Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 17:11   #2881
Isis23
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
minka zawsze możesz wziąć nospę i bardzo ciepły prysznic/kąpiel. Idealny sposób na sprawdzenie czy to skurcze ciążowe czy porodowe

Baobabek o której masz jutro wizytę?? Bom strasznie ciekawa jak to jest z tymi naszymi pessarami I przestań już z tą wielkością Kubusia!! Mój w 30tc ważył 1600g, a w skończonym 33 - 2400g także luzik I naprawdę jest ciut powyżej 90centyla

Czy ktoś wie co się dzieję z ISIS?? Dawno się nie odzywała, mam nadzieję że wszystko ok ...

jestem jestem... poczytuje regularnie tylko sie nie udzielałam jakos tak......
u mnie w sumie oki... tylko jak wiekszosc wyspac sie nie moge, bo najlepiej na siedzaco to bym spała... na lezaco pozycji znalezc nie umiem..heh.. no i cos nerki mnie bolą.. byłam u lekarza, powiedziała ze jak do pon nie przejdzie to znowu badania mam zrobic i przyjsc (osatnio było duzo bakterii i cos tam jeszcze)... no to jutro trzeba bedzie siuski oddac... no i troche przeziebiona byłam ale juz dobrze.
W niedziele bylismy z samego rana na nieplanowym ktg... miałam sluz z takimi pasemkami krwi.. zastanawiałam sie czy to juz nie ten czop cały, czy przypadkiem partiami nie odchodzi.. ale nie.. bylismy sprawdzic co i jak.. krwawienia zadnego nie było, ktg prawidłowe zadnych skurczy... czyli jeszcze nie czas... oprócz tego mam nakaz oszczedzania sie i odpoczywania, bo malec na szyjke naciska i sie szyjka skraca... takze w domu leze i nic nie robie prawie....

i juz pomału szykuje torbe do szpitala.. 7.03 dzwonie do mojego dr i umawiamy sie kiedy dokładnie mam przyjechac na cc... a cc bedzie 8,9 albo 10.03.... takze za 2 tygodnie gdzies zaczynam sie chyba bac....

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Edytowane przez Isis23
Czas edycji: 2010-02-23 o 17:14
Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:17   #2882
ania p
Zakorzenienie

anakazar- metki wycinasz ? Jakoś mi nigdy to do łba nie przyszło he he . w sumie tylko te z nexta raz Szymka podrapały reszta była ok . Tylko nie wyci
naj czasem z kocyków czy maty edukacyjnej bo dzieci kochaja metki bardziej niż zabawki które je posiadają ..

Libra - jeszcze mi się przypomniało jak masz problemy z odparzeniami to jak będziesz u pediatry poproś o robiona maść jakąś mówią na to maść pośladkowa . zapłacisz w aptece 5 zeta za duże pudełko a niekóre mamy sobie chwalą własnie te robione . Ja nigdy nie używałam bo nie było potrzeby ale za te 5 zeta warto wytestować ..

Isis - kurcze to już za chwilkę

Ja też robie pranie teraz już trzecia pralka leci a jedna jest wyprasowana , odłożyłam też jakieś już rzeczy które spakuje do szpitala . Część ciuszków to będą takie które miał na sobie Szymek jak się urodził . Jakoś mam sentyment
Stary 2010-02-23, 17:19   #2883
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
jestem jestem... poczytuje regularnie tylko sie nie udzielałam jakos tak......
u mnie w sumie oki... tylko jak wiekszosc wyspac sie nie moge, bo najlepiej na siedzaco to bym spała... na lezaco pozycji znalezc nie umiem..heh.. no i cos nerki mnie bolą.. byłam u lekarza, powiedziała ze jak do pon nie przejdzie to znowu badania mam zrobic i przyjsc (osatnio było duzo bakterii i cos tam jeszcze)... no to jutro trzeba bedzie siuski oddac... no i troche przeziebiona byłam ale juz dobrze.
W niedziele bylismy z samego rana na nieplanowym ktg... miałam sluz z takimi pasemkami krwi.. zastanawiałam sie czy to juz nie ten czop cały, czy przypadkiem partiami nie odchodzi.. ale nie.. bylismy sprawdzic co i jak.. krwawienia zadnego nie było, ktg prawidłowe zadnych skurczy... czyli jeszcze nie czas... oprócz tego mam nakaz oszczedzania sie i odpoczywania, bo malec na szyjke naciska i sie szyjka skraca... takze w domu leze i nic nie robie prawie....

i juz pomału szykuje torbe do szpitala.. 7.03 dzwonie do mojego dr i umawiamy sie kiedy dokładnie mam przyjechac na cc... a cc bedzie 8,9 albo 10.03.... takze za 2 tygodnie gdzies zaczynam sie chyba bac....
To proszę się czasem odzywać, bo jak to tak można Mamy kolejną mamuśkę na wylocie - ja pierdziele, strasznie szybko to zleciało!! Norbuś jak rozumiem rośnie i ma się dobrze??
Dbajcie o siebie

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:20   #2884
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Minka ja do samego konca porodu miałam własnie tylko skurcze z krzyza . W ogóle nie miałam z brzucha i dlatego własnie tak długo to wszytsko trwało. Bo one sa bardziej bolesne a ktg wyczuwa je jako słabsze. Takze jesli to to to naprawdę współczuję.

Ale sie teraz bedzie działo jak każda po kolei zacznie rodzic. A co z Megi bo coś jej dzisiaj nie widac. Czyżby tez zaczęło sie cos dziać. Dobrze by było bo ona juz całkiem terminowa. Jak cos to trzymam kciuki ze szybko sie rozwiaże.

Ja wróciłam z działki, kontrola zaliczona i jak zwykle konca bałaganu nie widac.
Ciesze sie ze Wam sie podoba łazienka. Teraz jest kjuż zafugowana wiec wygląda lepiej tak wykończone.

Co do wagi maluszków to moje w 30 tyg tzn 29t 3 dni ważyły własnie 1500 i 1600 to teraz też może juz beda mieć po około 2500. Mam nadzieję. Troche szkoda mi kasy na usg ale nie wiem czy wytrzymam bez sprawdzenia. Zobaczymy co mi powie moja gin w niedzielę.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:25   #2885
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

madcat wiem,że teoretycznie jesteś za mną jeszcze tylko Ty i jakoś mi lżej,że nie jestem sama na tej końcówce-w poblizu jest jeszcze asiulek,ale kurcze co jej z tego szpitala nie wypuszczają?wiesz mi w czwartek powiedzieli,ze mała jest ułóżona(jak to moja 9 letnia siostra mówi)dupniei każa się szykowac na cesarke-ale ja tak bardzo,bardzo nie chcę.
U mnie też "dupnie" tylko akurat ja bardzo chcę CC więc się cieszę
Właśnie widzę w Twoim podpisie że masz 31 tc. To tak jak ja. A 32 mi się w piątek zaczyna. Także faktycznie lecimy łeb w łeb

Cytat:

tż zero dyscypliny jakiejkolwiek wobec niej,pozwala jej na wszystko-miłośc bez granic i boimy się,że będzie zazdrosna i będzie kłopot.
To u mnie Tż tak MOJEGO (zaznaczam mojego bo najpierw miałam psa a potem Tża, zresztą z 2 z 3 kotów to samo) psa rozpuścił. Moja paskuda nawet do mnie nie podjedzie jak coś jem ale do Tża leci od razu bo wie, że ja jej nie dam np. słodyczy a Tż zawsze ten kawałeczek wafelka czy czego "upuści" Tż się sam nie wyśpi ale pieska nie obudzi jak mu niewygodnie itd.
Tylko na szczęście ona mnie się słucha i jest zdyscyplinowana i to tak sama z siebie, nigdy jej niczego nie uczyłam. Nic jej nie muszę mówić, ona tylko na mnie popatrzy i już wie że np nie wolno szczekać teraz albo iść gdzieś itd. Więc o jej relacje z dzieckiem się nie martwię, może będzie trochę zdziwiona że coś "piszczy" ale się przyzwyczai przecież. A poza tym ona jest opiekuńczą istotką a jej ukochanym "dzieckiem" jest chomik, chętnie też adoptuje małe kotki

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
W Unii Europejskiej ten związek też jest dopuszczony do
stosowania dopiero u dzieci powyżej 3 lat.
W Unii Europejskiej ślimak to ryba
A tak serio to też słyszałam, że to syf no ale my jesteśmy 100 lat za...

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:34   #2886
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
W mojej opinii - nie można, ale nie ze względu na sterydy (bo ich nie zawiera), tylko z powodu soli kwasu borowego. Kwas borowy i jego pochodne można bezpiecznie stosować u dzieci powyżej 3 lat, ale nie u noworodków, niemowląt i małych dzieci! W Unii Europejskiej ten związek też jest dopuszczony do stosowania dopiero u dzieci powyżej 3 lat. Przyczyną jest doskonałe jego wchłanianie się u maluchów z błon śluzowych i skóry (zwłaszcza odparzonej!) i
bardzo duża toksyczność - opisano przypadki zgonów noworodków i niemowląt, u
których stosowano zasypkę z kwasem borowym. O zakaz stosowania Tormentiolu u niemowląt i małych dzieci instytut walczy od wielu lat i jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe, dlaczego ten preparat jest zalecany na niektórych oddziałach położniczych do pielęgnacji noworodków. Takich opisów w necie jest masa . sama trafiłam na to przypadkiem .
O Kurde!!!! A moja mała była tym czesto smarowana w obydwu szpitalach!!!!

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:35   #2887
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka zawsze możesz wziąć nospę i bardzo ciepły prysznic/kąpiel. Idealny sposób na sprawdzenie czy to skurcze ciążowe czy porodowe
skurcze nadal są, teraz jakby bardziej ból w brzuchu jest, a mniej w krzyżu... już nie mierzę co ile, bo znudziło mi się... jak się zaczęło to będzie tylko gorzej zaraz zamierzam pod prysznic wskoczyć i zobaczymy co się stanie

ania p - jakiego klubu??
Stary 2010-02-23, 18:01   #2888
NaTaLaLa
BAN stały

Drcron kawa albo pepsi :P i nie wyczytuj tu nic na temat 'napoju bogow' (poki co, bo piwko pee)

Oliwka gratulacje!!!!!!!! Przebilas mnie jednak

Wracam Was podczytac bo standardowo mam 4 strony zaleglosci ;P
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:13   #2889
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Kurcze dziwczyny odebrałam wyniki badań moczu i oczywiscie wyszło mi białko 2,18. I teraz nie wiem co robić bo moja gin jest na urlopie. Martuko jak wyszło białko to ja zaraz na oddział wzieli ale nie wiem ile ona miała. Cholerka też musiało sie teraz coś przypałętac
Stary 2010-02-23, 18:16   #2890
NaTaLaLa
BAN stały

O jakim Wy klubie mowicie?;> ja nic nie wie ;>
Stary 2010-02-23, 18:27   #2891
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Kurcze dziwczyny odebrałam wyniki badań moczu i oczywiscie wyszło mi białko 2,18. I teraz nie wiem co robić bo moja gin jest na urlopie. Martuko jak wyszło białko to ja zaraz na oddział wzieli ale nie wiem ile ona miała. Cholerka też musiało sie teraz coś przypałętac
Zadzwoń do szpitala nie czekaj
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:36   #2892
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Już skontaktowałam sie z moja gin i powiedziałą żebym nic z tym nie robiła. Nie wiem w takim razie co to jest. ale nic jak mam nic nie robić to nie bedę
zobaczymy. Może to ma cos wspólnego z ta moją ostanią infekcja.
Stary 2010-02-23, 18:39   #2893
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Już skontaktowałam sie z moja gin i powiedziałą żebym nic z tym nie robiła. Nie wiem w takim razie co to jest. ale nic jak mam nic nie robić to nie bedę
zobaczymy. Może to ma cos wspólnego z ta moją ostanią infekcja.
Ale może jeszcze zadzwoń do szpitala i zapytaj ... nie wiem ...
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:41   #2894
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
super zakupki, torba,plecak, przewijak bomba wlasnie cos podobnego bylo w lidlu tylko nie mialo funkcji plecaka a samej torby, ale nie wiedzialam czy kupic czy nie a jak poszlam zeby jeszcze raz obejrzec to juz nie bylo:P
Ja właśnie kupiłam tę lidlową Nie rozkłada się tak na płasko jak to co ma Izumi, bo to taka torba klasyczna jest, ale jednym z elementów jest taki podręczny przewijaczek. Właśnie w tę torbę spakowałam rzeczy dla młodej do szpitala, a potem przyda się torba ba wyjazdy.

I dzień dobry tak w ogóle. Dopiero teraz tu zajrzałam, bo przyjechał mój tato i przywiózł nam stół składany z ikei i z moim TZ bawili się śrubeczkami i kołeczkami, a koty im dzielnie "pomagały"

Ja też się zgłaszam na konsultacje stanikowe po porodzie. Teraz jest mi mega niewygodnie, bo mi się bardzo obwód zwiększył a miseczki niekoniecznie i wszystkie staniki właściwie są do d.... Chyba jeszcze przed szpitalem zakupię jakiś z canpolu... czy cos.

Ja mam grykę-kokos i już po woli wariuję od tych informacji...

Dopiero dotarłam do info o tylkooliwce - superrrrrr:ju pi::jup i: ZDrówko Oliwki i maluszka piję soczkiem jabłkowym!

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
ja cc bedzie 8,9 albo 10.03.... takze za 2 tygodnie gdzies zaczynam sie chyba bac....
No to moje terminy właśnie- czuję to samo co Ty
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:23   #2895
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze nie jest dużo. Ja miałam 202,73 mg/dl i dopiero wzieli mnie na stół. Ale samo białko o niczym jeszcze nie świadczy. A jakie masz ciśnienie? Sprawdź też czy czasem nie zaczełaś jakoś specjalnie puchnąć.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 19:33   #2896
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
To proszę się czasem odzywać, bo jak to tak można Mamy kolejną mamuśkę na wylocie - ja pierdziele, strasznie szybko to zleciało!! Norbuś jak rozumiem rośnie i ma się dobrze??
Dbajcie o siebie
postaram sie pisac w miarę czesto

zleciało raz dwa... a najgorsze to zaskoczenie.. ja tu mysle ze jeszcze miesiąc bo termin na 22.03 a mi lekarz wyskakuje z poczatkiem marca.. heh.. no ale u mnie nie ma wyboru- musi tak byc...
Norbus w brzuchu szaleje i daje mi czasem ostro popalic... a czy rosnie.. troche moze urósł od ostatniego usg, ale i tak jest malutki... pomiary wskazuja na 2-3 tygodnie wstecz.. no i jak byłam w 34 tc na usg w Poznaniu to wykazało ze ma niby ok 1800 z małym hakiem.... a to mało strasznie jak na ten tydzien ciazy... no ale zobaczymy co to bedzie. wszystko sie po porodzie okaze- tak lekarze mówia...

z tego wszystkiego zapomniałam: tylkooliwka gratulacje

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:34   #2897
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wrocilam z zakupow , matkooo ile tego a jeszcze dostalam wiazany rozek i inne *******ki, ogolnie caly worek taki niebieski jak do kosza duzy przywiozlam ciuszkow a zaplacilam 170 zł.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:37   #2898
minka26
Wtajemniczenie

kurna dziewczyny, wziłema 2 nospy forte, gorący prysznic a skurcze nie ustały...

zaczęłam już pisać kiedy je mam i ile trwają, w 30minut było ich 10

mam wrażenie, że się nasilają, ale teraz przeszły z krzyża na brzuch... na razie nie boli strasznie, ale chyba są coraz silniejsze

to już trwa 6 godzin.... chyba jestem następna
Stary 2010-02-23, 20:02   #2899
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
To jeszcze nie jest dużo. Ja miałam 202,73 mg/dl i dopiero wzieli mnie na stół. Ale samo białko o niczym jeszcze nie świadczy. A jakie masz ciśnienie? Sprawdź też czy czasem nie zaczełaś jakoś specjalnie puchnąć.
No własnie ja zupełnie sie nie orientuję jakie sa normy. a opuchnięte nogi i ręce mam praktycznie cały czas. Staram sie narazie nie panikowac. Ufam swojej gin, wiec jak powiedziała że nic sie nie dzieje to tak to biorę. zobaczymy czy cos się nie zmieni. Będę czujna. Ciśnienie mam chyba w normie nawet nie mam czyn teraz zmierzyc ale ogólnie czuję sie oki, dzieci kopia i sie ruszaja wiec chyba naprawde nie mam co sie martwić.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
kurna dziewczyny, wziłema 2 nospy forte, gorący prysznic a skurcze nie ustały...

mam wrażenie, że się nasilają, ale teraz przeszły z krzyża na brzuch... na razie nie boli strasznie, ale chyba są coraz silniejsze

Minka myślę że nie ma już na co czekać, tylko szykuj sie do szpitala. 37 tydizeń to już jest dobry termin do porodu.
Stary 2010-02-23, 20:04   #2900
mrowak
Zakorzenienie

Dziewczyny, no przecież cała lista nam się psuje, no co Wy? Minka, co się pchasz?
A serio to trzymam kciuki i z każdą z Was, która nagle nam znika z wątku i potem śle smski, że już PO, ja denerwuję się coraz bardziej...

P.S. Jak ktoś ma malusio miejsca w mieszkaniu i walczy o każdy centymetr to ten stół jest wybawieniem- uwielbiam go, choc mam go od paru godzin dopierohttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10116887
Będziemy na nim kąpać małą, więc wszystkie kąpaniowe kosmetyki wędrują do szufladki i tam będą sobie mieszkać
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:05   #2901
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar- metki wycinasz ? Jakoś mi nigdy to do łba nie przyszło he he . w sumie tylko te z nexta raz Szymka podrapały reszta była ok . Tylko nie wyci
naj czasem z kocyków czy maty edukacyjnej bo dzieci kochaja metki bardziej niż zabawki które je posiadają ..

Libra - jeszcze mi się przypomniało jak masz problemy z odparzeniami to jak będziesz u pediatry poproś o robiona maść jakąś mówią na to maść pośladkowa . zapłacisz w aptece 5 zeta za duże pudełko a niekóre mamy sobie chwalą własnie te robione . Ja nigdy nie używałam bo nie było potrzeby ale za te 5 zeta warto wytestować ..

Isis - kurcze to już za chwilkę

Ja też robie pranie teraz już trzecia pralka leci a jedna jest wyprasowana , odłożyłam też jakieś już rzeczy które spakuje do szpitala . Część ciuszków to będą takie które miał na sobie Szymek jak się urodził . Jakoś mam sentyment
Moja mama zawsze wycinała,bo mówiła że gryzły,a one przeciez są na karku i jeszcze zazwyczaj takie długie są na udzie dzidziulka.Czasami dzidzia marudna,a to moze i przez to,że ją właśnie te metki gryzą.

O nie dziewczyny co was wszystkie tak nagle wzięło,siedziec ładnie z brzuszkami i czekac na swoje terminy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:19   #2902
NaTaLaLa
BAN stały

Minka szykuj sie do szpitala...jak przez 6 h nie ustaly to mysle ze juz nie ustana....torba w raczke i do samochodu raz dwa!!!! Trzymam kciuki
Ale sie posypalo huhu.... ja prosze o dwa dni, jutro lekarz czwartek fryzjer.... a pozniej moge byc nastepna :P nawet na ochotnika moge sie zglosic albo za ktoras z Was

PS. Zaczelam pakowac torbe tak zescie mnie nastraszyly tym rozpakowywaniem sie tyle przed terminem....
Stary 2010-02-23, 20:21   #2903
ita83
Wtajemniczenie

ojej minka nastepna to sie porobilo

zaczynamy pelna para - u mnie spokój mam nadzieje ze maly juz nie bedzie straszyl mamusi.....

A tu obiecane - wszystkie ciuszki dla urwiska
Stary 2010-02-23, 20:23   #2904
ita83
Wtajemniczenie

c.d. troche tego jest
Stary 2010-02-23, 20:25   #2905
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez wam wkleje ale baterie laduje
mowie wam ile rzeczy dostalam, sliczniaczki, czapeczki, niedrapki, rozek, takie super przykrycie, spodenki dresowe za to nie chciala ta Pani ani zlotoweczki jestem w szoku
tyle rzeczy a 170 zł i juz wiem ze w zadnym sklepie nie bede robila zakupow tylko u niej
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:34   #2906
ita83
Wtajemniczenie

a fotki kto zalaczy heheheh
Stary 2010-02-23, 20:36   #2907
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:

Minka jak nie boli Cię bardzo to ja bym jeszcze poczekała - po co siedzieć dłużej w szpitalu choć z drugiej strony może Ty akurat będziesz mieć mało bolesny poród więc kto wie jakie tam już jest rozwarcie W każdym razie ja i syn trzymamy kciuki Ty masz skończony 37 czy 36tc??

Ciekawe jak tam Madziwnia po wizycie

Kurcze Minka!! 10 skurczy w 30 minut to nie przelewki!! To jakby nie było co 3 minuty!! Do szpitala zadzwoń co robić

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-02-23 o 20:38
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:38   #2908
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wagi maluszków to moje w 30 tyg tzn 29t 3 dni ważyły własnie 1500 i 1600 to teraz też może juz beda mieć po około 2500. Mam nadzieję. Troche szkoda mi kasy na usg ale nie wiem czy wytrzymam bez sprawdzenia. Zobaczymy co mi powie moja gin w niedzielę.
pewnie przed samym CC i tak Ci zrobią USG mi robili jakieś dwie godziny przed.

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
W Unii Europejskiej ślimak to ryba
A tak serio to też słyszałam, że to syf no ale my jesteśmy 100 lat za...
No dokładnie dla UE ślimak to ryba ale widać kaski więcej na badania mają

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
O Kurde!!!! A moja mała była tym czesto smarowana w obydwu szpitalach!!!!
Widać jak nasi lekarze sie edukują i dokształcają lekarze też niektórzy polecaja

Cytat:
skurcze nadal są, teraz jakby bardziej ból w brzuchu jest, a mniej w krzyżu... już nie mierzę co ile, bo znudziło mi się... jak się zaczęło to będzie tylko gorzej zaraz zamierzam pod prysznic wskoczyć i zobaczymy co się stanie

ania p - jakiego klubu??
No to się dzieje

Dziewczyny mamy taki watek zamknięty i tam są do wszystkich namiary , jak chcecie zaproszenie to napisz do mnie na priv.

Cytat:
Ja mam jakis ślad może coś w badaniu lipnie wyszło , mi kazali powtarzać a tak jak POP pisała kontroluj ciśnienie no i sprawdzaj wage czy nie przybierasz za szybko za dużo . Mi tak lekarz kazał

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no przecież cała lista nam się psuje, no co Wy? Minka, co się pchasz?
A serio to trzymam kciuki i z każdą z Was, która nagle nam znika z wątku i potem śle smski, że już PO, ja denerwuję się coraz bardziej...

P.S. Jak ktoś ma malusio miejsca w mieszkaniu i walczy o każdy centymetr to ten stół jest wybawieniem- uwielbiam go, choc mam go od paru godzin dopierohttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10116887
Będziemy na nim kąpać małą, więc wszystkie kąpaniowe kosmetyki wędrują do szufladki i tam będą sobie mieszkać
Super ten stół i bardzo fajnie przemyślany

Cytat:
Moja mama zawsze wycinała,bo mówiła że gryzły,a one przeciez są na karku i jeszcze zazwyczaj takie długie są na udzie dzidziulka.Czasami dzidzia marudna,a to moze i przez to,że ją właśnie te metki gryzą.

O nie dziewczyny co was wszystkie tak nagle wzięło,siedziec ładnie z brzuszkami i czekac na swoje terminy

Mój nie płakał więc raczej go nie drapało zreszta ja patrze na rozmiarki na metkach
Stary 2010-02-23, 20:54   #2909
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

SYNUŚ Tylkooliwki!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:55   #2910
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Jak obcinacie metki to jeszcze wyskubcie tę resztkę metki co została w szwie (dotyczy metek z boku ubranka). To czasem drażni bardziej niż sama metka.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości