![]() |
#2881 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Witam pale juz 15 lat
2 miesiace temu nastąpił przełom Kupiłam desmoxan,11 lipca rzucilam do tej pory nie pale Jestem z siebie dumna ![]()
allevo ![]() ![]() 11 lipca desmoxan walka z nałogiem :nie pale 04.09.2014.silimed 310 hi nuance T.K.Kraków Edytowane przez agatasw1 Czas edycji: 2014-11-14 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Ja też się trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
Nie pale do tej pory,ale martwię się o mojego Tz zaczyna popalać po kontach
zostało mi półtora paczki desmoxanu jakby ktoś chciał skorzystać zapraszam
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
Coś tu cicho ostatnio było
![]() Dziewczyny, strasznie się cieszę, że dajecie radę ![]() berbla1855: Ile to już dni? Jestem z Ciebie dumna ![]() Ja nie palę już 53 dni ![]() Zaglądam tu codziennie, piszcie w razie kryzysu, Miłego dnia bez papierosa ![]()
![]() |
#2886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2887 |
Raczkowanie
|
Tak trzymaj, powodzenia!
![]()
![]() |
#2888 |
Raczkowanie
|
Witam , witam dziewczyny
![]() ![]() Dajcie znać jak Wam idzie ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Mi wspaniale 11 listopada minie 4 miesiace,moj tz niestety wlasnie poszedl pk fajki do sklepu oczywiscie dla siebie
allevo ![]() ![]() 11 lipca desmoxan walka z nałogiem :nie pale 04.09.2014.silimed 310 hi nuance T.K.Kraków Edytowane przez agatasw1 Czas edycji: 2014-11-14 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
Własnie!!!
Dziewczyny, proszę tu szybko zdawać relację z postępów ![]() 79 dni!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Raczkowanie
|
Pozdrawiam
![]() Dalej mi leci , a ja się cieszę ![]() ![]() ![]() Tylko z wagi się nie cieszę , bo nad tym zupełnie nie mogę zapanować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Przyczajenie
|
A ja dopiero 9 dni nie pale. Pomagam sobie desmoxanem ale jest ciężko. Teraz jestem w domu z chorym dzieckiem boje się ze po powrocie do pracy nie podołam. A i mam pytanie do dziewczyn które brały desmoxan czy miałyśmy bóle głowy gdy brałyscie tabletki ? Bo mnie od kilku dni bardzo głową boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wytrzymaj 1 miesiac i wogole nie bedzie cie ciagnac bol glowy podejrzewam to nie od tabletek,organizm domaga sie njkotyny Nie warto palic,powiem Ci co mnie skusilo do niepalenia Ojciec palil ponad 40 lat nowotwor pluc złośliwy NIE WEZME TEGO ŚWIŃSTWA DO UST ![]() 11 lipca dowiedzialam sie o jego chorobie,zapalilam ostatniego i koniec Dla mnie to horror choroba ojca ,ma dopiero 63 lata,nie wiem ile mu zostało
allevo ![]() ![]() 11 lipca desmoxan walka z nałogiem :nie pale 04.09.2014.silimed 310 hi nuance T.K.Kraków Edytowane przez agatasw1 Czas edycji: 2014-11-14 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Sory 18 dzień |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie,im wiecej ruchu tym lepiej Nie wchodzi w boczki i człowiek nie mysli o papierosku Mi przyblo 2 kg ,ale jakos sie z tym oswajam Na zime raczej nie bede sie zmuszac do diet bo w moim przypadku njc to nie daje zreszta waga 57kg to jeszcze nie masakra
![]() |
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
agatasw1
![]() ![]() AnnaZwolinska u mnie nie cały jeden. Masakra, juz zastanawiam się jak to w pracy dzis będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Hej, dawno tu nie zaglądałam...
Nie palę już od ponad 100 dni, ale ostatnio miałam trochę problemów i dylematów życiowych i przez chwilę pojawiła się myśl o dymku... Na szczęście, im dłużej nie palimy, tym łatwiej pozbyć się takich pokus ![]() Cieszę się, że dałam radę bo fajki miałam - dosłownie i w przenośni - pod ręką. Dziewczyny, jestem z Was strasznie dumna i będę to w kółko powtarzała ![]() Przez te prawie 4 m-ce przybyło mi kilogram czy dwa, ale to chyba syndrom gromadzenia sadełka na zimę ![]() Piszcie, co u Was ![]()
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
gratulacje wszystkim ktorym sie udalo
![]() czy ktos rzuca teraz?? ja probuje po raz kolejny ale drugi raz na powaznie. 1 raz nie palilam 4miesiace i glupota mnie do tego sklonila tylko ze juz palilam wiecej i gorzej zeby sie dobic ze uleglam i tak pale kolejny rok po porazce z roznymi okresami przerw:/ mam dosc tego obrzydliwego nalogu chce rzucic naprawde i nigdy sie nie zlamac tylko jak to zrobic... kupilam tabex dzis 2 dzien czytam carra ale i tak sie boje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
dołączam się - nie palę☠od 2 tyg
![]() Miło jak włosy pachną na drugi dzień odżywką i nie ma "mchu" w ustach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Cassie super ;-) jak tam dalej??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
107
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Wtajemniczenie
|
Halo? Ktoś tu jeszcze zagląda?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
grewana mysle ze to kwestia nastawienia i psychiki. mozesz z nimi wyjsc rozmawiac zartowac ale wcale nie musisz palic!takie wyjscie na papierosa trwa tylko chwile a rzucajac masz mnostwo innych korzysci ktore musisz sobie sama powtarzac!
ja nie chcac zapeszac powiem ze nie pale jakis czas ale ze to drugie podejsciwe nie chce zapeszac mimo ze czuje sie na tyle dobrze ze palic nie potrzebuje. przeczytaj ksiazke allena carra tam tez jest problem spotkan towarzyskich. jak bedziesz sobie wmawiac ze z czegos rezygnujesz ze te spotkania to juz nie to samo to bedziesz sama sie katowac i palic dalej....a prawda jest taka ze to nic nie daje ani niczego nie zmienia. sama zauwazylam po sobie gdy kolezanki pala albo przyjaciolka pali do kawki a ja nie. ja siedze i czekam mija 5 min ona jest juz z powrtoem i co by mi dal ten jeden papieros z nia? albo stoje z nia ona pali rozmawiamy potem sie konczy i wszystko wraca do normy a gdybym zapalila bylabym niewolnikiem nalogu dalej...a wiem ze nie warto bo bylo juz ze mna naprawde kiepsko po pierwszym podejsciu rzucenia. pomysl ze robisz to dla siebie! mozesz z nimi rozmawiac wszystko trwa chwile a potem wracasz z papierosa wolna od nalogu i mozesz sie cieszyc ze nie palisz i nie potrzebujesz. u mnie problem byl inny - nie umialam sobie radzic ze stresem bez papierosow. i staram sie jak moge nie myslec po prostu o tym i mowic ze ten papieros i tak nic nie zmieni nie zmieni sytuacji ani spotkania bo nic nie mi nie da tylko to ze bede chora zle sie czula i bede niszczesliwa. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- a i co mi jeszcze sie nasunelo pierwsze kilka takich spotkanc/wyjsc na papierosa moze byc ciezkie i trudne ale jak sioe nie poddasz bedziesz sobie wmawiac ze juz nie palisz i nic nie da i ten jeden papieros sprawi ze wypalisz cala paczke i rzucanie szlag trafi to potem jest juz coraz latwiej i odmowa papierosa jest automatyczna bez zbednej walki i myslenia ![]() rzucasz dla samej siebie a trucie sie dla kogos i kilku rozmow w towarzystwie naprawde nie jest tego warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki kociczka!
![]() ![]() Co do książki Carra, to czytałam ją jakieś 2-3 lata temu i faktycznie dużo mi dała, rzuciłam wtedy na pół roku palenie. Niestety razem z moim chłopakiem (który też rzucił palenie dzięki książce i miał już na koncie prawie 2 lata niepalenia) na którejś imprezie stwierdziliśmy, że a co tam już jesteśmy wolni od nałogu zapalimy sobie jednego "na spółę", tak tylko dla spróbowania. Oczywiście nam nie smakował, ale.... już na następnej imprezie znów zapaliliśmy i po paru dniach paliliśmy już normalnie nacodzień ![]() ![]() ![]() Odnośnie Twojego problemu z papierosem na stres, to też mam podobnie. Lekko się zdenerwuję i czuję, że muszę zapalić bo inaczej oszaleję. Na szczęście ostatnio mam mało stresujących sytuacji, więc jakoś leci, boję się co się stanie w chwili takiego kryzysu :/ Czasami jak się zdenerwuję to idę na balkon tak jak to miałam w zwyczaju, ale zamiast zapalić robię kilka głębokich oddechów, stoję tam z 5 minut, skupiając się na łapaniu powietrza i wracam do środka. Mi to pomaga ![]()
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie palilam 4 miesiace i wlasnie na impfreze uleglam...a potem rozstanie stres i poszlo.
ja ze stresu sie jeszcze bardziej uzaleznilam a tak naprawde stres jest codziennie mniejszy lub wiekszy to po prostu zycie a ja to wszystko "zapalałam" zeby nie myslec. teraz bralam tabex i naprawde mi pomogl tak mysle. a co do immprez w palarni - po prostu tam nie przebywaj a nawet dla mnie jako palącej kiedys ![]() przeczytaj ksiazke jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie się przymierzam do powtórnego przeczytania
![]() To ile czasu już nie palisz teraz? Ja 3 dni :P
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
od 24 listopada
![]() ja kupilam nawet wersje dla kobiet ale nie wiem czy zwykla nie lepsza nawet ![]() 3mam kciuki! i pomysl nad tabexem tez, mi pomogl naprawde nie chcialo mi sie palic mialam wrazenie jakbym palila ciagle i mi tego nie brakowało. a na imprezach/ spotkaniach myslalam sobie ze to biore i po co mam palic jak i tak podobno papieros nie smakuje po tabexie (nie probowalam to nie wiem) nie wiem czy serio to pomaga bpo jakos sobie nie wmawialam po prostu nie czulam checi na papierosa zupelnie i nie palilam. zostaly mi 2 listki i tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, no właśnie jakoś nigdy nie próbowałam sięgać po jakieś tabletki. Nie mam co do nich przekonania... Ale może faktycznie warto się nad nimi zastanowić
![]()
![]() |
#2910 |
Przyczajenie
|
O rany! W końcu! Widzę, że ktoś tutaj się zmaga z podobnymi rzeczami.
![]() Byłam osobą palącą przez 5 lat, oczywiście z krótkimi przerwami na rzucanie palenia. Rekordem były zaledwie 3 miesiące, potem znów wracałam do tego świństwa. Ostatnimi czasy potrafiłam wypalać całą paczkę jednego dnia. Od tej niedzieli uważam się już za osobę niepalącą. Zdecydowałam, że nie chcę się dalej truć i notorycznie myśleć o tym, gdzie by tutaj zapalić. Ten kto pali, wie jak ciężkie bywa bycie niewolnikiem tego nałogu. Jak mi idzie? Myślałam, że będzie gorzej. Oprócz tego, że jestem strasznie senna i bez przerwy mogłabym coś wcinać, to zaczęło mi towarzyszyć lekkie kołatanie serca. Na razie staram się unikać ludzi i izoluję się w domu bo mam urlop. Wydaje mi się to być jedyne słuszne rozwiązanie w obecnej sytuacji, zważając, że mój chłopak i jego rodzina to sami palący, tak samo jak 3/4 moich znajomych. Aczkolwiek już dłużej nie wytrzymam i dzisiaj planuję powrót do żywych ![]() A Jak Wam idzie? Nawet nie wiecie jakie to wsparcie w tych dniach znaleźć jakieś osoby, które przeżywają to co ja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.