Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 16:03   #2881
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

to prawda niektorzy sprzedawcy zarabiaja niezle na przesylkach

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:08   #2882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

odnosnie przesylki, kiedys kolezanka licytowala bluzke tanizna jak nie wiem 9 zł ja wynioslo a 49 przesylka( a nie zwrocila uwagi przy kupnie) w szoku bylysmy!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:12   #2883
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie ludzi tak sie nabieraja...nie zwroca uwagi na przesylke...a pozniej zaskoczenie...bo gdyby tam przesylka byla 15zl to od razu bym ja brala...a tak to nie ma sensu bo pelno jest w takiej cenie na allegro jak u niego
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:14   #2884
ita83
Wtajemniczenie

TO tak jak w bon prix - kiedys zamowilysmy z kolezanka bluzki za 29.90 - tyle ze z przesylka to wyszla jedna 67,90 szok

A ja mam do was pytanie odnosnie tego calego wiaderka - bo w sumie to bym z checia cos takiego kupila
Dylemat taki - jakim cudem mozna w tym kapac od narodzin jak
1) nie mozna zamoczyc kikuta pepowiny
2) trzeba usztywnic glowke dziecka

Chyba popatrze na ten instruktarz w necie - choc moze sie okaze ze ja to sie zwykle napalam na cos a potem stwierdzam ze to niepotrzebne wywalanie kasy.....
Stary 2010-01-13, 16:14   #2885
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Drcron mi się imię Helena baaaardzo podoba Zanim wpadłam na pomysł Niny chciałam mieć właśnie Hanie i Helenkę I wiesz co, w sumie jak Tobie podoba się Lena, a tak ich teraz dużo to daj Helena Jakby nie było w skrócie może być Lenką Na Magdaleny nieraz też Lena mówią Swoją drogą zaproponowana przez Twojego męża Tosia też jest bardzo ładne Więc do wyboru do koloru

LovelyGirl ze mną była mama i stała tuż koło mojej głowy trzymając mnie za rękę więc nic "tam" drastycznego nie widziała. Moja jedyna obawa co do obecności męża podczas porodu to to że jak dziecie wprost z brzucha kładą Ci na piersi to Ono nie wygląda "jak z reklamy", jest umazane krwią, czerwone itp I boje się, że może będzie miał jakiś wstręt do mnie czy dziecka że tyle bólu i w ogóle Nie to że mam takie podejrzenia co do mego chłopa, ale o kilku takich przypadkach słyszałam

I dołączam się do pytań Ity

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-01-13 o 16:16
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:16   #2886
drcron
Zakorzenienie

ale wysokie przesylki nie sa zgodne z prawem i trzeba to zglaszac do allegro bo nie wolno zarabiac na przesylce ja kiedys zamowilam buciki dla niuni za przesylke bylo napisane 25 zlotych myslalam ze przyjdzie kurierem bo oni sie tak cenia a to przyszlo zwyklym listem poleconym za 7 zlotych i napisalam skarge do allegro i dostalam zwrot kasiory od sprzedajacego a on ostrzezenie teraz patrze na przesylke ale i tak najbardziej lubie jak wysylaja kurierem troszke drozej ale zawsze szybciej dostaje a od jednego goscia nadal z allegro nie dostalam swojego sweterka w paseczki mimo ze w listopadzie mu kaske wyslalam

Stary 2010-01-13, 16:16   #2887
mloda1989
Zakorzenienie

najsmieszniejsze jest to ze identyczna karuzela u tego samego sprzedawcy jest tez dostepna za 150zl i wtedy przesylka tylko 9zl.....wiec ewidentnie chce naciac ludzi na to ze u niego ta karuzela jest najtansza...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:25   #2888
LovelyGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Może i widział trochę za dużo, ale nie zmieniło to jego stosunku do mnie. Myślę, że nawet odwrotnie - możliwość udziału w tym wydarzeniu, przecięcie pępowiny, to, że pierwszy zobaczył swojego syna gdy przyszedł na świat, dały mu ogromną satysfakcję. Takie przeżycia nie zdarzają się w życiu często.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
LovelyGirl ze mną była mama i stała tuż koło mojej głowy trzymając mnie za rękę więc nic "tam" drastycznego nie widziała. Moja jedyna obawa co do obecności męża podczas porodu to to że jak dziecie wprost z brzucha kładą Ci na piersi to Ono nie wygląda "jak z reklamy", jest umazane krwią, czerwone itp I boje się, że może będzie miał jakiś wstręt do mnie czy dziecka że tyle bólu i w ogóle Nie to że mam takie podejrzenia co do mego chłopa, ale o kilku takich przypadkach słyszałam
No właśnie! Z jednej strony przeżycie niesamowite, a z drugiej strony obawy Gmyrelki Na szczęście decyzję podjemie TŻ choć początku mu nie odpuszcze
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:26   #2889
drcron
Zakorzenienie

Mloda w Babymax we wrocku sa te karuzele po 140 zlotych moja sasiadka tam kupowala przed swietami
Ita najlepiej zadac pytanie na forum odchowalnia moze ktoras z mam uzywa tego wiaderka i odpowiedza na Twoje pytanie ja popytam po znajomych moze mieli z tym stycznosc

Stary 2010-01-13, 16:28   #2890
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
TO tak jak w bon prix - kiedys zamowilysmy z kolezanka bluzki za 29.90 - tyle ze z przesylka to wyszla jedna 67,90 szok

A ja mam do was pytanie odnosnie tego calego wiaderka - bo w sumie to bym z checia cos takiego kupila

Chyba popatrze na ten instruktarz w necie - choc moze sie okaze ze ja to sie zwykle napalam na cos a potem stwierdzam ze to niepotrzebne wywalanie kasy.....
Dokładnie nad tym samym się zastanawiam. Wszędzie piszą, że wiaderko może służyć do kąpieli dzieci od 0 do 3 Pytanie tylko, co z tym kikutem pępkowym (?) Chyba, że tak, jak radzą lekarze... przez pierwsze kilka dni tylko kąpiel "na sucho" (chusteczki i przemywanie pępka spirytusem), a dopiero po kilku dniach hop do wody...

tutaj instruktaż:
http://www.youtube.com/watch?v=vbrNt24eHVQ&feature=fvst

tak patrzę i patrzę na te kąpane niemowlaczki i one wszystkie są dość spokojne, chyba, że je ktoś omamił do reklamy
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:30   #2891
P0P70
Zakorzenienie

Natali v Nina - obydwa fajne ale ja glosuje za Nina. Natali jest duzo.
A ja dzisiaj pierwszy raz zmienilam pieluche mojej Oliwce. W tym nowym szpitalu sa troche inne zasady ale np. Nie moge jej teraz kangurowac czy brac na rece- nie ma gdzie podleczyc telnu, a ona ma jeszcze podawany tlen. Szkoda. Pozostaje mi tylko macanie jej w inkubatorze.

A wczoraj mialam jeszcze napisac o mojej wizycie USC. Gdy nie jest sie malzenstwem to trzeba o wiele wiecej dokumentow podpisac I sklada sie dodatkowe oswadczenia, ktore nie wystarczy podpisac ale tez musimy powiedziec "tak" przed urzednikiem USC. Dodatkowo ojciec zostaje pouczony o jego przyszlych obowiazkach np. Alimentacyjnych czy o dziedziczeniu I oczywiscie o prawach. Jakies to bardzo oficjalne bylo. A I jeszcze jedna uwaga odnosnie nazwiska. Gdy wybierzemy dane nazwisko dla dziecka to w pzryszlosci wszystkie dzieci urodzone z tej matki I tego dziecka musza miec to samo nazwisko. Wiec Joanno nie bedziesz chyba mogla w przyszlosci zmienic nazwiska.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:32   #2892
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie z wiaderkiem nikt stycznosci nie mial.....
nie bede kombinowala
trzeba dokladnie patrzec chociaz ja i tak wole sklepowe zakupy, pomacac, oblukać, i jak chce mam od reki

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

szkoda ze niektore rzeczy u mnie 100% drozsze;/
A.Camus
Stary 2010-01-13, 16:37   #2893
drcron
Zakorzenienie

wiecie co chyba moja siostra mial to wiadrko ale dobrych kilka lat temu ale kapala synka juz ponad rok mial napisalam juz do niej niech napisze co o nim mysli

Stary 2010-01-13, 16:46   #2894
sponsa_bella
Raczkowanie

Dzięki wielkie, Drcron! Czekamy na wieści od Twojej siostry.
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:50   #2895
Łaciata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj pierwszy raz zmienilam pieluche mojej Oliwce. W tym nowym szpitalu sa troche inne zasady ale np. Nie moge jej teraz kangurowac czy brac na rece- nie ma gdzie podleczyc telnu, a ona ma jeszcze podawany tlen. Szkoda. Pozostaje mi tylko macanie jej w inkubatorze.

A wczoraj mialam jeszcze napisac o mojej wizycie USC. Gdy nie jest sie malzenstwem to trzeba o wiele wiecej dokumentow podpisac I sklada sie dodatkowe oswadczenia, ktore nie wystarczy podpisac ale tez musimy powiedziec "tak" przed urzednikiem USC. Dodatkowo ojciec zostaje pouczony o jego przyszlych obowiazkach np. Alimentacyjnych czy o dziedziczeniu I oczywiscie o prawach. Jakies to bardzo oficjalne bylo. A I jeszcze jedna uwaga odnosnie nazwiska. Gdy wybierzemy dane nazwisko dla dziecka to w pzryszlosci wszystkie dzieci urodzone z tej matki I tego dziecka musza miec to samo nazwisko. Wiec Joanno nie bedziesz chyba mogla w przyszlosci zmienic nazwiska.
Jeszcze trochę i będziesz mieć Oliwkę codziennie Już z górki będzie, zobaczysz

Ja przy rejestracji Duśki 3 lata temu miałam wesoło. Z ex rozwiodłam się w marcu, zaszłam w ciążę ponad 2 m-ce później z obecnym, Duś urodziła się trochę przed terminem. I zgodnie z prawem, jeśli z obecnym nie mieliśmy ślubu, to nie mógł być uznany ojcem. Ojcem został exmałżonek. Żeby odkręcić - sprawa sądowa, kurator dla dziecka itd. Kupa kasy i czasu psu w budę. Do tego mój drogi ex nie chciał podać adresu, nie chciał przyjechać na sprawę, bo co to go obchodzi. A najlepsze jest, że jeśli się tego nie dopilnuje w jakimś dość krótkim czasie od porodu, to później dopiero po 18 latach dziecko może samo o to wystąpić.

A i jeszcze ciekawostka: dziecko dostaje nazwisko matki, po upływie 13 lat rodzice się pobierają, matka przyjmuje nazwisko męża, dziecko na nazwisko ojca się nie zgadza. I mamy rodziców Iskińskich z dzieckiem Igrekowskim. Super!

Edytowane przez Łaciata
Czas edycji: 2010-01-13 o 17:00
Łaciata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:55   #2896
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to tez latania mialas full;/
A.Camus
Stary 2010-01-13, 16:59   #2897
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Czy z każdą z Was idzie rodzić facet?? Bo u nas wciąż debata trwa Ja nie jestem póki co do końca przekonana, a mąż też się nie rwie Hanie rodziłam z mamą i super to wspominam. Jeszcze trochę czasu do namysłu na szczęście mam
Ja liczę, że mi się uda z tym CC. Także Tż mi potrzebny nie będzie. Ale jak była mowa jeszcze o naturalnym to ani mnie ani jemu się nie uśmiechało rodzić wspólnie. Przypuszczam, że Tż się boi zemdleć publicznie

Byłam wczoraj u gina i nadal mam córkę Nic nie wyrosło. Wszystko ok. Tylko za dużo leukocytów w moczu ale z tego co Was czytam to co druga ma z tym problem i bierze Furaginum.
Waży 750g. Mnie się wydaje,że to mało ale ginka się śmiała, że co ja bym w 25tc chciała Tż stwierdził, że pewnie będzie skrzat po mnie. No jednak dziewczyna lepiej jak jest niska niż jak mam mieć ponad 190cm.
Dowiedziałam się też, że u nas w jednym szpitalu jest szkoła rodzenia "sponsorowana" przez NFZ i mogę sobie iść się dokształcić ale przyjmują dopiero od 28tc więc mam jeszcze czas. Akurat się dowiem co i jak i na następnej wizycie mi ginka pisemną zgodę da (bo ponoć wymagają mimo, że ja nie mam zamiaru się bawić w jakieś ćwiczenia, mnie interesuje bardziej część teoretyczna).

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:08   #2898
drcron
Zakorzenienie

troche tansza wersja karuzeli na pilota wyglada dosc fajnie
http://allegro.pl/item882552894_karu...a.html#gallery

kurcze ja bym kupila karuzele ale poczekam az sie niunia urodzi bo moze dostane w prezencie od kogos tak jak sasiadka miala az 3 dwie dostala i jedna kupila hihi
a tutaj inne karuzele
http://allegro.pl/item875251568_fish...s.html#gallery
http://allegro.pl/item885681640_karu...s.html#gallery
http://allegro.pl/item880431080_tiny...a.html#gallery

Stary 2010-01-13, 17:13   #2899
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja karuzele kupie, ale dopiero jak skompletuje lozeczko;P a na razie nic z tych rzeczy nie mamy, wczoraj kierownik tezeta powiedzial mu ze ja lozeczko z szuflada na sprzedaz bo juz mu nie jest potrzebne tylko musi sprawdzic jego stan ( bo stalo w piwnicy) i powie mu ile chcialby za nie, wiec zobaczymy moze od niego kupimy.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

ale nie robi mi roznica czy bedzie ta karuzela zwykla czy z bajerami takimi jak wlasnie pilot
A.Camus
Stary 2010-01-13, 17:20   #2900
Łaciata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
troche tansza wersja karuzeli na pilota wyglada dosc fajnie
http://allegro.pl/item882552894_karu...a.html#gallery
O ja właśnie taką mam. Dla mnie najważniejsze, że ma nasycone kolory, bo pasteli i tak maluszki nie rozróżniają. Muszę tylko w końcu odpalić, żeby posłuchać dźwięków.

Darusiaaaa - właśnie pilot to podstawa. Dziecko już prawie usypia zagapione na karuzelę, a tu cykl kręcenia się kończy. Podchodzisz, żeby nakręcić, dziecko Cię zauważa i się rozbudza.
Stary 2010-01-13, 17:20   #2901
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

jeny...jak ja się odżywiam...wczoraj pizza dzisiaj frytki mam wyrzuty...i wszystko zapijam sokiem bananowym...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:27   #2902
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie tak. I muszę przyznać, że to faktycznie pomocne jest. Ja podczas samych ćwiczeń zapominałam całkiem o trzymaniu głowy, tzn chodzi mi o to, że przyginałam ją jak trzeba, a potem całkiem nie myślałam o tym, żeby napinać mięśnie, trzymać ją dalej, bo właśnie od tego był TZ. Wygodne to, polecam.
.
he he ja tam nie powiem czy pomocne bo na CC mi się nie przydało

Cytat:
Cześć Brzuchatki

Ania dziękuję za opinię co do materaca - sprawę dokładnie przemyślę?? A najlepszy jest kokos-gryka czy kokos-gryka-pianka
Ten z pianką a wogóle najlepsze sa lateksowe ale kosztują fortune

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
To są bardzo popularne konserwanty. Jeśli są na końcu składu i do tego kosmetyk jest zakonserwowany jeszcze innymi substancjami, to nie ma paniki. Ja odkąd poczytałam składy kosmetyków i sprawdzać, co jest co, to zaczęłam i dla Młodej i dla siebie albo robić albo kupować Rossmannowe Baybydreamy. Brak w nich drażniących subst. myjących, zakonserwowane są dość łagodnymi środkami, sporo jest dodatków naturalnych. A już szczytem są reklamy kosmetyku np. z panthenolem, gdzie jest go za mało, żeby cokolwiek mógł zadziałać...

Mrowak - my już Nadię mamy, teraz TŻ zaparł się na Nataszę Ale mi z kolei nie bardzo podchodzi to imię.
Ja kupuje niemieckie kosmetyki bubchen tylko i wyłacznie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja nie zauwazylam szkdliwych czynnikow a kremu nivea uzywam od jakichs 10 lat przed kazdym wyjsciem na dwor w zime i jak jest wiatr , podobnie kremow do rak czy balsamow do ust
Ja tez używam ale nie wiadmo jaki to ma wpływ na organizm przy kumulowaniu się tych składników przez 20-30 lat np.. ale wiem jedno dla dziecka precz z nivea Jest tyle innych że przezyje bez nich

Cytat:

Czy z każdą z Was idzie rodzić facet?? Bo u nas wciąż debata trwa Ja nie jestem póki co do końca przekonana, a mąż też się nie rwie Hanie rodziłam z mamą i super to wspominam. Jeszcze trochę czasu do namysłu na szczęście mam
Ja mojemu poprzednio powiedziałam albo idziesz albo nie wybieraj , sam chciał iść . jak nie to bym wzieła przyjaciółke bo ja u niej tez byłam przy porodzie . A że miałam CC to go nie było . Jeśli teraz bym rodziła SN to bedzie ale zawsze może wyjść bo ja będę miała swoją położną . Bardziej chodzi mi o to w tym wszystkim żeby kazdy mnie traktował jak nalezy , bo wkońcu taki facet to swiadek

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Aniap ja też o nivea wiele złego słyszałam sama w swoim życiu miałam parę razy szampon i mleczko do demakijażu, a teraz mam żel do mycia twarzy, i nie powiem żebym była jakoś zadowolona z nich a jeśli chodzi o dziecięcą linię to mojej siostrze w szpitalu w ck odradzały położne mówiąc, że wysuszają dziecku skórę, a chusteczki do pupy uczulają - i to akurat mam też potwierdzone przez 2 koleżanki co mają małe dzieci. Johnson&Johnson też ponoć wysusza, ale np kosmetyki Penathen są też przez Johnson'a robione, a te są polecane...Ja mam akurat całą linię z HIPP, bardzo lubię te kosmetyki, oliwka się wchłania i nie zostawia takiej tłustej mazi (przynjamniej a mojej skórze)a super nawilża...może zapach nie każdemu pasować, ale mi akurat podszedł mam nadzieję, że moje maleństo dobrze je zniesie. Do pupy mam tylko dodatkowo ten Penathen w metalowej puszce i na wypadek wszelki sudokrem, ale Hippa też na odpoarzenia kupiłam nasz wybór zależy chyba w dużej mierze od tego co i od kogo usłyszymy
No dokładnie hipp dobry bo niemiecki i bardzo lubie ich rzeczy tak samo jak bubchen , johnsona też raczej nie używam . Z nivea miałam tylko raz żek do mycia i balsam jeden i na tym koniec . Lubie też nasz Polski linomag tani a dobry Penatn jest superowy ten w puszce bo gęsty i trzyma się tyłka he he

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/item871300844_karu...tor_bonus.html

ale ludzie na przesylkach zarabiaja... niby karuzela tanio ale przesylka 45zl i nie mozna osobiscie odebrac....jak odbior osobisty to wtedy nalezy kupic na innej aukcji za 144zl....no masakra
Nie nawidze takich aukcji wystrzeliłabym takiego sprzedawce w kosmos a jest taki jeden od rzeczy dla dzieci babymax czy jakoś tak z wrcoławia chyba . Co aukcja ma inne ceny i przesyłki . Szlag mnie trafia jak to widze

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

Ja bym wiaderka nie kupiła jakoś mi się to wogóle nie podoba . Mój mały kochał machac nogami w widzie a jak miałby to robić w tym kuble . zreszta jakbym miała kapac z kuble to bym kupiła zwykły w markecie hi hi a nie za tyle kaski . Kubeł to kubeł
Ale to moje osobiste odczucie tylko na temat kubełka

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Dokładnie nad tym samym się zastanawiam. Wszędzie piszą, że wiaderko może służyć do kąpieli dzieci od 0 do 3 Pytanie tylko, co z tym kikutem pępkowym (?) Chyba, że tak, jak radzą lekarze... przez pierwsze kilka dni tylko kąpiel "na sucho" (chusteczki i przemywanie pępka spirytusem), a dopiero po kilku dniach hop do wody...
Jak się zamoczy nic się nie stanie , jakoś nie wyobrazam sobie mycia dziecka chusteczkami można nalać mało wody i obmyć i tyle i się nic nie zamoczy a woda na samo dno i wlac olilatum które się nie pieni i go się nie spłukuje .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Moja kolezanka tak miała i się śmiała że to prawie jak ślub takie było oficjalne to uznanie dziecka he he .. szkoda że nie możesz jej brac na ręce bo to pewnie bardzo ważne dla takiego maluszka jak go mama przytula . A wogóle z jakiego powodu was przeniesli ?

Mały mi nie daje pisać bo on sam chce z wami pisac także wpadne potem
Stary 2010-01-13, 17:30   #2903
Darusiaaaa
Zakorzenienie

szwagierka ma zwykla i nie narzeka, a ma bez pilota wiec tez da sie funkcjonowac.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

pewnie ze z pilotami sa fajne ale bez pilota tez da sie zyc, nie jest to na pewno postawa do uszczesliwienia dzidzi
A.Camus
Stary 2010-01-13, 17:38   #2904
drcron
Zakorzenienie

Darusia ale pilot to wygoda bo nie musisz podchodzic i nakrecac caly czas jak sie skonczy krecic
siostra pisze ze te wiaderka u nich maja 4 punkty na 5 wedlug jakiegos rankingu ale nie wyobraza sobie kapania dzieciaka z kikutem zeby nie zamoczyc no chyba ze w powietrzu i ze u nich w niemczech wiekszosc mam woli zwykle wanienki od tych wiaderek

a ja jutro ide do szkoly rodzenia <jupi> hihi pani dzwonila ale z tego wszytskiego zapomnialam czy na 17 czy na 17.30 rano zadzwonie i zapytam na ktora dokladnie hihi sklerotyk ze mnie

Stary 2010-01-13, 17:43   #2905
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie to w sumie nie robi roznicy czy bede musiala podejsc czy nie nasz maluch bedzie spal z nami w pokoju i lozeczko bedzie nawet nie metr od naszego lozka

nie znam nikogo kto by stosowal te wiaderka, wanienke chyba tez bez stelaza kupimy maly w pokoju tak czy tak bedzie kapany, wiec chyba stelaz jest nam zbedny
A.Camus
Stary 2010-01-13, 17:54   #2906
drcron
Zakorzenienie

Darusia ale sa tez te zwykle tansze co maja pilota

te kubelki polecaja polozne w nimczech
http://www.amazon.de/Eckert-Bade-Eim...3400937&sr=8-8

Stary 2010-01-13, 18:11   #2907
Łaciata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ja kupuje niemieckie kosmetyki bubchen tylko i wyłacznie

No dokładnie hipp dobry bo niemiecki i bardzo lubie ich rzeczy tak samo jak bubchen , johnsona też raczej nie używam . Z nivea miałam tylko raz żek do mycia i balsam jeden i na tym koniec . Lubie też nasz Polski linomag tani a dobry Penatn jest superowy ten w puszce bo gęsty i trzyma się tyłka he he
Sprawdź skład tych bubchenow, których używasz, bo np. w niektórych kremach są te same parabeny, co w Nivei. Do tego w niektórych masa mocnej chemii i prawie wszystkie perfumowane. Chyba jednak z powyższych Hipp ma mniej wpadek.
Stary 2010-01-13, 18:21   #2908
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron jeszcze nie kupowalam i bede sie rzgladac na all bo u mnie w sklepie byly same takie paskudne pastelowe a to odpada

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

nie wiem czy narobie wam ochoty ale wlasnie wcinam faworki;D sasiadka robila i wpadla z calym wielkim talerzem;D
A.Camus
Stary 2010-01-13, 18:56   #2909
drcron
Zakorzenienie

Darusia ale masz pychotke
a ja spalilam ciasto zmierdzi na caly dom hehe wstawilam takiego pycha jablecznika a mialam na niego wielka ochote i zapomnialam nastawic czas pieczenia i poszlam do gory dalej malowac i co cos mi zaczelo smierdziec zbiegam a tu dymi sie w calej kuchni masakra i teraz nie mam ciacha zadzwonilam do meza ze jak bedzie wracal z halowki niech kupi mi mleczna kanapke tez slodkie i pycha

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

dziewczyny czy znacie jakas firme przewozowa ktora wozi paczki za granice ?? bo wyslanie malej przesylki przez nasza poczte wychodzi strasznie drogo bede wdzieczna za jakies namiary

Stary 2010-01-13, 19:39   #2910
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dziendobry
wiec tak:napisze tyle ile pamietam,bo sporo napisalyscie i mam mętlik
jestem za Natalia mamy w rodzinie urocza dziewczynka.
ja tez mam meg problem z imieniem nadal nic krąży Danielek ale nadal nie wiemy jak dac na imie chyba poczekamy do narodzin moze cos nam wpadnie jak go zobaczymy

co do wiadersek,przepraszam ale mi sie to wogole nie widzi,wydaje mi sie ze calkiem niewygodnie jest w tym umyc dobrze dziecko,chociaz przez to ze maluszek jest pionowo moze bardziej sie czuje komfortowo-nie wiem,ale napewno sobie takiego nie zafunduje

dobrze,ze piszecie o tych kosmetykach,bo czlowiek sie szkoli a mialam wlasnie czesc nivea kupic teraz sie 2x zastanowie zanim cos kupie moze hippa a Aniap gdzie kupujesz te kosmetyki bubchen,jak takie dobre sa to moze poszukam,one sa w supermarketach jakichs?

Mrowak daj jak chcesz byle nie Sonia kazde inne bedzie pięęękne

Dziewczyny dobrze ze dzisiejsze wizyty sie powiodły oby tak dalej

Asiulek witaj spowrotem.

Ja napewno ide ide rodzic z mezem,zeby nikt tam na mnie bron boze glosu nie podnosil w bólach bedzie mnie pilnowal hehe a tak na powaznie to moim zdaniem we dwoje zawsze raźniej,ale rozumie jak ktos nie chce isc razem,to zalezy jak sie czuje.Napewno nie mozna namawiac bo moze sie to źle skonczyc

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia ale masz pychotke
a ja spalilam ciasto zmierdzi na caly dom hehe wstawilam takiego pycha jablecznika a mialam na niego wielka ochote i zapomnialam nastawic czas pieczenia i poszlam do gory dalej malowac i co cos mi zaczelo smierdziec zbiegam a tu dymi sie w calej kuchni masakra i teraz nie mam ciacha zadzwonilam do meza ze jak bedzie wracal z halowki niech kupi mi mleczna kanapke tez slodkie i pycha

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

dziewczyny czy znacie jakas firme przewozowa ktora wozi paczki za granice ?? bo wyslanie malej przesylki przez nasza poczte wychodzi strasznie drogo bede wdzieczna za jakies namiary
DPD mozna wysylac za granice paczki do 30kg ale jak sie nie ma z nimi umowy to tez sporo za paczke wyjdzie,a DHL to juz wogole ma kosmiczne ceny,wiec najlepiej zadzwon do DPD beda sie pytali o wage wielkosc paczki i dane adresowe,wtedy Ci wylicza i podadza cene telefonicznie.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości