|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 112
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
![]() ![]() ![]() zw³aszcza ¿e kawa dodatkowo mo¿e nie¼le przyciemniæ, a naturalne przyciemnianie to moja ma³a obsesja ![]() no i masu masu ![]() ![]()
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 008
|
czyli fusy dodajecie do maski ;>? no kurde, widzê ze na mnie to naprawdê nic nie dzia³a
![]()
#2883 |
Zakorzenienie
|
Ja mam sitko, które zbiera wszelkie ¶mieci :P
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie ma tego sitka, ale i tak jest super
![]() Nic sie nie zapycha ![]() Jedyny problem tego peelingu to...ba³agan ![]() Przy masce zreszt± te¿ ![]() Ale jak siê uwa¿a to nie jest a¿ tak ¼le ![]() Cytat:
![]() A ona przyciemnia niby, przyciemnia ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 128
|
hej dziewczyny
![]() ostatnio zmagam siê z nadmiernym wypadaniem w³osów. du¿o siê stresuje, my¶le, ¿e to od tego. ogó³em to siê zacze³o jakie¶ 2-3 miesi±ce temu, my¶la³am, ¿e przejdzie, ale niestety nie przesz³o ![]() w tym momencie koñcze swoj± Skrzyp optimê (zapomnia³am jej u¿ywaæ ostatnio ![]() moje pytanie: czy warto zaopatrzyæ siê w szampon i od¿ywkê specjaln± do wypadaj±cych w³osów? czy lepszy bêdzie Radical czy Joanna Czarna Rzepa? ma to sens? proszê o odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 795
|
Cytat:
A Radical stosujê ampu³ki, nie tabletki ![]() Widzê te¿, ¿e wiele dziewczyn poleca tu olejowanie. Stosowa³am ró¿ne oleje przed tym zwiêkszonym wypadaniem, teraz jednak zrezygnowa³am bo wówczas wypada³o mi jeszcze wiêcej w³osów. Dermena przesusza mi jednak ³epetynê i teraz nie wiem czy mogê wróciæ, np. do kokosa czy jojoby? ![]() ![]() Nobodygirl mi osobi¶cie szampon radicala niewiele da³, oprócz przesuszonych, popl±tanych w³osów, natomiast Joanna Rzepa by³a dla moich w³osów po prostu obojêtna - wypadania nie ograniczy³a, ale te¿ nie narobi³a szkód ![]() Edytowane przez olka1232 Czas edycji: 2011-01-03 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 826
|
A ja wyslalam dzis korespondencyjnie wlosy do zbadania-analiza pierwiastkowa wlosow.
Wszystko fajnie, tylko tych wlosow mialo byc ok. 1-2 lyzeczek, to jest 0,3 grama i to bylo u mnie ponad 400 wlosow wow . A i tak mam obawy, ze tych wlosow jest za malo jak na to badanie-ale wiecej nie odwazylabym sie tak swiadomie sobie wyciac. No ale mam nadzieje, ze to badanie przynajmniej cos wyjasni mi , bo juz nie mam zadnych sposobow na nie. Najgorsze jest to, ze nie wiem czy mam w koncu te wlosy martwe czy nie. Dlatego nie wiem czy je tak czesac duzo i "sklaniac" ku wypadaniu, czy moze nie ruszac.??? Bo skoro wlosy martwe nie rosna, a moje mi rosna , to chyba nie sa martwe... |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ka¿dego regionu Polski mo¿na wys³aæ tak w³osy?
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczê¶liwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, z kazdego regionu Polski mozna wyslac wlosy. Jak dzwonilam tam do tego lekarza pierwszy raz, to zapytal sie jaki mam problem. Ja mu odpowiedzialam ze wypadaja mi wlosy od roku. A on:"aha, to najprostszy przypadek". W³osy dostarczaj± informacji o substancjach przechodz±cych do nich z krwi jak równie¿ z otaczaj±cego ¶rodowiska zewnêtrznego. Stê¿enia wiêkszo¶ci pierwiastków we w³osach s± du¿o wy¿sze ni¿ we krwi i innych tkankach - przez co s± ³atwiej wykrywalne. Dlatego to pisze, poniewaz takie badanie moze sobie kazdy zrobic, niekoniecznie jak komus wypadaja wlosy. W ramach tego badania jako wynik dostaje kilkunasto- stronicowa ksiazeczke, z wynikami badan i z ustalona dla mnie dieta. BADANE POZIOMY PIERWIASTKÓW: Wapñ, sód, potas, fosfor, cynk, magnez, ¿elazo, mied¼, nikiel, mangan, selen, chrom, molibden, kobalt, german, krzem, siarka, jod, cyna, wanad, stront, bor, lit, bar. Pierwiastki toksyczne: arsen, rtêæ, glin, kadm, o³ów. Oprocz tego badanych jest jeszcze 17 zwiazkow(nie pamietam jakich juz) oraz(mam nadzieje) sporawdzane jaki % wlosow jest martwy. Mozliwe , ze badaja cos wiecej jeszcze, ale juz tego nie wiem. No ale wynik dopiero przyjdzie za okolo 2 -3 tygodnie... Edytowane przez Malgorzatka21 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tylko bêdê mieæ fundusze to koniecznie je zrobiê! A licz± siê tylko te w³oski ¶wie¿o wyrwane z g³owy czy te, które naturalnie wypadn±? Np. podczas mycia? Bo nei chcia³abym siê dodatkowo pozbywac w³osów trzymaj±cych siê g³owy, skoro ma byæ ich a¿ tyle ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale bylo napisane ze nalezy wyciac z kilku miejsc tylniej glowy wlosy tuz przy skorze na dlugosc do 5 cm. Ja szczerze mowiac to dalam ciut wloskow ktore wypadly mi, ale potem pomyslalam, ze jesli te ktore wypadly to sa martwe, to nie dowiem sie nic przeciez o tych wlosach, ktore mam na glowie jeszcze ![]() Wiec z glowy musialam ciac i w ten sposob z glowy poszlo mi 400 wlosow wow. A i to nie wiem czy razem tych wloskow ktore dalam to nie jest za malo, bo mi to nie wygladalo na 1 lyzeczke wlosow(bo potrzeba 1-2 lyzeczki). Dlatego sie tez martwie, ze moze dr nie zbada wszystkich pierwiastkow z nich, albo ze bede musiala jeszcze dosylac wlosy! A nie dosc, ze mam juz rzadkie to tak jeszcze samej sie ich pozbywac ..... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- A wlosy do badania, to nie wyrywa sie z glowy, tylko zaraz przy glowie sie wycina, czyli cebulka zostaje normanie na swoim miejscu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
do Ma³gorzatka 21, Twoj lekarz nie uprzedzi³ Ciê o tym, ¿e przy stosowaniu loxonu lub Alpicortu E normaln± rzecz± jest ¿e nadmiernie wypadaj± w³osy?? ka¿dy normalny lekarz by o tym poinformowa³ bo to naturalne, ¿e w³osy os³abione które by wypad³y przy otrzymaniu substancji z loxonu czy alpicortu ustêpuj± miejsca nowym, zdrowym w³osom. ja skoñczy³am w³a¶nie drug± buteleczkê Alpicortu e i efekt jest rewelacyjny. jednego dnia mog³am wyj±c wszystkie w³osy z g³owy zrobi³am wszystkie mo¿liwe badania, a nowy lekarz-z powo³ania, kaza³ mi wcieraæ w³a¶nie tê substancjê, doustnie leki nie suplementy diety, jak wiêkszo¶æ poleca..i w tej chwili wychodzê ze stosowania alpicortu, jakbym radykalnie go odstawi³a to bym mia³a tak± sama sytuacje jak przed stosowaniem ale u mnie by³ taki schemat: przy pierwszej buteleczce codzienne stosowanie, przy drugiej 2 razy w tygodniu a w pozosta³e dni wcieram co¶ innego u mnie nast±pi³a remisja. mo¿e szkoda ¿e nie mia³a¶ samozaparcia ¿eby kuracjê zaproponowan± przez specjalistê kontynuowaæ..najgorsze efekty s± wtedy gdy zaczynamy leczyæ siê na w³asn± rêkê.
a czy pyta³a¶ t± osobê do której wysy³a³a¶ w³osy czy wyniki bêdê rzeczywiste, gdy jeste¶ po stosowaniu takich specyfików? przy i po stosowaniu alpicortu badania niektóre s± zbêdne, tak samo je¶li przyjmujesz od d³u¿szego czasu suplementy. np. cynk nie powinno siê go stosowaæ d³u¿ej ni¿ miesi±c bo powoduje on szybsze starzenie siê w³osa a co za tym idzie jego wypadanie. mam jednak nadziejê, ¿e nie wyda³a¶ tych pieniêdzy na pró¿no |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
x
Edytowane przez non so Czas edycji: 2011-02-04 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Alplicortu e-wcieralam go jakies 2 miesiace temu i tylko przez 2 tyg bo przerazilam sie jak zaczelo wypadac mi po 300 wlosow. I zadzwonilam wtedy do lekarza to powiedzial mi ze to najlepiej stosowac raz na tydzien nawet , bo po tym alplicorcie e mozna nawet calkiem wylysiec. To ja juz calkiem przestalam to stosowac i kupilam sobie zwykly ziolowy Pokrzepol i tym cos wcieram i mam jeszcze szampon tez zwykly pokrzywowy i tego sie trzymam. Wypada mniej wlosow , ale dalej wypadaja. Wogole czsem odnosze wrazenie ze Ci lekarzy to jacys niekompetentni sa co niektorzy i zero kompletnie zaangazowania. Zobaczyli ze mam jeszcze wlosy i to wtedy nie az tak rzadkie to sie nie przejeli. A jak jeszcze zobaczyli ze wyniki mam wszystkie dobre i morfologia i hormony, to juz calkiem zwatpili....... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() Czy zawsze wypadaja wlosy z cebulkami?? Bo mi wypadaja tylko z cebulkami. Ale przyznaje racje troche inaczej myslalam na temat wlosow trzymajacych sie glowy a juz tych, ktore wypadly... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
Chcia³abym siê i ja do³±czyæ. Mi w³osy nadmiernie wypadaj± od ok 1,5 roku. Przewa¿nie jak liczê wyczesane w³osy po myciu to jest ik 70-90. Ale ostatnio kto¶ poleci³ mi ampu³ki Radical i tabletki Vitapil. Wzie³am siê ostro za w³osy, u¿ywam Biowaxu, starannie je pielêgnujê, robiê masa¿ dwa razy w tygodniu i aktualnie przy ka¿dej ampu³ce. Mniej farbujê. Ostatnio po myciu naliczy³am nawet nie 20.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
co polecacie jeszcze na wypadanie? bo kompletnie nie wiem co kupic, na razie bra³am tylko Salfazin. Vitapil, merz special, belissa - w sumie wszêdzie witaminy, czy mo¿e dro¿d¿e, magnez, czy co¶ konkretniejszego?
#2897 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny !
![]() ![]() ![]() Chcialam sie podzielic z Wami tym, ze (oby nie zapeszyc) chyba w koncu zaczelo mi wypdac mniej wlosow!!! Nie wiem czy to moze zasluga tego ze biore cynk i miedz i kwas foliowy, czy ten szampon zwykly pokrzywowy mi sluzy... Ale juz przy samym myciu wypada mi od 40-50 wlosow(no jeszcze kwestia rozczesywania potem wlosow bo tez wypada bardzo duzo, ale tym narazie sie nie martwie), a jeszcze do niedawna bylo jakies od 100-150!!!!!!! Strasznie sie ciesze, bo moze w koncu cos sie zmienia ku dobremu. Jeszcze niecierpliwie czekam na te wyniki analizy pierwiastkowej wlosa, ale juz mam nadzieje ze bedzie lepiej !!!!! Edytowane przez Malgorzatka21 Czas edycji: 2011-01-06 o 00:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi te¿ mniej wypadaj± ![]() Ale ja to teraz mam bardzo rozbudowan± kuracjê i my¶lê, ¿e w koñcu daje ona po prostu efekty ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Cytat:
Tak te¿ by³o w moim przypadku. W³osy lecia³y gar¶ciami, podczas mycia wyci±ga³am pukle grubo¶ci palca, ba³am siê okropnie - obawia³am siê je czesaæ, myæ, w ogóle dotykaæ itd. Badania by³y dobre, ale stres odbiera³ mi energiê i w³osy na to zareagowa³y bardzo intensywnie. Teraz ³ykam biotynê, mniej siê stresujê i jest lepiej. A wiêc czym prêdzej id¼ do lekarza, pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez sie strasznie ciesze, bo pomimo, ze wypadaja tu juz nie tyle co kiedys. Teraz tylko zeby to utrzymac tak jak jest no i zeby bylo jeszcze lepiej!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 929
|
Ja w³a¶nie siedzê z olejem kokosowym+oliwa z oliwek
![]() ![]() ![]()
#2903 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Ma³gorzatko- teraz ju¿ bêdzie tylko lepiej z Twoimi w³osami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
hej dziewczyny, przyznam siê bez bicia, ¿e nie czyta³am tego w±tku, ale potrzebujê porady, bo mój chlopak jako¶ od dwóch lat siê boryka z wypadaj±cymi w³osami.. stosuje ró¿ne preparaty, chodzi³ do wielu lekarzy, ale nic mu nei pomaga..
pewnie to genetycznie- nie wiem czy da siê tak± przyczynê wyleczyæ, ale chcia³abym siê poradziæ do kogo konkretnie (dermatologa) i¶æ we Wroc³awiu.. mo¿ecie mi kogo¶ poleciæ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale naturalny sok ju¿ raczej nie, bo okropnie skleja i najlepiej po jakim¶ czasie go zmyæ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm a czytalas moze o takim badaniu-analiza pierwiastkowa wlosa. Poczytaj o tym ze swoim chlopakiem, na necie pelno jest roznych artykulow. Nie to , zebym namawiala czy cos (sama w ramach takiej w sumie desperacji poddalam sie takiemu badaniu i oczekuje na wyniki ![]() Z tego co ja wiem to mezczyznom wypadaja wlosy z powodu testosteronu....No nie wiem, jesli tu tkwi przyczyna to pewnie jakies leki -blokery testosteronu by moze cos zdzialaly... Niestety nie wiem na ten temat nic wiecej .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Cytat:
szuka³am za to jakie¶ informacje o endokrynologach, bo wcze¶niej nawet nie s³ysza³am o nich- mo¿e to jest jaki¶ pomys³, bo nie dajê rady patrzeæ na niego jak cierpi:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() £±czê siê w bólu z osobami borykaj±cymi siê z problemem wypadania w³osów. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Hehehe, a w ogóle, to zauwa¿y³am w³a¶nie, ¿e ju¿ siê wypowiada³am w tym w±tku pare dni temu :P My¶la³am, ¿e to by³ inny. Wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 128
|
Cytat:
![]() my¶le, ¿e to od stresu. kupi³am sobie tableteczki Nutri Hair i zaczynam za 2 dni braæ (muszê skoñczyæ moj± skrzyp optimê) + mgie³ka do w³osów z radicala - po myciu spsikuje skórê g³owy i masuje troszku... zastanawia³am sie nad jakim¶ szmponem z Radicala albo z rzep±, ale tutaj kto¶ mi odradzi³, ¿e to nie dzia³a... je¶li macie jakie¶ pomys³y piszcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
[QUOTE=nobodygirl91;242208 83]ja bardzo bym chêtnie posz³a do dermatologa, ale u mnie siê czeka w 3 miesiêcznej kolejce
![]() To popro¶ lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie na wspomniane przeze mnie badania i bêdziesz mia³a sprawê klarown±. Powinnien bez problemu Ci wypisaæ, je¶li wyt³umaczysz o co chodzi. my¶le, ¿e to od stresu. kupi³am sobie tableteczki Nutri Hair i zaczynam za 2 dni braæ (muszê skoñczyæ moj± skrzyp optimê) + mgie³ka do w³osów z radicala - po myciu spsikuje skórê g³owy i masuje troszku... Ta mgielka to dobry pomys³, a szczegolnie masa¿, który poprawi cyrkulacjê krwi a przez to stopniowo bêdzie wzmacnia³ cebulki. Ja na wypadanie zrobi³am sobie wcierkê z oleju kokosowego i po 2 krople nastêpuj±cych olejków eterycznych - rozmarynowy, eukaliptusowy, tymiankowy i lawendowy. Ka¿da kropla na ³y¿kê sto³ow± oleju kokosowego. zastanawia³am sie nad jakim¶ szmponem z Radicala albo z rzep±, ale tutaj kto¶ mi odradzi³, ¿e to nie dzia³a... Mam na wypadanie ten z Radicala, ale za du¿o nie powiem bo za krótko stosujê, z rzep± mam z polleny evy i dobrze oczyszcza z olejów, jednak m¶lê, ¿e szampon jest mniej wa¿ny ni¿ reszta. Je¶li bêdziesz robiæ masa¿ i ³ykaæ jakie¶ tabletki i je¿eli to oczywi¶cie tylko stres, to my¶lê, ¿e powinno byæ lepiej. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.