WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-02, 18:12   #2881
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 112
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm a mo¿e spróbuj zrobiæ tak: kup kawê mielon± i zestaw filtrów papierowych. Zagotuj wodê i zalej filtr (napakowany kaw±) wrz±c± wod±. Kiedy¶ tak kawê sobie robi³am, zalewa³am filtr kilka razy i wychodzi³a dobra kawa
A fusy u¿ywam do peelingu-genialny jest mieszam fusy z ¿elem do mycia twarzy/cia³a i masu masu
tak te¿ zrobiê ... i to chyba ju¿ po nastêpnym myciu bo napali³am siê na maxa dziêki za podpowied¼
zw³aszcza ¿e kawa dodatkowo mo¿e nie¼le przyciemniæ, a naturalne przyciemnianie to moja ma³a obsesja
no i masu masu same plusy

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:17   #2882
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008

czyli fusy dodajecie do maski ;>? no kurde, widzê ze na mnie to naprawdê nic nie dzia³a
Stary 2011-01-02, 18:26   #2883
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Copykat Poka¿ wiadomo¶æ
A nie zapycha wam siê odp³yw wannie od tych fusów?
Ja mam sitko, które zbiera wszelkie ¶mieci :P

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-02, 19:38   #2884
Indios Bravos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 927
GG do Indios Bravos

Cytat:
A nie zapycha wam siê odp³yw wannie od tych fusów?
Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam sitko, które zbiera wszelkie ¶mieci :P
Ja nie ma tego sitka, ale i tak jest super
Nic sie nie zapycha
Jedyny problem tego peelingu to...ba³agan
Przy masce zreszt± te¿

Ale jak siê uwa¿a to nie jest a¿ tak ¼le

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
tak te¿ zrobiê ... i to chyba ju¿ po nastêpnym myciu bo napali³am siê na maxa dziêki za podpowied¼
zw³aszcza ¿e kawa dodatkowo mo¿e nie¼le przyciemniæ, a naturalne przyciemnianie to moja ma³a obsesja
no i masu masu same plusy
Haha...pamiêtam tê Twoj± obsesjê
A ona przyciemnia niby, przyciemnia Szkoda tylko, ¿e ja u siebie to chyba tego efektu i tak nie zaobserwujê nawet je¶li siê zdarzy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybra³am kusz±c± Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:46   #2885
nobodygirl91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 128

hej dziewczyny
ostatnio zmagam siê z nadmiernym wypadaniem w³osów. du¿o siê stresuje, my¶le, ¿e to od tego. ogó³em to siê zacze³o jakie¶ 2-3 miesi±ce temu, my¶la³am, ¿e przejdzie, ale niestety nie przesz³o
w tym momencie koñcze swoj± Skrzyp optimê (zapomnia³am jej u¿ywaæ ostatnio ale chce j± skoñczyæ ¿eby siê nie zmarnowa³a), zosta³o mi jeszcze jej na 6 dni. dzi¶ by³am w aptece i pani poradzi³a mi Nutri Hair wiêc kupi³am i jak skoñcze poprzednie tabletki to zacznê j± ³ykaæ. kupi³am te¿ mgie³kê z Radicala
moje pytanie: czy warto zaopatrzyæ siê w szampon i od¿ywkê specjaln± do wypadaj±cych w³osów? czy lepszy bêdzie Radical czy Joanna Czarna Rzepa? ma to sens?

proszê o odp.
Stary 2011-01-03, 18:28   #2886
olka1232
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 795

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
A sprawdzala Ci doktorka wlosy i stwierdzila, ze sa martwe ? Chcialabym wiedziec , jak odroznic wlos martwy od normalnego?
Co do Loxonu, to ja przez okolo 2 tygodnie wcieralam Loxon 2%. Jednak efekty byly jeszcze gorsze, wypadalo duzo wiecej wlosow, wiec odstawilam.
Teraz po wizycie lekarka polecila mi wcieranie tego Loxonu 2% z Alplicortem E... Alpicort E rowniez stosowalam osobno i bylo jeszcze gozrej niz przy Loxonie...
Mysle, ze nie bede tego wcierac tylko chyba zakupie Novoxidil 1% (bo juz wcieralam i nie bylo gorzej), albo przez jakis czas zostane przy tym co obecnie wcieram : Pokrzepol (zawiera SKRZYP POLNY , ROZMARYN LEKARSKI, BRZOZÊ, POKRZYWÊ). Moze moje wlosy maja juz dosc tej chemii i dlatego tez tak wypadaja?

A co do tabletek Radical to nigdy ich nie uzywalam. Ale wydaje mi sie, ze moze od razu zaczac i Loxon i Radical jednoczesnie, wcierka dziala od zewnatrz, a tabletki od wewnatrz. Mysle ze razem bedzie szybszy efekt i wzajemnie sie beda uzupe³niac Powodzenia !!!
Nie, niestety nie sprawdza³a mi. Dodatkowo poczyta³am o Loxonie i dziwiê siê, ¿e przepisa³a mi taki lek bez sprawdzenia stanu odpowiednich hormonów(tzn. mia³am je sprawdzane, ale wszystko w normie) - sk±d wiêc lek na ³ysienie?

A Radical stosujê ampu³ki, nie tabletki Póki co zu¿y³am 4 i w³osy wypadaj± jeszcze bardziej. Liczê jednak, ¿e w koñcu ruszy.

Widzê te¿, ¿e wiele dziewczyn poleca tu olejowanie. Stosowa³am ró¿ne oleje przed tym zwiêkszonym wypadaniem, teraz jednak zrezygnowa³am bo wówczas wypada³o mi jeszcze wiêcej w³osów. Dermena przesusza mi jednak ³epetynê i teraz nie wiem czy mogê wróciæ, np. do kokosa czy jojoby?

Nobodygirl mi osobi¶cie szampon radicala niewiele da³, oprócz przesuszonych, popl±tanych w³osów, natomiast Joanna Rzepa by³a dla moich w³osów po prostu obojêtna - wypadania nie ograniczy³a, ale te¿ nie narobi³a szkód Najlepiej poczytaj opinie o obu kosmetykach na KWC.

Edytowane przez olka1232
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:30
olka1232 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:32   #2887
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 826

A ja wyslalam dzis korespondencyjnie wlosy do zbadania-analiza pierwiastkowa wlosow.
Wszystko fajnie, tylko tych wlosow mialo byc ok. 1-2 lyzeczek, to jest 0,3 grama i to bylo u mnie ponad 400 wlosow wow . A i tak mam obawy, ze tych wlosow jest za malo jak na to badanie-ale wiecej nie odwazylabym sie tak swiadomie sobie wyciac. No ale mam nadzieje, ze to badanie przynajmniej cos wyjasni mi , bo juz nie mam zadnych sposobow na nie.

Najgorsze jest to, ze nie wiem czy mam w koncu te wlosy martwe czy nie. Dlatego nie wiem czy je tak czesac duzo i "sklaniac" ku wypadaniu, czy moze nie ruszac.??? Bo skoro wlosy martwe nie rosna, a moje mi rosna , to chyba nie sa martwe...
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 06:34   #2888
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
A ja wyslalam dzis korespondencyjnie wlosy do zbadania-analiza pierwiastkowa wlosow.
Wszystko fajnie, tylko tych wlosow mialo byc ok. 1-2 lyzeczek, to jest 0,3 grama i to bylo u mnie ponad 400 wlosow wow . A i tak mam obawy, ze tych wlosow jest za malo jak na to badanie-ale wiecej nie odwazylabym sie tak swiadomie sobie wyciac. No ale mam nadzieje, ze to badanie przynajmniej cos wyjasni mi , bo juz nie mam zadnych sposobow na nie.

Najgorsze jest to, ze nie wiem czy mam w koncu te wlosy martwe czy nie. Dlatego nie wiem czy je tak czesac duzo i "sklaniac" ku wypadaniu, czy moze nie ruszac.??? Bo skoro wlosy martwe nie rosna, a moje mi rosna , to chyba nie sa martwe...
Ile p³acisz za to badanie?
Z ka¿dego regionu Polski mo¿na wys³aæ tak w³osy?

Stary 2011-01-04, 12:12   #2889
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Poka¿ wiadomo¶æ
Ile p³acisz za to badanie?
Z ka¿dego regionu Polski mo¿na wys³aæ tak w³osy?
To badanie kosztuje 240 zl.
Tak, z kazdego regionu Polski mozna wyslac wlosy.

Jak dzwonilam tam do tego lekarza pierwszy raz, to zapytal sie jaki mam problem. Ja mu odpowiedzialam ze wypadaja mi wlosy od roku. A on:"aha, to najprostszy przypadek".

W³osy dostarczaj± informacji o substancjach przechodz±cych do nich z krwi jak równie¿ z otaczaj±cego ¶rodowiska zewnêtrznego.
Stê¿enia wiêkszo¶ci pierwiastków we w³osach s± du¿o wy¿sze ni¿ we krwi i innych tkankach - przez co s± ³atwiej wykrywalne.

Dlatego to pisze, poniewaz takie badanie moze sobie kazdy zrobic, niekoniecznie jak komus wypadaja wlosy.
W ramach tego badania jako wynik dostaje kilkunasto- stronicowa ksiazeczke, z wynikami badan i z ustalona dla mnie dieta.

BADANE POZIOMY PIERWIASTKÓW:
Wapñ, sód, potas, fosfor, cynk, magnez, ¿elazo, mied¼, nikiel, mangan, selen, chrom, molibden, kobalt, german, krzem, siarka, jod, cyna, wanad, stront, bor, lit, bar.

Pierwiastki toksyczne: arsen, rtêæ, glin, kadm, o³ów.
Oprocz tego badanych jest jeszcze 17 zwiazkow(nie pamietam jakich juz) oraz(mam nadzieje) sporawdzane jaki % wlosow jest martwy. Mozliwe , ze badaja cos wiecej jeszcze, ale juz tego nie wiem.
No ale wynik dopiero przyjdzie za okolo 2 -3 tygodnie...

Edytowane przez Malgorzatka21
Czas edycji: 2011-01-04 o 12:13
Stary 2011-01-04, 12:16   #2890
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
To badanie kosztuje 240 zl.
Tak, z kazdego regionu Polski mozna wyslac wlosy.

Jak dzwonilam tam do tego lekarza pierwszy raz, to zapytal sie jaki mam problem. Ja mu odpowiedzialam ze wypadaja mi wlosy od roku. A on:"aha, to najprostszy przypadek".

W³osy dostarczaj± informacji o substancjach przechodz±cych do nich z krwi jak równie¿ z otaczaj±cego ¶rodowiska zewnêtrznego.
Stê¿enia wiêkszo¶ci pierwiastków we w³osach s± du¿o wy¿sze ni¿ we krwi i innych tkankach - przez co s± ³atwiej wykrywalne.

Dlatego to pisze, poniewaz takie badanie moze sobie kazdy zrobic, niekoniecznie jak komus wypadaja wlosy.
W ramach tego badania jako wynik dostaje kilkunasto- stronicowa ksiazeczke, z wynikami badan i z ustalona dla mnie dieta.

BADANE POZIOMY PIERWIASTKÓW:
Wapñ, sód, potas, fosfor, cynk, magnez, ¿elazo, mied¼, nikiel, mangan, selen, chrom, molibden, kobalt, german, krzem, siarka, jod, cyna, wanad, stront, bor, lit, bar.

Pierwiastki toksyczne: arsen, rtêæ, glin, kadm, o³ów.
Oprocz tego badanych jest jeszcze 17 zwiazkow(nie pamietam jakich juz) oraz(mam nadzieje) sporawdzane jaki % wlosow jest martwy. Mozliwe , ze badaja cos wiecej jeszcze, ale juz tego nie wiem.
No ale wynik dopiero przyjdzie za okolo 2 -3 tygodnie...
Niez³e to!

Jak tylko bêdê mieæ fundusze to koniecznie je zrobiê!
A licz± siê tylko te w³oski ¶wie¿o wyrwane z g³owy czy te, które naturalnie wypadn±? Np. podczas mycia?
Bo nei chcia³abym siê dodatkowo pozbywac w³osów trzymaj±cych siê g³owy, skoro ma byæ ich a¿ tyle

Stary 2011-01-04, 12:27   #2891
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Niez³e to!

Jak tylko bêdê mieæ fundusze to koniecznie je zrobiê!
A licz± siê tylko te w³oski ¶wie¿o wyrwane z g³owy czy te, które naturalnie wypadn±? Np. podczas mycia?
Bo nei chcia³abym siê dodatkowo pozbywac w³osów trzymaj±cych siê g³owy, skoro ma byæ ich a¿ tyle
No wlasnie, w ankiecie ktora przyslal dr nie bylo napisane nic o wlosach, czy moga byc te , ktore wypadna .
No ale bylo napisane ze nalezy wyciac z kilku miejsc tylniej glowy wlosy tuz przy skorze na dlugosc do 5 cm.
Ja szczerze mowiac to dalam ciut wloskow ktore wypadly mi, ale potem pomyslalam, ze jesli te ktore wypadly to sa martwe, to nie dowiem sie nic przeciez o tych wlosach, ktore mam na glowie jeszcze
Wiec z glowy musialam ciac i w ten sposob z glowy poszlo mi 400 wlosow wow.
A i to nie wiem czy razem tych wloskow ktore dalam to nie jest za malo, bo mi to nie wygladalo na 1 lyzeczke wlosow(bo potrzeba 1-2 lyzeczki).
Dlatego sie tez martwie, ze moze dr nie zbada wszystkich pierwiastkow z nich, albo ze bede musiala jeszcze dosylac wlosy!
A nie dosc, ze mam juz rzadkie to tak jeszcze samej sie ich pozbywac .....

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

A wlosy do badania, to nie wyrywa sie z glowy, tylko zaraz przy glowie sie wycina, czyli cebulka zostaje normanie na swoim miejscu

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 12:54   #2892
zooja22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

do Ma³gorzatka 21, Twoj lekarz nie uprzedzi³ Ciê o tym, ¿e przy stosowaniu loxonu lub Alpicortu E normaln± rzecz± jest ¿e nadmiernie wypadaj± w³osy?? ka¿dy normalny lekarz by o tym poinformowa³ bo to naturalne, ¿e w³osy os³abione które by wypad³y przy otrzymaniu substancji z loxonu czy alpicortu ustêpuj± miejsca nowym, zdrowym w³osom. ja skoñczy³am w³a¶nie drug± buteleczkê Alpicortu e i efekt jest rewelacyjny. jednego dnia mog³am wyj±c wszystkie w³osy z g³owy zrobi³am wszystkie mo¿liwe badania, a nowy lekarz-z powo³ania, kaza³ mi wcieraæ w³a¶nie tê substancjê, doustnie leki nie suplementy diety, jak wiêkszo¶æ poleca..i w tej chwili wychodzê ze stosowania alpicortu, jakbym radykalnie go odstawi³a to bym mia³a tak± sama sytuacje jak przed stosowaniem ale u mnie by³ taki schemat: przy pierwszej buteleczce codzienne stosowanie, przy drugiej 2 razy w tygodniu a w pozosta³e dni wcieram co¶ innego u mnie nast±pi³a remisja. mo¿e szkoda ¿e nie mia³a¶ samozaparcia ¿eby kuracjê zaproponowan± przez specjalistê kontynuowaæ..najgorsze efekty s± wtedy gdy zaczynamy leczyæ siê na w³asn± rêkê.

a czy pyta³a¶ t± osobê do której wysy³a³a¶ w³osy czy wyniki bêdê rzeczywiste, gdy jeste¶ po stosowaniu takich specyfików? przy i po stosowaniu alpicortu badania niektóre s± zbêdne, tak samo je¶li przyjmujesz od d³u¿szego czasu suplementy. np. cynk nie powinno siê go stosowaæ d³u¿ej ni¿ miesi±c bo powoduje on szybsze starzenie siê w³osa a co za tym idzie jego wypadanie. mam jednak nadziejê, ¿e nie wyda³a¶ tych pieniêdzy na pró¿no
zooja22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:02   #2893
non so
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 119

x

Edytowane przez non so
Czas edycji: 2011-02-04 o 12:22
non so jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:34   #2894
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zooja22 Poka¿ wiadomo¶æ
do Ma³gorzatka 21, Twoj lekarz nie uprzedzi³ Ciê o tym, ¿e przy stosowaniu loxonu lub Alpicortu E normaln± rzecz± jest ¿e nadmiernie wypadaj± w³osy?? ka¿dy normalny lekarz by o tym poinformowa³ bo to naturalne, ¿e w³osy os³abione które by wypad³y przy otrzymaniu substancji z loxonu czy alpicortu ustêpuj± miejsca nowym, zdrowym w³osom. ja skoñczy³am w³a¶nie drug± buteleczkê Alpicortu e i efekt jest rewelacyjny. jednego dnia mog³am wyj±c wszystkie w³osy z g³owy zrobi³am wszystkie mo¿liwe badania, a nowy lekarz-z powo³ania, kaza³ mi wcieraæ w³a¶nie tê substancjê, doustnie leki nie suplementy diety, jak wiêkszo¶æ poleca..i w tej chwili wychodzê ze stosowania alpicortu, jakbym radykalnie go odstawi³a to bym mia³a tak± sama sytuacje jak przed stosowaniem ale u mnie by³ taki schemat: przy pierwszej buteleczce codzienne stosowanie, przy drugiej 2 razy w tygodniu a w pozosta³e dni wcieram co¶ innego u mnie nast±pi³a remisja. mo¿e szkoda ¿e nie mia³a¶ samozaparcia ¿eby kuracjê zaproponowan± przez specjalistê kontynuowaæ..najgorsze efekty s± wtedy gdy zaczynamy leczyæ siê na w³asn± rêkê.

a czy pyta³a¶ t± osobê do której wysy³a³a¶ w³osy czy wyniki bêdê rzeczywiste, gdy jeste¶ po stosowaniu takich specyfików? przy i po stosowaniu alpicortu badania niektóre s± zbêdne, tak samo je¶li przyjmujesz od d³u¿szego czasu suplementy. np. cynk nie powinno siê go stosowaæ d³u¿ej ni¿ miesi±c bo powoduje on szybsze starzenie siê w³osa a co za tym idzie jego wypadanie. mam jednak nadziejê, ¿e nie wyda³a¶ tych pieniêdzy na pró¿no
Tak, wszystkie leki czy antybiotyki jakie przyjmuje mialam napisac w tej ankiecie, to tak napisalam. A cynk przyjmuje dopiero 2 tygodnie.

Co do Alplicortu e-wcieralam go jakies 2 miesiace temu i tylko przez 2 tyg bo przerazilam sie jak zaczelo wypadac mi po 300 wlosow. I zadzwonilam wtedy do lekarza to powiedzial mi ze to najlepiej stosowac raz na tydzien nawet , bo po tym alplicorcie e mozna nawet calkiem wylysiec. To ja juz calkiem przestalam to stosowac i kupilam sobie zwykly ziolowy Pokrzepol i tym cos wcieram i mam jeszcze szampon tez zwykly pokrzywowy i tego sie trzymam. Wypada mniej wlosow , ale dalej wypadaja.
Wogole czsem odnosze wrazenie ze Ci lekarzy to jacys niekompetentni sa co niektorzy i zero kompletnie zaangazowania. Zobaczyli ze mam jeszcze wlosy i to wtedy nie az tak rzadkie to sie nie przejeli. A jak jeszcze zobaczyli ze wyniki mam wszystkie dobre i morfologia i hormony, to juz calkiem zwatpili.......

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez non so Poka¿ wiadomo¶æ
mialam to badanie ok 10 lat temu, lekarz mi scinal wtedy wlosy i on to organizowal. dieta ktora mi przepisano byla swietna schudlam dzieki niej z jakies dobre 10 kg. wiem ze nie musza to byc koniecznie wlosy takie badanie mozna zrobic z paznokci jednak dluzej trwa bo trzeba je dokladnie oczyscic.
co za roznica czy to dopiero co sciete wlosy czy te lezace na szczotce od dawna ? przeciez do badania daje sie wlosy bez cebulek, WLOS JEST ZAWSZE MARTWY cebulka jest jedynie zywa...
czytajac niektore wypowiedzi odnioslam wrazenie ze wasze wlosy na glowie zyja a te na szczotce "umarly" hehe nie ma tak
Mam pytanie do Ciebie
Czy zawsze wypadaja wlosy z cebulkami?? Bo mi wypadaja tylko z cebulkami.
Ale przyznaje racje troche inaczej myslalam na temat wlosow trzymajacych sie glowy a juz tych, ktore wypadly...
Stary 2011-01-04, 15:46   #2895
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 067

Chcia³abym siê i ja do³±czyæ. Mi w³osy nadmiernie wypadaj± od ok 1,5 roku. Przewa¿nie jak liczê wyczesane w³osy po myciu to jest ik 70-90. Ale ostatnio kto¶ poleci³ mi ampu³ki Radical i tabletki Vitapil. Wzie³am siê ostro za w³osy, u¿ywam Biowaxu, starannie je pielêgnujê, robiê masa¿ dwa razy w tygodniu i aktualnie przy ka¿dej ampu³ce. Mniej farbujê. Ostatnio po myciu naliczy³am nawet nie 20. ale podobno im bardziej siê przejmuje w³osami tym one maj± siê gorzej, ze stresu...
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:57   #2896
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 464
GG do illegale

co polecacie jeszcze na wypadanie? bo kompletnie nie wiem co kupic, na razie bra³am tylko Salfazin. Vitapil, merz special, belissa - w sumie wszêdzie witaminy, czy mo¿e dro¿d¿e, magnez, czy co¶ konkretniejszego?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:28   #2897
Fas0lka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 354

Cytat:
Napisane przez illegale Poka¿ wiadomo¶æ
co polecacie jeszcze na wypadanie? bo kompletnie nie wiem co kupic, na razie bra³am tylko Salfazin. Vitapil, merz special, belissa - w sumie wszêdzie witaminy, czy mo¿e dro¿d¿e, magnez, czy co¶ konkretniejszego?
I jak po Merz Specjal? Widzia³a¶ jakie¶ efekty? Mi to dermatolog przepisa³, ale to dosyæ drogie jest, wiêc mam nadziejê, ¿e nie bêdê musia³a wiele opakowañ kupiæ
Stary 2011-01-06, 00:22   #2898
Malgorzatka21
Rozeznanie

Czesc dziewczyny !
Chcialam sie podzielic z Wami tym, ze (oby nie zapeszyc) chyba w koncu zaczelo mi wypdac mniej wlosow!!!
Nie wiem czy to moze zasluga tego ze biore cynk i miedz i kwas foliowy, czy ten szampon zwykly pokrzywowy mi sluzy...
Ale juz przy samym myciu wypada mi od 40-50 wlosow(no jeszcze kwestia rozczesywania potem wlosow bo tez wypada bardzo duzo, ale tym narazie sie nie martwie), a jeszcze do niedawna bylo jakies od 100-150!!!!!!!
Strasznie sie ciesze, bo moze w koncu cos sie zmienia ku dobremu.
Jeszcze niecierpliwie czekam na te wyniki analizy pierwiastkowej wlosa, ale juz mam nadzieje ze bedzie lepiej !!!!!

Edytowane przez Malgorzatka21
Czas edycji: 2011-01-06 o 00:36
Stary 2011-01-06, 08:50   #2899
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Czesc dziewczyny !
Chcialam sie podzielic z Wami tym, ze (oby nie zapeszyc) chyba w koncu zaczelo mi wypdac mniej wlosow!!!
Nie wiem czy to moze zasluga tego ze biore cynk i miedz i kwas foliowy, czy ten szampon zwykly pokrzywowy mi sluzy...
Ale juz przy samym myciu wypada mi od 40-50 wlosow(no jeszcze kwestia rozczesywania potem wlosow bo tez wypada bardzo duzo, ale tym narazie sie nie martwie), a jeszcze do niedawna bylo jakies od 100-150!!!!!!!
Strasznie sie ciesze, bo moze w koncu cos sie zmienia ku dobremu.
Jeszcze niecierpliwie czekam na te wyniki analizy pierwiastkowej wlosa, ale juz mam nadzieje ze bedzie lepiej !!!!!
Gratulujê i cieszê siê razem z Tob±
Mi te¿ mniej wypadaj±
Ale ja to teraz mam bardzo rozbudowan± kuracjê i my¶lê, ¿e w koñcu daje ona po prostu efekty

Stary 2011-01-06, 13:27   #2900
dostojewska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31

Cytat:
Napisane przez nobodygirl91 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny
ostatnio zmagam siê z nadmiernym wypadaniem w³osów. du¿o siê stresuje, my¶le, ¿e to od tego. ogó³em to siê zacze³o jakie¶ 2-3 miesi±ce temu, my¶la³am, ¿e przejdzie, ale niestety nie przesz³o
w tym momencie koñcze swoj± Skrzyp optimê (zapomnia³am jej u¿ywaæ ostatnio ale chce j± skoñczyæ ¿eby siê nie zmarnowa³a), zosta³o mi jeszcze jej na 6 dni. dzi¶ by³am w aptece i pani poradzi³a mi Nutri Hair wiêc kupi³am i jak skoñcze poprzednie tabletki to zacznê j± ³ykaæ. kupi³am te¿ mgie³kê z Radicala
moje pytanie: czy warto zaopatrzyæ siê w szampon i od¿ywkê specjaln± do wypadaj±cych w³osów? czy lepszy bêdzie Radical czy Joanna Czarna Rzepa? ma to sens?

proszê o odp.
Wg mnie najlepiej bêdzie je¶li odwiedzisz dobrego dermatologa. Je¿eli przyczyna wypadania jest g³êbsza, to lekarz powinien pomóc. Tu potrzebne s± pe³ne badania morfologiczne, tarczycy i oczywi¶cie musisz zbadaæ poziom ¿elaza we krwi. Czasem zbyt niski poziom ¿elaza odpowiada za to, ¿e Twój organizm nie wch³ania innych pierwiastkow z pokarmu. A na wszelkie zmainy w organi¼mie najszybciej reaguj± w³osy, cera i paznokcie. Oczywi¶cie przyczyn± mo¿e byæ silny stres.

Tak te¿ by³o w moim przypadku. W³osy lecia³y gar¶ciami, podczas mycia wyci±ga³am pukle grubo¶ci palca, ba³am siê okropnie - obawia³am siê je czesaæ, myæ, w ogóle dotykaæ itd. Badania by³y dobre, ale stres odbiera³ mi energiê i w³osy na to zareagowa³y bardzo intensywnie.

Teraz ³ykam biotynê, mniej siê stresujê i jest lepiej. A wiêc czym prêdzej id¼ do lekarza, pozdrawiam.
dostojewska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:06   #2901
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Gratulujê i cieszê siê razem z Tob±
Mi te¿ mniej wypadaj±
Ale ja to teraz mam bardzo rozbudowan± kuracjê i my¶lê, ¿e w koñcu daje ona po prostu efekty
Dziekuje;*
Tez sie strasznie ciesze, bo pomimo, ze wypadaja tu juz nie tyle co kiedys. Teraz tylko zeby to utrzymac tak jak jest no i zeby bylo jeszcze lepiej!!!
Stary 2011-01-06, 17:01   #2902
Copykat
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 929

Ja w³a¶nie siedzê z olejem kokosowym+oliwa z oliwek nic mi nie pomaga na te w³osy od ponad miesi±ca biorê Revalid, stosuje Seboradin, olej kokosowy, oliwê, Wax a one jak lecia³y tak lec± zastanawiam siê nad rzep±, bo s³ysza³am ¿e pomaga, zreszt± na w±tku te¿ by³a o tym dyskusja kiedy¶ o ile dobrze pamiêtam... Do dziewczyn stosuj±cych rzepê: czy mo¿na j± wcieraæ codziennie?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:44   #2903
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Ma³gorzatko- teraz ju¿ bêdzie tylko lepiej z Twoimi w³osami
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 19:34   #2904
kaszti123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

hej dziewczyny, przyznam siê bez bicia, ¿e nie czyta³am tego w±tku, ale potrzebujê porady, bo mój chlopak jako¶ od dwóch lat siê boryka z wypadaj±cymi w³osami.. stosuje ró¿ne preparaty, chodzi³ do wielu lekarzy, ale nic mu nei pomaga..
pewnie to genetycznie- nie wiem czy da siê tak± przyczynê wyleczyæ,
ale chcia³abym siê poradziæ do kogo konkretnie (dermatologa) i¶æ we Wroc³awiu.. mo¿ecie mi kogo¶ poleciæ?
kaszti123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-06, 19:49   #2905
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Ja w³a¶nie siedzê z olejem kokosowym+oliwa z oliwek nic mi nie pomaga na te w³osy od ponad miesi±ca biorê Revalid, stosuje Seboradin, olej kokosowy, oliwê, Wax a one jak lecia³y tak lec± zastanawiam siê nad rzep±, bo s³ysza³am ¿e pomaga, zreszt± na w±tku te¿ by³a o tym dyskusja kiedy¶ o ile dobrze pamiêtam... Do dziewczyn stosuj±cych rzepê: czy mo¿na j± wcieraæ codziennie?
Rzepê Joanny to mo¿esz
Ale naturalny sok ju¿ raczej nie, bo okropnie skleja i najlepiej po jakim¶ czasie go zmyæ

Stary 2011-01-06, 22:58   #2906
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaszti123 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny, przyznam siê bez bicia, ¿e nie czyta³am tego w±tku, ale potrzebujê porady, bo mój chlopak jako¶ od dwóch lat siê boryka z wypadaj±cymi w³osami.. stosuje ró¿ne preparaty, chodzi³ do wielu lekarzy, ale nic mu nei pomaga..
pewnie to genetycznie- nie wiem czy da siê tak± przyczynê wyleczyæ,
ale chcia³abym siê poradziæ do kogo konkretnie (dermatologa) i¶æ we Wroc³awiu.. mo¿ecie mi kogo¶ poleciæ?
Czesc, ja nie jestem z Wroclawia wiec nie pomoge Ci znalezc lekarza niestety....
Hmmm a czytalas moze o takim badaniu-analiza pierwiastkowa wlosa. Poczytaj o tym ze swoim chlopakiem, na necie pelno jest roznych artykulow.
Nie to , zebym namawiala czy cos (sama w ramach takiej w sumie desperacji poddalam sie takiemu badaniu i oczekuje na wyniki ), ale moze jesli wypadanie wlosow nie jest jednak genetyczne to takie badanie moze pomoc.
Z tego co ja wiem to mezczyznom wypadaja wlosy z powodu testosteronu....No nie wiem, jesli tu tkwi przyczyna to pewnie jakies leki -blokery testosteronu by moze cos zdzialaly...
Niestety nie wiem na ten temat nic wiecej ....
Stary 2011-01-07, 07:48   #2907
kaszti123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Cytat:
Czesc, ja nie jestem z Wroclawia wiec nie pomoge Ci znalezc lekarza niestety....
Hmmm a czytalas moze o takim badaniu-analiza pierwiastkowa wlosa. Poczytaj o tym ze swoim chlopakiem, na necie pelno jest roznych artykulow.
Nie to , zebym namawiala czy cos (sama w ramach takiej w sumie desperacji poddalam sie takiemu badaniu i oczekuje na wyniki ), ale moze jesli wypadanie wlosow nie jest jednak genetyczne to takie badanie moze pomoc.
Z tego co ja wiem to mezczyznom wypadaja wlosy z powodu testosteronu....No nie wiem, jesli tu tkwi przyczyna to pewnie jakies leki -blokery testosteronu by moze cos zdzialaly...
Niestety nie wiem na ten temat nic wiecej ....
Dziêki za jak±kolwiek poradê.. patrzy³am na te badania to 250z³ kosztuj±, tak¿e on i tak w to nie uwierzy..
szuka³am za to jakie¶ informacje o endokrynologach, bo wcze¶niej nawet nie s³ysza³am o nich- mo¿e to jest jaki¶ pomys³, bo nie dajê rady patrzeæ na niego jak cierpi:/
kaszti123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-07, 08:47   #2908
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 067

Witam wszystkich Ja z natury mam cienkie, lej±ce, niepodatne, delikatne i miêkkie w³osy (Brzmi nie¼le? Te cechy s± dobre ale nie w przypadku w³osów ) Od 1,5 roku zauwa¿y³am nadmierne wypadanie, po myciu nalicza³am ok 100 w³osów, a ile wypad³o w ci±gu dnia i w nocy to nawet nie wiem, ale wszêdzie na pod³odze i meblach widaæ by³o moje w³osy, dodatkowo s± te¿ d³ugie ok 45-50 cm i ciemne co podwaja efekt i widaæ je bardziej. Przechodz±c do tematu: od bardzo dawna pielêgnujê w³osy bardzo starannie, jednak zwyk³a pielêgnacja w postaci mask i od¿ywek nie pomaga³a. Jakie¶ 8 mcy temu bra³am SkrzypoVite i Onozis Beauty przez ok 5 miesiêcy ale nie przynios³o efektów. Od ok miesiaca (moze nawet nie?) biorê tabletki Vitapil, u¿ywam BioVaxu do w³osów os³abionych (Latte) i kupi³am jedn± seriê ampu³ek Radical. No efekty s± Ostatnio po myciu naliczy³am tylko 5 w³osów, nawet zrobi³am zdjêcie aby to udokumentowaæ. Dodatkowo jak nak³adam BioVaxa to robiê masa¿ skóry g³owy ok 15-20 min 2 razy w tyg.

£±czê siê w bólu z osobami borykaj±cymi siê z problemem wypadania w³osów. Mam nadziejê, ¿e znajdziecie w koñcu jaki¶ skuteczny dla siebie sposób. Pozdrawiam serdecznie!

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Hehehe, a w ogóle, to zauwa¿y³am w³a¶nie, ¿e ju¿ siê wypowiada³am w tym w±tku pare dni temu :P My¶la³am, ¿e to by³ inny. Wybaczcie
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:41   #2909
nobodygirl91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 128

Cytat:
Napisane przez dostojewska Poka¿ wiadomo¶æ
Wg mnie najlepiej bêdzie je¶li odwiedzisz dobrego dermatologa. Je¿eli przyczyna wypadania jest g³êbsza, to lekarz powinien pomóc. Tu potrzebne s± pe³ne badania morfologiczne, tarczycy i oczywi¶cie musisz zbadaæ poziom ¿elaza we krwi. Czasem zbyt niski poziom ¿elaza odpowiada za to, ¿e Twój organizm nie wch³ania innych pierwiastkow z pokarmu. A na wszelkie zmainy w organi¼mie najszybciej reaguj± w³osy, cera i paznokcie. Oczywi¶cie przyczyn± mo¿e byæ silny stres.

Tak te¿ by³o w moim przypadku. W³osy lecia³y gar¶ciami, podczas mycia wyci±ga³am pukle grubo¶ci palca, ba³am siê okropnie - obawia³am siê je czesaæ, myæ, w ogóle dotykaæ itd. Badania by³y dobre, ale stres odbiera³ mi energiê i w³osy na to zareagowa³y bardzo intensywnie.

Teraz ³ykam biotynê, mniej siê stresujê i jest lepiej. A wiêc czym prêdzej id¼ do lekarza, pozdrawiam.
ja bardzo bym chêtnie posz³a do dermatologa, ale u mnie siê czeka w 3 miesiêcznej kolejce tak¿e muszê zacz±æ sama dzia³aæ.
my¶le, ¿e to od stresu. kupi³am sobie tableteczki Nutri Hair i zaczynam za 2 dni braæ (muszê skoñczyæ moj± skrzyp optimê) + mgie³ka do w³osów z radicala - po myciu spsikuje skórê g³owy i masuje troszku...

zastanawia³am sie nad jakim¶ szmponem z Radicala albo z rzep±, ale tutaj kto¶ mi odradzi³, ¿e to nie dzia³a...

je¶li macie jakie¶ pomys³y piszcie chêtnie popróbuje
Stary 2011-01-07, 19:35   #2910
dostojewska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31

[QUOTE=nobodygirl91;242208 83]ja bardzo bym chêtnie posz³a do dermatologa, ale u mnie siê czeka w 3 miesiêcznej kolejce tak¿e muszê zacz±æ sama dzia³aæ.

To popro¶ lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie na wspomniane przeze mnie badania i bêdziesz mia³a sprawê klarown±. Powinnien bez problemu Ci wypisaæ, je¶li wyt³umaczysz o co chodzi.

my¶le, ¿e to od stresu. kupi³am sobie tableteczki Nutri Hair i zaczynam za 2 dni braæ (muszê skoñczyæ moj± skrzyp optimê) + mgie³ka do w³osów z radicala - po myciu spsikuje skórê g³owy i masuje troszku...

Ta mgielka to dobry pomys³, a szczegolnie masa¿, który poprawi cyrkulacjê krwi a przez to stopniowo bêdzie wzmacnia³ cebulki. Ja na wypadanie zrobi³am sobie wcierkê z oleju kokosowego i po 2 krople nastêpuj±cych olejków eterycznych - rozmarynowy, eukaliptusowy, tymiankowy i lawendowy. Ka¿da kropla na ³y¿kê sto³ow± oleju kokosowego.

zastanawia³am sie nad jakim¶ szmponem z Radicala albo z rzep±, ale tutaj kto¶ mi odradzi³, ¿e to nie dzia³a...

Mam na wypadanie ten z Radicala, ale za du¿o nie powiem bo za krótko stosujê, z rzep± mam z polleny evy i dobrze oczyszcza z olejów, jednak m¶lê, ¿e szampon jest mniej wa¿ny ni¿ reszta. Je¶li bêdziesz robiæ masa¿ i ³ykaæ jakie¶ tabletki i je¿eli to oczywi¶cie tylko stres, to my¶lê, ¿e powinno byæ lepiej.

Powodzenia
dostojewska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.