|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
to prawda niektorzy sprzedawcy zarabiaja niezle na przesylkach
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie przesylki, kiedys kolezanka licytowala bluzke tanizna jak nie wiem 9 zł ja wynioslo a 49 przesylka( a nie zwrocila uwagi przy kupnie) w szoku bylysmy!!!
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ludzi tak sie nabieraja...nie zwroca uwagi na przesylke...a pozniej zaskoczenie...bo gdyby tam przesylka byla 15zl to od razu bym ja brala...a tak to nie ma sensu bo pelno jest w takiej cenie na allegro jak u niego
|
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
TO tak jak w bon prix - kiedys zamowilysmy z kolezanka bluzki za 29.90 - tyle ze z przesylka to wyszla jedna 67,90 szok
A ja mam do was pytanie odnosnie tego calego wiaderka - bo w sumie to bym z checia cos takiego kupila Dylemat taki - jakim cudem mozna w tym kapac od narodzin jak 1) nie mozna zamoczyc kikuta pepowiny 2) trzeba usztywnic glowke dziecka Chyba popatrze na ten instruktarz w necie - choc moze sie okaze ze ja to sie zwykle napalam na cos a potem stwierdzam ze to niepotrzebne wywalanie kasy.....
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
Drcron mi się imię Helena baaaardzo podoba
Zanim wpadłam na pomysł Niny chciałam mieć właśnie Hanie i Helenkę I wiesz co, w sumie jak Tobie podoba się Lena, a tak ich teraz dużo to daj Helena Jakby nie było w skrócie może być Lenką Na Magdaleny nieraz też Lena mówią Swoją drogą zaproponowana przez Twojego męża Tosia też jest bardzo ładne ![]() LovelyGirl ze mną była mama i stała tuż koło mojej głowy trzymając mnie za rękę więc nic "tam" drastycznego nie widziała. Moja jedyna obawa co do obecności męża podczas porodu to to że jak dziecie wprost z brzucha kładą Ci na piersi to Ono nie wygląda "jak z reklamy", jest umazane krwią, czerwone itp I boje się, że może będzie miał jakiś wstręt do mnie czy dziecka że tyle bólu i w ogóle Nie to że mam takie podejrzenia co do mego chłopa, ale o kilku takich przypadkach słyszałam ![]() I dołączam się do pytań Ity
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-01-13 o 16:16 |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
ale wysokie przesylki nie sa zgodne z prawem i trzeba to zglaszac do allegro bo nie wolno zarabiac na przesylce ja kiedys zamowilam buciki dla niuni za przesylke bylo napisane 25 zlotych myslalam ze przyjdzie kurierem bo oni sie tak cenia a to przyszlo zwyklym listem poleconym za 7 zlotych i napisalam skarge do allegro i dostalam zwrot kasiory od sprzedajacego a on ostrzezenie teraz patrze na przesylke ale i tak najbardziej lubie jak wysylaja kurierem troszke drozej ale zawsze szybciej dostaje a od jednego goscia nadal z allegro nie dostalam swojego sweterka w paseczki
mimo ze w listopadzie mu kaske wyslalam
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
najsmieszniejsze jest to ze identyczna karuzela u tego samego sprzedawcy jest tez dostepna za 150zl i wtedy przesylka tylko 9zl.....wiec ewidentnie chce naciac ludzi na to ze u niego ta karuzela jest najtansza...
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście decyzję podjemie TŻ choć początku mu nie odpuszcze
|
||
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda w Babymax we wrocku sa te karuzele po 140 zlotych moja sasiadka tam kupowala przed swietami
Ita najlepiej zadac pytanie na forum odchowalnia moze ktoras z mam uzywa tego wiaderka i odpowiedza na Twoje pytanie ja popytam po znajomych moze mieli z tym stycznosc
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytanie tylko, co z tym kikutem pępkowym (?) Chyba, że tak, jak radzą lekarze... przez pierwsze kilka dni tylko kąpiel "na sucho" (chusteczki i przemywanie pępka spirytusem), a dopiero po kilku dniach hop do wody... tutaj instruktaż: http://www.youtube.com/watch?v=vbrNt24eHVQ&feature=fvst tak patrzę i patrzę na te kąpane niemowlaczki i one wszystkie są dość spokojne, chyba, że je ktoś omamił do reklamy
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Natali v Nina - obydwa fajne ale ja glosuje za Nina. Natali jest duzo.
A ja dzisiaj pierwszy raz zmienilam pieluche mojej Oliwce. W tym nowym szpitalu sa troche inne zasady ale np. Nie moge jej teraz kangurowac czy brac na rece- nie ma gdzie podleczyc telnu, a ona ma jeszcze podawany tlen. Szkoda. Pozostaje mi tylko macanie jej w inkubatorze. A wczoraj mialam jeszcze napisac o mojej wizycie USC. Gdy nie jest sie malzenstwem to trzeba o wiele wiecej dokumentow podpisac I sklada sie dodatkowe oswadczenia, ktore nie wystarczy podpisac ale tez musimy powiedziec "tak" przed urzednikiem USC. Dodatkowo ojciec zostaje pouczony o jego przyszlych obowiazkach np. Alimentacyjnych czy o dziedziczeniu I oczywiscie o prawach. Jakies to bardzo oficjalne bylo. A I jeszcze jedna uwaga odnosnie nazwiska. Gdy wybierzemy dane nazwisko dla dziecka to w pzryszlosci wszystkie dzieci urodzone z tej matki I tego dziecka musza miec to samo nazwisko. Wiec Joanno nie bedziesz chyba mogla w przyszlosci zmienic nazwiska.
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z wiaderkiem nikt stycznosci nie mial.....
nie bede kombinowala ![]() trzeba dokladnie patrzec chociaz ja i tak wole sklepowe zakupy, pomacac, oblukać, i jak chce mam od reki ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- szkoda ze niektore rzeczy u mnie 100% drozsze;/
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co chyba moja siostra mial to wiadrko ale dobrych kilka lat temu ale kapala synka juz ponad rok mial napisalam juz do niej niech napisze co o nim mysli
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie, Drcron!
Czekamy na wieści od Twojej siostry.
|
|
|
|
#2895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już z górki będzie, zobaczysz ![]() Ja przy rejestracji Duśki 3 lata temu miałam wesoło. Z ex rozwiodłam się w marcu, zaszłam w ciążę ponad 2 m-ce później z obecnym, Duś urodziła się trochę przed terminem. I zgodnie z prawem, jeśli z obecnym nie mieliśmy ślubu, to nie mógł być uznany ojcem. Ojcem został exmałżonek. Żeby odkręcić - sprawa sądowa, kurator dla dziecka itd. Kupa kasy i czasu psu w budę. Do tego mój drogi ex nie chciał podać adresu, nie chciał przyjechać na sprawę, bo co to go obchodzi. A najlepsze jest, że jeśli się tego nie dopilnuje w jakimś dość krótkim czasie od porodu, to później dopiero po 18 latach dziecko może samo o to wystąpić. A i jeszcze ciekawostka: dziecko dostaje nazwisko matki, po upływie 13 lat rodzice się pobierają, matka przyjmuje nazwisko męża, dziecko na nazwisko ojca się nie zgadza. I mamy rodziców Iskińskich z dzieckiem Igrekowskim. Super!
Edytowane przez Łaciata Czas edycji: 2010-01-13 o 17:00 |
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
no to tez latania mialas full;/
|
|
#2897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj u gina i nadal mam córkę Nic nie wyrosło. Wszystko ok. Tylko za dużo leukocytów w moczu ale z tego co Was czytam to co druga ma z tym problem i bierze Furaginum. Waży 750g. Mnie się wydaje,że to mało ale ginka się śmiała, że co ja bym w 25tc chciała Tż stwierdził, że pewnie będzie skrzat po mnie. No jednak dziewczyna lepiej jak jest niska niż jak mam mieć ponad 190cm. Dowiedziałam się też, że u nas w jednym szpitalu jest szkoła rodzenia "sponsorowana" przez NFZ i mogę sobie iść się dokształcić ale przyjmują dopiero od 28tc więc mam jeszcze czas. Akurat się dowiem co i jak i na następnej wizycie mi ginka pisemną zgodę da (bo ponoć wymagają mimo, że ja nie mam zamiaru się bawić w jakieś ćwiczenia, mnie interesuje bardziej część teoretyczna).
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
troche tansza wersja karuzeli na pilota wyglada dosc fajnie
http://allegro.pl/item882552894_karu...a.html#gallery kurcze ja bym kupila karuzele ale poczekam az sie niunia urodzi bo moze dostane w prezencie od kogos tak jak sasiadka miala az 3 dwie dostala i jedna kupila hihia tutaj inne karuzele http://allegro.pl/item875251568_fish...s.html#gallery http://allegro.pl/item885681640_karu...s.html#gallery http://allegro.pl/item880431080_tiny...a.html#gallery
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
ja karuzele kupie, ale dopiero jak skompletuje lozeczko;P a na razie nic z tych rzeczy nie mamy, wczoraj kierownik tezeta powiedzial mu ze ja lozeczko z szuflada na sprzedaz bo juz mu nie jest potrzebne tylko musi sprawdzic jego stan ( bo stalo w piwnicy) i powie mu ile chcialby za nie, wiec zobaczymy moze od niego kupimy.
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- ale nie robi mi roznica czy bedzie ta karuzela zwykla czy z bajerami takimi jak wlasnie pilot
|
|
#2900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Darusiaaaa - właśnie pilot to podstawa. Dziecko już prawie usypia zagapione na karuzelę, a tu cykl kręcenia się kończy. Podchodzisz, żeby nakręcić, dziecko Cię zauważa i się rozbudza.
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
jeny...jak ja się odżywiam...wczoraj pizza dzisiaj frytki
mam wyrzuty...i wszystko zapijam sokiem bananowym...
|
#2902 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale to moje osobiste odczucie tylko na temat kubełka Cytat:
Cytat:
Mały mi nie daje pisać bo on sam chce z wami pisac także wpadne potem
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
szwagierka ma zwykla i nie narzeka, a ma bez pilota wiec tez da sie funkcjonowac.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- pewnie ze z pilotami sa fajne ale bez pilota tez da sie zyc, nie jest to na pewno postawa do uszczesliwienia dzidzi
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ale pilot to wygoda bo nie musisz podchodzic i nakrecac caly czas jak sie skonczy krecic
siostra pisze ze te wiaderka u nich maja 4 punkty na 5 wedlug jakiegos rankingu ale nie wyobraza sobie kapania dzieciaka z kikutem zeby nie zamoczyc no chyba ze w powietrzu i ze u nich w niemczech wiekszosc mam woli zwykle wanienki od tych wiaderek a ja jutro ide do szkoly rodzenia <jupi> hihi pani dzwonila ale z tego wszytskiego zapomnialam czy na 17 czy na 17.30 rano zadzwonie i zapytam na ktora dokladnie hihi sklerotyk ze mnie
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to w sumie nie robi roznicy czy bede musiala podejsc czy nie nasz maluch bedzie spal z nami w pokoju i lozeczko bedzie nawet nie metr od naszego lozka
![]() nie znam nikogo kto by stosowal te wiaderka, wanienke chyba tez bez stelaza kupimy maly w pokoju tak czy tak bedzie kapany, wiec chyba stelaz jest nam zbedny
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ale sa tez te zwykle tansze co maja pilota
te kubelki polecaja polozne w nimczech http://www.amazon.de/Eckert-Bade-Eim...3400937&sr=8-8
|
#2907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
drcron jeszcze nie kupowalam i bede sie rzgladac na all bo u mnie w sklepie byly same takie paskudne pastelowe a to odpada
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- nie wiem czy narobie wam ochoty ale wlasnie wcinam faworki;D sasiadka robila i wpadla z calym wielkim talerzem;D
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ale masz pychotke
![]() a ja spalilam ciasto zmierdzi na caly dom hehe wstawilam takiego pycha jablecznika a mialam na niego wielka ochote i zapomnialam nastawic czas pieczenia i poszlam do gory dalej malowac i co cos mi zaczelo smierdziec zbiegam a tu dymi sie w calej kuchni masakra i teraz nie mam ciacha zadzwonilam do meza ze jak bedzie wracal z halowki niech kupi mi mleczna kanapke tez slodkie i pycha ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- dziewczyny czy znacie jakas firme przewozowa ktora wozi paczki za granice ?? bo wyslanie malej przesylki przez nasza poczte wychodzi strasznie drogo bede wdzieczna za jakies namiary
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziendobry
![]() wiec tak:napisze tyle ile pamietam,bo sporo napisalyscie i mam mętlik ![]() jestem za Natalia mamy w rodzinie urocza dziewczynka. ja tez mam meg problem z imieniem nadal nic krąży Danielek ale nadal nie wiemy jak dac na imie chyba poczekamy do narodzin moze cos nam wpadnie jak go zobaczymy![]() co do wiadersek,przepraszam ale mi sie to wogole nie widzi,wydaje mi sie ze calkiem niewygodnie jest w tym umyc dobrze dziecko,chociaz przez to ze maluszek jest pionowo moze bardziej sie czuje komfortowo-nie wiem,ale napewno sobie takiego nie zafunduje ![]() dobrze,ze piszecie o tych kosmetykach,bo czlowiek sie szkoli a mialam wlasnie czesc nivea kupic teraz sie 2x zastanowie zanim cos kupie moze hippa a Aniap gdzie kupujesz te kosmetyki bubchen,jak takie dobre sa to moze poszukam,one sa w supermarketach jakichs?Mrowak daj jak chcesz byle nie Sonia kazde inne bedzie pięęękne![]() Dziewczyny dobrze ze dzisiejsze wizyty sie powiodły oby tak dalej ![]() Asiulek witaj spowrotem. Ja napewno ide ide rodzic z mezem,zeby nikt tam na mnie bron boze glosu nie podnosil w bólach bedzie mnie pilnowal hehe a tak na powaznie to moim zdaniem we dwoje zawsze raźniej,ale rozumie jak ktos nie chce isc razem,to zalezy jak sie czuje.Napewno nie mozna namawiac bo moze sie to źle skonczyc![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

Zanim wpadłam na pomysł Niny chciałam mieć właśnie Hanie i Helenkę
Jakby nie było w skrócie może być Lenką
Na Magdaleny nieraz też Lena mówią
Swoją drogą zaproponowana przez Twojego męża Tosia też jest bardzo ładne
Nie to że mam takie podejrzenia co do mego chłopa, ale o kilku takich przypadkach słyszałam 
mimo ze w listopadzie mu kaske wyslalam 

Tż stwierdził, że pewnie będzie skrzat po mnie. No jednak dziewczyna lepiej jak jest niska niż jak mam mieć ponad 190cm.
mam wyrzuty...i wszystko zapijam sokiem bananowym...