Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 13:46   #2881
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
ja zakładam przez nogi od spodu znaczy, jak spodnice
Każdy sposób dobry

Cytat:
co do topów jeszcze to ja do kliniki zabrałam dwa jakie sobie kupilam hanna style i gatty. wygladające tak samo, na grubych ramiaczkach i p dr oba wymacala i wybrała gatty, powiedziala, ze jest z lepszego materialu i lepiej sie spisze
cena taka sama
Sówka - ja co prawda w klinice (i w ogóle) miałam jedynie topy Hanna Style - ale pani dr wymacała ten top i stwierdziła, że jest bardzo dobry gatunkowo i idealnie będzie trzymał piersi (i tak zresztą było) . Gatty w rękach nie miałam, więc porównania nie mam, ale przed chwilą sprawdziłam na necie:
http://www.edda.com.pl/gatta-sport-p-227.html
Wygląd taki sam, cena porównywalna i skład... też ten sam (mikrofibra to nic innego jak poliamid z domieszką elastanu, w topach Gatty proporcja 85:15, w Hanna Style 90:10)

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
jeszcze nie bardzo kuszą... mało je "eksponuję"
Horo,
no to czekamy do wiosny
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 13:51   #2882
kuki0
Przyczajenie

Witam dziewczynki,czytam was cały czas i czekam na swój zabieg to już za tydzień!!!! Szwy 7 cm!!! strasznie długie! jednak utwierdzam się w tym że dobrze wybrałam,cięcie wokół otoczki. To nie prawda że nie da się włożyć implantu przez małe cięcie,proponuję wejść na beauty forum,wątek dr.Ostrowska-clark,to jest mistrzostwo świata jakie ta kobieta robi cięcie! Mała brodawka też nie jest argumętem do wykonania takiego nacięcia,jestem tego przykładem. Pozdrawiam wszystkie cycolinki!
kuki0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 14:12   #2883
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki0 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki,czytam was cały czas i czekam na swój zabieg to już za tydzień!!!! Szwy 7 cm!!! strasznie długie! jednak utwierdzam się w tym że dobrze wybrałam,cięcie wokół otoczki. To nie prawda że nie da się włożyć implantu przez małe cięcie,proponuję wejść na beauty forum,wątek dr.Ostrowska-clark,to jest mistrzostwo świata jakie ta kobieta robi cięcie! Mała brodawka też nie jest argumętem do wykonania takiego nacięcia,jestem tego przykładem. Pozdrawiam wszystkie cycolinki!
Kukio - przede wszystkim każdy rodzaj cięcia ma zarówno wady i zalety - o czym pisałyśmy niedawno. Oczywiście, że cięcie wokół brodawki jest najbardziej estetyczne (bo najmniej widoczne), ale równocześnie umieszczenie impl. z takiego cięcia może skończyć się niemożnością karmienia piersią

Czy cięcie 7 cm jest długie? To zależy... Gdyby przez takie cięcie lekarz chciał umieścić impl. okrągły to pewnie tak. W przypadku impl. anatomicznych sprawa wygląda inaczej - cięcie musi być dłuższe - lekarz musi widzieć przecież jak układa się implant - a w przypadku właśnie tych impl to szczególnie ważne, aby podczas jego umieszczania nie doszło do podwinięcia jego wąskiego fragmentu. Więc dłuższe cięcie w tym przypadku jest jak najbardziej uzasadnione i logiczne
Z reguły przy umieszczaniu impl. anatomicznych z cięcia w fałdzie piersiowym wykonuje się cięcie 5-8 cm - w zależności od wielkości impl.
I tak na koniec - wygląd blizny zależy od danego organizmu (tzw. reakcja osobnicza); czasami krótka blizna wokół otoczki może być bardziej szpetna nić dłuższa blizna pod pachą czy w fałdzie piersiowym
Stary 2009-11-02, 15:05   #2884
kuki0
Przyczajenie

Zgadzam się że są plusy i minusy tego cięcia,ja nie planuję więcej dzieci i dlatego wybrałam ten rodzaj,nie twierdzę że jest to najlepszy wybór,chodzi mi o to że wielu lekarzy twierdzi że przez brodawkę się nie da włożyć dużego implantu. Moja dr.twierdzi że to żaden problem,potrzeba tylko umiejętności i wprawy. Na forum beauty jest kilka dziewczyn od dr. i wszystkie mają piękne blizny,więc dużo zależy od umiejętności lekarza...

Edytowane przez kuki0
Czas edycji: 2009-11-02 o 15:16
Stary 2009-11-02, 15:06   #2885
pysia222
Zakorzenienie

Hej dziewczyna ja wlasnie uslyszalam , ze zadnego stanika ani topu mam nie brac bo to w klinice dostane.
Wiec narazie nic nie kupuje a juz tak sie cieszylam , przejzalam chyba wszystkie strony ze sportowymi bh i topami
Normalnie zawsze chcialam sobie taki stanik kupic , tylko nie mialam na co (oczywiscie dalej jeszcze nie mam ale jeszcze troche i bede miala) Chyba .ze mnie strach obleci , a powiem szczeze , ze czym blizej op tym bardziej sie boje.
Mam takie mieszane uczucia z jednej strony sie ciesze z drugiej boje , zastanawiam sie czy to nie jest z mojej strony proznosc przeciez w tym momecie mysle tylko o sobie .
Stary 2009-11-02, 15:08   #2886
DagaGaga
Raczkowanie

[QUOTE=listopadowa80;15045 231]Każdy sposób dobry

Sówka - ja co prawda w klinice (i w ogóle) miałam jedynie topy Hanna Style - ale pani dr wymacała ten top i stwierdziła, że jest bardzo dobry gatunkowo i idealnie będzie trzymał piersi (i tak zresztą było) . Gatty w rękach nie miałam, więc porównania nie mam, ale przed chwilą sprawdziłam na necie:
http://www.edda.com.pl/gatta-sport-p-227.html
Wygląd taki sam, cena porównywalna i skład... też ten sam (mikrofibra to nic innego jak poliamid z domieszką elastanu, w topach Gatty proporcja 85:15, w Hanna Style 90:10)

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Czekoladowa Sowa musi być bardzo wąska w biodrach,że od dołu topy zakłada
Ja mam Hanna Style (znaczy zamówione) i już nic w tej kwestii nie zmieniam...
Zostały 3 tyg... o mamo..... coraz większy stresssssssssss
Do tego od 1 dnia miesiączki (tj. od 23 paź) zaczęłam brać tab. by mieć pewność co do cyklu ... i problem.. bo mam już okres 11 dni...... Dziś idę na USG dopochwowe by wykluczyć jakieś ewentualne ... sama nie wiem co... aż mam strach.... Mamm nadzieję,że okaże się,że to te tabletki tak zadziałały i że to ustąpi......
Stary 2009-11-02, 15:11   #2887
pysia222
Zakorzenienie

Wiem , ze to glupie ale czym blizej op. tym bardziej wydaje mi sie, ze jestem samolubna , mysle tylko o sobie i swoich potrzebach. Dziewczyny czy ktoras z Was miala tez takie mysli ?
Stary 2009-11-02, 15:11   #2888
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
Stary 2009-11-02, 15:11   #2889
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyna ja wlasnie uslyszalam , ze zadnego stanika ani topu mam nie brac bo to w klinice dostane.
Wiec narazie nic nie kupuje a juz tak sie cieszylam , przejzalam chyba wszystkie strony ze sportowymi bh i topami
Normalnie zawsze chcialam sobie taki stanik kupic , tylko nie mialam na co (oczywiscie dalej jeszcze nie mam ale jeszcze troche i bede miala) Chyba .ze mnie strach obleci , a powiem szczeze , ze czym blizej op tym bardziej sie boje.
Mam takie mieszane uczucia z jednej strony sie ciesze z drugiej boje , zastanawiam sie czy to nie jest z mojej strony proznosc przeciez w tym momecie mysle tylko o sobie .

Pysia kilka stron wcześniej i ja o tym pisalam... Prześledź sobie
Wszystkie przed boimy sie jak cholewa i wiele z nas w pewnym momencie zastanawia sie nad próżnością.... Tylko dlaczego męczyć się z kompleksem? ? ? Kiedy mozna sobie pomóc!!! Tak sobie- nie innym , ale ... co w tym zlego,że poczujemy się bardziej kobiece... ? Bardziej szczęśliwe?
Stary 2009-11-02, 15:12   #2890
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem , ze to glupie ale czym blizej op. tym bardziej wydaje mi sie, ze jestem samolubna , mysle tylko o sobie i swoich potrzebach. Dziewczyny czy ktoras z Was miala tez takie mysli ?
Chyba wszystkie
Stary 2009-11-02, 15:14   #2891
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DagaGaga Pokaż wiadomość
Mamm nadzieję,że okaże się,że to te tabletki tak zadziałały i że to ustąpi......
Napewno bedzie wszystko ok
Stary 2009-11-02, 15:14   #2892
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Chyba wszystkie

A jeśli nawet nie wszystkie to ............ 99 % nas
Stary 2009-11-02, 15:15   #2893
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Czekoladowa Sowa musi być bardzo wąska w biodrach,że od dołu topy zakłada
Ja mam Hanna Style (znaczy zamówione) i już nic w tej kwestii nie zmieniam...
Zostały 3 tyg... o mamo..... coraz większy stresssssssssss
Do tego od 1 dnia miesiączki (tj. od 23 paź) zaczęłam brać tab. by mieć pewność co do cyklu ... i problem.. bo mam już okres 11 dni...... Dziś idę na USG dopochwowe by wykluczyć jakieś ewentualne ... sama nie wiem co... aż mam strach.... Mamm nadzieję,że okaże się,że to te tabletki tak zadziałały i że to ustąpi......
Nie stresuj się - nie ma czym. Teraz pozostaje się już tylko cieszyć.

Dobrze, że idziesz do gina. Na pewno wszystko jest ok i lekarz Ciebie uspokoi
Stary 2009-11-02, 15:16   #2894
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Napewno bedzie wszystko ok

Kurcze,oby.... ja już jestem tak przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia przed op. ,że masakra !!!
Stary 2009-11-02, 15:18   #2895
kuki0
Przyczajenie

Cytat:
sorki coś namieszałam,już poprawiłam.
Stary 2009-11-02, 15:19   #2896
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,oby.... ja już jestem tak przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia przed op. ,że masakra !!!
, ja też jestem przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia - zawsze i niezależnie od jakichkolwiek zabiegów - i to jest dopiero masakra:rot fl:
Stary 2009-11-02, 15:19   #2897
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Nie stresuj się - nie ma czym. Teraz pozostaje się już tylko cieszyć.

Dobrze, że idziesz do gina. Na pewno wszystko jest ok i lekarz Ciebie uspokoi

Z taką nadzieją do niego idę!!! trzymajcie kciuki aby było OK

Jadę , zobaczymy.... Jak wrócę to nadrobię zaległości "wizażowe" bo zapewne do tego czasu troszkę nadrukujecie

A tak w ogóle to przez brodawke robi się podmięśniowo? ? ?

Edytowane przez DagaGaga
Czas edycji: 2009-11-02 o 15:22
DagaGaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 15:29   #2898
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się że są plusy i minusy tego cięcia,ja nie planuję więcej dzieci i dlatego wybrałam ten rodzaj,nie twierdzę że jest to najlepszy wybór,chodzi mi o to że wielu lekarzy twierdzi że przez brodawkę się nie da włożyć dużego implantu. Moja dr.twierdzi że to żaden problem,potrzeba tylko umiejętności i wprawy. Na forum beauty jest kilka dziewczyn od dr. i wszystkie mają piękne blizny,więc dużo zależy od umiejętności lekarza...
A ja nie spotkałam się z takim twierdzeniem, że przez cięcie otoczkowe nie da się wprowadzić dużego implantu

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

A tak w ogóle to przez brodawke robi się podmięśniowo? ? ?
Pod oba mięśnie? a to już pytanie do chir. plastyka, który stosuje taką metodę. Analizując rozmieszczenie mięśnia piersiowego większego i mniejszego oraz miejsca ich przyczepów myślę, że teoretycznie dałoby radę. Ale nie mnie to oceniać
Stary 2009-11-02, 17:21   #2899
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie bylam przewrazliwiona , ale z dnia na dzien jestem co´raz bardziej dzisiaj do kliniki dzwonilam i uslyszalam ze badanie nie wczesniej niz 2 tyg przed roic czy cos takiego.
Wiec narazie czekam ze wszystkim, strasznie nie lubie nawet pobierania krwi ............a ja tu sie sama pod skalpel cisne normalnie nie moge sama w to uwiezyc Ostatnio badania krwi robilam na studiach a to juz kilka lat temu bylo mam nadzieje , ze wszystko ze mna ok jest Tak czy inaczej dowiem sie wszystkiego za jakies 2 tyg

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Jeszcze jedno jesli chodzi o bol plecow po op.
Dzisiaj mam dzien wolny , dziecko pojechalo na tydzien do Polski(ferie) maz w pracy a ja sobie pomyslalam ,ze bede miala dzien leniucha caly dzien z malymi przerwami na sprzatanko i jedzenie spedzilam w wyrku i przy kompie (oczywiscie na lezaca)
i dostalam takiego bolo kregoslupa ze szok nawet sie ruszyc nie moglam teraz mi juz lepiej (poszlam posprzatac)

Moze wlasnie po op. ten bol jest dlatego , ze za malo sie rusza
Dzisiaj nic nie robienie normalnie mnie wykonczylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 18:08   #2900
agnes281
Wtajemniczenie

a ja sie chyba forsuje, bo mi jakas woda z ran poleciala...bylam w miescie zlozylam cv w sprawie pracy...czekam cierpliwie na odpowiedzi

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 19:15   #2901
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
a ja sie chyba forsuje, bo mi jakas woda z ran poleciala...bylam w miescie zlozylam cv w sprawie pracy...czekam cierpliwie na odpowiedzi
agnes281 ja Ciebie normalnie podziwiam.... W tak krótkim czasie od op a Ty już z CV biegasz...... SZOK
Mam nadzieję,że ja zniosę op i ból po niej tak jak Ty i że będę też tak sprawna jak Ty jesteś Ojjj chciałabym tak, chciała

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Ja nie bylam przewrazliwiona , ale z dnia na dzien jestem co´raz bardziej dzisiaj do kliniki dzwonilam i uslyszalam ze badanie nie wczesniej niz 2 tyg przed roic czy cos takiego.
Wiec narazie czekam ze wszystkim, strasznie nie lubie nawet pobierania krwi ............a ja tu sie sama pod skalpel cisne normalnie nie moge sama w to uwiezyc Ostatnio badania krwi robilam na studiach a to juz kilka lat temu bylo mam nadzieje , ze wszystko ze mna ok jest Tak czy inaczej dowiem sie wszystkiego za jakies 2 tyg

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Jeszcze jedno jesli chodzi o bol plecow po op.
Dzisiaj mam dzien wolny , dziecko pojechalo na tydzien do Polski(ferie) maz w pracy a ja sobie pomyslalam ,ze bede miala dzien leniucha caly dzien z malymi przerwami na sprzatanko i jedzenie spedzilam w wyrku i przy kompie (oczywiscie na lezaca)
i dostalam takiego bolo kregoslupa ze szok nawet sie ruszyc nie moglam teraz mi juz lepiej (poszlam posprzatac)

Moze wlasnie po op. ten bol jest dlatego , ze za malo sie rusza
Dzisiaj nic nie robienie normalnie mnie wykonczylo
Widzę Pysia,że masz wiele podobnych myśli do moich...... Ja też mam momenty kiedy myślę w co ja się pakuję i że jak już nadejdzie ten dzień to mi serce wyskoczy z nerwów..... Gdy idę do stomatologa to się trzęsę a tu.... ale ... i tak chcę... i już sobie wyobrażam te moje bluzki i sukienki gdy w końcu będzie tam to coś czego ciągle brakowało i jak to będzie nareszcie ładnie , kobieco wyglądało!!!
Plecy bolą od ciągłego leżenia na plecach...... Gdy już można na boku ból pleców ustępuje - prawda koleżanki po op? ? ?
Stary 2009-11-02, 19:42   #2902
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Plecy bolą od ciągłego leżenia na plecach...... Gdy już można na boku ból pleców ustępuje - prawda koleżanki po op? ? ?
To prawda - plecy bolą od ciągłego leżenia po plecach

Ból pleców zaczyna ustępować w ciągu dnia, gdy zaczynamy się ruszać, aż w końcu mija - u mnie to nawet jeszcze przed okresem, w którym mogłam zacząć spać na boku (na boku mogłam się kłaść po 1,5 m-cu)

Agnes - a ty miałaś ciecie otoczkowe? Jakich nici użył dr? Rozpuszczalnych czy nie? Jeśli masz nici rozpuszczalne (wchłaniające się - tzn. szew kosmetyczny) - to ten płyn może być wysiękiem zapalnym - ot taka niepożądana reakcja na nić (w końcu to też ciało obce). W przypadku nici wchłanialnych rozpuszczają się one do 80dni (w zależności od zastosowanej nici). Ale tak tylko sobie gdybam - bo nie znam szczegółów
Najlepiej gdybyś skontaktowała się z dr, być może konieczna będzie toaleta rany i smarowanie maścią p-bakteryjną.
Stary 2009-11-02, 20:19   #2903
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
To prawda - plecy bolą od ciągłego leżenia po plecach

Ból pleców zaczyna ustępować w ciągu dnia, gdy zaczynamy się ruszać, aż w końcu mija - u mnie to nawet jeszcze przed okresem, w którym mogłam zacząć spać na boku (na boku mogłam się kłaść po 1,5 m-cu)

Agnes - a ty miałaś ciecie otoczkowe? Jakich nici użył dr? Rozpuszczalnych czy nie? Jeśli masz nici rozpuszczalne (wchłaniające się - tzn. szew kosmetyczny) - to ten płyn może być wysiękiem zapalnym - ot taka niepożądana reakcja na nić (w końcu to też ciało obce). W przypadku nici wchłanialnych rozpuszczają się one do 80dni (w zależności od zastosowanej nici). Ale tak tylko sobie gdybam - bo nie znam szczegółów
Najlepiej gdybyś skontaktowała się z dr, być może konieczna będzie toaleta rany i smarowanie maścią p-bakteryjną.
dr.nie udzielil mi zadej informacji na temat nici, zdjąl opatrunek, i powiedzial ze szwy sa rozpuszczalne, kurde wczoraj przylecialam do uk i nie usmiecha mi sie znow leciec do pl fakt troszke mnie pobolewa to miejsce, ale jakos nadmiernie nie wycieka

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

a ciecie mam pod faldem piersiowym, widze taka mala kreseczke, waska

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
dr.nie udzielil mi zadej informacji na temat nici, zdjąl opatrunek, i powiedzial ze szwy sa rozpuszczalne, kurde wczoraj przylecialam do uk i nie usmiecha mi sie znow leciec do pl fakt troszke mnie pobolewa to miejsce, ale jakos nadmiernie nie wycieka

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

a moge uzyc masc Laticort, lub Clotrimazol?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

[QUOTE=agnes281;15053773]dr.nie udzielil mi zadej informacji na temat nici, zdjąl opatrunek, i powiedzial ze szwy sa rozpuszczalne, kurde wczoraj przylecialam do uk i nie usmiecha mi sie znow leciec do pl fakt troszke mnie pobolewa to miejsce, ale jakos nadmiernie nie wycieka

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------
znalazlam wazne info na stronie mojego dr

<SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 8.5pt" lang=EN-US><FONT size=1>Cięcia są zeszywane szwem kosmetycznym, a okolica pod piersiami zabezpieczona dodatkowo opatrunkiem plastrowym.

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
Stary 2009-11-02, 20:39   #2904
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

a moge uzyc masc Laticort, lub Clotrimazol?.
Laticort nie - bo to maść sterydowa, a sterydy opóźniają gojenie się ran!
Clotrimazolum też nie - to maść przeciwgrzybicza!

Na twoim miejscu zastosowałabym np. Polseptol
I koniecznie skontaktowałabym się z dr
Stary 2009-11-02, 21:01   #2905
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Laticort nie - bo to maść sterydowa, a sterydy opóźniają gojenie się ran!
Clotrimazolum też nie - to maść przeciwgrzybicza!

Na twoim miejscu zastosowałabym np. Polseptol
I koniecznie skontaktowałabym się z dr
kurde ja tu nic nie mam, teraz widze ze mam troche czerwona skore na blizna martwie sie ja w tej anglii nic nie mam

Stary 2009-11-02, 21:17   #2906
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
kurde ja tu nic nie mam, teraz widze ze mam troche czerwona skore na blizna martwie sie ja w tej anglii nic nie mam
Zaczerwienieniem się nie przejmuj, bo to normalne. Niepokojącym sygnałem po takim czasie od op. jest wysięk z rany, pojawiająca się ropa itp.
Stary 2009-11-02, 21:20   #2907
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczerwienieniem się nie przejmuj, bo to normalne. Niepokojącym sygnałem po takim czasie od op. jest wysięk z rany, pojawiająca się ropa itp.
juz sie rozkleilam, martwie sie bo nie mam zadnego leku, ide do sklepu po wode utleiona najszybsza droga to sms do mamy o wyslanie masci priorytetem, niech to szlag, a leci mi nie wie co nie jakos obwocie ale troszke mleczny kolor

Stary 2009-11-02, 21:31   #2908
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
juz sie rozkleilam, martwie sie bo nie mam zadnego leku, ide do sklepu po wode utleiona najszybsza droga to sms do mamy o wyslanie masci priorytetem, niech to szlag, a leci mi nie wie co nie jakos obwocie ale troszke mleczny kolor
To faktycznie wygląda na niepożądany odczyn na nici...

Skontaktuj się z lekarzem - proszę

Co do polseptolu - w niektórych aptekach wymagają na niego recepty...
Póki co przemywaj te miejsce wodą utlenioną.
Stary 2009-11-02, 23:01   #2909
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
ja zakładam przez nogi od spodu znaczy, jak spodnice
- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

MyaDiva daj mi swojego e-maila to wyśle ci fotki

niezła sztuka topik tak zakładać. Ja w jeden jednak wszywam to zapięcie bo inaczej też będe zmuszona tą sztukę posiąść. Adres zaraz Ci wyślę i dziękuje bardzo

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

dr.listopadowa-zaraz Ci wiadomość wyślę bo mam pytanie natury medycznej oczywiście.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa;15043484
[COLOR=silver
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------[/COLOR]

dzis mogłam zmoczyc rane nareszcie przed jutrzejszym zdjeciem szwów wiec troche ozyłam szwy mam ok 7 cm. mysle, ze dr potrzebuje tyle"miejsca", zeby uporac sie z odpowiednim wycieciem kieszeni na implant. ale szew jest suchutki, czyściutki, wąziutki wiec mi ta dlugosc nie przeszkadza. jesli miałabym wybierac pomiedzy szwem 5 czy 7 (bo jednak przy anatomach 5 to norma) a usytuowaniem implantow pod 1 lub 2 miesnie to decyzje podjełabym drugi raz taka samą

pozdrawiam wszystkich
Tak jak juz dr Listopadowa napisała - szwy przy anatomkach zawsze są większe. Ja mam cięcia 7 cm i 9cm więc wiem co to długie blizny. Oczywiście gojenie się blizn jest rzeczą bardzo indywidualną-u mnie goja się bardzo ładnie ( nawet pani dr zwróciła na to uwagę), szkoda je ciąć teraz znowu. Takie gojenie się blizny nie trwa 3-4msc-trzeba czekać okło 2 lat. U mnie jest teraz 10msc i miałam naprawdę długie blizny-w dotyku są nie do wyczucia, a jak je przypudruje są zupełnie niewidoczne .

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 23:10   #2910
listopadowa80
Zakorzenienie

Mykam spać.
Do jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości