|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
jestem jestem... poczytuje regularnie tylko sie nie udzielałam jakos tak......u mnie w sumie oki... tylko jak wiekszosc wyspac sie nie moge, bo najlepiej na siedzaco to bym spała... na lezaco pozycji znalezc nie umiem..heh.. no i cos nerki mnie bolą.. byłam u lekarza, powiedziała ze jak do pon nie przejdzie to znowu badania mam zrobic i przyjsc (osatnio było duzo bakterii i cos tam jeszcze)... no to jutro trzeba bedzie siuski oddac... no i troche przeziebiona byłam ale juz dobrze. W niedziele bylismy z samego rana na nieplanowym ktg... miałam sluz z takimi pasemkami krwi.. zastanawiałam sie czy to juz nie ten czop cały, czy przypadkiem partiami nie odchodzi.. ale nie.. bylismy sprawdzic co i jak.. krwawienia zadnego nie było, ktg prawidłowe zadnych skurczy... czyli jeszcze nie czas... oprócz tego mam nakaz oszczedzania sie i odpoczywania, bo malec na szyjke naciska i sie szyjka skraca... takze w domu leze i nic nie robie prawie.... i juz pomału szykuje torbe do szpitala.. 7.03 dzwonie do mojego dr i umawiamy sie kiedy dokładnie mam przyjechac na cc... a cc bedzie 8,9 albo 10.03.... takze za 2 tygodnie gdzies zaczynam sie chyba bac....
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2010-02-23 o 17:14 |
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar- metki wycinasz ? Jakoś mi nigdy to do łba nie przyszło he he . w sumie tylko te z nexta raz Szymka podrapały reszta była ok . Tylko nie wyci
naj czasem z kocyków czy maty edukacyjnej bo dzieci kochaja metki bardziej niż zabawki które je posiadają .. Libra - jeszcze mi się przypomniało jak masz problemy z odparzeniami to jak będziesz u pediatry poproś o robiona maść jakąś mówią na to maść pośladkowa . zapłacisz w aptece 5 zeta za duże pudełko a niekóre mamy sobie chwalą własnie te robione . Ja nigdy nie używałam bo nie było potrzeby ale za te 5 zeta warto wytestować .. Isis - kurcze to już za chwilkę Ja też robie pranie teraz już trzecia pralka leci a jedna jest wyprasowana , odłożyłam też jakieś już rzeczy które spakuje do szpitala . Część ciuszków to będą takie które miał na sobie Szymek jak się urodził . Jakoś mam sentyment
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy kolejną mamuśkę na wylocie - ja pierdziele, strasznie szybko to zleciało!! Norbuś jak rozumiem rośnie i ma się dobrze?? Dbajcie o siebie
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
Minka ja do samego konca porodu miałam własnie tylko skurcze z krzyza . W ogóle nie miałam z brzucha i dlatego własnie tak długo to wszytsko trwało. Bo one sa bardziej bolesne a ktg wyczuwa je jako słabsze. Takze jesli to to to naprawdę współczuję.
Ale sie teraz bedzie działo jak każda po kolei zacznie rodzic. A co z Megi bo coś jej dzisiaj nie widac. Czyżby tez zaczęło sie cos dziać. Dobrze by było bo ona juz całkiem terminowa. Jak cos to trzymam kciuki ze szybko sie rozwiaże. Ja wróciłam z działki, kontrola zaliczona i jak zwykle konca bałaganu nie widac. Ciesze sie ze Wam sie podoba łazienka. Teraz jest kjuż zafugowana wiec wygląda lepiej tak wykończone. Co do wagi maluszków to moje w 30 tyg tzn 29t 3 dni ważyły własnie 1500 i 1600 to teraz też może juz beda mieć po około 2500. Mam nadzieję. Troche szkoda mi kasy na usg ale nie wiem czy wytrzymam bez sprawdzenia. Zobaczymy co mi powie moja gin w niedzielę. |
|
|
|
#2885 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie widzę w Twoim podpisie że masz 31 tc. To tak jak ja. A 32 mi się w piątek zaczyna. Także faktycznie lecimy łeb w łeb ![]() Cytat:
Tż się sam nie wyśpi ale pieska nie obudzi jak mu niewygodnie itd. Tylko na szczęście ona mnie się słucha i jest zdyscyplinowana i to tak sama z siebie, nigdy jej niczego nie uczyłam. Nic jej nie muszę mówić, ona tylko na mnie popatrzy i już wie że np nie wolno szczekać teraz albo iść gdzieś itd. Więc o jej relacje z dzieckiem się nie martwię, może będzie trochę zdziwiona że coś "piszczy" ale się przyzwyczai przecież. A poza tym ona jest opiekuńczą istotką a jej ukochanym "dzieckiem" jest chomik, chętnie też adoptuje małe kotki ![]() Cytat:
![]() A tak serio to też słyszałam, że to syf no ale my jesteśmy 100 lat za...
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaraz zamierzam pod prysznic wskoczyć i zobaczymy co się stanie ![]() ania p - jakiego klubu??
|
|
#2888 |
|
BAN stały
|
Drcron kawa albo pepsi :P i nie wyczytuj tu nic na temat 'napoju bogow' (poki co, bo piwko pee)
Oliwka gratulacje!!!!!!!! Przebilas mnie jednak ![]() Wracam Was podczytac bo standardowo mam 4 strony zaleglosci ;P |
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziwczyny odebrałam wyniki badań moczu i oczywiscie wyszło mi białko 2,18. I teraz nie wiem co robić bo moja gin jest na urlopie. Martuko jak wyszło białko to ja zaraz na oddział wzieli ale nie wiem ile ona miała. Cholerka też musiało sie teraz coś przypałętac
|
|
|
|
#2890 |
|
BAN stały
|
O jakim Wy klubie mowicie?;> ja nic nie wie ;>
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Już skontaktowałam sie z moja gin i powiedziałą żebym nic z tym nie robiła. Nie wiem w takim razie co to jest. ale nic jak mam nic nie robić to nie bedę
zobaczymy. Może to ma cos wspólnego z ta moją ostanią infekcja. |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Ale może jeszcze zadzwoń do szpitala i zapytaj ... nie wiem ...
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dzień dobry tak w ogóle. Dopiero teraz tu zajrzałam, bo przyjechał mój tato i przywiózł nam stół składany z ikei i z moim TZ bawili się śrubeczkami i kołeczkami, a koty im dzielnie "pomagały" Ja też się zgłaszam na konsultacje stanikowe po porodzie. Teraz jest mi mega niewygodnie, bo mi się bardzo obwód zwiększył a miseczki niekoniecznie i wszystkie staniki właściwie są do d.... Chyba jeszcze przed szpitalem zakupię jakiś z canpolu... czy cos. Ja mam grykę-kokos i już po woli wariuję od tych informacji... Dopiero dotarłam do info o tylkooliwce - superrrrrr Cytat:
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze nie jest dużo. Ja miałam 202,73 mg/dl i dopiero wzieli mnie na stół. Ale samo białko o niczym jeszcze nie świadczy. A jakie masz ciśnienie? Sprawdź też czy czasem nie zaczełaś jakoś specjalnie puchnąć.
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zleciało raz dwa... a najgorsze to zaskoczenie.. ja tu mysle ze jeszcze miesiąc bo termin na 22.03 a mi lekarz wyskakuje z poczatkiem marca.. heh.. no ale u mnie nie ma wyboru- musi tak byc... Norbus w brzuchu szaleje i daje mi czasem ostro popalic... a czy rosnie.. troche moze urósł od ostatniego usg, ale i tak jest malutki... pomiary wskazuja na 2-3 tygodnie wstecz.. no i jak byłam w 34 tc na usg w Poznaniu to wykazało ze ma niby ok 1800 z małym hakiem.... a to mało strasznie jak na ten tydzien ciazy... no ale zobaczymy co to bedzie. wszystko sie po porodzie okaze- tak lekarze mówia...z tego wszystkiego zapomniałam: tylkooliwka gratulacje ![]() ![]() ![]()
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z zakupow , matkooo ile tego a jeszcze dostalam wiazany rozek i inne *******ki, ogolnie caly worek taki niebieski jak do kosza duzy przywiozlam ciuszkow a zaplacilam 170 zł.
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
kurna dziewczyny, wziłema 2 nospy forte, gorący prysznic a skurcze nie ustały...
zaczęłam już pisać kiedy je mam i ile trwają, w 30minut było ich 10 mam wrażenie, że się nasilają, ale teraz przeszły z krzyża na brzuch... na razie nie boli strasznie, ale chyba są coraz silniejsze ![]() to już trwa 6 godzin.... chyba jestem następna
|
#2899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, no przecież cała lista nam się psuje, no co Wy?
![]() A serio to trzymam kciuki i z każdą z Was, która nagle nam znika z wątku i potem śle smski, że już PO, ja denerwuję się coraz bardziej... P.S. Jak ktoś ma malusio miejsca w mieszkaniu i walczy o każdy centymetr to ten stół jest wybawieniem- uwielbiam go, choc mam go od paru godzin dopiero http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10116887Będziemy na nim kąpać małą, więc wszystkie kąpaniowe kosmetyki wędrują do szufladki i tam będą sobie mieszkać
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie dziewczyny co was wszystkie tak nagle wzięło,siedziec ładnie z brzuszkami i czekac na swoje terminy
|
|
#2902 |
|
BAN stały
|
Minka szykuj sie do szpitala...jak przez 6 h nie ustaly to mysle ze juz nie ustana....torba w raczke i do samochodu raz dwa!!!! Trzymam kciuki
![]() Ale sie posypalo huhu.... ja prosze o dwa dni, jutro lekarz czwartek fryzjer.... a pozniej moge byc nastepna :P nawet na ochotnika moge sie zglosic albo za ktoras z Was ![]() PS. Zaczelam pakowac torbe tak zescie mnie nastraszyly tym rozpakowywaniem sie tyle przed terminem....
|
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej minka nastepna to sie porobilo
zaczynamy pelna para - u mnie spokój mam nadzieje ze maly juz nie bedzie straszyl mamusi..... A tu obiecane - wszystkie ciuszki dla urwiska
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
c.d. troche tego jest
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wam wkleje ale baterie laduje
![]() mowie wam ile rzeczy dostalam, sliczniaczki, czapeczki, niedrapki, rozek, takie super przykrycie, spodenki dresowe za to nie chciala ta Pani ani zlotoweczki jestem w szokutyle rzeczy a 170 zł i juz wiem ze w zadnym sklepie nie bede robila zakupow tylko u niej
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
a fotki kto zalaczy heheheh
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć z drugiej strony może Ty akurat będziesz mieć mało bolesny poród więc kto wie jakie tam już jest rozwarcie W każdym razie ja i syn trzymamy kciuki Ty masz skończony 37 czy 36tc?? Ciekawe jak tam Madziwnia po wizycie ![]() Kurcze Minka!! 10 skurczy w 30 minut to nie przelewki!! To jakby nie było co 3 minuty!! Do szpitala zadzwoń co robić
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-23 o 20:38 |
|
|
|
|
#2908 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mamy taki watek zamknięty i tam są do wszystkich namiary , jak chcecie zaproszenie to napisz do mnie na priv. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój nie płakał więc raczej go nie drapało zreszta ja patrze na rozmiarki na metkach
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
SYNUŚ Tylkooliwki!!!!
|
|
#2910 |
|
Konto usunięte
|
Jak obcinacie metki to jeszcze wyskubcie tę resztkę metki co została w szwie (dotyczy metek z boku ubranka). To czasem drażni bardziej niż sama metka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

I naprawdę jest ciut powyżej 90centyla 
zaczynam sie chyba bac....

Tż się sam nie wyśpi ale pieska nie obudzi jak mu niewygodnie itd. 

no i jak byłam w 34 tc na usg w Poznaniu to wykazało ze ma niby ok 1800 z małym hakiem.... a to mało strasznie jak na ten tydzien ciazy... no ale zobaczymy co to bedzie. wszystko sie po porodzie okaze- tak lekarze mówia...
Ty masz skończony 37 czy 36tc??