Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 16:38   #2881
olajka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Jestem i ja muszę pisać ogólnie, bo ciężko już mi spamiętać która z Was co dokładnie pisała.
Czytam o tych teściowych i normalnie nie wiem, jak możecie pisać, tak żeby długo nie pożyli..mi by to przez gardło nie przeszło, choćbym miała złych teściów. Poprostu nie mogłabym im życzyć, czy komukolwiek żeby szybciej zszedł z tego świata. Mam spoko teściów, ale też nie moglibyśmy mieszkać z nimi, bo wiadomo że najlepiej osobno. I oni sami nawet to rozumieją. Poza tym nie uważam, że teściowie mają obowiązek kupowania czegoś swoim wnuczkom. Nie jestem za tym, żeby uczyć takiego materializmu. Już moja szwagierka wyznaje taką zasadę, że do jej dziecka z pustymi rękoma się nie przychodzi Dziecko ma 1,5 roku a już rozpieszczone jest niesamowicie, przez jej rodziców. Uczą je że jest najważniejsze, nawet ważniejsze niż dorośli.
Co do seksu..też miałam torbiela i przez jakiś czas nie mogliśmy się bzykać, był zakaz od gina. Teraz odczuwam ból i pieczenie czasem, no i musimy ostrożnie, choć ostatnio daliśmy czadu
Balsamu brązującego używam od samego początku ciąży. Pytałam mojej lekarki ogólnej i nawet powiedziała, że można. Co do ruchów, to czuje bardzo często takie pulsacje w dole brzucha, naprawdę bardzo nisko. Jakby nerw skakał. Czuję to od 14 tygodnia. (a kończę niedługo 17..).
Wczorajsze popołudnie upłynęło nam na imieninach u Janków Byliśmy najpierw u wujka, a potem u teścia nawet był temat mojej ciąży. Brzuch mi wywalilo po wczorajszym żarciu i już wczoraj na wieczór był big. Pewnie zmaleje potem.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Anecka To sie byly tz popisal opiekunczoscia, nie ma co.
Silna z Ciebie baba
Tez dzis jadlam kalarepe, pyyycha

A wiecie co ja odkrylam u mnie w jednej galerii ?
Sklep z drewnianymi zabawkami dla dzieci. Po prostu sie w nim zakochalam, mam nadzieje ze przetrwaja na rynku jak moj maly szkrab bedzie mogl chcec stamtad zabawki.
Drewniane samochody, klocki, lamiglowki, puzle, doslownie wszzzzystko. plus ksiazeczki dla dzieci Bosko!
Też myślałam nad drewnianymi zabawkami, podobno są zdrowe

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

A jutro niestety czeka mnie egzamin, i w niedziele również załamka! ;( :/

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:38   #2882
zenia2211
Rozeznanie

Anecka to w jakich ty regionach mieszkasz ze masz takie ciepelko...ale ci zazdroszcze.Ja juz szalu w domu dostaje,glowa mnie juz boli Dalabys mi linka do strony gdzie kupilas ta ksiazke?!I jeszcze gratuluje sily, jestem pelna podziwu
Sanderinka nie smutasaj sie,napewno sie pogodzicie nie zamartwiaj sie bo dzidzia bedzie tez smutna.
Olajka zgadzam sie z toba, wiadomo ze kazdy ma innych tesciow i rozne sa miedzy nimi relacje ale zyczyc smierci...tez nie miesci mi sie to w glowie.Miedzy mna a tesciami tez bywalo roznie ale nigdy o smierci nie pomyslalam.A co do kupowania przez kogokolwiek czegos dla dziecka tez jestem za tym ze jesli ktos chce to kupi i nie powinno sie tego wymagac jakby to byl obowiazek.Mam takie zdanie poniewaz tez mam przyklad w rodzinie...moja siostra ma takie podejscie ze trzeba "walic" pieniadza w jej dzieci,zawsze trzeba cos kupic.Nawet teraz moja mama pojechala do niej do Londynu i miala pretensje ze nie dalam jej corce nawet czekolady.Nie widze sie z dzieckiem i mam przekazywac jakis prezent.Przez to ze maja wszystko nawet nie wiadomo co im kupic bo niczego nie doceniaja.Mam nadzieje ze nie uraze nikogo swoja opinia.pozdrawiam

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-06-25 o 16:48
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:41   #2883
Aliszcze
Zakorzenienie

Anecka, dzielna mamuśka z Ciebie Mam nadzieję, że jednak były TŻ poczuwa się chociaż w kwestii materialnej do pomocy? Nie wykręca się sianem?

Mąż właśnie poszedł do sklepu po kakao dla mnie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:50   #2884
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Anecka, dzielna mamuśka z Ciebie Mam nadzieję, że jednak były TŻ poczuwa się chociaż w kwestii materialnej do pomocy? Nie wykręca się sianem?

Mąż właśnie poszedł do sklepu po kakao dla mnie
Tez w ciazy pokochalam kakao, praktycznie musze codziennie wypic albo zjesc chociaz platki z mlekiem....platki oczywiscie czekoladowe
Stary 2010-06-25, 16:53   #2885
M25
Zadomowienie

Dziewczyny, ale mam smaki ;-) wypiłam koktail z truskawek, zagryzłam go paprykowymi nachosami i batonikiem milky way... Dobrze, że nie mam już mdłości ;-)
Stary 2010-06-25, 16:55   #2886
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mam smaki ;-) wypiłam koktail z truskawek, zagryzłam go paprykowymi nachosami i batonikiem milky way... Dobrze, że nie mam już mdłości ;-)
ja zjadłam zupę z botwinki a zaraz zjadłam rogalika z masą czekoladową a teraz idę sobie zrobić kakao straszne to jest, a tak zdrowo do godziny 16.00 się odżywiałam

Stary 2010-06-25, 16:57   #2887
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Te smaki sa straszne, co chwila cos sie chce...trzeba miec w domu wszystko i cos slodkiego i kwasnego i ostrego....a tak na marginesie narobilas mi checi na batonika
Stary 2010-06-25, 17:01   #2888
79 Marta
Wtajemniczenie

dziewczyny, bierze któras z Was duphaston?? zostalo mi całe opakowanie, ja nie wykorzystam, oddam za darmo. jakby co, to piszcie
Stary 2010-06-25, 17:02   #2889
M25
Zadomowienie

Cytat:
ja zjadłam zupę z botwinki a zaraz zjadłam rogalika z masą czekoladową a teraz idę sobie zrobić kakao straszne to jest, a tak zdrowo do godziny 16.00 się odżywiałam
No właśnie u mnie też najśmieszniejsze jest to, że do 16:00 odżywiam się wzorowo a jak wracam do domu to koniec... jem wszystko na co mam smaki
Stary 2010-06-25, 17:07   #2890
zenia2211
Rozeznanie

A ja ide zrobic sobie budyn smietankowy z sokiem malinowym
Stary 2010-06-25, 17:17   #2891
veyavu
Przyczajenie

Cytat:
Ja ostatnio coraz częściej muszę jeść, zdarza się że co 2 godziny jestem głodna aż burczy w brzuchu, boję się że za bardzo utyję jak będę tak zajadała sobie, czy wy też tak macie ?
veyavu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:21   #2892
kretencja
Zakorzenienie

Anecka

A ja obejrzałam ten mecz Brazylia:Portugalia i jestem bardzo rozczarowana

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:22   #2893
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez veyavu Pokaż wiadomość
Ja ostatnio coraz częściej muszę jeść, zdarza się że co 2 godziny jestem głodna aż burczy w brzuchu, boję się że za bardzo utyję jak będę tak zajadała sobie, czy wy też tak macie ?
No niestety tez tak mam Tez jestem non stop glodna i czegos mi sie chce
A kto wygral??
Stary 2010-06-25, 17:33   #2894
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja ją zamówiłam właśnie na allegro z jakiejś księgarni internetowej z odbiorem osobistym w W-wie.
musze i ja poszukać

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Wstałam, jestem nieprzytomna, zamiast czuć się lepiej, to jeszcze gorzej mi

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
No nie ma, nie ma odwrotu

Anecka przepraszam za niedyskretne pytanie, jesli nie chcesz nie odpowiadaj - jak radzisz sobie psychicznie z tym,ze bedziesz samotna mama (okropne to formulowanie -- samotna mama-- ale nie wiem jak inaczej napisac)

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

ehh teraz kochana wszystko podwojnie wku**** co?

Ja od jakiegos czasu jednak mam wszystko gdzies, nic mnie nie rusza- nie placze, nie przejmuje sie tak bardzo wieloma rzeczmai - moze tez Ci sie odmieni

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Moze badania trzeba powtorzyc?
Moze cukier, zelazo Ci spada?

Ja tez ostatnio czuje sie jakas slaba.
oj oby bo ja długo nie wytrzymam z nim dziś jakaś zła jestem

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Anecka to w jakich ty regionach mieszkasz ze masz takie ciepelko...ale ci zazdroszcze.Ja juz szalu w domu dostaje,glowa mnie juz boli Dalabys mi linka do strony gdzie kupilas ta ksiazke?!I jeszcze gratuluje sily, jestem pelna podziwu
Sanderinka nie smutasaj sie,napewno sie pogodzicie nie zamartwiaj sie bo dzidzia bedzie tez smutna.
Olajka zgadzam sie z toba, wiadomo ze kazdy ma innych tesciow i rozne sa miedzy nimi relacje ale zyczyc smierci...tez nie miesci mi sie to w glowie.Miedzy mna a tesciami tez bywalo roznie ale nigdy o smierci nie pomyslalam.A co do kupowania przez kogokolwiek czegos dla dziecka tez jestem za tym ze jesli ktos chce to kupi i nie powinno sie tego wymagac jakby to byl obowiazek.Mam takie zdanie poniewaz tez mam przyklad w rodzinie...moja siostra ma takie podejscie ze trzeba "walic" pieniadza w jej dzieci,zawsze trzeba cos kupic.Nawet teraz moja mama pojechala do niej do Londynu i miala pretensje ze nie dalam jej corce nawet czekolady.Nie widze sie z dzieckiem i mam przekazywac jakis prezent.Przez to ze maja wszystko nawet nie wiadomo co im kupic bo niczego nie doceniaja.Mam nadzieje ze nie uraze nikogo swoja opinia.pozdrawiam
Jak dzidzia bedzie miała głos donośny po mamusi to na drugim koncu miasta bedą ja słyszeć

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:37   #2895
De28
Wtajemniczenie

Co do kupowania rzeczy dzieciom itp. moja mama ma niestety taki zwyczaj. Od 16 roku zycia musialam cos mojej siostrze kupowac. Odkad sie wyprowadzilam, zawsze musialam cos przyniesc, bo inaczej mama byla obrazona. Dodam, ze wynik jest taki, ze pomimo tego, ze siostra obecnie ma 18 lat jest egoistka.Ja mam caly czas kupowac a od niej nawet jakiejs wlasnorecznie zrobionej rzeczy nie dostalam. A kieszonkowe dostaje.
Na pewno nie bedzie czegos takiego u nas w domu. Najwazniejsza jest osoba, jej obecnosc a nie to jaki prezent przyniesie I jezeli ktos cos kupi, to milo ale obowiazku nie bedzie.Nawet by mi to do glowy nie przyszlo!

Zwazylam sie 5,5 kg na plusie Wazylam 58-59, teraz 64,5

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-06-25 o 17:48
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:42   #2896
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
musze i ja poszukać

oj oby bo ja długo nie wytrzymam z nim dziś jakaś zła jestem

Jak dzidzia bedzie miała głos donośny po mamusi to na drugim koncu miasta bedą ja słyszeć
Dlaczego??Tak krzyczalas na tz??nie wolno ci sie denerwowac bo

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

De28 dokladnie,zgadzam sie w 100%.Wczesniej miala bym moze inne zdanie ale jak ma sie przyklad to....Najwazniejsza jest osoba a nie ze dziecko tylko patrzy czy ktos cos przyniosl.
Stary 2010-06-25, 17:48   #2897
M25
Zadomowienie

Oj moja siostra też jest strasznie roszczeniowa... przy każdej okazji upomina się o prezent dla swojego syna, bo przecież jestem chrzestną... a na nasz ślub przyszła z pustymi rękami, bo stwierdziła, że nie ma pieniędzy... Najgorsze jest to, że mały wymyśla sobie coraz droższe prezenty... i wszystkie dostaje... ciekawe jak zniesie pojawienie się kuzynki, która zaabsorbuje wszystkich dookoła ;-)
Stary 2010-06-25, 17:51   #2898
Beata_Batumi
Zadomowienie

endorfina ja chodze na szkolę rodzenia do dzieciątka Jezus, na razie byłam raz i mi się podobało. Z zewnątrz szpital jest straszny, w środku z tego co widziała to tez ale może porodówka jest w trochę lepszym stanie...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:52   #2899
zenia2211
Rozeznanie

No wlasnie ja tez jestem chrzestna...przykre to jest jak w kolko ktos ci mowi ze kupilas albo nie kupilas i jestes z tego powodu najgorsza.No ale co zrobic...przynajmniej zobaczylam jak to jest i u nas w domu napewno tego nie bedzie bo dziecko zlych rzeczy przez to sie uczy.Ja tez sie zastanawiam jak to bedzie jak pojawi sie dzidzia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 18:03   #2900
M25
Zadomowienie

A co do teściowych to moja do śluby była ok, ale po ślubie zrobiła się jakaś taka nachalna... Ciągle pisze smsy i dzwoni do mojego męża i mówi, że tak bardzo tęskni... chciałaby abyśmy co weekend przychodzili :/ Obraża się jak nie chcemy przyjechać...
Stary 2010-06-25, 18:39   #2901
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was się orientuje czy można w ciąży używać jakiś preparatów przeciwko komarom ?
Mój gin powiedział, że mogę używać takich preparatów ale o mniejszym stężeniu, czyli takich dla dzieci. Dzisiaj kupiłam sobie taki z naturalnymi olejkami eterycznymi i byłam w lesie i nazbierałam dużo kurek na sosik

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
KRETENCJA ja mam właśnie ten sam problem , też zdarza mi się twardnienie macicy martwię się tym bardzo, wizytę mam 1lipca i też liczę na to że mimo tego wszystko będzie ok i że np szyjka mi się nie skraca. Bierzesz na to jakiś magnez?

Witam serdecznie nowe FORUMOWICZKI
Dziewczyny jak odczuwacie to twardnienie ? możecie troszkę więcej szczegółów?

Cytat:
No wlasnie ja tez jestem chrzestna...przykre to jest jak w kolko ktos ci mowi ze kupilas albo nie kupilas i jestes z tego powodu najgorsza.No ale co zrobic...przynajmniej zobaczylam jak to jest i u nas w domu napewno tego nie bedzie bo dziecko zlych rzeczy przez to sie uczy.Ja tez sie zastanawiam jak to bedzie jak pojawi sie dzidzia.
Ojej jak ja znam ten problem.... mam 3 chrześniaków i czasami nie wyrobiłabym gdybym tak na każde święto chciała jakiś fajny prezent zrobić, ale głupio mi też przyjść bez niczego .... no i zawsze przez to mam dylemat

Witam nowe mamusie!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 18:39   #2902
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Czytam o tych teściowych i normalnie nie wiem, jak możecie pisać, tak żeby długo nie pożyli..mi by to przez gardło nie przeszło, choćbym miała złych teściów. Poprostu nie mogłabym im życzyć, czy komukolwiek żeby szybciej zszedł z tego świata. Mam spoko teściów, ale też nie moglibyśmy mieszkać z nimi, bo wiadomo że najlepiej osobno. I oni sami nawet to rozumieją. Poza tym nie uważam, że teściowie mają obowiązek kupowania czegoś swoim wnuczkom.
Zgadzam się w 100%. Włos się na głowie jeży...

Anecka
, jesteś bardzo silną dziewczyną - wzorem dla wielu...

Głowa mnie dziś boli baaardzo. A mąż jeszcze na gitarze rzępoli... Może to przez stres. Byliśmy dzisiaj w restauracji indyjskiej z rodzicami i teściami. Rodzice męża są po rozwodzie i generalnie nie utrzymują kontaktów a spotykają się tylko z naszego powodu, np. jak dzisiaj na rocznicy ślubu, więc generalnie wszyscy się trochę denerwują. Czy takie imprezy mają w ogóle sens??
Idę znowu walnąć się do swojego kojca. Ale ze mnie sie leń ostatnio zrobił...
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 18:44   #2903
Aliszcze
Zakorzenienie

ja kompletnie nie rozumiem tego ciągłego kupowania prezentów dzieciom. Już chyba zresztą poruszałyśmy ten wątek. Jak widzę, jakie prezenty dzieci dostają na komunię, jak goście się prześcigają, to włosy stają mi dęba. Dojdzie do tego, że chrzestnych będzie się wybierać według zasobności portfela.
Ja mam daleko bratanka, za oceanem, ma teraz 2 latka i z moimi rodzicami kupujemy co jakiś czas jakieś książeczki po polsku, filmiki, drobiazgi i wysyłamy mu. Ale jeśli bardzo często widywałabym swojego bratanka to nie wiem, czy bym mu za każdym razem coś kupowała, nie sądzę też, by mój brat oczekiwał tego ode mnie.

Moja szefowa bardzo mądrze wychowuje swoje dzieci, jej dzieci teraz są w wieku szkolnym, grają w szachy, warcaby, układają puzzle, kupuje im też zabawki typu http://www.puzzlomatic.pl/ i co najważniejsze, szefowa z mężem gra ze swoimi dziećmi a nie, że dzieci same się sobą tylko zajmują. Miałam okazję poznać te dzieci, bo pomagałam im w angielskim. Są naprawdę świetne, mądre, wesołe, kreatywne, fajnie się z nimi rozmawia na różne tematy. I tak też zamierzamy z mężem postępować z dzieckiem/dziećmi. Zresztą i ja i mój mąż pochodzimy z domów, gdzie od małego gra się w karty, szachy, gry planszowe, świetna zabawa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 19:04   #2904
endorfina
Raczkowanie

Beata_Batumi Dzięki, że odezwałaś się z tego co wyczytałam w necie, to chyba z 5 lat temu mieli generalny remont... więc jak na polskie warunki to chyba nie powinno być tragicznie... ale nie wiem, bo nie widziałam. A kiedy zapisywałaś się? długi jest okres oczekiwania do rozpoczęcia zajęć? Zostałam trochę nastraszona, że w niektórych szkołach trzeba czekać nawet miesiąc, a przyznam szczerze, że wolałabym zacząć jak najwcześniej i szybciej skończyć, póki brzucha nie będę mieć wielkiego i będę w stanie wykonać jeszcze jakieś ćwiczenia
endorfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:20   #2905
NUCHISIA
Raczkowanie

essence ja odczuwam coś takiego, że dół brzucha robi się bardzo twardy, i wyskakuje w tamtym miejscu taka twarda górka, to nic nie boli (na szczęście) znika po paru sekundach. Sama nie wiem czy to jest właśnie twardnienie macicy, bo na innych forach czytałam,że dziewczynom cały brzuch stawał się twardy :/ ale ja panikara jestem i martwię się i czekam na wizytę.
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:27   #2906
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Nuchisia ... no właśnie ja też coś takiego czuje na dole brzucha, tylko bardziej z lewej strony, ja też czekam jeszcze do 7 lipca, lekarz ma mi mierzyć szyjkę więc się okaże

A tak w ogóle czytałam, że bierzecie witamy, hmm mi mój gin powiedział, że wyniki mam dobre więc nie muszę , wystarczy dużo warzyw owoców świeżych. Poza tym biorę luteine, kwas foliowy i accard

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:34   #2907
NUCHISIA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Nuchisia ... no właśnie ja też coś takiego czuje na dole brzucha, tylko bardziej z lewej strony, ja też czekam jeszcze do 7 lipca, lekarz ma mi mierzyć szyjkę więc się okaże

A tak w ogóle czytałam, że bierzecie witamy, hmm mi mój gin powiedział, że wyniki mam dobre więc nie muszę , wystarczy dużo warzyw owoców świeżych. Poza tym biorę luteine, kwas foliowy i accard
To ciekawe, bo mnie czasem też bardziej twardnieje raz z lewej raz z prawej strony, a może to dzieciaczki tak się jakoś napinają ??? ja już sama nie wiem
Ja jem bardzo mało owocow i warzyw tak więc witaminy obowiązkowe.
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:42   #2908
Beata_Batumi
Zadomowienie

endorfina zajęcia zaczeły sie w tym tyg i trwaja miesiąc (dokładnie 10 spotkań, 2 razy w tyg) we wtorki i czwartki- o 17 i od 19, jesli chcesz chodzic na tą późniejszą godz to zapisz się wcześniej. Ja też wolałam wcześniej chodzić niż potem z wielgachnym brzuchem ale trochę mi głupio było ze swoją 22 tyg ciązą przy tych brzuchatkach zaawansowanych, ale co tam! W koncu to chodzi o mój komfort.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 20:07   #2909
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Co do kupowania rzeczy dzieciom itp. moja mama ma niestety taki zwyczaj. Od 16 roku zycia musialam cos mojej siostrze kupowac. Odkad sie wyprowadzilam, zawsze musialam cos przyniesc, bo inaczej mama byla obrazona. Dodam, ze wynik jest taki, ze pomimo tego, ze siostra obecnie ma 18 lat jest egoistka.Ja mam caly czas kupowac a od niej nawet jakiejs wlasnorecznie zrobionej rzeczy nie dostalam. A kieszonkowe dostaje.
Na pewno nie bedzie czegos takiego u nas w domu. Najwazniejsza jest osoba, jej obecnosc a nie to jaki prezent przyniesie I jezeli ktos cos kupi, to milo ale obowiazku nie bedzie.Nawet by mi to do glowy nie przyszlo!

Zwazylam sie 5,5 kg na plusie Wazylam 58-59, teraz 64,5

ehh mam to samo 18 letnia siostra która uważa sie za pępek świata
mnie sie waga strasznie wacha narazie 2,5 kg na plusie

Cytat:
Dlaczego??Tak krzyczalas na tz??nie wolno ci sie denerwowac bo

-
wiem ze nie wolno ale jakoś tak wyszło

Cytat:

ja biorę Prenatal a gin mówił zeby kupić potem Feminatal bo ma jod a Prenatal nie ma

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 20:09   #2910
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

mi na początku nie kazała brać witamin, ale ponieważ mdłości mi się utrzymywały i moja dieta mało zróżnicowana to od 12 tc biorę witaminy, za to odstawiłam folik (no bo już jest zawarty w witaminach).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości