inego lekarza,tutaj jest sie zapisanym do danego lekarza pierwszego kontaktu i
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty jeszcze nie przywykłaś do lekarzy na obczyźnie??Ja po ponad roku już wiem czego mogę się po nich spodziewać i jakoś mnie nie dziwi jak mi mówi,że nic mi nie jest chociaż ja czuje się beznadziejnie.Chociaż ja już się tym nie przejmuje,bo skoro tu mieszkam to muszę im zaufać. Jeżeli źle się czujesz to idź do innego lekarza,a jak i ten drugi z kwitkiem cię odeśle to może pomyśl,czy faktycznie może racji nie mają. Nie martw się tak ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
No to tak jak u mnie
|
|
#2891 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi już mdłości przeszły . Kicia Słonko kiedy ten teścik?? Dasz radę dzisiaj kupić??Bo zwariujemy
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
taki urok ciazy,ale ja mu mowie,ze mnie glowa napierdziela i mam kolatania serca wiec myslalam,ze choc stetoskopem poslucha a on nic grrrrrrr az sie wkurzylam,mowie pozniej do imbecyla,ze chyba choroba mi sie obudzila bo malo jem i zwracam i jelito dostaje w normalnie zalamka |
|
|
|
|
#2894 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja czuje sie dobrze bo to dopiero 5 tydzien wiec nie czuje ze jestem w ciazy . Nie nadążam za czytaniem wszystkich blogów,. Zastanawiam czy uda mi sie zapisac na kurs ksiegowosci AAT w tym roku, ze wzgledu na moj przyszly stan i prace wydaje mi sie to malo realne ale bardzo bym chciala.Zaraz pedze do pracy. Za dwa dni lece odwiedzic rodzinke w Polsce i sie relaksowac przdez dwa tygodnie. A co tam Kiciu u Ciebie? pozdrawiam ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
buziaki i glowa do gory Jak sie zle czujesz pojdz na chorobowe lub wolne pae dni czasami praca tez ma wplyw na to jak sie czujesz. pa ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2895 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
teraz zmieniamy miejscowke na Irlandie Polnocna i mam nadzieje,ze tam mi sie trafia lepsi lekarze tam bynajmniej na miejscu bede miala polska klinike
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
asia wspolczuje, ja milam rok temu kolonoskopie wlasnie z tego powodu ze podejrzewali to badziewie.....
|
|
|
|
#2897 |
|
BAN stały
|
No mowie Ci normalnie jestem wkur....na maxa na tego mojego lekarza,bo skoro podejrzewali u Ciebie ta badziewie to wiesz z czym musze sie teraz meczyc,mowie temu baranowi,ze mam silny nawrot tego swinstwa a on mnie olal,ostatnim razem bylo tak samo i skonczylo sie sterydami i miesiecznym odzywianiem pozajelitowym z ta tylko roznica ,ze wtedy nie bylam w ciazy a teraz jestem i nie moge sobie pozwolic na powtorke z rozrywki
|
|
|
|
#2898 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
Ostatnio znalazłam to forum i zanim postanowiłam coś napisać trochę poczytałam waszych wpisów, aby się czegoś więcej dowiedzieć. Drugi miesiąc staramy się z mężem o dzidziusia, w zeszłym się nie udało w tym mam nadzieje że tak. W tym miesiącu miała okres płodny od 11 do 16 sierpnia. Wiem że na 100% wtedy miałam, po obserwacjach wyliczeniach itd. Może i nie mineło dużo dni od tego czasu, ale jakoś dziwnie się czuje, mam zawroty głowy, jestem senna wogóle nie chce mi się jeść a jak mąż zaczyna coś jeść to odrazu mam mdłości, a no i dziś mam jakieś takie dziwne kłócia w okolicach jajników. Nie wiem czy zaczełam sobie coś wymyślać czy może jednak się udało. Jest taka możliwość? |
|
|
|
#2899 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale co do mdlosci i smierdzacego jedzenia to chyba troszke za wczesnie ja ostatni @ mialam 26 czerwca i teraz wychodzi mi kolo 7 tygodnia i dopiero od niedawna naszly mnie mdlosci,jadlowstret i wszystko i wszyscy mi smierdza taki objaw zaczyna sie sie kolo 6 tygodnia tak mi sie wydaje z tego co wiem od dziewczyn i co przeczytalam na innych forach
|
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym raczej stawiała na wymyślone objawy,albo dopasowywanie ich do ciążowych.Ale nie jestem specjalistką w tej dziedzinie także musisz poczekać do terminu @ tak będzie najlepiej. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Masz rację Asiu .Czytałam o tym,że czas mdłości zaczyna się od 6tyg i podobno trwa do 12tc,albo i dłużej
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
asia nie dziwie ci sie, ja znajac siebie bym zadyme zrobila, idiota chyba jakis...on sobie nie zdaje z tego ze niektorych lekow w tym niektorych sterydów nie mozna w ciazy? a w razie czego kto za to odpwioedzialnosc wezmie? banda debili cholera jasna! mnie jak meczyly biegunki przez pol roku to w 3 dni jak wtrafilam do gastroenterologa milam kalonoskopie retroskopie i wszytkie inne badania a tam u ciebie to jakies dno chyba!
sory ale dzis to mam wnerw totalny, zdycham krzyz mnie napier....a przepraszam za wyrazenie ale nie mozna tego innaczej nazwac -non stop caly dzien.... oby do 12 tyg jezuuu prosze zeby to zlecialo bo sie potne chyba!!! |
|
|
|
#2902 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a zeby szybciej zadzialalo to najlepiej niech ktos zacznie masowac mocnym uciskiem dolna partie krzyza i uwierz mi,ze to dziala :yupi: ponoc wtedy tylozgiecie macicy sie naprostowuje,takze na brzusio
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
ja juz zapomniłam co to za bol z malym to lezałam w 6 tyg szpitalu bo chodzic nie moglam przez to. Mi gin 2 lata temu mowil ze w ciazy lepiej do masazysty bo sa punkty na plecach ktorych w ciazy nie mozna uciskach... a jak sie poloze na brzuchu to czuje jakby mi ktos krzyz wyrywał i prady przechodzily, ale to prawda ze wtedy szybciej sie macica prostuje i jeszcze kiedys mi mowili ze UWAGA chodzenie na czworakach...
mi mowili niech pani wytzryma do 12 tyg i faktycznie minal 12 tc i wszytsko przeszło jak reka odjał... ale do 12 tyg jeszcze 2 miesiace ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- do latko: nie sazde kochana, ja milam jakies 4 dni temu taka jazde jakby mnie zemndlilo ale nie sadze zeby to było od ciazy. W ciazy pierwszej wymiotowałam od 8 tyg, w drugiej nie zdazylam, w trzeciej ok 6 tyg a teraz narazie mdlosci brak i dobrze mi z tym... |
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kobietki
moje kochane dzis bylam u poloznej i leci mi 8 tydzien data porodu 1.04.2010![]() pierwsze usg bede miala dopiero 16wrzesnia-oby szybko ten czas zlecial. wtedy zrobia mi wszystkie badania. czuje sie dobrze choc od dwoch dni jestem wypompowana i brak mi energii i checi do dzialania.a jutro w pracy od 8.30 do 22 nie wiem jak ja to wytrzymam.kochane mam problem.mianowicie taki,ze mam mozliwosc rodzenia w wodzie ale jest to w miejcowosci polozonej o 20km od mojej.jesli by sie cos dzialo tam to by mnie przewiezli do szpitala do mojej miejscowosci i sama juz nie wiem,czy rodzic na miejscu na sucho czy w wodzie.boje sie,ze moze nie dojade na czas albo jak cos sie bedzie dzialo ze mna lub z maluszkiem to nie zdaza dojechac.a tam sa same polozne.nie wiem co robic ZEBERKO jaki sliczny brzusio ![]() ![]() ![]() a imie Piotrus jest sliczne i nie daj sie zdominowacJOANNA jak Twoj maluszek,mam nadzieje,ze dobrze sie czujesz.kochana nie panikuj bo wszystko sie odbija na fasolce.a z tym lekarzem to masz racje,dbaj o siebie nie szkodzac maluszkowi KICIUNIA az Ty urwisie.byl test czy nie.zaloze sie ,ze za chwile napiszesz ,ze znowu ztchorzylas i pelno wymowek.nie katuj sie,lepiej wiedziec niz zyc w nie pewnosci gratuluje nowym zafasolkowanym
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka09 dziękuję:F
cieszę się, że u Ciebie ok możesz zarezerwować możliwośc rodzenia tam- czemu nie jeśli bedzie czas...a gdyby nie było to u siebie urodzisz i też będzie dobrze![]() Co do Kici popieram:P może dużo wydawałam an testy jak wyczekiwałam ale nie żałuję szybciej pozbywałam się złudzeń i nabierałam sił na dlasze próby
|
|
|
|
#2906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Dzis mnie bola nerki i sie zastanawiam dlaczego? skontaktuje sie z lekarzem i bedzie wszystko dobrze ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- ja sie Asiu mądrze ale sama nie stosuje zadnej diety .... |
||
|
|
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chyba się nie odważyła.Za bardzo strachliwa jestem.Wolałabym rodzić w szpitalu z lekarzami za ścianą niż z położnymi 20km od lekarza. Ciekawe w ile min karetka byłaby w stanie przejechać od położnych do lekarza w razie czego.Bo musiałabyś rozpatrzeć wszystkie ewentualności.
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
czy kogos bolały nerki w 5tc? zaraz chyba umre? czy to zapalenie a moze normalne?
|
|
|
|
#2909 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedz, tak myślałam zaczynam wariować chyba ,ale wcześniej żadne zawroty głowy mi się nie zdażały i takie kłucie
pewnie tak bardzo chce mieć już dzidzię że szukam oznak :/ . No ale do czasu kiedy nie sprawdzę to nie ma pewności
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
koglus moze to takie bole jakie ja mam z Asia? przeszlo ci? mnie tak caly czas boli z tylu plecy...
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- latko to naprwade za wczesnie, ale z calego serca wiesz mimo wszystko zyczymy.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

a teraz czekam drugi miesiąc w kolejce do kliniki a do 16 paździwernika jeszcze tak daleko .... a 
Czy tzn,że jednak nie jestem w ciąży 

powiedzial,ze wszystko niebawem minie
idiota jakis i imbecyl a nie lekarz,nawet cisnienia mi nie zmierzyl i nie osluchal ,ja po prostu nie mam sily do tych lekarzy,ja bym ich wszystkich
Idź do innego a nie stresuj jakims pacanem

ale co do mdlosci i smierdzacego jedzenia to chyba troszke za wczesnie