|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Wróciłam po 3 tygodniach z działki mojego TŻta. Najpierw dwa tygodnie byliśmy z jego rodzicami, a na ostatni tydzień rodzice podmienili się na kuzyna z dziewczyną. Uwierzcie mi, że wolałam obecność teściów niż tego kuzyna i jego kapryśnej dziewczyny.. Nie należę do osób które mają fioła na punkcie porządków, ale ta dziewczyna chyba sprząta dopiero gdy przygniatają ją sterty śmieci.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() ![]() wiem co to natrętni sąsiedzi. Jak mieszkałam u siebie to miałam sąsiadkę co cały dzień na maksa Radia Maryja słuchała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dokładnie ![]() ![]() u mnie są trzy grubasy i tak jak aaby mamy siatę z takiego typowego ogrodzenia na metry ciętego... długi czas chcieliśmy na zamówienie zrobić, ale Ci co robili specjalnie dla kotów to proponowali takie konstrukcje dla mnie ... niepewne. Z kolei Ci od bram i ogrodzeń tylko chichotali z pomysłu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
kurcze, muszę spróbować zrobić takie słoiki z koncentratem pomidorowym do pomidorówki
![]() ![]() tylko, że pomidory są dość drogie i to się pewnie nie opłaca. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() gdyby nie alergia to bym miała kota lub psa ![]() Z Twojego małża to taka złota rączka ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- teraz mnie olśniło, ze któras o storczyki pytała. moje stały w zacienionym miejscu, podlewałam co 5 dni minimalnie, w końcu standardowo kwiatki opadły. kilka miesięcy same badyle miałam+ liście zielone, piękne. Postanowiłam przełożyć do słońca na okno. Zaczęły liście usychać- czyli słońce im nie służy. Z powrotem są w zacienionym ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-05 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Bo ja kochana to się urlopuję
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2886 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idę spać, bo padam na twarz ![]() ![]()
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Witajcie SPD
![]() Dobrze, że dzisiaj piątek. Mam dość tego tygodnia ![]() Pogoda u mnie znów dziwna. Niby zimno nie jest, ale pochmurnie bardzo i tak jakoś przytłaczająco. Jutro to wesele i tak dywaguję nad pogodą i nie wiem. Kupiłam te buty zabudowane i w sumie wygodne są, ale bez szału. Wysokie dosyć i odrobinę uwierają i nie wiem czy pół dnia + noc w nich wytrzymam. A inne wygodne mam takie odkryte, paseczkowe tylko - pończochy wtedy nie przejdą ![]() Raaaaaany jakie mam problemy. ![]() ![]() Muszę dzisiaj na ostatni solar, byłam kilka razy ale jakoś tej opalenizny szczególnie nie widzę. ![]() ![]() I po koszule dzisiaj TŻ jeszcze musimy - on jak zwykle na ostatnią chwilę. A mnie się chce spać, O! Hmmm, co by tu dzisiaj na obiad?
![]() |
#2888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To się wybawisz ![]() ![]() ![]() Wczoraj wygrałam trzy aukcje na all i za całe 11 zł 4 bluzki (nówki nie śmigane z metkami) są moje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co jest z tym netem
![]() ![]() kobitki ile tracicie na jedzenie? chodzi mi o te kobitki co mają lodówkę w 100 % dla siebie i Tż i mieszkają same. wcześniej jak mieszkaliśmy sami, miałam lodówkę dla siebie traciłam dużo mniej. teraz mam tylko 1 półkę w zamrażalce ![]() ![]() ![]() doszłam do wniosku, że może to wynikać właśnie z tego, że nie mamy gdzie się podziać z jedzeniem. czy wg Was jak się ma całą lodówkę dla siebie traci się mniej na jedzenie? Mi się wydaje, że tak, bo wtedy bym mogła duże zapasy na 2 tygodnie zrobić i mało co dokupić, a tak to mogę kupić mało, bo nie mam gdzie schować. myślę po prostu, czy jakby się nam udało z tym mieszkaniem to będzie nam mniej na to żarcie schodziło, czy raczej nie mam co na to liczyć. oczywiście to 1000 zł to jest jedzenie typu ser, wędlina, ale też wliczam w to wodę, napoje i słodycze. ale nieskładnie napisałam ![]() ![]() a w ogóle to jestem wściekła. kupiliśmy jakiś czas temu aparat, bo mieliśmy złoma co robił fatalne zdjęcia. na ten nowy wydaliśmy 1000 zł, dla nas to bardzo dużo, ale stwierdziliśmy, że będziemy go mieć na lata. a on po 2 miesiącach nie oddala i nie przybliża :/ oddaliśmy na gwarancji i już 3 tygodnie czekamy, Tż przesunął urlop na od poniedziałku, a aparat ciągle nie naprawiony. WRrrrrr ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-06 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
my obliczyliśmy ze musimy max wydac 150zł na tydzien na jedzenie. W miesiącu wydalismy ok 500zł na wszelakie zakupy żywieniowe, wiec mysle ze ok
#2891 |
Konto usunięte
|
lili pewnie można zaoszczędzić mając lodówkę dla siebie, bo - jak sama zauważyłaś - można robić zapasy
![]() ![]() Zapisuj wydatki, to będziesz wiedzieć, na co się traci i ile pieniędzy. Ja to uskuteczniam na razie od sierpnia i jestem z siebie dumna, bo jestem w tym systematyczna ![]() Ja też jadę na wesele. Na drugi koniec Polski. Wyszło tak, że jednak jedziemy autem, a nie pociągiem, więc więcej rzeczy można spakować i zapewne przywieziemy jakąś część jedzenia, która zostanie po przyjęciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
staram sie jak moge i bardzo rzadko kupuje tam cokolwiek
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Tż nie je warzyw ani owoców (wiem, też tego nie pojmuję) nie da się go do tego zmusić. nie lubi ryży, kaszy, tylko ziemniaki. ma bardzo ubogie menu, ale nie jada owoców morza ani kawioru, także nie to ma wpływu raczej ![]() nie wiem jak to możliwe że tyle przetracamy, ale jak nie mam miejsca na tyle spożywki co potrzebuję to później w osiedlowym 60 zł zostawiam ![]() może będzie lepiej jak się wyprowadzimy i lodówa będzie dla nas ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-06 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sprawdza się system, że np. podstawa jest w lodówce, ser, masło, trochę wędliny, dżem a jak co potrzeba to ja w drodze do pracy wskakuję do biedro i dokupuję. W przypadku zamrażarki działa to jednak w inną stronę. My mamy maleńką - stara lodówka - i niewiele rzeczy tam da się zmieścić i tym samym zapasów porobić nie mogę. A przydałoby sie coś własnie co się nie popsuje, mięsa więcej, warzywka na patelnię, owoce na knedle. Raaaaany jaki mnie śpioch złapał, a tu jeszcze 5 i pół godziny w biurze. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Biedro za 150 zł można kupić na prawde dużo. w osiedlowym za 60 zł nie mam nic ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że będę miała okazję sprawdzić ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
my sie staramy życ oszczędnie, bo w koncu 5 "gęb" do wyżywienia, wiec rarytasów nie jemy
![]()
#2897 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie SPD od rana
![]() Dzis w ramach sniadanka robilam sobie lane kluski na mleku, bo pustki w lodowce i nie mialam co jesc. Dobrze, ze kreatywna jestem,bo sklepik kolo nas ma urlop i bym musiala kawalek do nastepnego po chleb sie przejsc, a len we mnie wstapil. A na obiad szczawiowa, bo tesciowa dala mi szczaw w sloiczkach i duzo warzyw z wlasnego ogrodka. Ogolnie lubie moja przyszla tesciowa, wydaje sie osoba, ktora nie lubi sie wtracac, ale pogadac ze mna lubi i zawsze mi herbatki i kawki chce robic, i ciuszki poprawia, bo krawcowa jest. Ale moze dlatego, ze my jeszcze przed slubem. Zobaczymy jaka bedzie po, mam nadzieje, ze sie nie zmieni. Nasz właściciel nie pozwolił na trzymanie zwierzat w mieszkaniu. W rodzinnym domu mam dwie kotki, ale nie bawią sie ze soba ladnie, tak jak kotki la'Mbria. Gryzą sie i warczą na siebie nawzajem(tak po kociemu) i nie zniosa swojej obecnosci w jednym pomieszczeniu. Wczoraj byłam na zakupach ciuchowych i nic nie kupilam, ale za to upatrzylam kozaczki po przecenie na jesien, akurat jedne byly w moim rozmiarze. Mało mam butów jesienno-zimowych, bo robilam porzadki przy przeprowadzce i te w gorszym stanie powyrzucalam. Wiec chyba sie skusze i na ten jeden zakup zrobie dyspense w mojej diecie zakupowej. Chaigata, ja strasznie nie moglam sie doczekac zamieszkania razem(mimo ze z wspollokatorami). Po dwoch latach przemieszkiwania ze soba na poczatku studiow, czułam, że nareszcie zacznie byc tak jak powinno. Bedziemy budzic sie i zasypiac przy sobie, razem sprzatac, gotowac i chodzic na zakupy. I dzielic wszystkie problemy na dwoje. Jak dwie osoby sie staraja, nie da sie popasc w rutyne. Warto tak jak napisala ijaa nie spedzac calego czasu we dwoje, miec czas tylko dla siebie i swoje rozrywki. A weekend niestety spedzam w pracy, wiec sie nie nacieszymy soba. Nie wiem dlaczego ale ciagle mam wrazenie, ze mimo, ze mieszkamy z TZ razem i niby mamy siebie na codzien, poprostu nigdy nie jestem w stanie sie nim nacieszyc i ciagle mi malo.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja szczerze mówiąc rarytasów nawet nie lubię owoców morza, krewetek, kawioru, itp. nawet bym nie ruszyła ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-06 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
u nas duzo kasy przejada pies, no ale jemu nie mozna odmówic.
Jak TZ chodzi na 14 do pracy, wtedy zazwyczaj jedziemy na gotowacach. Kupuje sobie np słoich gołąbków za 5zł i starcza mu na 3 dni ![]()
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
My zakupy robimy co dwa dni (czasem rzadziej). Kupujemy głównie ser, wędlinę, mleko. Chleb mrożę, więc ten kupujemy raz na tydzień po dwa bochenki. Z mięsa to mam poprocjowane kotlety, piersi kurczaka, bigos w pudełku, włoszczyznę na zupę, zupy typu jarzynowa, kalafiorowa. Więcej się do mojej zamrażarki nie zmieści
![]()
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
ja w Biedro kupiłam chińszczyznę do tego w woreczki ryzu (1.29zł w Lidlu za całe opakowanie) i odbiad na 2 dni
![]()
#2903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę wrócić do kontroli wydatków, bo wychodzi na to, że kasa nam wyparowuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() czyli chińszczyzna+ryż+ sos brązowy z mięskiem pokrojonym do sosu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę się zaraz za jakimiś jesiennymi butkami zacząć rozglądać. Mam problem ze znalezieniem na swoją stopę, więc pewnie mi trochę zejdzie. I żeby później nie było, że deszcze się zaczynają, a ja bez butów - bo na tą chwilę nie bardzo bym miała co założyć. Cytat:
Bo mój to słoik na raz opitala. ![]() ![]() Postanowiłam i uparcie się będę trzymać, że że od sierpnia, od wypłaty zapisuję wszystkie wydatki. Wczoraj nawet z TZ o tym rozmawialiśmy, że nam kasa jakby uciekała nie wiadomo na co i trzeba to ogarnąć w końcu. Także zeszycik już jest, długopis też się znajdzie i do dzieła. ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
My też jadamy - zwłaszcza ja nie mało ![]() Napisz może wasz jadłospis z dnia czy dwóch (z ilościami) porównamy ![]() ja tez napiszę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Konto usunięte
|
A my słodyczy praktycznie nie jemy... TŻ się odchudza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
W domu śniadania nie jemy.
W pracy: TŻ - trzy bułki z masłem, wędliną i serem żółtym. Ja - trzy kromki serkiem topionym i pomidorem, mały kefir, duże jabłko. Dwa pieguski. Obiad: Były naleśniki z jogurtem i borówkami. Dwie szklanki mleka, 10 łyżek mąki, dwa jajka, 3 łyżki cukru, proszek do pieczenia 25gram borówek mały jogurt - objedliśmy się strasznie. Kolacja: Ja - nie byłam kompletnie głodna, ale że coś sie powinno to zjadłam jajko na twardo. TŻ. Trzy kromki z masłem i wędliną. Pół puszki groszku zielonego, półtora jajka, łyżka majonezu. (Zrobiłam groszek z całej puchy i trzech jajek - zjadł połowę) ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Ja na moje nieszczęście, a raczej na nieszczęście mojej figury słodycze uwielbiam. Dzień bez słodkości to dla mnie dzień stracony. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() ja juz w pracy u mnie na śniadanie był pączek z toffi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia SPD ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U nas idzie miesięcznie jakieś 1500-1800 zł (wliczam wyjścia na piwo, obiad, piwo TŻ, jego fajki i chemię).... Muszę kawę wypić, pójść do biblioteki, porobić coś w domu. Ale mi sie nie chce...
#2909 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo wydatków może wynika z tego, że raczej z TŻ jemy co innego. Przykłady: Tż śniadanie do pracy 12 kawałków chleba ![]() ja śniadanie dom- 2 kawałki chleba+serek topiony+pomidor obiad Tz- ziemniaki+mielone ja-spaghetti- zrobione wczesniej i rozmrożone do tego słodycze oczywiście, cola z Biedro, jakieś ciasteczko ![]() kolacja to też jakiś chlebek z czymś lub grzanki. jak czytam jadlospis to sama nie wiem co robimy z kasą ![]() muszę wszystko pisać, nawet lizaka za 50 gr ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ja też jestem maniakiem zamrażalkowych mrożonek, ale nie mogę póki co tego uskuteczniać na większą skalę niż 1 półeczka ![]() ale jak to się zmieni to zacznę szaleć ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() chyba taniej się ubierać niż żywić ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- w ogóle to sama chemia jest bardzo droga, pasty, szampony, proszek, płyn do prania, żele do mycia, mydło w płynie do rąk, itp. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kiedyś chciałam przyoszczędzić i kupiłam balsam do ciała kozie mleko Ziaja - czekam niecierpliwie, aż się skończy i skruszona wracam do mojej Neutrogeny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.